- Konu Sahibi citaknuray
-
- #6.901
akademi istemiyor cunku akademi icin post-doc yapmasi lazim onu da istemiyor. ozele basvuruyor hep,ayni doktora grubundan butun arkadaslari ise girdiler mezun olan hepsi de yabanci,hicbirinin greencardi yok(cogunlugu Hintli), vergileri cikartmadan yillik 80.000-100.000 arasina girmis hepsi eyaletine gore farkli olaraktan. psikolog olan arkadasim akademide bakiyor. yani esimin ekstrem bir ozelligi yok yahu :) iyi okullardan Turkiye'de,burda Ohio state'den. staj Turkiye'de iki iyi sirkette yapti.burda da national lab tecrubesi var. h-1'a basvururuz demis mulakat yaptigi yerler. caliskandir sadece esim. is gelismelerini de haber veririm size,tecrube bunlari paylasip okumak.
bu arada burs icin arkadasimdan bilgi isteyebilirim istersen,maille yollarim sana,sosyal bilimler alaninda miydin sen canim?
ya bu arada benim rahimde 2 gundur biraz aci ve gerilme var,normaldir insallah,dinleniyorum dedigin gibi yoruluyorum hemen zaten.
kuzum post-doc yapmasi lazim degil diye biliyorum, yani post-doc ayri bir olay, hatta asst.prof iken de yapabilir post-doc...yine koko daha iyi bilir diyeyim..ben de koko'yu ulema yaptim boyle boyle:)))))))
80-100 bin ilk giris icin cok iyi meblaglar ancak dedigin gibi bir kismi vergiye gider...ama zaten is gorusmesinde az cok belli olur maas konusu, begenmezse gitmez...
valla burs konusunda bir iki link gonderirsen super olur, okuldan bir liste gonderdiler ama ne kadar fazla yere basvursam o kadar iyi...mercimekler ellerinden oper:)))
gerilme olmasi normalde aciyi bilemiyorum..regl sancisi gibi mi? regl sancisi gibiyse de normal...kanama ve ritmik sanci olmasinda...sen 11 dpo isen bugun pazartesi saliya randevu al istersen...
gunaydin hanimlar!
kalkar kalkmaz test yaptim dun yaptigim testten daha koyu ama hala acik pembe olan ikinci cizgi cikti! bu seferkine farkli acilardan isik altinda bakmama gerek yok her acidan gozukuyor ama cok acik pembe. annemi aradim soyledim bir tek, o da reglin gecsin oyle kayinvalidene falan soyle,sonra kimyasal falan olur,bir laf edilir senin kalbin kirilir dedi. biz de zaten oyle dusunmustuk. 4 subatta regl olmustum. ilk hamileligimi de regl tarihim gelmeden ogrenmistim,erken yumurtluyorum ben,ondan ovulasyon testi de kullandim bu ay. daha doktoru da aramadik,zaten burdakileri biliyorsunuz regl tarihi gecmeden gormek istemez beni,haftaya olsun test koyulasir daha insallah arariz dedik doktoru,doktordan sonra da sadece annelere soyleyelim,3.ayi atlatmadan baska kimseye soylemek yok dedik ama bakalim...cok heyecanliyim.....rahmimde de aci var biraz dunden beri,kasiliyor gibi.
cok sevindim neslee Allah tamamina erdirsin insallah :) kalp atislarini duydugun gunude gorursun umarim:)
bu arada benim esim de end. muhendisi, masterini bitirdikten sonra is bulmus, girdigi sirkette h1 verdiler 3yil kadar calisti orda, sirketten memnun degildi gecen sene 6 ay boyunca is aradi orda calisirken, bu kadar uzamasinin sebebi greencardimiz olmayisiydi yoksa cok da rahat olcakti o surec, simdiki sirketinden cok memnun hamdolsun, greencard icin basvuruyada basladilar
umarim sizin icin de surec kolay gecer istedigi gibi bir is bulur esin!
nesli guldurdun valla, alemsin, organik yumurta, bes cocuk falan...ama emin ol gercek huzur oyle bir hayatta...bi de bikac tane super komsun arkadasin oldu mu dunyada senden mutlusu olmazdi, emin ol...TR'de boyle bir hayat kurmayi hayal ediyorum...ama denize yakin bir yer olmali mutlaka...
lakin insallah ikizleri sagsalim kucagima alirsam kepenk taktirmayi dusunuyorum...iki tane en ideali...
siz de bebisler alti aylik olunca calismalara baslayin hanimlar...en fertile donemlermis dogum sonrasi 1-2 yil...
gunaydin hanimlar!
kalkar kalkmaz test yaptim dun yaptigim testten daha koyu ama hala acik pembe olan ikinci cizgi cikti! bu seferkine farkli acilardan isik altinda bakmama gerek yok her acidan gozukuyor ama cok acik pembe. annemi aradim soyledim bir tek, o da reglin gecsin oyle kayinvalidene falan soyle,sonra kimyasal falan olur,bir laf edilir senin kalbin kirilir dedi. biz de zaten oyle dusunmustuk. 4 subatta regl olmustum. ilk hamileligimi de regl tarihim gelmeden ogrenmistim,erken yumurtluyorum ben,ondan ovulasyon testi de kullandim bu ay. daha doktoru da aramadik,zaten burdakileri biliyorsunuz regl tarihi gecmeden gormek istemez beni,haftaya olsun test koyulasir daha insallah arariz dedik doktoru,doktordan sonra da sadece annelere soyleyelim,3.ayi atlatmadan baska kimseye soylemek yok dedik ama bakalim...cok heyecanliyim.....rahmimde de aci var biraz dunden beri,kasiliyor gibi.
bu arada ben haftaya gider gitmez ultrasona girecegim orada da...doktor da tanidik zaten, hatta arkadasim gibi...cinsiyeti ogrenebilirim degil mi?
koko, yanlis hatirlamiyorsam cv hazirlayacagim demistin job market icin...calismalar ne durumda? ama TR'ye donsen sana en az 7-8 milyar teklif edeceklerini biliyorsun degil mi? (azcuk gaza getirmeye calisayim bakayim seni)
ben de okulun tez bursuna basvurdum ama zor verirler, okula gittigim yok..ozellere da basvuracagim...senin bildigin bol keseden verilen bir burs var mi?
canan, umarim sen ve berfin iyisinizdir...
Simdiiiii nerden baslasam dicem sanki harika bi hafizaya sahipmis gibi :))
Nesle seni tebrik ediyorummmm buyuk ihtimalle gebesin. Rabbim hayirli , ugurlu etsiin..
Bende hala tik yok. Bu sabah baktim kahvverengi az sumuksu akinti gelmis. Sevindirik olmustum. Anneme sordum. Dun dr vajinal baktiginda. Olabilir takip et bakalim devami gelecek mi dedi nitekim gelmedi...
Hayirlisi artik. Bende annemleri gezdiremicem diye uzuluyordum. Dolaniyoruz.
Saglikla kavusuruz insaallah yavruyla..
Canan la yazistik. 2.alcinin 1.alcidan daha kolay olacagini dusunmustum ama zor oldu dedi.Guzeller guzeli Berfin in disleride cikiyormus.O yuzden biraz huysuzmus. Iyiymis ama cok sukur simdi.
Insallah 6 hafta sonra kuzunun tedavisi iyi sonuclanacak. O kadar cok istiyorum ki Canan dan guzel haberler duymayi.Insallah duyacazda.
sagol canim benim...
eger testi cok bekletmeden gorduysen, yani en fazla 10-15 dakika, buyuk ihtimal pozitifdir...herseyin hayirlisi gelsin...
sen benim gibi zombili film seyretme sakin ama
hanimlar iyi aksamlar,
dpo 10..esim toplantidan gec cikacak diye dedim dolu wondfo var yapayim bir tanesini. (esim dpo 14'ten once yapma diye bekletiyordu beni gecen hamileligin o civar cikti cunku) iki gundur de elim ayagimdan alevler firliyor sanki ve acayip yorgunum. grip gibi halim var,uyuyakaliyorum koltukta. ilk hamileligiminden de oyle suphelenmistik,gecmeyen yorgunluk,hastalik hali ve sonra el ayak yanmasi... 3-4 gun once de 2 damla kahverengi akintim geldi,dusuk yapanlar forumuna da yazdim hatta. testi yaptim ve cok hafif bir ikinci pembelik cikti..fotosunu cekeyim diyorum da parliyor tam cikmiyor acik pembe diye..wondfo'nun testlerinden. simdi ne yapacagimi sasirdim,hani negatif testi de biliyorum bunda acik pembe cizgi var,elime ayagima ter basti heyecandan. kocam toplantida,ailem, arkadaslarim Turkiye'de uykuda. netten baktim wondfo hatali cikartabilir mi diye (evap falan). wondfo kullandiniz mi?
yarin tekrar edecegim testi tabii ki.
esracim yarin 1.haftamiz doluyorr. ne kaldi sadece 5 haftacik...
ay gunler bana gecmiyor. kandime takvim yaptim dusunun.her hafta pazar gunu topluca ciziyorum.kendimi kandiriyorum anlayacaginiz.
tabi bu haftalarin gecmesi sonuc olumlu olmazsa bir ise yaramayacak. umarim hersey yolunda gider benim canim kizimin bu derdi son bulur.tek istegim berfinim saglikli olsun.sorunsuz buyusun.
Nesliii gozun aydinn valla cok sevindim gece gece ve senin oglun olacak :))))) medyum silgi in da houzzz.
Herkes iyidir umarim.. Canancim guzel haberlerini bekliyoruz.
Ztar ay dogur artik merak ediyorum hikayeni :) Allah yardimcin olsun..
Esra ins gaz sorunlari doktorunun dedigi gibi azalir 3-4. Aylarda. Biz hala kaka mucadelesi veriyoruz ki kaka dansimiz bile var. kaka yapinca cocuk evde bir senlik havasi, gorende buyuk oglan harvardi kazandi sanir. Biz bebisle ilk kez gecen yemege ciktik. Romantik bir ortam millet sakin sakin yemek yerken bizimki yikti ortaligi. Elimiz ayagimiz birbirine dolandi yau, acemiyiz bi de. Hayat tamamen degisti artik bizim icin o gun daha iyi anladim :) esraa biz de evde strollerla geziyoruz :))) uyuyor kerata icinde ama artik yapmiycam alismasin ona diye. Halbuki ne guzeldi :)
Ben de phd yapmak istiyodum ama su tempoda cok zor. Yapanlara bol sabir :)
Gorusmek uzere..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?