Amerika'da Hamilelik

İnsanın neresi agrısa ınsanın canı orda oluyo vallaha gecmiş olsun

Selam kizlar nasilsiniz ??

Bende durumlar karisik ya ,,

48. Gunum benim bugun ve lohusalik kansmam tam bitti derken ciddi sekilde kanamam var yaklasik bir haftadir. Annem adet goruyorsundur diyor ama cok kafaya takiyrum. Dr kontrolune gitmistim 37. Gunumde alan bir sorun yoktu.

Bir de zehra hic duzenli emmitor 3-4 saatte bir eniyor inanabiliyor musunuz. On dakika falan. Ama kusuyor. Kustugu icin doydugunu dusunuyorum ama yeterli beslenmiyor gibime geliyor

Nasil anlicam yeteri miktarda emip emmedigini.

Hele bazen 3 saatin ustune ancak 5 dk falan emiyor. Boyle birsey yasayan bar mi

oncelikle doyuyordur doymasa cok aglardi diye dusunuyorum.sen uyanikken emmiyorsa uyurken emzirmeyi deneyebilirsin.bu zamanlarda aslinda memenden ayrilmamasi gerekiyor.ama cok kusuyor diyorsun ya ondan fazla emmiyordur.yada emdigi yetiyordur.derya cok kusuyordu bildigim kadariyla koko bu konuda bisiler yazabilir sana.birde degistirdigin bez miktari nekadar.ve kakali olmayan bezlerin agirmi oluyor.ayirt edemiyorsan temiz bezle kirli bezin agirligini karsilastir.
telas yapma senin beben daha cok kucuk.kontrolunuzde kilo alimi nasildi ?
marlinde lohusaliktan sonra kanama yasamisti yanlis hatirlamiyorsam .cok siddetli ise doktorunla gorusmelisin.bende bu konuda hala tik yok.

kokocum gecmis olsun.umarim seyahatten once gecer.

yolculuk ne zamandi ? gidip ev falanmi bakacaksiniz.

biz atlantaya gelirken internetten hic gormeden tutmustuk burayi.bu sene bizde baska eve gececegiz.

42 gunlukken dr a gittik 10 pound olmustu. 7.5 pound dogu dr normal dedi ama benim icim rahat etmiyor.

Bazen altini degistiriuorum cok sikca bazen de cok az. Bugun cok az degistirdim mesela.

Mesela su an iki saat oldu en son emeli ki on dk bile olmamisti emeli. Ama uyumak istiyor sanirim . Huzursuugu var gazdan dolayi.

Bu arada koko demisti bende little tummys kullaniyorum bilemiyorum ise yariyor mu. Grape water mu gripe water mi oyle birsey varmis o da cok ise yariyor diyorlar da bilmiykrum

Ztarcim bizim Derya kusmukcubasi, 40i çıktığı zamanlarda o hoo ne kusardi. Hala küsüyor da eskisi gibi değil. Reflu müdür dedik ama doktoru olur normal dedi. Ama bizim kızın farkı memeye yapışık olmasıydı, emme seansları coooook uzun surerdi, emer uyur uyanır emerdi hep memede. Bazı bebekler efficient oluyor, hemen emip isini görüyorlar. Zehra onlardan biri olabilir. Yeterince emip emmedigini kusmadan anlayamazsin maalesef, kusma mide/yemek borusu kaslariyla ilgili olabilir overfeeding yerine. Bakman gerekenler cis/kaka sayısı ve kilo alımı. Doktoru kilo alımı iyi demiş, o iç rahatlatıcı. Beni en cok rahatlatan klinikte tartip emzirip tekrar tattırmak oluyordu. Hassas terazileri var, su kadar ml icmiş diyorlardı. Ortam rahatı gidip uzuuuun uzuuuun emzirip danışmanlarla konuşuyordum. Gecen yine gittim, bizim serseri etrafa bakmaktan doğru dürüst emmedi bile ama kaşla göz arasında 3 öz (90cc kadar) götürmüş. Tartı yalan söylemez, icini böyle rahatlatabilecegin bir yer bul, hastane, doktor ofisi, emzirme kliniği.

Kanama bilemeyeceğim ama adet erken bence, hele emziren kadın için. Ama belki de olmaz. Doktoruna görün bir iki güne azalmazsa, ihmal etme. Kanamanın yapısı adet kanı gibi mı? Benim lohusa kanamalarım tip olarak farklıydı mesela.

Yolculuk yarın kızlar, gecmis olsunlar için sagolun. Gece bir de kanal tıkandı, kız açmamadan uyudu, pompaya açtıracak kadar uğraştın offff. Antibiyotik başladım uti için umarım ise yarar.

Gripe water ben aldım, icmedi, sevmedi, ise yarar miydi icse bilmiyorum. Ama gripte water dediğin de rezene bazlı bir şey. LT ise yarıyor mu kucukken anlamıyordum ben de. Ama şimdi olmazsa olmazımız. Gazdan kivranmaktan uykuya dalamayip huzursuzlandigi zamanlarda veriyorum, ağlaması kesiliyor hemen. Acaba tadını seviyor Çilekli milekli ondan mı diyorum, bayağı hızlı sakinlestiriyor çünkü. Ama etkisi kesin var, alttan çıkanlar bir yana burp/Gark yaptırıyor hemen, üstten de rahatlıyor. Gripe water denersen yaz nasıl olduğunu, merak ediyorum.

saol kokocum ya. ya doktora gittigimizde en son kilo alimi normal demisti. simdi bir de 2. ay kontrolunu iple cekiyorum bakalim bu sefer ne dicek doktor. sana da gecmis olsun canim insaallah en kisa zamanda atatirsin.

annemin dedigine gore bu sey tam adet degilmis zaten. eskiler kirkbasi derlermis. kirk bitince bir adet olurmussun ama sonra ya devam edermis ya da etmezmis. ne varsa eskilerde var valla guveniyorum bilgilerine de ama yine de kontroldeyim tabiiki. baktim ki bitmiyor calicam doktorun kapisini.

zehra hic memede kalmayi sevmiyor, belki emzik kullandigindan olabilir. emmesi bitince hemen rahatsizlik emareleri gosteriyor zaten., gogsumden alip emzigi veriyorum askla sariliyor. lt bizim kizda seviyor. dedigin gibi sanirim tadindan agzina koyar koymaz yalaniyor zaten. birde bu isin tricki sanirim duzenli vermek bu ilaci. ben gripe water almadim. taaa ilk dogdugunda tr den metsil diye bir damla getirtmistik onu bile sevmemisti,

bakalim bugun yazicam emme zamanlarini dakiaklarini bi goreyim. bezlerini de yazayim bari.

Sagol ztar.
Son yazdigin teyteyteeeey dedirtti. İlk zamanlar biz de emmeleri cidleri kakalari deftere yazardik! Bizimki memeyi bırakmadığı için emmeleri yazmak zor oluyordu Amerikalılar'ın dediği gibi hang in there ztar. Bir aya kalmaz rahatlatsın, düzene oturur her şey. O bir ay icinde gözleri açılıyor maymunların, sosyallesiyorlar, tatlarından yenmez oluyorlar. Her gün yeni icat!

ztarcım, ilk zamanlar daha çok kaka yapıyorlar bizimki öyleydi bez dayandıramıyorduk çok emiyordu,giderek kaka sayısı azaldı, ama canan ve kokonun dediği gibi bez takibi yaparsan anlarsın,zaten aç olsa evi inletir bunlar cadı ayolll. kanama olayına gelince benimde doğumdan sonra kanamam biraz sürmüştü sonra bitti belli bir süre sonra 3-4 gün yine oldu ben regl sandım.Ama bu ay olmadım, emzirdiğim için düzensizlik olacaktır diye düşünüyorum

Bir bakmissin hamileymissin :))) Sessiz,sakin,cool bir erkek bebe gelirmis :)) Ayyy yaninda olsam Marlim beni bogardi heralde.Daha dur yeni kendime geldim ne hamileligi diye :)) Kesin emzirdiginden duzensizdir ama soyle bir gercekte var sut korumuyor :))) Coook ornegini gordum.En yakin arkadasim mesela.Daha ilk oglu 5 aylikti ikinciye hamile kaldiginda. Birde sut korur sut korur demezmi :)) 4 aylik oldu kizi karninda cokta kilo aldigi icin farkedemedi zerre kadarda bulanti yok :) En son Allah askini git bir gebelik testi al yada ben alip sana geleyim is cikisi dedim.Gitti aldi.Aglayarak beni aradi hamileyim Esraaaa napcam ben diye :) Simdi cok tatli ,sakin sessiz bir kizi var.
Allah herkese zamaninda ,istediginde versin. Zor yahu daha lohusalik bunalimindan yeni cikmisken tekrar .

Bakalim marlincim kanamam azaliyor sanki.. ne kan kaybettim ben ne cektim be :))

vay vay bende iki ay sonra bir teytey cekerim insaallah :)

dun mesela koca bir gun boyunca 24 saati dolmak uzereydi ki bu sabah kakasini yapti. yani dun icin konusayim 24 saatte bir kez. cisini yapti ama. bilemiyorum normal mi degilmi. dedigin gibi bekleyelim bakalim duzene oturacak elbet.

yahu bit kadar veletin kaka yapmasiyla nasil mutlu oluyor insan :))

Esraaaaa!!! aklıma getirme öyle şeyler:)) ben de bir ara düşündüm ee niye olmadık diye sonra düzensizlikler olabilirmiş diye okudum:))) amanın ne zor olur ne zooorrr. Canım o süt koruma hikayesi yalan evet annemde ablama öyle kazara hamile kalmışşş:))
abimde 4-5 aylık iken hoop ablama hamile kalmış:))) ahaha birde sakin sessiz erkek demişsin:))hani bak kazara ama sakin sessiz akıllı.
Yani ilerde olursa tadından yenmez ama şimdi almayayım..

Öncelikle herkese hayırlı doğumlar dilerim, abd'de çalışma koşullarına dair ufacık bilgiler istesem, nasıl başvurabilirim ? Kabul edilirmi ?

calisan arkadaslar yazarsa daha dogru bilgiler edinirsiniz diye dusunuyorum simdi ben ne desem yalan olur

Cevap alamayacağım sanırım

Bende şu an çalışmıyorum bebekten dolayı bıraktım ama daha önceden çalışıyordum.Ancak amerikada uzun süredir yaşamıyorum yani çalışma koşulları ve başvuru şartları derken nasıl geleceksiniz? vizeniz? bunlar önemli.Ben greencard ile geldiğim için yasal olarak heryerde çalışabiliyorum ama dil seviyesinden dolayı kendi uzmanlık alanımda çalışamadım.Biraz daha detaylı bilgi verirseniz bu konuda daha bilgili arkadaşlarımız var onlar belki cevap verebilirler

Ztar cim bir bakmissin Zehra cik 5 aylik olmus.Zaman oyle cabuk geciyorki. Lara Zehra kadarken bana diyorlardi ki 5-6 aylik olsun hersey duzene girer.Dusundugum zaman o 5-6 ay bana coook uzun geliyordu ama oyle degilmis. Simdi zaman cok hizli diye uzuluyorum doya doya tadini cikarmaya calisyorum. Kokla gidigindan op Zehra bebisi bizim icin.

Marliiin saka saka :))))))))))))) Canim benim Allah ne zaman istersen o zaman versin .Istedigin zaman Eva cik gibi pit diye gelsin insallah ama sen yinede dikkat et sut korumuyooo :)))

Ben boyle konusuyorum yaa ben kalirmisim.Spiral ile kalanda var :))))))

Ayyy aman Allah hepimize istedigi zaman versin insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…