Amerika'da Hamilelik

cemre erkeklerin icin hayirli olsun dedimmi bende hatirlamiyorum.. saglikla vaktinde kucagina alirsin ins.
erkek oldugunu duyunca neler hissettin ? esin ne dedi azciik anlatsana.annenin yaninda yemekleri goturuyorsun mis gibi kiloya dikkat ...

okula baslayacaklari zaman sabahlari saclarini tarama derdim olmayacagini dusundum..saka bi yana, ben hep bi kizim olacagini hayal ediyordum, hatta cemre ismi de o hayallerimin bir sonucu:)
canan aslinda kiz erkek olayi degil de sanki onlarla ozel bir iletisim kuramiyorum iki tane olunca...hani sanki uc kisilik ask olmaz ya onun gibi....yani elini karnna koyup ''kuzum usudun mu sen'' demedeki duygusal yogunluk ''kuzularim usudunuz mu siz'' derken olmuyor sanki...bilmem anlatabiliyor muyum?...

koko bazen annemin arkadaslarindan ufak hediyeler geliyor hirkasiydi yelegiydi ama tek tek geliyor, sohbetin ortasinda soyluyoruz iste iki taneler diye, gelen misafir de nasil mahcup oluyor ''ay biz bilmiyorduk, bilseydik iki tane getirirdik hediyemizi diye'' yasli insanlar bi de, nasil tatli oluyorlar gorsen bu hediye konusunda...biri banyo lifi getirmis mesela oyuncak ayi seklinde, getiren de 80 kusur yasinda, cocugu da ayni sehirde degil, kimbilir o hediyeyi aldirmak icin kimden rica etti, uzuldum...ben ona kiyip nasil kullanirim simdi...bir kere kullanir saklarim belki, ilk banyo lifiniz diye

burada daha saglikli besleniyorum, ekmek yemiyorum en azindan, normalde cok ekmek tuketen biriyim...misal dun aksam icli kofte ve ayran asi corbasi vardi menumde, oglen salata sabah citir simit:))...simitci firini var evden yuruyere 15 dakika, her sabah hem yruyus yapiyorum hem simit aliyorum...
genel wifi yok burda, o cok sinir, new york dan ne zaman laptobu acsam en az iki tane sifresiz ag yakalardim, burda olmuyor..ablam bazen turkcell'in biseysi var, laptobun kenarina takiyorsun onu birakiyor, onla baglaniyorum...

iki hafta sonra donuyorum...duydunuz mu bilmiyorum ama sansima havalar cok cok guzel canim Turkiye'mde
de hadi citir simitler beni bekler...:86:...seviyorum sizi...

Son düzenleme:

Cemrecik memleketin tadını çıkarıyorsun oh ne güzel:) oğluşların doğsun aşkların en kralını yaşayacaksın:)) kocanda dahil 3 adamın en büyük aşkı olacaksın...
hasret ve gurbet büyürken birden aralarına cemre de katılır belli mi olur:)))

insallah biz hamileler de boyle kaka muhabbeti yapabiliriz :)) unutmayin bildiklerinizi, insallah sizleri daraltacagiz biz de guzel anneler :)

East coast'a tasiniyoruz kizlaaarrr! Ne zaman kesin belli degil ama yazin bir ara. Haziran sonu itibariyle issizim . Bakalim gidecegimiz yerde is bulmam ne kadar zor/kolay olacak.

Selam Arkadaslar!!! Umarim herkes iyidir,uzun zaman oldu topige gelmeyeli!! Gerci son zamanlarda surekli okuyorum yazilanlari AMA yazmaya firsat bulamiyorum:)) ins daha SIK gelmeye calisicamm:))

Nuraycim yazmaya baslamisken unutmadan bende pisik kremi olarak mustela vitamin barrier cream oneririm..Ben En Basindan buyana Mert icin kullaniyorum ve cok memnunum..Mert birara ishal olmustu o sirada biraz daha fazla kullanmistim kesinlikle cok hizli etkili,Mustelanin sampuan ve body wash ta kullaniyoruz buarada onlarida tavsiye ederim:))ve icim rahat sekilde kullaniyorum cunku tamamen bebekler icin uretilmis kimyasaldan uzak:))stroller olarak ta stokke kullanıyoruz cok ama cok rahat ve kullanışlı..

Marlin cim Mert ishal oldugunda biz hmn dr goturmustuk AMA hicbir ise yaramiyor,soyleki;
Buradaki Dr lar islerini soruyla hallediyorlar:) yani bzm tr deki gibi gidince hmn ilgilenip tahlile gonderelim muhabbeti yok:) Biz gittiğimizde ateşi varmi?yada kusmasi? Yemesi nasıl? Ka.. Da herhangi sumuksu birsekil gördünüz mu diye sordular? İlk 3 seçenek Çoksukur yok olduğu için sorun olmadigini bunların normal olduğunu söyleyip eve gönderdiler:))gercektende bir kac gun icinde gecmisti ishali,ama gerci bizim durumlar biraz farkliydi biz mama degisikligi yapmistik Mert icin megerse o yuzdenmis..bunyesi yeni mamaya tepki gostermis sonradan anladik ve eski mamasina donmustuk hala ayni mamayi yiyor zaten:) buarada mama diyorum cunku belki hatirlarsiniz Mert beni emmek istememisti yada ben bi turlu becerememistim:))) surekli aglar istemezdi:) ama keske Kokonun dedigi gibi yardim alsaymisim yinede pompa yaparak yinede 3 ay emebildi Anne sutu ,,biraz olsun bunun icin rahatim ne yapalim..
.uzattim ama :)) Yani tabi sen yine Dr a danis ama yemesi iyi, ateşi ve kusmasi yoksa rahat ol kaygilanma derim..
Buarada Çoksukur Rabbimin izniyle 5,5 aylık olduk:)) katı gıda geçiş yaptık Mert 3 aydan sonra sutum kesildiği için yani Anne sutu alamadigi için dr um erken geçebileceğimi önerdi.. Gerci Anne sutu alan bebeklerimizede 6. ayda baskatiyoruz Pek bir zmn farki yok dedi:) Yaklaşık 15 gündür yavaş yavaş başladık ..once rice cereal ve oatmeal mamamiza azar azar ekleyerek başladık ..sorun olmadı Mert sevdi yiyor ama rende yaptıgım elma vs .. Meyve ve sebze asla yemek istemiyor ne yapicam bilmiyorum(

Buarada farklı bir konuya geciyorum ama 3. Aydan sonra 3.5 aylık civarı saclarım bir dökülmeye başladı kızlar inanamazsınız resmen elime avuç avuç geliyordu(( hala geliyor ama yine 1 ay oncesi kadar degil neyseki..Sizi korkutmak istemem ama sanırım bu kaçınılmaz kızlar neyse kökler bizde bu bizdiklara hersey feda onların canları sag olsun:)

Yine birara okurken aklımda kalmisken yaziyim :) Banyoda 4moms isimli Kuveti kullanıyoruz şimdiye kadar sorun olmadı bakmak isterseniz..
Diapers.com dan almıştım..Banyoda veya mutfakta hmn musluğun altında yikiyabiliyoruz Merti cok rahat sekilde..

http://www.diapers.com/p/4moms-cleanwater-collection-128493

Cemrecik seni bende tebrik ederim,Saglicakla kucağına al ogluslarini:)) Yeni arkadaslar var sizleride tebrik ediyorum Saglicakla kavuşun bebislerinize ins.. Şimdilik çıkıyorum :)) herkese öpücükler :))

Son düzenleme:
Canancim Güzel kızını ben görmedim(( ama masAllah güzelliği şimdiden dillere destan:)) Kızlar in yazılardan okudum hep Umarım o güzelliği bende görebilirim.. O güzelliğe alcisi cikarken şimdiden bol rahatlık mutluluk herne güzellik varsa hepsini diliyorum..bnm için opermisin Annesi guzel Berfini:))

Son düzenleme:
Mertin güzel annesi yeniden seni buralarda görmek iyi oldu.Bugün Mertin fotoğrafını facebookta görünce aklıma geldin nerelerde acaba diyordum ses verdin:) Maşallah oğluşu kocaman delikanlı yapmışsın,çok da yakışıklı olmuş.Pamuk gibi ya,öp o tombiş yanakları benim için:)
Bizim bebenin kaka durumlarına da yorum yapmışsın,dediğin gibi ilk üç sorun (ateş,kusma vs.yok) bezlerinde azar azar o durum var ama pütürlü şeylerden de olunca çok paniklemiyorum ayrıca gerçekten doktorlar herşeye normal diyor.Türkiyede hemen tahlil vs yapılıyor, amip ya da gıda alerjisi falan diyorlarmış böyle durumlara,sonradan çoğu çocukta aslında yokmuş geçiyormuş falan diyorlar.Yani bebeğimizin keyfi yerindeyse herşey normalse çok da kurcalamamak lazım gibi.

Koko öncelikle hayırlı olsun.Demek sende bu taraflara geliyorsun:)şehir belli mi? iş güç olayları da inşallah istediğin gibi olur.
Canan sizin de mi şehir değiştirme durumlarınız var yine? Bizde aslında ilk zamanlar new york taraflarına gitmeyi istemiştik ama olmadı,şimdi bebekte olunca daha iyi bir iş imkanı olmadan kıpırdayamıyoruz.Gerçi bir de bizim ülkeden kaçma planları da var ya:)))

marlincim biz atlanta da kaliyoruz sanirim.bu sene daha buyuk bir eve gececegiz insallah. esimin is ile ilgili bekledigi yerler var. berfinin durumunun kesinlesmesi bunlar stres yapiyor insanda.bu arada 6 mayis 6 haziran tarihleri arasinda turkiyedeyiz.dun gece biletlerimizi aldik.hayirlisiyla kazasiz belasiz gitmek gelmek nasip olur umarim.bebekle yolculuk daha urkutuyor beni ama gitmekte cok istiyorum.kisa olcak ama baska secenek yok gitmemekten iyidir demi :)

guzel sozlerin icin tesekkurler..mail adresini ozelden yazarsan sana da gonderirim tabiki.. herkesin evladi kendine cok cok guzelll. Allah evlatlarimizin sansini bahtini iyi etsin.

Ve test sonucu belli oldu.Seker cikti Cuma gunu fetus fetal center diye bir yere gidecegiz diyet bilgisi ve bebise tekrar bakacagiz.

merhaba arkadaslar
ben de amerikaha hamile kalanlardanim. 6. haftadayim ve kasik agrilarim cok vardi haftasonu 4 saatlik araba yolculugu yaptik gittigim gun ve dondugum gun de kanamam oldu ve tabi cok agrim vardi. sabah acile gittik kan idrar tahlili ve ultrasonda bakildi malesef dusuk tehdidi var dedi doktor benimle ayni durumda olan oldu mu acaba burda cok mu abartiyorlar bilmiyorum ultrasonda alttan bakinca keseyi gormus kan da cok yoktu ama kalp atislari 110 mus ve normali 120-160 arasi dedi en buyuk tehlikeyi kalp atislarinin dusuk olmasi olusturuyomus.ve bana normal hayatina donebilirsin duserse duser bizim yapabilcegimiz hicbir sey yok dedi. ben normalde calisiyorum ama ayakta azicik kalsam bile su an agrim kramp seklinde cok artiyo kendi kendime de yatak istrahati veremiyorum bana yardimci olun bide kadin dogum doktorlari burda 8. haftadan once bakmayiz dediler ve 10. haftaya bana randevu verdiler simdi ne yapmam lazim boyle bekliycek miyim cok zor durumdayim bilen varsa yardimci olursa cok sevinirim(((((((((

Ve test sonucu belli oldu.Seker cikti Cuma gunu fetus fetal center diye bir yere gidecegiz diyet bilgisi ve bebise tekrar bakacagiz.

canim uzulme caresi olan seyler bunlar, bebege bir sey olmaz senin sagligin icin bakiyorlardir canim benim, diyet verirler diyetine dikkat edersin,gecmis olsun

canim oncelikle gecmis olsun. benim basta lekelenmem oldu ve aralikta da bebegimin kalbi durmasi sebebiyle bir kurtajim oldugu icin,doktor normalde gece randevu verecekti ama durumuma bakip 6. haftada almisti beni,simdi bu cuma gidecegim tekrardan, lekelenme durdugu icin gecen haftaki randevumu bu haftaya aldilar. kanaman oldugunu ozellikle belirt tekrardan ve randevunu one almayi talep et eger doktora daha erken gozukmek istiyorsan. lekelenme olduktan sonra ben 2 hafta koltukta uzanip dinlendim valla yemek bile yapmadim. simdi yavas yavas ayaklandim ama abartmiyorum disarda gezmeleri falan su ilk 3 ay bitmeden. burdaki doktorlar Turkiye'deki gibi progesteran falan vermiyorlar oyle hemen,bana vermediler yani,Turkiye'de olsa hemen vermislerdi. hemsire esime de "duserse duser ilk 3 ay yapilacak bir sey,saglikliysa da tutunur" demisti. bol bol dinlenme ve bol bol su icmeni tavsiye ediyorum,gecmis olsun.

burda maalesef 8.haftaya kadar bakmiyorlar. sen kendini cok yorma dinlenebilirsende dinlen bence. zor bir surec.umarim bebisin sana siki siki tutunur.
benim pek bilgim olmadigi icin ancak iyi dileklerimi yazabiliyorum.arkadaslar eminim sana yazacaklardir.

gecmis olsunmu denir bilemedim.ama cok uzulme.verdikleri diyeti uygulamaya calisirsin.sagsaglim vaktinde bebegini kucagini alirsin ins. stres yapman daha olumsuz etkiler herseyi..guzel dusun.

Son düzenleme:
cok sagolun gercektende burdaki doktorlar duserse duser modundalar aciklama da yapmiyolar zaten bana sadece dedigi sey kanaman artarsa gel aliriz dusuktur falan dedi sanki kesin duscekmis gibi hic moral vermedi. o ilaci da duymamistim dusuk icin mi veriyolar turkiyede olmassa aldirayim ama kendi kendime de kullansam nasil olur ki bilemedim??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…