- Konu Sahibi citaknuray
-
- #7.101
Merhaba hanimlar ultrasondan ciktim ilk defa bebegimi gordum o kadar duygulandim ki anlatamam o minik elleri ayaklari gorunce bI kizzzz daha geliyor:))))
selam amerikanya topigim
ne cabuk geciyormus gunler bebelerden sonra.. ev de kalabalik olunca, insan da hasta olunca tabii..
bizden size son haberleri vereyim..
sutum gelmeye basladi sanirim ama hala beceremiyorum ben bu isi
goguslerimin durumu ise icler acisi. sizliyor uclari kopacak gibi sanki .. ilac milac da fayda etmiyor ne olacak bilmem
kizimizin gaz problemi oluyor. annem olmasa ne yapardik bilmem. bi dunyaymisiz megerse bu cocuk bakimi islerinden falan.. bende kendimi bissey saniyordum.
kendimi toparlamayacalisiyorum dikisli bir dogumdu birde oyle grip oldumki sormayin. atesli matesli ve ates cok tehlikeli bu donemde,.. hatta dun acile gittik serum falan taktilar ve bi dunya ilacla dondum eve onlari kullancam.
cocugumu doyuramiyorum sanki , bakamiyorum ona, goguslerim yara oluyor, beceremedim daha anneligi. zormus
zaman lazim sanirim
Merhaba hanimlar ultrasondan ciktim ilk defa bebegimi gordum o kadar duygulandim ki anlatamam o minik elleri ayaklari gorunce bI kizzzz daha geliyor:))))
Canım benim tebrik ederim, bir prensesimiz daha oluyor) Zeynep mi geliyor şimdi:))) yanlış mı hatırlıyorum? sen zaten kız hissediyordun eşin de öyle söylüyordu değil mi:) gönlünüze göre oldu,inşallah sağlıkla kucağına alıp mis kokusunu içine çektiğin günleri de göreceksin. Annen gitmeden hemen cici alışverişine çıkın:)
Ayyyy, her ultrasonda hatta dopplerde aglardim, hey gidi gunler :) simdi kucagimda. Sana da bir an once saglikla kizina kavusmani dilerim.
Ztar cim cok gecmis olsun .Atlatmissindir insallah gribi. Cok zor olmali dikisler,dogum yorgunlugu birde uzerine grip ama bebisi gorunce insan herseyi unutuyor degilmi? :)
Anlatmamissin dogum hikayeni yoksa benim gozumdenmi kacti :)
Uslumu Zehra kizimiz annesi :)
Mamun cok sevindim . Bir minnos daha geliyor oylemi :) Ohh ohh ne guzel.
Bazen ozluyorum hamileligi :)Keyfini cikart. Kis bebegi olacaksa benden sana bir tavsiye :) cok fazla disari giysisi alma.Soguklardan cikilmiyor benim gibi elinde patlar :) Gerci cogunu 6 aylikla degistirmistim ama yinede elimde kaldi.En cok evde giyecegi giysiler al.Ikili takim yada tulum.Cogu kisi tulumu tercih etmiyor cit cit lardan ama bana pek pratik geliyor.Daha cok 3-6 yada 6-9 aylik al.
Ben sakladim giysilerini hani belki olurda fikrimi degistirir bir cesaretle 2.derim. O da minnos olursa diye :)
Bugun kizimin amcasi geldi Ingiltere den. Birazdan eve gidecem. Simit yapayim dedim yarin sabah icin.Kizlar bana simit taraifi verecek olan varmi aranizda.Sokak simidi ama pastane degil :)
hayirli ugurlu olsun.Saglikla sihhatle zamaninda gelir Zeynepcik.Bizim kiza bir arkadas daha geliyor :)
hayirli ugurlu olsun.Saglikla sihhatle zamaninda gelir Zeynepcik.Bizim kiza bir arkadas daha geliyor :)
Cok tesekkurler evet kizlar cogaldi:)
Mamun tebrikler gozunuz aydin ne guzel bak icine dogan olmus.. Zeynep isimli kizlar cok guzel oluyorlar ins adiyla yasasin
Esracim kahvaltiya zor bisi secmissin masallah sana :)) tarif vereyim ben sana
Sokak Simidi Tarifi | Cahide Sultan
ben bu kadinin yaptigi herseye guvenirim simidi yapmadim ama ins guzel olur canim... bu arada gozunuz aydin misafir icin
benimde yarin bir arkadasim geliyor 2 gun yatiya kalacaklar 2 erkek cocugu var ohh bolbol gezeriz alisveris yapariz.. bu arada kizlar dun Kohl's e gittik esimle manyak indirimler var.. 3 dolara esata yazlik bisiler aldim haberiniz olsun sizinde..
cok gecmis olsun insllah cabuk atlatirsin gribi, kendini suclama sakin hepimiz bu yollardan gecicez muhtemelen, insallah kuzun daha iyi ogrenir emmeyi daha kucuk annesi:)
Ztar cim cok gecmis olsun .Atlatmissindir insallah gribi. Cok zor olmali dikisler,dogum yorgunlugu birde uzerine grip ama bebisi gorunce insan herseyi unutuyor degilmi? :)
Anlatmamissin dogum hikayeni yoksa benim gozumdenmi kacti :)
Uslumu Zehra kizimiz annesi :)
oncelikle cok gecmis olsun. hersey duzelicek merak etme. sanlsisinki annen yaninda. lohusalik gercekten beter bisi. zamana ihtiyacin var hepimiz o donmlerden gectik.kokla guzel kizini herseyi unutursun...
bu arada ben zeytin yagini isitip sogutup suruyordum birde kendi sutumle silip yumusatmak cok cok iyi geiyordu.kremler falan maalsef pek ise yaramiyorlar.
Annemde bana susam yağı getirmişti çok faydasını gördüm inş atlayacaksınız bu dönemi ztar, azıcık sabır canım
gelelim benim dogum hikayeme..
son bir kac gundur akintimin rengi kahverengi olmustu. birseyler yaklasiyordu biliyordum ama akintidan baska da tik yoktu ortada. ama ben yine de killanip pazartesi doktora gittim. sabah yine vajinal muayene ve aciklik daha sadece 1 cm olmus. daha zaman var gozukuyor. falan filan. bende zaten dogurmadan annemleri gezdireyim diye fellik fellik dolaniyorum ortalikta.
neyse pazartesi aksami annemle karsilikli koltuklarda uyuyakalmisiz, ben bi dogruldum uyandim, annemi de uyandirayim da yerinde yatsin derken bir sey geldi benden. sonra yine. sonra yine. baktim ama akinti mi su mu emin olamadim. annemde bilmiyordu cunku onun suyu dogumda gelmis oncesinde gelmemis hic. neyse ben camasir degistirip evde biraz dolanip bi takip edim dedim o arada da buraya yazdim zaten suyumuz gelse nasil anlicaz diyesonra evde dolanirken ustum basim batinca ve benim elimde olmadan tabiiki anladim suyumun geldigini hemen hastaneye gittik. labor room dan once nst ye bagladilar ve turnusol kagidi mi neyse oyle birseyle gelenin gercekten suyum olup olmadigina baktilar. suyummus. sonra dogum odasina aldilar.
ee su gelince 24 saatte dogurmak lazimmis. ama benim acilma icler acisi biliyosunuz. neyse bir kac saat bekletip acilmalari kontrol ettiler bu arada benim sabcilar oluyor tabii. acilma cok azdi. onun icin suni verdiler. suni ve epidurali ayni anda istedim. bu epidural ne kadan da guzel biseymis Allah'im.. bekle bekle bekle derken. mart 4 te gece 11 gibi gelmisti suyum ve 5 mart aksami saat 6 bucuk civari acilmam 10 cm olmustu, push lara basladik tabisi. ama artik o ani oyle bekliyordum ki cunku kac saattir labordaydik ve artik insan sonuca ulasmak stiyor, sonrasinda 7:28 de aldik kizimizi kucagimiza elhamdulillah.
hala sasiyorum bu benim mi diye, ne degisik biseymis. hasta oldugumdan annem genelde sadece emzirirken muhatap ediyor benimle zehrayi. sabaha kadar kaliyir yainda saolsun. iste sut mut, emzirmeye calismak, ogrenme cabasi su bu derken zamani geciriyoruz cok sukur. insaallah kotaririm cabukca. bir de su gripten kurtulaydim.
bugun 1 haftaik oluyoruz insaallah ve ilk doktor kontrolumuz var .. kizimiz ellerinizden oper teyzeleri
Saglikli bi omur dilerim prensese:) Bu epiduralde gercekten mi bisey hissetmiyorsunuz yoksa aci esiginiz mi yuksek:) Push yapabilmek icin biraz biseyler hissediyormussun diye okumustum ama hissetmiyorsan super valla:)
gelelim benim dogum hikayeme..
son bir kac gundur akintimin rengi kahverengi olmustu. birseyler yaklasiyordu biliyordum ama akintidan baska da tik yoktu ortada. ama ben yine de killanip pazartesi doktora gittim. sabah yine vajinal muayene ve aciklik daha sadece 1 cm olmus. daha zaman var gozukuyor. falan filan. bende zaten dogurmadan annemleri gezdireyim diye fellik fellik dolaniyorum ortalikta.
neyse pazartesi aksami annemle karsilikli koltuklarda uyuyakalmisiz, ben bi dogruldum uyandim, annemi de uyandirayim da yerinde yatsin derken bir sey geldi benden. sonra yine. sonra yine. baktim ama akinti mi su mu emin olamadim. annemde bilmiyordu cunku onun suyu dogumda gelmis oncesinde gelmemis hic. neyse ben camasir degistirip evde biraz dolanip bi takip edim dedim o arada da buraya yazdim zaten suyumuz gelse nasil anlicaz diyesonra evde dolanirken ustum basim batinca ve benim elimde olmadan tabiiki anladim suyumun geldigini hemen hastaneye gittik. labor room dan once nst ye bagladilar ve turnusol kagidi mi neyse oyle birseyle gelenin gercekten suyum olup olmadigina baktilar. suyummus. sonra dogum odasina aldilar.
ee su gelince 24 saatte dogurmak lazimmis. ama benim acilma icler acisi biliyosunuz. neyse bir kac saat bekletip acilmalari kontrol ettiler bu arada benim sabcilar oluyor tabii. acilma cok azdi. onun icin suni verdiler. suni ve epidurali ayni anda istedim. bu epidural ne kadan da guzel biseymis Allah'im.. bekle bekle bekle derken. mart 4 te gece 11 gibi gelmisti suyum ve 5 mart aksami saat 6 bucuk civari acilmam 10 cm olmustu, push lara basladik tabisi. ama artik o ani oyle bekliyordum ki cunku kac saattir labordaydik ve artik insan sonuca ulasmak stiyor, sonrasinda 7:28 de aldik kizimizi kucagimiza elhamdulillah.
hala sasiyorum bu benim mi diye, ne degisik biseymis. hasta oldugumdan annem genelde sadece emzirirken muhatap ediyor benimle zehrayi. sabaha kadar kaliyir yainda saolsun. iste sut mut, emzirmeye calismak, ogrenme cabasi su bu derken zamani geciriyoruz cok sukur. insaallah kotaririm cabukca. bir de su gripten kurtulaydim.
bugun 1 haftaik oluyoruz insaallah ve ilk doktor kontrolumuz var .. kizimiz ellerinizden oper teyzeleri
Cok tesekkur ederim koko link icin.Dun yaptim cok guzel oldu.Evde turk bakkalindan susam ve pekmez vardi onlarla daha bir guzel oldu sanki.
Nuray cim bir dahaki sefere senin verdigin tarifi denicem.Sagol. Vallahi aksamdan yaptim simitleri sabah yesinler diye. Malum ben sabah 8 de ise gidiyorum.Kahvaltidan once yapamazdim. Bir de dusundum Ingiltere den gelmis Amerikan usulu kahvalti olmaz .Turk usulu yaptik bizde :)
Ztar cim ne guzel kolay bir dogum olmus atesinin yukselmesi disinda.Onuda atlatmissiniz cok sukur.
Annenin butun gece Zehra bebege bakip emzirmeden emzirmeye getirdigi icin cok sansli oldugunu dusunuyorum.Kocamanda MASALLAH diyorum. Uyudukca sutun bollasir.Dinlendikce daha cok gelir.Bana doktorum bile defalarca soyledi Esra uyuman lazim sut icin ama malesef ben dinlenemedim.Neyse beni gecelim artik :) Olmus bitmis. Emzirmelerini uzun tut. skin to skin yap sonra ver anneye bir guzel uyu derim ben.
Muman ben 5 cm. acilana kadar epudiral almadim.Zaten vermiyorlar bekliyorlar 5 cm.kadar.Hic agrim olmadi .Gidip gelip doktorlar soruyordu sasirarak ben Ipad te film izleyip kafami salliyordum agri yok anlaminda :) Gule oynaya dogurdum Lara yi.5 cm. sonra epudiral istermisin diye sordular.Riske atmamak icin ok. dedim.Cunku belli bir acilmadan sonnrada fikrimi degistirip istiyorum diyemezdim.
Benim push tarafi cook uzun surdu 3 saat ama 1 dikisle atlattim.Bu arada ben hamilelikten once regli zamanimda agridan duramazdim.Ilk gun 3 agri kesici alirdim.Canimda cok tatlidir.Agri esigimde dusuktur.
Bu Allah tan iste kiminin cok sancili olur kiminin benim gibi sancisiz.Insallah seninde agrisiz sancisiz
bir dogum olur.
Canan cim sen bir ara pastane pogacasi tarifi vermistin.Margarinle yapilan.Tekrar yazarmisin rica etsem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?