- Konu Sahibi citaknuray
-
- #8.021
canım benim kan değerim de sınırdaydı demir olarak ekstra bir takviye vermediler sadece multivitamin alıyorum onda zaten herşey var gerek yok demişti doktorum bende bi daha dile getirmedim.. yiyeceklerle takviye en iyisi...
Canım maşallah büyütmüşün, zor zamanlarını geçirmişsin. Rabbim sağlık sıhhat versin bebeğine. Ben de doğumda yalnız olucam. Herkes mutlaka anneni de götür, tek başına yapamazsın zor olur diyo.
Sen bunları yaşamış biri olarak ne önerirsin?
3 ay cikardiysan tek basina en zor bolumu bitmis sayilir :) benim annem gelicek ama istiyorum ki soyle 6 aydan fazla kalsin ...:)ahh keskeeee....
tatil icin derken nasil bi tatil istediginize bagli,buralarda da guzel yerler var aslinda...
merhaba Atlanta cok sagol canim sag saglim sende alirsin insallah kucagina yavrucugunu.
Eger ki Annen veya sana yardimi dokunacak biri yaninda olursa cok cok iyi olur.yoksa zorlaniyorsun ozellikle duygusal cok oluyorsun benimkiler gelemedi bu yuzden mecbur tek basinaydimama gelemezlerse eger onceden bir bayan ile anlas ilk 1 ay haftada iki uc gun gelsin yemeginden temizligine yapsin .yada benim gibi doguma gitmeden dondurucu dolabini yemeklerle doldur .cocuktan pek vaktin kalmiyacak cunku.normal dogum mu yapacaksin?
ben trader joe's (bilmiyorum sizin orda var mı bu market) tan prenatal multivitamin alıyorum. sanırım demir 30mg. içeriğinin fotoğrafını çekmiştim ama okunmuyor çok küçük yazdığından..Benim multivitamin centrum pregnancy care onda da 15 mg demir var yaziyor. Cok deil belki senin kullandifgin daha cok iceriyor hangisini kullaniyorusn?
Endiselenme canim ins. bebegin sagliklidir. Ikili test zamani ben cok endiselenmistim ultrasondan bakmiyorlar diye ama gereksiz yani. Doktorunun solediklerine guven. Daha sonra da 3 lu mu 4 lu mu ne bir test daha var kacinci haftadaydi unuttum. Onda da kan alip bebekte bazi hastaliklar varmi diye bakiyorlar. Ama bazen sonuc olumlu bile olsa bebek hastalikli dogabiliyormus, cok kesin bir test degil demisti bana doktorum. Eger sen istersen yapiyorlar. Ben bastan kabul ettim ama sonra eger olumsuz cikarsa hamileligimin geri kalan aylarini skinti icinde gecirmeye gerek yok diye dusunup vazgectim. Dedigin gibi Allaha emanet bebeklerimiz. Allah herkesin bebegine saglik sihhat versin.
Annemin daha pasaportu bile yok amagelmesi çok zor gibi duruyor
Eşim yemek yapabilir aslında. Amerikada genelde normal doğum yaptırıyolarmış. Sanırım mecburen normal doğum olcak.
Orda kadın bulabilir miyim dersin? Buarada siz nerde yaşıyorsunuz? Biz india da olucaz.
Kizlar 29+2 yim ve kan testi sonucum 10.8 cikti buranin minimum degeri 10.5 diye bana takviye vermiorlar. Daha 11 haftam var bu deger daha da duserse nolcak test fln da yok bida? Siz hangi marka demir ilaclari kullaniyorsunuz?
Kizlar 29+2 yim ve kan testi sonucum 10.8 cikti buranin minimum degeri 10.5 diye bana takviye vermiorlar. Daha 11 haftam var bu deger daha da duserse nolcak test fln da yok bida? Siz hangi marka demir ilaclari kullaniyorsunuz?
Selam arkadaşlar belki konuyla alakasız ama hiç fransada doğum yapanınız oldumu?yada yapmayı düşünen? ben fransada düşünüyorum ailem orda yaşıyor uçak yolculuğu kaçıncı aydan irtibaren yasak? Şimdiden teşekkürler.
ay evet zorda olsa bitirdik.Anneni tut valla yaninda kalsin .Ama ilk gunlerini cok ozluyorum.minicik zamanlari kizlar hamileligin tadini doya doya yasayin .benim kaynanam diyordu hamileligini iyi yasa bir daha bu duyguyu goremezsin diye hakliymis.Cok ozel anlar.Ve dogduktan sonraki ilk zamanlarini doya doya yasayin miniciklerin en guzel zamanlari :) bizim kiz masallah cizgi film izlemeye bile basladi.cok fena yani :) tatil icin karar verdik fakat bu seferde kasirga mevsimi basladiDominican republic gidelim dedik kaldi yani oturduk yine evde artik evin havuzu ile idare edecegiz bu yazi .
uzuldum ama henuz vaktin var bu zamanda alabilir .siz doktordan bir yazi isteyin dogumda annenin yaninda olacagina dair bunu annene gonderirsin digger evraklarla bu davet mektubunuda verir ise vizeyi cok rahat alabilir.Zaten pasaport birkac gunde cikartabilir.Iyisin valla benim esim pek yemektden anlamiyor .onune hep vereceksin :) Genelde normal dogum yaptiriyorlar bebek ve anne sagligi tehtid altinda degilse yaptirmiyoruz demisti benim doktorum.Biz Nj de yasiyoruz.
Fransada dogum hakkinda bir bilgim yok ama ucak yolculugu tek ve cift gebelige gore durum degisir.28.haftadan sonra dr raporu istenir.Eski personel oldugum icin biliyorum
Ayrica sirketten sirkette bu sure ve kurallar degisir.Hangi sirket ile ucacaksan onlari arayip sorman lazim.
kızlar bişey sormak istiyorum. 10 güne kadar annem gelecek inşallah, anne için süt yapan çaylar varmış ya (humana) onlardan getireyim mi diye sordu. burda bulabilir miyim acaba bu konuda bi fikrim yok. yoksa anneme getirteyim mi, ne dersiniz? varsa adını yazarsanız sevinirim..
canım bende vardır diye tahmin ettim ama emin olamadım, aslında hiçte araştırmadım doğrusu aklıma bile gelmemişti annem diyene kadarCanım burdada var oyle urunler merk etme ben gordum cunkı ama yınede bı bak belkı sen bulamassın bende yanlıs bılgı vermıs olmayım yada annen bı kutu getırsın burdada ıllakı bulursunuz merak etme bosuna yuk yapmış olur cunkı yazık gozun aydın buarada hayırlısıyla gelsın ınsallah bende beklıyorum annecıgımı dort gozle ama bızım daha 3 ayımız var
canım ben kan hapı kullanmadım onu bilmiyorum. ama cilt için kullandığım şeyleri(nemlendirici, cilt temizleyici jeller..) hiç kesmedim aynen devam ettim çok sıkıntı bi durum olacağını düşünmüyorum ama..Kızlar benım bı sorum olucak hazır konu bu demır kan hapından acılmısken banada ıyı cıkmasına ragmen verdı doktor hattaga gunde ıkı tane bıde vıtamınde var dusunun yanlız buara bıraz bulantım arttı acaba bu ılac yaparmı ya ben bılemedım hap benımkı kucuk kırmızı acaba aksamları bı tanemı alsam yada gıdene kadar bıraksammı sorsam bılemedım hıc boyle oln varmı? Bıde aklıma gelmıken hamılelıkte cılt urunu kullanan oldumu benım cıldım hem yaglı hem kuru bazı yelerı ama sımdılık gul suyu ıle sılıyorum yanlızca bıde vıch kullanıyodum nemlendırıcı flam acaba arada sursem zararı olurmu uc aydan sonra kullanan varmı hıc cunkı hamılelıkte cılt baya bozulabıluyo leke falam ondan korkuyorum...
canım bende vardır diye tahmin ettim ama emin olamadım, aslında hiçte araştırmadım doğrusu aklıma bile gelmemişti annem diyene kadarbi bakınayım ozaman. seninde gözün aydın canım annen gelecekmiş merak etme zaman çok hızlı geçiyor annem gelmeye karar verip işlemleri başlattığımızda bende 3 ay sayıyordum şimdi 10 güne burda inşallah
canım ben kan hapı kullanmadım onu bilmiyorum. ama cilt için kullandığım şeyleri(nemlendirici, cilt temizleyici jeller..) hiç kesmedim aynen devam ettim çok sıkıntı bi durum olacağını düşünmüyorum ama..
sağol canım inşallah hepimiz sağlıklı sıhhatli bi şekilde bebişlerimize kavuşuruz.. bizim vuslat yakın inşallah 38. haftadayız biz 2 hafta kadar bi zamanımız kaldı... o kadar çabuk geçiyor ki zaman sanki daha dün 9. haftada ilk randevuma gitmiş gibiyimSagol canm bilgiler için:) ınsallah hemen gecer zaman gelırler bıran once senın ne kaar kaldı doğuma bıze yaz deneyımlernı bır avazda kucagına al ınsallah canım bebısınıde sag salım:) bızım daha var daha12. Haftadayız anlıcagın baya var:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?