Amerika'da Hamilelik

Cok tesekkur ederim :)

Insallah canim ya bi sekilde dogurcam artik:) Kan verirken bile hemsirelere bi dakika bi dakika diye biriyim hesap et:)

ya canim ben hic bir seyden korkmuyorum,dayanikli da bir insanimdir,hatta anlatmistim kan verirken en son 6 kere igneyi batirdilar da alamadilar kani delik desik ettiler beni diye hic sesimi cikartmadim.

ama bende de vajinal ultrason illeti var. pazartesi ilk ultrasonumuz var ve yuzde doksan vajinal yapacak, sinir basiyor dusundukce. bir onceki hamilelikte bebegimin oldugunu o vajinal ultrason icimdeyken ogrenmistim nasil kasmistim kendimi. ondan mi illet kaldi acaba diyorum..bir de cinsel iliski yasagi var ama vajinali yapacak diye killanmalardayim

Hahaha diye güldüm ben meleğim sen de Gül. Cok pahalı bir şey değil neyse ki, mundar olan daha pahalı ya da manevi degeri yüksek bir şey olsa sınır olurdum, böyle gulmezdim. Beni sınır eden kendi baslarına bir seyler yapmaları (yine diyorum, KV değil sadece annem de). Abi niye gelip bir sormuyorsun? Lavabo bununla mı fircalaniyor de, su x sebzesinden ne yapacaktın, y mı yapsak de. Biz oturma odasına kızın eşyalarını kafamıza göre, bize kullanışlı (mesela yatirinca oturduğum yerden görebileceğim sekilde) yerlestirmistik. Tamam oda dağınık ve kalabalık duruyor ama bebekli ev bu. Daraldı galiba, Hooop kafasına göre aranje etti her şeyi. Hiç sorgulamadı bu niye buradaydi acaba diye. Fikir de sormadı isin gicik tarafı, kafasına göre hop hop. Oturduğum yerde emzirirken şaşkınlıkla izledim. Kabul ediyorum, kendi düzenine fazla düşkün bir yapım var ama misafir de misafirliğini bilsin neyseaaaaa.

Son düzenleme:
Ztarcim umarim daha iyisindir; ilk hafta zor geciyor sonra emzirirken bile keyif aliyorsun;her gunu farkli ve guzel oluyor.Mesela Eva 2 aylik oldu; ilk haftalardaki fotograf ve videolarini izleyince sasiyorum ve guluyorum;komik ayol! tipi ve davranislari hergun degisik...hayatimiz bu minikler oluyor iste! sana o masum gulucukleriyle bakinca eriyip biteceksin.
sonra aguuuular Bugun bizim asilarimiz vardi; rota virus asisini yavrum cok sevdi cok cok emdi; biraz daha yok mu hemsire diye bakindi ordek kilo ve boyumuz percentile cok iyi cikti masallah ama kafamiz daha kucuk sanirim! koca kafali degil yani..sizin kac koko ve silgi? kizlarin daha farkli gerci ama bizim 38cm.
Turkiyede 6.ayindan once asla oturur pozisyonda tutmuyorlar ama burda hastanede hemsire ve bugun doktor da cok kisa oturtabilirsiniz dedi.Bizimki kucakta oturmak istiyor yaa baba oyun oynuyor oturup izliyor.ayrica ayaklariyla basmak adim atmak istiyor; annem omuz altindan tutup adim attirdi birkac kez ben sakincali buldum doktora sordum birsey olmaz diyor!
tr de asla sakin diyorlar; beline zararli. d vitamini de oneriyoruz ama size kalmis dedi; tr de 2 haftalik olunca vitamini verin diyorlar. umarim asilarimiz ates ve huzursuzluk yapmaz

kokocum; gozun aydin kv gelmis gerci geldigi gibi senin duzene el atmis:26: benim annemin son 10gunu; surekli yemek yapma telasinda;stoklama yapiyor.esimin calisma saatleri degisti; gece gidiyor ve sabah geliyor; annem gidince geceleri yalnizim

burda yasamanin en iyi tarafi bu sanirim.herkesten uzaktasin.kv nin kotu niyeti olmadigi ortada belliki yardim etcek sana ama iste keske kafasina buyruk olmasa :))
cok kalacakmiydi koko...
ya kizlar ucakta gelirken anneleriniz sorun yasamadilar hic demi ! biz bu senede gidemezsek benim ailmein gelmesini istiyorum.berfin ilk torun biz gidene kadar bu gidisle berfin kocaman olcak.ama bizimkiler biraz heyecanli tipler ucakta gelirken dilde bilmedikleri icin acaba nasil olur diye dusunuyorum ...

Haziran sonuna kadar burada, bayagi kalacak yani. Insallah zaman gectikce benim tepelerim atmaz.

Bizimkiler direkt ucusla geldiler, thy olunca sorun olmadi. Atlanta'ya direkt ucus delta'nin olabilir. Oyle direkt olunca turkce bilen hostesler de olabiliyor. Ben bir mektup yazip yolladim, giristeki gorevliye onu gostermisler, sorunsuz gecmisler.

selam kizlar

marlinim cok sukur daha iyiyim . tabiiki kolay degil ama ogrencez iste annelik biz olene kadar kadar bitmeyecek bir proses. sabirli olmak lazim.

goguslerim aciyor hala. dikislerim de tam iyilesemedim bilmiyorum ne kadar zaman alir bu . yalniz ben uykuya duskun bir insan olmadigim halde , gece de kiza annem baktigi ben sadece emzirmek icin kalktigim halde uykumu alamiyorum.( eminim bunu okuyan bir cok taze anne dayak istiyorsun diyecekler ) annem gidince napicaz diye dusunmeye basladim. ama ya oyle ya boyle. biz de elbet kendi duzenimizi oturtucaz. kuzular iyi olsun da.

koko kv gelmis. hosgelmis. insaallah sorunsuz atlatirsiniz bu sureci epey uzun sureligine gelmis cunku.

hani silgi yok ortalarda ?

cemre de yok ?

kizlar yazin haberdar edin.

Ilk ben soylemek istiyoruuum "Dayak istiyorsun sen Ztaaaar"Cok ayip :)) 1 aya gecer dikisler sizilar .
Silgi bizi terketti galiba.

Koko benim mutfakta duzen manyakligim var.Catallar,kasillar kucuk buyuk ayri yerlerde durmalilar.Bardaklar,tabaklarda buyuk kucuk kupa uzun kisa ayri ayri olmali.Annemde de bu konuda duzen yok :) kendi istedigi ,boyunun yetistigi yere koyuyor :) Ben mutfaga gectigimde hicbir seyi bulamiyorum.Buzdolabi duzeni manyakligimda verdir.Mesela en nefret ettigim sey yarim kesilmis limonlarin buzdolabi gozunde durmasi :) hele birde biraz sIkIlip konulmussa direk cope atarim o limonu :) ben onlari manyak gibi kucuk posetlere koyuyorum.Sarimsaklarida.Su an da buzdolabi yarim limon ve cekmecesinde kabuklari dagilmis sarimsaklarla dolu ) Belki bazilariniza garip geliyordur bunlara takmam ama elimde degil.Haa napiyorum anneme hicbir sey soylemiyorum her cumartesi i mutfagi duzeltiyorum annem goruyor ama haftaya yine ben bardaklarin arasinda yumurtalik yemek tabaklarinin uzerinde kahve fincani tabagi buluyorum:) artik vazgectim sin 2 haftadir yapmiyorum.
1 haftadir aksamlari ben yemek yapmaya basladim cunku annem 4 hafta sonra gidiyor.Artik baslamam lazimdi.Mutfagida ozlemisim.Bu arada annem donecek demistim ama gelmeyecek.
1 ay once gittigim kontrolde akintim vardi.ornek alindi doktorum "It's normal" dedi :)) ona gore hamileliktede hersey normaldi.Baktim akinti gitmiyor tekrar randevu aldim diger doktordan.It's not normal dedim :)) tekrar ornek aldirfim ve evet bakteri cikti akintida 3 gun evvel antibiyotige basladim.Son 4 antibiyotik kaldi ve benim o sari renkli akintim kesildi.Sayet sizinkide uzun surer ve sari renkli gelirse ornek aldirip lab.a gonderin.Telden yazdim .Goremiyorumda yazdiklarimi :)

Kendini skma ekrana odaklanmaya calis gerilmesi gereken biri varsa o da ultrasonu ceken kisi:) Bebisine zarar verirse yandi.Pazartesi kac haftalik oluyorsun?

Istanbuldaki evimi duzenimi birakip burada hap kadar eve yerlesince duzen konusunda dagittim kendimi:) hicbir zaman asiri duzenli olmadim gerci ama su an annem mutfakta kendine gore takiliyor; esracim o da boyunun yetistigi yere koyuyor:) dolap sayisi az napalim ust uste yigiliyor hersey:)) annem gidiyor ben hala mutfaga gecmedim icimden gelmiyor! esimde artik gunduzleri evde ama adam uyumaya calisiyor gece calisip ayakta olunca; bizde duzen sasti! benim kv de haziranda 15 gunlugune geliyor; o torunu gormeye geliyor ; mutfaga gecer mi bilmem:)))

Akinti olayini cozmen iyi olmus esracim;gecmis olsun.Bende su an tek problem ustumde kalan kilolar:)) annem gidince biraz gider diye teselli oluyorum. Cok hareketsiz kaldim,9 ayi ayakta gecirip dogumdan beri kicimin ustunde oturunca alinan kilolalar gitmedigi gibi birde himbil birsey oldum yahu:) yillardir sabahlari kalkip ise giden ve yerinde durmayan biri icin agir bir surec:)
tesellim kendim cocuguma bakiyorum gozum arkada kalmiyor ama bazende bunaliyorum cok cok.Tr de olsa bir suru arkadas es dost gelirdi;ben giderdim. Kizi arabasina koyar sahilde gezerdim;ah ah simdi baslayacam yine gurbet muhabbeti yapmaya:) annem gidiyor yalniz kaldik ya bizde yine ozlem sesleri yukselmeye basladi.

Ztar eskisi gibi uykunu almis bir sekilde hicbir zaman kalkmayacaksin.Hicbirsey eskisi gibi olmayacak:)) Ama hayat eskisiden daha guzel olacak bebeginle... Kizinin da gozleri seninki gibi guzel mi? Kime benzetiyorsun; biraz daha toparlayinca bize fotograf yolla.

Mamun... annenle iyi geziyorsunuz ne guzel:)) hamileyken bizde oyleydik tadini cikarin; kizina ciciler almaya basladin mi? annen dogumda yine gelecek degil mi?
Silgi yine ise guce daldi bir ara ses verir heralde
Melegim Mahir pasayla ugrasiyor:) kimbilir afacan neler yapiyorki artik eskisi gibi gelemiyor buralara melegim

Daha ciciler almadim agustos ilk hafta dogacak yazlikkardan cok kisliklari goruyorum bi de bi turlu begenemiyorum:) Daha guzel daha cicilisini bulurum diyorum Annem konusuna gelince benimkide gidiyor Sayili gunumuz kaldi persembe yolculuyorum annecigimi ayni tembellik bende de var annem geldiginden beri yemek yapmadim bulasik bile kaldirmadim cok alistim o gidince yalniz kalicam bizim buralar ne new york a ne boston a benziyor sessiz sakinGerci yazin bildigin Cesme kalabaligi oluyor tatil yeri buralar.Senin gibi bende arkadaslarimi cok ozluyorum sosyal bi cevreden hooop buralaralara gelince insan bunaliyor.Annem haziran sonu gibi yine gelecek bi aksilik olmazsa dogumdan bir ay once belki ayarlarsam onunla beraber bende giderim arkadan esim gelir

canim ya ne guzel pembis pembisler alacaksin :) benim pembe en sevdigim renk de hehehe :)) annene de cok sevgiler,insanin yaninda bir guc,bir dost ne guzel.. Marlin'in dedigi gibi Turkiye'de olsak simdi evimden arkadaslarim cikmazlardi,evlendim kendi evim oldu ama dunyanin obur ucundayim diyorum ben de..benim babam da olmadigi icin arkadas hep bizim evde toplanirlardi,senlik olurdu ev :)

kizlar bizim de pztesi ilk ultrasonumuz var,cok heyecanliyim,saglikli olarak gelismis olur insallah her sey. lekelenmeler olmamis olsaydi icim daha rahatti da simdi cok heyecanliyiz. dua edin lutfen.

canim kendini kasma lutfen sadece dua et. benim hamileligimde de iki hafta kadar lekelenmem oldu. 6-8 haftalar arasi. bizim onceden bir kaybimiz oldugu icin insanin psikolojisi haliyle normal olmuyor, hep oncekiyle bir kiyaslama, benzetme, korku ama bak Allah'in izniyle ben aldim yavrumu kucagima. onceki hamileligine benzetme ve hemen herseyde kotu dusunme tamam mi. kendine kotuluk etmis olursun.

insaallah pazartesi guzel haberlerini bekliyoruz

bencede dimi cok ayip ediyorum

ben mutfaga hiiiiiccc bulasmiyorum. e annem ugrasiyor yapiyor herseyi, kadin nasil rahat yapacaksa herseyi ona gore ayarlasin. Allah saglik versin de ben toparlarim sonra yine napim.
bu akinti isini de belirtmen iyi oldu. kadin olmak da zor yahu. hep takipte olmak lazim.

annen ne zaman gidiyor marlin ?

kizin kime benzedigi belli degil ya :26: ben ilk gordugumde ayni babasi dedim ama benim ilk dogdugum zamana da cok benziyor. bilemedim hayirlisi goruruz daha insaallah.. gozleri daha net bir rengi yokki hic anlamiyorum ben

en kisa zamanda album yapicam insaallah. daha bilgisayari zar zor aliyorum elime malum.

canim moral oldu yazdiklarin cok saol. dedigin gibi insan ister istemez endiseler tasiyor,kocam diyor bu bebisin sucu ne yapma boyle diye,ben de kendimi duzeltmeye calisiyorum. insallah ben de bebisimi alirim kucagima hayirlisiyla :) Allah seninkine de saglik versin insallah. hepsi bizim nesemiz oluyor klavye basindan olsa bile.

Sen stres yapma annesi senin stresin onu etkiler bunu dusun.Guzel guzel seyler dusun muzikler dinle o sana tutundu birakmaz:) Hersey guzel olacak

Bana hic garip gelmiyor esra!!! Tavalarim gitti . Hani yavanin disini temizlemeden atese koyunca o leke hic cikmaz ya, kizartma tavalari hep disi lekeli olur. Benim tavalari esimden buyuk olcude kurtarmistim, o kullansa da hemen temizledigim ve kizartma yapmadigimiz icin. Ama artik cok gec . Offff of. Bu aile yardimcilar icin tek soyleyebilecegim varligi bir dert yoklugu yara.

Kizlar herkese selam nasılsınız?
Bizde iyi diyelim iyi olalım inşallah . Esatın hastalığı devam ediyor burnu akıyor ıhlamur veriyorum hergün öyle çok kötü değil keyfi yerinde ama öksürüyor falan inş geçer..
Misafirlerim vardı 2 gün yazmıştım onlarla bi gezdik bi gezdik 2 daha yorgunluğumu atamadım:)) ama iyi geldi mesela bugün pazar kocama hiç demiyorum gezelim diye :)))))
Kokocum tavalara geçmiş olsun bi daha düzelmiyor bende öyle attım bi tava ama nazikce söylesen anlatsan böyle olmaz ki. Ne kadar daha kalacaklar ? Benim kv de kaldı 2 ay ama bişi oldugunda söyledim ben kibarca oda anlıyor sağolsun.
Başka nasıl herkes Esra, Canan, silgi, mamun, neslee, Marlin, unuttuğum varsa kusura bakmayın öpüyorum :))

Ya bu telefondan kk'ya girince kim online yada beğen butonu yok yoksa varmı kızlar ıphone kullananlar bilgilendirirmisiniz beni çok tank you:)))

Nuraycım ben iyiyim sagolasın, Esat iyileşmemiş daha keyfi yerindeymiş ama boncuk yüzü gülsün hep... Gezmekten yorulmussun ne guzel bugunde otur evinde))
Benim herkese bir sorum olacak. Eva yı artık kendi küvetinde yıkıyamıyoruz. Cok hareketli oldugu için durmuyor, ayağı kayıyor korkuyor yaygarayı koparıyor.Ayağa kalkmaya çalışıyor bildiğiniz gibi değil.Esra banyoda kendisi oturtup yıkıyordu biliyorum öyle mi denesem acaba annem haftaya gidiyor, bugün o bile zorlandı

Marlin cim artik bende yikiyamiyorum kuvetde tek basima.Dedigin gibi bizimkide ayaklariyla tekmeliyor vucudunun ust kismini one dogru itekliyor kalkmak ister gibi.Kendi kuvetine koydum cok rahatsiz cok agladi.Yani bizim icinde su gunlerde yikanmak sorun.Ne alabilirim soyle rahat konforlu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…