Amerika'da Hamilelik

Hayırlı olsun, gecmis olsun, kolay gelsin! İlk zamanlar zor geçer, geçecek ama! Cok perişan oldugunda bunu hatırla, geçecek dediler de, dayan! Emzirme nasıl gidiyor? Ben sanırım topikin laktivisti oldum, sorun varsa sor çekinme! Umarım her şey yolundadir!

Birkaçımız park yatakta yatırdık ilk zamanlar, onu düşünebilirsin. Ben cogu şeyi amazon ve cartersdan aldım.

ben de sizden hamile giyimi olarak nereyi tavsiye edersiniz onu rica edecegim...artik kiyafetler almam lazim da benim

Gapten iki bluz aldım o kadar, bir de motherhood maternityden çamaşır ve sütyen. Annemler pijama almışlardı. Diger seyler, pantolonlar arkadaşların verdikleriydi. Elbiselerimi falan bayağı giydim, karnım cok buyumediydi. Gapten ve h&m'den tayt falan almıştı kızlar. Hamile hamile ozletiyorsunuz o günleri!!!

Son düzenleme:
ben de sizden hamile giyimi olarak nereyi tavsiye edersiniz onu rica edecegim...artik kiyafetler almam lazim da benim

Ben morherhooddan sadece 1 pantolon aldim gereksiz pahali bi yer bence ayrica modellerin cogu normal magazalarda var.Normalde small medium arasi olan bedenime large hatta bazen medium almaya devam ediyorum normal magazalardanTabi cogu sey askida durdigu gibi durmuyo ustunde yazin tayt sort idare edicem:)

Normal yatak almadiniz mi? Burada bi arkadasim var cocugu nerdeyse 1 yasina basacak cocugun altini degistirme icin olan zimpirtiyi verebilirim ben artik kullanmiyorum dedi o da 3 katli bisey bezleri bebe yaglarini koydugin bolumleri var en ustede cocugu yatirip altini degistiriyorsun kullanisli olur mu bilemedim:/

Cok tesekkurler canim ya icim rahatladi yazdiklarinizi okuyunca. Sanirim benimkine de vaginal ultrason sebep oldu. Bu arada senin de bebegin hayirli olsun Allah hayirli ugurlu etsin ins. :)

hnes hosgeldin, hayirli dogumlar dilerim.

kizlar dogum zamanin geldigini nasil anliyacagim? son birkac gundur regl sancilari gibi sancilarim var sanki regl olacakmisim gibi bir his icindeyim normalmidir ?

ben dogumun oldugu gece cok enerjiktim, sabah kahvaltisnin sofrasini bile kurdum o koca gobegimle. ilk belirti buydu, inanilmaz enerjiktim ki son zamanlarda hic oyle degildim. gece uyurken suyum geldi, sancilarda yolda basladi ve dogum yaptim kisa surede. yani dogum sancisini mutlaka anlarsin, biraz aci veriyor. hic adet sancisi gibi degil yani. hazirlikli ol diye soyluyorum korkma

hayirli olsun esrasm, hikayeni merak ettim. Allah anali babali buyutsun.

gosus ucu kremi lansinoh ve gogus kalkani al bence kendine. hastaneden de pompa iste, veriyolar. bebis icin ben stroller britax aldim ama dogumdan bir ay sonra. tulum alabilirsin, cok kullanisli oluyor ve ic icin kisa kollu citcitli badi. avent orthodontic pacifier aldim, sadece onu kabul etti. battaniye ve omza atmak icin biseyler satiliyor onlar iyi. bebek kusunca ustune kusmaz ve ustundeki giysileri yalamaz.

neslee ben bir pantolan aldim motherhood'dan. destination maternityde guzel seyler var ama pahali biraz. oranin indirim bolumunde french connection cok guzel hirka bulmustum ki hala giyiyorum. h&m de tay vb var, penyeleri guzel ve ucuz. koko yazmis gap guzel bazen. gecen gun targeta gittim cok guzel yazlik elbiseler var, target cok iyi maternity elbiselerde. oraya da bak derim :)

kizlar emzirme sutyeni de alin 2-3 tane. ben napicam diye almamistim ama cok ise yariyor. targetta var guzel seyler.

Tebrik ederim canım, Allah uzun ömürler versin yavruna.

saol kokocugum. ben kilo almamisim su 3 ayda ama karnim inanilmaz cikti,annemin de oyle olmus. valla 5 aylik gibiyim su an. herhalde sonlara dogru top gibi olacagim. t-shirt ve sutyen almistim target'tan esofman altlariyla idare ediyordum, bu randevuyu bekledim kot falan almak icin. bi hamile kotu bir kac da elbise sart bana,gobus durumlari feciiii :)))

Cok tesekkurler canim ya icim rahatladi yazdiklarinizi okuyunca. Sanirim benimkine de vaginal ultrason sebep oldu. Bu arada senin de bebegin hayirli olsun Allah hayirli ugurlu etsin ins. :)

cok saol canim :) hep beraber insallah! akintin cogalirsa (Allah korusun) mutlaka git ama doktora, boyle kalirsa buyuk ihtimal vajinaldendir. ben de cok korkmustum,cok iyi anliyorum seni.

Mamuncugun Silgicigim cok saolun cevaplar icin. Target Allahtan evin karsisinda var zaten hemen 2 sutyen 3 t-shirt 1 paket kulot almistim 10 gun once dedigim gibi benim gobus biraz onden gidiyor :) gene orayi bir gozden gecirip sizin diger dediginiz yerlere bakayim. Allahtan onumuz yaz elbise alirim pufur pufur.

ins kokocum hapur hupur gotrur herseyi. tum bebekler yesin.yemeyince insan cok uzuluyor.o doymayinca annede doymuyor.
ben berfinin gobusune bakiyorum azcik cikinca nasil mutlu oluyorum anlatamam.

bende sutu aldigi kadar verme taraftariyim.sut cok sukur var.

esra bir mail gondermisya cereal diye ondan baslamistik bizde onu pek sevmedi.ben sutumle veriyorum silgicim sanirim gecen bunu sormustun.
oatmeal vermeye basladim bende yine sutumle yapiyorum onu daha sever gibi oldu.

Normal yataga/kendi odasına 2-2.5 aylikken geçirdik, o zamana kadar parkyataktaydi odamızda. Hala alt değiştirmek için park yatağı kullanıyoruz. Alt katta da gündüz yatırdığımız park yatak var (kucakta uyuyor zilli ama iste sen iki dakika yat ben bir tuvalete gideyim anları için güvenli donencesiyle oyalayan bir ortam o acıdan kullanışlı.

Motherhood pahalı evet. Ama oradan aldığım penye, çapraz gelen diyenin rahatlığı mükemmel. Sonra yukarıdan açılan normal sütyen gibi görünenlerden aldım, pişman oldum. Açması kapaması daha zor, üstelik kanal tıkadı iki günde, boyu tam ama sıkıştırmış bir sekilde. Bu pençeleri cirt siyiriveriyorsun, cirt kapatıyorsun. Benim gibi uluorta emzirenler için ideal, hiç çaktırmadan is hallediyoruz :). Aynı model başka markalar da vardır tabii motherhoodu değil de sütyen modelini tavsiye ederim.

Kızlar gece bez değiştiriyor musunuz? Değiştirmeye kalkınca cok uyanıyor geri uyuması daha zor oluyor. Ama yatarken taktiğim bez de cok doluyor (cis, kaka olursa bekletmiyorum). Gece bezleri varmış deneyen var mı? Pampersdan normalde memnunum ama gece yetmiyor. Sizin bezlerin gece performansı nasıl? Arayıştayım, yardım!

Canan oatmeali ilk kez duydum bebis icin, ben yiyorm onu mama gibi cidden.
Koko o emzirme sutyeni capraz olan penye gece icin iyi anmma gunduz devamli kullanimda gogusleri sarkitir, hic destegi yok.
Gece ben bir defa alt degstiriyorum4-5 gibi. Her kalktgnda degistirirsem uyutamam. Kaka gece pek yapmiyor zaten.

Whole Grain Oatmeal | EarthsBest
bundan veriyorum ben.sadece oatmeal yazmam kafani karistirdi sanirim.kusura bakmayasin.doktor onermisti bunuda.son 1 haftadir veriyorum.

ben coktandir gece altina hic dokunmuyorum.elimle distan yokluyorum cok doluysa aliyoum.ama benim kiz gece cok terledigi icin sanirim cis cok yapmiyor.gece zaten kakayi uzun zamandir yapmiyor.doktoru demisti bize gece altini alip uykusunu bolme emzir hemen geri yatir diemisti.

Sel kizlar nasilsiniz?

Biz doktordan geldik asilarimizi olduk benim biraz canim skldi siz bana soyleyin normal mi dgil mi.

Zehra 7.5 lb dogdu 20 inch.

Daha sonra 42 gunlukti dr a gittigimizde kilosu 10 lb 1 oz boyu 22 inches kafa olcusu 16 in.

Bugun 60. Gunumuz kilosu 10 lb boyu 22.25 inches kafa olcusu 15 in. Yani hi kilo almamis , boyu cok az uzamis, kafa olcusu de azalmis. Dr su anda bebegin size i normal dedi, endiselenexek birsey yok muhtemelen gen sefer yanlis olctuler dedi ama icim icimi yiyor . Sutum ne yetiyor ne de yariyor kizima sanirim((

Birde normalde bir sonraki kontrol 4. Ayda ama bir ay sonra dr a gidin olcumlerine tekrar baksinlar dedi.

Kizim iyidir dimi ya. Annemden sonra bakamadim iste kziima

dur hemen panik yapma. bencede gecen sefer yanlis olculmustur.hani kilo olsa tamamda kafa olcusunun kuculmesi tuhaf.bence yuzdeyuz yanlis olculmustur.
42 gun ile 60 gun arasi dogru anladim sanirim kilo almasi gerekirdi evet.az emiyor diyorsunya.
sen yazmaya basladinmi emme suresini ve bezlerini.
telas yaparsan daha cok dibe dogru gidersin.sakin ol guzelce dusun ve isi gucu birak bebegine odaklan guzel takip et.
olayalarak,sarki soyle oksayarak emzir.yediklerine dikkat ediyorsun demi ? koku falan surunmuyorsundur umarim.parfum gibi kokular bebegi uzaklastirir.
yediklerine cok cok dikkat et.gaz da bebegin emmesini etkiliyor.rezene kullan gunde 2 bardak.sut yogurt bunlardan uzak dur.
biseyden suphelenseler pat diye soylerler.bakamadim diye telaslanmaa.

doktor persentil değerini söyledimi, yaşıtlarına göre normalse dr öyle dediyse endişe etme.kilo almayıp boyunun uzaması acaba hareketli olmasından mı..yani sütün yaramasa boyda uzamazdı ama geçen zamana görede hiç kilo almamış görünüyor. kafa ölçüsü yanlış ölçülmüş olabilir, bizim kızın kafası küçüktü mesela ve persentilde %50nin altında çıkıyordu, kilo ve boy %70lerde çıkıyordu. sen netten baksana otomatik percentil ölçümü yapan siteler var.yaş kilo boy vs.giriyorsun değerleri veriyor. kilosunu da takip et, koko hep diyordu ya klniğe git emzir ölçsünler sütün durumunu anlarsın.
annemden sonra bakamadım diye üzüp canını sıkma doktor normal görmese mama takviyesi önerirdi.

benim de kafama takılan hala kakanın düzelmemesi. 1 ay oldu süt ürünleri hiç yemiyorum ve kaka hala aynı üstelik rengi daha çok yeşil olmaya başladı, mukus az çok her bezde var.dün minicik nokta şeklinde 1-2 kan da vardı.ama kakasını yaparken zorladıysa ve çatlak varsa ondan da olabilirmiş. ama cildi çok hassas sanırım birşeylere var alerjisi, bugün yumurtayı da kestim yemiyorum artık ayrıca soya fıstık ezmesi gibi alerjik gıdaları da kestim umarım düzelme olur. çok şükür kilo alımı iyi, yani tek belirti kaka durumu, bir de yüzünde ve kolunda birkaç yerde egzama var ama genelde bebeklerde olurmuş. kan ve deri testi için çok küçük belli olmaz diyorlar.

Canancim yediklerime dikkat etmek zorundayim cunku bebegim cok gazli bi bebek. Ha onun haricinde de tatli ve hamirsi yememeye calisiyorum. Gecen mesela dalmisim 40 dk emzirdim cocuk sonrasisa aglamaktan bir hal oldu. Iki saat sonra da yoruluyor uyuyor 3-4 saat. Yani emmedigi sure oluyor 5-6 saat.

Marlincim baktim simdi boyu 25-50 arasi digerleri 10 -25 cikiyor az degil mi.

Dr a kalirsa enduse wdecek bir durum yok olcumlerde hafa olmus olabilir ama canim skldi .

Yeter ki bebegim iyi olsun Rabbim hepsine saglik versin.pazartesi tr ye gidecez orda bir dr a giderim.

Dr formula onermedi ama ben dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…