- Konu Sahibi citaknuray
-
- #7.221
Canancim bizde kablosuz modem var ama esim hamile oldugumu ogrendigimiz andan itibaren kabloluya gectik; hala kabloludayiz istedigimiz zaman kablosuz sisteme geciyoruz.Ev cok kucuk oldugu icin kabloluda bir nevi kablosuz gibi oluyor:) ama zaten komsular falan kablosuz kullandigi icin ordan bile etkileniyoruz ayrica bilgisayarlar telefonlar mikrodalga hatta fon makinasi hepsi zaten zararli kacis yokteknolojiyle ic iceyiz... Benim esim simdi geceleri calismaya basladi; kendi istegiyle olmadi bu shift degisimi o kadar zorlaniyoruzki; kendisi cok zor uyuyan biri gunduz uyuyamiyor uyudugu an bizim kiz mizmizlansa hemen sesine kalkip uyaniyor adam tum gun sersem gibi dolaniyor; annemde bu pazar gidiyor geceleri emzirip yatiriyorum ama her 2 saatte bir kalkiyoruz; gece vakti de yalniz kaldik saglik sihhat olsun diyoruz ama bu sekilde de ne kadar gider bilmiyoruz.Turkiyedeki islerimizi biraktik geldik yeniden baglantiya gecip iyi birseyler bulsak gidecek gibiyiz; kararsiz ve karamsar bir haldeyiz yani.
Canancim dusundugun olay Berfinin ilgisini cekmek icin gayet guzel eminim cok hosuna gidip oraya odaklanacaktir.Bizimkisi kamera telefon gordugu an oraya kitleniyor; yaptigi bir hareket ses ya da gulumsemesi hosumuza gidiyor tam cekelim dedigimizde oraya kitleniyor bakislar ve ani yakalamak zor oluyor; caktirmadan gizli kamera cekim yapmaya calisiyoruz:) Ayrica renkli balonlar oyuncak falan ilgisini ceker; bizimkinin ilgi alani su siralar benim etim budum:)) emme hirsiyla memeye benzeyen herseyi cok cok yaliyor; ustum basim salya oldu; eli de agzinda tukurukten ustu islaniyor:)) Umarim kuzumuz cok incinmeden hallolur; diger 6 haftada insallah su gibi gecer.
kokocum sen diyince baktimda, targette varmis. cok sagol. bu aklima cok yatiyor dikkatini buraya cekebilirim gibi..
alci cikarken biz yaninda olacagiz. birimiz elini tutariz digerimiz baloncuk yapariz :)))
Canancim bizde kablosuz modem var ama esim hamile oldugumu ogrendigimiz andan itibaren kabloluya gectik; hala kabloludayiz istedigimiz zaman kablosuz sisteme geciyoruz.Ev cok kucuk oldugu icin kabloluda bir nevi kablosuz gibi oluyor:) ama zaten komsular falan kablosuz kullandigi icin ordan bile etkileniyoruz ayrica bilgisayarlar telefonlar mikrodalga hatta fon makinasi hepsi zaten zararli kacis yokteknolojiyle ic iceyiz... Benim esim simdi geceleri calismaya basladi; kendi istegiyle olmadi bu shift degisimi o kadar zorlaniyoruzki; kendisi cok zor uyuyan biri gunduz uyuyamiyor uyudugu an bizim kiz mizmizlansa hemen sesine kalkip uyaniyor adam tum gun sersem gibi dolaniyor; annemde bu pazar gidiyor geceleri emzirip yatiriyorum ama her 2 saatte bir kalkiyoruz; gece vakti de yalniz kaldik saglik sihhat olsun diyoruz ama bu sekilde de ne kadar gider bilmiyoruz.Turkiyedeki islerimizi biraktik geldik yeniden baglantiya gecip iyi birseyler bulsak gidecek gibiyiz; kararsiz ve karamsar bir haldeyiz yani.
Canancim dusundugun olay Berfinin ilgisini cekmek icin gayet guzel eminim cok hosuna gidip oraya odaklanacaktir.Bizimkisi kamera telefon gordugu an oraya kitleniyor; yaptigi bir hareket ses ya da gulumsemesi hosumuza gidiyor tam cekelim dedigimizde oraya kitleniyor bakislar ve ani yakalamak zor oluyor; caktirmadan gizli kamera cekim yapmaya calisiyoruz:) Ayrica renkli balonlar oyuncak falan ilgisini ceker; bizimkinin ilgi alani su siralar benim etim budum:)) emme hirsiyla memeye benzeyen herseyi cok cok yaliyor; ustum basim salya oldu; eli de agzinda tukurukten ustu islaniyor:)) Umarim kuzumuz cok incinmeden hallolur; diger 6 haftada insallah su gibi gecer.
Koko,kullanisli gozukuyor gercekten sisme kuvet.Fiyatta iyiymis.Oturmaya baskasalar alirim bende birtane.
Dun aksam bizim yatakta Lara yi uyutuyordum.Yatagin sag kosesine ayaklarimi uzatarak oturdum.Lara da omuzumda.Birdenbire bir atti kendini geriye elimden kaydi resmen bacaklarindan havada yakaladim.1 saat kendime gelemedim.Korkudan agladim ya dusseydi napardim diye.Hala dusundukce icim urperiyor.Birdaha yatagin kenarina oturmicam ortadina oturacam.Ne kadar cok dikkatli olmak lazim dun birkez daha anladim.
Marlin cim bilirim gece shiftini esimden.Ilk geldigim yillar gece calisiyordu ama o zaman coluk cocuk yok.Film seyreder ,bolca tikinir :) yan gelir yatardim .Buna ragmen zor gelirdi .Simdi sende bebiste var ama dedigin gibi saglik olsun ve hakkinizda hayirlisi neyse o olsun.
turkiyeye donme gundemde yani oylemi ?
marlincim burda duzen oturtturmak cok zor. bizde kucuk bir evdeyiz. ee tabi senin esinin isi de cok zor. gece calis gunduz uykusu iyi degil.ister istemez sende bunaliyorsundur. hayat cok cok zor. ama dedigin gibi saglik olsun. hakkiniz da hayirlisi olsun ne diyim.
turkiyede eviniz varmiydi ? gidersen kira da mi oturacaksin /? bizde aslinda donmeyi cok istiyoruz ama daha oncede dedigim gibi birikim yapmaliyiz.burdan gidip kirada oturmak istemem.
neysee ne kadar planlar yapsak ta yasayacagimiz hersey belli...
Canan cim kemer nasil birsey?Insallah alci kadar sIkIntI vermez guzel Berfin e. Alci cikarken o sesi bastiracak muzikli oyuncaklardan deneyebilrsin .Gerci hangisi daha cok ilgisini cekerse o daha mantikli.Koko nun dedigi gibi daha once birkere denersin.
Cocuklar cok ilginc Lara nin bir tavsani var minicik birsey onu gorunce resmen bagiriyor .Niye anlam veremedik.Hoslanmadigi kesin ama :) sarki soyleyen bir Elmo su var ona bayiliyor esek.Kucakliyor resmen :)
cok b.k tan bisi(
valla link vereyim diycem de gorme bosuna canini sikma. zaten 6 hafta takmiycam artik. bacaklarinin alismasi icin 1 hafta 24 saat, sonra uyurken 3.hafta sadece gece olmak uzere takacagim.doktor ne derse desin. 12 haftada duzelmediyse bununla hic duzelmez. nolur icinizden kizmayin bana artik saglikli dusunemiyorum daraldim.
bu arada lara icin uzuldum.neyseki bisi olmmis yakalamissin. cok dikkat etmek lazim.Allaha emanetler..
esracim alci cikarken alet ses cikartacak sesli bisey gotursek o da ses cikarsa cokmu gurultu olur ve o da ters etki yaparmi diye dusunuyorum. baloncuklar ilgisini cekebilir diyorum ama tam da karar vermis degilim. o gun bi gelse hele illaki aglayacak ama en aza indirmeye calisacagim.
Bicirik Lara yine yerinde durmamis annesini korkutmus; Allahtan yakalamissin; gercekten dikkatli olmak lazim.Bizimki de kucakta kendini ileri geri atiyor bazen zar zor kavriyorum icim gidiyor.Silgicim Eva uyaniyor 2 saatte bir kurulmus saat gibi yoksa ben kalkarmiyimmmm:)) hatta sabah 5te kalktiginda tekrar 7 de kalkar diye umarken hop 6da dikiliyorbazen her kalktiginda emip hemen uyuyor bazende uykuya gecemiyor; guluyor laflayalim anacim diyor:)) her kalktiginda emzirmeden acaba pispislayarak uyuturmuyum diyorum yok illaki o memeyi emecek! ah ah annem hep diyor emzik alaydii boyle olmazdi; ikinizde cok rahat ederdiniz diyor.Gidince sana bakkal emzigi alip yollayayim dene diyor almayan cocuklar o adi emzigi seviyorlarmis:))ahahah hic sanmiyorum bu saatten sonra alsin.
Canancim dogru soyluyorsun kiraya gidilmez; benim evim yok ama ailem donersen yardimci olmaya calisiriz falan diyor.Ama istanbulda oturmak istedigim yerde ev fiyatlari oyle yuksekki guc yetmez.Yine kiraya calisacagiz; omrum kiraya calismakla gecti:))))
kuzum, bu bes sene boyunca sen de bisiler yap ama...en azindan esin ise girince kendine TR'de ozel emeklilik vs yaptir, odesin bi zahmet:))...hayat bu, ne getirecegi hic belli olmaz, bir kadinin gelecege dair uc kurus bile olsa garantisi olmasi lazim...belki ben fazla evhamliyim bilemiyorum, ama ihtiyarligi ve esimin ilerde seytana uyma ihtimallerini gozardi edemiyorum:))) bu erkek icin de gecerli...esim benden 1,5 sene sonra donecek burdaki emeklilige hak kazanmak icin...benim esim doktorayi haziranda bitiriyor,bana en azindan 5 sene ver biraz burda calisma tecrubem olsun,Turkiye'ye parali ve daha guclu donelim yoksa sefil oluruz Istanbul'da o fiyatlarda ve kirada diyor ki hak veriyorum mantiken. yoksa kalben uzuluyorum cok hamileyim ve kardeslerimden,annemden,arkadaslarimdan uzagim,paylasamiyorum diye. Turkiye'de olsam dogumda o hastane odasi ne senlik olurdu diye de dusunuyorum bazen..ama dedigi mantikli oldugu icin de diyemiyorum bir seybakalim is bulabilecek mi.. bulamazsan doneriz Turkiye'ye ne olacak diyorum kiziyor
Canancim; Berfin buyudugunde gurur duyacagi o kadar guclu bir annesi var ki; cok sansli senin gibi annesi oldugu icin. Evladin icin en iyisini sen dusunur bilirsin. Ikinizde bu guc oldukca sizi hicbirsey yikamaz.
kizlar, gunler canim annemle gunduzleri kadin programlari izlemek ve yemek yapmakla geciyor...aksamlari ablamlar ugruyorlar is cikisi....geceleri tezimle ugrasiyorum...haftasonlari izgara, alisveris muhabbetleri....inanin bu sekilde 1000 yil yasarim:))))
amniyo yaptirmamaya karar verdim...
kuzum, bu bes sene boyunca sen de bisiler yap ama...en azindan esin ise girince kendine TR'de ozel emeklilik vs yaptir, odesin bi zahmet:))...hayat bu, ne getirecegi hic belli olmaz, bir kadinin gelecege dair uc kurus bile olsa garantisi olmasi lazim...belki ben fazla evhamliyim bilemiyorum, ama ihtiyarligi ve esimin ilerde seytana uyma ihtimallerini gozardi edemiyorum:))) bu erkek icin de gecerli...esim benden 1,5 sene sonra donecek burdaki emeklilige hak kazanmak icin...
yuzde yuz katiliyorum....
selam herkese,
marlin, koko ikinci ayda kac tane asi oldunuz?
2.ayda Dtap, Polio,Hib, Pcv ve rota asisi yaptilar. 5 Asi oluyor (ilk doz) digerleri de (ikinci doz) 4.ayda yapilacakmis.
selam herkese,
marlin, koko ikinci ayda kac tane asi oldunuz?
4 tane olduk, dtap rota hepb hatırladığım, digerini unuttum, kağıdına bakıp yazarım sonra. Eva'nin olup derya'nin olmadıgı ası ne acaba? Bizim bir sonraki randevu ve aşılar 4. Aydaymış, Mayıs bası.
biz de 5 asi olduk bugunle birlikte. asidan sonra oglum cok durgunlasti, ilk kez boyle. normal mi acaba? sizde nasil oldu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?