Amerika'da Hamilelik

bugun asi olcaz diye berfini tek basima banyo yaptirdim.2 gun yaptiramayacagiz diye.artik banyo yapmadan gun gecirmek istemiyorum.ama canim cikti yani.suyu unuttugu icin cok tuhaf oluyor banyoda.boylece ilk defa tek basima da yaptirmis oldum.

kendini kasma olayi sizdede mi var.berfin uykusu geldiginde son 1 haftadir ellerini sikiyor yukari kaldiriyor kendini sikiyor.ses falan cikarmiyor.kirmizi olmuyor.zaten 3 sn surmuyor bile.bugun doktora sorcam ama tabiki norml diyecek..

Hem nasil kasiyor ,sIkIyor Canan :) Benimkisi uykusu gelince kucagimda resmen totosunda kurt varmis gibi hic durmuyor :) hani bir dur uyu :) yook. Oturuyom benim yatagin uzerine Lara kucagimda.Biraz omuzumda biraz yatakta pispispispis diye diye en sonunda kivranmaktan yorgun dusup uyuyor.

mamayla mi yapiyorsun ?ben bi ara sutum yapmistim bugun yapayim bakalim yine.gece yatmadan versem sindirebilirmi acaba/?

Valla cevremdeki Amerikali hatunlar sicak mi hava bebeleri atletle birakiyorla hiccc bunaltmiyorlar...Ben yapabilir miyim yapamam sanirim ama buralar buz gibi biliyosun ona ragmen cocuklarin sirtinda yelek bile yok oyle alistirmislar soguga dayanikli:)

bugun asi olcaz diye berfini tek basima banyo yaptirdim.2 gun yaptiramayacagiz diye.artik banyo yapmadan gun gecirmek istemiyorum.ama canim cikti yani.suyu unuttugu icin cok tuhaf oluyor banyoda.boylece ilk defa tek basima da yaptirmis oldum.

O kadar sIk yikamama ragmen Lara da cok korkuyor.Artik soyunup banyoya girince anliyor :) Gozlerini kocaman acip yakama yapisiyor birde titriyor korkudan.Dun yikadim bende .Biraz daha iyiydi dun.

Mamun ben hic yelek giydirmedim kisin Lara ya.Doktor hastanede evin isisini 72-73 tutun cok sIkI giydirmeyin dedi.Elleri ayaklari pupy ler gibi soguk olur korkma uyurken karnini sicak tut yeter demisti.Bende isiyi hep 73 tuttum yatarkende karnini orttum o kadar. Cooook sukur Allah a hic hastalanmadi.Hatta annemle bunun cok tartismasini yaptik.Ben arkami donuyordum annem sarip sarmaliyordu ben aciyordum.Ne zaman ise basladim gozleyemedigim icin cocugum isilik oldu :) annemin sarip sarmalamasindan. Simdi Lara hic hoslanmiyor sIkI giyinmekten.Ben yaptim cunku burasi cok soguk her disari ciktigimizda hasta olurdu.

Sen sutunle yap Canan cim.Gece yatmadan verme ama 5 gibi ver cunku susatiyor o sekilde cocugu.Gece yatmadan once ben formulasini koyuyorum bir kasik.Onda su oldugu icin gece susamiyor.

Canan cim bir yemek kasigi pirinc cereal uzerine 4 yemek kasigi kendi sutunu kat karistir.Once az yap severse olcuyu ikiye cikarirsin.

Bizim buralarda soguk New England bebesi yetistirmek kolay degil:)Benimkisi Agustos da dogacak bende cok sarip sarmalamak istemiyorum ama kendimede guvenemiyorum aman terledi aman yeni kalkti derken yapabilirmiyim bilmiyorum

Bizim buralarda soguk New England bebesi yetistirmek kolay degil:)Benimkisi Agustos da dogacak bende cok sarip sarmalamak istemiyorum ama kendimede guvenemiyorum aman terledi aman yeni kalkti derken yapabilirmiyim bilmiyorum

Tabi ki terledigi zaman uzerini degistir ama benden sana tavsiye cok sarip sarmalama. Cok sIk hasta olur soguk havayi gorunce Allah korusun.

Gecen Cumartesi annemle disariya ciktik babamiz bakti Lara ya.Cok guzel bakiyor uyutuyor:) Ben merak etmeyim diyede fotograflarini cekip gonderiyor.O gun hava cok guzeldi bahceye cikartmis uzerine ince bir pike ortup. Bir geldimki bizimkiler eve girmis ama Lara nin coraplari yok ayaginda:))) Eee nerede coraplar? Buralarda bir yerdedir :) Niye giydirmedin tekrar ? Istemiyor ki cikariyor :)) dedi yaa :) Gercektende Lara coraptan nefret ediyor ve tepine tepine cikariyor :) Sayet cok siki sarip sarmalasam babaya yada anneanneye biraktigim zaman hasta olurdu.Bu arada corabin tekini bahcede digerini arabasinda buldum :)

Ahahahahah:) Mantik guzel Lara hanim rahatsiz oluyorsa giymeyi versin:)

ben yelek giydirdim valla.bir badi ustune yelek.ev cok sicak olmasina ragmen arada giydirmisimdir. ama aslinda soguga alismasi iyi olur.

ahh canim ya havalar guzelce isinsada cocuklar cibil cibil tepinseler :))

bebege nasil alistirirsan oyle gidermis. bizim Turkiye'den bir tanidik hic annelerimiz gibi yapmadi,bebek cibil cibildi,yazin poposu falan acikta dolaniyordu deniz-havuz kenarinda :) ve hic hasta olmamis. sanirim hem bebegin bagisikligiyla hem de alistirmayla alakali

Canaaaan! Sonunda cikmis alci, gecmis olsun. Zor kismi atlattiniz, insallah kalan tedaviler de berfincigi cok uzmeden biter. Simdi bize daha cok foto yollayacak misin? . Lara ve berfin katilara geciyorlar bile, anlatin maceralari, biz de simdiden ogrenip kendimizi hazirlayalim. Bu arada tam gecmis olsun yazdim, kucagimda uyuyan bicir birden uyandi, ne var falan diye oturttugumda kucagimda cirrrr. Actim hemen tasmis masmis batmis ustu. Dedim bu gunleri arayacagiz katilarla kabizlik baslayinca.

Marlin tasinma ile ilgili bir sey yapmiyoruz henuz, ama yapmamiz lazim. Daha vergileri bile yollamadik. Her sey pek bir son dakika malesef. Ay sonu gidip bir iki gorusme yapacagim, bir sey cikar mi bilmem is adina. Sizin kakadan ne cikti, bir sey dediler mi? Sumuksu bizde de cok oluyor ama surekli degil.

Birkac hafta once odasi 72-73 derecedeyken kol altindan muslin battaniye dolayip yatiriyorduk, o ara gunduz yesil yapti. Sonra isitici koyduk, ayni sekilde ama oda 76 derece civarinda uyutuyoruz, yesiller azaldi. Usutmeyle alakali oldugunu dusudum. Ayaklarini hep kalin giydiriyorum, ustu cogunlukla tek kat. Kendi ayaklarim usuyunce hemen sistit oluyorum ya, ondan sartlandim herhalde. Yelek bir tek sabah asagi inerken giyiyor, odasinin sicagindan asaginin soguguna inerken carpilmasin diye.

Benim mide bulantim oldu, sadexe bir kez kustum ama. Ikinci trimesterda bulantilar sip diye kesildi, mide yanmalari basladi! Midem rahat etmedi pek ama simdi sanki hic yasamamisim gibi o sikayetleri!

Nuray kiz, misafirlerden artanlari bize yolla, kurabiye, slata. Ince bulgur aldirayim da kisir yapayim. Quinoa var, olmadi aztek kisiri yaparim. :). Bu aralR pek istahliyim yine.

Dun klinige gittik, bicir emdikten sonra 13 pound tartildi! Tam averaj yasi icin.

Bizde bugün banyosunu güle oynaya yaptırdık:)) hava sıcak olunca üşeme derdimiz de olmadığından panik yapmadan yavaş yavaş yaptırdık zillinin hoşuna gitti güldü bile:))
Canan maşallah sana nasıl tek yıkıyorsun.Biz babayla sor yıkıyoruz.Kafasını kim yıkayacak kulaklarını tutalım paniğindeyken bir ona bir bana gitti geldi bizimki halimize acımış olacak pis pis gülüyordu:)))

Esra dediğin gibi bunlar aynı model. Bende sorayım diyordum sizin kuzular nasıl uyuyor diye.Eva uykusu gelince çekilmez oluyor, ne yaptığını şaşırıyor.Lara gibi aynen.Koynumda boynumda kolumda piş piş falan derken yatağına koyuyorum çoğu zaman inatla kafasını sağ sola deliler gibi çevirerek uykuya geçiyor:) sakince uyularımız ancak banyodan sonra oluyor,hergün suya sokacam artık. Bir de emme yalama felaket bir durumda.Boynumu nasıl emdiyse morarmış ayol)) kocam sabah işten geldi boynuna noldu diyor:))) zaten tırnaklarıyla çiziyor atıyor bir de morarttı hayta yaaa:))

Kokocum sümüksü kaka her bezinde artarak devam ediyor.Bugün kakaları lab.yolladık.Sonuçlar ne çıkacak meraktayım.Bizde çok sıkı giydirmedik ama annem kışın yataktan kalktığında mutlaka yelek giydirdi,hatta bana bile giydiriyordu:)) Ben kendim sıcağı hiç sevmem ama işte bebe olunca üşütmeyelim diye daha hassas oluyoruz.
Derya kuzusuna maşallah:)) bizimki de kakaların böyle olmasından dolayı 2 haftadır dr da sürekli tartılıyor,ama şükür kilo alımı iyi.13 küsürlerdeydi bizimki de.

Esra canan bu gıda olayını siz iyi çözün:)) deneyimlerinizden yararlanacağız.

Kızlar merhaba;

Ben bütün yazılanları okuyamıyorum işden güçten o yüzden kusura bakmayın. Burada saat gece 12.00 yarın Ankaraya gidiyoruz. bir kaç gün kalacağız. Bugün doktor kontrolümüz vardı. Tutku Berk çok şükür sağlıklı, hiçbir sorun yok. Kan aldırdık. Tam kan sayımı yapılacak duruma göre kan ilacı başlanacakmış. Tam erkek ya hiç ağlamadı. Elindeki damardan aldılar. Zaten ben içeri giremedim zira dışarda oğlumun canı acıyacak diye ağlıyordum. Ama maşallah bizimki benden cesaretli çıktı. Annelik işte dayanamadım.
Sonuçları yarın alacağız. İnşallah iyi çıkar.

Bakıyorumda siz facebookdan görüşüyosunuz. Benide ekleyin ama ben mesaj gönderemiyorum henüz. O mertebeye erişememişim :)

Bana verirseniz ben sizi eklerim kızlar

Kendinize iyi bakın

Türkiyeden kocaman sevgiler.......

Acil şifalar ve bol bol sabır diliyorum arkadaşım sana... Bu süreç yolun sonu olur inşallah.
Acil şifalar Berfincik...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…