Amerika'da Hamilelik

bende gitmek istiyorum ama yapabilir miyim bilmiyorum. Herkes bebek küçükken daha kolay diyor ama bana göre bebeğine göre değişir diyorum.Eva ile çok zor:)

Selam marlin konuyla ılgılı yazmıcam ama sorularım var ben yenı uye oldum ve cok mutlu oldum burayı gorunce bızımde green kartımız var ve altı aydır florıdada yasıyoruz daha onceden senın yazdıklarını okudum ve senınde green kartın varmıs anladıgım kadarıyla ve dogum yapmıssın allah annalı babalı saglıklı buyutsun ınsallah:) bızde dusunuyoruz ve daha once yardım almak ıstedık ama verılmedı ben ıssızım esımde cok almıyo ama yınede bes yıl oturma olmadıgından vermedıler anlamadık bızde herkez alırsınız demıslerdı sımdıde hamılelektede saglık ıcın olanak verıırlermı vermezlermı cok korkuyorum bana bı cevap atarsanız cok sevınırım gorusmek uzere:)

Selam hoşgeldin aramıza:) Bizde greencard ile geldik ve altı ay sonra hamile kaldım.Maryland eyaletindeyim hamile olduğum için başvurdum ve çıktı.Bence hamile olduğunu öğrendiğin zaman başvursan çıkar,çünkü ben hamilelikten dolayı sağlık yardımı almıştım.Hamile ve çocuklu olunca gelir durumuna bakıp onay veriyorlar.Ama dediğim gibi hamilelik düşünüyorsan öğrendiğin zaman klinikte falan onaylatıyorsun ona göre forum doldurup belli yere gönderiyorsun,eyalete göre onay ve kartın gelme zamanı değişiyor ama bizim burda çok çabuk geldi.Ayrıca hamilelik sonrası bebeği doğurduktan 2-3 ay sonrasına kadar sigorta devam ediyor.Sonra kendilileri yenilemek için forum gönderiyorlar,şartlar aynısıyla sigortan yenileniyor.

5 yıl oturma şartı yok, sadece hamilelik ve gelir düzeyi...Bol şans:)

Turk vatandasligi icin islemleri yapmadan giris cikislarinda sorun olmaz degil mi?

Pasaportu olmadan amerika'ya geri donuste giris sorun olabilir. Yanlis hatirlamiyorssam konsolosluktakiler amerikan pasaportu gerek giris icin demislerdi, yaninda siz varsaniz n.cuzdani gerekmeyebilir. Emin olmak icin arayip sorun.

Bu uygulama bile eyaletten eyalete degisiyor, bazi eyaletler (cumhuriyetciler) hamile ve cocuklara bile yardim yapmiyor. Eyaletin dept. of health websayfasindan arastirin ona gore hareket edin. Yardim aliriz kesin diye bel baglamayin. Yardim da saglik sigortasi olacak zaten, ekstra parasal destek zor.

Tekrar nikaha gerek yok ya, marriage certificate ile gidip evliligi tanittiriyorsun yeni nufus cuzdan cikiyor. Amerikada kendi ismini legal name olarak tutabiliyorsun amatr'de ya kocanin soyadini alacaksin ya kendi soyadina ekleyeceksin. Benim green cardda kizlik soyadim vardi, marriage certificate gosteriyordum legal name change belgesi olarak. Artik her yerde ayni soyadim. Kocama kartini ben aldim, onun etkisini bilmiyorum. Ocaktanasvurduk bu hafta geldi, bayagi cabuk oldu, vize derdinden kurtulduk. Kizin turk vatandaslik vs basvurusunu teee ne zaman yaptik, hala ses yok. Pasaport basvurusunu yapamadik bir tek, haziran'da isvicre isi yattigi icin agirdan aliyorum.

Esra, annen gitti mi? Allah kavustursun mu diyeyim?

evet doğrudur, bizim eyalet için durum böyle.Sağlık yardımı alsan yeter zaten malum sağlık olayı çok pahalı.Bizim eve doğumdan sonra 500 dolar fatura geldi, baktım başka bebenin adı, karışıklık olmuş, soyadlarımız benzer.2 çocuklu oldum bir anda.Sadece çocuk dr.muayene fiyatı bu! yoksa sağlık yardımı alınca herhangi bir ücret ödemiyorsun.

Yok ben gittigimde kizcem 2 aylik falan olacak tabi gidersem ben 10 gunden sonraki bebisler bile ucabiliyo manasinda dedim:) Bende turk nikahi kiydirmadim sart mi? Benimde green cardda kendi soyadim yazio degisirmedim de...cocuga nufus cuzdani cikarmak icin nikah mi kiymak lazim

koko derya tam tur atmış yatakta çok hareketlendiler değil mi, bazen koltukta bırakıp arkamı dönmeye korkuyorum. Bizimki arada bassinette yatıyor son zamanları zaten içinde kocaman kalıyor artık.ayaklarıyla dönencelerindeki ayıcıklara tekme atıyor nerdeyse.

dogrudur, hatta bazi eyaletler pregnancy icin 5 yil doldurulmamissa residency, sadece emergency medicaid adi altinda veriyor yani sadece dogum masrafini karisiliyor, rutin kontroller degil.
yalniz medicaid haricinde eyaletlerin kendi saglik yardim sandiklari da var galiba...
velhasil koko'nun dedigi gibi hersey eyaletten eyalete degisiyor. kimisinde ogrenciler hatta kacaklar bile alirken kimisinde cok limitli tutyorlar...

ben de tam daha arastirmadim ama evlilik disi islem yaparlar sanirim ki uzun prodesur...ya burdaki marriage certificate i ver onaylat ya da normal nikah icin basvur...yani TR'ye gideceksen sorun cikmasin gumrukte...yani nufus cuzdanini evlenmeden de cikarabilirsin ama baba hanesine isim icin resmi belge falan talep ederler, daha uzun is...
esim kizdiryordu, e hadi bari seni nikahima alayim diye:)) giciklik degil mi, hayir diyecegim ben de memur sordugunda:))

Son düzenleme:

Kendi etrafinda donuyor bir de sirt ustunden yan donup yuzustune donmeye ugrasiyor ( uykusunda!!). Artik alt degistirirken falan asla bos bulunmamak lazim, bir el hep ustunde olmali. Yataga koltuga falan yatirmiyoruz biz, ya park yatak ya besik ya yerdeki oyun mati. Yuksek yere yatirsan bir donme calismasi ile pat yerde! Allah korusun. Bizimki de yemek yerken koydugumuz ana kucagini begenmiyor artik, mama sandalyesine oturtuyoruz. Buyuk geliyor ama bagliyoruz acik da arkaya yatiriyoruz. Arkaya cok yatirsak dirsekleriyle itip dogrulmaya calisiyor canavar. Bu yermati/playgym iyiymis ya, cocuk hareketleri icin super. Yatiriyon debeleniyo! Tummy time sevmiyordu bizimki, matta daha uzun duruyor, dirsekleri ne yapacagini bilse emekleyecek bile, dizleri oyle ittiriyor ki!

Tesekkur ederım hosbulduk:) bılgıler ıcın cook tesekkur ederım hepinize umarım saglık ıcın karsılıyodur baska bısey ıstemıyorum zaten bu eyalettekını bılmıyorum bende ama bı tanıdıgım burda ogrencı vızesıyle vardı onunkını karsılamıslar hıc ucret vermemıs ona yaptıklarına gore banada veırıler galıba bılmıyorumkı hem dogum oncesı ve sonrası cekte almıs sut v.b seyler ıcın sızede verdılermı hamılelıkte annne ıcın sonra bebek ıcın cekte alıyomusunuz pekı canım onuda merak edıyorum

selam arkadaslar umarim herkesler iyidir

bizim dun kirkimiz cikti cok sukur.

bugun de annem gidiyor onu yolculucaz.

esracim seni de Allah kavustursun.

bu arada green card imiz da geldi cok sukur.

bizde bir ay sonra TR yolcusu gibi gozukuyoruz hadi bakalim nasip..

bundan sonra umarim daha sIk ugrayabilirim.

Yok artik alisveris fasli kapandi koko. Iki buyuk bir kucuk valizimiz var .Tam kilo sinirinda. Kiloyu gecip havaalaninda dunyanin parasini bayilmak istemiyorum.Anneme kendine birsey getirme ben sana alirim buradan valizleri bos getir demistim.O da sadece Lara ya kiyafet getirmisti.Simdi annemin esyalari ablama yegenlerime aldiklarim doldurdu valizleri.

Ne guzel hemen hemen hepiniz tr.ye gidiyorsunuz.Benim mumkun degil.Zaten her gidisimde sadece 2 hafta kalabiliyordum.2hafta icin Lara yi yormaya kiyamam.1 ay olsa tamam.

Dun ehliyetimin expired odugunu farkettim.Hemde 5 ay once :)) Halbuki hamileyken aklimdaydi .Sonra unuttum. Bu hafta sonu gideyimde yenisini alayim. Birde ceza odicem Insallah trafikte durdurmazlar Cumartesiye kadar.Birde ticket odemek istemiyorum.

Oncelikle hosgeldin Ezoemo.Bence en dogru bilgiyi yasadigin eyalette hamilelik gecirmis birine sorarak alabilirsin yada netten bakarak.50 Eyalet 50 farkli kanun var bu ulkede.Saglik yardimi alan arkadaslar ne derse desin yine farkli birseyler vardir Florida da.

slm kizlar bende topiginizi ilk kez gordum ve yazmak istedim...green card icin bizde basvuru yaptik 1 mayisi bekliyoruz sonuc icin....bende 6 aylik hamileyim insallah bizede cikarda bebegimi orada dunyaya getiririm....

orada yasayanlar cok sanslisiniz turkiye yasanacak gibi degil artik (

Esra ve Ztar Allah kavuştursun...Birkaç gün çok zor geçiyor
Esracım Lara bile alışmıştır annene ilk zamanlar onun bile gözleri arar.Annem gidip kameradan Evaya seslenince çocuk içerde arıyordu anneanneyi:)) Bize ne kadar zor geliyorsa emin ol onlara daha çok zor geliyor,annem hala kamerada görüp içleniyor bazen ağlıyor:)) Bana da herkes bu yaz gelmiyor musun diyor, gidersem 1-2 ay kalırım ama eşim seneye gidelim diyor.Kızından bu kadar ayrı kalmak istemiyor galiba.

Ztarcım 40nız çıkmış:) Zehra hatun nasıl bir bebek,akıllı mı:)) bizim kızlar gibi cadoloz mu yoksa))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…