Amerika'da Hamilelik

Kokocum Derya kuzunun ins atesi cikmaz ve bu geceyide atlatirsiniz..zor bilirim ,
D vitamini bizidoktor vermisti benim oglan biraz minik dogdugu icin ama burda normalde verilmiyor..halbuki Tr de her bebege oneriliyor gunesli bir ulke olmasina ragmen,hani bizim bura gibi 395 gun non gunes olsa anlarimda yani he bebegede tuhaf oluyor biraz sanki..

Canancim o bagismalar ilk zamanlar guzel geliyor insana sanki sanki sarki soyluyor gibi ama sonralari nedir bilmem ama cok fena sesleri yukseliyor..bazen korkutuyor beni valla odum kopucak bir gun :18: kizlarin sesleri narin olur bu yuzden o kadar olmaz kanimca ama bizimkinin cok kart kulaklarimizin pasidir nedir herseyi silip geciriyor yani

canim ya gittim kan vermeye,benim kanimi alan adam yoktu,tam 6 tane hemsire beni makarna suzgecine dondurduler,elim falan her taraf mosmor oldu,alamadilar kanimi!yarin sabah adam orda olacakmis,gidecegiz de, adamin deneyecegi yer kalmadi her taraf yara bere icinde. hey yarabbim...
insallah iyidir durum da bu kadar aciya deger dedim icimden. sordum hemsireye de regl sancisi gibi sanci ve arada batmalar normal dedi o da.

Projectıon neeee?

Sac bas islerini esra'ya sorcan, bende sifir o isler :)

Amaninnn gecmis olsun esra. Geceleri biraz uyuyabilsen keske. Ben hamilelikte hep demir hapi almak zorunda kaldim simdi demir seviyem nedir kim bilir. Dogum sonrasi kan alip test ettilerdi ama sonucu bilmiyorum. Senin vucut da regle yeniden baslamaya adapte olmaya calisiyor herhalde, hormonlar mormonlar.

Sistit oldugumda agridan geberirken bebegimi emziremiyorummm, agridan sutum kesileceek diye aglamistim, of ne kotu gundu, Allah gostermesin bir daha.

Tekrar gecmis olsun, iyi ol ki kokosumu susleyip bize fotograf yollayabilesin :)

Neslee canim inaniyorumki guzel haberler vereceksin bizlere; dualarimiz seninle...
Esracim dikkat et kendine; annem olsa hemen derdi nazar olmustur kizim oku kendine:)anne kiz guzelsiniz ya okuyup ufle kiz; saka bir yana cabucak iyiles; senden alismisiz uzun yorumlar guzel kelimeler yoklugun bak hemen hissedilmis;gecmis olsun canim

Canan sac duzlestirici var bende ama kullanmiyorum zaten bugun kestirdim kisacik ama tabiki istedigim gibi kesemediler; kocam ben seni boyle de begeniyorum dedi:)ahahaha
kadina diyorum ahanda bu model kes diyorum aayy cok kisa eminmisin diyor; kendi kesemiyecek ya beni ikna etmeye calisiyorki oyle de oldu:)) ama umrum degil kullanimi kolay dokulmuyorda:)) koku bende uzar kendim keserim artik; universitede oda arkadaslarimla benim saclarimda kuaforculuk oynardik:))

yanlismi yazdim acaba ? himm hani gece tavana yansitilan orda orn aydede yada koyunlar .. dur link koycam.

Amazon.com: Munchkin Nursery Projector and Sound System, White: Baby

Haaa, tahmin ettigim seymis :) bizde de aynisi var ama biz projection kullanmiyoruz henuz. Teeee ilk zamanlardan beri gece white noise ile uyuyor, onun icin kullaniyoruz. Projectionu ne ara kullanacagiz bilmem, gunduz aydinlikta gorunmez, gece de uyuyor. Uyuturken ona bakip eglence moduna girip ayilir diye dusunuyorum bilemedim. Biraz daha buyusun bakalim, simdilik mobile/donencelerle egleniyoruz.

Canan yeni saclariyla fotograf gondermedi, bari sen gonder :).
Benimkiler dokuluyor kendiliginden, kestirmeye gerek kalmadan direkt kel kalacam.

Iki gun oldu ateslenmedi cok sukur.
Burada gunes guzel de kiz gunesi sevmiyor. Anasi gibi gozleri gunesten cok rahatsiz oluyor. Gunes gozlugu alacagim kizima diye dalga geciyorum.

Elini agzina goturmeyi ogrendi ya devamli buna ugrasiyor, hedefi sasirip yuzunu gozunu ciziyor. Tirnak da zor kesiyoruz

Aklima gecen gun istanbulda bulusmamiz geldi. Mahir o zaman 4-5 aylikti degil mi? Iki aya bizimkiler de o kadar olacak, hey gidi. Ama ben bebekle yalniz yolculuk yapmaktan korkardim, iyi becerdin sen! Optuk cigirtkan mahiri.

Canan yeni saclariyla fotograf gondermedi, bari sen gonder :).
Benimkiler dokuluyor kendiliginden, kestirmeye gerek kalmadan direkt kel kalacam.

senin erken dokulmeye baslamis.genelde 3-3,5 aydan sonra dokulme hizlaniyor.

koko benim saclar ince telli. yer yer seyrelmeler var bu dokulenler yerine gelmezse ben bildigin kelim. bugun saclarimi duzlestireyim dedim.oyle bir sacim dokuldu ki vaz gectimm.makinenin eskiligine verdim bu dokulmeyi.sanki normalde dokulmuyormus gibi.o yuzden iyi bisey almak istiyorum.

ben foto gondercen aklimda unutmadimm. :))

Sanirim regl oluyorum annemde emzirmesine ragmen erken olmus hatta sutum koruyor diye kazara ablama hamile kalmis dun azicik lekelenme gibi bugunde yine cok az;bakalim devam edecek mi

Kizlar tesekkur ederim daha iyiyim bol protein,ekstra demirli vitamin ,uyku kendime getirdi.Marlincim sut korumuyor yok oyle birsey eskilerin uydurmasi benim 2 arkadasim 1.5 yil emzirdi ama biri dogumdan 4 ay digeri 5 ay sonra tekrar hamile kaldi.Dikkat derim ben :) Annen gittimi?
Canaaan sen yanlis yere basvurmussun koko nun dedigi gibi:)Topigin guzellik uzmani ben ebesi koko:))
Bende braun var seramik ama simdi kullanma cunku normalde bile sac dokuyor.Saclarim dokuluyor diyorsun.Daha cok dokmesin.Dalgali saci seviyorsun (masali gibi ) sunger bigudiler var orta boy.Yikandiktan sonra saclarini kurut onlarla kalin kalin sar .Sabah actinmi cok dogal ve guzel duruyor.Ben oyle yapiyorum.Hem hic sacim dokulmuyor hemde pek bir havali duruyor :)) Lara da pek egleniyor bigudilerle :) Sunger oldugu icin gece yatabilirsin onlarla. Rahatsizlik vermiyor.

Arkadaslar ben ilk cocugumu dogum anina kadar donmedigi icin yani ters oldugu icin sezaryen ile dogurmustum spinal anestezi ile. Saniyorum ikinci de -eger olursa- ilki sezaryen oldugu icin ikinci de normal dogum olmayacak. Amerikada c section- sezaryen olacak olan arkadaslara merak ettikleri konularda bilgi verebilirim. Oldukca rahat ve acisiz bir dogum gecirdim.

Ayrica d vitamini konusunda da cok endiselenmeyin. Akliniza geldikce Arada sirada yiyeceklerine ya da agzina damlatabilirsiniz. Her gun ya da Belli bir duzende vermek zorunda degilsiniz. Hele Gunes varken zaten cikarin alsin gunesini. Emin olun insan ilk cocukta ustelik bebekken cok fazla hassasiyet gosteriyor, buna gerek yok. Rahat olun, ilerde ne demek istedigimi daha iyi anlayacaksiniz. Biz de vaktinde cok hassastik ama simdi oglum 5 yasinda okulda ve pilates pedlerinde yerlerde yatiyorlar hem de ayakkabilariyla :) heralde gorsem kalbim dayanmaz ama goz gormeyince gonul katlaniyor iste. Alissin napalim diyorsunuz.

Su reklami da izlemissinizdir muhakkak ama yine de bir tebessum olsun diye paylasmak istedim sizlerle. Sevgilerimle

Luvs - Breastfeeding - YouTube

Son düzenleme:

Allah analı babalı büyütsün, sağlıklı uzun ömürler versin .. Seni ve eşini çok tebrik ederim ztarcım...
Çok sevindim umarım kısa sürede adepte olucaksınız birbirinize...

Ztarcim cok sevindim Allah anali babali buyutsun,, bol uykulu bol sutlu gunler insallah.. gercekten kizlar hakli pek bi sakin geldin banada :)))) ee anlat bakalim Zehra kizimizi kac kilo kac cm simdi ne yapiyo bide resim isteriz tabii.. :)))

Neslee ins sonuclarin iyi cikar.. sende denk gelmissin bulamayan birine benide doguma girerken bi hemsire oyle yapti kac kere deldi biulamadi snir olmustum.. ins sonuclarini heyecanla bekliyorumm

Esra cok gecmis olsun Dikkat et kendine

Canan bende Braun oneririm digerlerine gore biraz daha pahali oluyor ama kaliteli..

kizlar bende pek giremedim bu ara gezmelerdeyim oglumla.. bicok arkadasim dogum yapti hayirli olsuna godiyoruz toplasip.. Esatta zorluyor beni biraz done done evde tur atiyor kafasini oraya buraya carpiyor devamli emekleme yok, biraz birazda oturmaya basladi..emerkende gogsumle kavga etmeye basladi hamur yogurur gibi elleriyle hep gogsumu tirmaliyor mincikliyor offf.. gece desen 10 kere kalkiyor zor zamanlar geldi anlasilan :)))

Selam kızlar.
Bizim kızda dün aksam ishal başladı . Yeşil sumuksu kakalar yapıyor ve kakada Minicik kanlı noktalar da oluyor. İki gündür memeyle -sag memeyle- normalden çok kavga ediyordu zaten. Yediğim bir seye alerji mı acaba? Pt günkü rotavirus aşısının yan etkisi diye düşünüyoruz. Bu ası konusunda tedirgindim zaten duyduklarımdan, doktoru yeni aşılar sorun yaratmaz dedi, güvendim. Şimdi takip edip bol bol emzirmeye çalışıyorum. Öğleden sonra hastaneye yollanabiliriz iyileşme olmazsa. İnsanin cocuğu rahatsız olunca hayat çekilmez oluyor. Umarım kısa sürer ishal.

Sizde ası sonrası böyle bir şey olmuş muydu?

Kokocum benim oglanda ishal olmustu yesil yapiyordu. Dr bi damla kan olursa getirin demişti bence hemen bi doktora götür canım bekleme.

kokocum dur hemen telas yapma. takip et .sadece bir kakasinda mi oldu bu ?sen doktoru arayabiliryorsun sanirim demi? bir ara danis istersen.birde baska huysuzlugu varmi?
umarim kotu bisi yoktur ki oldugunu sanmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…