Amerika'da Hamilelik

sevgili tecrubeli anne ve anne adaylari,

Mamun'a feysbuktan da sordum da burdan da sormak istedim: bulantilariniz ve yemeklerden kokulardan tiksinme haliniz kacinci hafta gibi gecti acaba?

hayir canim mama vermedim hep anne sutu ile besliyorum.yarin doktora gidicez bakalim ne diyecek.ama anne sutu ile alinan kilonun zararli olmayacagi dusuncesindeyim.ilerde obezite ve kanser hastaligina yakalanma risku azaliyor. bu arada ben sana ve diger arkadaslara arkadaslik gonderiyorum ama kabul etmediniz yada ben yanlis gonderdim.resimleri var tutku berkin :)

canim benim 8. haftada basladi ve hala devam ediyor lakin en yogun 12-16 haftalar arasi idi...
cok mu rahatsiz etmeye basladi bulantilar
bu arada beni yolculuk stresi basti yaf...buralar cok sicak uyuyamiyorum, klima da yok...

Son düzenleme:
canim benim 8. haftada basladi ve hala devam ediyor lakin en yogun 12-16 haftalar arasi idi...

Canim benim 6 da basladi 8-9 da baya zirve yapti sanirim bu hafta gene devam. Anca ekmekle hamurisiyle beslenince bastiriyordu ama pilavdan bile tiksindim. Hep ekmek, kraker, makarna... Yani bir de kilo aldirici gidalar... Acikinca da durursam daha kotu oluyor. Lokantaya fln giremiyorum gecen yildonumu yemegine gittik yarim saat zor oturdum.Allahtan kusmam yok sirf ogurme ve bulanti. Ha bir de gazla reflu de var ama bulanti tiksinme daha rahatsiz, ilkinde hic olmamisti, iyi diyorum hala benle ki bulaniyor diyorum ama genelde ne zaman geciyor onu merak ettim.

bu arada beni yolculuk stresi basti yaf...buralar cok sicak uyuyamiyorum, klima da yok...

Streslenme cemrecik :) Gobusun ne durumda ne guzel bak memleket havasi aldin geldin

Neden tiksindiysen onu yemeye zorlama kendini ne yiyebiliyosan onu ye ben kahvalti bile yapamiyordum ki bende bildigin kusma vardi.Benimde yilbasim wc de gecti.Kiminin geciyor bulantilari kiminin devam ediyor.Ben sadece patates puresi yiyebiliyordum 12. Haftadan sonra bicak gibi kesildi

Mamun'a feysbuktan da sordum da burdan da sormak istedim: bulantilariniz ve yemeklerden kokulardan tiksinme haliniz kacinci hafta gibi gecti acaba?

Canım benim hiç mide bulantım olmadı ve hiçbirşeyden tiksinmedim.Umarım seninde tez zamanda bulantıların hemencik geçer.Silgi çok çekmişti bulantılardan,acaba senin kuzu da mı erkek:) sanki erkek bebişlerde mide bulantısı olayı daha çok oluyor

Ben arkadaşlık teklifini kabul etmiştim ama tombişin resimleri olduğunu bilmiyordum:)) Tosuncuk çok tatlı maşallah,annesi iyi bakmış

Stres yapma,oğluşlarınla rahatça geleceksiniz inşallah.Şimdiden iyi yolculuklar

herkese selamlar,

kabus gibi gecen 3 ayimiz sonunda bitti. Berfinin alcisi pazrtesi gunu cikarildi.oyuncak goturduk ama ise yaramadi.cok korktu berfincim.

simdi baska bir alet takili.bir sure daha takili kalacak maalesef. arada cok durgunlasiyor .sanki cok yorgunmus gibi cok mutsuz duruyor.doktoru bunun olabilecegini soyledi.umarim kisa surede toparlaniriz.

berfin 6,5 aylik olmasina ragmen alcidan dolayi oturmayi ogrenememisti.simdi pek istemesede oturtmaya calisiyoruz.ek gida sevdirme maceramiz devam ediyor.yapiyorum yemiyor cok ziyan ediyoruz.ben bu cocuga nasil ogretcem bilemiyorum.zorlayincada kusuyor.

bugun ertelidigimiz 4 aylik asilarimizi olcak umarim kotu etkilemez..

Gecmis olsun Berfincige .Alcilardan kurtuldu sonunda.Annesi berfincikle herseyin ustesinden gelirsiniz.Simdiye kadar zor olani atlattiniz.Cok opuyorum berfincigi

Çok şükür alçı çıktı! Canım ya demek çok korktu kıyamam.Artık zorlu dönemler geride kaldı Canancım, oturmayı da öğrenir, mamaları da severek yer.Zamanla hepsi olacak inşallah.Türkiyede tatili eminim ikinize de çok iyi gelecek,memleket havası yarayacak ,inşallah:) Aşılarda inşallah ateş ve huzursuzluk yapmaz

Canan cim tekrar cok gecmis olsun op benim icin guzel yuzlumu. Doktora her ihtimale karsi ates dusurucu yazdirin olurda atesi cikarsa.Lara nin 2 aylik asilarinda hatirlarsan cikmisti.4 aylik vurulurken doktor eve gidince her ihtimale karsi ilacini ver dedi verdim cikmadi.Insallah Berfin in cikmaz.

Bizde bugun havuca basliyoruz bakalim begenecekmi hanimefendi.Bizde de mamalar hep ziyan oluyor.Bazen bir nefeste yiyor bazen bir kitliyor agzini esek yedirmek mumkun degil.Corbayi nasil yaptin tarif versene Canan cim.Nette once sebzeleri kaynatip azicik irmikle karistirip suyunu icirin 1-2 hafta sonra sebzeleri pure yapip corbaya katin diyor. Kaynayan sebzenin ne kadar vitamini kalir? Icecegi zaten bir yemek kasigi. Kac saat saklayabiliyorum corbayi?

Benim de Marlin gibi hic bulantim olmadi.Asermedim bile. Sadece 3 aylik hamileyken canim pirasi istedi.Pisirdim.Sanki butun gece o pirasayla beraber uyudum.Kokusu burnumun ucundan gitmedi.Gece kalkip banyo yaptim.Kapi pencere actip.Yok gitmedi.Pirasadan hala nefret ediyorum.Hamilelik doneminde pirasinin akrabalari olan taze sogan ve kuru soganida yiyemedim :) Yemeklerede koyamadim.Simdi tek yiyemedigim pirasa.Sanirim asla yemicem.Baskada hic bulantim olmadi. Asermiyorum ne bicim hamileyim naz bile yapamiyorum neye asersemde biraz naz yapsam diye dusunuyordum :) Canim hicbir sey istemiyordu.Cok saglikli beslendim ama 9 ay.Pirasi haric :) herseyi yedim.

Insallah hemen gecer.

Minik bebeleri kışın korumak daha kolaymış yahu:) acayip sıcak buralar, klima açsan bir dert, camlardan esince ay çarptı mı,terledi mi acaba? üstünü değiştir çıkar.Şu sıcaklar 2-3 ay daha gelmesin arkadaş ya:) Bir de yerinde durmayan bir zıpırla daha da zor.Salıncak almıştık sadece 1 hafta sefasını sürdük, şimdi oturmak bile istemiyor zilli.Salıncağa koyarken kendini kasıyor koyamıyoruz bile.Bouncer da zaten hiiiç durmuyor.Yer halısında oyuncaklarla bir 5 dk oynuyor sonra yine sıkılıyor! kucağa alınca gezelim evin içinde istiyor.Sıcakta yapışıyoruz birbirimizeeee! İstemediği birşey olunca ıkınıyor kasıyor kendini kıpkırmızı oluyor.O ıkınırkenki sesi neresinden çıkarıyor anlamış değilim:))

Esra, Lara sevdimi ek gıdayı?
Koko taşınma olayı ne alemde? İş güç?
Meleğim hepten unuttun bizi:)
Silgi zaten hiiiç uğramıyor:)

esracim corbayi patates havuc bal kabagindan azar azar koydum.45 dakika kaynattim.sonra suzdum.sonra 3 cay kasigi irmik attim.az daha kaynattim.verdim.vermeye calistim yani.
ben artik cok incelemiyorum.

ya kac meyve kac sebze ziyan oldu yemiyor diye.ac olup bunlrin yemedigini istahla yiyecek kac cocuk var.bunlari dusundukce icim aciyor.ziyan ediyoruz kiymet bilmiyoruz elimizdekilerin.

ben ilk sebzelerini buharda pisirdim canim.tencerem varda.

ben bi dosya olusturmustum karman corman onu sana gondereyim bi bakarsin isine yarar bisi bulursan yaparsin tamammi .

kendini kasma olayi sizdede mi var.berfin uykusu geldiginde son 1 haftadir ellerini sikiyor yukari kaldiriyor kendini sikiyor.ses falan cikarmiyor.kirmizi olmuyor.zaten 3 sn surmuyor bile.bugun doktora sorcam ama tabiki norml diyecek..

Ben sana soyledim ama Lara ile Eva ayni model :) Salincak,bouncer vb.fayda etmez diye :) Bizimki de oyle bir kasiyor kendini sopa gibi :) oturtamiyoruz.Kipkirmizi oluyor.Simde birde bagirmayi ogrendi :) Eskiden sabah erken kalktiginda doyurup gazini cikarttiktan sonra crib e koyar bir gozum acik uyurdum :) Simdi bagirtisindan ne uyuyor ne uyutuyor esek :)
dun bende yazliklarini yikayip utuledim.Tabi ilk ve son utu olacak bu biliyorum :) Birdaha utulemeye vakit olmayacak :)
Cereal i once tukurdu simdi yiyor.Ben muhallebi gibi yapiyorum gunduzleri bir ogun akdamda yatmadan bir kasik formulaya koyuyorum.Suyuda sevdi cok sukur.Bugun buyuk gun havuca basliyoruz :) Soylerim sonucu.

Cok cok gecmis olsun yavas yavas herseyi ogrenir Berfincik biraz zaman lazim annesi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…