Amerika'da Hamilelik

Canım bende tecrübelerimi aktarayım
Esatın 3 aylıktan beri ağzı akıyor günde kaç önlük değiştiriyordum anlatamam su gibi oluyordu 6.5 aylık ilk dişi çıktı yani çok normal bence. Üst dişlerde 2 gün önce patladı ve salalar kesildi yani tam 6 ay hep önlükleydi artık çok şükür kıyafetlerimizi rahatça giyebilicez önlük kıyafetleri kapatıyor ya o yüzden :))))

Bizde bazı oyuncaklar var, uyanikken onları kullanmaya çalışıyoruz ama henüz cok ilgi göstermiyor. Parkyatagin dandik donencesi var ona bayılıyor. Yer maçtı/gym var, süper hastası değil, detaylarını kesfedemedi, oyle yatıp sallanan oyuncaklara bakıyor. Winkel var bir de. Ahtapot var. Sanki ondan cok biz oynuyoruz bunlarla! Ama artık yavaş yavaş bir seyler al silgicim. Ben amazondan bir iki şey beğendim gecen gün, bir ara onları ismarlayacagim.

Ha bir de elim var! Elimi yüzüne yakın tutup parmaklarımı oynatıyorum, oyuncaklara uzanmayan zilli elime uzanip tutuyor ( yeni bu uzanip tutma).

Kitaplar alacağım bir de, boardbook. Akşamları uyku rutini için. Bir iki tane var, bezden, kalın karton. Çeşit olsun.

Sleep buddy/lovey de aldım tavsanli battaniye ama onu daha vermiyorum. Beşikte hala tehlikeli olur falan diye. Bu loveyin yedeği de mutlaka olsun. Cok bağlanır da kaybolur/pislenirse yedeğini verirsin. Benimkiler 3lu setti :)))

Salya bizde var ama az var, hala kusmukcuyuz, önlük mecburi aksesuarımız aylardır! Eller hep ağızda, parmak emmeyi öğrendi. Emzik almamıştı, iyi oldu. Ben hiç eldiven kullanmadım. Suratını daha az çiziyor, ağıza tam isabet yaptikca çizik azalıyor!!!

İsilik değil de sivilcemsi çok oldu bir ara, eklenmedim, gecti. Pamukla ılık su veya gulsuyu ile silmeyi dene. Bir de nisastali bir çözüm vardı ama ne unuttum, okumuştum bir yerde. Aratsana nişasta işçilik banyo diye. Sanki banyo suyuna nişasta konuyordu.

Sağolun arkadaşlar:) salya demek genelde tüm bebelerde oluyor.Am diş etindeki hafif beyazlık kafama takıldı,pazartesi belki dr götürüp soracağım.Erken diş çıkaran bebekler oldugu gibi bu beyazlık da olabiliyormuş nette yaptığım araştırmalar sonucu:) Bir de uykuya geçerken çok huzursuz bu aralar.Babasına göre bizi şimdiden kullanıyormuş,mızmızlanıyor çığırıyor ardından gülüyor:)Şimdiden başladıysa ilerde noluruz bilemiyorummm.

Bizimkide uzun zamandır park yatağının dönencelerindeki ayıcıklarla ahbap onlarla konuşmaya çalışıyor dokunmak istiyor sonra sinirleniyor:) artık ne geçtiyse aralarında ahahah:) birkaç ses çıkaran oyuncaklar var ilgisini çekiyor ama sanki bizimki biraz herşeyden çabuk sıkılıyor.Sürekli farklı şeylerle oyalanmak istiyor.

Ztar bizimkinin de ilk zamanlar yüzünde minik minik sivilce gibi şeyler vardı geçti.
Esra nerelerdesin??

napiyosun kis

senin oglanlar cift kale mac yapmaya basladilar mi icerde

valla cift kale mi yoksa masa tenisi mi bilmiyorum ama ben dansozluk yapiyorum...dehset bir vajinal mantar baslamisti, ama nasil deshset, geceleri uyutmadi...tek kullanimlik bir kremsi bisey verdi doktor, oyle biraz daha iyi oldum...cok acayipti ya, alisveris merkesine gidiyoruz mesela, birden bir basliyordu, ben de dansoz gibi istemeden kivraniyordum yuruken
senin kiz napiyo kuzum, yerim onu ben

Ohh ne guzel kaynatmissiniz kizlar. Buradayi Marlin :) Ay sonu diye isler cok yogun bakamadim simdi firsat oldu.Aklimda evde.Dun Lara 4 ay asilarini oldu.Bu sefer eve gelir gelmez ilacini verdim atesi cikmasin diye.Simdiye kadar birsey yok cok sukur insallah cikmaz.Gecen sefer ertesi gun cikmisti.

Coook agladi bu sefer kuzum.Birde kanattilar bacaklarini.Gobeginde cok kuruluk vardi.Doktor egzama dedi.Evde egzama olan varmi dedi.Yok.Krem verdi.Bugun baktim neredeyse gitmis. Normalde cildi cook kuru benim gibi. Hicbir krem vayda etmiyor. Bir krem verdi.Adi aklimda degil simdi eve gidince bakarim.Vazalin gibi.Dun heryerine onu surdum cok nemlendirdi.Sabah hala hissediliyordu kremin etkisi.

2 hafta sonra sebzeye baslayabilirsin ama meyve verme dedi.Once meyveyi verirsen sebzeyi yemez dedi.Ben de okumustum bunu.Havuc,ispanak ,bezelye ile baslayacakmisiz.Cok heyecanliyim acaba hangisini sevecek :)
Suda vermeye baslicam azar azar 2 hafta sonra.

Koko Lara ilk onceleri gunes yuzune vurunca Berfin gibi kafasini saga sola saliiyordu hatta agliyordu.Hala hic hoslanmiyor gunesten.Senin kayinvalide de benim annem gibi evhamli :)
Canan cim sen gectinmi kati gidaya?

Marlin biz 1 aydir onluk takiyoruz hemde gunde inan bana 6 tane filan degistiriyoruz. O el yumruk seklinde agizda neredeyse komple sokacak.Kenardan salyalari akiyor. Son 1 haftadir balocuk yapip tukuruyor sipa.Ben guluncede oyun zannediyor daha cok yapiyor. Uyuturken cek elini agzindan deyip elini tutuyorum ihhhhh diye kiziyor bana :) Fircaya benzer plastik birsey var agiz izi damaklar temizleniyor.Onu kullaniyormusun. Onu devamli kullanirsan o beyazlilar gider.Sayet dis degilse anne dutunden yada formuladan oluyor.

Silgi bizimkinin bir Elmo su var gobegine basinca "Elmo so sleepy" diyor :) tekrar basinca "goodnight " diyor tekrar basinca horlamaya basliyor :) aralarda da muzik caliyor.Laranin favorisi.

Cemre cim ben sana hayirli olsun dedim mi pipicanlae icin.Dediysem tekrar hayirli olsun.Allah kucagina almayi nasip etsin bebislerini. Unutmussam onceden kusura bakma. Kendimi bile unutuyorum bu gunlerde.Bu sabah vitamin yerine iki tane advil ictim bosu bosuna .O derece yani.
Bu arada gecmis olsun.

Ztar Laranin da yuznde birsuru cikmisti.Geciyor korkma.

esracim, cok sagolasin...hasret ve gurbet ellerinden, Lara'nin da yanaklarindan oper (babaniz kizmazsa tabi:))))))))))))
advil'i iki kere almis olman onemli degil bence, sonucta antibiyotik degil, takma kafana...
ve iyi dileklerini gonderen tum arkadaslarin da ellerinden operler...

Son düzenleme:

cemre erkeklerin icin hayirli olsun dedimmi bende hatirlamiyorum.. saglikla vaktinde kucagina alirsin ins.
erkek oldugunu duyunca neler hissettin ? esin ne dedi azciik anlatsana.annenin yaninda yemekleri goturuyorsun mis gibi kiloya dikkat ...

esracim
ilk olarak kremin ismini yazarmisin.bu isiticilardan biz dahil berfinde kuruduk. siz kendiniz icin ne kullaniyorsunuz ? bi diyiverinde yoksa kurumaktan yaslancam :)))))

marlincim berfinde o zamanlar tukuuk cok salgiliyordu.o donem bizde internetten bakmistik.normal kabul etmistik.bizim cok uzun surmedi.dis hala yok bizde arada mizmizlaniyoruz ama disten mi bilmem.ama hep dua etmistim dis sikintisi alcidan sonraya kalsin diye.ins oyle olur.

esra biz 6 aylik olduk.doktor konntrolumuz alci ciktiktan sonra ayin 12sinde .ben bir cok kisiyle gorustum.kimileride 6 aydan once sebze olmaz diyorlar senin doktor sebzeyle baslatmis.herkes farkli bisiler soyluyor .ben dunden beri sebze vermeye basladim.doktorumuz ne diycekti bilmem ama ben basliyorum.
burda esimin arkadai var bebegi berfinden 3 ay buyuk.onun doktoru meyveyle baslatiyor.onlarda 4.5 aylikken basladilar.earths best in urunlerini kullaniyor.bende ona dayanarak berfine arada meyve verdim. cam rende aldik.bunda rendeleyip veriyorum .nekadar organik olsada hazir vermek istemedik.doktorun yogurt konusunda ne dedi ? inek sutu ile yapilan yogurta mesela? keci sutuyle yapilan yogurt 8.aydan sonra verilebiliyormus
birde bu sebzeleri ne sekilde yapacaksin tarif ettimi? ne cok soru sordum :))

bu arada.son 1 haftadir sutum cok az arkadarlar/bir anda sutum azaldi.regli olunca azalirmis diyorlar bende o da yok.sadece sag gogsumle bile kizimi doyurabilirdim eskiden ama simdi ikisini zar zor bir mucadele ile veriyorum.pekmez tahin bulgur tahin helvasi hep yedim ama hic bir artis tyok?tavsiye istiyorum.

Canan cim eve gider gitmez kremin adini yazacam.Valla dun bende ondan kullamaya basladim :) Kocaman bir kavanoz zaten kizimada yeter banada :) Baktim aksam babada suratina suruyordu :) Yani ailecek begendik biz bu kremi tavsiye ederiz:)

Cemre cik biz sevinerek aliriz hasretle gurbetin opucuklerini .Ohhhh mis :) Baba herseye cok karismasin :)

Canan sebze ile basla dedi.Ben de evde yapicam.Hazir kullanmak istemiyorum dedim.Hasla ezip ver dedi.Cok lifli sebzeler verme dedi.Ben haslamamda buharda pisirir ezerim.Vitamini gitmesin.
Bugunden itibaren mamaya cereal koyabilirsin gece tok tutar uyanmaz dedi. Gece biberona koy.Gunduz kasikla ver dedi ama ben hala cereal hakkinda dusunuyorum versemmi vermesemmi.
Cok dusundukce aklimda karisiyor.

Katilara başlayacak arkadaslara baby led weaning kitabına ve yöntemine bir göz atmalarını tavsiye ederim. Benim kafama yattı, inşallah vakti gelince uygulayacağım. Ama Lara'ya uygun değil çünkü 6. Aydan sonra oluyor - daha dogrusu bebeğin kendi basına dik oturabilir ve eline aldığını ağzına goturebilir olması gerekiyor katilara başlamadan. Pure, ezme yok, direkt sebzeyi meyveyi önüne koyuyorsun gerekirse buharda yumusatip. Belki lara iki ay cereal pure yiyip sonra baslar? Bunu uygulayan iki arkadasım yemek ayirdetmeyen güzel yiyen cocuk sahibi oldular! Bu da bana cesaret verdi. Önermiş olayım.

Son düzenleme:
Laracık inşallah hepsini severek yer. Esracım haftasonu iyi dinlen,yormuşlar seni işte.
Canancım cam rendeyi nerden buldun,ablam da bana cam rende kullan dedi ama bulamadım ben hatta annem getirecekti ağır olur dedik:))eheh
Bu arada dereotu sütü arttırıyor sanki.Ayrıca maden suyu da diyorlar.Bir dene bakalım.Ben dereotu çok severim zaten her sabah kahvaltıda yerdim devam ediyorum ayrıca maden suyu da güzel oluyor ferahlatıyor.

Cemrecik geçmiş olsun ya:) senin hasret ve gurbetin adları ne olacak yoksa hasret ve gurbet diye mi çağıralım delikanlılarıııı))

internetten siparis ettik.amozondan baktik ama tulumba gonderdi.yani alacaksan tulumbanin sitesinden al.5-6 dolar fark ediyordu sanirim.
maden suyu iciyorum.ya bir anda gitti.pismaniye acayip sut yapiyordu.aldirdim bakalim fayda etcekmi..

Esracim ins sever Lara kizimiz sifa olsun canim..
ben yogurt ve meyve ile basladim turk usulu.. ben hergun esata ayri yemek yapiyorum ve masallah diyim tahtalara vurayim yaptigim ne varsa yiyor kuzum hic ayirt etmiyor sebzede cok seviyor bence cocuktan cocuga degisiyor neyle baslarsan basla. yemek yemeyi sevmesiyle alakali diye dusnuyorum ama tabiki sen yinede doktorunu dinle..

bende Esat 4-5 aylikken dereotu cok yiyordum gercekten arttiriyordu birde bulgur pilavi.. bi donem sut azalmasi oluyor bendede olmustu.. nedenini ise regl olmaya bagliyor ama ne derece dogru bilmyorum. canan sen regl oldun mu?

kiz marlin niye getirtmedin :)) ben kv'ye getirtdim valla cok isime yariyor elim ayagim oldu diyebilirim.. ama burdada var sonucta alirsin canim..

ben regli olmadim canim ama sutum baya azaldi /....

Canan cim kremin markasi Eucerin Aquaphor baby .Vazelin renginde ve kivaminda

E bu aquaphor zaten senin lara'nin poposu icin kullandigin krem degil mi??? ben senin yazdigini, memnuniyetini gorup almistim, desitin yerine onu suruyordum kicina. acaba eucerin aquaphor'un degisik bir modeli mi ki? eger ayni kremse ben de tavsiye ederim, kizin kicina suruyorum, desitin gibi surulmesi zor ve kotu kokulu degil, kizin kici hic pisik olmadi arada kizariklik olunca da geciriveriyor :)

ay bu arada soyleyecegim soyleyecegim unutuyorum: yerim o hasretle gurbeti ben. anasinin cifte ogullari, ne tatli olacaklar kim bilir. benim esim de ikiz kardesler, bu yasta bile ikisi bir arada cok tatlilar, ikizlik muessesesine hastayim zaten! annenin tadini cikar, benim icin simit ye.

Popo kremi equate . tupte .Uzerinde eucerin yazmiyor.Diaper rash ve kesikler yaniklar icin diyor.Aquaphor Eucerin firmasinin buyuk kavanoz gibi.Skin protectant.Kuru ve catlamis bebek ciltleri icin koko.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…