Amerika'da Hamilelik

bizde alan olsa stroller ile gezinme olayini gunduz icin denerdim ama yerler hali kapli zaten bu sartlarda surus imkansiz
bizim kiz kaba saba birsey ayol nasil gazlar atiyor gulmekten kiriliyoruz hani bazen bebeden mi bizlerden birinden mi geldi anlamiyoruz cok sukur gaz sorunumuz pek yok zaten o da olsaydi zar zor uykularimiz hepten kalmazdi.ama genel olarak bu kiz kokos olmaz gerinirken falan homurdanarak sesler cikariyor; kafasinda sac bandi sapka taktirmiyor bildiginiz ozgur tripleri atiyor bana.bizdeki sorun uyku! uyku uykuuu butun istegim buydu.... uykusuzluktan uykuya gecemiyor huysuz oluyor devamli emme ve yalama modunda oluyor...surekli dil yalama halinde oluyor;eldiveni parmaklarini yaliyor ac mi diye ustune mama veriyom yine yalanmaca:) herseyi emiyor bir tek emzik almiyor!

esracim sen elinden geldigin kadar emzirmeye calistin cabani biliyoruz keske biraz daha emebilseydi ama hic olmazsa anne sutu aldi...o gun su newbornlarin altini kes giydir diyen latin hatun arkadas 5 yil bebelerini emzirdigini soyluyordu catlak! 5 yil inanasim gelmedi; arada zevkine cocuk gelip emiyorsa onu da emmeden mi sayiyor anlamadim:)

ZTAR zehra sultandan haber var mi?

Ayyy cok guldurdun beni Marliin :))) Insallah Eva cik geceleri uyurda sen de gulersin :))
(Allah ta seni guldursunun baska bir versiyonu oldu bu dilek )

5 yil cocuklari emziren kadinin altini kes giydir demesi cok normalmis :)) O kadar sut gelmez ki gelsede zaten faydasi yok.5 yiil yuuuh dicem :) tutamadim kendimi :)

Ben de cok isterdim 6 ay emzireyim ama yook olmayinca olmuyor ama hala bugun aksam eve gidince pompayla tekrar deneyim diye dusunuyorum.

Eva niin o pirtlayan totosunu severim ben :) Bizimkide eldivenli ellerini neredeyse komple agzina sokuyor cikariyorum eldivenleri rahat soksun diye :)) o yuzden salyasi cok akiyor .Surekli onluklu

Esra sen ne kadar kilo almistin ve dogumda kac kilo vermistin ? ben 28 hafta bitiyor ve 11 kilo aldim daha 3 ay var yaza bikinileri giyemiyecegim bu gidisle .ay kizlar dogum yapanlariniz kac kilocuklar verdiniz ay hergun hesap yapmaktan yoruldum yok bugun su gram bugun bu gram komediyim yani :)

Ben 16 kilo aldim .Hastaneden ciktigimda 10 kilosu gitmisti.2 hafta icinde de kendiliginden 3 kilo gitti.Emzirdigim icin kismadim yedim 4 kilo duruyor hala.Hiiic hesap yapma :) cunku evdeki hesap carsiya uymuyor ve son ay cok kilo aliniyor.ben son aya kadar 12 yi korudum son ay 4 kilo aldim.Canimin istedigi herseyi yemistim .Cokta kolay bir hamilelik gecirdim sifir bulanti hic asermeden.Yaza gelmisti benim hamileligimde 6 aylikken giydim bikini .

esra istanbul olayi hayal olacak gibi.. esim cok yogun. calismalari var.zaten gitseydik sadece 1 ayligina gidebileektik. bunu dusunmuyorum artik. Berfin iyilessinde gerisi muhim degil.saglik olsun.

ben 63 ile hamile kaldim. ilk zamanlar 2 kilo verdim 61 e dustum.yanilmiyorsam 74 ile hamileligim bitti. suan 61 kiloyum. cok feci tatli yedim. sekerpare gibi serbetli tatlilar yiiyip hatta ne yemek tatli komasina girecek sekilde yiyorum kilolar gitti.

benim anladigim eger emzirirsen yemene de dikkat edersen birde normal dogum yaparsan degil eski kilona eski kilodan bile zayif olabilirsin.

Bu ay da olmadi kizlar... Neden lekelenme oldu onu da anlamadim ama 2 gun gecikmeyle bugun adetim basladi. Dokuz aydir her ay uzuluyordum ama bu defa cok umutlandigimdan herhalde, dagildim. Sabahtan beri agliyorum. Allah hakkimizda hayirlisini versin. Hepiniz cok sagolun, umarim bu topic Koko'nun da dedigi gibi ugurlu gelir. Neslecim seni de cok tebrik ederim, saglikla kavus bebisine canim...Darisi basima.

insallah darisi basina olacak; stres yapma kendiliginden zamani gelince olacaktir elbet hem yeni evlisin sanirim; 9 aylik evliyim demistin biraz tadini cikar evliligin inan farkina varmadan bir gun supriz yapip minigin gelecek insallah...

ben hamileligimden daha kilolu duruyormusummmm! kimdir bunu soyleyen: newbornlarin altini kes diye akil verip 5 yil gururla cocuk emziren arkadas
54 kilo ile hamile kaldim...9 ay boyunca gunde 8 saat calistim; 7 saatini ayakta ve yuruyerek gecirdim, doguma 68-69 kiloyla girdim. Dogumdan sonraki hafta 7 kiloya yakin gitti; anacim sut olur diye her gun tatli yapti hala da yapiyor; kizim surekli emiyor ama totomun uzerinden kalkmaya pek vaktim olmuyor ve sonuc 62 kilo ile duruyorummm! emzirdikce gider diyorlar ama benimkiler yapisti kaldi uzerime gibi. Belki annem gidince yalnizlik; anne sevkatinden mahrum kalinca gidebilir diye umut ediyorum

canim, insallah saglikla kucagina alir her isteyen. bu topik ugurlu gelecek diye demislerdi bana,oyle de hissetmistim en uzgun gunlerimde. sana da gelecektir, hep guzel seyler dusunmeye calis,bir bakmissin hic beklemedigin zamanda gelecek saglikla bebisss :)

ya hamilelere ve yeni dogum yapmislara soyle yorum yapanlara kil kapiyorum...ben de ilk hamileligimde daha hic kilo almadigim halde (meger bebisin kalbi durmus zehirleniyormusum ondan) su toplamistim biraz,bana da bir erkek arkadasim laf etmisti,kalcan genislemis diye. "hamile bir kadina boyle laf eden duyarsiz okuzler de var tabii" dedim hemen yanimdakine donup,sonra ozur dilemisti. oluyor yani munasebetsizler.

Canan az kaldi ilk yariyi atlattiniz ve digerini de sorunsuz atlatirsiniz ins.
Esra gelir belki sutun sen sagmaya devam et ki ilk ay gelen sut onemliymis onu verdin. Zaten yakinda ek gidaya da geciceksiniz gelsin ziyafetler laraya.
Marlin o sesleri ben de bizim oglan tek cikariyor saniyordum, tam erkek cocuk diyoruz bir de :)
Bende canana yakinim kilo olarak. 75dim en son. Hastaneden eve gelince 69 gordum cok moralim bozuldu az gitmis diye ama sonra hizla gitti. Arada 59u goruyorum ama gunduzleri 60. Eski kiloma 3 var ama ben sut olsn diye cok yemedim. Aksamlari az yedim ve bol su. Dikkat ediyorum yani. Ama vucut sanki eskisi gibi degil bi yuvarlaklik var, emzirme bitsin de olum orucuna basliycam :)

Nesleden sonra senin de guzel haberlerini alicaz ins sikma canini

Ben 62 gibiydim hamilelik baslangicina, rejimle inmistim gerci o kiloya, rejim yarim kaldi :). Doguma giderken 79 kilo falandim galiba. Baslarda hizli kilo alip son bir iki ayda yavaslamisti kilo alimim. Dogum sonrasi tartilinca "aa, gitmemis bir sey?" Diye moralim bozulduydu ama sonra hizli verdim, simdi 67 gibiyim. Abarti yemiyorum ama canim tatli istiyor, yiyorum, normalde beslendigimden daha sagliksiz besleeniyorum yani. Kiz katilara baslayinca belki rejimimsi olaylara girerim ama gelmisim kirkima su saatten sonra 0 beden 45 kilo hevesim yok, hayatimin cogunu 0 beden gecirdim doydum ona, simdi anne bedenim, oh sefam olsun!

hamilelik kalinlastiriyor insani. eski kiona donsende eskisi gibi olmuyor bence..

bende 0 beden hic olmadim olmayacagimida biliyrum. su emzirme bitmeden tatliyi azaltsaydim iyi olcakti ama kendime engel olamiyorum mumkun degil

Her seye cevap yazmak istiyorum ama kucakta bebe be ipadle zor.

Canan'cim, ciz takvimleri, icini oylesi rahatlatiyorsa, hepimiz o alci ciktiginda berfin'in artik baaska tedaviye ihtiyac duymamasini umuyoruz. Guzel haberler icin ben de gun sayiyorum valla.

Demek osurganlar kulubu olmus burasi. Bizimki kivranip kivreanip bir mini pirt cikariyor bazen, bazen de zooort diye. En cok firrrrtt diye kaka yapinca seviniyorum, her seferinde ufak capli kutlama yapiyoruz kaka yapinca. Rahatliyor zavallim cunku.

Flatliners, 9 ay hayal kirikligi nasil olur bilirim ama sen daha taze evlisin, gencsin, coka aceleye gerek yok. Bence su aralar akisina birak, hatta bebek isine ara ver. Boyle diyenleri dovecek gibi sinir olurdum o zamanlar ama ben de isten gucten bebegi cok dusunemedigim bir ayda tutturdum. Ah keske genc olsaydim bu islere girdigimde, kader kismet.

Is guc konulari: biz de job markettayiz, esim offerlari degerlendiriyor, ben de ona gore is bakacagim ama o akademiden gina geldi olayi bende de oldugu icin non academic bakiyorum. Biraz zor benim icin, keske muhendis olsam! Muhendislere endustride is cok. Yabanci olarak iki seye dikkat etmek lazim: maas ve green card. 80-100 ilk baslangic icin iyi rakamlar, silikon vadisinde de boyle sagi yukari. Akademide 100 teklif etmezler law business medical haric. Green card olayi soyle: sirketle h1b degil green card basvurusu negotiate edeceksiniz bastan, yirtik olmaktan cekinmyin. Cirkef sirketlere 150 verseler de gitmeyin, h1b ile 6 yil calistirip yallah diyorlar. Ya da green card basvurunu yapip sen bize mecbursun simdi diye kart cikana kdar somuruyorlar. Bunlari sorun sorusturun, insider info veren websayfalari var, unuttum simdi ismini, onlara bakin. Akademide green card kolay cikiyor, bekleme yok cunku, kota yok. Ama akademi istemiyorsa gerek yok. Postdoc mostdoc of uzun is, anliyorum adami. Silikon vadisinde baksin is, kapagi oraya atmaya calisin :). Ben doktorada bay areadaydim, pahali ama cok guzel. Amacimiz bir noktada bay area veya seattle'a yerlesmek ve orada kalmak. Iyi sanslar!

Bizim kiz gece yatakta yatiyor gaz izin verdikce ama gunduz i ih! KucaktA olacak. Strollerda da yatar herhalde, arabada ya da yuruyuste uyuyor carseatte cunku ama hareketle, sallantiyla uyumaya alismasin diyorum, hareket olunca remden derin uykuya gecemiyorlrmis.

Esra, sutun kesiliyorsa kendini de larayi da yorma, aldigi kadar anne sutu bile onun sindirim sistemindeki faydali bakterileri beslemistir. Normal dogumla dogdu zaten, hayata 1-0 galip basladi. Yakinda katilara gececeksiniz zaten. Ben olsam -eger bebis protesto etmiyorsa- memeyi verirdim arada, sut gelmese de comfort sucking yapsin, biraz ana kiz quality time olsun diye ama boyle hos anlar degil gereksiz gerginlik olacaksa gerek yok.

Kizlar pasaport basvurusu icin anne baba beraber gitmeliymis haberiniz olsun. Ya da gitmeyen noterde imzali bir sey yolluyor. Cocuk kacirmalari onlemek icin galiba. Biz postaneden formu aldik doldurduk da gidip teslim etmeye firsat olmadi. Fotografi da orada cektirecegiz.

Marlin benim arkadas ilkini 4 sene emzirdi, ikincisi 3une girecek hala emiyor. Ama emme derken sabah 5 dakika, aksam 5 dakika, yatarken falan. Bizim gibi gunun yarisi memede gecmiyor :). 3 yasindaki komik, onlara oturmaya gidince deryosu emzirmeye basladigimda gidip annesini emiyor o da ozenip 0:). Dedim ya ben follos oldum artik, her yerde cikariyom memeyi emziriyom, arada boyle ozenen cikiyor :). Silgi, o disarida yaygara koparma benim korkulu ruuyam. O yuzden daha fussy oldugu aksamlari degil gunduzleri cikiyoruz. Aksam 7 de 8 de yatiyorum ben zaten! Gunduz de aglarsa hoop meme. Markette kopardi yaygarayi, emzik kesmedi, hemen arabaya gittik emmeye, baba bitirdi alisverisi. Arabada olmadikca sorun yok, arabada giderken emziremiyorsun ya carseatte oldugu icin, o zor, agliyor da agliyor uyuyakalana kadar.

Neyse kacayim ben. Herkese iyi gunler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…