Amerika'da Hamilelik

canım benim kan değerim de sınırdaydı demir olarak ekstra bir takviye vermediler sadece multivitamin alıyorum onda zaten herşey var gerek yok demişti doktorum bende bi daha dile getirmedim.. yiyeceklerle takviye en iyisi...

Benim multivitamin centrum pregnancy care onda da 15 mg demir var yaziyor. Cok deil belki senin kullandifgin daha cok iceriyor hangisini kullaniyorusn?

merhaba Atlanta cok sagol canim sag saglim sende alirsin insallah kucagina yavrucugunu.

Eger ki Annen veya sana yardimi dokunacak biri yaninda olursa cok cok iyi olur.yoksa zorlaniyorsun ozellikle duygusal cok oluyorsun benimkiler gelemedi bu yuzden mecbur tek basinaydim ama gelemezlerse eger onceden bir bayan ile anlas ilk 1 ay haftada iki uc gun gelsin yemeginden temizligine yapsin .yada benim gibi doguma gitmeden dondurucu dolabini yemeklerle doldur .cocuktan pek vaktin kalmiyacak cunku.normal dogum mu yapacaksin?

3 ay cikardiysan tek basina en zor bolumu bitmis sayilir :) benim annem gelicek ama istiyorum ki soyle 6 aydan fazla kalsin ...:)ahh keskeeee....
tatil icin derken nasil bi tatil istediginize bagli,buralarda da guzel yerler var aslinda...

ay evet zorda olsa bitirdik.Anneni tut valla yaninda kalsin .Ama ilk gunlerini cok ozluyorum.minicik zamanlari kizlar hamileligin tadini doya doya yasayin .benim kaynanam diyordu hamileligini iyi yasa bir daha bu duyguyu goremezsin diye hakliymis.Cok ozel anlar.Ve dogduktan sonraki ilk zamanlarini doya doya yasayin miniciklerin en guzel zamanlari :) bizim kiz masallah cizgi film izlemeye bile basladi.cok fena yani :) tatil icin karar verdik fakat bu seferde kasirga mevsimi basladi Dominican republic gidelim dedik kaldi yani oturduk yine evde artik evin havuzu ile idare edecegiz bu yazi .

Annemin daha pasaportu bile yok ama gelmesi çok zor gibi duruyor
Eşim yemek yapabilir aslında. Amerikada genelde normal doğum yaptırıyolarmış. Sanırım mecburen normal doğum olcak.
Orda kadın bulabilir miyim dersin? Buarada siz nerde yaşıyorsunuz? Biz india da olucaz.

Benim multivitamin centrum pregnancy care onda da 15 mg demir var yaziyor. Cok deil belki senin kullandifgin daha cok iceriyor hangisini kullaniyorusn?
ben trader joe's (bilmiyorum sizin orda var mı bu market) tan prenatal multivitamin alıyorum. sanırım demir 30mg. içeriğinin fotoğrafını çekmiştim ama okunmuyor çok küçük yazdığından..

Kızlar bilen varmi bilmiyorum ama paylaşmak istedim bilgisi olan varsa fikirlerini paylasırlarsa sevınırım bu konuda bana yardımcı olan sorularımı cevaplayan marlincim de burdan tesekkurler bıdaha fakat benım durumum farklı oldugundan benımle aynı yada benzer olan hamişler varmı onu merak edıyorum. Oncelikle bız sıgortaya basvururken netten basvuru yapıp red yedık bu bızım ıcın kotu oldu sonra gıdıp kendımız basvurduk bu seferde bana verılen polıklınık bakımlar ılaclar ultrason kan hersey ucretsız fakat dogumu acilden yapıcaksın dediler yani tam medicaid degıl acile gıdıp o an doğum baslamıs oldugunda acıl medicaid yapıcaklar ozaman ucret vermıceksınız dedıler ama bılmıyorum nasıl olucak gercı doğum tarıhı bellı belırtılerde olur zaten ona gore gıderız ama ben korkuyorum acaba ucret cıkıcakmı cıkarsada senın odebılcegın duzeyde taksıt oluyomus ama bılmıyorum karısık yanı bunu yasayan acılden doğuma gıren varmı aramızda ve acılden gırınce bu acıl medicaid de epidural için falam ucret alıyolarmı yınede kafam karısık yanı ama epidural yada doğum ucretı o an ıstenmıomus duyduguma gore eve ucret faturalanıyomuş cunkı bı epidural bıle 1.5 dolar cıkarıp nasıl verıcez o an gıbı gıbı bılen varsa yardım pleasss

Amin canım ınsallah herkezınkıne ıcınde bızımkılerede:) vallaha bızım hemsıre aynı yerde bu testlerı yaptırmıs kadıncagıza cocuk down sendromlu doğcak demısler kadın 6-7 ay aglamıs duun ama cocuk normal dogmus yazık anlattı baya uzuldum bıde zaten 16. Haftada kana bakılcak ondada cıkıyo dedı allah korusun boyle canım aılede rısk yok yadın genc yaptırmayanlarda cok oluyo dendı rahatladım bıraz llaha emanet dedıgımız gıbı ınsallah sag saglım saglıkla bı avazda kucagımıza alırız:)

uzuldum ama henuz vaktin var bu zamanda alabilir .siz doktordan bir yazi isteyin dogumda annenin yaninda olacagina dair bunu annene gonderirsin digger evraklarla bu davet mektubunuda verir ise vizeyi cok rahat alabilir.Zaten pasaport birkac gunde cikartabilir.Iyisin valla benim esim pek yemektden anlamiyor .onune hep vereceksin :) Genelde normal dogum yaptiriyorlar bebek ve anne sagligi tehtid altinda degilse yaptirmiyoruz demisti benim doktorum.Biz Nj de yasiyoruz.

Selam arkadaşlar belki konuyla alakasız ama hiç fransada doğum yapanınız oldumu?yada yapmayı düşünen? ben fransada düşünüyorum ailem orda yaşıyor uçak yolculuğu kaçıncı aydan irtibaren yasak? Şimdiden teşekkürler.

Kizlar 29+2 yim ve kan testi sonucum 10.8 cikti buranin minimum degeri 10.5 diye bana takviye vermiorlar. Daha 11 haftam var bu deger daha da duserse nolcak test fln da yok bida? Siz hangi marka demir ilaclari kullaniyorsunuz?

Bana bugun doktorum ekstra demir almami tavsiye etti ,halbuki degerlerim normal ve gunluk prenatal vit.da demir oldugu halde.
Son Aylardaki gebeliklerde basladiginda dogum sonrasi icin faydasi oluyormus.
Bildigim kadariyla degerler sinirda bile ciksa disardan takviye almanin bir sakincasi yok ama sen yine de doktorunun sozunden cikma :)

Kizlar 29+2 yim ve kan testi sonucum 10.8 cikti buranin minimum degeri 10.5 diye bana takviye vermiorlar. Daha 11 haftam var bu deger daha da duserse nolcak test fln da yok bida? Siz hangi marka demir ilaclari kullaniyorsunuz?

Fransada dogum hakkinda bir bilgim yok ama ucak yolculugu tek ve cift gebelige gore durum degisir.28.haftadan sonra dr raporu istenir.Eski personel oldugum icin biliyorum
Ayrica sirketten sirkette bu sure ve kurallar degisir.Hangi sirket ile ucacaksan onlari arayip sorman lazim.

Ya ben bu hamilelikten pek bisey anlayamadim zaten,yeni tasindik eve tadilat yapalim dedik,2 ay gecti eve daha tam yerlesemedik bitmedi su tadilat ,benim de haftalar geciyor tabi hic bisi anlamiyorum walla oraya buraya kosturmaktan..Bu sene tatil bizimde yatti hamilelikten ve tasinmadan dolayi.
Biz 4-5 sene once gitmistiktik dominican rep. taa turkiyeden oldukca uzun bi yolculuktu ama degmisti.kasim sonuydu ama harika bi iklimi vardi ,kasim ayina bakabilirsin asiri sicak donemi olmadigi icin bebekle daha rahat edersiniz belki ...

Çok teşekkür ederim canım. Nj de Türk çokmuş. Bakalım bizi neler bekliyor, herşeyin hayırlısı olsun

Cevabın için teşekkür ederim wanilla ben thy ile uçmayı düşünüyorum dediğin gibi raporsuz 28. Haftaymış raporluda 36.haftadan önce uçulması gerekiyormuş. Birde şu xray cihazları bebeğe zararlımıdır? Nette araştırdım tambir iç rahatlatıcı cevap bulamadım en iyi sen bilirsin şimdiden teşekkürler :)

kızlar bişey sormak istiyorum. 10 güne kadar annem gelecek inşallah, anne için süt yapan çaylar varmış ya (humana) onlardan getireyim mi diye sordu. burda bulabilir miyim acaba bu konuda bi fikrim yok. yoksa anneme getirteyim mi, ne dersiniz? varsa adını yazarsanız sevinirim..

Canım burdada var oyle urunler merk etme ben gordum cunkı ama yınede bı bak belkı sen bulamassın bende yanlıs bılgı vermıs olmayım yada annen bı kutu getırsın burdada ıllakı bulursunuz merak etme bosuna yuk yapmış olur cunkı yazık gozun aydın buarada hayırlısıyla gelsın ınsallah bende beklıyorum annecıgımı dort gozle ama bızım daha 3 ayımız var

Kızlar benım bı sorum olucak hazır konu bu demır kan hapından acılmısken banada ıyı cıkmasına ragmen verdı doktor hattaga gunde ıkı tane bıde vıtamınde var dusunun yanlız buara bıraz bulantım arttı acaba bu ılac yaparmı ya ben bılemedım hap benımkı kucuk kırmızı acaba aksamları bı tanemı alsam yada gıdene kadar bıraksammı sorsam bılemedım hıc boyle oln varmı? Bıde aklıma gelmıken hamılelıkte cılt urunu kullanan oldumu benım cıldım hem yaglı hem kuru bazı yelerı ama sımdılık gul suyu ıle sılıyorum yanlızca bıde vıch kullanıyodum nemlendırıcı flam acaba arada sursem zararı olurmu uc aydan sonra kullanan varmı hıc cunkı hamılelıkte cılt baya bozulabıluyo leke falam ondan korkuyorum...

canım bende vardır diye tahmin ettim ama emin olamadım, aslında hiçte araştırmadım doğrusu aklıma bile gelmemişti annem diyene kadar bi bakınayım ozaman. seninde gözün aydın canım annen gelecekmiş merak etme zaman çok hızlı geçiyor annem gelmeye karar verip işlemleri başlattığımızda bende 3 ay sayıyordum şimdi 10 güne burda inşallah

canım ben kan hapı kullanmadım onu bilmiyorum. ama cilt için kullandığım şeyleri(nemlendirici, cilt temizleyici jeller..) hiç kesmedim aynen devam ettim çok sıkıntı bi durum olacağını düşünmüyorum ama..

Sagol canm bilgiler için:) ınsallah hemen gecer zaman gelırler bıran once senın ne kaar kaldı doğuma bıze yaz deneyımlernı bır avazda kucagına al ınsallah canım bebısınıde sag salım:) bızım daha var daha12. Haftadayız anlıcagın baya var:))

sağol canım inşallah hepimiz sağlıklı sıhhatli bi şekilde bebişlerimize kavuşuruz.. bizim vuslat yakın inşallah 38. haftadayız biz 2 hafta kadar bi zamanımız kaldı... o kadar çabuk geçiyor ki zaman sanki daha dün 9. haftada ilk randevuma gitmiş gibiyim bildiğim şeyler olursa herzaman yardımcı olmaya çalışırım... senin zamanın tam böyle heyecan zamanı testler, sonuçlar, cinsiyet vs.. inşallah herşey güzel ve gönlünce olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…