Amerika'da Hamilelik

Canim cok tesekkur ederim cvbin icin. Allah korumus oglunuzu. Tam da olabilecegini dusundugum seyleri yazmissin saol tekrar.
Peki park yatak kullandiniz mi ? Park yatak icin de cocuk icine cok gomuluyor ve sicak havalar da cok terliyor cocuklar icinde diyorlar ama kafayi gozu patlatmaktan iyidir heralde :))

Canim benim de doktor randevum 10. haftada falandi sanirim ayni senin gibi isyan etmistim sonucta dusuk riski olabilirdi diye. Doktora nasil ulasamiyorsun klinigine telefon ettiginde ve durumunu izah ettiginde sekteri vs. seni yonlendirmesi gerekiyor sonucta acil bi durum olabilir. Eger hala ulasamadiysan doktorunun calistigi hastanenin acil servisine bi gorun istersen icinin rahat etmesi bakimindan.

Arkadaslar ben de birsey sormak istiyorum, hamile oldugumu henuz ogrendim ve bugun medicaid e basvurmak icin gerekli yere gittik. Fakat bana refugee (multeci) ya da buranin vatandasi olmadigim icin medicaide uygun olmadigimi soylediler. Cekilisten cikan green card imiz var, bu arada Kentucky deyiz. Bizim gibi cekilisten green card alip da hamile kalan ve medicare e basvuran birileri oldu mu aranizda? Sorup sansimi denemek istedim. Simdiden tesekkurler

Canım slm bende green card cekılısıyle geldım esımle beraber ve suan hamıleyım dedıgın gıbı vatandas olmadıgımız ıcın bızde red yedık ama sana farklı bı medıcaid cıkarıyolar bana oyle yapıldı bı kagıt ustunde numarası var onla sana yakın polıklınıklerde bakılıyosun doktora tum kan kontrol herseyını yapıyolar ucrtsız ılaclarınıda verıyolar sonra doguma yakında hastane polıkılınıgıne gonderıyolarmıs zaten ordakı hastanedede dogumu yapıyosun ordada acıl medıcaide basvuruyosun sana hıc bısey vermedılermı sımdı anlamadım bıde suan yenı bı sıstem cıktı obamacare dıye duymusundyr belkı mesela benım esım calısıyo yazı geldı herkez artık zorunlu sıgortalı olucak tr dekı gıbı esın calısıyosa ustunden bakılıyosun galıba yada bısey yatırıyorun her ay ıstedıgın yerde bakılıcaksın bızım hastanler gıbı ama tam acılımı bılmıyorum ogrenıcez bızde oyle yani

Peki siz hangi eyalettesiniz? Tesekkur ederim cevabiniz icin

Biz florida dayız her eyaletin farklı oluyomus onu duymustum bende ama en azından abna cıkan kart gıbı bısey vermelerı lazım sızede cunkı bebek var yanı zaten onlar bebek ıcın yapıyo herseyı buranın vatandası olcak dıye bıze bısey yapmıyolar aslında dogumdada acil medicaid yapıyosun sıgortan olmadıgından zaten oda ucretsız oluyomus ınsallah boyle yanı

Ne kadar sinir bozucu bir sistem, sonunda size yazdigim hafta doktoruma ulasabildim, kan tahlili istedi, yaptirdim hersey normal cikti.. Sonucunu da sonuclar ciktiktan ancak iki gun sonra ogrenebildim! Onda da telefonuma voicemail birakmis, iki dakika ayrilmistim telefonun yanindan o araya denk geldi aramasi sansima:/ Ancak hemsirelerle falan konusup anlatabiliyorsun derdini, herkesin boyle mi yoksa bana mi denk geldi?? Ultrason da 1 ay sonra, o zamana kadar yine beklemedeyim Toplamda zaten 2 tane ultrason yapiliyorumus?? Sizin de oyle miydi? Onun disinda aylik muayenelere gidilecekmis... Daha ne kalp atisini duyabildim ne birsey, 8. haftadayim su anda sanirim... Var mi bir oneriniz? Bagimsiz bir merkezde ultrason cektireyim dedim, onda da doktordan izin gerekiyorumus... Imdat diyip atlayip Turkiye'ye gidecegim yakinda:) Herkes bunlari yasiyor mu??

Ben de yasadim ve sanirim buradaki hemen herkes yasiyor. En son bana seker yuklemesi yapildi ve ben sonucu 1 hafta sonra falan ogrendim sebebi sanirim su testleri baska lablere gonderiyorlar. Oradan sonuclarin cikmasi bazen uzun surebiliyor. Ultrasona ben de suana kadar 2 kere girdim birincisi cinsiyet ogrenmek icindi. Digeri de 20.haftalarda oluyor bebegin kemik, kafa vs. olcumlerini yapiyorlar gelisimine bakiyorlar genel olarak. Ben de kendi randevumda tekrar sorucam bu ultrason isini cunku benim artik az zamanim kaldi doguma.Turkiyede ozellikle hamileligin son zamanlarda hemen her muayenede ultrasona giriyorlar.
Evet ilk baslarda aylik muayeneler oluyor sonra haftalara dusuyor. Benim muayenelerim suan 2 haftada bir.
Kalp atislarini da artik bundan sonraki hemen her muayenende dinleyecekler merak etme.

Aynen benımde öyle oldu bende 14 haftada falam dınledım ılk defa kalp atısını gecen ay yanı sımdı her gısısımızde dınlıcez galıba:) ultrasonda aynen bı 10 haftalık yaptılar banada bakmak ıcın durumuna olcumune bode 20 haftada yapıcaklar ondada ayrıntılı cınsıyet olcum gıbıymıs beklıyoruz sabırsızlıkla malesef burda boyle bakmıyolar sureklı son zamnda bıle bakmıyolar galıba ama baksalar bızımde ıcımız rahat eder yanı ama ne yapalım bumada sukur merakla beklıyoruz benımde yarın kontrolum var kan sonucları cıkıcak ınsallah guzel haberlerle donerız

herkese merhaba :) ben de utah eyaletindeyim arkadaslar. ilk hamile kaldigimda bu forumu bastan sona okumustum bilgi edinmek amaci ile. ve cok faydalandim eski ve kidemli arkadaslara tesekkur ederim. yeni gelen arkadaslar da hosgelmisler :) son sayfada birazcik saglik sistemi elestirilmis ben de katiliyorum bu elestirilere :) hamileligimin ilk haftalarinda bir ay kadar Turkiyedeydim ve 2 defa ultrasounda girdim ancak burada 20kusur haftada 2 defa ancak girebildim :) 13. haftamda arkadasin da basina geldigi gibi kahverengi akinti gelmesi ile kendimi acile attim ve acilde girmistim. bir de 20. haftada ayrintili ultrasounda girdim hepsi bu :) green cardim yok saglik sigortam da yok j2 vizeliyim :) medicaid e basvurdum red yedim. ancak bizim eyalette health community center lar var. oraya basvurdum doktor ayarlandi simdilik 4-5 haftada bir gidiyorum kontrole. her kontrolde kalp atislarini dinliyor doktor ve rahim boyunu bebis hareketlerini filan takip ediyor baya ilgili bir doktorum var. ekimin 21inde kontrolum var seker yuklemesi ve tdap asisi olacagim. bu asiyi olaniniz var mi arkadaslar. doktora olmak istemedigimi soyledim ancak zorunlu dedi bakalim ne yapacagiz? doguma yakin medicaid e bir daha basvuracagim emergency medicaid varmis dogum masraflarini karsilayan. bakalim son aylarda herkese cikiyormus. gerci bana yapilan planda da medicaid im olmasa bile dogum ucreti 450 dolar olarak belirlendi yani cok fazla bir ucret degil :) bu arada acile gittim demistim ya acilden fatura yolladilar 125 dolar. ama daha odemedik paramiz yok filan dedik onlarda medicaid e basvurmami kendilerinin de bu konuda yardimci olacaklarini soylediler. sanirim faturayi medicaid e yikacaklar:) bu arada ayrintili ultrasound icin 75 dolar odedim. her kontrolun ucreti de 25 dolar. sanirim son aylarda 2-3 haftaya bir cagrilacagim. bizim eyalette bir saglik portali var hastalar buraya uye olmak zorunda, doktorum bana ulasmak istediginde cepten ariyor yada portal sayfama mesaj birakiyor tahlil sonuclarimi randevularimi da nette portaldan ayarliyoruz. ben memnunum bu duzenden ancak tek derdim bebisimi gorememek hepsi bu :) Turkiyede saglik sistemini elestirenleri grunce icten ice kiziyorum buralara gelseler de bi ortada kalsalar :) gozunu sevdigim ulkemde hastalar doktor begenmeyip kapi kapi dolasiyor hamileler her hafta muayenede ve hepsi de cuzi bir fiyata biz burada oturtulan sisteme uymak zrundayiz malesef... neyse lafi uzattim galiba. arkadaslar bir sorunuz isteginiz olursa cekinmeden yazin elimden birsey gelirse seve seve yrdimci olurum. bu arada en onemli tavsiyem ingilizce doguma hazirlik ve hamilelik kitaplari okumaniz. doktora gitmeden once az cok soyleneceklere hakim olursaniz, ingilizce tibbi terimleri ogrenirseniz sizin icin rahat olur. herkese iyi gunleerr :)

Merhabalar hosgeldiniz. Tdap asisi nedir?

hos bulduk :) Diphtheria(difteri) vaccine, Pertussis(bogmaca) vaccine, Tetanus(tetenoz) vaccine birlesimi.

Benim sigortam var ama deductible'lar cok yuksek, yani ilk 1500-2000 dolara kadar hersey cepten odeniyor. Ama zannedersem OB care dedikleri dogum oncesi kontroller deductible'a tabi degilmis; yani 100% unu odeyecek sanirim sigorta. Ama anlamadigim bana OB care icin 2800 dolar civari bir masraf cikarildi, ve buna dogum ucreti dahil degil... Ayrica double screening test falan icin de 600 dolar diyorlar ve bunu tamamini yine cepten odemem gerekecek deductible'imi doldurmadigim icin...

hos bulduk :) Diphtheria(difteri) vaccine, Pertussis(bogmaca) vaccine, Tetanus(tetenoz) vaccine birlesimi.

3 nun bir arada oldugunu bilmiyordum. Ben doktoruma tetenoz asisi istedigimi soyledim cunku her eyalette zorunlu degilmis sanirim. 35.haftada falan yapiyorlar sanirim bu asiyi.
Tesekkurler cevabiniz icin :)

hangi eyalettesiniz? belki eyaletten eyalete degisiyordur sistem. bir de gelire gore ucret cikariyorlar bizim gelirimiz eyalette kisi basi gelirlerinin cook cook altinda.

3 nun bir arada oldugunu bilmiyordum. Ben doktoruma tetenoz asisi istedigimi soyledim cunku her eyalette zorunlu degilmis sanirim. 35.haftada falan yapiyorlar sanirim bu asiyi.
Tesekkurler cevabiniz icin :)

hiim her eyalette sistem farkli olabiliyor. sizin az kalmis doguma. ilk bebeginiz mi?

Az kaldi evet hem heyecan var hem de biraz korku. Evet ilk bebegim. Peki sizin ?

benim de ilk bebegim :) heyacan ve korku oluyor. dogum hakkinda doktorunuzla konustunuz mu? gerci burada cogunlukla normal dogum yaptiriyorlarmis. benim dogum sureci ile ilgili doktoruma ve hastaneye iletmek istedigim bazi sartlarim var ama daha erken. biraz zaman yaklassin doktorumla konusacagim. acizane tavsiyem korktugunuz seylerin uzerine gidin yani hangi mesele sizi korkutuyorsa onu arastirin ve onun hakkinda daha cok bilgi edinin :)

Haklisiniz korkmak care degil :) Dun konustum doktorumla, epidural dogum hakkinda oneriyor epidural dogumu guvenli ve burada cok yaygin dedi. Cok buyuk fark olur senin icin diger dogumlara gore dedi ( agri, sanci vs. acisindan boyle soyledi sanirim). Ben sonrasini sordum bel agrisi gibi seyler olur mu diye. Belki bir kac hafta olur ama gecer dedi. Tabi benim istememle olmuyor bebgin durmuna gore dogum sekli degisebiliyor biliyorsunuz. Son zamanlarda bir kez daha ultrasona girip bebegin duruma bakicaz dedi doktor. Sezeryan suan benim en son istedigim sey umarim mecbur kalmayiz.

Sizin sartlariniz neler eger cok ozel degilse meral ettim acikcasi :)

Ben de bugun hastane listesi ve bebek icin alinacaklar listesi yapiyorum, simdiye kadar hep giysi falan aldim, asil gerekli seyler duruyor daha. Hafta sonu hastane cantami hazirlamaya baslicam ins.
Ya aklima bisey takildi bu strollerlarla birlikte satilan pusetler var ya, onlar carseat te oluyormu ayni zamanda bebek icin ?

doktorum bana da epidurali tavsiye etti. ben cok sicak bakmadim ama dogum aninda ne olur bilemiyorum. sartlarim ozel degil :) ben ytarak dogurmak istemiyorum mumkun oldugunca ayakta dolanarak sancimi cekip comelerek dogum yapmak istiyorum bebisin cikisinin kolay olmasi icin. bir de yatarak sanci cekmek zor oluyormus ayakta dolasarak derin nefes alarak sancilar cok az hissediliyormus bu birinci sartim :) diger sartim ise oyle ikide bir yok ntsye baglayalim kalp atisi duyalim yok acikligi kontrol edelim filan derlerse bunu da istemeyecegim mumkun oldugunca mudahelesiz dogum olsun. mudahele az olursa vucut kendini dogum aktivitesine daha kolay hazirliyormus ve daha kolay dogum oluyormus. zaten dogum isi anne ile bebegin uyumu ile birlikte gerceklestirdikleri bir is. disaridan gelen birisi bu duruma ne katabilir ki. ucuncu sartim epizyo(kesi) olmasin istiyorum ama bakalim bunu dogum anindaki durum gosterecek. 4.sartim bebisim dogar dogmaz gogsume konsun ve tensel temas olsun istiyorum bu bebegin gelisimi ve yeni ortamina uyum saglamasi icin cok onemliymis. hatta ben dogar dogmaz daha kordonu kesilmemisken emzirmek istiyorum :) 5.sartim, kordonunun gec kesilmesi. kordondaki tum kan akisinin bitip kordon beyaz renge dondugunde kordonun babamiz tarafindan kesilmesini istiyorum. strollerlar hakkinda pek bir bilgim yok malesef. hastane cantasina neler koyacaksiniz? koyduklarini paylasirsaniz bizlere de yardimi olur. bizim de kiyafetlerimiz hazir. diger seylerden de bakim setimizi aldik. banyo kuvetimizi aldik. yastigi yorrgani kayinvalidem yapmiti Turkiyeden getirdik. baska neler eksik hic bilmiyorum :) soyle bir 30. haftaya geleyim ben de baslarim yeniden alisverise heralde. siz daha baska neler aldiniz ya da alacaksiniz paylasir misiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…