- Konu Sahibi citaknuray
-
- #7.621
Canan cim mango veriyormusun?C vitamini cok yuksek .Lara kokosunun favorisi :) vermediysen bir dene eminim Berfin de sevecek
Bence agir Canancim..Dr un bize verdigi dokumanda ispanak 10-12 . Aylar arasinda verilmesi gerekir diye geciyor.Broccoli de 8-10 olarak vermis..
6-8 arasi uygun sebze ve meyveleri soyle vermis dokumanda;
Apricots. Carrots
Avocados. Peas
Nectarines. Yellow squash
Peaches. Zucchini
Plums
Prunes
Pumpkin
Ben bu listeye uymaya calisiyorum..
AMA Mert bastan buyana cok alismadigi icin yani pek sevmedigi icin hatta hala 4-6 arasi uygun olan sebze ve meyveleri devam ediyorum..onlarda soyle geciyor;
Apples. Sweet potatoes
Bananas. Butternut squash
Pears. Green beans
Bunlarida earth's best in aliyorum..kucuk kavanozlarda,cunku Mert pek yemiyor yaptiklarimi..meyveleri burdan aliyorum daha bi severek yiyor sende dene istersen AMA yaptiklarini yemesinde sorun yoksa devam et derim.ama dedigim gibi evde cam rende de rendeledigim elmaya burun kivi ran Mert earth's best baya severek yiyor gibi simdilik:) Bnm icin yemesi onemli yesinde..sadece evdekinde yaptigimi yese icim rahat edicek cunku organic alip remdeliyorum yada pisiriyorum..gerci biraz olsun icim yine rahat cunku hazirlarda organic diye geciyor..
Bakmak istersen sana diapers.com sitesini oneririm...ne alirsan bugun al yrn kapinda..ordanda baby food bolumunden sebze ve meyveleri ne zmn vermen gerektigine bakabilirsin,ayrica diger cesit cesit markalar da var..stage 1 veya stage2 diye aratirsan hangi sebze ve meyvelerin ne zmn uygun oldugunu gore bilirsin ..Ben plum olanlarida cok begendim:) onunda kuru Erik ismarlamistim Birde armut simdilik masAllah yiyor Mert :))
mailine resim gonderim.ozel mesaj kutun dolmus.
yemesi onemli evet ama ben onlara pek sicak bakmiyorum.bu benim fikrim.raf omru cok uzun.bir elmayi alsak okadar saklasak ne hale gelir.illaki bisiler var icinde okadar uzun sure dayanmasi icin.
ben organik aliyorum.cam rendede yapiyorum.sebzeleri buharda pisirip pure haline getiriyorum.gerci artik koyu kivamda veriyorum.
cok irdelememeye calisiyorum.7 aylik olmak uzereyiz.secici olmamasina calisiyorum.simdilik sorun gozukmuyor masallah.
ben eylul annelerini takip ediyorumda neler neler veriyorlar.
kilo alimimiz cok iyi gitmemis son 3 ayda.alcidan dolayi farkedemedikte.toparlanmasi icin ugrasiyorum.Bisi olmaz Allahin izniyle diye yediyorumm valla.
doktoromuza kalsak et bile ver dedi.7.aydan sonra yavas yavas basliycam.zaten mayista anneannenin yanina gitcez.annem yedirir valla berfine iyi bakacagina adim gibi eminim.secici omasin sebzeyi falan yesin diye ugrasiyorum...
tabi aklimin bir tarafida dogrumu yanlismi yapiyorum diye sorgu icinde ...
Sağolun arkadaşlar test sonucumuz iyi çıktı evet:) ama hala sümüksü kaka olayı devam ettiği için alerjik durum olabilir, silgicim her bezinde yoksa endişe etme çünkü arada oluyorsa sorun yok ama her kakasında varsa o zaman alerjik bir durum olabilirmiş.
Gerçi Türkiyede birkaç kişiyle görüşüyorum anne sütü alan bebeğin kakası öyle olur diyorlar:)) bizim bebelerin hep öyleydi diyorlar:))ne bilimm ya işte ben süt ürünlerinden şimdilik uzak duruyorum
Bu arada Esra,Canan ve 4.ayını bitirmiş kuzuların anneleri demir ilacı veriyor musunuz? Tr de bu aydan sonra başlatıyorlarmış ama ek gıdadan demir aldığı için burda gerekli görüyorlar mı,nedir durumlar:)
Cok ilginc her doktor farkli konysuyor.Lara daha 4 ay 3 haftalik doktorun onerdigi ilk sebzeler havuc , beans,ispanak.Kararinda verildigi muddetce ben hicbir zarari olacagini dusunmuyorum.Ustelik masallah Berfin neredeyse 7 aylik.
Sağolun arkadaşlar test sonucumuz iyi çıktı evet:) ama hala sümüksü kaka olayı devam ettiği için alerjik durum olabilir, silgicim her bezinde yoksa endişe etme çünkü arada oluyorsa sorun yok ama her kakasında varsa o zaman alerjik bir durum olabilirmiş.
Gerçi Türkiyede birkaç kişiyle
görüşüyorum anne sütü alan bebeğin kakası öyle olur diyorlar:)) bizim bebelerin hep öyleydi diyorlar:))ne bilimm ya işte ben süt ürünlerinden şimdilik uzak duruyorum
Bu arada Esra,Canan ve 4.ayını bitirmiş kuzuların anneleri demir ilacı veriyor musunuz? Tr de bu aydan sonra başlatıyorlarmış ama ek gıdadan demir aldığı için burda gerekli görüyorlar mı,nedir durumlar:)
Bende sorayim doktara 1 ay sonra randevu gerci
aman masallah masallahgece bir kalkmaya 8:30-6 super bence, oyle olsa ben raziyim vallahi. ne zamandan beri bu gece uykusu duzeninde? biz de dun gece 8-8:30 arasi uyuduk sabah 6yi biraz gece uyandik, gece 3 gibi uyandi emdi, onun disinda tabii klasik yari uyanmalar oldu (ellesmedim geri uyudu). hep boyle olsa canima minnet ama her zaman boyle olmuyor iste, bu gece goreceli olarak gazsiz bir geceydi. gaz olunca daha cok "tam" uyaniyor. su gaz bir bitse...
ben ozellikle aksamlari belirli bir saatte odasina cikarip uyuma ortamini hazirlayip emziriyorum, oyle bir rutinimiz var ama memede uyuyabiliyor ancak. gunduz de uyku duzenimiz var az biraz ama hep kucakta memede, senin gibi yataga yatirip uyumasini saglamak istiyorum, gelecek haftaki gezimizden sonra amacim memesiz uyumasi, ozellikle de gunduz. berfin ablasi idolumuz :)
biz 3 aydan once oturttmustuk uyku duzenini.hatta 3ay 10 gunlukken alciya alinmisti.ozaman diyordum ben acaba alci takilinca uyku duzeni bozulurmu diye korkuyordum.sukur ilk baslarda sorun yasakta oturtmustuk eski duzenine.
kokocum zamanla uyku duzenleri oturuyor.ben daha gec uyumasini ve boylelikle daha gec kalkmasini saglamak istiyorum.yaz geldi.sabahin 6 sinda kalkinca olmaz.bakalim yapabbilecekmiyiz.
esra Lara nin uyku duzeninde gelisme var mi ?
biz 3 aydan once oturttmustuk uyku duzenini.hatta 3ay 10 gunlukken alciya alinmisti.ozaman diyordum ben acaba alci takilinca uyku duzeni bozulurmu diye korkuyordum.sukur ilk baslarda sorun yasakta oturtmustuk eski duzenine.
kokocum zamanla uyku duzenleri oturuyor.ben daha gec uyumasini ve boylelikle daha gec kalkmasini saglamak istiyorum.yaz geldi.sabahin 6 sinda kalkinca olmaz.bakalim yapabbilecekmiyiz.
esra Lara nin uyku duzeninde gelisme var mi ?
Evet serra hiç korkma gecmıs olsun oncelıkle benım kuzenımdede cok yuksek cıkmıstı ve ıgne bıle kullanıyordu am durumuz masallah turp gıbı dogdu suan uc yasında cok saglıklı kuzenımde sekerı dogmdan hemen sonra gectı suan oda ıyı hıc sıkılma yanı ıcın rahat olsun dıye yazmak ıstedım buarada tarcın sekere bıerebır kuzenım ıctıgı sute ekıyodu sekerı yuksekse bıle hemen dusuyodu bı zararıda yok bılgın olsun
cok tesekkurler.hala duzene girmedi diyetisyen ile devam ediyoruz hala .Tarcini bende duymustum .umarim duzelecek.diye umud ediyorum.
off yine uti, tam da yolculuk oncesi. cranberry juice, su ve heat pad ile gecirmeye calisiyorum. sancim biraz rahatladi ama ilac almadan gecmeyecek muhtemelen. doktoru aradim, geri arayacaklar ama aramadilar bir turlu. deryos 3 haftalik falandi yine olmustu, o zaman telefonda recete vermislerdi, gidip almistik. yola cikmadan ve bu infection azmadan bir recete verseler... kv gelirken yaninda bir antibiyotik getirmis aslinda, emzirme kategorisi l2 ama cesaret edemiyorum almaya. gecen sefer verdikleri a.biyotik l1 idi, yine ondan verseler tercih ederim. boyle iste.
kiz da yeni huylar edindi. normalde meme emerek uyurdu gunduzleri, simdi karnini doyurduktan sonra durmuyor memede, uykusuzluktan huzursuz oluyor iyice agliyor. babasi ergo'da uyutuyor, bir ona tav. ana kucagindan baba kucagina gecti ama bir turlu yataginda gunduz uykusu uyumayi beceremedi!!! bir gidip donelim bakalim halletmeye calisacagiz bu isi
off yine uti, tam da yolculuk oncesi. cranberry juice, su ve heat pad ile gecirmeye calisiyorum. sancim biraz rahatladi ama ilac almadan gecmeyecek muhtemelen. doktoru aradim, geri arayacaklar ama aramadilar bir turlu. deryos 3 haftalik falandi yine olmustu, o zaman telefonda recete vermislerdi, gidip almistik. yola cikmadan ve bu infection azmadan bir recete verseler... kv gelirken yaninda bir antibiyotik getirmis aslinda, emzirme kategorisi l2 ama cesaret edemiyorum almaya. gecen sefer verdikleri a.biyotik l1 idi, yine ondan verseler tercih ederim. boyle iste.
kiz da yeni huylar edindi. normalde meme emerek uyurdu gunduzleri, simdi karnini doyurduktan sonra durmuyor memede, uykusuzluktan huzursuz oluyor iyice agliyor. babasi ergo'da uyutuyor, bir ona tav. ana kucagindan baba kucagina gecti ama bir turlu yataginda gunduz uykusu uyumayi beceremedi!!! bir gidip donelim bakalim halletmeye calisacagiz bu isi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?