Amerika'da Hamilelik

oyuncaklara ilgi gostermeye basladigindan beridir koyuyorum.onlarla konusuyor vakit geciriyor.oyuncaklar kucuk seyler ama ses cikartan seyler.yani agzina burnuna gelse bile zarar vercek turden degil.bence deneyin sizlerde.

ben berfinin uyku konusunda cok cok uzun zamandir rahatim.umarim gidip gelmek durumu bozmaz.

esra annen gelir insallah en kisa surede. bebege esin mi bakiyor? ben de annemi cok ozluyorum, ev bosaldi resmen gidince.

koko bizimki hala donmuyor ya, acaba donmesi mi gerekir? destekle yana dusuyor ama oyle tam donmedi hic. oturmak istiyor ama cok. gerci oturtmamaya calisiyorum.

bizde de emerek uyuma sorunu basladi, onceden yatagina koyardim uyrdu. artik illa memede uyuycak. marlin kendi kendine dalma olayina nasil dayanican bilmiyorum, ben yapiyim diyorum cigligi basiyor :) yani kiyamayip aliyorum kucagima napiyim. uyku egitimi olayini ben de arastiriyim ama cocugu aglamaya birakin gidin yorulsun uyusun olayi bana gore degil. birakamam oyle. baska yontem varsa super olur. huylari degisti resmen.

bu arada bu ay kilo alimi cok yavas, her ay 1 kilo alrdi. bu ay yarim kilo bile almamis. hareketlendi diye mi bilmiyorum. koko baska ne oyuncak kullaniyosun tomy lamazeden baska? link var mi aliyim. oyuncakta senin ekolunu benimsiyoruz.

ztar valla hic bi ise tam yetisilmiyo. yemek yapmak cok zor ozellikle.

dun malle gittim, aynadan kendime baktim. gozlerim cokmus resmen, yuzumde yorgunluk var. moralim bozuldu eve dondum :) canlari sagolsun napalim. bu arada sacim da cok dokulmeye basladi, ne zaman durur bu bilginiz var mi?

Yok kız silgi dönmesi gerek değil:) o deryoşun zıpırlığıııı:)) bazı bebekler 6-7 ayında bile yüzüstü dönmek istemezlermiş.Bizimki oyun halısında kendini o yana bu yana fırlatıyor ama yüzüstü olmayı pek sevmiyor.Yüz üstündeyken ayaklarıyla poposunu kaldırıyor ahaha ha gayret şimdi kalkacan ayağa falan deyip dalgaya alıyorum bizim kızı:)) ayrıca bizimkide oturmak istiyor, babası bilgisayayar başında hem kucağında oturtuyor ne halde hemde.diyorum çocuk iki büklüm oturuyor diyorum seviyor o diyor.Ayrıca 4.aydan itibaren destekli oturtun diyorlar.Ayrıca bizim doktor bir iki aylık iken bu oturmak istiyor zararlı mı dediğimizde çok olmadığı sürece yok demişti.Geçen arkadaşın bebesini facebookta gördüm 3 aylık bebe resmen desteksiz oturuyor çığlık çığlığa yorumlar vardı.Yapma be kızım o çocuk daha oturamaz diye ama kız ısrarla dr birşey olmaz diyor ve bebeğim seviyor demiş:)

Benim saçlarda dökülüyor ama kısa kestirdiğim için banyoda falan zorlanmıyorum.Eskisi gibi dinlenmiş taze ciltler bizden geçti artık silgiiiii:)))

Son düzenleme:

Bizdeki oyuncaklar sunlar

Amazon.com: IQ Baby Knock-Knock Blocks: Toys & Games

Octopus Activity Plush

Amazon.com: Melissa & Doug Longfellow Caterpillar: Toys & Games

Bloklarla henuz cok ilgilenmedi, ses cikaranlari agzina sokuyor tek. Ahtapotu cok seviyor, adi ahu. Yusufcuk yusufu da seviyor. Bir de dun arkadas su tirtili getirmis, o da ilgisini cekti. Tirtilin lamaze versiyonu da var, hisirtili sesli, ama bir de sessiz oyuncak olsun iyi oldu. Belki yataga bunu veririm yaninatam sarilip yatmalik :). Bunlar disinda yer gym var, hani uzerine bir seyler asiliyor. Yatiriyon uzanmaya calisiyor falan. Biz onu kullanmaya baslayali hareketlendi, donme falan onun eseri gibime geliyor. Ama bu hareketler ve sairelerin yasi yok. Bazisi donmeden emekliyor, bazisi emeklemeden yuruyor falan. Bebekleri karsilastirmamak lazim.

Klo alimi 4. Aydan sonra yavaslarmis, memede gecen zaman azaliyor ve hareketleniyorlar. O grafiklere bakarsan onlarda da gorursun hiz yavasliyor.

Saclar bende de feci. Devamli toplu, acsam her yer sac oluyor, cocugun orasindan burasindan topluyorum.

Biz oturtuyoruz uyanik oldugunda, mama sandalysinde eslik ediyor yemegimize. Gunun cogu yatar vaziyette tabii ama oturmuyoe degil. Bumbo'da cok guzel oturuyor mesela!

Uyku konusunda cok okudum ama beceremedim ((. Daha kucuk tabii cok sorun etmiyorum ama memeci oldu cok, gunduz kesinlikle yatakta yatmiyor, kucagimda butun gun! Daldi diyelim, yataga usulca koydugum gibi aciliyor gozler. No cry sleep solution var pantley'in, onu dene. Butun kitaplarda bazi seyler ortak zaten, aksam rutini, gunduz naplerinin onemi, su bu. bebek uyanip aglayinca ne yapilacak fark orada. Bu kitapta meme aliskanligini yikma yontemi var, dogu kiyisindan donunce onu deneyecegim. Aglatmadan olacak mi bakalim. Memede de olsa uyuyor ya ona sukrediyorum. Aksam uyudugu gibi ben yatiyorum. Esimle bir sey yapmak, bir dizi izlemek yalan oldu. Gecenlerde yedibucukta yativerdi, o zaman bir bolum bir sey izledik ben yatmadan. Simdilerde genelde dokuzda yatiyor.

Gaz sorunu tam gaz devam! Zaten gece pirt pirt devamli. Bacaklarini kaldirip daha rahat cikatiyor artik, donme isine de o yuzden girdi sapsik, gaz cikaracam derdine! Ztarcim, doktoruna gaz icin rahatlatici bir seyler sorsana. Biz little tummys kullaniyoruz, bariz rahatlatiyor, doktoru da ok dediydi.

Yemek isini kv'ye yiktik. Uyumazken de bebeyi ona veriyorum, onlar oyun oynarken dus alma, azicik ortaligi toplama vs yapiyorum. O gittiginde derya 6 aylik olacak, umarim memede uyuma isini halletmis oluruz o vakte kadar. Kendi kendini de oyalar belki biraz. Ev toplarken oturtayim karsima kutu kapatayim :))

saclarinizi dert etmeyin.tirsmis biri olarak yenileri geliyor sizi azcik rahatlatayim.benim dipten gelen minicik saclarim var.5 ay dan sonra yavas yavas azaliyor.benim hala dokuluyor ama o kadar cok degil.benim baya seyreklesmisti saclarim cok korkmustum.

ben berfini yatagina yatirdigimda kesinlikle aglatmiyorum.oyle mizmizlandiginda aliyorum kucagima bir iki tur atiyoruz sonra tekrar yerine koyuyorum.aglatmaya bende dayanamam.
cigliklar ata ata azcikta konusa konusa uyuyor kendileri.bence onemli olan uyku saati duzeni oturtturmak.onu alistirmaniz gerekecek.

yani her iki saatte bir yatagina birakin.yaninda durun gulun konusun ama yatagina yatirin.yani ben oyle yapmistim.simdi arada sassakta genel durumumuz masallah cok iyi.
tabi artik 2 saatler sasti.orn bugun sabah 6 da kalkti.8.30 uyudu.9.15 kalkti.12 de yatti.3 te kalkti.simdi aksam 8.30 yatti.ben gece uyumadan emziririm.gece ya kalkar ya kalmaz.taki sabah 6 ya kadar.durumumuz bu..masallah diyeyimm :)))

aman masallah masallah gece bir kalkmaya 8:30-6 super bence, oyle olsa ben raziyim vallahi. ne zamandan beri bu gece uykusu duzeninde? biz de dun gece 8-8:30 arasi uyuduk sabah 6yi biraz gece uyandik, gece 3 gibi uyandi emdi, onun disinda tabii klasik yari uyanmalar oldu (ellesmedim geri uyudu). hep boyle olsa canima minnet ama her zaman boyle olmuyor iste, bu gece goreceli olarak gazsiz bir geceydi. gaz olunca daha cok "tam" uyaniyor. su gaz bir bitse...

ben ozellikle aksamlari belirli bir saatte odasina cikarip uyuma ortamini hazirlayip emziriyorum, oyle bir rutinimiz var ama memede uyuyabiliyor ancak. gunduz de uyku duzenimiz var az biraz ama hep kucakta memede, senin gibi yataga yatirip uyumasini saglamak istiyorum, gelecek haftaki gezimizden sonra amacim memesiz uyumasi, ozellikle de gunduz. berfin ablasi idolumuz :)

Canim guzel sozun icin tesekkurler,Sen de Guzel Eva'nin Guzel Annesi...Nasil oldu Eva kuzusu Diet baslamissin biraz fark ettimi cnm,Umarim daha iyidir..
guzel sozlerin icin tesekkurler..mail adresini ozelden yazarsan sana da gonderirim tabiki.. herkesin evladi kendine cok cok guzelll. Allah evlatlarimizin sansini bahtini iyi etsin.
Hemen gonderiyorum Canancim:))
Ve test sonucu belli oldu.Seker cikti Cuma gunu fetus fetal center diye bir yere gidecegiz diyet bilgisi ve bebise tekrar bakacagiz.

Cnm hamilelik te bnm de seker cikmisti..Hamilelik seker I diye biliniyor..Hic korkma hamilelik bitince seker olayida bitiyor:) Dogumdan 2 ay sonra tekrar olcturdugunde sekerinin kalmadigini goruceksin:))zaten eminim suan korkun bebis icindir,Ben diyet yapmistim son 3 ay ve Walmart tan seker aleti alip yemeklerden sonra onunla olcuyordum..Coksukur dietim cok iyi gitmisti hic yukseltmedim sekerimi ,Her iste bir Hayir vardir cnm Ben bu sayede de cok saglikli beslendigimi dusunuyorum..Hamilelik boyunca toplamda 8 pound aldim:)) Yani 4 kg bile sayilmaz:) Dr um bunun 3 kg civari in zaten bebis ,suyun vs.. Oldugunu soylemisti Yani aslinda sifir kilo almis sayilabilirmisim:)) hani tr de Ebru salli cagla sIkel vs.. Hamileliklerini 6 kg ile tamamlayip gulucuk dagitiuorlarya:) Ben onlarin rekoru sadece 4 kg ile kirmis oluyorum:))Mert 3 kilo 200 gr dogdu.MasAllah kilosuda iyiydi.Yani diyet yaparken telaslanma sen diyet yapsanda onlar iyi besleniyorlar:))Umarim yazdiklarim moral olmustur sana..Ben seker ciktigini ogrendigimde cok sasirmis uzulmustum telaslsnmistim..Seni tahmin edebiliuorum o yuzden..Dedigim gibi dieti ni guzelce yap Ins saglikla kavus yavruna...Sormak istedigin bisey olursa yazarsin cnm seve seve cvplarim bu konuda..

Esracim Allah kavustursun Annen donmus..Ilk zamanlar biraz zor oluyor AMA alisiyorsun hmn toparlarsin eminim sen..Face den ek gidalari sormustun Dr donusu yazicaktim sana unutmusum kusura bakma( Hmn gonderdim mailine yine:)))
Gerci pek bisi demedi malum buranin dr lar hep ayni:) sevmedigi zmn bi kac gun bekle yer vs..olabilir normaldir:) Herseye verdikleri cvp gibi geliyor artik bana ve soru Sormak istemiyorum,kafama gore takilim diyorum bazen:)))

Ek gidaya baslama olayi gercekten sabir isi( Allah sabirlar versin diyorum..Mert yaptigim onca emekle hazirladigim yemekleri yemiyor malesef AMA earth best in kucuk kucuk kavanozkardaki sebzelerini seviyor gibi:)) Bende ne yapiyim yesinde artik ne olursa diye cabaliyorum:)))

Hepinize sevgilerr...

Mertin annesi hamileliğinde sadece 4 kg alarak rekorlara imza atmışsın:)) doğumdan çıkınca sen eski kilonun bile altına düşmüşsündür.
Benim kilolar annem gittiğinden beri biraz daha azaldı gibi ama hareketsiz olduğum için alt yapıyı sağlamlaştı onu eritmem lazım.
Kızın kakasından sebep yaptığım süt ürünleri diyeti bu kilo olayına yarayabilir, canım tatlı isteyince hiçbirşey yiyemiyorum.
Çok kriz tutunca ballı cevizli ekmek yiyorum:))) geçen margarinsiz kurabiye yaptım ama! 10 gündür tatlı yemeyince değişik tarifler deniyorum.Buarada bizim kaka tahlili temiz çıktı şükür enfeksiyon falan yok ama hala mukuslu kaka devam ediyor,doktor diyet yapsan bile temizlenmesi zaman alabilir dedi.Kaç ay tatlılardan peynirden yoğurttan uzağız bilemiyoruz şimdilik!

Koko dün gece sözünü dinledim.Bir kere uyandı bizimki ama emmeden yatmadı,2 saat sonra yine kalktı ıh mıh etti döndü uğraştı derken kendiliğinden uyudu, 2 saat sonra yine kalktı bu sefer emecem illaki dedi.Bizimki akşam 9-10 arası uyuyor,babasının kucağında uyuyor.Gündüzleri bazen emerek uyuyor, yatağında en fazla yarım saat 40 dk uyuyor.Bu da iyi şükür:) Bu arada bazen salıncakta uzun süre uyuyabiliyor.Müzik açıyorum uykuya geçemediği zamanlarda salıncağa koyunca sallana sallana uyuyor.Bugün banyo yaptı uyuyamadı şimdi salıncakta dudaklarını eme eme uyuyor:))

marlin ben de test sonucunu soracaktim. gozunuz aydin. bizim kakada sumuksu gibi, ben de gidince soriyim doktora.

mert 4 kilo aldim yazmissin; amnion sivisi, plasenta, rahim agirligi, bebek vb derken bana yanlisin var gibi geldi ki bebek zaten 3.200 dogmus. yanlis yazdin sanirim.

Son düzenleme:
Canım geçmiş olsun eva cıga ıyı barı sonuclar ıyı cıkmıs gozunuz aydın:)

marlincim cok gecmis olsun/test sonuclarinda sorun olmamasina sevindim.

Evet serra hiç korkma gecmıs olsun oncelıkle benım kuzenımdede cok yuksek cıkmıstı ve ıgne bıle kullanıyordu am durumuz masallah turp gıbı dogdu suan uc yasında cok saglıklı kuzenımde sekerı dogmdan hemen sonra gectı suan oda ıyı hıc sıkılma yanı ıcın rahat olsun dıye yazmak ıstedım buarada tarcın sekere bıerebır kuzenım ıctıgı sute ekıyodu sekerı yuksekse bıle hemen dusuyodu bı zararıda yok bılgın olsun

Evet serra hiç korkma gecmıs olsun oncelıkle benım kuzenımdede cok yuksek cıkmıstı ve ıgne bıle kullanıyordu am durumuz masallah turp gıbı dogdu suan uc yasında cok saglıklı kuzenımde sekerı dogmdan hemen sonra gectı suan oda ıyı hıc sıkılma yanı ıcın rahat olsun dıye yazmak ıstedım buarada tarcın sekere bıerebır kuzenım ıctıgı sute ekıyodu sekerı yuksekse bıle hemen dusuyodu bı zararıda yok bılgın olsun

Evet silgi hepsini bende biliyorum..yukaridada yazdim Dr um zaten bunun 3kg civarinin cocuk olucagini,, suyum vs aslinda hic kilo almadigimi soylemisti ki!!!
39.haftamda toplamda 8 pound almistim..buda 3kg600 civarina denk geliyor:)Dogum yaptigimda tam 40+0 dim..yani biz duz hesap hatta 4 diyoruz , o bir hafta icinde 400 gr ekliyerek:))Kucucuk bir karnim vardi,
gorsen..AMA dedigim gibi MasAllah kuzum kucuk kilo degildi..
Aynen oyle Marlincim dogum yaptiktan bir sure sonra ( tam olarak zamani hatirlamiyorum 1 yada 2 hafta sezeryan oldugu icin ) Dr kontrol e gittigimde eski kilomun altindaydim..

kizlar herkese bisey sorcam

buguun berfine siyah uzum 2 tane ve yarim muz verdim.uzumun suyu muzuda rendeledim bir kac kasik yedi.

ikindi vakti birkac dal ispanak ,brokoli,havuc,bal kabagi puresi yaptim azcikta ondan verdim.sizce bu karisimlar agirmidir ? dogrumu yapiyorum...

Ohhhh afiyet olsun guzel gozlume .Hepsi cok faydali fazlada degil.Lara nin doktoru hepsini tavdiye etti.Bilhassa uzum ve ispanak cok faydali.Marlin cin coon sevindim sonuclarin temiz cikmasina

Bence agir Canancim..Dr un bize verdigi dokumanda ispanak 10-12 . Aylar arasinda verilmesi gerekir diye geciyor.Broccoli de 8-10 olarak vermis..
6-8 arasi uygun sebze ve meyveleri soyle vermis dokumanda;
Apricots. Carrots
Avocados. Peas
Nectarines. Yellow squash
Peaches. Zucchini
Plums
Prunes
Pumpkin

Ben bu listeye uymaya calisiyorum..
AMA Mert bastan buyana cok alismadigi icin yani pek sevmedigi icin hatta hala 4-6 arasi uygun olan sebze ve meyveleri devam ediyorum..onlarda soyle geciyor;
Apples. Sweet potatoes
Bananas. Butternut squash
Pears. Green beans

Bunlarida earth's best in aliyorum..kucuk kavanozlarda,cunku Mert pek yemiyor yaptiklarimi..meyveleri burdan aliyorum daha bi severek yiyor sende dene istersen AMA yaptiklarini yemesinde sorun yoksa devam et derim.ama dedigim gibi evde cam rende de rendeledigim elmaya burun kivi ran Mert earth's best baya severek yiyor gibi simdilik:) Bnm icin yemesi onemli yesinde..sadece evdekinde yaptigimi yese icim rahat edicek cunku organic alip remdeliyorum yada pisiriyorum..gerci biraz olsun icim yine rahat cunku hazirlarda organic diye geciyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…