- 28 Aralık 2007
- 1.257
- 1
- 116
- Konu Sahibi citaknuray
-
- #7.501
bebege nasil alistirirsan oyle gidermis. bizim Turkiye'den bir tanidik hic annelerimiz gibi yapmadi,bebek cibil cibildi,yazin poposu falan acikta dolaniyordu deniz-havuz kenarinda :) ve hic hasta olmamis. sanirim hem bebegin bagisikligiyla hem de alistirmayla alakali
Kızlar merhaba;
Ben bütün yazılanları okuyamıyorum işden güçten o yüzden kusura bakmayın. Burada saat gece 12.00 yarın Ankaraya gidiyoruz. bir kaç gün kalacağız. Bugün doktor kontrolümüz vardı. Tutku Berk çok şükür sağlıklı, hiçbir sorun yok. Kan aldırdık. Tam kan sayımı yapılacak duruma göre kan ilacı başlanacakmış. Tam erkek ya hiç ağlamadı. Elindeki damardan aldılar. Zaten ben içeri giremedim zira dışarda oğlumun canı acıyacak diye ağlıyordum. Ama maşallah bizimki benden cesaretli çıktı. Annelik işte dayanamadım.
Sonuçları yarın alacağız. İnşallah iyi çıkar.
Bakıyorumda siz facebookdan görüşüyosunuz. Benide ekleyin ama ben mesaj gönderemiyorum henüz. O mertebeye erişememişim :)
Bana verirseniz ben sizi eklerim kızlar
Kendinize iyi bakın
Türkiyeden kocaman sevgiler.......
selamlar,
neslecim Allah sabir versin, marlin de yazmis ben cok cektim bulantilardan ve malesef doguma kadar devam etti. senin gibi aynen makarna, ekmek, hamur isi bastirmaya calistim. doktor hap verdi ama bir defa icip zarar verir diye biraktim.. o donem 5. ayda 6. ayda "bicak gibi kesildi" yazanlarla avundum ama bana uymadi bu durum. ins. senin kesilir. ben extreme orneklerdenim galiba.
canan iyilesme var miymis peki ve bu son asama mi artik? tekrar gecmis olsun, ne uzun bir surecmis. oturtma yazmissin zaten 6. ayda oturtulmuyo mu bebekler? kizlar sizlerde nasil bilmiyorum ama bizim bebis devamli dogrulmaya calisiyor, oturmak istiyor. kucagimda oturtuyorum arada cok hosuna gidiyor yau kendini buyuk adam mi saniyor ne. kac aylikken oturtabilirizki?
bu arada ben de cogunlukla tek yikiyorum, neyse ki korkmuyor ve ustunu cikarmaya baslayinca kahkaha atiyor. cocuk ciplakliga bayiliyor hey allam ya. arada gulsun diye soyuyorum falan :)
bir de tv aciyorum, pc vb inanilmaz dikkat kesiliyor. artik onun yaninda tv acmama karari aldim. cocugun dil gelisimini olumsuz etkilermis.
marlin bizim kakada sumuksu mu acaba, sen yazinca suphelendim. sivi boyle kaygan gibi bir goruntusu var ama kan gormedim hic. bazen o kadar cok yapiyorki bir anda bezden tasiyor. bu normal mi bilmiyorum. ve sizin kakalar kokuyo mu? kokuyor kakasi..
koko masallah kilosu iyiymis. bizimki de 7'ye yaklasti cok mu acaba ya? devamli emmek istiyor. esra, canan, marlin sizin bebislerin kilosu nasil?
gunduzleri biz de uyku mucadelesi veriyoruz. emerek uyuyor bu aralar. ek gidaya gecince gece kalkmadan uyuyorlar mi? bu arada bir yerde okumustum, pirinc unu yerine yulaf unu verilmesi daha saglikliymis bebege ve keci sutu. siz inek sutu mu kullaniyosunuz? sutum olursa ve sorun olmazsa 6 ayin sonuna kadar emzirmek istiyorum. hayirlisi bakalim.
selamlar,
neslecim Allah sabir versin, marlin de yazmis ben cok cektim bulantilardan ve malesef doguma kadar devam etti. senin gibi aynen makarna, ekmek, hamur isi bastirmaya calistim. doktor hap verdi ama bir defa icip zarar verir diye biraktim.. o donem 5. ayda 6. ayda "bicak gibi kesildi" yazanlarla avundum ama bana uymadi bu durum. ins. senin kesilir. ben extreme orneklerdenim galiba.
canan iyilesme var miymis peki ve bu son asama mi artik? tekrar gecmis olsun, ne uzun bir surecmis. oturtma yazmissin zaten 6. ayda oturtulmuyo mu bebekler? kizlar sizlerde nasil bilmiyorum ama bizim bebis devamli dogrulmaya calisiyor, oturmak istiyor. kucagimda oturtuyorum arada cok hosuna gidiyor yau kendini buyuk adam mi saniyor ne. kac aylikken oturtabilirizki?
bu arada ben de cogunlukla tek yikiyorum, neyse ki korkmuyor ve ustunu cikarmaya baslayinca kahkaha atiyor. cocuk ciplakliga bayiliyor hey allam ya. arada gulsun diye soyuyorum falan :)
bir de tv aciyorum, pc vb inanilmaz dikkat kesiliyor. artik onun yaninda tv acmama karari aldim. cocugun dil gelisimini olumsuz etkilermis.
marlin bizim kakada sumuksu mu acaba, sen yazinca suphelendim. sivi boyle kaygan gibi bir goruntusu var ama kan gormedim hic. bazen o kadar cok yapiyorki bir anda bezden tasiyor. bu normal mi bilmiyorum. ve sizin kakalar kokuyo mu? kokuyor kakasi..
koko masallah kilosu iyiymis. bizimki de 7'ye yaklasti cok mu acaba ya? devamli emmek istiyor. esra, canan, marlin sizin bebislerin kilosu nasil?
gunduzleri biz de uyku mucadelesi veriyoruz. emerek uyuyor bu aralar. ek gidaya gecince gece kalkmadan uyuyorlar mi? bu arada bir yerde okumustum, pirinc unu yerine yulaf unu verilmesi daha saglikliymis bebege ve keci sutu. siz inek sutu mu kullaniyosunuz? sutum olursa ve sorun olmazsa 6 ayin sonuna kadar emzirmek istiyorum. hayirlisi bakalim.
kizlar aranizda bebekle tek basina turkiye'ye gitmeyi dusunen var mi ya da tanidigi? cemrecik gitti iki bebekle helal olsun
gitmek istiyorum ama yapabilir miyim hic fikrim yok. bu arada thy comfort class fiyat farki bazi tarihlerde cok az, 50 $ falan. gitmeyi dusunenler ona da baksin derim, daha genis koltuklar.
bende gitmek istiyorum ama yapabilir miyim bilmiyorum. Herkes bebek küçükken daha kolay diyor ama bana göre bebeğine göre değişir diyorum.Eva ile çok zor:)
dogumdan sonra bir kere gitmis olacagim bir aksilik cikmazsa...dedigin gibi comfort class sezon disi donemlerde cok ideal hatta ben gecen sene yolculuktan iki gun almistim bileti, yer olmadigi icin comforttan ayni fiyata vemislerdi...kizlar aranizda bebekle tek basina turkiye'ye gitmeyi dusunen var mi ya da tanidigi? cemrecik gitti iki bebekle helal olsun
gitmek istiyorum ama yapabilir miyim hic fikrim yok. bu arada thy comfort class fiyat farki bazi tarihlerde cok az, 50 $ falan. gitmeyi dusunenler ona da baksin derim, daha genis koltuklar.
en zoru uc bes yas arasinda ikendir bence, oturtamazsin surekli dolasmak ister falan...daha buyuk oldugunda zaten onundeki ekranla ilgilenir hep...bende gitmek istiyorum ama yapabilir miyim bilmiyorum. Herkes bebek küçükken daha kolay diyor ama bana göre bebeğine göre değişir diyorum.Eva ile çok zor:)
alt degistirme o kucucuk wcde nasil olur vb ve cocuk sevmeyen tiplere denk gelirsek. bazilari aglamasina katlanamaz ya. aglar bu bebek ve ben panik olurum. arabada uyuyolar ya acaba ucaktada uyurlar mi merak ediyorum
kizlar aranizda bebekle tek basina turkiye'ye gitmeyi dusunen var mi ya da tanidigi? cemrecik gitti iki bebekle helal olsun
bende gitmek istiyorum ama yapabilir miyim bilmiyorum. Herkes bebek küçükken daha kolay diyor ama bana göre bebeğine göre değişir diyorum.Eva ile çok zor:)
Bende Ekim gibi Tr ye gitmeyi planliyorum giderken annem ve esimle donerken yalniz olabilirim.Internetten buldugum seylerde 10 gunden sonra ucabilirsiniz diyor bebegin kulaklarinda sorun yoksa kalkis ve inislerde daya memeyi:) Agladiginda gerilme o gerginlik bebege geciyor hissediyor hinzirlar basiyorlar yaygarayi...Bezleri Wc de rahatlikla degistirilebilecegi yazmislar...En zoru Cemranin dedigi gibi cocuk sosyallestikten sonra ucmak daha zormus bunu bana doktorumda soyledi.
Benim sorum su bebek dogduktan 10 gun sonra pasaportunu aliyormussun ama tc icin vatadaslik islemlerini yapmadan giris yapabiliyoruz degil mi bebekle 20 $ falan oduyorsun dediler
On gün sonra pasaport alamazsın, on gün icinde anca dogum sertifikası çıkar. Sonra onunla pasaporta başvuruyorsun. En hızlı şekliyle bile 3-4 haftayı bulur o. Pasaport için travel.state.gov
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?