Amerika'da Hamilelik

Evet evet oldukca buyuk obgyn bolumunu bulana kadar canimiz cikti ilk gun :)...ben bize yakin olan klinigine gidiyorum..dogumda hastanede olucak o da yakin zaten...

bundan 1 yıl kadar önce bu başlığı görünce, pek takılan olmaz heralde, amerika niree türkiye niree.. diye içimden geçirirkeeeeeennn bana da amerika yolları göründü
şimdi bi telaşlar bi panikler.. forum forum geziyorum,, hangi eyalette hangi hastaneler, sigorta yapabilecekmiyim (eşim öğrenci vizesiyle gidecek), masraf ne kadar olur vs vs vs kaç gündür kafam çorba gibi oldu.
üstelik hamileyim, doğum amerikada olacak İnşallah.
lütfen yardımlarınızı esirgemeyin. bundan sonra artık bende buraya takılıcam. gurbette sadece eşim yanımda olacak..
hepinizi çok öpüyorum.

atlantam hayırdır ne işin var amerikalarda ??? sen çalışmıyor musun burda eşinin işi dolayısı ile mi gidiyosun?

oooo maşallah esta bey yürümeye başlamış:) pıtı pıtı yürüyordur düşe kalka, bayılıyorum o ilk adımlara, bende bizimki yürürse yandım anam diye şimdiden düşünüyorum

Insallah yanmazsin cnm yurumeleri birsey degilde bir yerlere tirmanip orda cambazlik yapmalari cok fena umarim Mahir gibi tarzan veya orumcek adam olma meraklari olmaz sizinkilerin :))

Topik sakinleri nerde ozellikle Koko, silgi ve Esra yi goreemedim...
Dogumu yaklasan arkadaslar var rabbim kolay kilsin ins dogumlarinizi bizler icin o kadar cok cabuk geciyorki zaman soyle bir topigi bakiyim dedim bir baktimki daha yeni hamile olan arkadaslarin dogumlari yaklasmis..vay bee ne cabuk geciyor ...ne guzel gelsin bebekler

selam kizlar daha once de hep gelip bakip bakip gidiyordum topiginize, cok sukur nihayet hamile kalabildim 2 yildan sonra tup bebek icin beklerken kendlgnden geldi melegim.

ama sizler heralde hep ya dogurdunuz ya dogurmak uzeresiniz :)

neyse benim aklima takilan bil sey vardi, benze durumda olan var mi diye bi sorayim dedim,

simdi bu klasik morning sickness icin doktordan ilac istedim, zofran diye bi ilac yazdi, mucize gibi bi sey, hic bulanti neyim kalmadi, super oldu ise geliyorum butun gun kosturabiliyorum, harika, amma ve lakin, acayib soylemesi ayip kabiz oldum, onun icin de colace diye bi ilac alabilirsin dedi over the counter. simdi biz gittik baktik colace de jelatin var, yani helal degil, baska vegan bi urun aldik cvs markali senokot ile ayni diyor senna plus. stool softener ve laxative ayni zamanada. ama bu da bazi forumlara baktim hamilelikte kullanimi iyi degil diyor. sizlerde benzer durumu yasayan oldu mu? bilgilendirebilirseniz cook sevinirim!!

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba arkadaşlar, bende topiği nerdeyse baştan beri okudum ve hamile kaldığımdan beri takipteydim.. sonunda yazmaya karar verdim... ama burası eskisi gibi çok aktif değil baya bi zamandır.. benimde son zamanlarım inşallah, sabırsızlıkla oğlumu bekliyorum

Merhaba arkadaşlar,

Topiğimiz eskisi gibi aktif değil, bazı arkadaşlarımız ayrıldı ayrıca bebeklerden de pek fırsat kalmıyor girmeye. Yeni gelen arkadaşlarımıza sağlıkla bebeklerini kucaklarına almalarını diliyorum.

Cnm oncelikle gozun aydin rabbim tamamini erdirip saglicakla kavustursun bebeklerini..
Benim bildigim burdan ve cevremden bir cok anne mide bulantisi icin ilac kullanmadi hepsi yediklerine azimi derece dikkat ederek atlattilar ...adi ustunde bu ilac yan etkisi mutlaka olur sende istersen mide bulantini bastiracak baska seyler denebilirsin .. gecmis olsun

Kizlar cok mu yogunlar gercekten ben ozledim ama hepinizi ...koko, silgi ve Esra nerdesiniz yahu...kuzular nasillar merak ediyorum..arada bir ses verin benim gibi olsun :))ama olsun hani...

Marlin Evami opuyorum kocaman ....

Kizlar cok mu yogunlar gercekten ben ozledim ama hepinizi ...koko, silgi ve Esra nerdesiniz yahu...kuzular nasillar merak ediyorum..arada bir ses verin benim gibi olsun :))ama olsun hani...

Marlin Evami opuyorum kocaman ....

silgi ve esra üyeliklerini iptal ettiler. e-mail ve facebook vasıtasıyla gorusuyoruz, bizde sizi opuyoruz :)

silgi ve esra üyeliklerini iptal ettiler. e-mail ve facebook vasıtasıyla gorusuyoruz, bizde sizi opuyoruz :)

Uzuldum yaa umarim ciddi bir sikinti olmamistir....Esra yi evt faceden bende konusuyorum ama silgi nerde bilmiyorum :)) kim oldugu konusunda bir bilgim yok :)) cok yabani kaldim yaw...

Cnm ben bir ara ruyamda gordum ayni eskisi gibi burdan yazisiyoruz hatta koko diyorki hadi bir bulasma tertipliyelim bende hemen olur diye atliyorum :)) o kadar ozlem var yani baksana ruyalara bile giriyorusunuz...hayirdir ins diyelim..

Topigin butun sakinlerin Ramazan Bayramlarini kutlar saglik ve mutluluk getirmesini diliyorum...

Canım bende senin ve bütün arkadaşların bayramını kutlarım. Bu arada rüyan kısmen çıkıyor diyebilirim, koko önümüzdeki hafta bizim bu taraflara yakın bir yere geliyor eşinin iş seyahati buluşacağız büyük ihtimal :) özlem ve selamlarını iletirim

Cok sevimdim demek topigin ikinci gorusmesini sizler gerceklestiriceksiniz ne guzel daha cok olur umarim...Kokoya cok selam ve sevgilerimi yolluyorum topige sahnelere geri donmesini umuyorum...benim yerimede Derya kuzusunu cok op olurmu :26:

HaMileliginzin ozellikle ilk 3 ayinda abd'de hangi mide ilacini kullanabiliyoruz acaba?
Ben yillar once tr'de rennie duo surup kullanmstim. Burada gerek ilk uc ay -ki en hassas donem- gerekse de devaminda
Mide yanmalari icin hangi ilaclar guvenlidir?
Cevaplatiniz icin simdiden cok cok teskkurler

Canim benimde ilk 3 ayda midem uzun bir sure yanmisti. Ezbere ilac kullanma doktorunun verdigi ilaci kullan bana doktor iki ayri hap vermisti ama ben yine de ilac kullanmamak icin dayanabildigim kadar dayandim acikcasi. Ilik sut ve sekerli ilik su dene miden cok yandiginda bana genelde iyi gelmisti.

Ha bir de 3 aydan sonra mide yanmalari genelde geciyor. Bana 3 aydan sonra gecer demislerdi gercekten de 3. ayim biter bitmez gecti cok sukur :)

Sevgili papatya cevabin icin cok tesekkur ederim.

Benim, mide ilaci sorma nedenim; burada hangi ilaci sorsam hamilelikte guvenli, cok sorun olmaz diyorlar. Bizdeki kadar hassas degiller. Biz turkler biraz daha ince eledigimiz icin en zararsizini bulmaya calisiyoruz. O sebeple sizlere sormustum.benim de ikinci dogumum olacak insallah devam ederse. Ilkinde ben de cok cok zorlanmadikca ilac almamistim. Ama cok sikisirsam diye sormak istedim. Getirtebilirsem Turkiye'den rennie duo getirtecegim. O oldukca iyi geliyor. Zira sadece ilk uc ay degil, gebelik ilerledikce sonuna kadar mide yanmalari suruyor ne yazik ki ..

Yine de cevabiniz icin cok tesekkurler

Son düzenleme:

tums var mide yanmasi icin. pharmacy vermisti guvenli diye. ama bana tebesir gibi geldi bi kac kullandim biraktim. icinde calcium var.

kimsecikler yok ama yine de merhaba herkese
ilaç soran arkadaşlar var, benim sıkıntım olmadı çok şükür gerek duymadım ama hastaneye ilk gitiiğimde şöyle bi liste vermişlerdi kullanabileceğimiz ilaçlarla ilgili. onu ekliyorum inşallah faydası olur.. sıkıntısı olanların da inşallah en kısa zamanda geçer rahatsızlıkları...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…