Amerika'da Hamilelik

Kulaklarim cinlamisti bir aara demek sen beni anmissin :)) afacan oglanin annesi yogun olmakla birlikte cogu kez kafayi yemelerden geliyor haberiniz ola..Oglum her yaramazligin sonunda olan dislerini cikartip siritmayi ogrendi, gorseniz halini..cok komik oluyor :))
Ah Istanbul ah, bende cok ozlemini cekiyorum sekerim...yayla gibi evde keyif yapmak vardi ama olsun ne yapalim bizimde yuvamiz artik gurbet saglik olsunda varsin boyle olsun..benim evde kucuk ve ben en kisa zamanda tasinicam..cunku artik Mahir le beraber sigmiyoruz..nereye adim atsam benim oglanin bir hirdavatina carpiyorum..o hal oluncada bize artik tasinmak farz oldu gibi :))

Kuvette yikama konusundan bahsetmissiniz..ben oglani yani kocaman oldugu halde halan kuvetinde yikiyorum, icinde nasil durdugu konusuda soyle oluyor...biz icine yatip uzanabilecegi bir alet aldik onla sabit durabiliyor..fakat oglum cok buyudu ilerde artik dusa kabinda ayakta yikabilirim diye dusunuyorum..teyzeleri biz artik bir yasinda olmak uzeriyiz, vay be zaman ne cabuk geldi..kocaman oluyorlar artik..

Kokocum duzenine sadik kalman ve bozulmasida seni rahatsiz ediyor olmasi normal..ama derler yaa sayili gundur gecer..ins seninde sikintin en yakinda zamanda son bulur..

Esra cim seninde enfeksiyon sorunun olmus, gecmis olsun cnm...benimde olmustu hatta halan sorunumun cozumunu bulmus degiller..valla zor kadin olmak..

Marlincim bende hala kuvetinde yıkıyorum ama eşimle, bikaç defa tek başıma yıkadım affedersin donuma kadar ıslandım
Haliyle eşimlede zor yıkıyoruz bide Esat asırı hareketli ama yıkıyoruz çok şükür..

selamlar,

gecmisi cok okuyamadim kusura bakmayin bisey kacirdiysam, sifremi bile unutmusum bunadim resmen. zar zor girdim.
biz iyiyiz, hersey cok sukur yolunda simdilik. bebisle ugrasiyoruz ve onu her gun daha cok seviyoruz. erkek annelerini simdi daha iyi anliyorum, ne manyaklik ne manyaklik.. yani koko esinin annesi ne yapsa yeridir, ogluna asik muhtemelen deyip olayi baska yone cekiyim. ay sacmaliyorum ve bol sabir diliyorum. valla annem gittiginden beri ben daha yeni toparliyorum ve yalnizliga alisiyorum. cok bunaltici oldu sanki boyle ama napalim.. amerika gibi cool bir ulkeye gurbet kelimesi yakismiyor gibi ama buralarda da o hava esiyor malesef bazen. cok uykum var yau (ne alaka)..

marlin biz hala kuvetinde yikiyoruz, bizim odada. banyoya yazin geceriz kucaga vb alip diye dusunuyorum. filesi var, uzerine penye battaniye seriyorum oyle yikiyoruz. bugun bol miktarda kaka yapti ve ust bas batti. ben de evde yalnizdim, yatirdim kuvete yavas yavas yikadim mecburen. sorunsuz kolayca gectik bu sinavi da. yalniz sirtini yikarken ters cevirip tummy time'da yaptigim gibi biraktim, yani kendisi durdu.. oyle yikadim bas, sirt. kendisinin yuzustu dizlerinin uzerinde durmasi sorun olur mu bilmiyorum ama durdu baya koca adam gibi. ay yerim onu ben ya, sizinkileri de yerim. hannibal in da house. operim, kend ii bakin.

Silgi gelmis hosgelmis! ogluna asik ana oluvermis:))) Allah askinizi muhabbetinizi daim etsin:)) buyuyunce el kizi gelip elinden alacak silgi:)) saka saka o hep seni sevecek:)))
Esracim Lara ve Eva ayni model sanirim:)) zira aynen anlattigin sekilde bizimki banyo esnasinda akrobasi hareketleri yapiyor resmen. Ayagiyla kendini ittirip ayaga kalkiyor;sonra ayagi kayinca korkuyor sapsal:)) annem de artik gittigi icin gozumuz korktu biz bu cambazi nasil aklayacaz paklayacaz diye:)))

Ztar nasil oldunuz kuzunla?
Melegim arada ugra ya ozledik seni:)) Mahir oglanin birkac pozunu da yolla sevelim:))
Neslee bugun sanirim doktor kontrolun vardi? haberdar et bizi

marlin marlin marlin

bebegimiz gazli bir bebek.. o yoruyor bizi tabii ki o da ufacik haliyle ne kadar aci cekiyor.

gogus uclarim cok fena. birsey fayda etmiyor. kalkan kullandim sanki cocuk doymuyor onunla. bor gogsumde emebildi, digerinde ememedi onu da cikardim. goguslerim agriyor, sizliyor ne yapicam bilmiyorum. ne zaman normale doner bu is.

Allah yardimcimiz olsun ne diyeyim. insaallah beceririrm ben bu isi.:44:

Anam kiz sen breast shell yerine breast shield mi kullandin??? Kullanma onu, birak! Bizim kastettigimiz su: Amazon.com: Medela SoftShells Breast Shells For Sore Or Inverted Nipples - Sore Nipples: Baby bunu emzirmedigin zamanlarda takiyon, meme ucu camasira degmedigi icin hava aldigi icin rahatliyor!

Valla meme ucu agrisi icin geciyor diyebilirim sadece, sabir (benim sol yine acimaya basladi niyeyse, hahah, geciyor ama geri de gelebiliyor). Bebisin dogru tutundigundan, meme ucunu agzina bayagi iceriye cekebildiginden emin ol. Agzi memenin koyu renkli kismini bayagi kapatiyor olmali, dudaklar balik dudagi gibi disari kivrik olmali. Meme ucu damagin yumusak yerine gelince acimaz, sert yerine gelince tahris olur. Du bakim sana bi video linki vericem birazdan.

Gaz bizde de cok vardi, kusma da, sindirim sistemi gelistikce rahatlayacak. Bizimki daha yeni yeni rahatliyor. Tam gecmis degil ama uykusundan cok olmuyor bu yizden artik.

Kolay gelsin ztarcim, ya sabir de, aglaya aglaya emzirdim ilk ay, simdi bicirim cok cok emerken degdi acilara diyorum. Doktorda guzel kilo alimini gorunce isterse hala acisin emziririm diyorum. Sana yine de bir emzirme danismani bulabilirsen gorunmeni tavsiye ederim, ben cok faydalandim, psikolojik olarak en azindan, cesaret bulma, onaylanma hissi acisindan. Ilk zamanlarda pozisyonlar vs konularinda yardimci oluyorlar. Dogru tutunma cok onemli, onu kontrol ederler. llli.org dan sizin oradaki sorumlulari bulup ulassan? Bizim buradaki community hospitalda emzirme klinigi var, bedava, cok guzel huzurlu yardimci bir ortam. Oyle bir seyler vardir belki?

evet ben breast shield aldim :44:

ay senin bu linkini yolladigin sey cok mantikli. Allah'im gercekten cok zor koko. bende agliyorum bazen dayanamadigim oluyor. ben yapamicam diyorum. ama kiyamiyorum ki benim kokuma muhtac o

emzirme uzmani ben hastanedeyken iki gun boyunca geldi, anlatti. tutus pozisyonu, dedigin gibi bebegin gogusun sadece ucunu degil, butun kahverengi kismini almasi gerektigini falan. zaten kiz oyle alsa daha rahat oluyor. sag gogusumun ucu sanki fare kemirmis gibi reemen bir kismi yok cok acili bir surecmis ya. insaallah tez zamanda sifa buluruz.

hele gazi varken ikinip nasil kipkirmizi oluyor yavrum ona da yazik. bu video ya da bakicam. dersime iyi calisayim insaallah tez zamanda toparlarim.

cok saol

Sizin bebe kuvetleri nasil seyler ki ya? Ben tahayyul edemiyorum nasil kendini ittirip ayaga kalkiyor? Biz hala su filenin uzerine yatirip yikiyoruz, kuzu kuzu yatiyor ama akrobasi yapsa da kalkamaz oradan herhalde. Henuz hic tek basima yikamadim ama, oturabilene kadar da insallah buna mecbur kalmam.

Ocak anneleri grubunun kurucusu ay she vardi marlin ve silgi belki bilir, esi vefat etmis ya, dun okudum, cok uzuldum. Uc dusugu olmus onceden, biri yedi aylikken. Bu sefer riskliydi ama iyi gitmis. Esi dogumdan bir ay once yogun bakima girmis, hastaliginin detayini bilmiyorum, birden gelen bir sey. Kizcagiz yalniz dogumunu yapti. Adam bir uyandiginda fotografini gormus, kizini goremeden olmus galiba . Esime bir sey olsa kafayi usuturum ben direkt, Allah sabir versin kiza, ne gelir elden, tanimiyorum ama uzuluyorum onun icin cok. Dun bu haberi okudum, bir kotu oldum, kv yanimdaydi anlattim boyle boyle diye aglamamak icin zor tutuyorum kendimi. Basladi boyle acikli hikayeler anlatmaya, doktorluk yaparken gordugu seyleri. Dedim ya ne yapiyorsunuz, anlatmayin boyle kotu seyler, daha anlatacakti ben basladim aglamaya durdu.

Ztarcım kolay gelsin canım:) arada değişik pozisyonlarda emzir..koltuk altı pozisyonunda çok iyi kavrıyor bebek ilk zamanlar için ideal bence, büyüdükçe her pozisyonda kapıyor memeyi zaten.

Kokocum geçen bende okudum ocak annelerini çok kötü oldum.Allahım ne büyük acı kimseye yaşatmasın.Çok zor çok, fena oldum bende offf...
Ya bizim küvetin filesine gömülmüyor! annem daha rahat olur diye açılır kapanır şezlong gibi olanlardan aldı ama pişman oldu ona tam yatamıyor sanırım, şimdi ayrıca file satılır mı bilmiyorum.Sanki küvette küçük gibime geliyor.Aşırı hareketli ya bir de bilmiyorum o diğer filelerden alsam gömülüp içine durur muki acaba:)) bizimki karnımdayken de kuvvetli tekmeler atıyordu şimdi banyo esnasında da öyle:)) yeniden daha büyük bir küvet fileli olanlardan alayım diyorum umarım onda durur)

Off cnm yaa tuylerim diken diken oldu resmen, allah yakinlarina sabir ve yeni dogan bebegede guzel hayat bahsetsin ins...cok uzucu ama senin bu tip seylerden uzak kalman gerekir. kulak tikanman lazim, malum sut emziriyorsunuz kizinin rizkina engel olur cnm biliyorum elde olmadan okunuyor ve haberdar olunuyor yinede geri durmakta fayda var belli bir sure...
Kv deyede ne diyim.allah akil fikir versin, anacim o bilmiyormu senin sut emziren anne oldugunu da sana anlatiyor ....tobe tobe degisikmis senin su kv ..rabbim sana bol sabir eylesin valla zor..

evet canim ogleden sonra...cok heyecanliyim. haber verecegim size eve doner donmez.

Bu link cnm kuvetin icine koydugumuz destekleyici alet
Acqua Bath Support - Pearl White/Soft Lime - Best Sellers - Mamas & Papas

Kuvetimizin icindeki ile beraber durus seklini gosteren link buda..bizim kuvvet epey genis bu yuzden rahatiz bazen benim oglan oturur ve oylede yikadigim oluyor..simdi oturarak yikamak icin minik bir tabire var ondan almayi dusunuyorum bende

Acqua Two Stage Ergo Bath - Pearl White - Best Sellers - Mamas & Papas

Ilerde banyoya gectigimizde de bunu alicam linkini asagiya koyuyorum cnm
Acqua Bath Seat - Pearl White/Soft Lime - Baby Baths & Tidies - Mamas & Papas

kismete bak,sen esinle yuva kur,evlat iste..kac evladini kaybet sonra bir evladin olsun zar zor onu da tek basina gor. Allah sabir versin. ben de boyle haberlere cok uzuluyorum babami da erken kaybettigim icin,kanadi kirik olmak cok zor. Allah esini nur icinde uyutsun,onlara da guc,sans ve sabir versin bu hayatta. evladiyla sabredecek.

Agla kiz, agla, basa cikmaya yardimci oluyor. Ben hala agliyorum olur olmaz seye. Hormonlarrrrrr hormonlarrrrr!

Benim meme uclari da sorunlu, ama babies breast feed not nipple feed diyorlar, gercekten de dogru tuttu mu emiyorlar. Kucukken sorun oluyor iste, onlar kucuk, agiz kucuk, cene kaslari henuz zayif, zorlaniyorlar. Ama inat et, buyudukce (1 gun bile farkediyor) daha becerikli oluyorlar. Arada sag pompayla, yeterince kuvvetli ememiyorsa zehra, memeyi pompayla stimule et sutun artsin. Biz ilk basta tutunma sorunu yuzunden siringayla, tuple, supplamental nursing systemlerle verdik pompalanmis sutu. Sonra emzirme danismanina gittik tutamiyooooo diye aglayarak, kiz yapismasin mi memeye? Kadin da bakti sorun nedir emiyo iste dedi! Show off benim kizim biraz! Simdi o gunleri hatirlayinca iyi ki direnmisim diyorum. Zaman her seyin ilaci demislerdi bana deneyimli anneler, oyleymis. Ben de sana diyorum iste ayni seyi.

ztar ilk zamanlar gercekten zor oluyor, ben de emziremiycem galiba demistim. hastanede kivraniyodum resmen hemsireler aciyodu bana ama geciyor. bende mesela ilk gun meme ucu diye baska bi yerden emip meme ucu cikarmis cocuk, aa bi baktim 2 tane meme ucum var goguste :)) yanlis yeri emmis megerse, cok dikisin var mi bu arada?

koko o baslgi takip etmiyorum, basi sagolsun cok uzucu.. Allah yavrusuna ve kendisine saglikle ve guzel bir omur versin.

nesle iyidir haberler iyi, hamileligim cok zor gecti ama bazen ozluyorum o zamanlari.

kizlar gripe water kullanan var mi? mother's bliss gripe water aldim, sabah mesela verdik bir olcek hemen buyuk burp yapti. her gun versem sakincali mi acaba? koko sen hangi marka kullaniyodun? bu arada gece emzirince uyuyor, gazini cikaramiyorum yani hep. siz uyusa da uyandirip gaz cikariyo musunuz?

melegim verdigin linkler ana sayfaya gidiyor.

Ben bir ara panikle mother's bliss gripe water ve little tummys ismarladim. Ilkinin tadini sevmedi, veremedim. Digerini sevdi, ondan devam ettik. Faydasi oluyor mu bilmem ama aksamlari huysuzsa onu alinca sakinlesiyor. Gripe water rezene zaten :). Ustunde dozaj yaziyor, asmadikca sorun olmaz sanirim. Ben gece emerken uyursa yatagina yatirmada azicik diktutup sirtina hafifce patpat yapiyorum ama kasmiyorum dogrusu.

rezene var ama sodium bicarbonate de var mesela ve o zararli midir diye kafama takildi. rezene mi versem 1-2 kasik acaba.. ama cidden sakinlestiriyor ve sanki uyku da yapiyor. valla bizimki ne bulsa emiyor o yuzden m blissi de sevdi sanirim, babasi gibi yemek secmiycek galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…