- Konu Sahibi citaknuray
-
- #7.121
gelelim benim dogum hikayeme..
son bir kac gundur akintimin rengi kahverengi olmustu. birseyler yaklasiyordu biliyordum ama akintidan baska da tik yoktu ortada. ama ben yine de killanip pazartesi doktora gittim. sabah yine vajinal muayene ve aciklik daha sadece 1 cm olmus. daha zaman var gozukuyor. falan filan. bende zaten dogurmadan annemleri gezdireyim diye fellik fellik dolaniyorum ortalikta.
neyse pazartesi aksami annemle karsilikli koltuklarda uyuyakalmisiz, ben bi dogruldum uyandim, annemi de uyandirayim da yerinde yatsin derken bir sey geldi benden. sonra yine. sonra yine. baktim ama akinti mi su mu emin olamadim. annemde bilmiyordu cunku onun suyu dogumda gelmis oncesinde gelmemis hic. neyse ben camasir degistirip evde biraz dolanip bi takip edim dedim o arada da buraya yazdim zaten suyumuz gelse nasil anlicaz diyesonra evde dolanirken ustum basim batinca ve benim elimde olmadan tabiiki anladim suyumun geldigini hemen hastaneye gittik. labor room dan once nst ye bagladilar ve turnusol kagidi mi neyse oyle birseyle gelenin gercekten suyum olup olmadigina baktilar. suyummus. sonra dogum odasina aldilar.
ee su gelince 24 saatte dogurmak lazimmis. ama benim acilma icler acisi biliyosunuz. neyse bir kac saat bekletip acilmalari kontrol ettiler bu arada benim sabcilar oluyor tabii. acilma cok azdi. onun icin suni verdiler. suni ve epidurali ayni anda istedim. bu epidural ne kadan da guzel biseymis Allah'im.. bekle bekle bekle derken. mart 4 te gece 11 gibi gelmisti suyum ve 5 mart aksami saat 6 bucuk civari acilmam 10 cm olmustu, push lara basladik tabisi. ama artik o ani oyle bekliyordum ki cunku kac saattir labordaydik ve artik insan sonuca ulasmak stiyor, sonrasinda 7:28 de aldik kizimizi kucagimiza elhamdulillah.
hala sasiyorum bu benim mi diye, ne degisik biseymis. hasta oldugumdan annem genelde sadece emzirirken muhatap ediyor benimle zehrayi. sabaha kadar kaliyir yainda saolsun. iste sut mut, emzirmeye calismak, ogrenme cabasi su bu derken zamani geciriyoruz cok sukur. insaallah kotaririm cabukca. bir de su gripten kurtulaydim.
bugun 1 haftaik oluyoruz insaallah ve ilk doktor kontrolumuz var .. kizimiz ellerinizden oper teyzeleri
valla aci esigimin yuksek oldgunu hic sanmiyorum ben. hatta bana ilk doz epidurali verdiler. bir kac saat sonra baktim yine sanci hissediyorum sol tarafimda.sonra tekrar istedim biraz daha yaptilar ama acisini hafifletti kiz dogana kadar hissettim o sanciyi ama dayanilmayacak gibi degildi.
bende yine de birseyler hissetmen gerekir nasil ikinicaz o zaman diyordum ama hic birsey hissetmedim. sadece ebelerin dedigi gibi ikinmaya calistim. tabi hissetsen belki ikinmasi daha kolay olur ama bence boylesi daha guzel bilemiyorum yani.
benim dogumda atesim yukseldi bu arada. bu yuzden bebekte atesli dogdu. bize antibiyotik verdiler serumla falan filan enfeksiyon riskine karsi. o yuzden benim atesime cok dikkat etmem gerekiyormus cok onemliymis bu., e gecen gun de atesim cikinca acile kostuk. o yuzden bu kadar ilaci kullaniyorum simdi. hem o riski azaltmak, hem de iyilesip evladimla istedigim gibi ilgilenebilmek icin.
Rabbim herkese saglikli, kolay, rahat dogumlar nasip etsin..
Cok tesekkur ederim koko link icin.Dun yaptim cok guzel oldu.Evde turk bakkalindan susam ve pekmez vardi onlarla daha bir guzel oldu sanki.
Nuray cim bir dahaki sefere senin verdigin tarifi denicem.Sagol. Vallahi aksamdan yaptim simitleri sabah yesinler diye. Malum ben sabah 8 de ise gidiyorum.Kahvaltidan once yapamazdim. Bir de dusundum Ingiltere den gelmis Amerikan usulu kahvalti olmaz .Turk usulu yaptik bizde :)
Ztar cim ne guzel kolay bir dogum olmus atesinin yukselmesi disinda.Onuda atlatmissiniz cok sukur.
Annenin butun gece Zehra bebege bakip emzirmeden emzirmeye getirdigi icin cok sansli oldugunu dusunuyorum.Kocamanda MASALLAH diyorum. Uyudukca sutun bollasir.Dinlendikce daha cok gelir.Bana doktorum bile defalarca soyledi Esra uyuman lazim sut icin ama malesef ben dinlenemedim.Neyse beni gecelim artik :) Olmus bitmis. Emzirmelerini uzun tut. skin to skin yap sonra ver anneye bir guzel uyu derim ben.
Muman ben 5 cm. acilana kadar epudiral almadim.Zaten vermiyorlar bekliyorlar 5 cm.kadar.Hic agrim olmadi .Gidip gelip doktorlar soruyordu sasirarak ben Ipad te film izleyip kafami salliyordum agri yok anlaminda :) Gule oynaya dogurdum Lara yi.5 cm. sonra epudiral istermisin diye sordular.Riske atmamak icin ok. dedim.Cunku belli bir acilmadan sonnrada fikrimi degistirip istiyorum diyemezdim.
Benim push tarafi cook uzun surdu 3 saat ama 1 dikisle atlattim.Bu arada ben hamilelikten once regli zamanimda agridan duramazdim.Ilk gun 3 agri kesici alirdim.Canimda cok tatlidir.Agri esigimde dusuktur.
Bu Allah tan iste kiminin cok sancili olur kiminin benim gibi sancisiz.Insallah seninde agrisiz sancisiz
bir dogum olur.
Canan cim sen bir ara pastane pogacasi tarifi vermistin.Margarinle yapilan.Tekrar yazarmisin rica etsem.
Canan cim tek hatirladigim icine margarin konulmasi hatta pastane pogacasi gibi oluyor filan diye konusulmustu koko da bir tarif vermisti sanirim.Bunda da varmis margarin deniyim ben bunu eve gidince .Mahlep yok bende.O olmadan olurmu?
Isin zormus Canan hergun yemek pisirmek zorundasin.Esin yemiyormus birgun onceden kalani.
Ben cok severim patlican dolmasini. Bir chines store vardi orada minnacik patlicanlar bulurdum cukurovanin patlicanlari gibi. Mersin ,Adana civarindan olanlar varsa bilirler.Sonra orasi kapandi. Simdi turk bakkalidan kuru patlican alip yapiyorum .O da cok guzel oluyor.
5 cm acilmayi herkes bekliyor mu? Misal bem dayanamazsam vermezler mi:/ Siz boyle pozitif hikayelerinizi anlattikca cok moral oluyor bana:)
selam kizlar, ben su gunler pek iyi degilim.sanirim son donemlerdeyim o yuzden .Kalp carpintisi cok fazla nabiz surekli 100 ve 90 arasi gidip geliyor surekli kosar durumda nefes almakta zorlaniyorum ne olacak bu halim kalp carpintisindan uyuyamiyorumsizlerin son donemleri nasil gecti herkes benim gibimiydi acaba
selam kizlar, ben su gunler pek iyi degilim.sanirim son donemlerdeyim o yuzden .Kalp carpintisi cok fazla nabiz surekli 100 ve 90 arasi gidip geliyor surekli kosar durumda nefes almakta zorlaniyorum ne olacak bu halim kalp carpintisindan uyuyamiyorumsizlerin son donemleri nasil gecti herkes benim gibimiydi acaba
gelelim benim dogum hikayeme..
son bir kac gundur akintimin rengi kahverengi olmustu. birseyler yaklasiyordu biliyordum ama akintidan baska da tik yoktu ortada. ama ben yine de killanip pazartesi doktora gittim. sabah yine vajinal muayene ve aciklik daha sadece 1 cm olmus. daha zaman var gozukuyor. falan filan. bende zaten dogurmadan annemleri gezdireyim diye fellik fellik dolaniyorum ortalikta.
neyse pazartesi aksami annemle karsilikli koltuklarda uyuyakalmisiz, ben bi dogruldum uyandim, annemi de uyandirayim da yerinde yatsin derken bir sey geldi benden. sonra yine. sonra yine. baktim ama akinti mi su mu emin olamadim. annemde bilmiyordu cunku onun suyu dogumda gelmis oncesinde gelmemis hic. neyse ben camasir degistirip evde biraz dolanip bi takip edim dedim o arada da buraya yazdim zaten suyumuz gelse nasil anlicaz diyesonra evde dolanirken ustum basim batinca ve benim elimde olmadan tabiiki anladim suyumun geldigini hemen hastaneye gittik. labor room dan once nst ye bagladilar ve turnusol kagidi mi neyse oyle birseyle gelenin gercekten suyum olup olmadigina baktilar. suyummus. sonra dogum odasina aldilar.
ee su gelince 24 saatte dogurmak lazimmis. ama benim acilma icler acisi biliyosunuz. neyse bir kac saat bekletip acilmalari kontrol ettiler bu arada benim sabcilar oluyor tabii. acilma cok azdi. onun icin suni verdiler. suni ve epidurali ayni anda istedim. bu epidural ne kadan da guzel biseymis Allah'im.. bekle bekle bekle derken. mart 4 te gece 11 gibi gelmisti suyum ve 5 mart aksami saat 6 bucuk civari acilmam 10 cm olmustu, push lara basladik tabisi. ama artik o ani oyle bekliyordum ki cunku kac saattir labordaydik ve artik insan sonuca ulasmak stiyor, sonrasinda 7:28 de aldik kizimizi kucagimiza elhamdulillah.
hala sasiyorum bu benim mi diye, ne degisik biseymis. hasta oldugumdan annem genelde sadece emzirirken muhatap ediyor benimle zehrayi. sabaha kadar kaliyir yainda saolsun. iste sut mut, emzirmeye calismak, ogrenme cabasi su bu derken zamani geciriyoruz cok sukur. insaallah kotaririm cabukca. bir de su gripten kurtulaydim.
bugun 1 haftaik oluyoruz insaallah ve ilk doktor kontrolumuz var .. kizimiz ellerinizden oper teyzeleri
Dun kv geldı. Sabah bıberon fırcasıyla lavaboyu fırcalamıs!!! Dakıka 1 gol 1, hahaha. Dedim hic boyle cici bici lavabo fircasi gordunuz mu? Insanin evine mutfagina bir baskasi girince her sey altust oluyor, bu kv icindegil sadece annem icin de gecerli. Benim gibi kendi duzenine fazla merakli insanlari deli eder yanlis aletlerin yanlis cekmecelerden cikmasi, biberon fircasiyla lavabo fircalanmasiama 1 aydir esimle bayagi zorlanmaya baslamistik, sabrimiz tukeniyordu, bir ucundan tutar kv de. Annem gibi nazim gecmez tabii. Su cocugu bir tutan olsa da tuvalete gitsem diyen ben bakalim bebisimi kvnin kucagindam kiskanacak miyim?
Merhaba hanimlar ultrasondan ciktim ilk defa bebegimi gordum o kadar duygulandim ki anlatamam o minik elleri ayaklari gorunce bI kizzzz daha geliyor:))))
hayrılı olsun sağlıkla gelsin inşallah canımMerhaba hanimlar ultrasondan ciktim ilk defa bebegimi gordum o kadar duygulandim ki anlatamam o minik elleri ayaklari gorunce bI kizzzz daha geliyor:))))
ay maşallah, çok bekletti ama güzel gelmiş annesi, tadını çıakrın bu günlerin.selam amerikanya topigim
ne cabuk geciyormus gunler bebelerden sonra.. ev de kalabalik olunca, insan da hasta olunca tabii..
bizden size son haberleri vereyim..
sutum gelmeye basladi sanirim ama hala beceremiyorum ben bu isi
goguslerimin durumu ise icler acisi. sizliyor uclari kopacak gibi sanki .. ilac milac da fayda etmiyor ne olacak bilmem
kizimizin gaz problemi oluyor. annem olmasa ne yapardik bilmem. bi dunyaymisiz megerse bu cocuk bakimi islerinden falan.. bende kendimi bissey saniyordum.
kendimi toparlamayacalisiyorum dikisli bir dogumdu birde oyle grip oldumki sormayin. atesli matesli ve ates cok tehlikeli bu donemde,.. hatta dun acile gittik serum falan taktilar ve bi dunya ilacla dondum eve onlari kullancam.
cocugumu doyuramiyorum sanki , bakamiyorum ona, goguslerim yara oluyor, beceremedim daha anneligi. zormus
zaman lazim sanirim
ben 1,5 aylıkken çıkartmıştım, geç bile kalmışsın demişlerdi. elleriyle de tanıyorlar ya çevreyi. ama sonuçta yakalıyor yani, bariz bi farklılık görmedim ben.eldiven kullanıyor musunuz hala, tırnaklarını kesiyorum cıkarıyorum eldivenleri ama parmaklarını gozüne sokuyor bugun farkettim gözünün içi kızarmış. geri taktım şimdi
ne zamana kadar kalacak bu eldivenler babamın deyimiyle kelepçeler
valla aci esigimin yuksek oldgunu hic sanmiyorum ben. hatta bana ilk doz epidurali verdiler. bir kac saat sonra baktim yine sanci hissediyorum sol tarafimda.sonra tekrar istedim biraz daha yaptilar ama acisini hafifletti kiz dogana kadar hissettim o sanciyi ama dayanilmayacak gibi degildi.
bende yine de birseyler hissetmen gerekir nasil ikinicaz o zaman diyordum ama hic birsey hissetmedim. sadece ebelerin dedigi gibi ikinmaya calistim. tabi hissetsen belki ikinmasi daha kolay olur ama bence boylesi daha guzel bilemiyorum yani.
benim dogumda atesim yukseldi bu arada. bu yuzden bebekte atesli dogdu. bize antibiyotik verdiler serumla falan filan enfeksiyon riskine karsi. o yuzden benim atesime cok dikkat etmem gerekiyormus cok onemliymis bu., e gecen gun de atesim cikinca acile kostuk. o yuzden bu kadar ilaci kullaniyorum simdi. hem o riski azaltmak, hem de iyilesip evladimla istedigim gibi ilgilenebilmek icin.
Rabbim herkese saglikli, kolay, rahat dogumlar nasip etsin..
ben boyle bir sorunla karsilasmamistim. cok mu kilo aldin sen ? bence bir doktorunla konus. bilgisi olsun en azindan.
senin daha 10 haftan var. hamilelik son 1 ayinda daha zorlasiyor yasayinca goreceksin.
Serra gecmis olsun .Bende de olmadi.Canan in dedigi gibi doktora sormanda fayda var. Son haftalar hareket halinde insan bir tik nefes olur ama sen yatarkende diyorsun. Icini ferah tut korkma ama mutlaka doktora git.
Mamun bence de hic dusunme simdiden. Benim agrim olmadigi icin beklediler 5 cm.kadar 4 cm. de verirler ama 3 te vermezler :)
Aynen surekli dinlenme modundayim zaten evde ama hic nabiz dusmuyor.Nabizin yuksek olusuna alistim aslinda sadece gun icinde carpinti siddetini artiriyor ve kalp im daraliyor evin icinde deli divane gibi dolasiyorumhaftaya insallah bakalim ne diyecek korkularim iyice basladi
Ben hic kurmadim aklimdan ara ara nasil olacak diye dusundum sonra herkes doguruyor bir sekilde bende doguracam dedim.
Daha sonra esim soyluyor " O kadar korkaksin elin kesilse aglarsin hastane girisini yaparken sanki otele giris yapiyormus gibiydin " dedi :) Yani bir cesaret geliyor Allah tan. Ben en cok ikinmaktan korkuyordum.Canan hic korkma en kolay tarafi dedi. 3 saat ikindim gercektende hic agrisiz .Hic dusunme tadina var hamileligin. Ohh ye ic hatta o fotosunu koydugun mercimekli koftelerden benim yerimede ye :))
tansiyonun da problem var mi? kiolaylada ilgisi olabilir bencede doktoruna soyle haberi olsun
Tansiyonum guzel ben gebelik onceside dusuk tansiyonlu biriydim simdide ayni gorunurde kilo da yok oyle sadece gobuste bir 11 kilocuk var okadar henuz herhangibir elde ayakta yuzde sismeler yok.zaten pinpirikli bir esim var gun icinde surekli tansiyon nabiz olcuyor ay anne olmak gercekten cok zormus.sabir etmekten baska care yok.Ilaci yokmus var olanda bebege zararli /Kesinlikle tuzu ve salamura olan herseyi birak.Biz biraktik yemeklerden pek tat tuz alamiyorum ama yapacak birsey yok.Okadar cok dikkat ettigim halde bu hale geldim benim gibi dikkat eden biri sanirim suan daha saglikli gebelik geciriyordur.sanirim benim yasim ile alakali yas 36
benim arada sicak basmalari oluyor ama carpinti olmuyor cok sukur, tansiyonum dusuk cikardi basindan beri, yeni yeni yukseliyor sanirim farkediyorum, tuzlu yedigimde ellerim ayaklarim da sismeye basladi 1-2 haftadir, dikkat ediyorum artik tuza falan
mamun simdiden dusunme bunlari. ben 2 cm aciklikla gittim. 4 cm ile verdiler epidurali. ben surekli arttirmalaini istedim. ve ikinmayi onlar demeden sanci geldigini hissettigim icin yaptim. ve dikis atilirken hissettim.ama bebege bakmaktan aci falan duymuyorsun. ve hemen odama gotrulecekkken ki en fazla yarim saat sonra yuruyerek cikabilirdim izin vermediler. herkeste boyle olmuyor.kimisi 2-3 saat atamiyor epidurali. korma simdiden.sende buraya guzel bir dogum hikayesi yazacagina eminim ben.
Serra gecmis olsun .Bende de olmadi.Canan in dedigi gibi doktora sormanda fayda var. Son haftalar hareket halinde insan bir tik nefes olur ama sen yatarkende diyorsun. Icini ferah tut korkma ama mutlaka doktora git.
Mamun bence de hic dusunme simdiden. Benim agrim olmadigi icin beklediler 5 cm.kadar 4 cm. de verirler ama 3 te vermezler :)
Ben hic kurmadim aklimdan ara ara nasil olacak diye dusundum sonra herkes doguruyor bir sekilde bende doguracam dedim.
Daha sonra esim soyluyor " O kadar korkaksin elin kesilse aglarsin hastane girisini yaparken sanki otele giris yapiyormus gibiydin " dedi :) Yani bir cesaret geliyor Allah tan. Ben en cok ikinmaktan korkuyordum.Canan hic korkma en kolay tarafi dedi. 3 saat ikindim gercektende hic agrisiz .Hic dusunme tadina var hamileligin. Ohh ye ic hatta o fotosunu koydugun mercimekli koftelerden benim yerimede ye :))
Bana 5cmye kadar epidural veremeyiz dediler, suni sanci vermislerdi, cok kotuydu, verinnn dedim, sonra bir baktilar ki 10 cm olmus. Basladik itmeye. Ben sadece yarim saat ittim. Sanirim inleten agrilarim 2-3 saat kadar surdu. Ne ilginc, herkesin dogum hikayesi bambaska. Ben hala en cok silgininkine hayranim!
Kokocum cnm demek simdide kv de var yaninizda, anacim bir yalniz birakmadilar sizide diyecem ama ah keske duzenini dagitmadan sana yardimci olabilseler..hele su biberon fircasin ile lavoba fircalamasina gulermiisin aglarmisin bilemezsin, kizma ama ben cok guldum :)) hay allah halanda guluyorum tutamiyorum kendimi sorry cici bici lavoba fircasi olayida iyimis yaa :))
Ne guzel bir haber, allah oncelikle saglikli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin..Zeynep cok guzel bir isim eger olurda buna karar verirseniz inanin cok guzel bir isabet olucaktir..zaman ne cabuk geciyor, ben her geldigimde hizla birseyler oluvermis oluyor..umarim hep guzel haberlerinizle senlenir buralar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?