Amerika'da Hamilelik

Ok :) Ilk basta sorularimi sorayim sonra listeyi yazicam :)

Neden kordonun gec kesilmesini istiyorsunuz ya da beyaz renge donene kadar beklemeyi?
Diger sorumda kesi icin fikrimizi aliyorlar mi, bu gereklilik halinde yapilmiyor mu ?

Evet simdi listelerim...

Hastane cantasi icin dusunduklerim, Kendim icin: 1-Sigorta kartlari,kagitlari vs.. 2-Kimlik,pasaport vs..(kimligimizi kanitlayacak belgeler). 3-Gecelik ve pijama takimi. 4-Hirka ya da kalin bisiler. 5-Ic camasiri ve emzirme sutyeni. 6-Gogus pedi. 7-Ped. 8-Corap.
9-Terlik. 10-Havlu,kagit havlu,islak mendil. 11-Kisisel bakim urunleri ( Dis macunu ve firca, tarak, toka vs...). 12-Gogus ucu kremi(emzirirken catlamaya karsi). 13-Kirli torbasi. 14-Kamera

Bebek icin: 1-Hastane cikisi ya da benim gibi ayri ayri aldiysaniz, zibinlar,tulum,yedek takim. 2-Corap,patik,kulotlu corap( kulotlu corap ozellikle kis bebekleri icin tulumun faln altina giydirmek icin guzel oluyormus). 3-Eldiven. 4-Sapka. 5-Ustune kalin bisiler orgu yelek mesela anneniz faln gelirse doguma muhakkak getirecektir:) 6-Battaniye. 7-Biberon ve emzik. 8-Bebek bezi ve islak mendil. 9-Pisik kremi. 10-Alt acma bezi. 11-Bebek yagi,losyon,sampuan. 12-Carseat ( eve donerken gerekli olacak :).

Not: Unuttugum biseyler varda ekleyin lutfen:) Aslinda bunlarin bir cogunu hastane karsiliyormus ama ben neler oldugunu bilmiyorum o sebeple ne olur ne olmaz her ihtimale karsi yine de hepsini goturucem.

Diger taraftan simdiye kadar bebek icin hep giysiler aldim onlar da sunlar. Zibinlar, pijama takimlari, uzun kollu kisa kollu bodyler, alt pijamalar, coraplar, ayakkabi.battaniye, Banyo havlusu, elbiseler. 1.5, 2 yas elbiseleri de epey aldim indirimde ve begendigim seyler olunca buyuk olsa da aliyorum acikcasi. Carter's in urunlerini seviyorum genelde oradan aliyorum ve bir cogunu cok cok ucuza aldim.

Ve alinacaklar listem de sunlar bu haftasonu bir kismini almaya baslicam ins. 1-Uyku tulumu. 2-Ates olcer. 3- Bakim seti(tirnak makasi vs..) 4-Banyo kuveti. 5-Bebek yagi,losyonu,sampunan. 6- Emzik,biberon. 7-Pisik kremi, bebek bezi ve islak mendil. 8-Mama onlugu. 9-Dis kasiyacagi. 10-Biberon yikamak icin firca. 11- Bebek deterjani. 12-Baby washcloths. 13-Bebek cantasi. 14-Park yatak. 15-Humidifier. 16-Ana kucagi ( Bundan emin degilim cok gerekli mi ). 17-Bebek telsizi. 18- Stroller. 19- Carseat. 20- Oyun halisi.

Anlayacaginiz daha masraf cok :) Yardimci olabildiysem ne mutlu bana :)

Kizlar selamlar,bayagidir bakamadim topige,tadilat insaat yerlesme cok uzun surdu ve benim de hamilelik cok ilerlemisti,artik bi an once bebegime kavusmak istiyodum ki gecen hafta 11 ekim cuma gecesi kizimi kucagima aldim.1 hafa erken geldi kizim bekledigim gibi.Allahim nasil guzel bir duyguymus anlatamam..
Ben epidural ile normal dogum yapmak istiyordum,fakat dogum coktan baslamis ben sancinlari cok gec farketmis oldugumdan epidurale zaman kalmadi.hastaneye 8 de girdim 3 saat sonra da kizim kucagimdaydi..:)
Dogumda esim ve doula yanimdaydi.Inanilmaz faydalarini gordum.2.gun evimize geldik.
Yalniz bu lohusalik dogumdan daha zormus yahu,iyiki annem ve ablam geldi ..
Ben cok guzel bir hamilelik ve dogum yasadim,umarim bebek bekleyen tum arkadaslarin da cok guzel gecer bu guzel donemleri :)
Simdi mirami emzirmem gerek,tekrar yazarim.
Sevgiler...

gerccekten cok yardimci oldunuz cok tesekkur ederim :)dediniz gibi masraf coook...

oncelikle sorulari cevalayayim. bebek dogmus bile olsa plasentadan bebege kordon yardimi ile kan akisi devam ediyor ve bu akis cok onemliymis. plasentada kalan son faydali seyler bebege gecmis oluyor. hani bir ara kordon bankalarinda bebek kordonu falan saklaniyordu ileride lazim olur diye. iste dogumdan sonraki o akis ile kordon bankalarinda kordon saklamaya gerek kalmiyormus. izledigim normal dogum videolarinin cogunda kordon beyaza donuyor sonra kesiyorlar. umarim bu istegim olur. Turkiyede kesi islemi rutine donmus durumda. ilk dogumlarin hemen hemen hepsinde kesi yapiliyor sirf dogumu kisaltmak daha fazla beklememek adina. bahanelerde hazir dogal yirtik olmasini onlemekmissss... ancak kesi olmadan da dogru nefes alisverislerle ve dogru ikinma ile yirtiksiz kesiksiz dogum yapmak mumkun. bu mumkunse neden kesi yapiyorlar anlamis degilim.

ben de carter's dan alisveris yapiyorum.%100 cotton yzsa da kiyafetler yine de icime sinmiyor. Allahtan Turkiyeden gelirken cokcogun kiyafetlerini almistim.
listeler cok guzel. ekleyecek birsey gelmedi aklima :) yalniz bazi sorularim olacak yine. uyku tulumu benim baktigim yerlerde hep polyester agirlikli vardi. kadife bulamadim hic polyesteri de bebegime giydirmek istemiyorum. kadife bulamazsam almayacagim galiba. bebek cantalarini da cok begenmedim. naylon gibiler. ben ya kumas olsun ya da canvas olsun istiyorum ama daha denk gelemedim. siz gorurseniz eger, bilgi verir misiniz?
aa unutuyordum alt degistirme seti var bir de. kayinvalidem kumastan yapmisti ama ben bir de naylon su gecirmez olandan aldim alta onu acacagim ustune de kayinvalidemin yaptigini acarim. kocaman sey durulup katlaniyor hic yer kaplamiyor.
bebek deterjani icin de bizim burada sprouts marketler var. kendilerinin dogal organik deterjanlari var ben cok begeniyorum. sanirim o deterjanlardan kullanacagim bebis kiyafetleri icin.
ana kucagindan ben de pek emin degilim :) bebek telsizine cok ozeniyorum ancak evim cok kucuk bebis yan odadan aglasa illaki duyarim. ancak yaza dogru Turkiyeye gidecegiz belki giderken alirim.
ped icinse deneyimli anneler hasta bezi de almam gerektigini soyluyor ilk bir iki gun hasta bezi daha kullanisli oluyormus arkadasim.
bir de korse var. normal dogum yaparsam hemen kullanmaya baslarim korse. zaten kendimden gobekliydim birde hamilelkten gobek kalmasin :)
Park yatak konusunda da fikrini almak isterim hangi markayi begendin? ben acikcasi park yatak konusunda da kararsizim. ahsap buyuyen yatak almak istiyorum ama bilemiyorum. gerci bircok konuda kararsizim cunku bebisim dogduktan 3-4 ay sonra Turkiyeye gidecegim 2 ay kadar kalip yaz sonu geri gelecegiz ancak baska eyalete gelecegiz. buyuk esya alip da tasinirken sikinti yasamak istemiyorum.bu durumda bebisim dogduktan 6 ay sonrasina kadar park yatakla idare edebilirim ama park yataklari inceledigimde cok saglikli gibi gelmediler bana. park yatagin her tarafi naylon sagliksiz kumaslarla dolu. bebisi yatiracagimiz kisim da incecik bir silte. bebisin omurgasina zararli olduguna dair birkac yazi da okudum kafam allak bullak oldu.
listelere gore benim daha o kadar cok eksigim var ki :) hepimize kolay gelsin. benim sigortam yok o yuzden hastane neleri verir neleri vermez bilemiyorum.
son olarak bebk kiyafeti haric diger seyler icin burlington baby depot magazalari var oralar da cok ucuz oluyor sizin orada var ise gezmeni tavsiye ederim.

bebisinin yasi uzun olsun :)bol sutlu gunler dilerim :) umarim biz de kolay hamilelikler ve dogumlar yasariz :) dogumu kolaylastiracak birseyler yaptiniz mi?(egzersiz, yuruyus, yoga, bitki caylari vs... gibi) bizlere ne tavsiye edersiniz?

Kordon kani bankalarini duydum evet ayrica bu bankalarda kani saklamakta epey pahali bi ara bakmistim. Bunu ben de dusunecegim kan tamamen bittikten sonra gobek baginin kesilmesini.
Ayni endiseler bende de var polyester ve naylon olan hicbirseyi bebekte kullanmak istemiyorum ama ben de burada malesef polyester disinda uyku tulumu gormedim, ama sole de dusunebiliriz zaten tulumun icine de bisiler giydiririz yani direkt teni ile temas onlenir yine de.
Bebek cantalari gercekten cok kotu ben de hic begenmiyorum ama alacagim mecburen.
Alt degistirmelerde naylon ya onlari da sevmedim onumuzdeki ay annem gelecek ins. o getirecek Turkiyeden. Yastik ve yorgani da o getirecek pamukla doldurup. Cunku uyku seti almak istemiyorum nihayetinde onlarin da ici silikon.
Bebek telsizi aldim cunku evimiz 2 katli bebek yukarida uyuyacak, salon asagi da oldugu icin ben gelde asagidayim.
Korse olayini bilmiyordum ama soyledigin cok iyi oldu tesekkur ederim :) Dogumdan hemen sonra kullanilabiliyor mu ve ne kadar kullanilacak mesela ?
Park yataklari hic sevmiyorum koca bir cop poseti gibi geliyor her yeri hisir hisir, mobilya yatak cok guzel duruyr aslinda ama biraz arastirdim da cocuklar ayaga kalkmaya basladiginda cok tehlike olabiliyormus kendini asagi atanlar, kenarina kosesine agzini carpip kanatanlar faln varmis. Bu sebeple saglik daha onemli diye dusunuyorum. Gozume graco diye bi marka takildi ama cok incelemedim cunku yatak isini annem gelince halletmek onun da fikrine gore karar vermek istiyorum.
Ben o ince sey de yatirmam zaten ben de ayni dusundum gorunce, icine saglam bir yatak alip koymayi dusunuyorum.
Suan yasadigimiz eyalette yeni sayiliriz, burada burlington baby depot magazalari var mi bilmiyorum ama hemen arastirmaya baslayacagim :)
Ben de cok tesekkur ederim mesajlariniz icin :)

Bu arada sizin bebisin cinsiyeti nedir ?

Bebeginiz hayirli ugurlu olsun Allah uzun omurler versin saglikla buyutun ins. Ne kadar sanslisiniz 3 saatte dogum yapmissiniz, ins bizlerinde boyle kolay dogumlari olur. Arkadasin sordugu soruyu ben de soracagim ozel bir sey yaptiniz mi bunun icin ?

normal dogumlarda korse kullanmanin bir sakincasi yok.yalniz hamilelik sonrasi kullanilan korseler daha farkli oluyor magazalarin maternity bolumlernde oluyor. korse olmazsa bile yumusak pamuklu kumaslarla karnimizi sikica saralim ki gobekler sarkmasin :) valla ben gobegim kaybolana kadar kullanmayi dusunuyorum.
bebek arabasi ve carseat lara baktiniz mi? hangi markalar ilginiz cekti?
park yatakta chicco markasi gracodan daha kaliteli gibi gelmisti bana, ama tam manasiyla incelememistim tekrar incelemek gerek.
hangi eyalettesiniz? biz Utahdayiz.
anneniz geliyorsa korseyi, bebek cantasini uyku tulumunu da ondan isteyebilirsiniz :) bir de vize islemlerini hallettiler mi? vize icin konsolosluk neler istemis? gerci vize turune gore de is degisir. siz vizeli misiniz yoksa greencardli mi? bizimkiler de gelecekler, insallah sikinti cikmaz.
bebisim erkek, sizinki?

Hamilelik sonrasi korse kullanimiyla ilgili epey olumsuz seyler soylemis uzmanlarda var internette ufak bir arastirma yaptim da isterseniz siz de bi goz atin.
Chicconun stroller, carseat vs. bir cok seyini gordum ama park yatagini gormedim sanirim. Ya elbette Chicco cok daha kaliteli ama digerlerine gore epey pahali, strollerlari araba fiyatina nerdeyse :)) O kadar para vermeye deger mi bilmiyorum acikcasi.
Bugun strollerlara baktim. Hani ben daha once sormustum ya strollerlarla birlikte satilan pusetler var onlar carseat mi acaba diye. Evet onlar carseat mis, ikisi bir arada olunca travel systems diye geciyor. Dedigim gibi Chiccolar cok pahali, Gracolar biraz daha orta yollu karar vermedim henuz bunu da annem gelince hallederiz diye dusundum.
Bu arada bugun Baby R us ta 2 tane guzel sayilabilecek bebek cantasi modeli gordum. Sormustunuz ya belki siz de begenirsiniz.
Annemden o kadar cok sey istedim ki nasil getircek hepsini bilmiyorum :)
Biz West Virginia'dayiz ve vizeliyiz. Annemler de turist vizesi aldilar 10 senelik. Hic bizim endiselendigimiz gibi olmadi cok rahat gecmis vize gorusmeleri, ben babama sorarlar diye bir suru evrak goturmesini soledim ama hic evrak falan gormek istememisler. Sadece beni ve esimi sormuslar burada ne yaptigimizi falan. Babama ne is yaptigini, evi olup olmadigini sormuslar. Ha bir de benim hamile oldugumu soylediklerinde bebegin cinsiyetini sormuslar :) Onlar da Turkiye de dura dura bizim millet gibi merakli olmuslar anlasilan :)
Korktugum gibi olmadi gorusmeleri cok rahat aldilar vizeyi. Ama tabi bu her zaman boyle olacak diye bisey yok cok zorlayanlari da duyduk bir cok kisiden bu sebeple sen de annenlere gerekli olan butun evraklari yanlarinda goturmelerini soyle ne olur ne olmaz herseye hazirlikli olmak lazim. Biliyosun bunlarin en buyuk korkusu giderler de ulkede kacak kalirlar geri donmezler diye bu sebeple Turkiyede onlari baglayacak herseyin belgesini yanlarinda hazir bulundurmalilar.
Ins. sizinkiler de sag salim alirlar vizelerini ve gelirler :)

Benim bebiste kiz teyzesi :)

korse ile ilgili yazilara goz atayim ben de tekrardan. evet chicco malesef daha pahali ben de kararsizim o kadar parayi verip vermemekte. hele bir de car seat icin cok iyi birsey olmasina gerek yok nasil olsa bebek buyudukce carseati degistirmek gerekecek. ancak bebek arabasi guzel birsey olsun isitoyorum da sanirim fazla yuksekten ucuyorum. uppababy, babyjogger, 4moms markalarini arabalarina bayiliyorum gerci onlari alacak para da yok :) eger bebek arabasi isini anneannelere babaannelere yikabilirsem bu markalardan birini aldiririm baby r us a 2 ay once bakmistim ama cok alici gozle bakmamisim anlasilan bir daha gitmem gerekecek cok tesekkur ederim tavsiye icin :)annelerin cani sag olsun getirebildiklerini getirirler. vize icin icim rahatladi valla. insallah bizimkiler de kolaylikla alirlar vizeyi. bu arada gorusmeye istanbula mi ankaraya mi gittiler? istanbul daha rahat veriyor diye duymustum. bir de bizim vizemiz de nisan sonunda bitecek, yazin Turkiyeye gidip yenileyecegiz. umarim, bizim vize bitecek diye annemlere vize verirken zorluk cikarmazlar.
biraz ozel bir soru olacak sanirim ama siz calisiyor musunuz okuyor musunuz? sadece merak ettim :)
kiz bebis candir.her annenin en az bir kizi olmali. Allah saglik uzun omur versin bebislermize.

Istanbuldan aldi bizimkiler vizeyi. Kolay olur ins. sen icini ferah tut ha bir de dogum icin gelecekler ya doktordan dogum yapacagina ve bu sebeple ailenin gelecegine dair belge aliniyormus ve ise yariyormus bunu burada bir kac kisiden duymustum(mezuniyet davet mektuplari vs. oluyor ya onun gibi.) Annenlerin vizesi senden bagimsiz olacak turist vizesi olacak problem cikarmazlar kanimca.
Ben 2 senedir buradayim. Ilk senemde dil okuluna gittim. Suan bisi yapmiyorum evdeyim yani suan onceligimiz bebis. Bakalim o dogsun biraz buyusun, ondan sonra ben de bisiler yapmaya baslarim ins. Esim burada egitimini tamamladi o calismaya basladi o sekilde buradayim yani.
Siz neler yapiyorsunuz peki burada ?
Evet Allah saglikli bebekler nasip etsin, cinsiyet cok onemli degil.

ben de 1 sene 3 aydir buradayim esim master egitimini aliyor. su an ben de evdeyim gecen sene dil okulundyadim bu sene master ya da phd'ye baslamak istemistim ama hamile olunca baslamadim yarim kalacak diye. bebisten sonra yapacagim ins. dogumla ilgili belgeyi ben de duymustum bakalim eger sorun cikarirlarsa bir de belge alip yollarim. bugun glikoz testini oldum ve 2 de asi oldum. tdap ile flu vaccine. insallah seker cikmaz cok korkuyorum cikacak diye. doktordan da ilk uyariyi aldim 5 haftada 3,2 kilo almisim biraz ipin ucunu kacirdim, dikkat etmem gerekecek bundan sonra. :2:

Glikoz sonuclarim benim 10 gun sonra falan cikmisti sanirim tabi bu sure icinde ben endise icindeydim ama bisey cikmadi cok sukur. Ins. sen de guzel haberler alirsin. Doktor bana da flu shot onerdi ben de yarin yaptiricam ins. Tdap i de onumuzdeki haftalarda yapicakmis. Ben su ana kadar toplamda 7.5 kilo falan aldim doktor sen degil bebegin aliyor kiloyu bu iyi falan dedi. Ama bu genetik bisi bence bizim ailenin butun kadinlari hamileliklerinde hep ayniymis ve ayniydi sadece karinlar buyuyor :)

insallah. cok tedirginim seker cikarsa diye.flu shot sadece ilk oldugun anda yakiyor 10-15 dk kadar. ama tdap kolumu mahvetti. kolum agriyor hala. belki sende ayni etkiyi gostermez. kilo durumun cok guzel :). ben de 7.5 kilo aldim aslinda 16.haftaya kadar gayet iyiydim. ne aldiysam son 10 haftada aldim bundan sonra dikkat etmeliyim. boyle almaya devam edersem 20 kilo almaktan korkuyorum. 14-15 ile tamamlasam super olacak.

Vitamin ilaci kullaniyormusun ?
Bu arada forumda bizden baska kimse kalmamis gibi gorunuyor. Ezoemo diye bir arkadas ta yaziyordu ama o da yok son zamanlarda.

bebisinin yasi uzun olsun :)bol sutlu gunler dilerim :) umarim biz de kolay hamilelikler ve dogumlar yasariz :) dogumu kolaylastiracak birseyler yaptiniz mi?(egzersiz, yuruyus, yoga, bitki caylari vs... gibi) bizlere ne tavsiye edersiniz?

Sevgili swan25 seve seve paylasirim :)
ben de ilk hamiyle oldugumu ogrendigimde topigi bastan sona okumustum,cok faydasini gordum.
Ilk 5 aya kadar yogaya normal devam ettim karnim buyumedigi icin rahattim ,ayrica hamile oldugunu soylediginde ekstra ilgileniyorlar.
son 3 ay prenatal yogayla devam ettim.ama son 4 hafta duzenli gidemedim acikcasi.Benim yoga hocam ayni zamanda doula ve masaj terapisti,son 2 ay haftada bir prenatal masaj yaptirdim ama cok faydasini gordum..son haftalarda topuklarim cok agriyordu ve masajla bi cok agrim hep hafifledi..eger hamileliginizde bir problem yoksa saglik acisindan,bedeninizi aktif tutun,yuruyusler,hafif spor cok faydasini gorursunuz.
Ayrica esimle birth workshop a katildik.dogum esnasinda eslerin ne gibi faydalari olabilir,dogumla ilgili bir cok bilgi,rahatlatici masaj teknikleri,vb bir cok sey ogrendik gercekten..
Sahsen bizim ilk begimiz olup tecrubemiz olmadigindan,infant care ,breast feeding,infant cpr gibi kurslara katildik..dogum yapacaginiz hastane ,yada bir takim kurumlardan bu tarz kucuk capta workshoplara da katilabilir yada yine ilgili kitaplari okuyabilirsiniz.

Dogum yapacaginiz yere gidip bir goz atmanizi eger varsa (bazi hastaneler ucretsiz birthing tour duzenliyor) mutlaka katilin,orda size hastanenin size neler temin edecegini ogrenip yaniniza almaniz gerekenleri gozden gecirebilirsiniz.benim cantada,genelde kendim icin esyalar vardi,pijama,dis fircasi,sampuan,tarak,hirka,corap gibi...mira icin sadece iki zibin ve iki tulum koydum,geri kalan herseyi zaten onlar vermislerdi.bunlari dedigim gibi hastaneyle gorusup ogrenebilirsiniz..Haa birde benim gibi abur cubur duskunu iseniz,kendinize snack icin hazmi kolay seyler alin,cunku acikiyor insan ogun aralarinda..:)
Birth plan yaptiniz mi ? cok uzun tutmamaya calisin.Ben sadece Ayna istedim,ve yazili bir birth plan hazirlamadim.cunku o an nasil hissedip,dogumun ne durumda gelisecegini bilemezdim...Cord blood banking yaptik biz,onun kutusunu da hastaneye gider gitmez teslim ediyorsunuz bebek gelir gelmez islemini yapiyor doktorunuz.Okudum Cordun beyazlasinca kesilmesinden bahsetmissiniz,zaten o esnada beyazlasiyor ekstra bi zamana ihtiyac olmuyor ,eger babasinin kordonu kesmesini isterseniz bunu birth planinize ekleyebilirsiniz.biz oyle bi talebte bulunmadik,o telaslada esim hatirlatmayi unuttu dr a :) ama onlar unutmadi allahtan :)
Benim doula gercekten cok ise yaradi.ice packleri vardi ozel ve bana cok iyi geldi.Mira gelir gelmez de 30 dk kadar zangir zangir titredim o zamanda cantasindan hot packleri cikardi hemen kompress yapti ve titremem gecti..ayrica nefes alma tekniklerini de devamli hatirlatti bana yoksa ,okudugun ogrendigin seyler o an aklina gelemeyebiliyor :)
Eve geldikten bi kac gun sonra annem ve ablam turkiyeden geldiler de rahatladim,yoksa kisa surmesine ragmen dogumdan sonra kamyon carpmis gibi yorgundum.Simdi rahatim ama hala lohusalik agrilarim var.ailenin yaninda olmasi cok guzel, insallah sizlerinde aileleri gelir.Aciya katlanamam diyorsaniz mutlaka epidural alin ve hastaneye erken gidin yoksa benim gibi dogumun cogunu evde gecirip epidural almaya zamaniniz kalmayabilir :)

Aklima gelip hizlica yazabildiklerim bunlar.Akliniza takilan baska seyler olursa,seve seve yardimci olurum...

Insallah hepiniz saglikla , bebeklerinizi alirsiniz kizlar :)

yazdiginiz icin cok tesekkur ederim. hamilelik boyunca hep aktif olmusunuz ne guzel. doula konusunda da ne kadar sanslisiniz. yoga classlara henuz baslamadim ancak baslayacagim umarim gec kalmamisimdir :) ben de brestfeeding class a katildim. esimle birlikte parenting ve infant classa katilacagiz workshop arayisindayiz bakalim muhakkak buluruz. ben cok aktif sayilmam ama nefes egzersizlerimi hergun yapiyorum. evin islerini kendim yapiyorum. bir de gunde 20dk lik yuruyusumu yapiyorum. sukur kolay bir hamilelik geciriyorum yururken kosarken egilip kalkarken zorluk yasamadim hic. ama bundan sonra ne olur bilemem :) yuzmeye baslayayim diyorum dogumu kolaylastirdigi soyleniyor. hamile kaldigim andan itibaren dogum ve hamilelikle ilgili cok kitap okudum ancak dediginiz gibi dogum aninda bakalim ne yapmam gerektigini hatirlayabilecek miyim :)birth plan konusunda kendimiz hazirladik ama henuz doktora bildirmedik. umarim doktor kabul eder. ne guzel sancilari evde gecirip gitmisiniz hastaneye benim de oyle olsa keske. ailenizin yaninizda olmasi muthis bir destek. bizimkiler de gelecekler ins. hastane konusunda 2 secenegimiz var 2sine de gidecegiz inceleyecegiz. benim sigortam yok o yuzden hastaneden bebek ve benim icin birseyler verirler mi bilemiyorum. bunu da sorayim hastane yetkililerine. verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim. birkac sorum daha olacak. dogum sonrasi hastanede kac gun kaldiniz? bazi hastaneler,anneler brestfeeding'te zorlandigi icin dogum sonrasi evlere birkac defa brestfeeding uzmani yolluyormus yardim icin. boyle bir durum oldu mu sizde? son olarak annenin ve bebisin kilosunun dogumda etkisi oldugu soyleniyor kac kilo aldiniz? bebisiniz ne kadar dogdu ?

Arkadasim sigortam yok demissin ya aslinda bunu daha onceki yazilarinda da belirtmissin ama benim daha simdi aklima geldi. Blue shield Blue cross diye bisi var belki de duymussundur ben yine de bildigim kadariyla kisaca bahsedeyim. Buna belli bir gelir araliginda olanlar basvurabiliyor sigorta icin. Vatandas olmana gerek yok vizeli olman da yeterli. Siz de vizelisiniz ve esim master yapiyor demistin yani ogrenci buyuk bir ihtimalle siz bu gelir araligi grubuna giriyor olabilirsiniz. Dogum yapana kadar hersey tamamen ucretsiz dogumda dahil ve sonrasinda da hatta cocuga bakmaya devam ediyorlar.Sen bu sigortanin kapsadigi butun hastaneleri ve doktorlari secebiliyorsun ve cok kapsamli. Ben boyle biliyorum eger daha once duymadiysan bi arastir derim. Eger bu (Blue shield blue cross) olmuyorsa eyaletlerin dusuk gelir gruplari icin saglidiklari ucretsiz saglik sigortalari muhakkak oluyor bunu da senin bulundugun countynin health departmantlarindan ogrenebilirsin.
Blue Shiled blue cross un linki burada incelemeni ve bir arayip sormani tavsiye ederim About the Blue Cross and Blue Shield Association | Get a BCBS Insurance Quote from a BCBS company | Go to Your BCBS Company Member Log In

Bu arada nefes egzersizlerini nasil yapiyorsun bana da bahsedebilirmisin ?

bilgiler icin cok tesekkur ederim. blue shield i arastirdim. bizim eyalette malesef ucretsiz degil. aylik 65 ila 115 dolar arasi bir ucret odemek gerekiyormus. simdiki programim daha ucuza geldigi icin bunda kalmaya karar verdik ama yine de cok tesekkur ederim :) kutuphaneden aldgim pregnancy kitaplarindan faydalanarak yapiyorum nefes egzersizlerini. aslinda bir nevi yogaya da benziyor ancak tam manasiyla yoga olmadigini dusunuyorum vucudumu gevsetip bagdas kurup oturuyorum ve yavas yavas gul koklar gibi derin nefes aliyorum ama nefes almanin iiki turu var birincisi nefes alirken gogus kafesini sisirmek ikincisi ise nefes alirken karni sisirmek. bunlardan birisi dogumun birinci evresinde digeri de ikinma evresinde faydali oluyormus ama hanigisi hangi evrede faydaliydi su an unuttum tekrar check etmem lazim. daha sonra mum ufler gibi nefes veriyorum. yalniz nefes alis verislerimi oldukca yavas yapiyorum hizli alip verirsem bas donmesi yapabilir, daha sonra yere uzaniyorum dizlerimi dikiyorum. 5-10 defa da boyle nefes alip veriyorum. daha sonra ayaga kalkiyorum karnimi olabildigince one cikariyorum 5-10 defa da boyle nefe alip veriyorum. bazen omuzlarimi ileri geri yavas yavas oynatiyorum. tekrar yere yatip saga donuyorum bacaklarimi biraz karnima dogru cekiyorum (cenin pozisyonu gibi) nefes egzersizlerime biraz da boyle devam ediyorum. ayni seyi sola doup tekrarliyorum. aslinda birkac hareket daha var ama nasil anlatacagimi bilemiyorum. PREGNANCY CHILDBIRTH AND THE NEWBORN kitabindaki egzersizlere bakabilirsin. ya da baska kitaplardan. benim yaptiklarimin hemen hemen aynisini tavsiye ediyorlar. bu arada seker testimin sonucu geldi doktorum aradi vee malesef yuksek cikmis. sinir 140 iken benim 170 mis. pazartesi 3 saatlik seker testine gidecegim. hemen diyete girdim. boru tarcin aldim kaynatip iciyorum ve lahana suyu icmeye basladim. yruyus suremi artirdim.canim cok sikildi. insallah pazartesi normal cikar sekerim.

Rica ederim ne demek. Keske isine yarasaydi
Ben de tesekkur ederim cok guzel anlatmissin egzersizleri. Tembellik etmeyip yaparsam faydasi muhakkak olur eminim .
Moralini bozma hemen cunku ben boyle bir kac kisiden duydum ilkinde yuksek cikip ikincisin de normal cikan. Ins senin de oyle olur.
Bir de sen gunde 6-7 defa meyve yiyiyorum demissin onceki mailinde bu cok olabilir cunku meyvenin de fazlasi zararli diye biliyorum, belki bu da sekerini etkileyebilir. Istersen bunu doktoruna bir danis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…