- Konu Sahibi citaknuray
-
- #7.581
Ben bosluktan ne yapacagimi sasirdim:) Ne yapsam gelsem birinizin yaninda annelik stajimi yapsam ne yapsam:)
Ehliyet almak icin sinava hazirlaniyorum hali hazirda turk ehliyetim var Tr de suruyodum hos burada da suruyorum ama artik surem doldu ve ehliyet almam lazim tek ama tek korkum paralel park bohuuBelki gobusumu gorunce bana park yaptirmazlar
hoşgeldin ve bebeğini sağlıkla kucağına almanı dilerim.Genelde 20.haftada detaylı ultrasonda cinsiyeti söylüyorlar,biraz erken gibi ama türkiyede herkes genelde 13.14 haftada öğrenmiş oluyor:) Benim ikili tarama testinde ultrason uzmanı bebişten bahsederken she demişti bende aa kız mı diyorsunuz dediğimde yoo yoo hayır ben tüm bebeklere öyle derim ağız alışkanlığı dmeişti ama bence o zaman görmüştü:)) kız dedilerse yanılma payı daha az bence! sen ne hissediyorsun,umarım gönlünüze göre hayırlısı olur. Amerika hangi eyalet?
Canım bebeğin olunca vakit kalmıyor sıkılmaya şöyle bir boş zaman olsa da uyusam diyebilirsin:)) ama gel görki bende arkadaşlarım olup gelsinler gidelim, gezelim tozalım istiyorum.Tr de hayatı öyle bıraktık,bebekle orda hayat nasıl olurdu bilmiyorum ya ben hep memleketi özlüyorum:))) Ehliyet sınavını gel bana sor ne çektim! O kadar kıllar ki bizim eyaletteki amcalar teyzeler:)) beni bir kez stop da az durdun diye bıraktılar!bir kere paralel parkta kaldım, hafif arkadaki işaretlere dokunmuştum:)) en sonuncuda 6 aylık hamileydim ama çok belli olmuyordu göbiş ve geçtim:)) göbeğime mi acılar bilemem ama paralel park yaparken eşim gözünü kapamıştı ay bizim hatun yine kaldırımamı çıkacak diye parkuru park etmeleri bitirip yola çıktığımıza direkisyonu tek elimle çevirdim diye uyarı aldım:)) usta şoförmüsün leynn dalgası yaptılar bana:)) yolu da bitirdik sorunsuzca ama yani hayatımda bu kadar zor ehliyet olayını burda gördüm.Bizim memlekette çok kolay veriyorlar ya
Hoşgeldin bende yenıyım saglıkla kucagına al bebısını ınsallah:) bızde denıyoruz bakalım ınsallah guzel haber olur:)
Selam!
Kaynatmissiniz yine? Biz bugün yorgunuz, babamiz sehir disindaydi, ben nöbet tuttum gece. Zibidi gece bir ara uyanıp yatakta debelenirken dondü! Sirtustunden yuzustune yani. Sapsalim ilk tam dönüşünü gecenin bir yarısı yapınca korktu uyandı ağladı. Aldım geri uyumak bilmedi (heyecandan mı ne?). Uykusuzluktan mahvoluyorum ama dalamiyordu. Sonunda daldı ama saat bası uyandı. Bicirim gece uyaninca parmağını emer geri uyurdu, dün bunu unuttu sanki birden. Ben de ağzına emzik verilmesini yasakladım. Eliyle halledebiliyor, unutmasın bunu emziğe alısip. Ama bir emerek uyuma sorunumuz var, suck to sleep association. Haftaya dogu kıyısına gidip donelim o ise el atacağım. 4 aylık olmuş olacak, bazı uyku eğitimleri için vakit geliyor. Bugün sleep buddy/ loveyimizi çıkardım. Koynumda tuttum bayağı kokum sinsin diye. Ona sarılıp parmağını emsin bütün gece uyusun :)))
Benim ehliyet hikayem cok komik, 4. Seferde mı ne aldım. Hala da otobana çıkamam.
Bugün dönme heyecanı yasıyoruz, katilara gelene kadar ne cok şey olacak! Oturma, eline geceni ağzına götürme vs. Bunlar da büyüyüp gidiyorlar, bir bakmışsin meleğim gibi dogumgunu partisi planlıyoruz!
Selam!
Kaynatmissiniz yine? Biz bugün yorgunuz, babamiz sehir disindaydi, ben nöbet tuttum gece. Zibidi gece bir ara uyanıp yatakta debelenirken dondü! Sirtustunden yuzustune yani. Sapsalim ilk tam dönüşünü gecenin bir yarısı yapınca korktu uyandı ağladı. Aldım geri uyumak bilmedi (heyecandan mı ne?). Uykusuzluktan mahvoluyorum ama dalamiyordu. Sonunda daldı ama saat bası uyandı. Bicirim gece uyaninca parmağını emer geri uyurdu, dün bunu unuttu sanki birden. Ben de ağzına emzik verilmesini yasakladım. Eliyle halledebiliyor, unutmasın bunu emziğe alısip. Ama bir emerek uyuma sorunumuz var, suck to sleep association. Haftaya dogu kıyısına gidip donelim o ise el atacağım. 4 aylık olmuş olacak, bazı uyku eğitimleri için vakit geliyor. Bugün sleep buddy/ loveyimizi çıkardım. Koynumda tuttum bayağı kokum sinsin diye. Ona sarılıp parmağını emsin bütün gece uyusun :)))
Benim ehliyet hikayem cok komik, 4. Seferde mı ne aldım. Hala da otobana çıkamam.
Bugün dönme heyecanı yasıyoruz, katilara gelene kadar ne cok şey olacak! Oturma, eline geceni ağzına götürme vs. Bunlar da büyüyüp gidiyorlar, bir bakmışsin meleğim gibi dogumgunu partisi planlıyoruz!
Bak sen derya kuzusuna gece uykusunda bile dönmelere başlamış:)) yazık ya korktu garip geldi demekki uyuyamadı canım ya. Bizim gece uykularımız artacağına sanki aralıklarla azalarak devam ediyor:) her 2 saatte bir kuralına uyuyor ama bazen saatlik kalkıyor.Keşke bizimki emzik alsaydı ben çok krize girdiği zamanlar verirdim,çünkü elleriyle de pek kendini sakinleştirmiyor.Bazen kalkmadan yatakta yarı uykulu dinliyorum kendiliğinden yeniden uykuya daliyor.Geceleri babası uyutup işe gidiyor:)) bende uyumuyor sürekli meme ve emme yalama modunda oluyor,babasında huzur buluyor:))
Bak sen derya kuzusuna gece uykusunda bile dönmelere başlamış:)) yazık ya korktu garip geldi demekki uyuyamadı canım ya. Bizim gece uykularımız artacağına sanki aralıklarla azalarak devam ediyor:) her 2 saatte bir kuralına uyuyor ama bazen saatlik kalkıyor.Keşke bizimki emzik alsaydı ben çok krize girdiği zamanlar verirdim,çünkü elleriyle de pek kendini sakinleştirmiyor.Bazen kalkmadan yatakta yarı uykulu dinliyorum kendiliğinden yeniden uykuya daliyor.Geceleri babası uyutup işe gidiyor:)) bende uyumuyor sürekli meme ve emme yalama modunda oluyor,babasında huzur buluyor:))
Ben bosluktan ne yapacagimi sasirdim:) Ne yapsam gelsem birinizin yaninda annelik stajimi yapsam ne yapsam:)
Ehliyet almak icin sinava hazirlaniyorum hali hazirda turk ehliyetim var Tr de suruyodum hos burada da suruyorum ama artik surem doldu ve ehliyet almam lazim tek ama tek korkum paralel park bohuuBelki gobusumu gorunce bana park yaptirmazlar
eger hali hazirda turk ehliyetin varsa onu ingilizceye motor vehicle onayli noterden tastikli cevirip sadece yazili sinava girebilirsin.dreksiyon sinavina girmene gerek kalmadan alirsin.Ben Nj yim ve Gecen Aralik ayinda aldim.Onlarin kitapcigi ve internette daha once cikan sorulardan calismistim.Ingilizcem hatta yeterli olmamasina ragmen duzenli calisinca yazili sinavi cok rahat gectim.simdide evde oturmuyorum Esim kota koydu neymis hamileymisim cok gezenti olmiyacakmisim..Sende en kisa surede verirsin keyifli zamanlar
ben de emzik ve biberonu kullanmayi sevmesini isterdim.Eva biberon kullanabiliyor mu ?
bizimki 1 aya yakindir dilini emiyor.anlatabildimmi bilmiyorum ama uykusu geldiginde sanki emzik emer gibi dilini emiyor dil hafif disarda.hic sevmem bu tarz seyleride.yapmamasi icin dikkat dagityorum ama ne fayda..umarim gecicidir.
marlincim oyuncaklara ilgisi basladi mi?soyle sesli bisiler verdiginde onunla oyalanabiliyormu ?
ben berfinin yatagina muhahkak oyuncak kokuyorum cok uzun zamandir.bazi geceler uyaniyor hic sesi cikmadan oyuncaklariyla oynarken tekrar daliyor.ben oyuncagin yeri degistiginden yada bazen oyuncak suratinda uyuyor sapsalim o sekilde farkediyorum uyanip uyudugunu.bazen acikmasalarda uyaniyorlar.ilgisi basladiysa oyuncaklara yanina oyuncak koy.
marlincim oyuncaklara ilgisi basladi mi?soyle sesli bisiler verdiginde onunla oyalanabiliyormu ?
ben berfinin yatagina muhahkak oyuncak kokuyorum cok uzun zamandir.bazi geceler uyaniyor hic sesi cikmadan oyuncaklariyla oynarken tekrar daliyor.ben oyuncagin yeri degistiginden yada bazen oyuncak suratinda uyuyor sapsalim o sekilde farkediyorum uyanip uyudugunu.bazen acikmasalarda uyaniyorlar.ilgisi basladiysa oyuncaklara yanina oyuncak koy.
2 saatte bir uyanmasi normal ki, biz bile birkac saatte bir uyanip geri uyuyoruz. Sleep cycle olayi. Bebelerin sorunu uyaninca geri uyumayi becerememek. Eva kendiliginden daliyorsa ona "iki saat uyudu" deme yahu! Tamamen uyaniyor, agliyor, sizi yerinizden kaldirip yanina getirtiyorsa o uyanmak iste.
Bizimki bu gece yine uykusunda donmeye calisti, donemeyince sinir olup uyandi. Donse bu sefer de gecen geceki gibi uyanacakti. Uyandi mi emmeden uyumuyor malesef. Donmeye baslamasi guzel de, uykularin icine edilmesi iyi olmadi! Ne guzel tam da kesiksiz uyudugu saatleri uzatmaya baslamistik, yalan oldu. Yeni seyler ogrendikce heyecanla gece yapmak isteyecekler, gece yarisi karyolasinda oturan, dikilen, alkislayan tipler olacaklar. Uyu uyuyabilirsen!
eger hali hazirda turk ehliyetin varsa onu ingilizceye motor vehicle onayli noterden tastikli cevirip sadece yazili sinava girebilirsin.dreksiyon sinavina girmene gerek kalmadan alirsin.Ben Nj yim ve Gecen Aralik ayinda aldim.Onlarin kitapcigi ve internette daha once cikan sorulardan calismistim.Ingilizcem hatta yeterli olmamasina ragmen duzenli calisinca yazili sinavi cok rahat gectim.simdide evde oturmuyorum Esim kota koydu neymis hamileymisim cok gezenti olmiyacakmisim..Sende en kisa surede verirsin keyifli zamanlar
naber bacilar
Alahim hc bir seye yetisemiyorum ben cok yoruluyorum yahu..
kuzular iyi olsun da napalim.
ne yemek ne camasir ne utu ne dus .. ne kadar cok zamanim varmis benim eskiden.. simdi yapamiyorum ama normal cunku daha kizin rutini yok.
marlincim sormussun zehra hatun nasil diye.. karnimdaki gibi sakin degil. gazi var sinir oluyor cocuk. bir de asabi haspam. sinirlendikce daha fena agliyor , doruk noktasinda da sakinlestirmek cok zor.
ilk bebek yeni hayat elbetteki kolay degil ama cok sukur olsun , onlarin cani sagolsun,
su an ayagimda salliyorum. surekli yapmiyorum zaten bunu. baen kucakta uyuyor, bazen kendiliginden daliyor falan. bazen de cirit attiriyor. bende firsattan ostifade yazayim dedim. tam bi uykuya dalsa da bende isime gucume baksam. beyazlar kurudu, bulasik makinasindan temizleri cikarip su an tezgahin ustunu kaplayan sefil tabaklari koymam lazim falan..
zor is
Aslında Eva uyanıyor ama pek ağlamıyor.Ben kıpırdanmasına hemen kalkıyorum.İlk uyuduğunda daha derin uyuyor ve kalktığında hiç ağlamasa bile ben emziriyorum.Sonraki kalkmalarında mızmızlanıyor yine ama emmek istiyor,işte o kısımlarda emzirmeden uykuya geçebilir mi bilmiyorum.Çok nadir kendiliğinden geçiyor.Ama uzun sürüyor.Emzirince rahatlıyor daha rahat uyuyor tabiki bende:)) Aslında ayrı odada olsa belki her kıpırdanmasına kalkmasında bende kalmayacağım, yanına gitmeyince kendiliğinden uyuyacak belkide.Ama ev minik olunca, yataklarımız yan yana gel de duyma:) zaten kulaklar hassas artık, herşeyine zıplıyoruz:))
Derya balık işte ya:)) yatakta süzülme taklalar atma moduna girmiş:)) yerim onu boncuk gözlü sarı kafaaa
Yapma be marlin! Bak ben de yanimda park yatakta yatarken gak dese hemen basliyordum pisspiss. Odasina gecirdigimizde yaninda nobetteyken bir monitorden bakayim ne oluyor, gercekten uyanmissa alirim dedim. Bir baktim uyanmadi bile, oyle debelendi mirin kirin etti daldi. Bir baktim uyandi gozleri acti sonra geri kapadi uyudu. Bir sure sonra gercekten alip emzirmemi gerektirecek uyanmalari ayirdeder oldum. Her ufak uyanmaya meme verirsen hem sen yorulursun hem de geceleri kendi kendini rahatlatip uyumayi hic ogrenmeyeceginden hep uyanir. Bu suck to sleep association bizde var, sizde de olmasin! Bebelerin uyurken cok hareketli ve gurultulu olduklarini keske en bastan bileydim. Bu yasta aksam guzel bir emzirmeyle en az 4 saat emmeden uyuyabilir, hatta 6-8 saat de dayanir gunduz de iyi yediyse. O ilk surekli guzel uykunun suresini uztmak amac.
Aman ac kaldi yavrucak diye meme verme. Zaten hareketlenme, dis mis derken geceleri daha cok kalkacagiz, mecbur degilsen alma, birak uyusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?