- Konu Sahibi citaknuray
-
- #6.941
Her seye cevap yazmak istiyorum ama kucakta bebe be ipadle zor.
Canan'cim, ciz takvimleri, icini oylesi rahatlatiyorsa, hepimiz o alci ciktiginda berfin'in artik baaska tedaviye ihtiyac duymamasini umuyoruz. Guzel haberler icin ben de gun sayiyorum valla.
Demek osurganlar kulubu olmus burasi. Bizimki kivranip kivreanip bir mini pirt cikariyor bazen, bazen de zooort diye. En cok firrrrtt diye kaka yapinca seviniyorum, her seferinde ufak capli kutlama yapiyoruz kaka yapinca. Rahatliyor zavallim cunku.
Flatliners, 9 ay hayal kirikligi nasil olur bilirim ama sen daha taze evlisin, gencsin, coka aceleye gerek yok. Bence su aralar akisina birak, hatta bebek isine ara ver. Boyle diyenleri dovecek gibi sinir olurdum o zamanlar ama ben de isten gucten bebegi cok dusunemedigim bir ayda tutturdum. Ah keske genc olsaydim bu islere girdigimde, kader kismet.
Is guc konulari: biz de job markettayiz, esim offerlari degerlendiriyor, ben de ona gore is bakacagim ama o akademiden gina geldi olayi bende de oldugu icin non academic bakiyorum. Biraz zor benim icin, keske muhendis olsam! Muhendislere endustride is cok. Yabanci olarak iki seye dikkat etmek lazim: maas ve green card. 80-100 ilk baslangic icin iyi rakamlar, silikon vadisinde de boyle sagi yukari. Akademide 100 teklif etmezler law business medical haric. Green card olayi soyle: sirketle h1b degil green card basvurusu negotiate edeceksiniz bastan, yirtik olmaktan cekinmyin. Cirkef sirketlere 150 verseler de gitmeyin, h1b ile 6 yil calistirip yallah diyorlar. Ya da green card basvurunu yapip sen bize mecbursun simdi diye kart cikana kdar somuruyorlar. Bunlari sorun sorusturun, insider info veren websayfalari var, unuttum simdi ismini, onlara bakin. Akademide green card kolay cikiyor, bekleme yok cunku, kota yok. Ama akademi istemiyorsa gerek yok. Postdoc mostdoc of uzun is, anliyorum adami. Silikon vadisinde baksin is, kapagi oraya atmaya calisin :). Ben doktorada bay areadaydim, pahali ama cok guzel. Amacimiz bir noktada bay area veya seattle'a yerlesmek ve orada kalmak. Iyi sanslar!
Bizim kiz gece yatakta yatiyor gaz izin verdikce ama gunduz i ih! KucaktA olacak. Strollerda da yatar herhalde, arabada ya da yuruyuste uyuyor carseatte cunku ama hareketle, sallantiyla uyumaya alismasin diyorum, hareket olunca remden derin uykuya gecemiyorlrmis.
Esra, sutun kesiliyorsa kendini de larayi da yorma, aldigi kadar anne sutu bile onun sindirim sistemindeki faydali bakterileri beslemistir. Normal dogumla dogdu zaten, hayata 1-0 galip basladi. Yakinda katilara gececeksiniz zaten. Ben olsam -eger bebis protesto etmiyorsa- memeyi verirdim arada, sut gelmese de comfort sucking yapsin, biraz ana kiz quality time olsun diye ama boyle hos anlar degil gereksiz gerginlik olacaksa gerek yok.
Kizlar pasaport basvurusu icin anne baba beraber gitmeliymis haberiniz olsun. Ya da gitmeyen noterde imzali bir sey yolluyor. Cocuk kacirmalari onlemek icin galiba. Biz postaneden formu aldik doldurduk da gidip teslim etmeye firsat olmadi. Fotografi da orada cektirecegiz.
Marlin benim arkadas ilkini 4 sene emzirdi, ikincisi 3une girecek hala emiyor. Ama emme derken sabah 5 dakika, aksam 5 dakika, yatarken falan. Bizim gibi gunun yarisi memede gecmiyor :). 3 yasindaki komik, onlara oturmaya gidince deryosu emzirmeye basladigimda gidip annesini emiyor o da ozenip 0:). Dedim ya ben follos oldum artik, her yerde cikariyom memeyi emziriyom, arada boyle ozenen cikiyor :). Silgi, o disarida yaygara koparma benim korkulu ruuyam. O yuzden daha fussy oldugu aksamlari degil gunduzleri cikiyoruz. Aksam 7 de 8 de yatiyorum ben zaten! Gunduz de aglarsa hoop meme. Markette kopardi yaygarayi, emzik kesmedi, hemen arabaya gittik emmeye, baba bitirdi alisverisi. Arabada olmadikca sorun yok, arabada giderken emziremiyorsun ya carseatte oldugu icin, o zor, agliyor da agliyor uyuyakalana kadar.
Neyse kacayim ben. Herkese iyi gunler.
merhaba arkadaşlar...ben 2010 ekim annesi ve 2013 ekim anne adayıyım..bir buçuk ay önce taşındık new york a..eşimin işi nedeniyle..buraya gelmek alışmak zaten karmaşıkken benim için bir de buraya gelince hamile olduğumu öğrendim..şimdi9+1 oldu ikizlerim..türkiyedeyken işler daha kolaydı..ama burada sağlık biraz pahalı..iyiyi sağlık sigortamız var..yoksa yanmıştık sanırım..new york ta olan arkadaşlar varsa bir sorum olacak..2,5 yaşında bir oğlum var..çevreyi malum kış da olduğundan çok keşfedemedik..burada oyun kulübü tarzı yerler var mı acaba..oğlumu götürüp vakit geçirebileceğimiz..
hoşbulduk canım..sağol iyi dileklerin için..2,5 yaşında bir oğlum var..yolda da biraz plansız olan ikizler var..çok güzel bence de ama henüz alışamadım..herşe biraz ani gelişti..tr deyken çalışıyordum eşimin işi için buraya gelmemiz gerektiğinden ayrılmak zorunda kaldım..buraya henüz alışamadan hamile olduğumu öğrendim.biraz üst üste oldu anlayacağın..bir de dediğim gibi çevreyi tam keşfedemediğimden biraz yanlız kaldım..kimsem yok..tabi hamilelikte hormonlar da tavan yaptı.arada tr yi özleyip ağlar oldum yani..zamanla alışıcaz sanırım..sen hangi eyalettesin ve sen de mi hamilesin..Hosgeldin aramiza ve amerikaya:)) bebislerini saglikla kucagina alirsin umarim, bende amerikada yeni sayilirim ve ne yazik ki ny de degilimcemrecik sanirim orda yasiyor ama tr ye tatile gidecekti foruma bugun gelmisti belki o biliyordur onun da ikizleri olacak:)) sanirim bir oglun var resimden secebildigim kadariyla:) ne guzel simdi de ikizler; 3 yil arayla 3 cocuk:) bence super! burada saglik dedigin gibi inanilmaz pahali sigortanin olmasi cok iyi; umarim hamileligin iyi geciyordur
bizde alan olsa stroller ile gezinme olayini gunduz icin denerdim ama yerler hali kapli zaten bu sartlarda surus imkansiz
bizim kiz kaba saba birsey ayol nasil gazlar atiyor gulmekten kiriliyoruz hani bazen bebeden mi bizlerden birinden mi geldi anlamiyoruzcok sukur gaz sorunumuz pek yok zaten o da olsaydi zar zor uykularimiz hepten kalmazdi.ama genel olarak bu kiz kokos olmaz gerinirken falan homurdanarak sesler cikariyor; kafasinda sac bandi sapka taktirmiyor bildiginiz ozgur tripleri atiyor bana.bizdeki sorun uyku! uyku uykuuu butun istegim buydu.... uykusuzluktan uykuya gecemiyor huysuz oluyor devamli emme ve yalama modunda oluyor...surekli dil yalama halinde oluyor;eldiveni parmaklarini yaliyor ac mi diye ustune mama veriyom yine yalanmaca:) herseyi emiyor bir tek emzik almiyor!
esracim sen elinden geldigin kadar emzirmeye calistin cabani biliyoruz keske biraz daha emebilseydi ama hic olmazsa anne sutu aldi...o gun su newbornlarin altini kes giydir diyen latin hatun arkadas 5 yil bebelerini emzirdigini soyluyordu catlak! 5 yil inanasim gelmedi; arada zevkine cocuk gelip emiyorsa onu da emmeden mi sayiyor anlamadim:)
ZTAR zehra sultandan haber var mi?
Eki Görüntüle 645184 Eki Görüntüle 645184
hanimlar, gunaydin.
bu benim testimin resmi, gercekten ciplak gozle daha net seciliyor ama Kokocugum bir gorsun analiz etsin diye koydum,bu sabah ki testim dune gore daha koyu azar azar koyulasiyor her gun.
melegim ben yatıyorum
iyi geceler canım
bizim topikte göremedim seni:)
dedim buraya yazıyım:)
öptüm canım:)
Koptum resmen yaa, sen cok yasa hemi..gelmisken seni benim arkadaslara tanistirsaydim olmazmi :)) cnm ya benim icin buralarada gelmis olman beni cok mutlu etti..hadi gidelim yatalim bari malum afacanlar cok yoruyor bizleri :))
Bende optum, kizlara iyi bak olurmu ins iyilesirler hemen..iyi geceler
Cok sevimdim cnm, allah gonlune gore versin ins..Bebisini kucagina saglicakla almayi nasip etsin mevlam..Yarinlar artik senin annelik olma hazirliklari ile gecicek. harika bir duygu ve bunun senide yasayacak olman pahabicilmez cnm..rabbim utandirmaz ins tamamini erdirir..
hoşbulduk canım..sağol iyi dileklerin için..2,5 yaşında bir oğlum var..yolda da biraz plansız olan ikizler var..çok güzel bence de ama henüz alışamadım..herşe biraz ani gelişti..tr deyken çalışıyordum eşimin işi için buraya gelmemiz gerektiğinden ayrılmak zorunda kaldım..buraya henüz alışamadan hamile olduğumu öğrendim.biraz üst üste oldu anlayacağın..bir de dediğim gibi çevreyi tam keşfedemediğimden biraz yanlız kaldım..kimsem yok..tabi hamilelikte hormonlar da tavan yaptı.arada tr yi özleyip ağlar oldum yani..zamanla alışıcaz sanırım..sen hangi eyalettesin ve sen de mi hamilesin..
Eki Görüntüle 645184 Eki Görüntüle 645184
hanimlar, gunaydin.
bu benim testimin resmi, gercekten ciplak gozle daha net seciliyor ama Kokocugum bir gorsun analiz etsin diye koydum,bu sabah ki testim dune gore daha koyu azar azar koyulasiyor her gun.
ben daha dogurmadimm
beklemedeyiz kizlar bakalim ne olacak ne bitecek..
hayirlisiyla, saglikla bi kucaklasam yavruyu insaallah..
dua edin..
bilgilendiricem insaallah..
opuyore
ben daha dogurmadimm
dua edin..
opuyore
Canan cim ben inaniyorum alci cikinca Berfin cik iyi olacak. Sonraaa kalmasin Istanbul yolcusu yapacaksiniz anne kiz insallaaaaah :))
Kaldi 5 hafta.
Silgi Lara gunduz stroller da geciriyor ama gece cok sukur cribinde yatiyor. Acikca soylemek gerekirse ben gunduz her yerde uyusun istiyorum. Butun gun butun gece cribinde yatsin istemiyorum . Bu aliskanlik 6 aydan sonra kemiklesir hic bir yere cikamayiz ,gidemeyiz.
Yigenimden biliyorum ne baska bir yatakta uyurdu ne de arabasinda.Ne cekti ablam.Uyku saati geldimi eve giderlerdi. 2 yasina kadar boyle surdu.
Ben gunduzleri evde degilim bir sure sonra annem gidecek babasi bakacak. Havalarda isinmis olur babasi calisirken babasinin yaninda uyusun :)
Lara malesef 1 haftadir ne yaptiysam mememi almiyor.Malesef damla sutte gelmiyor.Almiyor bari sagayim dedim. Yok oylede gelmiyor. Ehh artik daha fazla inat etmenin anlami yok.Kabul edip vazgecmek lazim.Napalim 3 ay oyle boyle emzirdim cokta mucadele verdim.Bu yuzden icim cooook rahat. Hic yoktan iyidir.
Kizlar kilolar ne alemde? :) Kalan 4 kilo gitmedi benden.Gerci gitmesi icin birsey yapmadim emziriyorum diye pekmezleri ,fistik ezmelerini.kisirlarida goturdum :) Normal beslenmeme donunce gider diye umuyorum.
ben daha dogurmadimm
dua edin..
opuyore
Anaaa, ben bunu görmemişim ya kız? Meleğim alıntılamis orada gördüm! Valla invert etmeye Suna buna gerek yok gayet bariz. Hele bir de kOyulasiyorsa halaya duralım :). Ben bu wondfolarla 11. Gunden itibaren test yapıp alt alta yaPistirdimdi, giderek koyulasan çizgiler alt alta cok hoş ani Oluyor. Hele de çizgisiz, hüsranla çizgi aradığım aylardan sonra... İki de chemical vardı, koyulasan kaybolup gitmeyen çizgilere bakıp bakıp ayyyy diyordum :). Doktoru ne zaman arayacaksın? Ne heyecan ya hamileliği yeni öğrenmek! Sizlerle biz de yeniden yasıyoruz o heyecanları, cok hoşuma gidiyor!
hoşbulduk canım..sağol iyi dileklerin için..2,5 yaşında bir oğlum var..yolda da biraz plansız olan ikizler var..çok güzel bence de ama henüz alışamadım..herşe biraz ani gelişti..tr deyken çalışıyordum eşimin işi için buraya gelmemiz gerektiğinden ayrılmak zorunda kaldım..buraya henüz alışamadan hamile olduğumu öğrendim.biraz üst üste oldu anlayacağın..bir de dediğim gibi çevreyi tam keşfedemediğimden biraz yanlız kaldım..kimsem yok..tabi hamilelikte hormonlar da tavan yaptı.arada tr yi özleyip ağlar oldum yani..zamanla alışıcaz sanırım..sen hangi eyalettesin ve sen de mi hamilesin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?