- Konu Sahibi citaknuray
-
- #7.801
ya kakada kan demişsin ayrıca kakasının kıvamı rengi de değişti demişsin inşallah sizde yoktur ama acaba zehrada da alerji belirtisi olabilir mi? şimdi bununla kafanı karıştırmak istemem ama problem nedir anlamak için dedim canım.çünkü bizim eva nın kakasında sümüksü şeyler olunca bir kerede kan görülünce hemen süt alerjisi olabilir dediler.Tr gittiğinde kan olayı devam ederse bir test yapıp analiz etsinler.Enfeksiyon bakteri vs için,eğer böyle birşey yoksa hemen alerji mi olabilir diye düşünüyorlar.Şu da var ztarcım gazlı olduğu için kakasını yaparken zorlanıp çatlak olabiliyor o da kanama yapabilirmiş, bizim alerji gibi bir sorunumuz olunca araştırmalarımda bebeklerin kilo alamadığı,çok huzursuz olduğu hep ağladığı,kusma ateş gibi belirtiler söylenmiş.İnşallah değildir, sadece olabilir mi diye aklıma geldi ama sakın endişe etme herşeyin çözümü var,sen sakince yola hazırlan tr de eminim daha rahat olacaksın,haberdar et bizi.,y, yolculular sevgiler
mesela az once ne oldu soyleyim :
su gogus ucu olmadan sol gogsumden basladi emmeye 3-5 dk sonra mirildandi, agzini aciyo gogus ucumu ariyo bende diger goguse gectim. bir 15 dk emdi orda. baktim uykuya gecmeye basladi aldim mememi emzik verdim agzina, huzursuz tabi. sonra iki bacagimin arasina aldim karninin ustune koydum sirtina vururken epey kustu. bu kusmasi sutun yettigini artanini da attigini mi gosterir :26: oyleyse mutlu olcam eskiden sutum varken cok kusardi simdi cok nadir.
Hayırlı olsun, gecmis olsun, kolay gelsin! İlk zamanlar zor geçer, geçecek ama! Cok perişan oldugunda bunu hatırla, geçecek dediler de, dayan! Emzirme nasıl gidiyor? Ben sanırım topikin laktivisti oldum, sorun varsa sor çekinme! Umarım her şey yolundadir!
Hepinize cok tesekkur ederim kizlar sagolun:)
Tesekkur ederim:) ilk gunler biraz sikinti yasadik emzirmede, suan iyiyiz cok sukur sadece benim gogus ucum cok cikmadigi icin nipple shielde alisti oglum, simdi istese emerde rahatina geliyor tabi, arada cikariyorum emerken yaygarayi kopariyor,
Birde mesela 10 15 dk emip uyuya kaliyor emerken, cogu zaman bende doymuyordur diye dusunuyorum? Uyansin diye altini falan aliyorum diger gogsume geciriyorum sonra, uyandiramazsam 10 dk emdigiyle kaliyor, umarim ac kalmiyordur, 15 gunluk bir bebek 2 saatte 25 30 dk emse yeterlimidir ki?
2 saatte bir emzirme duzenini kuramadim haliyle saat basi emdigi oluyor bazen,oyle oluncada ne gazi bitiyor ne kakasi, gunduz sorun degilde gece saglam emse 3 saat uyanmadan uyusun istiyorum ama:) Allahtan annem yanimda hem evi cekip ceviriyor hemde bebisle ilgileniyor cok bunaldigimda anneme birakip uyumaya gidiyorum:)
Silgi pompayi ucretsizmi veriyor hastane?
Biz bugun 4 Ay randevusuna gittik, aşıları yedik eve donüyoruz. Ağladı ağladı uyuyakaldi arabada. Neyse ki saglıgı iyi. 63.5 cm olmuş, 6.3 kilo. Bugün ve gece ateş takibi bu hafta da ishal kanlı bez takibi var. Vitamin ve Demir verdi (aynı damlada hepsi). Silgi ve Marlin, size vitamin verdiler mı? Anne sutu ile beslendiği için dedi. Vereceğiz galiba, Demir yüzünden. D vitamini olsa sadece belki vermezdim. Ped tri-vitamins a,c,d, Florida iron.
evet mamun ucretsiz ama manuel olanini, medela verdiler bana. ben istedim.. bana manuel yetti zaten, ilk aylar kullandim sadece. karnina da abdominal binder iste. ben corset falan dedim verdiler :) gogus ucu kalkani bile istedim ben valla abarttim. o kadar para aliyolar.
gecmis olsun. bize vermedi vitamin ya da demir hicbisey. vermesi mi gerekiyo acaba? kac asi oldunuz? bizde 2 asi ve 1 agizdan verdiler. 4 hafta sonrada diger yarisi. asidan sonra kac gun gecti hala huzursuz, bugun ilk kez 10da uyudu. en gec 8de yatiriyodum. uyku duzeni iyice sasirdi napicam bilmiyorum.
ztar koko detayli anlatmis artik bize bisey demek dusmez :) bence de sutunden vazgecme. benim de oyle dolup tasan sutum yok ama hic mama vermedim. (hastanede ikinci gun verdim sadece) cok takmadim sut olayini da acikcasi. masallah kilosu da iyi. cok takma, emzirmeye devam et. insallah yoluna girer.
marlin bana dr sut urunleri yeme dedi ama ben cerealde yulafta hep sut kullaniyorum. vazgecemiyorum peynirden, nutelladan. nutella da yasakti mesela. sen iradelisin ne guzel. recelle kahvalti mi olurbu arada bana da yumurta yeme dedi he gulum he
Merhaba kizlar, dun ikili test ultrasonumuza girdik. doktor cinsiyeti ogrenmek istiyor musunuz dedi,biz de evet dedik, pek beklemiyordum bir yandan ABD'de gec soyluyorlar diye ama icimden ogrenecegiz diye gecmisti. bu haftada yuzde 85 dogru tahmin ediyoruz ve it's a girl! dediDDDD yani buyuk ihtimal kukulumuz geliyor insallah. bana herkes erkek dogurursun sen diyordu herkes cok sasirdi ve anneanne ile babaanne kiz istiyorlardi delirdiler tabii :)
Merhaba kizlar, dun ikili test ultrasonumuza girdik. doktor cinsiyeti ogrenmek istiyor musunuz dedi,biz de evet dedik, pek beklemiyordum bir yandan ABD'de gec soyluyorlar diye ama icimden ogrenecegiz diye gecmisti. bu haftada yuzde 85 dogru tahmin ediyoruz ve it's a girl! dediDDDD yani buyuk ihtimal kukulumuz geliyor insallah. bana herkes erkek dogurursun sen diyordu herkes cok sasirdi ve anneanne ile babaanne kiz istiyorlardi delirdiler tabii :)
Oleyy! bir kızımız daha oluyor:)) ne kadar çok prenses oldu ya maşallah. Bana da herkes erkek doğurursun demişti, kız dediğimde bile inanmayanlar oldu:)) bir arkadaşımın hatta sesi soluğu kesildi, kızın nasıl diyemiyor:) adını söylüyor ne alaka anlamadım.Biraz erkek takıntılı bir aileden geliyor.Kendisi daha yeni evlendi ben doğurursam erkek olacak biliyorum diyor:)) ay ne takıntıymış anlamadım.
Anneanne ve babaanne tabiki kız ister:)) alışverişin eğlenceli kısmı ayol.Geçenlerde gazetede bir yazı okudum Osman Müftüoğlu amcam demişki:" Çocuk sahibi olmak ömrü uzatıyor.Kız çocuk sahibi olmak daha da uzatıyor.Kız torun mucize yaratıyor!"
Şimdi erkek anaları bana kızmasın ben bu görüşte değilim:) her bebek bence mucize ve yaşam kaynağı.Oğlum olsa da aynı duyguları yaşayacaktım.İnsan kucağına alınca cinsiyeti neymiş hiç önemsemiyorki.Bence zaten ilk bebeğin cinsiyeti çok öenmli değil ama ilerde birtane daha olursa erkek olsun isterim.Bu kız babasına aşık gözünün içine bakıyor,bir oğlan doğurup onu da kendime aşık edeyim isterim yani:)))
Tebrikler canım! isim hemen düşünmeye başla:)
silgi ve koko aşılarınız hayırlı olsun:) bizimkine daha 1 hafta var.Ben arada d vitamini veriyorum,demiri de soracağım sanırım ikisini kapsayan damla önerir.Silgi sana neden süt ürünleri ve yumurtayı yasakladı doktor? ben çok mu söz dinliyorum acaba:)) ya kahvaltıda ne yiyeceğimi şaşırdım:) bugün biberli mantarlı sote yaptım kendime kahvaltıda:) yakında yemek yerim baya ben kahvaltı diye patates oturtma pilav çay falan:) ahaha
Koko bu deneyeceğin yeni yöntem nedir? gentle removal olayı nedir? bizim gündüzleri asla yatakta yatmıyor! uyusun yatağa koyayım 15 dk sonra uyanıyor ama salıncakta bazen 1-2 saatş bulan uykular var.Kolayıma geliyor uyusunda napayım deyip hoop salıncağa:)) gecede orda uyutsam epey uyur yani:))boşuna yatak almışız yahu:))
Mamun kız nutellayı ye sonra şeker testi:)) oh oh afiyet olsun yarasın kuzuya.birşey çıkmaz senin testten ama şimdi yeniden o güzel içecekten içeceeen:)
esrasm hayırlı olsun oğluşunu sağlıkla büyüt.
Ztar ve Canan benim yerimede memleketin tadını çıkarın.
Bebeğe pasaport alan arkadalara bir sorum olacak! Pasaport için ücreti nereye ödediniz? postane? money order? check?
silgi ve koko aşılarınız hayırlı olsun:) bizimkine daha 1 hafta var.Ben arada d vitamini veriyorum,demiri de soracağım sanırım ikisini kapsayan damla önerir.Silgi sana neden süt ürünleri ve yumurtayı yasakladı doktor? ben çok mu söz dinliyorum acaba:)) ya kahvaltıda ne yiyeceğimi şaşırdım:) bugün biberli mantarlı sote yaptım kendime kahvaltıda:) yakında yemek yerim baya ben kahvaltı diye patates oturtma pilav çay falan:) ahaha
Koko bu deneyeceğin yeni yöntem nedir? gentle removal olayı nedir? bizim gündüzleri asla yatakta yatmıyor! uyusun yatağa koyayım 15 dk sonra uyanıyor ama salıncakta bazen 1-2 saatş bulan uykular var.Kolayıma geliyor uyusunda napayım deyip hoop salıncağa:)) gecede orda uyutsam epey uyur yani:))boşuna yatak almışız yahu:))
Mamun kız nutellayı ye sonra şeker testi:)) oh oh afiyet olsun yarasın kuzuya.birşey çıkmaz senin testten ama şimdi yeniden o güzel içecekten içeceeen:)
esrasm hayırlı olsun oğluşunu sağlıkla büyüt.
Ztar ve Canan benim yerimede memleketin tadını çıkarın.
Bebeğe pasaport alan arkadalara bir sorum olacak! Pasaport için ücreti nereye ödediniz? postane? money order? check?
Ay iste o gun gozumu cikilataaaa cikilataaa diye actim al sana cikilata:) Normalde de hic yemem ha:)))))O gun test yaptirip yaptirmicagimizda belli degildi esim oglen geldi hadi gidelim dedi gittik keske gitmeseydim. Insallah seker cikmaz ya tatli tatli bitsin su hamilelik:/
Neslee hayırlı olsun kızın! Süsler puslersin artık :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?