- Konu Sahibi citaknuray
-
- #7.661
Simdiye kadar rutin olusturmak icin hicbir sey yapmadim.Lara kendi yapti. Mamayi tam saatinde istiyor uyku 8 de olacak 8.10 gecsin oyle bir agliyor ki. O aglama sesli olmuyor rahatsiz etmiyor.Gozleri kapali icli ,icli dudagini buze buze,soylene soylene oluyor.Uyuyuna kadar vicdan azabi cekiyorum ben ne bicim anneyim niye istedigi saatte uyutmuyorum biraz gec yatsin ona gorede gec uyansin diye dusunmez olaydim diye icim icimi yiyor. Sabah tam ayni saatte uyaniyor.Yemin ederim kizlar 5 dakika gecikmiyor. 5.45 Sabahin koru. kargalar bokunu yememis.Horozlar daha uyuyor.Bir biz uyaniyoruz.
Yemek konusunda da oyle .Simdi kati gidaya gecildi.Ara ogunler veriyorum ama karni tok olsada formulayi istiyor.Her 3 saatte bir o biberon buraya gelecek diyor :) 2 yada 3 onz. yiyor cunku karni tok zillinin.
Bende hafta sonlari sabahlari biraz daha uyusam hayalleri kuruyorum. Kendi belirledigi saatlerin disina ciktimmi cok mutsuz oluyor.Bende 7.45- 8 arasi uyutuyorum.Daha hava aydinlikken.Ne yapabilirim ki 9 da uyumasi icin?
Uyurken donmeye yan yatmaya cok onceden baslamisti ama son 2 gundur abartti resmen :)) Kenarlara koydugum bumper in benim yataga dogru olan kismini yariya kadar actim ki yuzunu gorebileyim diye. Sipa oradan ayaklarini sokup sarkitiyor uyurken :) Gece kalkip ayaklarini oardan geri sokup duzeltiyorum. Popoyu havaya dikip uyuyor :) Her uyandigimda yatagin ayri bir kosesinde.
Surekli uyanip kontrol ediyorum yinede cok sukur uyku duzeni daha bir iyi oldu.
Onun havaya dikilen poposunu ısırsanaaa sen benim yerime:)) çok şeker ya! deli uyuyor işte öyle uykunun tadını çıkarıyor demekki:)) Esracım geç yatarsa geç kalkır mı bilemem, çünkü bizimki 10da yatsa da aynı saatte kalkıyor 12 de yatsa da:)) yatma saati değişiyor ama kalkma saati değişmiyor:)) Ben de yatma saatini erkene almak istiyorum ama nerdeee.. 9-10 gibi uyuyor genelde 2 gündür 11de uyuyor( Ama bak Lara yine kendi düzenini oluşturmuş buna uyun anacımm diyor:)))) ee sen de artık onun yattığı saatte mecbur uyuyorsun:)) hafta sonlar biraz daha geç kalkaydı iyiydi:))
kizlar ben hic regl olmadim, olmam gerekmiyormus doktor oyle soylemisti ama siz cogunuz oldunuz galiba. ben de olsam da rahatlasam.
bikac gundur yorgunluktan kafayi yiycem resmen, gunduz hic uyumuyor. uyusa 10 dak sonra kalkiyor. hep kucak istiyor ve cok huysuz. onceden koltuga koyardim bikac bisey yapardim ama artik onu da yapamiyorum. gece neredeyse 12'den sonra 2 saatte bir kalkiyor. tracy hogg filan yalan yani, gerzekce bisey yok kaldir yatir kaldir yatir bebek alisirmis. dun 1 bucuk saat yaptim yavrum bosu bosuna agladi ve uykusuz kaldi. belli bir sistematigi yok bu isin galiba, yok disipline edilmeliymis bilmemneymis cokta umurlarinda sanki. ay cok sinirliyim :)
silgicim öncelikle benim doktorum ne kadar emzirirsen o kadar geç regl olursun demişti yani aslında bunun belli bir zamanı yok bence kişiye göre değişiyor.1 yıl bile olmayan var,doğumdan sonra hemen olan da var.Ayrıca ben oldum saydım ama bak bu ay yine yok yani emzirme bitine kadar düzen olmayacak eskisi gibi.
Bebeler uyumayınca bizde uykumuzu alamayınca sinirler geriliyor tabiki:) bizimki de bu gece 11 de yattı, 2-4-6 ve 7 de kalktı:)) gündüzleri ben salıncakta uyutuyorum,sallanarak sakinleşiyor napayım! ayrıca bir de klasik müzik falan açıyorum youtube 2 saatlik mozart falan var öyle takılıyoruz:)) salıncağı hap kadar evde bir oraya bir buraya taşımaktan ayarını bile bozduk gibi:)) bugün bir yamukluk var sanki:) ayrıca yöntemler her bebekte tutmuyor, çünkü bizim bebelerin kendi yöntemleri var işte. Biz dün teether aldık, sürekli ağzına birşeyleri götürüyor ya alalım denesin dedik.tutup elleriyle kemiriyor:)) yani ben de babası gündüz uyanık olunca ona verip yemek falan yapıyorum.salıncak uykuya geçmede çok yardımcı oldu bize tavsiye ederim.Şu an karşımda orda uyuyor
kizlar ben hic regl olmadim, olmam gerekmiyormus doktor oyle soylemisti ama siz cogunuz oldunuz galiba. ben de olsam da rahatlasam.
bikac gundur yorgunluktan kafayi yiycem resmen, gunduz hic uyumuyor. uyusa 10 dak sonra kalkiyor. hep kucak istiyor ve cok huysuz. onceden koltuga koyardim bikac bisey yapardim ama artik onu da yapamiyorum. gece neredeyse 12'den sonra 2 saatte bir kalkiyor. tracy hogg filan yalan yani, gerzekce bisey yok kaldir yatir kaldir yatir bebek alisirmis. dun 1 bucuk saat yaptim yavrum bosu bosuna agladi ve uykusuz kaldi. belli bir sistematigi yok bu isin galiba, yok disipline edilmeliymis bilmemneymis cokta umurlarinda sanki. ay cok sinirliyim :)
nasil bisey aldiniz link var mi? off sallamiyim diyorum ama ben perisan oluyorum
Ocean Wonders bizde bundan var ama bu fiyata almadık daha ucuza bulduk
Biride dememisnki Mamun nerelerde mamun ses ver falan:) Saka bi yana herkesin keyifleri yerinde ne guzel bebisler buyuyo yazin cikip cikip gezersiniz bebislerinizle:) Ben o siralarda dogum heyecani yasiyor olacagim :) Benim gobusde buyuyo masallah kizimin tepismesini daha net hissediyorum.Isim konusunda hala bi karara varamadim:/Cocugu birtlatcam daha isme karar veermedim.Zeynep diyordum ondan da vazgectim
az once iki gogsumu de sagdim cikan sut 2 oz
Silgi cim en fazla 2 hafta sonra uykusuda duzene girecek huysuzluguda kalmayacak.Aaaa dogruymus diceksin :) Inan bana. Lara da 4 ay 1 haftalik olana kadar huysuzlugu ve uykusuzlugu dibine kadar yapti :) Simdi daha iyi.Haa kendi basina uyuyormu hayir .Gunduzleri uzun uyuyormu hayir geceleri hic uyanmiyormu hayir ama eskiye gore cok sukur cok daha iyi.
O Tracy hogg filan bana gorede yalan.Bir ara cok okudum denedim.Cocugu tepe manyagi yapmaktan baska bir ise yaramiyor.Aynen gerzekce birsey :)
Regli oncesi sinir hissediyorum sende :)))) Yakinda olursun merak etme.
ahaha ben seni facebookta takip ediyorum şekerim:)) gönderilerine bayılıyorumdemek senin minnoş zıplamalara başladı:)) oleeeyy! ne tekmeler yiyecen sen daha dur.Zeynep isminden vazgeçtiniz demek aklında var mı isimler yardımcı olalım:)) ben bir aralar Ela,leyla,selin isimlerine takılmıştım:))
ztar ben de gecen sagdim gun icinde 1-2 kasik cikti ama bebegin bezlerinde sorun yok. gerci cok olmamisti emzireli. gece daha cok oluyor sut, uyumak lazim sanirim. sutum yok diye mama verme bence hemen, bebegi takip edip doktorla gorus.
premenstrual syndrome yasiyorum :)insallah duzelir esracim. kendi basina uyuma bizde de yok, kucagimda beni koklaya koklaya uyuycak, boyle bir huy edindi. hosuma gidiyor ama ben yoksam evde uyumuyor o sorun iste.
mamun nerelerdesin
Hemde ne zip zip dun ilk defa cok kuvvetli bi tepik yedim zilliden:)Ela, Asya, Mila, Serra,( hepsi a ile bitiyomus) ahahahahah:) Bu isimler gundemde Annemde hergun bi isimle geliyor saolsun onerilere acigim valla :)
ztar ben de gecen sagdim gun icinde 1-2 kasik cikti ama bebegin bezlerinde sorun yok. gerci cok olmamisti emzireli. gece daha cok oluyor sut, uyumak lazim sanirim. sutum yok diye mama verme bence hemen, bebegi takip edip doktorla gorus.
premenstrual syndrome yasiyorum :)insallah duzelir esracim. kendi basina uyuma bizde de yok, kucagimda beni koklaya koklaya uyuycak, boyle bir huy edindi. hosuma gidiyor ama ben yoksam evde uyumuyor o sorun iste.
mamun nerelerdesin
Ah silgi cisli bezłeri var da mesela bugun sadece sabah kaka yapti o kkasarona dertleniyorum zaten
Ah silgi cisli bezłeri var da mesela bugun sadece sabah kaka yapti o kkasarona dertleniyorum zaten
Ne bilim silgicim hersey ustuste gelince kakayi da hemen doymuyor heraldeye bagladim. Mesela emdikten bir bucuk saat sonra sagdigim iki oz sutu verdim. Sut bitti hala emiyor. Bieronu cekince de aglamaya basladi. Basbaya doymadi isteevet mamun :)
bizde de bugun hic kaka yok mesela. arada 2 gunde 1 yapiyor ki normal bence. doktora sordum 3-4 gune kadar bile yapmasa normal dedi. cok zorlaniyor, yavrum hala ogrenemedi kaka yapmayi. bi de zehracik cok minik daha, o daha hic bilmiyodur yapmayi.
Canım kilo alıyorsa doyuyordur,onu iyi takip etmeye çalış.Ayrıca bezini ıslatma oranı nedir? biz pampers swaddlers kullanıyoruz,ıslanınca hemen çizgi mavi oluyor.bezini ıslatma sıklığı ne kadar? bizimki de artık günde 1 veya 2 kere kaka yapıyor,bazı günler bu sayı artıyor ama ilk zamanlar çok oluyordu.bu kadar kafana takıldıysa doktorunu ara bir kontrole gidin kilo falan ölçülsün ona göre bir yol çizersiniz.Ayrıca ne kadar çok emerse o kadar süt oluyor.Senin kız az emdiği için mi sütün az oluyorki, sende sağmaya çalış.Biraz zor oluyor ama işte ne yapacan! bir de uykuda emzirmeye çalış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?