- Konu Sahibi citaknuray
-
- #7.181
ztar ilk zamanlar gercekten zor oluyor, ben de emziremiycem galiba demistim. hastanede kivraniyodum resmen hemsireler aciyodu bana ama geciyor. bende mesela ilk gun meme ucu diye baska bi yerden emip meme ucu cikarmis cocuk, aa bi baktim 2 tane meme ucum var goguste :)) yanlis yeri emmis megerse, cok dikisin var mi bu arada?
koko o baslgi takip etmiyorum, basi sagolsun cok uzucu.. Allah yavrusuna ve kendisine saglikle ve guzel bir omur versin.
nesle iyidir haberler iyi, hamileligim cok zor gecti ama bazen ozluyorum o zamanlari.
kizlar gripe water kullanan var mi? mother's bliss gripe water aldim, sabah mesela verdik bir olcek hemen buyuk burp yapti. her gun versem sakincali mi acaba? koko sen hangi marka kullaniyodun? bu arada gece emzirince uyuyor, gazini cikaramiyorum yani hep. siz uyusa da uyandirip gaz cikariyo musunuz?
melegim verdigin linkler ana sayfaya gidiyor.
Agla kiz, agla, basa cikmaya yardimci oluyor. Ben hala agliyorum olur olmaz seye. Hormonlarrrrrr hormonlarrrrr!
Benim meme uclari da sorunlu, ama babies breast feed not nipple feed diyorlar, gercekten de dogru tuttu mu emiyorlar. Kucukken sorun oluyor iste, onlar kucuk, agiz kucuk, cene kaslari henuz zayif, zorlaniyorlar. Ama inat et, buyudukce (1 gun bile farkediyor) daha becerikli oluyorlar. Arada sag pompayla, yeterince kuvvetli ememiyorsa zehra, memeyi pompayla stimule et sutun artsin. Biz ilk basta tutunma sorunu yuzunden siringayla, tuple, supplamental nursing systemlerle verdik pompalanmis sutu. Sonra emzirme danismanina gittik tutamiyooooo diye aglayarak, kiz yapismasin mi memeye? Kadin da bakti sorun nedir emiyo iste dedi! Show off benim kizim biraz! Simdi o gunleri hatirlayinca iyi ki direnmisim diyorum. Zaman her seyin ilaci demislerdi bana deneyimli anneler, oyleymis. Ben de sana diyorum iste ayni seyi.
evet kizlar basliktan gorulecegi uzere cinsiyetlerimiz belli oldu
yolculuk kolay gecti...son dakikada laptobumu da aldim ama annemin evinde oldugum icin internet sorunum var, suan ablamdayim wi-fi sayesinde yaziyorum...
ztarcim, cokcok tebrik ediyorum, Allah anali babali buyutsun...
nesleee, gusel haberlerini getireceksin insallah, ben muhtemelen bikacgun sonra okuyabilecegim....
simdilik saglicakla kalin....
not: erkek olmalari nedeniyle isim krizimiz bitti:))
yolculuk kolay gecti...son dakikada laptobumu da aldim ama annemin evinde oldugum icin internet sorunum var, suan ablamdayim wi-fi sayesinde yaziyorum...
nesleee, gusel haberlerini getireceksin insallah, ben muhtemelen bikacgun sonra okuyabilecegim....
ilahi silgi cok hossunmememi gorunce daha kotu oluyorum zaten . valla bilemiyorum nolcak insaallah bir an evvel normale doner hersey. dikisim var ama cok degilmis sanirim ebe oyle dedi. ilk dogumda normal bu kadari dedi.
ay zaten dayanamiyorum aglama gelince. dun cok kotu oldum. cok caresiz hissettim kendimi. nasil yapicam nasil edicem diye. annem de kiziyo aglayip durma diye. hem aciyor bana hem de minik bebeye.
pompa kullaniyorum ama cok sIk degil. her gun bir iki defa sagiyorum gogusumu. cok sutum yok ama idare eder iste. hele yok bir gogusten su kadar cikmali cocuk bu kadar emmeli vs teranelerine hic girmiyorum.. okumuyorum, arastirmiyorum oyle seyleri.
zaman insaallah bize de sifa olacak kokocum. baska caremiz yok zaten. direnicez.
rezene var ama sodium bicarbonate de var mesela ve o zararli midir diye kafama takildi. rezene mi versem 1-2 kasik acaba.. ama cidden sakinlestiriyor ve sanki uyku da yapiyor. valla bizimki ne bulsa emiyor o yuzden m blissi de sevdi sanirim, babasi gibi yemek secmiycek galiba.
hanimlar, ultrasondan iyi haberle donduk. bebisi ve kesesini gorduk. hatta doktor kalp atisini da gosterdi :) 5 hafta+6 gunlukmus,regl tarihimle de uyumlu...insallah hep boyle iyi gider.
hanimlar, ultrasondan iyi haberle donduk. bebisi ve kesesini gorduk. hatta doktor kalp atisini da gosterdi :) 5 hafta+6 gunlukmus,regl tarihimle de uyumlu...insallah hep boyle iyi gider.
Canaaaaaaaaan neredesin?
Esra senin kokoşu zapetmek zor olacak) aynen bizim ördek Eva gibi... Artık kucağımda falan tutamıyorum atlıyor zıplıyor, adım atıyor, annem erken yürür diyor...Yürüsün büyüsünde ev minnacık emeklemeye başladığında bile herşey dalacak.Zor olacak ama olacak napalım:)))) Ben çok sakin bir bebek mişim, uyumlu uysal bir topalakmışım,babası yok bana çekmemiş diyor ama huyları aynı.Tip konusunda bizim aile babasına; babanın aile bana benzetiyor! nasıl bir durum anlamadım..Sürekli değişiyorlar
Komonda diyorum ben bizimkine yüz üstü sürüne sürüne gidiyor bir yandan da pırtlıyor zort zort!!! hiç kız çocuğuna yakışacak hareketler yapmıyor) edepsiz ördek!ahahah
Esracım annem bu Pazar gidiyor, sağolasın. Annemden sonra eşim 1 hafta izin aldı, bir anda bunalıma girmeyeyim diye:))) shiftini şu an için değiştiremiyor kendi isteğiyle olmadı zaten.Ama çok zor oluyor, eşim zate zor uyuyan biri aynı kızı gibi.Uyku sevmiyorlar, uyuyunca da çıt çıksa uyanıyorlar,gündüzleri sessiz film gibi evde dolanıyorum. Bu arada tv açtığımda bizimki oturup seyrediyor,bilgisayarlara da kitleniyor.Teknolojiyi bu zamane bebelerinden uzak tutmak imkansız ama çok da zararlı diyorlar.Oy oyyy)
Canan yok evet uzun zamandır? ses ver canancım.
Meleğim cidden attığın linkler açılmıyooorrr
valla kizlariniza kocaman masallah.
ben 3 ay 10 gunluge kadarr kuvetinde yikadim. yikadik yani. o zamandan sonra maalesef banyo yapamiyor. ama bir sorunla karsilasmamistik.elbette tepiniyor ama biz gulup geciyorduk .
biz berfine hareketli diyordukta sizin bebislerin yaninda hareketli degilmids baksana.
lara kendi basina donebiliyormu esracim. eger oyleyse vallahi bravoo herseyi erken yapabilir.
yuz ustu yatmayi seviyorsa ve surunup gidiyorsa ki bence bunun icinde cok cok erken EVA ya da kocaman masallah erken emekleyebilir.ben oyle biliyorum marlincim.
yuz ustu yattiklarinda bebekler daha rahat pirtlatiyorlar.
Canan teyzesi yüz üstü sırt üstü yan hiçbir pozisyonda uyumayı sevmiyorki Eva) arada yüz üstü yatırıyoruz o zaman ayakların altına elimizi dayıyoruz ordan destek alıyor kendi başına yapması için daha erken sanırım. Önce sağlıklı ve mutlu olsunlar da herşey yaşında ayında güzel.
Banyo konusunda ayakları kaymasın diye silginin yöntemini uygulayacağım bu sefer, altına havlu vb.kaydırmaz bişiler koyacağım bakalım.
Koko nerelerdesin? Nasıl derya kuzusu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?