Amerika'da Hamilelik

Valla ben hic ince elemiyorum o konuda Marlin florlu ,florsuz acik ,kapali su bildigin cesme suyunu suzen bir surahim var ona koyup suzdukten sonra 20 dakika katnatiyorum.Doktora kalsa direk cesme suyu.Hastanede Lara ya verilen ilk mama cesme suyundan yapildi.Alissin vucutlari sonra ufacik bir seyde hasta olmasinlar.Bizler de oyle buyumedikmi :)

Belli bir yasa kadar birth cert. Sonra ID Kac yasina kadar bilmiyorum ama.Bas vurmadim tr.vatandasligi icin daha nadil olsa geciktik cezayi yedik pasaport icinde bu yil tr.ye gitmeyecegim icin acele etmiyorum.Kafalar duzeliyor merak etme :))

Yok yav, hep birth certificate ile vatandaslik, sonra da ek olarak pasaport kullanilabiliniyor (pasaport icin b. certificate orijinali lazim zaten). Bu idleri vatandas olmayanlar da alabiliyor cunku, resident veya legalsen aliyorsun. Bir de idleri eyalet veriyor, vatandaslik federal bir sey.

D vitamini sorulmus, ben yarin bir doktora soracagim randevumuzda. Cok mecbur degilse guneslendirirek halletmeyi tercih ederim. Demiri bilemem, sorayim. Onu da disaridan vermek istemiyorum ama.

Bende ayni seyi soyluyorum :)Cocuklar belli bir yasa gelincede Id sahibi oluyorlar bu her cocuk icin gecerli Amerkali yada Amerika dogup vatandas olmus .Nasil vatandas olmayan Id aliyor ?????Mumkun degil artik SS numarasi bile vermiyorlar senin dedigin 10 yil onceydi.okumaya gelenlere bile verirlerdi yok simdi oyle birsey.Id de sanirim teen olunca.

Uyduruk dil okullarindan bahsediyorum bu arada.Green card yok dil okulu vasitasiyla gelmis elinde sadece vize DMV ye gittiginde ehliyet (ID)alamiyor ve artik DMV ile Gocmenlik burosu baglantili.Onceden okul bittigi zaman ehliyeti uzatabiliyorlardi simdi Dmv gocmenlik burosuna soruyor sayet okul bitmis vizenim suresi dolmussa gecmis ola.

hoşbulduk canım..ikiz anne adayı benim...adım melanie azra..biraz akılda kalmaya bir nickim var..adımı da kullanabilirsiniz..emzirme konusunda haklısın canım..1,5 yaşından sonra eski yararı kalmıyor.çünkü çocuğundan ihtiyaç duyduğu vitaminler artık besinlerde sağlanıyor.ben oğlumu 3 ay emzirebilmiştim..emmedi bizim tembel.ama ek besinlerine çok dikkat etmiştim..maşallah diyim şimdi ayına göre 2-3 ay ileride gelişimi..

seninde hayırlı olsun canım..sen de benim gibi taze adaysın..benim de ilk gebeliğimde kaybım vardı.kan pıhtılaşmasından dolayı.şükür ki oğlumu sağlıkla dünyaya getirebildim.şimdi de ikizler var bakalım..yanlız olmaz biraz zor geliyor tabi bana da..henüz adapte olamadım..benimde tezyem kanada da belki o da yaz için yanıma gelebilir.senin de ne güzel gelenleri olacakmış..az da olsa hasret giderirsin..

Allah bağışlasın canım bebişini..daha çok küçükmüş...en tatlı ve güzel zamanları şimdi..tadını çıkar..dediğin gibi bizim ikizler amerikalı olacak sanırım..daha çok erken ama doğduklarında hem tc hem amerika vatandaşı olacaklar sanırım dimi.

hepinizi kocaman öptük , oğluşum ve ikizlerimle....

Sabah tekrar okudumda sen Id leri green cardlilar aliyor demissin dogru :) ben herkese diyince vizelileri kastediyordun zannettim ehhh artik idare et koko gece 3 te okudum yazdim :)))) kisaca silgi bebeler burada dogdu vatandas:)) kokonun defigi gibi pasaport icin birth c.lazim benim demek istedigim belli bir yasa kafar nereye gitsen b.c kullaniyordun belli bir yastan sonrada id cikariyorsun yaninda pasaport gezdirecek halimiz yok :)

ben F2 ile burdayim ve Ohio ID si alabiliyorum,onu diyor sanirim Koko. SS numaram yok ama mesela. Resident sayildigimdan eyaletim ID veriyor bana.

bizim bugun kontrolumuz vardi, oglus dondurmus basini nihayet asagi :) bol yuruyus yapmam lazim yerlessin yerine, geri donmeye kalkmaz umarim:)

Yaaa kizlar borsey soracam dogumdan sonra idrarinizi uzun sure tutabiliyormusunuz?

bende de var bu sorun ki bir ara bahsetmistim size de. gerci gitgide iyi oluyor ama hala uzun sure tutamiyorum. doktora soyledim normal demisti, emzirme bitince duzelir bu durumlar dedi.
bebisle cidden zor oluyor.
kizlar bu arada sabah emzirdikten sonra kucagima aldim ve inanilmaz cok kustu. yani oyle boyle degil. yarim litre sut geldi sanki. koltuk ustum basim batti. onlar onemli degilde bu tarz biseyle karsilasan var mi? normal midir? atesi de yok, simdi de uyuyor. acaba sut mu birikti midesinde ve cikardi rahatladi. iyiye yoruyorum

Lara da bir iki defa oyle oluk gibi kustu.Anneme gore biraz bekleyip kaldirmam gerekiyormus.Bana gore biraz fazla zorladim doysunda iyice 4 saatti bir uyansin diye ama o da al anne zorladin yarisindan fazlasini cikarttim 1 saat sonra uyanacam dedi :) korkma silgi ya fazla gelmistir sut yada hizli hareket ettirdiysen.Lara nin doktoru bana gun icinde 2-3 defa boyle kusarsa ara demisti. Bende fecen hafta doktora bu senenin kapanisini yapmaya gittim:) PAP smear testi birde meme kontrolu oldum o zaman herseyi sordum idrar olayini o ozelden yazistiklarimizi adam artik bana dediki Esra bir bebek cikti oradan :) ve normale donmesi 1 seneyi alir.Kegel exercises duydunmu hic dedi uyguluyorum dedim .Hergun mu diye sordu acikcasi unutuyorum dedim iste her hasta bunu yapiyor sayet hergun uygularsan cok buyuk yararini gorursun defi.Basladim iste dun uygulamaya :)

alcidan sigmiyor maalesef... yoksa cok iyi fikir:))

Az kaldi Allah in izniyle Berfin kuzumda binecek arabasina.

Kusmuk benim gobek adim..
Bir kereden bir sey olmaz, bizimki devamli kusuyor, cesit cesit, degisen miktarlarda. Bence seninkinde gaz kalmistir, ostune sut icmistir, o gazi burp diye cikarmaya kalkinca ustune gelen sut de cikmistir. Bizimki kaka icin ikinirken de ustten cikiyor hep. Kusmuk bitecek dis salyalari baslayacak, kurtulamayacagiz onlukten.

Bende cis tutamama sorunu olmadi, devamli kucakta bicirla bir de o sorunum olaydi yanmistim :).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…