- Konu Sahibi citaknuray
-
- #7.761
Bende dogum yaptim 40+5 te yani 21 Nisan pazar aksami :) firsat bulunca hikayemi yazarim insallah, epidural normal oldu, gece basladi sancilarim dogumu induce etmelerine gerek kalmadi, ikimizde iyiyiz cok sukur, gecem gunduzum birbirne girmis durumda ugrasiyorum minik sipamla:))
Selam mikemmel anneler:) Umarim keyifler yerindedir bizde bi sorun yok seker yuklemesi yapildi kan alindi sonucu kontrole gittigimde soylerler sanirim.
Ben bisey danisacaaadim ben simdi oncelikli bebek icin ne alayim ? Misal carseat yatak acil olanlardan ama araba ve mama sandalyesi o kadar acil degil gibi hangi markalari onerirsiniz nerelerden alayim bi el atin bu gobuslunun derdine
ben de sizden hamile giyimi olarak nereyi tavsiye edersiniz onu rica edecegim...artik kiyafetler almam lazim da benim
ben de sizden hamile giyimi olarak nereyi tavsiye edersiniz onu rica edecegim...artik kiyafetler almam lazim da benim
Hayırlı olsun, gecmis olsun, kolay gelsin! İlk zamanlar zor geçer, geçecek ama! Cok perişan oldugunda bunu hatırla, geçecek dediler de, dayan! Emzirme nasıl gidiyor? Ben sanırım topikin laktivisti oldum, sorun varsa sor çekinme! Umarım her şey yolundadir!
Birkaçımız park yatakta yatırdık ilk zamanlar, onu düşünebilirsin. Ben cogu şeyi amazon ve cartersdan aldım.
Gapten iki bluz aldım o kadar, bir de motherhood maternityden çamaşır ve sütyen. Annemler pijama almışlardı. Diger seyler, pantolonlar arkadaşların verdikleriydi. Elbiselerimi falan bayağı giydim, karnım cok buyumediydi. Gapten ve h&m'den tayt falan almıştı kızlar. Hamile hamile ozletiyorsunuz o günleri!!!
canim ben de en basta 2 kere lekelenme oldu ama cok sukur bir sorun olmadi fakat hemsiremi aradigimda beni normal randevumdan once cagirip hormon yukselmeme bakmislardi ve randevumu one cekmislerdi. bu arada vajinal ultrasondan sonra da bazen lekelenme goruluyor ki ben de cok minnak leke gelmisti vajinalden 2 gun sonra.
kizlar dogum zamanin geldigini nasil anliyacagim? son birkac gundur regl sancilari gibi sancilarim var sanki regl olacakmisim gibi bir his icindeyim normalmidir ?
Bende dogum yaptim 40+5 te yani 21 Nisan pazar aksami :) firsat bulunca hikayemi yazarim insallah, epidural normal oldu, gece basladi sancilarim dogumu induce etmelerine gerek kalmadi, ikimizde iyiyiz cok sukur, gecem gunduzum birbirne girmis durumda ugrasiyorum minik sipamla:))
Selam mikemmel anneler:) Umarim keyifler yerindedir bizde bi sorun yok seker yuklemesi yapildi kan alindi sonucu kontrole gittigimde soylerler sanirim.
Ben bisey danisacaaadim ben simdi oncelikli bebek icin ne alayim ? Misal carseat yatak acil olanlardan ama araba ve mama sandalyesi o kadar acil degil gibi hangi markalari onerirsiniz nerelerden alayim bi el atin bu gobuslunun derdine
Hayırlı olsun, gecmis olsun, kolay gelsin! İlk zamanlar zor geçer, geçecek ama! Cok perişan oldugunda bunu hatırla, geçecek dediler de, dayan! Emzirme nasıl gidiyor? Ben sanırım topikin laktivisti oldum, sorun varsa sor çekinme! Umarım her şey yolundadir!
Birkaçımız park yatakta yatırdık ilk zamanlar, onu düşünebilirsin. Ben cogu şeyi amazon ve cartersdan aldım.
Gapten iki bluz aldım o kadar, bir de motherhood maternityden çamaşır ve sütyen. Annemler pijama almışlardı. Diger seyler, pantolonlar arkadaşların verdikleriydi. Elbiselerimi falan bayağı giydim, karnım cok buyumediydi. Gapten ve h&m'den tayt falan almıştı kızlar. Hamile hamile ozletiyorsunuz o günleri!!!
Cok tesekkurler canim ya icim rahatladi yazdiklarinizi okuyunca. Sanirim benimkine de vaginal ultrason sebep oldu. Bu arada senin de bebegin hayirli olsun Allah hayirli ugurlu etsin ins. :)
Yok canım, elektriklilerle ilgili kötü bir şey yok. Sadece normal tencere gibi olsa temizliği daha kolay olur diye. Bir de tezgahta bir elektrikli mutfak aletine daha yer yok ondan :))))). İsine yariyorsa ne ala, benim dediğimden killanma!
Biz kuvetinin filesini çıkardık, sığmıyor artık. Altına havlu seriyoruz kaymasın diye, arkadan destekliyoruz. Hala iki kişi yıkıyoruz valla, solo uçuşa geçemedik :)
Yemek olayı da cocuğa göre cok değişiyor dediğiniz gibi. BLW'de en hoşuma giden adı üstünde cocuğun isteklerine yönlendirmesine göre hareket etmeyi önermesi. Ben zillime güveniyorum, emzirirken olduğu gibi beslenmede de ne istediğini bir sekilde ifade edecek, biz de istediğini yapacağız. Niyetim oyle.
Süt miktarında sorun olmadıgını varsayarsak sütün altı ay ve sonrasında bebeğe yeterli olduğunu dusunenlerdenim, süte güveniyorum yani :). Sütün icerigi bebek büyüdükce onun ihtiyaclarına göre değişiyor. İstisnalar olabilir tabii ama iste bizim kız için -bir aksilik olmazsa- katilara geçişi aceleye getirmemi gerektirecek bir durum yok. Doymak/beslenmek için katilari kullanmamız 8. Ayı bulur sanırım, ana besin olarak katilarin sütün önüne geçmesi de 1 yasını. (Ama arada hamile kaliverdim diyelim, her şey değişir!). Süt emdikce aman cocuk ac kaldı derdi ile ağzına zorla mama vermeye calışma olmaz, yedi yedi, yemedi yemedi. Bahsettigim bu arkadasım geç ve alerji riski yuzunden cok kontrollü gecti katilara (her hafta 1 yeni şey vs), sık görüşüyoruz, o kadar güzel bir süreç oldu ki gözlerimin önünde, hayran kaldım. Cok sağlıklı cocuk, hala cok güzel yiyor. Bizim kuzu da oyle olur inşallah. Bakalım, göreceğiz.
Normal yatak almadiniz mi? Burada bi arkadasim var cocugu nerdeyse 1 yasina basacak cocugun altini degistirme icin olan zimpirtiyi verebilirim ben artik kullanmiyorum dedi o da 3 katli bisey bezleri bebe yaglarini koydugin bolumleri var en ustede cocugu yatirip altini degistiriyorsun kullanisli olur mu bilemedim:/
Canan oatmeali ilk kez duydum bebis icin, ben yiyorm onu mama gibi cidden.
Koko o emzirme sutyeni capraz olan penye gece icin iyi anmma gunduz devamli kullanimda gogusleri sarkitir, hic destegi yok.
Gece ben bir defa alt degstiriyorum4-5 gibi. Her kalktgnda degistirirsem uyutamam. Kaka gece pek yapmiyor zaten.
Sel kizlar nasilsiniz?
Biz doktordan geldik asilarimizi olduk benim biraz canim skldi siz bana soyleyin normal mi dgil mi.
Zehra 7.5 lb dogdu 20 inch.
Daha sonra 42 gunlukti dr a gittigimizde kilosu 10 lb 1 oz boyu 22 inches kafa olcusu 16 in.
Bugun 60. Gunumuz kilosu 10 lb boyu 22.25 inches kafa olcusu 15 in. Yani hi kilo almamis , boyu cok az uzamis, kafa olcusu de azalmis. Dr su anda bebegin size i normal dedi, endiselenexek birsey yok muhtemelen gen sefer yanlis olctuler dedi ama icim icimi yiyor . Sutum ne yetiyor ne de yariyor kizima sanirim((
Birde normalde bir sonraki kontrol 4. Ayda ama bir ay sonra dr a gidin olcumlerine tekrar baksinlar dedi.
Kizim iyidir dimi ya. Annemden sonra bakamadim iste kziima
Sel kizlar nasilsiniz?
Biz doktordan geldik asilarimizi olduk benim biraz canim skldi siz bana soyleyin normal mi dgil mi.
Zehra 7.5 lb dogdu 20 inch.
Daha sonra 42 gunlukti dr a gittigimizde kilosu 10 lb 1 oz boyu 22 inches kafa olcusu 16 in.
Bugun 60. Gunumuz kilosu 10 lb boyu 22.25 inches kafa olcusu 15 in. Yani hi kilo almamis , boyu cok az uzamis, kafa olcusu de azalmis. Dr su anda bebegin size i normal dedi, endiselenexek birsey yok muhtemelen gen sefer yanlis olctuler dedi ama icim icimi yiyor . Sutum ne yetiyor ne de yariyor kizima sanirim((
Birde normalde bir sonraki kontrol 4. Ayda ama bir ay sonra dr a gidin olcumlerine tekrar baksinlar dedi.
Kizim iyidir dimi ya. Annemden sonra bakamadim iste kziima
dur hemen panik yapma. bencede gecen sefer yanlis olculmustur.hani kilo olsa tamamda kafa olcusunun kuculmesi tuhaf.bence yuzdeyuz yanlis olculmustur.
42 gun ile 60 gun arasi dogru anladim sanirim kilo almasi gerekirdi evet.az emiyor diyorsunya.
sen yazmaya basladinmi emme suresini ve bezlerini.
telas yaparsan daha cok dibe dogru gidersin.sakin ol guzelce dusun ve isi gucu birak bebegine odaklan guzel takip et.
olayalarak,sarki soyle oksayarak emzir.yediklerine dikkat ediyorsun demi ? koku falan surunmuyorsundur umarim.parfum gibi kokular bebegi uzaklastirir.
yediklerine cok cok dikkat et.gaz da bebegin emmesini etkiliyor.rezene kullan gunde 2 bardak.sut yogurt bunlardan uzak dur.
biseyden suphelenseler pat diye soylerler.bakamadim diye telaslanmaa.
doktor persentil değerini söyledimi, yaşıtlarına göre normalse dr öyle dediyse endişe etme.kilo almayıp boyunun uzaması acaba hareketli olmasından mı..yani sütün yaramasa boyda uzamazdı ama geçen zamana görede hiç kilo almamış görünüyor. kafa ölçüsü yanlış ölçülmüş olabilir, bizim kızın kafası küçüktü mesela ve persentilde %50nin altında çıkıyordu, kilo ve boy %70lerde çıkıyordu. sen netten baksana otomatik percentil ölçümü yapan siteler var.yaş kilo boy vs.giriyorsun değerleri veriyor. kilosunu da takip et, koko hep diyordu ya klniğe git emzir ölçsünler sütün durumunu anlarsın.
annemden sonra bakamadım diye üzüp canını sıkma doktor normal görmese mama takviyesi önerirdi.
hnes hosgeldin, hayirli dogumlar dilerim.
Hosbulduk. Tesekkur ederim iyi dileklerin icin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?