Amerika'da Hamilelik

bilgiler icin cok saol Koko, sizlere de kolay gelsin is konusunda!

merhaba arkadaşlar...ben 2010 ekim annesi ve 2013 ekim anne adayıyım..bir buçuk ay önce taşındık new york a..eşimin işi nedeniyle..buraya gelmek alışmak zaten karmaşıkken benim için bir de buraya gelince hamile olduğumu öğrendim..şimdi9+1 oldu ikizlerim..türkiyedeyken işler daha kolaydı..ama burada sağlık biraz pahalı..iyiyi sağlık sigortamız var..yoksa yanmıştık sanırım..new york ta olan arkadaşlar varsa bir sorum olacak..2,5 yaşında bir oğlum var..çevreyi malum kış da olduğundan çok keşfedemedik..burada oyun kulübü tarzı yerler var mı acaba..oğlumu götürüp vakit geçirebileceğimiz..

Hosgeldin aramiza ve amerikaya:)) bebislerini saglikla kucagina alirsin umarim, bende amerikada yeni sayilirim ve ne yazik ki ny de degilim cemrecik sanirim orda yasiyor ama tr ye tatile gidecekti foruma bugun gelmisti belki o biliyordur onun da ikizleri olacak:)) sanirim bir oglun var resimden secebildigim kadariyla:) ne guzel simdi de ikizler; 3 yil arayla 3 cocuk:) bence super! burada saglik dedigin gibi inanilmaz pahali sigortanin olmasi cok iyi; umarim hamileligin iyi geciyordur

hoşbulduk canım..sağol iyi dileklerin için..2,5 yaşında bir oğlum var..yolda da biraz plansız olan ikizler var..çok güzel bence de ama henüz alışamadım..herşe biraz ani gelişti..tr deyken çalışıyordum eşimin işi için buraya gelmemiz gerektiğinden ayrılmak zorunda kaldım..buraya henüz alışamadan hamile olduğumu öğrendim.biraz üst üste oldu anlayacağın..bir de dediğim gibi çevreyi tam keşfedemediğimden biraz yanlız kaldım..kimsem yok..tabi hamilelikte hormonlar da tavan yaptı.arada tr yi özleyip ağlar oldum yani..zamanla alışıcaz sanırım..sen hangi eyalettesin ve sen de mi hamilesin..

Hepinizi kucak dolu selamliyorum,sormayin basimda cok buuyuk tatli belam var malum oglum Mahir pasam..bugunlerde durmak bilmiyor enerjine yetisemiyorum inanin..isiniz ilerde bebekleriniz buyudukce daha zorlasicak demek istemiyorum ama galiba bu cocuklar buyukte zorlasiyorlar..umarim sizin bebekler sakin ve uslu olur annelerini uzmezler...

Marlim sekerim sizi cok ozlememe ragmen bir turlu firsat bulup gelemiyorum, ne kadar yogunlastigini artik anlarsiniz
Eva nin gaz cikarma sesleri duyar gibi oldum burdan valla :)) eminimki cok komik oluyordur :))gaz cikarmalari cok iyi, iclerinde kalmalarindansa disari ciksinda nasil cikarsa ciksin dimi:)) kokulu sesli farketmez gayri :)) ciddi ciddi Eva, Emre ve Derya iki aylik oldular ne cabuk buyuyor kuzular yaa,masallah hepsine ins daha nice guzel zamanlarinida gormek nasip olur..

Ztar dogum yaptimi bilmiyorum ama Zehra kizimiz gelmis olma ihtimaline dayanarak kendilerine cok ama cok tebrik ederim, mevlam kizcelerini onlara bagislasin ins...
Esra cnm sut olayi biraz da genetik cnm, bazi annelerimiz takla bile atcak hale gelse dahi sut olayinin gitmesine engel olamadilar bu yuzden cnm uzme sakin kendini ilk 6 ay a yakin anne sutu alimi bile yetecektir ins..

Hic uzulme flatliners insallah en yakin zamanda hamile kalisin.Sen hep gel bizim topige tamammi :) Sansi sanada bulassin :)

Canan cim tabi en onemli sey once guzel Berfin in iyilesmesi.Tr.de size arkasindan moral olurdu diye yazdim .Gerci en guzel moral Berfin in alcisi cikinca iyilesmis haberini almak olacak.Alacaksinizda Allah in izniyle.

Baaaaak sen Silgi ye sessiz sessiz nasilda 59 kilolara dusmus :)) Cok iyi kilo vermissin masallah.Ben dun seni ruyamda gordum.Nasil sacma sapan bir ruya:) Club gibi bir yer Yildiz Tilbe sarki soyluyormus .Ne alaka.Hic dinlememde ruyama girsin.Dun bir haber ilisti gozume onun hakkinda onu okumustum ordan kaldi galiba aklimda.Esinde varmis yaninda.Uzun boylu,top sakalli kumral.Bende ablamla geliyorum oraya.Yildiz tilbe bir tek bize soyleyecekmis :) Cocuklarda cribleriyle clubta :)))) Ben Emre yi seviyorum.Bir erkek cocuk daha goruyorum yaninda.Bu kim Silgi diyorum.Bunu da bir turk arkadas dogurdu bana birakip Tr.ye dondu.Ismi Mustafa diyorsun.Orada uyandim :))))

Valla koko ben istiyorum incecik olmayi ne yalan soyleyim.Rahar rahat yanlarim fiskirmadan tayt ,etek giymeyi.
Lara almiyor mememi Alsa keske.

Yeni arkadasin ismini unuttum.Ikizlere hamile olan.Hosgeldin ,hayirli olsun bebislerin.

Marlin sen o 5 sene emziren catlagin dedigine ne bakiyorsun.Normal olsa5 sene emzirmez.Yahu 1 bucuk yasindan sonra zaten anne sutunun bir faydasi olmuyor hadi bilemedin 2. Keske Lara emseydi o zamana kadar ama 3 yasinda yada 5 yasinda esek kadar olmus butun disleri cikmis cocugunda hala mememi emmesini istemem acikcasi.

melegim ben yatıyorum
iyi geceler canım
bizim topikte göremedim seni:)
dedim buraya yazıyım:)
öptüm canım:)

Cok sevimdim cnm, allah gonlune gore versin ins..Bebisini kucagina saglicakla almayi nasip etsin mevlam..Yarinlar artik senin annelik olma hazirliklari ile gecicek. harika bir duygu ve bunun senide yasayacak olman pahabicilmez cnm..rabbim utandirmaz ins tamamini erdirir..

melegim ben yatıyorum
iyi geceler canım
bizim topikte göremedim seni:)
dedim buraya yazıyım:)
öptüm canım:)

Koptum resmen yaa, sen cok yasa hemi..gelmisken seni benim arkadaslara tanistirsaydim olmazmi :)) cnm ya benim icin buralarada gelmis olman beni cok mutlu etti..hadi gidelim yatalim bari malum afacanlar cok yoruyor bizleri :))
Bende optum, kizlara iyi bak olurmu ins iyilesirler hemen..iyi geceler

evet senin için türkiyeden amerikaya geldim ama hemen geri dönmem lazım
arkadaşlarla tanışmayı isterim ama benim ingilizcem yok
iyi geceler canım..öptüm seni ve yakışıklı mahirimizi

cok saol canim! ilkinde nasip olmadi,insallah bunda her sey yolunda gider ve kucagima alabilirim bebisimi :)

canim hosgeldin ve hamileligin hayirli olsun. ben de cook yeni kasim anne adayiyim. daha once de temmuz anne adayiydim ama bebisi kaybettik maalesef. yeni bir cevre elbet zorluyor insani bastan ama guzel de bir yere gelmissiniz,insallah her sey guzel olur sizler icin. ben de maalesef New York'tan degilim, Ohio-Columbus'dayim.
ben de ilk geldigimde (hem de 3 ay tatil icin gelmistim ona ragmen) ikinci haftamda aglamistim. hala ailemi,arkadaslarimi dusunur duygulanirim,ama burda da bir duzen kurduk. nisanda bir arkadasim 3 gunlugune gelecek,cok mutluyuz. yazin esimin mezuniyeti var kayinvalidem gelecek,belki kiz kardesim de gelecek para biriktiriyor. hamilelik saglikli giderse annemi de getiririz sonbaharda dedik. yani boyle git gellerle suruyor hayat :) insallah alisir ve seversin! sigortan olmasi da cok guzel cunku dedigin gibi saglik hizmetleri pahali burda!

Anaaa, ben bunu görmemişim ya kız? Meleğim alıntılamis orada gördüm! Valla invert etmeye Suna buna gerek yok gayet bariz. Hele bir de kOyulasiyorsa halaya duralım :). Ben bu wondfolarla 11. Gunden itibaren test yapıp alt alta yaPistirdimdi, giderek koyulasan çizgiler alt alta cok hoş ani Oluyor. Hele de çizgisiz, hüsranla çizgi aradığım aylardan sonra... İki de chemical vardı, koyulasan kaybolup gitmeyen çizgilere bakıp bakıp ayyyy diyordum :). Doktoru ne zaman arayacaksın? Ne heyecan ya hamileliği yeni öğrenmek! Sizlerle biz de yeniden yasıyoruz o heyecanları, cok hoşuma gidiyor!

ben daha dogurmadimm

beklemedeyiz kizlar bakalim ne olacak ne bitecek..

hayirlisiyla, saglikla bi kucaklasam yavruyu insaallah..

dua edin..

bilgilendiricem insaallah..

opuyore

ben daha dogurmadimm

dua edin..

opuyore

Umarim kolay bi dogum olur birtlatirsin bi nefeste:) Dogum hikayeni yaz mutlaka temmuzda benimkisi gelecek tiris tiris tirsiyorum

ben daha dogurmadimm

dua edin..

opuyore

gununu tamamlamissin, senin kizda assolist demek, kim demis kizlar erken gelir diye anlamadim burdaki kizlar genelde gec geldi bildigim kadariyla:)

hadi insallah saglikla kavusursun kizina cok az kaldi, sen dogur da sira bana gelecek

Son düzenleme:

esracim dun yazacaktim aklimdan cikti. Demek Lara da meme almiyor. bazi donemler ki bu sanirim 3 aylik ve 4-4.5 alik donemleri bebekler de meme almama olayi oluyor. Berfin memeyi ilk almadigi donem 3 aylikti. sonra kendiliginden duzeldi. ama bu seferki cok uzun surdu. ben degisik taktikler deniyorum. kucagimda asla emmiyor.kucagimda uyumasini cok ozledim.bazi bebekler mamayi bile red ediyorlarmis. bazi anneler mamayi falan degistiriyor ama fayda etmiyor. donemsel bu tarz isyanlarda bulunabiliyorlar. uzme kendini diye yaziyorum. kim bilir daha nelere isyan etcek bu veletler.saglik olsun :)))

ben daha dogurmadimm

dua edin..

opuyore

dogurmadin demek!!! acelen yok zaten bekle daha sen ...

Zehra da Berfin,Lara ve Eva gibi yavastan gelecek ..Derya mis gibi hic bekletmeden geldi..Emre zaten gelirken annesinin haberi bile olmamis.nerdeyse evde doguracakmis :)))

canim cok saol :) ben de gecen seferkinde saklamamistim hic bir seyi 3.aya kadar saklamayayim bir sey diye, bu sefer her seyi sakladim valla. defter tutuyorum deftere yapistiriyorum testleri. insallah cok koyu oldugunu gorup,sonra kesesini gormek nasip olur bana. doktoru aradik, tatildeymis 29 marta verdiler randevu,oncesinde bir sey olursa ara dedi. hayranim bu Amerikalilarin rahatligina,ama bir yandan da hemen doktora gitmek istemiyordum. cok heyecanli ve mutluyuz ayni anda temkinliyiz. kocami gorsen, dun gece icin "cok mutlu uyudum" dedi canim benim

Uzakta sevdiklerinden ayri olunca o ozlemler cok normal; ben maryland eyaletindeyim; greencrad cikti bize oylesine basvurmustum; pat diye cikti esimin yalan dolan kuzenleri vardi cikin gelin sansinizi deneyin dediler is guc hazir dediler:) kandik geldik; macera pesindeydik sanirim; yalniz kalip sila ozlemiyle bebek hevesine dustuk; cok sukur cok bekletmeden kizim bizi bekletmeden geldi yalnizligimiza yoldas oldu:)) bu ayin 13.de 2 aylik olacak. Senin icin hersey cok yeni olmus; yeni bir ulke; yeni bir yasam ve bebisler! bu degisim umarim guzellikleri beraberinde getirir bebeklerin gibi:)) senin ikizler amerikali olmak niyetindeymis bak;gelirgelmez yola koyulmuslar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…