Amerika'da Hamilelik

Sana katiliyorum Canan yemekte uyku gibi cocukla ilgili.Ben hiiic birsey uygulamayi dusunmuyorum yapmadimda zten.Yaptigim tek sey sebzeleri haslamadan buharda pisirip azicik suyla karistirip veriyorum.Bu arada evde olan tencere uzerine konulan haslama zimpirtisi varya neyse adi simdi aklima gelmiyor onu kullaniyorum.Meyvede veriyorum.portakal cilek haric.Silgi cim meyveyi once verme sebzeyle alistir ama sonra ver.ilk meyve tadarsa sebzeyi sevmeyebilir.Corba isine et yeme zamanina geldiklerinde baslicam.et,tavuk suyuna corba yaparak.Masallah simdilik bir sorun yok lara sevmesede bazi sebzeleri (fasulye gibi) geri cevirmiyor yavrum.cereal dan muhallebi gibi yapiyorum cok seviyor.Ben disleri ciktiktan sonra eline vermeyi dusunuyorum.

Arkadaslar merhaba foruma yeni uye oldum sayilir ve bu topigi de bugun farkettim. Hamile ve dogum yapmis arkadaslar oldugunu gordum bu topikte. Ben Tennessee eyaletinde yasiyorum ve suan 7+5 hamileyim. 2 gun once vajinal ultrasonda bebegimizi gorduk, kalp atislarini da duyduk cok sukur. Ama bugun hafif kahverengi bi akintim oldu ne olabilir sizce, tehlikelimidir?
Doktor 10 hafta onceden muayene randevusu vermiyor aksi bir durum olmayinca.

Hosgeldin.Bebegin hayirli olsun.Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin.7.5 aylik hamile icin 10 hafta cok uzun degilmi.Su anda senin ayda 2 defa doktora gitmen lazim.Benimde cok akintim oluyordu ama beyaz .Diger arkadaslarin oldumu bilemiyorum.Doktoru arayip sorun isterseniz.Onemli oldugunu zannettimiyorum ama ihmal etme.

Hosbulduk canim. 7.5 aylik hamile degilim 7 hafta 5 gunluk hamileyim (7+5) ve doktor 10.haftadan once aksi bi durum olmadikca bakmiyor cok sacma geldi bana da.

selam hosgeldiniz

benim de kahverengi akintim oldu hatta iki hafta surdu bu. kahverengi akintiyi cok onemsemiyorlar burda eski kan diyorlar. onemli olan regl kanamasi gibi kirmizi ve bol miktarda kan gelmesi.

bir de vajinal muayene oldugunuz icin o da etkilemis ve kahverengi gelmis olabilir akintiniz. tedbiren dinlenin bol bol .. iciniz rahat etsin isterseniz doktoru arayip bir danisin.

Yok canım, elektriklilerle ilgili kötü bir şey yok. Sadece normal tencere gibi olsa temizliği daha kolay olur diye. Bir de tezgahta bir elektrikli mutfak aletine daha yer yok ondan :))))). İsine yariyorsa ne ala, benim dediğimden killanma!

Biz kuvetinin filesini çıkardık, sığmıyor artık. Altına havlu seriyoruz kaymasın diye, arkadan destekliyoruz. Hala iki kişi yıkıyoruz valla, solo uçuşa geçemedik :)

Yemek olayı da cocuğa göre cok değişiyor dediğiniz gibi. BLW'de en hoşuma giden adı üstünde cocuğun isteklerine yönlendirmesine göre hareket etmeyi önermesi. Ben zillime güveniyorum, emzirirken olduğu gibi beslenmede de ne istediğini bir sekilde ifade edecek, biz de istediğini yapacağız. Niyetim oyle.

Süt miktarında sorun olmadıgını varsayarsak sütün altı ay ve sonrasında bebeğe yeterli olduğunu dusunenlerdenim, süte güveniyorum yani :). Sütün icerigi bebek büyüdükce onun ihtiyaclarına göre değişiyor. İstisnalar olabilir tabii ama iste bizim kız için -bir aksilik olmazsa- katilara geçişi aceleye getirmemi gerektirecek bir durum yok. Doymak/beslenmek için katilari kullanmamız 8. Ayı bulur sanırım, ana besin olarak katilarin sütün önüne geçmesi de 1 yasını. (Ama arada hamile kaliverdim diyelim, her şey değişir!). Süt emdikce aman cocuk ac kaldı derdi ile ağzına zorla mama vermeye calışma olmaz, yedi yedi, yemedi yemedi. Bahsettigim bu arkadasım geç ve alerji riski yuzunden cok kontrollü gecti katilara (her hafta 1 yeni şey vs), sık görüşüyoruz, o kadar güzel bir süreç oldu ki gözlerimin önünde, hayran kaldım. Cok sağlıklı cocuk, hala cok güzel yiyor. Bizim kuzu da oyle olur inşallah. Bakalım, göreceğiz.

ztarin dediklerine +1, icin rahat olsun, takip et endise etme. hayirli olsun

Son düzenleme:
kizlar dogum zamanin geldigini nasil anliyacagim? son birkac gundur regl sancilari gibi sancilarim var sanki regl olacakmisim gibi bir his icindeyim normalmidir ?

ben son haftalarda regl sancisi gaz sikismasi gibi sanci yasiyordum ara sira ama hep gaz sandim. doguma gidince anladim kasilmaymis! endise etme, normal, nefes teknikleriyle kendini rahatlat. duzenli ve sık gelmedikce daha dogum basladi demek degil. dogum kasilmalari cok cok duzenli geliyor!!!

yeni doktodan geldik 7pound 5 ounes olmus .henuz baslamamis dogum diyor sadece bebek yerlesiyormus ondan bu sancilari hissediyormusum.ama heran gelebilir diyor .hazir sekilde bekliyoz bakalim zilliyi :)

Bende dogum yaptim 40+5 te yani 21 Nisan pazar aksami :) firsat bulunca hikayemi yazarim insallah, epidural normal oldu, gece basladi sancilarim dogumu induce etmelerine gerek kalmadi, ikimizde iyiyiz cok sukur, gecem gunduzum birbirne girmis durumda ugrasiyorum minik sipamla:))

Gozunaydin:) Darisi benim gibi birtlatmamislarin basina:) Bekliyoruz hikayeni minik yavrunla saglikli gunler:)

Selam mikemmel anneler:) Umarim keyifler yerindedir bizde bi sorun yok seker yuklemesi yapildi kan alindi sonucu kontrole gittigimde soylerler sanirim.
Ben bisey danisacaaadim ben simdi oncelikli bebek icin ne alayim ? Misal carseat yatak acil olanlardan ama araba ve mama sandalyesi o kadar acil degil gibi hangi markalari onerirsiniz nerelerden alayim bi el atin bu gobuslunun derdine

merhaba hanimlar,

biz de iyi haberlerle donduk. bebisimizi gorduk kipir kipirdi kimildayip durdu :) pztesi de ikili teste girecegimiz icin az gosterdi doktor teyzesi. babamiz baya soka girdi,agladi. :) iyi ki ultrason var biz babalara alismak icin iyi oluyor dedi.

biz mesela sonucu internet sitelerinden bakiyoruz bana bir sifre falan verdiler. belki sizde de vardir oyle bisi?? daha cabuk ogrenirsin.

masalah canim :) Allah anali babali, hayat sansli buyutsun insallah.

canim ben de en basta 2 kere lekelenme oldu ama cok sukur bir sorun olmadi fakat hemsiremi aradigimda beni normal randevumdan once cagirip hormon yukselmeme bakmislardi ve randevumu one cekmislerdi. bu arada vajinal ultrasondan sonra da bazen lekelenme goruluyor ki ben de cok minnak leke gelmisti vajinalden 2 gun sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…