- Konu Sahibi citaknuray
-
- #7.721
Marlin cim annem gittikten sonra yemekle ,ev isleride bana kalinca hepten tirlattim ben.Buralara ugrayamiyorum artik.
Bir gunum soyle geciyor; Sabah 5.45 uyan.Lara nin altini degistir, guldur ,oyna (sabahlari istahsiz oluyor.Ancak bu aktivitilerden sonra yiyor minnos) 6.30 Lara yi doyur. Cay koy,kahvalti hazirla.Lara nin yedek kiyafetlerini,onluklerini,suyunu, gun icinde yiyeceklerini,biberonlarini hazir et. Babayi kaldir. Lara yi geri uyut. Sugar kiskanmasin diye onu 5 dakika bahceye cikar,op,sev :) Saat 8 de sac bas daginik ne giydigini bilmeden ise git. Ancak sirketin restroomunda tipi duzelt :) Aksam 4 de kadar calis.Bu arada oglen yemeginde markete gidip evin alisverisi yap.Evi 50 kere arayip kontrol et. Aksam kosa kosa eve git yemek hazirla ertesi gunun yemegini yap.Bulasiklari yika,mutfagi temizle,Lara yi yika,doyur uyut.Iki ara bir dere makinaya camasir at.Katla yerlestir.Aksam 9.30 kapanis.Ben bayilmis oluyorum zaten.
Kendimi yaris ati gibi hissediyorum.Surekli bir yerlere,birseylere yetismem lazim.Zaman yetmiyor.Bazen bu durum sinirlerimi cok bozuyor.Agliyorum. Yinede binlerce sukur.Kizimin sagligi yerinde.Bizlerin sagligi yerinde.
Yoruldunuz degil mi okurken :)
Mamun hic korkma .Ben kac kere yasadim hamileyken o durumu.Pit pitlar var iste. Uyuyor belki prenses.Sayet uzun sure hiiic bir sey hissetmezsen tedirgin ol doktora git.Hersey yolunda kendini uzme bosuna.Strese girme.Kizinda hisseder.
Imdaaatttt! Dun gece bizim kiz neredeyse saat basi uyandi. Yuzustu donup uyandirdi kendini yine sersem. Bir ikisinde kafayi karyola kenarina da carpti, su bumperlari taksam mi acaba? Umarim gecicidir, buyume atagidir. Dun marlin'e dediklerimi bir bir yaliyorum simdi, bizimki de oldu bir eva. Gunduz zaten devamli memede, agzina emzik verip besige yatirmayi denedim dun, i ih, olmadi. Uyuyamadi, uyuyamadikca huysuzlandi aglamaya basladi, kucagimda sallayip uyuttum meme vermeden, yataga koydugum gibi hoop acti gozleri, agladi, meme verdim iki dakikada zommmm. Gezimize gittik donduk, artik bu uyku isini ele almayi dusunuyordum, geceleri duzgun olan uykusu bozuldu daha bir girisimde bulunamadan. Ne yapsak ki?
Kokocum bunlar hep mi gelişme ataklarındalar ne:)) ayrıca ben korkuyorum uykular düzene girmeden hoop diş çıkarma olayı gelecek zaten az olan uykular iyice bölünecek.Bizimki 1haftadır ilk uyuduğunda bile hemen kalkıyordu.önceleri ilk yattığında 3 saat uyurdu ama 1 haftadır yok,neyse dün gece ilk yattığında 3 saat uyudu sonra 2 saatte bir emme arzusu.Gecenin körü kalkıp o memeye saldırma isteği,bazende gülüp numara yapıyor oyun oymalar falan.Ben uyku işine el atmayı düşünüyorum ama nasıl nasıl:)) Derya çok hareketlenmiş yahu geceleri rüyasında tavşanları kovalarken hop hop dönüyormu ahaha yerim onu yaa.4 ay gelişim yazısında evet artık bebeğiniz gece 10-11 saati bulan gece uykularıyla tanışacaksınız diyor.Yalan ya o uykular bize uğramıyor:)) gündüzleri zaten zar zor salıncakta uyutuyorum.uykuya direniyor en sonunda parmaklarını emmekten yorgun düşüp uyuyor:) ne yapsak ki yee bir çözüm bulursan bize de haber et
Bugun erken kactim isten :) ohhh megerse bahar gelmis yuruyuse cikinca anladim :) koko o bumperlari tak bence.Gece kosesinden aciyorum gelip gelip kafayi oraya tosluyor bizimkisi yada bacaklari sarkitiyor oradan.Gunduz tam kapatiyoruz kamera ile izledigimiz icin.Bugun eve geldim bizimkisi uyumamis oglen 12 olmus.Babamiz dedi ki uykusu gelince isteyince uyur :) karismayim dedim .Bu arada ben isteyken ariyorum benim zillinin ogleden sonra uykusu uzun .buraya masallaaaaah diyelim kizlar :) anlam veremedim .Ulan dedim evdeyken kendimi parcaliyorum omuzum cokuyor pispislamaktan uykular boluk porcuk en fazla 30 dakika.Saat oldu 1.30 bizimkisi mizmizlanmaya basladi.Baba koydu strollera mahallede bir yukari bir asagi yuruduler 10 dakika sonra Lara uyumus geldiler.Koydu yatagina .Ukala ukala simdi uzun uyur dedi gitti calisma odasina .Evet uzun uyudu ...saygiyla egiliyorum karsinda Tracy Hogg filan b.k yemis yaninda dedim .Adam hakli gunduz evdeyken zorla uyumasi lazim diye uyutmaya calisiyorum.Bizim kiz megerse babayla cozmus olayi :) istediginde uyuyor.
Bugun erken kactim isten :) ohhh megerse bahar gelmis yuruyuse cikinca anladim :) koko o bumperlari tak bence.Gece kosesinden aciyorum gelip gelip kafayi oraya tosluyor bizimkisi yada bacaklari sarkitiyor oradan.Gunduz tam kapatiyoruz kamera ile izledigimiz icin.Bugun eve geldim bizimkisi uyumamis oglen 12 olmus.Babamiz dedi ki uykusu gelince isteyince uyur :) karismayim dedim .Bu arada ben isteyken ariyorum benim zillinin ogleden sonra uykusu uzun .buraya masallaaaaah diyelim kizlar :) anlam veremedim .Ulan dedim evdeyken kendimi parcaliyorum omuzum cokuyor pispislamaktan uykular boluk porcuk en fazla 30 dakika.Saat oldu 1.30 bizimkisi mizmizlanmaya basladi.Baba koydu strollera mahallede bir yukari bir asagi yuruduler 10 dakika sonra Lara uyumus geldiler.Koydu yatagina .Ukala ukala simdi uzun uyur dedi gitti calisma odasina .Evet uzun uyudu ...saygiyla egiliyorum karsinda Tracy Hogg filan b.k yemis yaninda dedim .Adam hakli gunduz evdeyken zorla uyumasi lazim diye uyutmaya calisiyorum.Bizim kiz megerse babayla cozmus olayi :) istediginde uyuyor.
demin kanepeye yatirdim, yanina yattim verdim memeyi eme eme uyudu. niyetim memeyi birakinca emzigi agzina verip uykusuna devam etmesini saglamakti. lakin sensorler hemen aktive oldu, cort acildi gozler. ben de yatirdim oldugu yere, yastik koydum iki yanina donmesin diye, oturdum kanepenin kosesine. agzinda emzik, actim ninnisini telefondan. simdilik yattigi yerde debeleniyor. birazdan ya kayacak ya isyana baslayacak. bakalim...
hahaha sapsik eliyle tutup emzigi cikariyor sonra agzina sokmaya calisiyor beceremiyor ikiniyor...
onun emzikli fotosunu çek de yolla yerim onu...ay ne severdim emzikli bebe fotolarını hiç aklıma gelmemişti bizimkisi almaz diye:)) aslında emzik uykuya geçmesine yardım eder diyorlar.ama deryoş fırıl fırıl dönmekten ağızda emzikte bırakmıyor:)
valla ben de biraktim uyku muyku egitimini. kafasina gore takiliyor zaten. aksamlari odaya alinca basiyor cigligi, uyutacagimi anliyo kerata. sonra kucagimda tuhaf yuruyusler yaparak ve hoplayarak agzinda memeyle uyutuyorum ama cogunlukla emerek uyuyor. emzirmeyi birakinca nasil uyuycak merak ediyorum. bugun asi olduk ve cok huysuzduk. niye cogul yaziyosam, tam anne moduna girmisim :)
bu ikisinden birini alicam ve turkiyeye goturucem ama karar veremedim. siozce hangisini aliyim. safety 1stun draini var. kuvete koyup yikarken su akar gider alttan yanlis anlamadiysam. onu mu alsam ve 5 ay bitiminde oturur mu bebisler buna?
esra, canan siz nasil yikiyosunuz?
kizlar hangisini aliyim 5 ay sonunda kullanmak icin:
Amazon.com: Mommy's Helper Inflatable Bath Tub Froggie Collection, White/Green, 6-18 Months: Baby
Amazon.com: Safety 1st Kirby Inflatable Tub: Baby
esra valla hero gibisin ne diyim. Allah yardimcin olsun. ama bir gulusu yetiyor di mi bazen?
marlin bunlarin buyume ataklari bitmiyor :) bize de haftada 3 gun ugruyor, ne atakmis kardesim :)
marlin iyi yaptiniz pasaport icin cunku 1 bucuk ayi buldu bize gelmesi. biz randevu almadan gittik basvurduk postaneye, cok sira vardi ama. fotograf evet komik, minicik bebisin vesikaligi oluyor :)
ben de birini alicam ama hangisini aliyim karar veremedim. kuvete koyup yikariz bunlarla rahat olur, dusmez. bir yere giderken de havasini cikartip goturulebiliriz. ben hala oturtamiyorum, sadece kucagimda. doktor artik oturtabilirsiniz dedi gerci. yavas yavas basliycam. bugun esranin yaptigi gibi carseatsiz strollera oturttum disarida gezdik biraz. hosuna gitti cok. carseat hamallikmis resmen, hafif yatirip oturttum.
bu arada 5. ayin sonunda ek gidaya baslamamizi tavsiye etti doktor. marlin, koko siz ne zaman basliycaksiniz. rice cereal ve sebzeyle basliycaz, meyve yok dedi henuz. sut bir yasina kadar yokmus, seker zaten yok. havuc, bezelye, tatli patates filan dedi.
kasik vb ne almak gerekiyor bu ek gidalar icin ya da tabak mabak alicak miyiz? ek gidaya gecen anneler ne tavsiye eder? rice cereal nasil bisey merak ediyorum. onu suyla mi veriyosunuz?
marlin iyi yaptiniz pasaport icin cunku 1 bucuk ayi buldu bize gelmesi. biz randevu almadan gittik basvurduk postaneye, cok sira vardi ama. fotograf evet komik, minicik bebisin vesikaligi oluyor :)
ben de birini alicam ama hangisini aliyim karar veremedim. kuvete koyup yikariz bunlarla rahat olur, dusmez. bir yere giderken de havasini cikartip goturulebiliriz. ben hala oturtamiyorum, sadece kucagimda. doktor artik oturtabilirsiniz dedi gerci. yavas yavas basliycam. bugun esranin yaptigi gibi carseatsiz strollera oturttum disarida gezdik biraz. hosuna gitti cok. carseat hamallikmis resmen, hafif yatirip oturttum.
bu arada 5. ayin sonunda ek gidaya baslamamizi tavsiye etti doktor. marlin, koko siz ne zaman basliycaksiniz. rice cereal ve sebzeyle basliycaz, meyve yok dedi henuz. sut bir yasina kadar yokmus, seker zaten yok. havuc, bezelye, tatli patates filan dedi.
kasik vb ne almak gerekiyor bu ek gidalar icin ya da tabak mabak alicak miyiz? ek gidaya gecen anneler ne tavsiye eder? rice cereal nasil bisey merak ediyorum. onu suyla mi veriyosunuz?
Biz de tam bugün pasaport için gidelim dıyorduk. Walk in yapılan bir yer var oraya gideceğiz. Bugün olmadı yarın. 1.5 sürer 2 ayı bulmada da. Haziran sonu İsviçre'ye gitmeyeceğiz gibi göründüğünden salladım, yoksa coktaaan basvururdum. Konsolosluktan ise ses yok, ne oldu bilmiyorum, kaybettilerse şaşırmam.
Ben baby led weaning yapmak istiyorum. Onda mama, pure, su bu yok. Bebeğin desteksiz oturabiliyor olması ve elindekini ağzına goturebiliyor olması lazım. İkincisi check ama ilki henüz i ih, onu bekliyorum. O da 6. Ayı bulur. Acelem yok, 8-9 ay ana besininin sutum olacağını kabullendim inşallah sutum azalmazsa. Ama hevesliyim yeni tadları keşfi konusunda, kollu önlük bile aldım şimdiden :)). Daha katilara başlama niyetimiz yok ama gecen gün babaannesi eline bir dilim portakal verdi nerden estiyse, götürdü ağzına cok cok biz müdahale edene kadar tepesinden suyunu emmiş serseri. Ben bir steamer almak istiyorum. Sebzeleri buharda pişiren var mı? Nasıl bir düzeneğiniz var? Elektrikli değil de tencere gibi düşünüyorum.
Şişme kuvet alacağım ama daha var ona, bakmadım hiç modellere ama hepsi kuvet ici kullanımı için olmalı, oyle değil mı?
bende buharlı tencere almak istiyorum, yavaştan bakınmak lazım. Peki bu bebeler kendi kendini beslerken nasıl olacak,bende eline vereyim kendi yesin isterim, hem çocuk için daha faydalıymış, yemek seçme olayı yok kendisi yiyebiliyor.Bizimkiside eline verileni ağzına götürüyor ama oturma yok daha tabiki.Acaba nasıl olacak ee püre vermeden nasıl çiğneyecekler bunlar:) damaklar gerçi sert nasıl emiyorlar, geçen çenemi damaklarıyla morarttı bizim canavar.bende sütüm olduğu müddetçe emzirmek istiyorum bakalım
Baby led weaning kitabını alıp okudum amazonda var. Aklıma yattı. Buradaki bir arkadaslar farkında olmadan uyguladılar onu, kitabı bilmesem onları ornek alacaktım. Cok güzel yiyor yavru. İlk aylar keşif ayları, doymak için yemeye sonradan başlıyorlar o arada süte devam. İste çıkan iki uç disleriyle damaklariyla eziyorlar ağızlarına aldıklarını. Eti emip suyunu alıyorlarmış. Buharla yumuşatıyorsun zaten havucu falan da. Zaten cerealla da başlasan once günde bir iki kasikla başlanıyor, ilk günden bir kase huplettirmek yok yani.
Pt doktor randevumuz var bakalım o ne diyecek. Uyku olayında kitaplar ise yaramadı ama katilarda inşallah yarar. Süt oldukça rahat olurum diye düşünüyorum, ac kalmayacak katiyi yemezse -uykuda yöntem ise yaramadı mı sonuc perisanlik oluyor. Şimdiden masa seviyesinde sandalyeye oturtuyoruz yemek yerken, gözlemlesin, öğrensin diye. Zaten sizin yemeklere el atıp ağzına götürüyorsa bu da katilara hazır olduğunun göstergesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?