- Konu Sahibi citaknuray
-
- #7.521
bende gitmek istiyorum ama yapabilir miyim bilmiyorum. Herkes bebek küçükken daha kolay diyor ama bana göre bebeğine göre değişir diyorum.Eva ile çok zor:)
Selam marlin konuyla ılgılı yazmıcam ama sorularım var ben yenı uye oldum ve cok mutlu oldum burayı gorunce bızımde green kartımız var ve altı aydır florıdada yasıyoruz daha onceden senın yazdıklarını okudum ve senınde green kartın varmıs anladıgım kadarıyla ve dogum yapmıssın allah annalı babalı saglıklı buyutsun ınsallah:) bızde dusunuyoruz ve daha once yardım almak ıstedık ama verılmedı ben ıssızım esımde cok almıyo ama yınede bes yıl oturma olmadıgından vermedıler anlamadık bızde herkez alırsınız demıslerdı sımdıde hamılelektede saglık ıcın olanak verıırlermı vermezlermı cok korkuyorumbana bı cevap atarsanız cok sevınırım gorusmek uzere:)
Turk vatandasligi icin islemleri yapmadan giris cikislarinda sorun olmaz degil mi?
Selam hoşgeldin aramıza:) Bizde greencard ile geldik ve altı ay sonra hamile kaldım.Maryland eyaletindeyim hamile olduğum için başvurdum ve çıktı.Bence hamile olduğunu öğrendiğin zaman başvursan çıkar,çünkü ben hamilelikten dolayı sağlık yardımı almıştım.Hamile ve çocuklu olunca gelir durumuna bakıp onay veriyorlar.Ama dediğim gibi hamilelik düşünüyorsan öğrendiğin zaman klinikte falan onaylatıyorsun ona göre forum doldurup belli yere gönderiyorsun,eyalete göre onay ve kartın gelme zamanı değişiyor ama bizim burda çok çabuk geldi.Ayrıca hamilelik sonrası bebeği doğurduktan 2-3 ay sonrasına kadar sigorta devam ediyor.Sonra kendilileri yenilemek için forum gönderiyorlar,şartlar aynısıyla sigortan yenileniyor.
5 yıl oturma şartı yok, sadece hamilelik ve gelir düzeyi...Bol şans:)
koko, bak ben o dedigini bilmiyordum, gerci TR'ye donuste yanimda ablam ya da esim olur ama daha sonraki ziyaretlerde kac yasina kadar iki kisi lazim onu bir ogreneyim...misal 2 yasina bastiklarinda kendim idare edebilirim diyordum...
mamun, 10 gun cok erken degil mi? havaalanlari ucaklar ne kadar hijyeniktir ki bebis kaldirabilsin? doktoruna da sorarsin elbet ama bence biraz daha ertele..cok mu bunaldin sen de?:26:
ben de gidince konsoloslukta bir Turk nikahi kiydirayim bari, dogumdan sonra daha zor olurmus. gerci American nikahini da onaylatabiliormussun direk ama biri bana sorsun yaf baski altinda kalmadan evlenmeyi kabul ediyor msun diye
haha sIkIyosa hayir de, gobegimdeki canavarlarla
bir de benim greencard'daki soyadim da ayni ya...greencard'i kocadan alan kizlar, sizin de mi oyle?
Bu uygulama bile eyaletten eyalete degisiyor, bazi eyaletler (cumhuriyetciler) hamile ve cocuklara bile yardim yapmiyor. Eyaletin dept. of health websayfasindan arastirin ona gore hareket edin. Yardim aliriz kesin diye bel baglamayin. Yardim da saglik sigortasi olacak zaten, ekstra parasal destek zor.
koko, bak ben o dedigini bilmiyordum, gerci TR'ye donuste yanimda ablam ya da esim olur ama daha sonraki ziyaretlerde kac yasina kadar iki kisi lazim onu bir ogreneyim...misal 2 yasina bastiklarinda kendim idare edebilirim diyordum...
mamun, 10 gun cok erken degil mi? havaalanlari ucaklar ne kadar hijyeniktir ki bebis kaldirabilsin? doktoruna da sorarsin elbet ama bence biraz daha ertele..cok mu bunaldin sen de?:26:
ben de gidince konsoloslukta bir Turk nikahi kiydirayim bari, dogumdan sonra daha zor olurmus. gerci American nikahini da onaylatabiliormussun direk ama biri bana sorsun yaf baski altinda kalmadan evlenmeyi kabul ediyor msun diye
haha sIkIyosa hayir de, gobegimdeki canavarlarla
bir de benim greencard'daki soyadim da ayni ya...greencard'i kocadan alan kizlar, sizin de mi oyle?
Bu uygulama bile eyaletten eyalete degisiyor, bazi eyaletler (cumhuriyetciler) hamile ve cocuklara bile yardim yapmiyor. Eyaletin dept. of health websayfasindan arastirin ona gore hareket edin. Yardim aliriz kesin diye bel baglamayin. Yardim da saglik sigortasi olacak zaten, ekstra parasal destek zor.
Yok ben gittigimde kizcem 2 aylik falan olacak tabi gidersem ben 10 gunden sonraki bebisler bile ucabiliyo manasinda dedim:) Bende turk nikahi kiydirmadim sart mi? Benimde green cardda kendi soyadim yazio degisirmedim de...cocuga nufus cuzdani cikarmak icin nikah mi kiymak lazim
koko derya tam tur atmış yataktaçok hareketlendiler değil mi, bazen koltukta bırakıp arkamı dönmeye korkuyorum. Bizimki arada bassinette yatıyor son zamanları zaten içinde kocaman kalıyor artık.ayaklarıyla dönencelerindeki ayıcıklara tekme atıyor nerdeyse.
Sali gunu gidiyor.Allah kavustursun derseniz sevinirim.
Allah kavustursun Esra alisinca zor oluyoSali gunu gidiyor.Allah kavustursun derseniz sevinirim.
Selam hoşgeldin aramıza:) Bizde greencard ile geldik ve altı ay sonra hamile kaldım.Maryland eyaletindeyim hamile olduğum için başvurdum ve çıktı.Bence hamile olduğunu öğrendiğin zaman başvursan çıkar,çünkü ben hamilelikten dolayı sağlık yardımı almıştım.Hamile ve çocuklu olunca gelir durumuna bakıp onay veriyorlar.Ama dediğim gibi hamilelik düşünüyorsan öğrendiğin zaman klinikte falan onaylatıyorsun ona göre forum doldurup belli yere gönderiyorsun,eyalete göre onay ve kartın gelme zamanı değişiyor ama bizim burda çok çabuk geldi.Ayrıca hamilelik sonrası bebeği doğurduktan 2-3 ay sonrasına kadar sigorta devam ediyor.Sonra kendilileri yenilemek için forum gönderiyorlar,şartlar aynısıyla sigortan yenileniyor.
5 yıl oturma şartı yok, sadece hamilelik ve gelir düzeyi...Bol şans:)
Tesekkur ederım hosbulduk:) bılgıler ıcın cook tesekkur ederım hepinize umarım saglık ıcın karsılıyodur baska bısey ıstemıyorum zaten bu eyalettekını bılmıyorum bende ama bı tanıdıgım burda ogrencı vızesıyle vardı onunkını karsılamıslar hıc ucret vermemıs ona yaptıklarına gore banada veırıler galıba bılmıyorumkı hem dogum oncesı ve sonrası cekte almıs sut v.b seyler ıcın sızede verdılermı hamılelıkte annne ıcın sonra bebek ıcın cekte alıyomusunuz pekı canım onuda merak edıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?