Amerika'da Hamilelik

cok saol canim :) hep beraber insallah! akintin cogalirsa (Allah korusun) mutlaka git ama doktora, boyle kalirsa buyuk ihtimal vajinaldendir. ben de cok korkmustum,cok iyi anliyorum seni.

Cok sukur ki bir daha olmadi. Zormus ya gurbet ellerde bu hamilelik isi :) . Kizlar bir sey daha soracagim. Karin catlaklari icin hangi kremi tavsiye edersiniz ?

Cok sukur ki bir daha olmadi. Zormus ya gurbet ellerde bu hamilelik isi :) . Kizlar bir sey daha soracagim. Karin catlaklari icin hangi kremi tavsiye edersiniz ?

hoşgeldin aramıza, sağlıkla bebişini kucağına alırsın inşallah. krem olarak ben ve birçoğumuz palmer's cocoa butter kullandık. ama düzenli kullanmak lazım, ben memnun kaldım kremden midir bilmem ama çatlak olmadı pek. sadece ufak birkaç tane oldu ama belli belirsiz. göbeğin büyüyüp gerilmeye başladığında pehlivan gibi yağlanıp nemli tut, bol su iç, biraz da cildin yapısı ile alakalı sanırım.

Selam kizlar, bir sorum olacakti. Ben yatak olayını araştırıyorum bu aralar, evim küçük kızımın ayrı odası olmayacak
Kendi odama kıyacağım yatağını, bu playard ve park yatak aynı şeyler mi?
Sizce ilk 3 ay bebeğimi yatırmak için uygun mu?
Diyorum ki önce bu tip bir yatak alayım sonra da crib...
Ne dersiniz?

Yahu dur mamaya sardirma hemen, gercekten mamaya başladın mı sütun azalır, bebek daha az talep edeceği için. Şimdi doktoru ara, gelecek hafta gelmek istiyorum, yanlış ölçümler yapılmış, gelişimini doğru dürüst takip etmek istiyorum de. Onların sucu adam gibi ölcememek, ne bicim şey. O arada da hemen omega3 almaya başla günde 1000 mg. Coromega'yi hep tavsiye ediyorum, günde 2 paket. Sütun kalitesini artırıyor. Ne olur ezbere is yapma, doğru düzgün ölçüm yapsınlar, yine kilo alımında tatminkar olmazsa alternatifleri dusunursun. Yarın daha bir seyler yazıp basına eksiyecegim.

Açlık ifadelerini biliyor musun bu arada? Yalanma, "rooting" gibi? Ağlamak cok geç bir belirti.

ztar gel bakim buraya :)

bize bir emzirme "session"unuzu anlat bakalim, nasil oluyor. Anlat ki eger ideal olmayan bir seyler varsa onu degistirelim, mamaya yonelmeden once emzirme isini dogru ve guzel yaptgindan emin olalim.

Mesela, ne zaman emziriyorsun? 2 saatte bir mi, Zehra uyandikca mi? On demand emzirmeni tavsiye ederim. Yani bebek yalaninca, agzini sap sap yapinca, yanagini elleyince o tarafa donuverince, araninca, kucagina aldiginda goguse dogru dalis yapiyorsa hemen meme. Gunduz eger 3 saatten fazla olmussa yatali, uyandirip ya da tam uyandirmadan meme vermeni tavsiye ederim su aylarda. Gece birak uyusun.

Sonraa, silikon meme ucu kullaniyordun bir ara, hala kullaniyor musun? Birakacagim demistin, becerebildiniz mi birakmayi. Ondan bir an once kurtulmani tavsiye ederim, Zehra onsuz tutunmayi bence kolay ogrenir su yasta ama zorlanirsaniz Allah rizasi icin bir danismana gorun. Biraz ugrastirsa da vazgecme. Memelerin stimulasyonu icin bebegin o kuvvetli emisini meme hissetmeli arada kalkan su bu olmadan. Stimulasyon da sut uretimi demek.

Cok kisa emiyor demistin. Emip ne yapiyor? Memede uyuya mi kaliyor? Oyleyse uyandiracaksin, kacari yok. Memene masaj yap sagar gibi, agzina fiskirsin azicik uyansin.. Ya da yuzunu ayaklarini severek uyandir. Eger memeden kafayi cekiyor ve uyanik oldugu halde almiyorsa tok oldugu icin mi baska sorunu mu var onu anlamak lazim. Tok olabilir, bazi bebeler cirt diye isini bitiriyor. Silgi 15er dakika iki memeden emzirip 30 dakikada isini bitirirken benim bir emzirmem en az 1-1:30 saat surerdi! Seninki daha bile hizli emiyor olabilir. Ama Derya bir ara memeyi reddediyordu, sut cok fiskirdigi icin sinirleniyordu. Bizim sansimiz, bunu sadece bir meme yapiyordu, ona sinirlenince oburune geciyorduk, sakinlesiyordu. Emmeyi birakti diye hemen vazgecme, evire cevire teklif et. Dalmisim 40 dakika emmis falan diyorsun, emince emiyor demek ki??? Cok emince gaz oluyor, rahatsiz oluyor agliyor falan diyorsun, anlamadim ben bunu, midesi fazla doldugu icin niye aglasin ki??? Fazla gelirse kusar zaten. Yiyince gaz oluyorsa olacak, onu oyle kabul etmek sart.

Gaz hayatin bir gercegi, gaz hep var, zamanla daha rahat cikar oluyor rahatliyor cocuk. Bizimki hala gazman. Gazi olacak diye emzirmeyi kisa tutmak feci yanlis bir sey. Cocuk talep ettigi kadar emecek, oncelik bu. Ondan sonra gazdan aglarsa rahatlatmasi sana dusuyor. Little tummys, biogaia, gripe water gibi rahatlatici seyler var, doktoruna danisarak dene. Bir sure gaz rahatsizligi cekmek zorundasin maleesef. Ben 4 aydir sut icmiyorum, ne cok severim ustelik. Bir ara kimyon cayi demleyip demleyip iciyordum (faydasi olmadi vazgectim). Rezene iciyordum ama fazla sut sorunu olunca biraktim, bebegin gazina da olumlu etki yapar senin sutunu de cogaltir, rezene sen dene.

Emzirdin, yine kisa emdi, uyudu diyelim. Cikar pompayi 7 dakika pompa+1 dakika masaj+7 dakika daha=15 dakika pompala bri sey cikmasa da (ciftli pompaysa boyle, tekliyse digerine tekrarla, toplam 30 dakika). Bir sey cikmazsa endise etme, onceden Esra yazmisti. Ama bir iki hafta boyle ekstra stimulasyon yap. Hic olmadi, icin rahatlar, sutum azaliyor stresini alir, sutumu artiriyorum rahatligi o stresin yerini alir. Kiz kisa emiyorsa, memeler daha uzun sure stimule edilmis olur. Sutum az stresini birak, bol su ic, guzel uyu, rejimi birak -sut uretmek icin tatliya, kalorili besinlere ihtiyacin var. Bu bir yilda, olmadi 6 ayda onceligin bebegi beslemek, o surecte rejim yapma, sonra istersen omur boyu yaparsin. Omega 3 diyorum tekrar, bebege iyi yaglar gitsin, beyin ve goz icin de cok faydali.

Zehra'yi tekrar adam gibi bir tarttirmaya gotur. Tercihen emzirme oncesi ve sonrasi tarttirip bir emiste ne kadar emdigini gor, ama hadi bu mumkun degil, gelisimini dogru olarak takip edebilecek bir sekilde tarttir. Simdi kafanda 2 haftadir hic kilo almadi diye var, stres oluyorsun haliyle. Gercekten durum bu olsa evet endiselebilir, mamayi dusunebilirsin de, burada sorun tarti gibi gorunuyor. Onun icin bu ihtimali bir sekilde ekarte etmen lazim. Bunu yapmadan mama dayarsan yazik olur, hep diyorum, mama ocu degil, gerekirse verilir ama cok masum da degil. Cocugun meme yerine aldigi her sey arz talep dengesine comak sokuyor. O boy, kafa olcumlerine hic bakma, nasil olctuklerini gordun mu? Biraz yukaridan baglasa mezurayi kuculmus cikar kafa!! Onemli olan tarti, ama onu da dogru yaptiklarini varsayiyorsak. TArtidan tartiya farkediyor, hep ayni tartiyi kullanmalari, kalibresinin dogru olmasi lazim.

Doktorun da mama falan dememis, gordugun gibi takibe almis. Sen icini rahatlatmak icin bir aydan once git, hadi doktor olmadi emzirme klinigi falan bul oraya git, emzirme danismanlari tartsin. Zehra bu aralar kilo almamissa da el birligiyle aldiracagiz insallah. Senin emzirmeyi bir guzel dogrultalim once, mamaya daha var, hemen kolaya kacmayalim :)

Marlin ben de eva'nin kakayi soracaktim, sumukler gecmedi yani. Acaba ne rahatsiz ediyor? Benim cocugu her seye alerjik bir arkadasim var, onlardan iyi biliyorum alerji isini, onlar uzman, spesifik sorun olursa sor ondan ogrenirim cevabini. Genelde alerji suphesi olunca yapilan sey su: anne her seyi kesiyor, cok temel basit seyler yiyor, pirinc, patates, bazi temel meyve (elma armut ama cilek portakal degil) sebzeler (karnibahar, salatalik, kabak vs. ama domates degil, domates meyve zaten diyen bilgicleri dovecem) gibi (ama ekmek de degil, gluten alerjisi olabilir). Sonra yavas yavas yeni seyleri katip takibe aliyor, bakti guvenli, yemeye devam ediyor. Internetten "common" alerjenlere bak istersen, aklina gelmeeycek seyler olabilir, atiyorum dana eti! Sorun alerjiyse erkenden teshis sizi rahata erdirir. Kolay gelsin. Eva'nin kilo alim ve gelisimi guzel, devamli aglayan, mizmiz, rahatsiz bir bebek de degil, o yuzden icimiz rahat olabilir. Bu arkadaslarin bebek alerjiler yuzunden cook huysuz ve rahatsizmis, sonradan anlamislar sebebini.

ellerine sağlık koko, çok güzel detaylı açıklamışsın.tüm bunlar ztarla beraber hamile arkadaşlara da önemli bilgiler sunuyor.bebek olunca emzirme sıkıntısı yaşarlarsa bu yazı akıllarına gelsin.bıkmadan usanmadan emzirmek:) ztarcım hem bak tr ye gidiyormuşsun orda kafan daha rahar olur ve sütün de daha iyi olacaktır.memleket havası sana da kızına daha yarar inşallah

kokocum evet neyin rahatsiz ettiğini bulsam rahatlayacağım ama dediğm gibi çok şükür şu an tek belirti kakadaki sümükler.deneye yanıla neyin alerji yaptığını öğrenmeye çalışacağız.belli bir yaştan sonra geçiyormuş ama biraz sıkıntılı zor bir süreç,arkadaşlarından da bilirsin zaten.süt ürünlerini 1 aydır yemiyorum geçmediği için yumurta,soya, ceviz fındık fıstık gibi şeyleri de 3 gün önce kestim bakalım değişen birşey olacak mı, doktora göre kakanın düzelmesi biraz zaman alabilirmiş.abimin kızının alerjisi vardı bilirim çocuğun ağzı dili falan şişiyordu, sırf bu alerji yüzünden hastanelik olan bebekler var.umuyorumki bizimki ciddi olmayan birşey ve ek gıdayla inşallah düzelir. kahvaltı keyfim kalmadı artık:) zeytin bal reçel arada papates salatası:)napalım bebemiz iyi olsunda varsın bir süre yemeyelim.vitamin almaya devam ediyorum ama sanırım kalsiyum tabletlerinden de almam gerek, uzun süre protein alamayabilirim

valla Allah razi olsun senden ya..

zira ne yapacagimi ne edecegimi sasmis haldeydim ya..

simdi baslayim soyle.. bence de muhtemelen gecen sefer olcumlerde hata yaptilar. hadi kilosu ayni, boyu azicik uzadi da kafa olcusu azalir mi yahu. 16dan 15 e dusmus. yarin turkiye yolcusuyuz gider gitmez hemen iyi bir doktora goruncez bari adam akilli dert anlatabileyim.

o silikon uctan vazgecmedik. onunla emdiginde sorun yok. dakikalarca emebilir. iste gecen 40 dakika emdi sonra ailecek perisan olduk. yazik kendi de perisan oluyor. doktorda ilk 15 dakikada alacagini alir dedi. valla oyle kafam karisikki anlatamam size.

emme surelerimizi ise soyle soyleyim. dun az kilo aldigini gorunce yok artik ona birakmicam dedim cunku ayni dedigin gibi cani isteyince veriyordum ben mmeyi. dun 2 saatte bir vereyim dedim yine gazdan perisan oldu yavrucak. gerci dun asilarimizi da olduk pek bir keyifsizdi. hatta gece atesi de yukseldi bir ara neyseki ilacla dusurduk cok sukur. hani cocuk isteyince verme yontemiyle cocuk kilo almadi ya aklimca bir de duzenli vermeyi deneyecektim ama senin dedigin gibi gunduzleri 3 saatten fazla ara koymayarak ama gece uyumasina musaade ederek de deneyebilirim.

yani bu gaz nasil bir dertmis, gazli bebek ne kadar zormus anlatamam. cocuk agliyor, gazdan mi, acikti mi, alti mi pis, hepsi birbirine giriyor. bu arada doktorum little tummys verdi onu kullaniyorum ama sanirim benim bebegimi kesmiyor daha ciddi birseye ihtiyacim var. yollarda napicsam bilmem cok tirsiyorum.

evet ayni tartida tarttilar. hatta ilk tarttiklarinda kilo vermis cikti. ikinciisnde coraplari vardi ayaginda ama sanirim iki cift bebe corabi 500 lbs fark etmez.

ya oyle uzuluyorum ki anlatamam nasil agliyor yavrucak. ama bir de su var. 40 dakika da emse mememi cekince basliyor aglamaya sonra emzik verince susuyor. sanirim benimki de mememi emzik olarak kullanmaya basladi. e bu durumda ben nasil anlicam cocugum doydumu doymadi mi. ne yapacagimi sasirdim kisacasi.

hatta dedim ki emzirmek yerine gogsumu sagayim ne kadar emdigini bileyim. bunu da dusundum. ama hic bir sey emmenin yerini tutmaz. yahu o kadar gogus agrisi, acisi cektim ilk zamanlar. resmen cilelendim. o kadar emek sirf bebegim emsin diyeydi bu saatten sonra hic istermiyim ben sutumun gitmesini cok uzuluyorum.

bir de aksam bir baktim bezinde kan var. cok miktarda degil ve pembe gibi kirmizi da vardi hafif. iki kere ustuste bezinde gordum. yani benim icin dun ne kadar zordu size anlatamam.

oyle uzuldum ki bebegime bakamiyorum diye bu bezdeki kan da tuy dikti yani. tam da yolculuk ustu. nette arastirdim bebeklerin bezinde olabilir diyor, dun vitamine basladik, cok agladi falan onlar da etkileyebilir dedi annem. kakasi bile rengi kivami degisikti dun yani.. neyse boyle bende durumlar., uzgun ve suzgun ne yapacsagimi bilemez haldeyim yorumlarinizi beklerim

ah canim ben pek tecrubesiz bir anne adayiyim ondan sana bir tavsiye veremiyorum caresizce...gecmis olsun mu diyeyim ne diyeyim sasirdim. yolunuz da var sagsalim gidin gelin insallah, iyi gelecektir sana Turkiye inaniyorum.

Palmer's cocoa lotion aldim kullaniyorum bir de Burt's Bees Mama Bees butter aldim.

ah canim ben pek tecrubesiz bir anne adayiyim ondan sana bir tavsiye veremiyorum caresizce...gecmis olsun mu diyeyim ne diyeyim sasirdim. yolunuz da var sagsalim gidin gelin insallah, iyi gelecektir sana Turkiye inaniyorum.

saol nesle cim canim insaallah sagsaglim bi varsak. simdi basladim toplanma telasina resmen kafam calismiyor. oyle bir hallerdeyim.

bir de aklima su takilmiyor degil. bu cocuk gaz cilesinden de kilo almiyor olabilir mi ? mesela aksam 9 da emdi. sonra iki saat cile cekti bilmem ne. hala agliyordu. iki saat sonra sut verim istemedi agladi durdu. bir saat daha bekledim artik acikmis demekki. sonra icti sutunu ( sagmistim ). sonra yoruluyor garibim uyuyor. yani uyumak ne kelime bayiliyor giib yatiyor resmen. uyandirmazsam ya da oyalasam 5 saat emmeden durabilir. bu cocuk gazdan dolayi yeri geliyor ememeiyor yani. ne bileyim ya .. ya bunlar insaallah dogal seylerdir., tek derdim bebegim iyi olsun da biz bir sekilde pata kute idare edecez artik napalim/

ya kakada kan demişsin ayrıca kakasının kıvamı rengi de değişti demişsin inşallah sizde yoktur ama acaba zehrada da alerji belirtisi olabilir mi? şimdi bununla kafanı karıştırmak istemem ama problem nedir anlamak için dedim canım.çünkü bizim eva nın kakasında sümüksü şeyler olunca bir kerede kan görülünce hemen süt alerjisi olabilir dediler.Tr gittiğinde kan olayı devam ederse bir test yapıp analiz etsinler.Enfeksiyon bakteri vs için,eğer böyle birşey yoksa hemen alerji mi olabilir diye düşünüyorlar.Şu da var ztarcım gazlı olduğu için kakasını yaparken zorlanıp çatlak olabiliyor o da kanama yapabilirmiş, bizim alerji gibi bir sorunumuz olunca araştırmalarımda bebeklerin kilo alamadığı,çok huzursuz olduğu hep ağladığı,kusma ateş gibi belirtiler söylenmiş.İnşallah değildir, sadece olabilir mi diye aklıma geldi ama sakın endişe etme herşeyin çözümü var,sen sakince yola hazırlan tr de eminim daha rahat olacaksın,haberdar et bizi.,y, yolculular sevgiler

oncelikle kakada kan olayina degineyim: dun oldugunuz asilardan birisi muhtemelen agizdan verilen rotavirus asisiydi. bu asinin oyle etkileri oluyor, ishal yapiyor. derya'da da olmustu, buraya yazmistim, kizlar hatirlar (sen yeni dogum yaptigin zamanlardi sanki, kacirmis olabilirsin). kakasi yesile doner, sumuksu olur ve kan noktaciklari ya da cizgileri gorebilirsin. kanli bezleri dikkatle takip et ama endiselenmeden. eger azalip bitmiyor, surekli devam ediyorsa hemen doktoru ara. ben kanli bezlerin fotografini cekiyordum telefonla, eger doktora gitme durumu olursa takip edebilirler yardimci olur diye. ve doktora giderken en son kanli bezini getirmeni isteyecekler muhtemelen, aklinda olsun. Senin bakmanla hic alakasi yok, asidan oldu bu, kendini yiyip bitirme!

bebek dedigin aglar, anneler olarak cigerimiz parcalaniyor ama aglamasalar asil sorun. demin mesela sabah uykusu icin emzirmeye yatirdim bizim zilliyi, emdi doyurdu kendini biraz ve sonra aglamaya basladi, ne yapsam i ih. tabii zamanla anliyor insan daha iyi, aglamalarini taniyor. bu "uykum var ama beni yatirmak icin cok geciktin, uyku penceresi kacti, uyuyamiyorum, perisan ettin beni kadin!" aglamasi. babasina devrettik, ergo'da uyuyacak (uyuyor herhalde yukarida, ses kesildi). bir ara youtube'da 5 degisik aglama stili ve ne anlama geldikleri ile ilgili video izlemistim, dogrusu bir sure isime yaradi, gark ihtiyaci oldugunda daha degisik cikiyor ses, ac oldugunda ayri (ilkinde eehhh diye ikincisinde nnnneeeh diye). Zehraya emmelerde bol bol patpat yapip gazini cikar, ilk zamanlar zor olabiliyor, Derya simdi dikelttigimde elimi sirtina surmeden gaark yapabiliyor, eskiden ne ugrasirdim. Alttan gazlar icin yapabilecegin sinirli ama karin masaji ve bacak egzersizi iyi gelir. Bizimi bacaklari kendi dikip pirrtliyor simdi yataginda, ama hala bile bazen yatirip biz yaptiriyoruz hareketleri, ne gaz cikiyor! hemen de rahatliyor. sizde gaz sorunu belki biraz kolike meyleden bir hal almistir. kolik hakkinda biraz okursan gorursun, caresi yok, zamanla gecmesini beklemek disinda. kolikli bebeklere dinletilen seyler var, rahatlatiyormus, buzuki orhan, fon makinesi, bilmemne. biz zaten bol bol white noise dinletiyoruz, oyle uyuyor hala. kolik bebekler icin kundak ve anneye yakin olmak iyi geliyormus, wrap/sling deneyebilirsin. bizde sanirim 2 ayda (subatti) aksamlari feci kok sokturuyordu sonra uyuyakaliyordu (bazen oglenleri de). o donem ben de cok uzuldum ama iste sakinlestirmek icin elinden geleni yapip sabredeceksin. aglamasi sagliksiz demek degil, aklina gelen ihtiyaclarini gider (bez, gaz, aclik, uyku vs.) hala da agliyorsa bas gogsune "anliyorum seni agla acilirsin" de, gercekten baska bir sey yapmak mumkun degil bazen.

bebeklerin emmeye ihtiyaci var, yani sirf beslenmek icin degil, sucking reflex. memeni emiyor mu emzik olarak mi kullaniyor anlamak icin yutkunmalari takip edeceksin. emerken cok cok cok emer, gulp yutkunur, dinlenir nefes alir ve tekrar cok cok cok baslar. letdown denen sut salimi oldugunda iki cok ve hemen gulp olabilir (bende overactive letdown oldugunda cok gulp cok gulp oluyordu, fazla geliyordu nefes alamiyordu, kiz da sinirlenip agliyordu!). eger yutkunma gormuyorsan, emme de daha bir cok cok degil de pitipiti (flutter deniyor) gibiyse sakinlesmek icin emzik gibi emiyordur. ben basindan beri emzik gibi emmesine karismadim, sol meme emzik mememiz hatta! bunu cok tavsiye etmiyorum, ozellikle uyku icin (gecenlerde diyordum ya, sleep to suck associationu yikmam lazim simdi). ama diger yandan "amaan sokakta mi buldum, emmek istiyorsa emsin" diyorum. hayatlarinin birkac aylik bir doneminde boyle bir ihtiyaclari var, karsilayayim ne olacak diyorum. o kisisel tercih meselesi, ben yaptim ama sana boyle yap diyemem. ama memenden ayirmadan gercekten beslenmek icin degil "comfort sucking" yaptigindan emin ol.

ben "on demand" emzirmeni tavsiye ederim (bana hep oyle tavsiye edildi), saate baglamayla pek bir sey kazanacagini sanmiyorum. 2 saat 3 saat derken, emzirmelerin arasi (gece uykusu haric) 2-3 saatten fazla olmasin seklinde dedim, bebek yalanirken "dur yarim saat var daha" diye meme vermemezlik etme aman! silikon ucu birakmak icin caba goster, zor olabilir ama vazgecme. meme uclarinda bir sorun var mi? duz/icedonuk falan degilse, ihtiyacin yok. hos oyle olsa bile bebek cektiginde cikarir meme ucunu, o zaman da bebek tutunmayi ogrendikten sonra gerek yok. emmeye silikon ucla basla, kaptirmis emiyorken pirt cikariver aradan. silikon uc-emzik biraz kafa karistirabilir, memeye iyice emzik muamelesi yapmaya baslayabilir Zehra. sut icin yapilan emme hareketi emzik/comfort icin yapilan emme hareketinden daha farkli, memedeyken sirf ikincisini yaparsa yeterli sut gelmez, meme de stimule olmaz. yutkunmalari takip et bakalim ne oluyor kiz memedeyken.

doktorun dedigi 15 dakikada alir genelde dogru ama her zaman her bebek icin dogru degil iste. mesela senin silikon ucla emzirdigini biliyor mu bunu derken? emzirme konusunda doktordan cok emzirme danismanlarina guvenmek lazim, doktorlar biraz daha input-output olayi olarak goruyorlar emzirmeyi, emzirme surecinde olabilecek sorun ve durumlara karsi pek bilgi ve cozumleri yok. ama bebegin saglik ve gelisimi icin tabii doktoru dinleyeceksin.

en onemlisi relaxxxxxx! cok panik olmussun kan man da gorunce. bir sakin ol, bir rahatla, kendine "dokuz ay karnimda besledim buyuttum, benim vucudum bebegimi besleyebilir, onun tek ihtiyaci benim" diye telkin yap. su rejim sayacini da kaldir, birkac ay sonra koyarsin (iiiii, kizicam ama!). turkiye'ye gidisi stres yapma, ben de yolculuktan once stres yaptim aman ya aglarsa diye. aglarsa susturmak icin elindeki butun silahlari deneyeceksin ama yine de susmazsa bosver gitsin. tamam hem sen uzuluyorsun hem etraftakiler rahatsiz oluyor diye stres olursun ama yani yapacak bir seyin yok. hepimiz hayatimizda en az bir kere aglayan bebege denk gelmisizdir ucaklarda, kendi bebeklerimizin diyeti olsun o zamanki rahatsizligimiz :)))) turkler biraz daha mizmiz ama amerikalilar bayagi anlayisli aglayan bebekler konusunda. eger senin cabaladigini gorurlerse hele hic ses etmiyorlar (cocugu aglarken film izleyene onlar da sinir olur sanirim!).

turkiye'de hangi sehirde olacaksin?

bu "cile cekme" belli ki acliktan degil, gazdan mi uykuya dalamamaktan mi acaba? ikisi alakali aslinda. bizimki gazdan uykuya dalamayinca iyice huysuzlanip ciyaklardi, hala da bazen oluyor. aksam 9 gece uykusuna yatma vakitleri cunku. aclik belirtilerini yazmistim ya, uyku belirtilerini de yazayim: gozleri ovusturma, esneme, etrafa/sana/oyuncaklara ilgisizlik, aglama olmasa da mizildanma. hemen yatir. gaz oldugunda aglama aaiirrrhhh (rr'li) oluyormus, bacaklari karina cekme oluyormus.

Bizimki de -Lara'nin aksine- acliktan aglayan bir bebek degildi, gerci ben aglamaya vardirmadan cue'lari gorunce emziriyordum, sut de yetiyordu. Ama gazdan aglar, anasi gibi uykusuzluga hic gelemiyor ona aglar. Bir iki aya gaz konusunda rahatlayacaksiniz, sabir. bacak hareketlerini yapin, gaz cikmasa da bacak dikmeyi ogrenir. tummy time denen yerde yuzustu egzersizini her gun biraz biraz yapmaya calisin, karin ve sirt kaslari kuvvetlensin, bunlar gaz atmaya da yarayacak! ve tabii, sabir, dedigin gibi pata kute buyuyecekler, bu sorunlar gececek yeni sorunlar gelecek (dis, katilar sunlar bunlar!)

birazdan bizim arkadaslara gidince yine sorayim, nasil gelismis onlarda olaylar. kanli kaka ile basladi supheleri oyle biliyorum, ama uzun bir sure onlar da doktorlar da anlamamislar alerji olabilecegini. sizde durum onlarinki kadar ciddi degildir eminim de bunlarda durum ciddi. bir degil birden fazla sey olumcul tehlike arzediyor, atiyorum susam. devamli epipen tasiyorlar yanlarinda. bazilari zamanla geciyor ama bazilari da hic gecmeyecek (bu seviyesi yuksek olanlar). ailede de varsa, alerji olagan supheli, yegeninin alerjisi neyeyse ona yogunlas bence!

recel ne receli yiyon? cilek yeme, blueberry kayisi falan ye :)

Ztar cim hic kafani takma olcum isine cunku Larayi da yanlis olctuler ben orada farkettim tekrar olcum istedim bu sefer dogru cikti.Kafa olcusunun kuculmesi mumkun degil icin rahat olsun.Inan tr.ye gidince annenin yardimiyla emzirmende duzene girer.Haklisin panik olmussin.Kim olmuyorki ilk aylar.Hepsi ayni problemleri yasiyor gaz,kaka emmek... Normal bunlar.
Sen guzelce hazirlan yolculuk icin orada tekrar doktora gidersin.

sana doktorun sutu kesme dedigine gore sutun var.Ben sut icin defalarca doktora gittim.Orada sagdim .Hic gelmedigni bilirim.Sut dolu bir gogus emzirmezsen sizlar siser.Ben 3.5 aydan sonra onu bile hissetmedim.
Ben Lara nin acikmasini bekleyip aglatmiyordum surekli memedeydi zaten cocuk sut gelmedigi icin ac oldugundan agliyordu.Kisaca diyecegim Sutun var devam et emzirmeye.Pes etme sakin.Eminim tr.de annen sana moral olacak hersey yoluna girecek.Ben cok cabaladim onun icin icim coook rahat.Kendi adima konusuyorum dunyanin sonu degil.
Dedigim gibi sen simdi panik olmussun aklin karismis.Hepsi duzelir.Sana tek tavsiyem.Bekleme Zehra nin 3-4 saat uyumasini.2saatte bir al kucagina ten temasi yapin emzir.
Sana iyi yolculuklar.Ben eminim annenin yardimiyla hersey duzene girecek.

vay anasini be koko bildigin ayakli kutuphane olmussun ha ! cok tesekkur ederim bunlar harika tavsiyeler. ugrasicam tabi ve dedigin herseyde sonuna kadar haklisin.

su video ya da bir goz atayim. valla zor islermis yahu.

esracim cok tesekkur ederim yaa.. annemle konustum o da diyoki 10 dk bir gogsunu emzir 10 dk diger gogsunu emzir. bakalim yapicam birseyler ve tr ye gider gitmez de ir doktora gidicem zaten,

haklisiniz yusuf yusuf modundayim. kiz da dun sabah asi olmasina ragmen hala cok keyifsiz ona da cok uzuluyorum.. ne bilim oyle seyler iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…