Amerika'da Hamilelik

nuray ben de britax b-agile travel system aldim, cok memnunum.

benim ilk test yuksek cikinca ikinciyi yaptilar 3 saatlik, o temiz cikti. insallah seninki de temiz cikar.

bizim her sey arkadaslardan geldi. car seat gelmisti, onun altina bir car seat carrier aldik frame sadece. bu graco snugride. siz bu evreyi gectiniz zaten.
digeri peg perego stroller, onu daha hic kullanmadik. bir de jogging stroller geldi, onu da hic kullanmadik. o yuzden iyiler mi yorum yapamayacagim. ama ben kendime alsam britax dusunuyordum.

Ohh koko ne güzel dimi bizde aynı car seat ile carrier hediye geldi stroller yok bügünde baya baktım bi karar verecez artık. Çok sagolun. :))))

Kizlar bir sey soracagim. Bebislerinizin gozleri gunes isigina hassas mi? Bizim ev bayagi aydinlik, derya normalde rahatsiz degil. Ama pencereden direkt gunes isigi gelen yerde, pencereden disari bakarken, disarida arabasinin golgeliginin engellemedigi gunes isigi yuzune gelirse falan cok rahatsiz oluyor, gozlerini acamiyor. Ben garipsememistim, cunku gunes isigi beni de cok rahatsiz eder, gozlerimi kisarim, gunes gozluksuz hic rahat edemem disarida. Kv ise bu duruma takti, anormal oldugunu dusunuyor. Sizlerin bebelerde durum ne? Ozellikle goz rengi acik olanlarda? Telase yapmamaya calisiyorum, bir goz doktoruna mi goturmeli, yoksa kendi doktoruna mi danismali bilemedim. Gorusunde bir sorun var gibi gorunmuyor, bizi, oyuncaklari falan takip ediyor cunku bakislari. Ne dusunuyorsunuz?

kokocum kayinvaliden her ne kadar doktor olsa da bana abartmis gibi geldi.. bazen doktorlar bizden daha fazla evham yapabiliyorlar.

tabiiki gunesten etkilenir yani etkilenmez mi. ozellikle renkli gozlulerin gunese karsi daha hassas oldugunu duymustum. ( bebeklerin degil, renkli gozlu kocaman insanlarin ). e bebek olunca daha da hassas olmasi normal degil mi.

bugun bizim kiz da gunes isigi tam karsisina gelince rahatsiz oldu. olmamasi anormal olur bence. sadece bunun icin doktora gitmen gerektigini dusunmuyorum da bir sonraki rutin doktor kontrolunuzde sorabilirsin icin rahat etsin.

Bizimki de bakamıyor, kısıyor gözlerini.Ayrıca açık renk gözler ışığa daha duyarlı hassas olurlar,eşim hayatta açamaz gözünü:) ben bile kara gözlerimle etkileniyorum bu bebeler napsın.Bizim evde çok aydınlık güneşli zamanlarda cam önünden dışarıya bakarken güneş geldiği zaman kısıyor gözünü yüzünü ekşitiyor, bizimkinin göz rengi senin kuzu gibi maviş de değil yani:)
sorun olsa zaten anlaşılırdı baksana takip edip izlediğine göre bence ışığa duyarlılık ama yinede kendi doktoruna sor

Bizde de aynen gozler gunes isiginda kapaniyor, zorla kisik kisik bakiyor arada ama kapali.

bebek degilim ama kendimi bildim bileli gunes isigina bakamazdim...hatta kucukken yazin gozlerim kan canagina donerdi, bi de nasil bi kasinti.....neden sonradan anlasildi, gozlerimde gunese karsi alerji varmis...yaz aylarinda onadron goz damlasi kullanmaya basladim, sorun cozuldu...yani belki derya'daki de gunes alerjisidir...ama icin rahat etmezse doktora gorunun tabi...

Son düzenleme:
Bizde de aynen gozler gunes isiginda kapaniyor, zorla kisik kisik bakiyor arada ama kapali.

Yok kokocum ya kv bencede abartmış
Esat biliyorsun yaz bebeği çok güneş gelirdi hiiççç bakabildiğini görmedim gözler hem kapalıydı hemde sinir olur bağırırdı bende hemen kapattırdım biseyle gözünü

berfinde guneste rahatsiz oluyordu.gunes vurdugunda kafasini bir saga bir sola hizlica ceviriyordu.gozlerini kapali tuttugunu soylememe gerek yok sanirim.

annladigim kadariyla tum bebeklerde oyle.bu bir tesaduf olamaz.kv ile bunu bir paylas istersen.
berfin narkozdan sonra sol gozu himm nasil tarif etsem sol goz kapagi sagdan bagimsiz olarak kapaniyor.yani sol goz kapagi kapanip aciliyor ama sag da boyle bir refleks yok.ben esime bile anlatamadim baslarda bu olayi .gerci bunu yorgun oldugunda uykusunu alamadiginda yapiyor.doktoru normal diyor.bir sure daha gcmesse bunun icin gitmek istiyorum goz doktoruna...

Sagolun kızlar, icime su serpiniz. Doktoruna yine sorarım ama Mayıs bası randevumuzu beklerim. Şimdi doktora kosturmama gerek yok anlaşılan. Bunun için bakinirken 6. Ay civarı bebekler göz doktoruna görünsün tavsiyesi olduğunu gördüm, onu bir kenara yazdım. Canancim, sen de takibe al göz kapağını istersen, bu 6. Ay civarı gözcüye gitmeye kalkarsan orada böyle oldu diye söylersin. Of bu yavruların basına hastalık kaza bela gelmesin.

Bende birşey sorayım kızlar:)) Eva çok salyalı oldu! öyle böyle değil yani önlük takıyorum artık.Eli ağzında hep, acaba erken diş çıkarma belirtisi olabilir mi bugün alt damağında hafif beyazlık vardı sanki!elimle kontrol ettim çok sert değildi ama bilemedim. Kardeşimin oğlu da 4.ayında falan çıkarmaya başlamıştı.Çok erken çok inşallah değildir.

olabilir biliyomusun cunku bizim diger topikte boyle bir konu olmustu ve arkadasin biri demisti onun oglu da cok erken dis cikardi doktor demis simdi kac ay dedi hatirlamiyorum ama cok erken dis cikarilabiliyor marlincim ve dediklerin hep dis belirtisi.

birde ben sorayim..

bizim kizin yuzunde, kafasinda isilik gibi seyler cikti ben cok kafama takiyorm. annem olur oyle diyor simdi o da rahatsiz olmaya basladi ne bu boyle diye

marlin bizim de oyle, 3. ayda tukuruklerle baloncuklar filan yaparlarmis normalmis okudugum bir yaziya gore. bizde de baloncklar, tukurukler ucusuyor. elde hep agzinda. gece eldiven takiyorum su gibi. fotograflarda bile tukurugu var hep agzinda :)

biz oyuncak almadik henuz, bu aylarda aldiniz mi siz? sleep buddy yaptim ufak bir tavsani o kadar.

ufak nokta nokta az az bizde de olmustu ilk dogdugunda yuzunde ama cok az. gecti daha sonra. su an kafasinda kuruluklar var, konak gibi ama yara degil sadece kuruluk. dun hem firca hem normal tarakla taradim. hepsi dokuldu. sonra yikayip argan yagi (bebe yagi ya da zeytinyagi da olur) surdum. gecti, su an yumusacik. boyle bisey olursa deneyebilirsin. gerci tekrarlar muhtemelen.

Muhtemelen diş değildir, için rahat olsun. Bu dönemlerde tükürük bezleri aktif hale gelmeye başlıyor, o yüzden oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…