Amerika'da Hamilelik

valla bilmiyorum marlincim ya. insaallah varirvarmaz bir doktora gideriz de ne var ne yok bi bakarlar.

yazarim yine buraya laptop yanimda gidiyorum bu sefer e koca yaz orda kalicaz insaallah !

bu arada koko soz dinledim ticker ima bak

mesela az once ne oldu soyleyim :

su gogus ucu olmadan sol gogsumden basladi emmeye 3-5 dk sonra mirildandi, agzini aciyo gogus ucumu ariyo bende diger goguse gectim. bir 15 dk emdi orda. baktim uykuya gecmeye basladi aldim mememi emzik verdim agzina, huzursuz tabi. sonra iki bacagimin arasina aldim karninin ustune koydum sirtina vururken epey kustu. bu kusmasi sutun yettigini artanini da attigini mi gosterir :26: oyleyse mutlu olcam eskiden sutum varken cok kusardi simdi cok nadir.

Uykuya dalar gibi oldugunda azıcık gidikla et, iki firt daha çeksin istiyorsa, istemezse uyusun. Uykuya gecen bebeği uyandırmak istemiyor insan ama doyduğundan emin olman lazım memeyi çekmeden. Mesela ikinci memede uyur gibi olunca kaldırıp bir patpat gaz cikarttirip ilk memeye tekrar yatirabilirdin, o da bosalirdi. Yutkunmalara baktın mı?

Kusmalar çeşit çeşit, seninki hsngisiydi acsba? Bir wet burp olayı var, hava yutup üstüne emince o gaz çıkarken üstüne gelen sutu çıkartıyor. Burada içtiği süt çıkar, karnının doyduğu midenin dolduğu anlamına gelmeyebilir. Daha sulu gibi fiskirarak çıkan reflu emaresi olabilir. Bizimki kaka/pirt için ikinirken kusuyor, o da yogurtlu gibi oluyor ve rezil kokuyor. Overfeeding de kusma sebebi ama sebeplerden sadece biri.

Hala eskiden sutum varken diyor ya, sütün var yavrucugum, sen kalmadı diye diye bitireceksin bu gidişle! Relaxxx! İc bir rezene cayı, rahat bir pozisyonda otur, al Zehra'nı bas göğsüne, emmiyorsa saril kokuna doysun. Sen stres yaparsan o da gerilir annesi.

Hepinize cok tesekkur ederim kizlar sagolun:)

Tesekkur ederim:) ilk gunler biraz sikinti yasadik emzirmede, suan iyiyiz cok sukur sadece benim gogus ucum cok cikmadigi icin nipple shielde alisti oglum, simdi istese emerde rahatina geliyor tabi, arada cikariyorum emerken yaygarayi kopariyor,

Birde mesela 10 15 dk emip uyuya kaliyor emerken, cogu zaman bende doymuyordur diye dusunuyorum? Uyansin diye altini falan aliyorum diger gogsume geciriyorum sonra, uyandiramazsam 10 dk emdigiyle kaliyor, umarim ac kalmiyordur, 15 gunluk bir bebek 2 saatte 25 30 dk emse yeterlimidir ki?

2 saatte bir emzirme duzenini kuramadim haliyle saat basi emdigi oluyor bazen,oyle oluncada ne gazi bitiyor ne kakasi, gunduz sorun degilde gece saglam emse 3 saat uyanmadan uyusun istiyorum ama:) Allahtan annem yanimda hem evi cekip ceviriyor hemde bebisle ilgileniyor cok bunaldigimda anneme birakip uyumaya gidiyorum:)

Esra, bugun ztar'a yazdiklarimi Oku lütfen, daha yolun basindasin, ideal olmayan durumlardan kacinabilirsin. O silikon ucu hemen bırakmaya başla, hemen olmasa da uğraş. Saatle değil talebe göre emzir. Omega3 al. İki haftalık daha, nonstop emecek. Zor biliyorum, uykusuzluk meme ucu acısı... Geçecek, İnan. Ama bu aralar kendini en feda edeceğin zamanlar. İyi ki annen var. Sen -ztarinkini aksine- gece en geç 3 saatten sonra uyandırıp emzirmelisin bu donemde. Yavaş yavaş uyku süreleri ve gece emzirme araları açılacak, bir süre sabret.

gosus ucu kremi lansinoh ve gogus kalkani al bence kendine. hastaneden de pompa iste, veriyolar. bebis icin ben stroller britax aldim ama dogumdan bir ay sonra. tulum alabilirsin, cok kullanisli oluyor ve ic icin kisa kollu citcitli badi. avent orthodontic pacifier aldim, sadece onu kabul etti. battaniye ve omza atmak icin biseyler satiliyor onlar iyi. bebek kusunca ustune kusmaz ve ustundeki giysileri yalamaz.

Silgi pompayi ucretsizmi veriyor hastane?

Biz bugun 4 Ay randevusuna gittik, aşıları yedik eve donüyoruz. Ağladı ağladı uyuyakaldi arabada. Neyse ki saglıgı iyi. 63.5 cm olmuş, 6.3 kilo. Bugün ve gece ateş takibi bu hafta da ishal kanlı bez takibi var. Vitamin ve Demir verdi (aynı damlada hepsi). Silgi ve Marlin, size vitamin verdiler mı? Anne sutu ile beslendiği için dedi. Vereceğiz galiba, Demir yüzünden. D vitamini olsa sadece belki vermezdim. Ped tri-vitamins a,c,d, Florida iron.

Silgi pompayi ucretsizmi veriyor hastane?

evet mamun ucretsiz ama manuel olanini, medela verdiler bana. ben istedim.. bana manuel yetti zaten, ilk aylar kullandim sadece. karnina da abdominal binder iste. ben corset falan dedim verdiler :) gogus ucu kalkani bile istedim ben valla abarttim. o kadar para aliyolar.

gecmis olsun. bize vermedi vitamin ya da demir hicbisey. vermesi mi gerekiyo acaba? kac asi oldunuz? bizde 2 asi ve 1 agizdan verdiler. 4 hafta sonrada diger yarisi. asidan sonra kac gun gecti hala huzursuz, bugun ilk kez 10da uyudu. en gec 8de yatiriyodum. uyku duzeni iyice sasirdi napicam bilmiyorum.

ztar koko detayli anlatmis artik bize bisey demek dusmez :) bence de sutunden vazgecme. benim de oyle dolup tasan sutum yok ama hic mama vermedim. (hastanede ikinci gun verdim sadece) cok takmadim sut olayini da acikcasi. masallah kilosu da iyi. cok takma, emzirmeye devam et. insallah yoluna girer.
marlin bana dr sut urunleri yeme dedi ama ben cerealde yulafta hep sut kullaniyorum. vazgecemiyorum peynirden, nutelladan. nutella da yasakti mesela. sen iradelisin ne guzel. recelle kahvalti mi olur bu arada bana da yumurta yeme dedi he gulum he

Son düzenleme:

Valla vitamini verdi ama bilemiyorum. Belki kullanmam. Cok şart değil herhalde. Biz katilara geçişi yayila yayila yapacağımız için 6. Ayda baslarım belki.

Aşılar 2 bacak 1 agizdandi ama hepsi bu, 6. Aya kadar başka yok.

Aşılar yaktı bizi. Zaten bu aralar 4. Ayda gorulebilen sleep regression gibi bir şey yaşıyorduk. Yok büyüyor yok donüyor düzen bozulmuştu. Ama dün gece coşmuş. 8:30a doğru uyudu, sonra 11:30 gibi uyanmış, emzirdim yatırdım (zor daldı). Ben yattım, babası 2ye kadar uğraşmış, göğsünde uyutmuş. 4te ben gittim, yarım saat sonra uyandı, emzik verdim zar zor uyudu. 6 da tam uyandı. Doktor memede uyutuyoruz diye kızdı ama ben ağlatmak istemiyorum. Su ası etkisi, büyüme atağı falan geçsin de bir seyler deneyeceğim. Bir iki gecedir azıcık gentle removal yöntemi deniyorum uyumak icin memeyi bıraktırmak için. Neyse bakalım, inşallah onları perişan etmeden bir düzen oturtacağız.

Gunaydin cancaazlarim ben sekerli ciktim.O da normal degerin 1 birim ustundeymis.Tabi akilsiz kafam testin yapilacagi sabah kahvaltida nutellaya dayanirsa boyle olur. Gerci o gun test yaptiracagim belli degildi neyse bunu doktorada soyledim normalde 3 saatlik bi test varmis onu yapacakti nutella olayini anlatinca testi tekrarlayalim dedi yoktur dimi bende seker dimi

Merhaba kizlar, dun ikili test ultrasonumuza girdik. doktor cinsiyeti ogrenmek istiyor musunuz dedi,biz de evet dedik, pek beklemiyordum bir yandan ABD'de gec soyluyorlar diye ama icimden ogrenecegiz diye gecmisti. bu haftada yuzde 85 dogru tahmin ediyoruz ve it's a girl! dedi DDDD yani buyuk ihtimal kukulumuz geliyor insallah. bana herkes erkek dogurursun sen diyordu herkes cok sasirdi ve anneanne ile babaanne kiz istiyorlardi delirdiler tabii :)

tabii heyecandan yazmayi unutmusum, testimizin ultrason kismi gayet iyi cikti kan da carsamba cikacakmis.

silgi ve koko aşılarınız hayırlı olsun:) bizimkine daha 1 hafta var.Ben arada d vitamini veriyorum,demiri de soracağım sanırım ikisini kapsayan damla önerir.Silgi sana neden süt ürünleri ve yumurtayı yasakladı doktor? ben çok mu söz dinliyorum acaba:)) ya kahvaltıda ne yiyeceğimi şaşırdım:) bugün biberli mantarlı sote yaptım kendime kahvaltıda:) yakında yemek yerim baya ben kahvaltı diye patates oturtma pilav çay falan:) ahaha

Koko bu deneyeceğin yeni yöntem nedir? gentle removal olayı nedir? bizim gündüzleri asla yatakta yatmıyor! uyusun yatağa koyayım 15 dk sonra uyanıyor ama salıncakta bazen 1-2 saatş bulan uykular var.Kolayıma geliyor uyusunda napayım deyip hoop salıncağa:)) gecede orda uyutsam epey uyur yani:))boşuna yatak almışız yahu:))

Mamun kız nutellayı ye sonra şeker testi:)) oh oh afiyet olsun yarasın kuzuya.birşey çıkmaz senin testten ama şimdi yeniden o güzel içecekten içeceeen:)

esrasm hayırlı olsun oğluşunu sağlıkla büyüt.
Ztar ve Canan benim yerimede memleketin tadını çıkarın.

Bebeğe pasaport alan arkadalara bir sorum olacak! Pasaport için ücreti nereye ödediniz? postane? money order? check?

Oleyy! bir kızımız daha oluyor:)) ne kadar çok prenses oldu ya maşallah. Bana da herkes erkek doğurursun demişti, kız dediğimde bile inanmayanlar oldu:)) bir arkadaşımın hatta sesi soluğu kesildi, kızın nasıl diyemiyor:) adını söylüyor ne alaka anlamadım.Biraz erkek takıntılı bir aileden geliyor.Kendisi daha yeni evlendi ben doğurursam erkek olacak biliyorum diyor:)) ay ne takıntıymış anlamadım.
Anneanne ve babaanne tabiki kız ister:)) alışverişin eğlenceli kısmı ayol.Geçenlerde gazetede bir yazı okudum Osman Müftüoğlu amcam demişki:" Çocuk sahibi olmak ömrü uzatıyor.Kız çocuk sahibi olmak daha da uzatıyor.Kız torun mucize yaratıyor!"
Şimdi erkek anaları bana kızmasın ben bu görüşte değilim:) her bebek bence mucize ve yaşam kaynağı.Oğlum olsa da aynı duyguları yaşayacaktım.İnsan kucağına alınca cinsiyeti neymiş hiç önemsemiyorki.Bence zaten ilk bebeğin cinsiyeti çok öenmli değil ama ilerde birtane daha olursa erkek olsun isterim.Bu kız babasına aşık gözünün içine bakıyor,bir oğlan doğurup onu da kendime aşık edeyim isterim yani:)))

Tebrikler canım! isim hemen düşünmeye başla:)

Son düzenleme:

cok saollllll :)))) valla benden annem bile erkek bekliyordu nedense..annem hatta "ilk cocugun kiz olsun isterim ama herhalde sende kizi bulamayacagiz" falan demisti... hayirlisi dedigin gibi ilk evlat zaten :) simdi babasina diyorum, sana asik olacak bil bunu diye. onun kiz kardesi falan da yok ondan pek bilmiyor. ama cuma gunun ki normal ultrasonda dedi "bence bu bebek kiz" diye..hissettik yani ki basta erkek mi acaba diyordu..simdi cinsiyet belli oldu ya daha somut geliyor nedense her sey :) Isim dusunmeye basladik valla, ikimiz de kagida ayri ayri istedigimiz isimleri yazalim karsilastiralim sonra dedik. Osman amcanin yazisini bana kayinvalidem de yollamisti,onun kizi yok diye hep kiz torun istiyordu, bak insallah kizin olur diye. biz de herkes kiz totemi yapti anlayacagin, tuttu gibi bakalim, insallah saglikli olsun da pembom :))))

Ay iste o gun gozumu cikilataaaa cikilataaa diye actim al sana cikilata:) Normalde de hic yemem ha:)))))O gun test yaptirip yaptirmicagimizda belli degildi esim oglen geldi hadi gidelim dedi gittik keske gitmeseydim. Insallah seker cikmaz ya tatli tatli bitsin su hamilelik:/

When Your Baby Wakes Frequently to Breastfeed or Bottle-feed
Temel olarak bu linkteki metod. Bizim emerek uyuma alışkanlığından vazgeçmemiz gerekiyor. Geceleri cok kötü değil (daha kötü olmayacağını umuyorum tabii) ama gündüz sadece memede uyuyor, yerine yatar yatmaz uyanıyor, 15 dakika bile uyumuyor. Eva'da da sallanarak uyuma bir "sleep crutch" olmuş anlaşılan. Uyumak için emmeye ihtiyacı olmadıgını öğretmek istiyorum. Aglatmadan. Memede derin dalamiyor, uykuları kısa sürüyor gibime geliyor. Benim de kolayıma geliyor memede uyutmak, en azından ağlamasının psikolojik etkisini ekarte ediyor. Ama sonsuza kadar bu saadetimiz süremez! İs bulup başlamam lazım bir noktada (umarım yakında).
Bak su anda kucağımda ama emdi emdi kendi bıraktı. Bir ara uyandı yapıştı iki firt çekip geri bıraktı. Henüz kaldırıp yataga bırakmaya cesaretim yok, uyusun azıcık yazık. Sabah da iyi uyuyamadi. Veeee derken kv kapıyı açıp kızın kurumuş bir çamaşırını getirip bıraktı ve kız uyanıp memeye yapıştı yine, az emip bıraktı. Fitil oluyorum bu cocuk uyurken odaya dalinmasina, acelesi neydi ki? Offf. Bu yöntemle memeyle uyumayı bıraktırmayı umuyorum ama daha başka sleep training için kv'nin dönmesini beklemem gerek.

Pasaport biz belediyede başvurduk walk in, postanede randevu almak gerekiyordu çünkü. Fotografı orada çektiler. Biz personalcheck yazdık onu ve money order kabul ediyorlar cash etmiyorlar. Orada verdik cek. Biri dept. of state'e biri belediyeye. 80 dolar miydi ne ilki pasaport bedeli, 34 dolar foto artı işlem ücreti.

Nitelladan sonra sınırın az üstünde çıktıysa uç saatlik testte bir şey çıkmazdı zaten. Endişe etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…