- Konu Sahibi citaknuray
-
- #7.601
Ne zamandan beri oyuncak koyuyorsun canancim? Ben sids yuzunden yataga hicbir sey koymuyordum, korkudan. Dun gece kokumun sindigi loveysini koydum ama cribin basucuna, kokuyu alsin diye. Elinin altinda olsa yuzunu kapatir nefessiz kalir diye korkuyorum. Lovey ucunda yavsan kafasi olan ufak battaniye. Diyorum acaba basinin altina mi sersem. Hem kokum yaninda olur hem de gece kustugunda (hala oluyor bazen) carsaf degistirmek yerine obur loveyi seriveririm (ayni seyden uc tane var). Koynumda loveylerle dolasacagim o zaman da, hahaha. Bu oyuncaga sarilip geri uyuma hangi ayda basliyor? Bizimki renkli hisirtili gunduz oyuncaklarini seviyor ama gece icin bir sey yok daha.
esra annen gelir insallah en kisa surede. bebege esin mi bakiyor? ben de annemi cok ozluyorum, ev bosaldi resmen gidince.
koko bizimki hala donmuyor ya, acaba donmesi mi gerekir? destekle yana dusuyor ama oyle tam donmedi hic. oturmak istiyor ama cok. gerci oturtmamaya calisiyorum.
bizde de emerek uyuma sorunu basladi, onceden yatagina koyardim uyrdu. artik illa memede uyuycak. marlin kendi kendine dalma olayina nasil dayanican bilmiyorum, ben yapiyim diyorum cigligi basiyor :) yani kiyamayip aliyorum kucagima napiyim. uyku egitimi olayini ben de arastiriyim ama cocugu aglamaya birakin gidin yorulsun uyusun olayi bana gore degil. birakamam oyle. baska yontem varsa super olur. huylari degisti resmen.
bu arada bu ay kilo alimi cok yavas, her ay 1 kilo alrdi. bu ay yarim kilo bile almamis. hareketlendi diye mi bilmiyorum. koko baska ne oyuncak kullaniyosun tomy lamazeden baska? link var mi aliyim. oyuncakta senin ekolunu benimsiyoruz.
ztar valla hic bi ise tam yetisilmiyo. yemek yapmak cok zor ozellikle.
dun malle gittim, aynadan kendime baktim. gozlerim cokmus resmen, yuzumde yorgunluk var. moralim bozuldu eve dondum :) canlari sagolsun napalim. bu arada sacim da cok dokulmeye basladi, ne zaman durur bu bilginiz var mi?
esra annen gelir insallah en kisa surede. bebege esin mi bakiyor? ben de annemi cok ozluyorum, ev bosaldi resmen gidince.
koko bizimki hala donmuyor ya, acaba donmesi mi gerekir? destekle yana dusuyor ama oyle tam donmedi hic. oturmak istiyor ama cok. gerci oturtmamaya calisiyorum.
bizde de emerek uyuma sorunu basladi, onceden yatagina koyardim uyrdu. artik illa memede uyuycak. marlin kendi kendine dalma olayina nasil dayanican bilmiyorum, ben yapiyim diyorum cigligi basiyor :) yani kiyamayip aliyorum kucagima napiyim. uyku egitimi olayini ben de arastiriyim ama cocugu aglamaya birakin gidin yorulsun uyusun olayi bana gore degil. birakamam oyle. baska yontem varsa super olur. huylari degisti resmen.
bu arada bu ay kilo alimi cok yavas, her ay 1 kilo alrdi. bu ay yarim kilo bile almamis. hareketlendi diye mi bilmiyorum. koko baska ne oyuncak kullaniyosun tomy lamazeden baska? link var mi aliyim. oyuncakta senin ekolunu benimsiyoruz.
dun malle gittim, aynadan kendime baktim. gozlerim cokmus resmen, yuzumde yorgunluk var. moralim bozuldu eve dondum :) canlari sagolsun napalim. bu arada sacim da cok dokulmeye basladi, ne zaman durur bu bilginiz var mi?
saclarinizi dert etmeyin.tirsmis biri olarak yenileri geliyor sizi azcik rahatlatayim.benim dipten gelen minicik saclarim var.5 ay dan sonra yavas yavas azaliyor.benim hala dokuluyor ama o kadar cok degil.benim baya seyreklesmisti saclarim cok korkmustum.
ben berfini yatagina yatirdigimda kesinlikle aglatmiyorum.oyle mizmizlandiginda aliyorum kucagima bir iki tur atiyoruz sonra tekrar yerine koyuyorum.aglatmaya bende dayanamam.
cigliklar ata ata azcikta konusa konusa uyuyor kendileri.bence onemli olan uyku saati duzeni oturtturmak.onu alistirmaniz gerekecek.
yani her iki saatte bir yatagina birakin.yaninda durun gulun konusun ama yatagina yatirin.yani ben oyle yapmistim.simdi arada sassakta genel durumumuz masallah cok iyi.
tabi artik 2 saatler sasti.orn bugun sabah 6 da kalkti.8.30 uyudu.9.15 kalkti.12 de yatti.3 te kalkti.simdi aksam 8.30 yatti.ben gece uyumadan emziririm.gece ya kalkar ya kalmaz.taki sabah 6 ya kadar.durumumuz bu..masallah diyeyimm :)))
Canim guzel sozun icin tesekkurler,Sen de Guzel Eva'nin Guzel Annesi...Nasil oldu Eva kuzusu Diet baslamissin biraz fark ettimi cnm,Umarim daha iyidir..Mertin güzel annesi yeniden seni buralarda görmek iyi oldu.Bugün Mertin fotoğrafını facebookta görünce aklıma geldin nerelerde acaba diyordum ses verdin:) Maşallah oğluşu kocaman delikanlı yapmışsın,çok da yakışıklı olmuş.Pamuk gibi ya,öp o tombiş yanakları benim için:)
Bizim bebenin kaka durumlarına da yorum yapmışsın,dediğin gibi ilk üç sorun (ateş,kusma vs.yok) bezlerinde azar azar o durum var ama pütürlü şeylerden de olunca çok paniklemiyorum ayrıca gerçekten doktorlar herşeye normal diyor.Türkiyede hemen tahlil vs yapılıyor, amip ya da gıda alerjisi falan diyorlarmış böyle durumlara,sonradan çoğu çocukta aslında yokmuş geçiyormuş falan diyorlar.Yani bebeğimizin keyfi yerindeyse herşey normalse çok da kurcalamamak lazım gibi.
Koko öncelikle hayırlı olsun.Demek sende bu taraflara geliyorsun:)şehir belli mi? iş güç olayları da inşallah istediğin gibi olur.
Canan sizin de mi şehir değiştirme durumlarınız var yine? Bizde aslında ilk zamanlar new york taraflarına gitmeyi istemiştik ama olmadı,şimdi bebekte olunca daha iyi bir iş imkanı olmadan kıpırdayamıyoruz.Gerçi bir de bizim ülkeden kaçma planları da var ya:)))
Hemen gonderiyorum Canancim:))guzel sozlerin icin tesekkurler..mail adresini ozelden yazarsan sana da gonderirim tabiki.. herkesin evladi kendine cok cok guzelll. Allah evlatlarimizin sansini bahtini iyi etsin.
Ve test sonucu belli oldu.Seker ciktiCuma gunu fetus fetal center diye bir yere gidecegiz diyet bilgisi ve bebise tekrar bakacagiz.
Canım geçmiş olsun eva cıga ıyı barı sonuclar ıyı cıkmıs gozunuz aydın:)Mertin annesi hamileliğinde sadece 4 kg alarak rekorlara imza atmışsın:)) doğumdan çıkınca sen eski kilonun bile altına düşmüşsündür.
Benim kilolar annem gittiğinden beri biraz daha azaldı gibi ama hareketsiz olduğum için alt yapıyı sağlamlaştı onu eritmem lazım.
Kızın kakasından sebep yaptığım süt ürünleri diyeti bu kilo olayına yarayabilir, canım tatlı isteyince hiçbirşey yiyemiyorum.
Çok kriz tutunca ballı cevizli ekmek yiyorum:))) geçen margarinsiz kurabiye yaptım ama! 10 gündür tatlı yemeyince değişik tarifler deniyorum.Buarada bizim kaka tahlili temiz çıktı şükür enfeksiyon falan yok ama hala mukuslu kaka devam ediyor,doktor diyet yapsan bile temizlenmesi zaman alabilir dedi.Kaç ay tatlılardan peynirden yoğurttan uzağız bilemiyoruz şimdilik!
Koko dün gece sözünü dinledim.Bir kere uyandı bizimki ama emmeden yatmadı,2 saat sonra yine kalktı ıh mıh etti döndü uğraştı derken kendiliğinden uyudu, 2 saat sonra yine kalktı bu sefer emecem illaki dedi.Bizimki akşam 9-10 arası uyuyor,babasının kucağında uyuyor.Gündüzleri bazen emerek uyuyor, yatağında en fazla yarım saat 40 dk uyuyor.Bu da iyi şükür:) Bu arada bazen salıncakta uzun süre uyuyabiliyor.Müzik açıyorum uykuya geçemediği zamanlarda salıncağa koyunca sallana sallana uyuyor.Bugün banyo yaptı uyuyamadı şimdi salıncakta dudaklarını eme eme uyuyor:))
Mertin annesi hamileliğinde sadece 4 kg alarak rekorlara imza atmışsın:)) doğumdan çıkınca sen eski kilonun bile altına düşmüşsündür.
Benim kilolar annem gittiğinden beri biraz daha azaldı gibi ama hareketsiz olduğum için alt yapıyı sağlamlaştı onu eritmem lazım.
Kızın kakasından sebep yaptığım süt ürünleri diyeti bu kilo olayına yarayabilir, canım tatlı isteyince hiçbirşey yiyemiyorum.
Çok kriz tutunca ballı cevizli ekmek yiyorum:))) geçen margarinsiz kurabiye yaptım ama! 10 gündür tatlı yemeyince değişik tarifler deniyorum.Buarada bizim kaka tahlili temiz çıktı şükür enfeksiyon falan yok ama hala mukuslu kaka devam ediyor,doktor diyet yapsan bile temizlenmesi zaman alabilir dedi.Kaç ay tatlılardan peynirden yoğurttan uzağız bilemiyoruz şimdilik!
Koko dün gece sözünü dinledim.Bir kere uyandı bizimki ama emmeden yatmadı,2 saat sonra yine kalktı ıh mıh etti döndü uğraştı derken kendiliğinden uyudu, 2 saat sonra yine kalktı bu sefer emecem illaki dedi.Bizimki akşam 9-10 arası uyuyor,babasının kucağında uyuyor.Gündüzleri bazen emerek uyuyor, yatağında en fazla yarım saat 40 dk uyuyor.Bu da iyi şükür:) Bu arada bazen salıncakta uzun süre uyuyabiliyor.Müzik açıyorum uykuya geçemediği zamanlarda salıncağa koyunca sallana sallana uyuyor.Bugün banyo yaptı uyuyamadı şimdi salıncakta dudaklarını eme eme uyuyor:))
Evet serra hiç korkma gecmıs olsun oncelıkle benım kuzenımdede cok yuksek cıkmıstı ve ıgne bıle kullanıyordu am durumuz masallah turp gıbı dogdu suan uc yasında cok saglıklı kuzenımde sekerı dogmdan hemen sonra gectı suan oda ıyı hıc sıkılma yanı ıcın rahat olsun dıye yazmak ıstedım buarada tarcın sekere bıerebır kuzenım ıctıgı sute ekıyodu sekerı yuksekse bıle hemen dusuyodu bı zararıda yok bılgın olsunCanim guzel sozun icin tesekkurler,Sen de Guzel Eva'nin Guzel Annesi...Nasil oldu Eva kuzusu Diet baslamissin biraz fark ettimi cnm,Umarim daha iyidir..
Hemen gonderiyorum Canancim:))
Cnm hamilelik te bnm de seker cikmisti..Hamilelik seker I diye biliniyor..Hic korkma hamilelik bitince seker olayida bitiyor:) Dogumdan 2 ay sonra tekrar olcturdugunde sekerinin kalmadigini goruceksin:))zaten eminim suan korkun bebis icindir,Ben diyet yapmistim son 3 ay ve Walmart tan seker aleti alip yemeklerden sonra onunla olcuyordum..Coksukur dietim cok iyi gitmisti hic yukseltmedim sekerimi ,Her iste bir Hayir vardir cnm Ben bu sayede de cok saglikli beslendigimi dusunuyorum..Hamilelik boyunca toplamda 8 pound aldim:)) Yani 4 kg bile sayilmaz:) Dr um bunun 3 kg civari in zaten bebis ,suyun vs.. Oldugunu soylemisti Yani aslinda sifir kilo almis sayilabilirmisim:)) hani tr de Ebru salli cagla sIkel vs.. Hamileliklerini 6 kg ile tamamlayip gulucuk dagitiuorlarya:) Ben onlarin rekoru sadece 4 kg ile kirmis oluyorum:))Mert 3 kilo 200 gr dogdu.MasAllah kilosuda iyiydi.Yani diyet yaparken telaslanma sen diyet yapsanda onlar iyi besleniyorlar:))Umarim yazdiklarim moral olmustur sana..Ben seker ciktigini ogrendigimde cok sasirmis uzulmustum telaslsnmistim..Seni tahmin edebiliuorum o yuzden..Dedigim gibi dieti ni guzelce yap Ins saglikla kavus yavruna...Sormak istedigin bisey olursa yazarsin cnm seve seve cvplarim bu konuda..
Esracim Allah kavustursun Annen donmus..Ilk zamanlar biraz zor oluyor AMA alisiyorsun hmn toparlarsin eminim sen..Face den ek gidalari sormustun Dr donusu yazicaktim sana unutmusum kusura bakma( Hmn gonderdim mailine yine:)))
Gerci pek bisi demedi malum buranin dr lar hep ayni:) sevmedigi zmn bi kac gun bekle yer vs..olabilir normaldir:) Herseye verdikleri cvp gibi geliyor artik bana ve soru Sormak istemiyorum,kafama gore takilim diyorum bazen:)))
Ek gidaya baslama olayi gercekten sabir isi( Allah sabirlar versin diyorum..Mert yaptigim onca emekle hazirladigim yemekleri yemiyor malesef AMA earth best in kucuk kucuk kavanozkardaki sebzelerini seviyor gibi:)) Bende ne yapiyim yesinde artik ne olursa diye cabaliyorum:)))
Hepinize sevgilerr...
eger hali hazirda turk ehliyetin varsa onu ingilizceye motor vehicle onayli noterden tastikli cevirip sadece yazili sinava girebilirsin.dreksiyon sinavina girmene gerek kalmadan alirsin.Ben Nj yim ve Gecen Aralik ayinda aldim.Onlarin kitapcigi ve internette daha once cikan sorulardan calismistim.Ingilizcem hatta yeterli olmamasina ragmen duzenli calisinca yazili sinavi cok rahat gectim.simdide evde oturmuyorum Esim kota koydu neymis hamileymisim cok gezenti olmiyacakmisim..Sende en kisa surede verirsin keyifli zamanlar
marlin ben de test sonucunu soracaktim. gozunuz aydin. bizim kakada sumuksu gibi, ben de gidince soriyim doktora.
mert 4 kilo aldim yazmissin; amnion sivisi, plasenta, rahim agirligi, bebek vb derken bana yanlisin var gibi geldi ki bebek zaten 3.200 dogmus. yanlis yazdin sanirim.
kizlar herkese bisey sorcam
buguun berfine siyah uzum 2 tane ve yarim muz verdim.uzumun suyu muzuda rendeledim bir kac kasik yedi.
ikindi vakti birkac dal ispanak ,brokoli,havuc,bal kabagi puresi yaptim azcikta ondan verdim.sizce bu karisimlar agirmidir ? dogrumu yapiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?