Amerika'da Hamilelik

selamlar,

neslecim Allah sabir versin, marlin de yazmis ben cok cektim bulantilardan ve malesef doguma kadar devam etti. senin gibi aynen makarna, ekmek, hamur isi bastirmaya calistim. doktor hap verdi ama bir defa icip zarar verir diye biraktim.. o donem 5. ayda 6. ayda "bicak gibi kesildi" yazanlarla avundum ama bana uymadi bu durum. ins. senin kesilir. ben extreme orneklerdenim galiba.

canan iyilesme var miymis peki ve bu son asama mi artik? tekrar gecmis olsun, ne uzun bir surecmis. oturtma yazmissin zaten 6. ayda oturtulmuyo mu bebekler? kizlar sizlerde nasil bilmiyorum ama bizim bebis devamli dogrulmaya calisiyor, oturmak istiyor. kucagimda oturtuyorum arada cok hosuna gidiyor yau kendini buyuk adam mi saniyor ne. kac aylikken oturtabilirizki?

bu arada ben de cogunlukla tek yikiyorum, neyse ki korkmuyor ve ustunu cikarmaya baslayinca kahkaha atiyor. cocuk ciplakliga bayiliyor hey allam ya. arada gulsun diye soyuyorum falan :)

bir de tv aciyorum, pc vb inanilmaz dikkat kesiliyor. artik onun yaninda tv acmama karari aldim. cocugun dil gelisimini olumsuz etkilermis.

marlin bizim kakada sumuksu mu acaba, sen yazinca suphelendim. sivi boyle kaygan gibi bir goruntusu var ama kan gormedim hic. bazen o kadar cok yapiyorki bir anda bezden tasiyor. bu normal mi bilmiyorum. ve sizin kakalar kokuyo mu? kokuyor kakasi..

koko masallah kilosu iyiymis. bizimki de 7'ye yaklasti cok mu acaba ya? devamli emmek istiyor. esra, canan, marlin sizin bebislerin kilosu nasil?

gunduzleri biz de uyku mucadelesi veriyoruz. emerek uyuyor bu aralar. ek gidaya gecince gece kalkmadan uyuyorlar mi? bu arada bir yerde okumustum, pirinc unu yerine yulaf unu verilmesi daha saglikliymis bebege ve keci sutu. siz inek sutu mu kullaniyosunuz? sutum olursa ve sorun olmazsa 6 ayin sonuna kadar emzirmek istiyorum. hayirlisi bakalim.

kizlaaaarrr ben geldim hosgeldim ya ne cok konusmussunuz masallahh

benim sali gunu misafirlerimden sonra bugunde vardi. size demistim kendimi misafire verecem diye... dun aksamdan da hazirliklar yaptim falan .. ama bana 2 hafta yeter bu misafir cunku oglusumla fazla ilgilenemedim cocugum ayagimin dibinde gezindi bende dedim yeter bu kadar simdilik ...kokocum valla gondereyim sana kaldi yaptiklarim ya millet karatay diyetine baslamis tatli yediremedim . bende bugun esimin is yerine gonderdim erkekler ohh yemis bi guzel.. yoksa evde kalsa hepsini ben goturucem kilolar tavan yapacak..

canancim ohh cok sevindim berfin kizimiz nasil rahatlamistir Alah sifa versin ins hemen cikartirsiniz diger taktiginiz seyide gule oynaya ziplar oda ..ek gida da canim biraz sabir hemen alismiyorlar malesef sevdigi seyleri yap digerleride 1-2 kasik yavas yavas alisir ins

Marlincim sonucu bende merak ettim ins bi sorun cikmaz

Esracim hadi bakalim gazaginiz mubarek olsun ins sevmistir Lara prenses.. sen havucu 3-4 gun ver bakalim ins severek yer, sonrada kabak verirsin onuda severse ikisini karistirip verirsin..ya ben hic buharda haslama kullanmadim devamli az suda pisirdim esatin yemeklerini halada oyle yapiyorum , artik bizim yemeklerden de yemege basladi az yagli az tuzlu az salcali . tarhanaya bayiliyor zaten ekmekli yiyor masallah..

kokocum sizede kolay gelsin

bende yazin sade badi giydiriyodum ama kisin her uyandiginda yelek giydirdim .. esat cok terleyen bi cocuk mesela simdi uyandi ensesi arka saclari sirti su icinde hemen degistiriyourum ustunu yada bi bez koyuyorum arkasina cunku yattigi oda salondan herzaman daha sicak oluyor ...esatta 6. ayina kadar hic hasta olmadi ama sonra da hic duzelemedi disler falan derken ateslendi devamli ins bi daha olmaz . bebelerimizin hicbiri hastalanmasin ins hic hasta olmadan yaza girelim

Becerebilirsem bende alistirmaya caliscam bakalim:)

Ankara'ya mi gidiyorsunuz burnumun diregi sizladi tum ozlediklerim orada Bebisinizde sorun cikmamasina sevindim cok cok gecmis olsun tekrar

arada bizim de tasiyor kaka bezden ya, bu sabah oldu ve bir onceki msgimi yazarken olmustu, bugun pek sicalak bizim kiz! kokuyor da kaka, normal o. kokusu mama yiyen bebeklerin kakasindan farkli olurmus, bir de ishal olunca koku degisiyor. normalde de bir koku oluyor ama. sumuksu dedigin soyle: bezin iki tarafini birbirine yapistir ve yavasca ayir, arada sumuk gibi uzayan bir seyler var mi? iste oyleyse sumuksu. yoksa sivi olmasi normal.

benimki emerek uyuyor ve gunduzleri kaldirip yatirdigin anda sirtinda sensor var gibi cort aciyor gozleri. butun gun kucak kucaga oturuyoruz vallahi! gece memede uykuya daliyor ama yatirinca uyumaya devam ediyor. bir noktada yataga "drowsy but awake" yatirip kendi kendine uyumasini saglamak gerek ama ne zaman bilmiyorum. gunduz uyumusken uyanmasin diye yatiramiyorum, gunduz uykusunu almazsa gece uykusu da berbat oluyor cunku. aman uyusun da nasil uyursa uyusun ne yapalim.

7 kotu degil be, cok degil 3. ay gibi dogum kilosunu ikiye katlamis olmasi lazim diyorlar. senin oglan derya'dan daha tombul dogmustu oyle degil mi? 13 pound da 6 kilo kadar iste, tam iki kati. bir de emzirilen bebeklerle mama bebeklerinin kilo alim grafikleri/normalleri farkli oluyormus.

valla ben ilk sene hic hayvan sutu verilmemeli diye biliyorum, hele inek hic. cereal falan yapacak emziren anneler kendi sagdiklari sutleriyle yapmali, emzirmeyenler esra gibi mamayla ya da devam sutu denen urunlerle yapilmaliymis (devam sutu ne tam bilmiyorum gerci). ben sut oldukca 1 yila tamamlamayi istiyorum en az. sag salim katilara gecelim de memeyi birakmasi kolay!

evet uc bucuga yakindi kilosu dogdugunda, simdi tam iki kati gibi. askitomu diyete mi soksam diye de dusundum ama emmeyince de agliyor. aglamayana meme yokmus cidden. gerci anne sutuyle alinan kilolar obeziteye neden olmuyormus.

bounceri artik sevmiyoruz bu arada. koko tavsiye ettigin oyuncagi da aldik. makineye attim yikadim verdim, arada kemiriyor :) elini girtlagina kadar sokuyor, o parmaklar hep agizda. her ay ilginc ilginc huylar..

bu arada eski kiloma dusmeme 1 kilo kaldi ve ben tam vermisken kilolari un helvasina dadandim. hayatta yapmazdim. bir haftadir her cesidini yapiyorum deli gibi.

Son düzenleme:

silgicim iyilesme icin kesin bir sey yok.suan kemer takiyoruz.ayin 29unda tekrar kontrolumuz var.rontgen cekilecek.sonra kemere nasil devam edilecegimize karar verilecek.yani mesakatli bir is.sonu ne zaman gelecek bakallim.

asimizi olduk.ates falan yapar diye bacaklarindan asi oldugu icin kemeride takmadik.sere serpe nerdeyse cibildak yatirdim.oglen saat 2 de kalkti simdi ancak uyudu.

ben son bi kac gune kadar her iki saatte bir uyutuyordum.saati doldugunda yani 2 saat doldugunda yatagina yatiriyordum.kendi kendine bagira cagira bir muddet sonra uyuyordu.ama bu gunlerde costuk.normaldir tabi sinirleri cok bozuldu.bugun yine yuzunde dehset bir korku vardi.nasil bakiyor bana.bana yine ne yaptiracaksin der gibi.ins en kisa surede iyilesirde benim bebegimde akranlari gibi olur.

silgicim berfin 3ay 10 gunlukken alciya girdi.ben ozaman oturtturuyordum kucagimda falan.bence bebegin kapasitesi varsa oturuyor zaten.simdi yastik dayiyoruz ama oturmuyor mesela.doktor bugun bakti zamanla olur dedi.bakalim ne kadar zamanda toparlayacak.

berfin maalesef kilo almiyor.esraya demistim ben zayifladi diye.gerci hala kimseye anlatamiyorum normal diyorlar ama icime sinmiyor.bebekler 3.ay ve sonrasinda oyle cok kilo almiyorlarmis.hareketleniyorlarya.o yuzden emzir birak kilo alsin tombis tombis olsun.

ben yogurt 8.aya kadar vermeyi dusunmuyorum.mamayla mayalamayi pek sicak bakmiyorum.8.aydan sonra keci sutuyle yogurt yapip vermeyi planliyorum.doktora kalsa bebek yogurtlari satiliyorya hazir onlardan ver dedi.bana bugun eti rendele ver dedi ya..bunlarmi enteresan benmi tirsagim bilemedim.

bu arada benim kizim buyumus ya.alci cikinca kucagima alinca nasil tuhaf oldum anlatamam size.yumusacik.kocaman bebek vardi kollarimda.

simdi altini alirken falan kemeri aciyoruz ya bu bi hareketleniyor bi sesler cikariyor.masallah.bakmaya doyamiyoruz babasiyla birlikte. su kemerdende bir kurtulsak.cok rahatliyacagiz.

cok uzun yazdim.hepinize guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim...

Gamzeli güzel kocaman mı olmuş annesi:) Maşallah Berfine. İnşallah o kemerde çıkınca çok rahatlayacak sağlığına kavuşacak yavru ile beraber gülücükler atacaksınız.
Silgi sümüklü kakayı anlarsın zaten koko da tarif etmiş..yapışkan sümük gibi işte..uzuyooo böög.. ayrıca buaralar bizimkinde de koku arttı. Bizim kızında kilosu 6, normal gidiyor.Emrecik zaten erkek bebe biraz daha tombul olsun canım:)) Bizim tes sonuçları 3 güne çıkacak, eğer temiz çıkarsa zaten besin alerjisi şüphesi var bu durumda ilerde özel mama vermek gerekecek.Zaten ben 1 haftadır hiçbir süt ürünü yeniyorum,dün farkettim yediğim ekmekte varmış onu nasıl atlamışım bilemedim.Alerji olayı çıkarsa çok zor olur umarım şıp diye kendiliğinden geçer.

kizlar aranizda bebekle tek basina turkiye'ye gitmeyi dusunen var mi ya da tanidigi? cemrecik gitti iki bebekle helal olsun
gitmek istiyorum ama yapabilir miyim hic fikrim yok. bu arada thy comfort class fiyat farki bazi tarihlerde cok az, 50 $ falan. gitmeyi dusunenler ona da baksin derim, daha genis koltuklar.

bende gitmek istiyorum ama yapabilir miyim bilmiyorum. Herkes bebek küçükken daha kolay diyor ama bana göre bebeğine göre değişir diyorum.Eva ile çok zor:)

bende gitmek istiyorum ama yapabilir miyim bilmiyorum. Herkes bebek küçükken daha kolay diyor ama bana göre bebeğine göre değişir diyorum.Eva ile çok zor:)

alt degistirme o kucucuk wcde nasil olur vb ve cocuk sevmeyen tiplere denk gelirsek. bazilari aglamasina katlanamaz ya. aglar bu bebek ve ben panik olurum. arabada uyuyolar ya acaba ucaktada uyurlar mi merak ediyorum

dogumdan sonra bir kere gitmis olacagim bir aksilik cikmazsa...dedigin gibi comfort class sezon disi donemlerde cok ideal hatta ben gecen sene yolculuktan iki gun almistim bileti, yer olmadigi icin comforttan ayni fiyata vemislerdi...
en zoru uc bes yas arasinda ikendir bence, oturtamazsin surekli dolasmak ister falan...daha buyuk oldugunda zaten onundeki ekranla ilgilenir hep...
alt degistirme o kucucuk wcde nasil olur vb ve cocuk sevmeyen tiplere denk gelirsek. bazilari aglamasina katlanamaz ya. aglar bu bebek ve ben panik olurum. arabada uyuyolar ya acaba ucaktada uyurlar mi merak ediyorum

zaten ilk siradan aliyorsun biletini, ucak hareket ettikten sonra minik bir besik gibi bisey takiyorlar one, gormussunuzdur sizde...alt degistirmek icin niye wc ye gidesin, o besikte degistir iste...salla gitsin, kimseyi ipleme ki zaten kimse de bakmaz ve gormez seni...yalniz bilet alirken mutlaka ama mutlaka bebekli oldugunuzu belirtin...bazen ilk sirayi iki bebekli kisiye veriyorlar ve sorun oluyor cunku sizin oturacaginiz kisma bir tane besik acilabiliyor...

Sali donuyorum...bir gece de istanbul'da kalacagim...tezimde aksilikler cikti, keyfim kacti...
su mercimekleri pirtlayip tezi de verdikten sonra dunya benim olacak...
kokom kararin hayirli olsun...sadece bir arkadas hatirlatmasi..ozele gecince cok rahatlayacagini sanmiyorum...ozelde calisan arkadaslarim aksam 7 den once cikamiyorlar mesaiden, evlerine varmalari 8 i buluyor (bu taraflara yerlesecegini soyledigin icin yaziyorum)...ki isi eve tasima olayi sadece akedemisyenlikte olmuyor...burada hocalari office hours ve ders saatleri disinda ara ki bulasin...burada anladigim kadariyla akademik joblarda mesai saati olayi yok...yani sen zaten tum bunlari dusunmussundur ben sadece burada akademik joblari da gozardi etme seklinde minicik bir oneri de bulanayim dedim...
kocaman opuyorum, yakinda ayni havayi solumak uzere simdilik hoscakalin......

slm kizlar, nasilsiniz ..umarim hersey yolundadir..bidiklarimizda buyuyor masallah..kilolarida cok iyi geldi banada masallah ins dahada saglikli olurlar..
Hamis anneler nasillar..mide bulantilarindan sikayetler oluyor ama bu cok normal durum hamilelikte bu yuzden ilerleyen zamanlarda gecmesini ummaktan baska care yok gibi hiii
Marlim sekerim, gecmis olsun Eva miza ins kakasinda onemli birsey cikmaz, dedigin durumu yasana cok rasltadim bazen bebeklerde rastlabiliyor umarim sorunsuz atlatirsiniz..
Silgi cnm bebeklerin 6 aya gelmeden tam dik bir sekilde oturtturulmalari onerilmiyor , sende mumkunse oturursa bile hafif egilimli sekilde tut olur tatlim..bu zamanlarda omiriligin gelisimi cok onemli bu yuzden dikkat etmekte fayda var..
Canancim Berfinimnin alcilari cikmis cok sukur..ins kemeride kisa zamanda birakma sekline gelir..rabbimden cok sifa diliyorum..Ek gida gercekten basli basina sorun kizlar yani benim halan sikintilarim bitmis degil ki oglum nerde ise bir yasina geldi ona ragmen..aslinda bazi seyleri olduguna birakmak lazim ama bende ne biliyim icim el vermiyor bu yuzdende cok yipratiyorum kendimi, sizlerin bu konuda benim yapamadigimi yani rahat olmanizi diliyorum cunku sunu farkettim ben rahatsam bakiyorumda oglumda dahaa rahat yiyor ve daha mutlu oluyor..

Bizim dogum gunumuze cok az kaldi, haril haril onun hazirliklarini bitirmeye calisiyorum..dogum gunu icin yer tuttuk ve temamizda zurafa olucak...aklimda kirkbin tane yapilmasini istedigim sey var ama bakalim yetirtirebilecekmiyim..
Butun topic sakinlerine bizden kucak dolu selam ve sevgiler, hepizinizi cok opuyoruz ..kuzularinizin resimlerini artik gelmez oldu,artik bana gondermiyormusunuz (

Ben oglum 4 aylik iken gittim ve bir ay ISt da yalniz kaldik ...giderken cok rahattik gece bileti almistim oglan uyudu zaten ..sizlerin nasil olur bilemiyorum cunku amerika cok uzak bir ulke malum bizim burdan 4 saaat suruyor Tr bu yuzden bu konuda birsey soyleyemem ama bence yapilabilir..cesaret lazim galiba.

Meleğim ingiltereden gelmişti mahir 4 aylıkların, daha kısa yol gerçi. Biz ay sonu 5 saat doğuya uçacağız ama babayla. Yatırıp memeyi basacam :) little tummys sakinlestiriyor gaz oldugunda hemen, onu alacağım yanıma. Alt degisikligi için yanınıza bir battaniye alın, hosteslere rica edin, müsait oldugunda o mutfak aralığında yerde değiştirin. Ben o ufacık tuvalette yapabileceğimi sanmıyorum, yer ideal değil ama tuvaletten pis de değildir. Ben ikeadan aldığımız waterproof naneyi alıp onu sereceğim yere. Comfortta en on sıranın onu bayağı geniş, orada yerde değişir cok rahat. Bu yaz adamın teki oğluyla oyun oynadı yerde yol boyu o en onde.

Cemrecik ikizlerle yolculuk planı yapmadan havayolu policylerine bak, ben bir cogunda her bir bebeğe bir yetişkin eşlik etmeli diyor. Yani ikizlerle yolculuk için yanında esın annen vs olması gerekebilir.

Akademik olmayan isler konusunda cok hayalperest değilim ama akademiden sıtkım sıyrıldı artık. Muhteşem flexibilitysi var evet ama benim için curse oldu o artık. Hayırlısı diyelim.

Bende Ekim gibi Tr ye gitmeyi planliyorum giderken annem ve esimle donerken yalniz olabilirim.Internetten buldugum seylerde 10 gunden sonra ucabilirsiniz diyor bebegin kulaklarinda sorun yoksa kalkis ve inislerde daya memeyi:) Agladiginda gerilme o gerginlik bebege geciyor hissediyor hinzirlar basiyorlar yaygarayi...Bezleri Wc de rahatlikla degistirilebilecegi yazmislar...En zoru Cemranin dedigi gibi cocuk sosyallestikten sonra ucmak daha zormus bunu bana doktorumda soyledi.
Benim sorum su bebek dogduktan 10 gun sonra pasaportunu aliyormussun ama tc icin vatadaslik islemlerini yapmadan giris yapabiliyoruz degil mi bebekle 20 $ falan oduyorsun dediler

On gün sonra pasaport alamazsın, on gün icinde anca dogum sertifikası çıkar. Sonra onunla pasaporta başvuruyorsun. En hızlı şekliyle bile 3-4 haftayı bulur o. Pasaport için travel.state.gov

Kızı emzirdim yatırdım debelenip duruyor, yatırdığından 100 derece dondü, dönmeye devam ediyor birazdan tam tersi istikamete varacak! Cok komik dönüp duruyor yattığı yerde! Bas ayakta ayak basta pozisyona yaklaştı ben yazarke (monitörden izliyorum).

On gün sonra pasaport alamazsın, on gün icinde anca dogum sertifikası çıkar. Sonra onunla pasaporta başvuruyorsun. En hızlı şekliyle bile 3-4 haftayı bulur o. Pasaport için travel.state.gov

Turk vatandasligi icin islemleri yapmadan giris cikislarinda sorun olmaz degil mi?

koko, bak ben o dedigini bilmiyordum, gerci TR'ye donuste yanimda ablam ya da esim olur ama daha sonraki ziyaretlerde kac yasina kadar iki kisi lazim onu bir ogreneyim...misal 2 yasina bastiklarinda kendim idare edebilirim diyordum...
mamun, 10 gun cok erken degil mi? havaalanlari ucaklar ne kadar hijyeniktir ki bebis kaldirabilsin? doktoruna da sorarsin elbet ama bence biraz daha ertele..cok mu bunaldin sen de?:26:
ben de gidince konsoloslukta bir Turk nikahi kiydirayim bari, dogumdan sonra daha zor olurmus. gerci American nikahini da onaylatabiliormussun direk ama biri bana sorsun yaf baski altinda kalmadan evlenmeyi kabul ediyor msun diye
haha sIkIyosa hayir de, gobegimdeki canavarlarla
bir de benim greencard'daki soyadim da ayni ya...greencard'i kocadan alan kizlar, sizin de mi oyle?

Son düzenleme:
Selam arkadaslar bu forma yenı uye oldum ve cok mutlu oldum bende amerıka florıdada yasıyorum gelelı altı ay oldu ve green kartımız var yanlız aklıma takılan cok soru var yardımlarınızı ıstıyorum:) bız daha once yardımada basvurduk ben calısmıorum ve esımın ucretı cok dıyıl ama bıze bes yıl oturma yapmadıgımızden red verdıler cok sacma geldı cogu kısı alıcagımızı soylemıstı baya uzuldum suankı korkumda hamılelıktede aynısınımı yapıcaklar yanı redmı verırler yoksa yardımcı olucaklarmı green kartı olup dogum yapmıs bılgısı olan arkadaslar yardımcı olursa cok sevınıcem ve rahatlıcam sımdıdıen tesekkurler:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…