Amerika'da Hamilelik


ilahi silgi cok hossun mememi gorunce daha kotu oluyorum zaten . valla bilemiyorum nolcak insaallah bir an evvel normale doner hersey. dikisim var ama cok degilmis sanirim ebe oyle dedi. ilk dogumda normal bu kadari dedi.


ay zaten dayanamiyorum aglama gelince. dun cok kotu oldum. cok caresiz hissettim kendimi. nasil yapicam nasil edicem diye. annem de kiziyo aglayip durma diye. hem aciyor bana hem de minik bebeye.

pompa kullaniyorum ama cok sIk degil. her gun bir iki defa sagiyorum gogusumu. cok sutum yok ama idare eder iste. hele yok bir gogusten su kadar cikmali cocuk bu kadar emmeli vs teranelerine hic girmiyorum.. okumuyorum, arastirmiyorum oyle seyleri.

zaman insaallah bize de sifa olacak kokocum. baska caremiz yok zaten. direnicez.
 
bu arada Allah o ocak anneleri topigindeki arkadasa da sabir versin.. ne kadar zor imtihanlar silsilesi. diyecek soz yok.
 
evet kizlar basliktan gorulecegi uzere cinsiyetlerimiz belli oldu
yolculuk kolay gecti...son dakikada laptobumu da aldim ama annemin evinde oldugum icin internet sorunum var, suan ablamdayim wi-fi sayesinde yaziyorum...
ztarcim, cokcok tebrik ediyorum, Allah anali babali buyutsun...
nesleee, gusel haberlerini getireceksin insallah, ben muhtemelen bikacgun sonra okuyabilecegim....
simdilik saglicakla kalin....
not: erkek olmalari nedeniyle isim krizimiz bitti:))
 
Son düzenleme:

Cemre hadi gozunaydin sagliklari iyi durumda olsunda:) Bizimki de kiz olunca isim krizi bitti:)))
 
hanimlar, ultrasondan iyi haberle donduk. bebisi ve kesesini gorduk. hatta doktor kalp atisini da gosterdi :) 5 hafta+6 gunlukmus,regl tarihimle de uyumlu...insallah hep boyle iyi gider.
 

hayirlisi olsun canim :))) topige 2 pipili eklendi, kizlar cok cogalmisti erkekler sayende ataga gectiler :)
 

Pompadan cikana bakma, bebeler daha iyi cekiyor degme pompadan. Pompa bebek emdikten sonra yapinca meme aa cok talep var arzi artirayim dedigi icin iyi, sutu artiriyor. Ilk Amanlar gunde 3-4 defa 15er dakika pompala. Yedi dakika pompa bir dakika masaj yedi dakika daha. Ben onu da yapmadim, gunde bir pompa ve devamli memede bir bebe :). Bizimki uzuuuuun uzuuunnn emerdi, pompaya vakit olmazdi, dengemizi boyle bulduk (azicik fazlamiz var gerci). Hadi insallah wn kisa zamanda yoluna girer. Caresiz hissetmen cok dogal, cok acemiyiz, ogreniyoruz yasadikca. Ikincisine bak nasil kolay olacak hehehehe :)
 

Ya amazonda o kadar kullaicisi var, burasi da amerika. Zararli bisi olsa piyasada olmazdi diye dusunuyorum. Dozajini asmadan ber, ne guzel iste ise yariyorsa. Bizim kiz bugun sabahtan beri pek rahatsizdi. Uykusuz kaldikca beter oldu, cok yiprandik. Simdi sakinlesti uyuyor sonunda. Little tummies sagolsun. Yazik kiyamiyorum kuzuma, gaz/kaka, sancidan ememeyip ac kalma, uyuyamama, feci bilesim! Denize dusen yilana sarilir silgicim, cocuga boyle seyler vermek istemezdim ama ise yariyor. Dozaja dikkat ediyorum, abartmadan veriyorum. Max dozaja yaklasmadim bile hic.
 

Tebrik ederim Cemrecik! ogluslar geliyor,insallah sağlıkla kucağına alırsın paşaları)) çok şanlısın bak iki tane aslan parçasının annesi olacaksın, ogluşlar anne düşkünü olurlar ya, sen de silgi gibi onlara aşık:)) ayy iki de ikiz gelin alırsınız peki pipicanların ismine ne olacak)

hanimlar, ultrasondan iyi haberle donduk. bebisi ve kesesini gorduk. hatta doktor kalp atisini da gosterdi :) 5 hafta+6 gunlukmus,regl tarihimle de uyumlu...insallah hep boyle iyi gider.

Neslee çok sevindim canım) inşallah sende sağlıkla kuzucugunu kucağına alacaksın) ayy ne güzel heyecanlar bunlar
 
hanimlar, ultrasondan iyi haberle donduk. bebisi ve kesesini gorduk. hatta doktor kalp atisini da gosterdi :) 5 hafta+6 gunlukmus,regl tarihimle de uyumlu...insallah hep boyle iyi gider.

Neslee çok sevindim Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah

Cemrecik maşallah pipililer geliyormuş sende anlayacaksın erkek anası olmak nasıl bişi eskiden kocama derdim aşkım diye artık oğluma diyorum .. Kocam ilk zamanlar çok kıskandı bende bi kız istîyorum demişti :))) hahaha sağlıkla sıhhatle gelsinler inşallahbu arada isimler neydi merak ettim ? )))
 
Ooooo Silgi gelmis hosgelmis :) Ogluna askindan password unu bile unutmus bak :) Ben demistim Silgi den cok fena kaynana olur diye :) Yandi sana gelin olan.Gerci senin oglan bu yakisiklilikla her ay bir kiz getirir karsina.Isin zor senin :)
Daha sIk gel Silgi ozledik seni.

Koko Lara ile Eva kurtlu :) Totolarinda kurt var. Benim kiz masallah bir deli yatiyorki. Dun gece yatakta babasiyla seyrediyoruz yatisini .Babasi bak yatisi bile bana benziyor diyor :)) O na gore herseyi o bir kulaklari ben :) hahahaaa .
Gerci yatma konusunda hakli o da cok deli yatanlardan :) Bizim kiz derler yaa dotum dotum ilerliyor :))) ahhh iste gece aynen oyle ilerliyor crib te. Ben bir kalkiyorum gece crib de enlemesine yatiyor bir de koca adam gibi yan donmus parmaginida agzinda cuk cuk :) yemin ederim bilsem crib beni tasiyacak girip yanina yatacam esegin o kadar kanimi kaynatiyor.

Cemreciiiiiik pipicanlar geliyormus :) Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah.

Neslee cim senden de ne guzel haberler gelmis. Hepinize kocaman MASALLAH.

Koko nasiiiil uzuldum Ocak annelerindeki bayana.Ayse sanirim ismi. Allahim ona sabir versin. Sozun bittigi yer bu olsa gerek. Allah im bizleri ,eslerimizi cocuklarin basindan eksik etmesin onlarida bize bagislasin insallah. Boyle seyleri duyunca taktigim uzuldugum diger seyler oyle bos geliyor ki. Af diliyorum Allah tan.

Nuray cim senin ekledigin linkleri ben acamiyorum.Ya biriniz kullandiginiz ve memnun oldugunuz bebek kuvetinin fotosunu eklese.Acil almam lazim.

Marlin cim annen gitti galiba.Allah kavustursun.Esinin gece calismasi pek iyi olmamis Degistiremezmi shift ini.
Cok bulanirsin boyle. Gunduz esin uyumak zorunda.Hem gece hem gunduz bir basina bebisle.Allah yardimcin olsun canim.
 
Esra cım ben link eklemedim meleğim eklemişti galiba ben burda bi Arap marketten aldım kuvet içi geniş ben memnunum ama ayaklanınca kuvette yıkamaya başlıcam

Bu arada ben silginin oğlanı hiç görmedim yaa silgicim bana mail atarmısın thank you:))))

Herkese tşk ederim videoya yorumlar için zaman çok çabuk geçiyor sizin bebişleride görecez inş..
 
Son düzenleme:
Esra senin kokoşu zapetmek zor olacak) aynen bizim ördek Eva gibi... Artık kucağımda falan tutamıyorum atlıyor zıplıyor, adım atıyor, annem erken yürür diyor...Yürüsün büyüsünde ev minnacık emeklemeye başladığında bile herşey dalacak.Zor olacak ama olacak napalım:)))) Ben çok sakin bir bebek mişim, uyumlu uysal bir topalakmışım,babası yok bana çekmemiş diyor ama huyları aynı.Tip konusunda bizim aile babasına; babanın aile bana benzetiyor! nasıl bir durum anlamadım..Sürekli değişiyorlar
Komonda diyorum ben bizimkine yüz üstü sürüne sürüne gidiyor bir yandan da pırtlıyor zort zort!!! hiç kız çocuğuna yakışacak hareketler yapmıyor) edepsiz ördek!ahahah

Esracım annem bu Pazar gidiyor, sağolasın. Annemden sonra eşim 1 hafta izin aldı, bir anda bunalıma girmeyeyim diye:))) shiftini şu an için değiştiremiyor kendi isteğiyle olmadı zaten.Ama çok zor oluyor, eşim zate zor uyuyan biri aynı kızı gibi.Uyku sevmiyorlar, uyuyunca da çıt çıksa uyanıyorlar,gündüzleri sessiz film gibi evde dolanıyorum. Bu arada tv açtığımda bizimki oturup seyrediyor,bilgisayarlara da kitleniyor.Teknolojiyi bu zamane bebelerinden uzak tutmak imkansız ama çok da zararlı diyorlar.Oy oyyy)

Canan yok evet uzun zamandır? ses ver canancım.
Meleğim cidden attığın linkler açılmıyooorrr
 


valla kizlariniza kocaman masallah.

ben 3 ay 10 gunluge kadarr kuvetinde yikadim. yikadik yani. o zamandan sonra maalesef banyo yapamiyor. ama bir sorunla karsilasmamistik.elbette tepiniyor ama biz gulup geciyorduk .

biz berfine hareketli diyordukta sizin bebislerin yaninda hareketli degilmids baksana.

lara kendi basina donebiliyormu esracim. eger oyleyse vallahi bravoo herseyi erken yapabilir.

yuz ustu yatmayi seviyorsa ve surunup gidiyorsa ki bence bunun icinde cok cok erken EVA ya da kocaman masallah erken emekleyebilir.ben oyle biliyorum marlincim.

yuz ustu yattiklarinda bebekler daha rahat pirtlatiyorlar.
 

Canan benim zilli sirt ustu ilerliyor birde yan donup kolunun uzerine uyuyor :) 4 aylik olacak haftaya teyzesi :)) buyuyorlar masallah.
 
Canan teyzesi yüz üstü sırt üstü yan hiçbir pozisyonda uyumayı sevmiyorki Eva) arada yüz üstü yatırıyoruz o zaman ayakların altına elimizi dayıyoruz ordan destek alıyor kendi başına yapması için daha erken sanırım. Önce sağlıklı ve mutlu olsunlar da herşey yaşında ayında güzel.

Banyo konusunda ayakları kaymasın diye silginin yöntemini uygulayacağım bu sefer, altına havlu vb.kaydırmaz bişiler koyacağım bakalım.
Koko nerelerdesin? Nasıl derya kuzusu?
 

Buradayim marlincim, bildigin gibiyim :). Deryosum dun bayagi huysuzdu, gaz, uykusuzluk, emmek istememe bilmemne. Gunduz uykulari sasinca gece de iyi uyuyamadi. Bugun daha iyiydi neyse ki, cok zorlanmadan kaka yapti, uyudu. Misafir gelmisti onlarin yaninda uykusu cok kaliteli olmadi ogleden sonra ama iste idare eder.

Eva hic mi uyumuyor ya? Nasil dayaniyor? Bizimki bildigin bitap dusuyor. Ha, gunduz yataga yatirinca uyaniveriyor ama keyfine uygun yatirirsan (emzirme yastiginda vs) uyuyor. Uyuyamayinca dunku gibi huysuz huzursuz oluyor.

Bizim kuvet fisher price'in filelilerinden, link bulursam koyayim. Memnunuz valla, lavabonun kenarina/ayna onune koyup kovadan su doke doke yikiyoruz. Babasi tutuyor ben yikayip duruluyorum. Oturmayi iyice kivirana kadar bundayiz, sonra inflatable bathtub alacagim, onda devam edecegiz.

Bizimki kipir kipr ama emekleme vs girisimleri yok, arada gece mikildanirken uykusunda yan doner gibi yapip geri sirtistu devriliyor. Tummy time hic sevmiyor, yaptigimiz anca gogsumuzde tummy time :).
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…