Amerika'da Hamilelik

Merhaba ben gırmeyelı baya konu gecmiş ben bıara gırıyodum kımse yoktu ondan bende buara gıremedım bakamadımda anca gırebıldım bebısın cınsıyetını ögrendık kızımız olucakmıs ınsallah:) kontrol gıdıyoruz 21 haftaya gırdım bende suan hareketlerı hıssetmeye basladım şimdilik böyle saglık konusunda her eyalet gercekten farklı bızımde green cardımız var ama medıcaid bızede cıkmadı heltycare den yararlanıyorum bende hıc ucret vermıyoruz dogumdada onlar sanırım yonlendırıyo ve oraya acılden gırıs yapılıyomus ve acıl medıcaıd de orda basvuruyosun benım bıldıgım daha oncedn olmuyo dıye bılıyorum ınsallah ucretsız bı dogum olur saglıkla sıhatle:)

Hayırlı olsun canım allah analı babalı buyutsun ınsallah bızde sag salım kavusuruz mınnoslarımıza

aslinda egzersizler cok kolay yorucu degil yaparsin. evet hakli olabilirsin meyveden olabilir. sorayim doktoruma. bir de be kan yapsin diye arada pekmez iciyorum tahlile gitmeden onceki aksam pekmez icmistim belki de o yapti bilmiyorum ki bakalim pazartesi belli olacak hersey. senin uyku duzenin nasil? geceleri rahat uyuyor musun? ben kipir ipirim bir saga bir sola donmekten uyuyamiyorum :)

guzel kizin hayirli ugurlu olsun :) greencard ile medicaid bizim burada cikiyor ama demekki her eyalet ayri bir ulke gibi. hangi eyalettesiniz Ezoemo?

guzel kizin hayirli ugurlu olsun :) greencard ile medicaid bizim burada cikiyor ama demekki her eyalet ayri bir ulke gibi. hangi eyalettesiniz Ezoemo?
Sagol canım:) evet heryer farklı bız florıda dayız bıze 5 yıl oturmanız olmadı lazım dedıler oyuzden healty care verdıler polıklınıkte hersey bakılıyo ucretsız ılac bakım ultrason toplamda 3 kez boyle ama doğum benı korkutan ama benım durumumda olup doğum yapan arkadasım var acılden gırmıs doğum yapmıs orda acil medicaid basvuru yapıyomusun ucretsız oluyomuş ınsallah oyle olur yoksa yandık bı sekılde olucak ama ucret cıkarsa zaten tek esım calısıyo zar zor yetıyo odeyemeyuz bakalım artık

Pekmezden olmus olabilir. Bu topicte okumustum sanirim arkadasin biri gitmeden once nutella yemis yuksek cikmis. Sonra tekrar yapmislar onda normal cikmis.

Benim uyku duzenim berbat ve gun gectikce daha da kotu oluyor sanki. Dun gece 4 saat ya uyumusumdur ya uyumamisimdir. Bu saatler icerisinde de surekli lavabo ihitiyaci icin uyandigimi dusunursek delik desik bi uyku. Uyuyamayinca saga sola donerken karnimi acitmaya basliyorum. Bu soguk havalarda bile incecik battaniyelerle ortunuyorum ozellikle ayaklarim cok sicak oluyo bu da rahatsiz ediyo tabi gece. Ve gunduz uykum oldugu halde uyuyamiyorum. Son zamanlarda bunlar malesef olagan seylermis ama kotu yaaaa

Benim cok oturunca ya da yuruyunce sirtim da agrimaya basladi. Maternity belt aldim umarim ise yarar.

Hayirli olsun kizin :) Benim de kizim olucak ins. Hareketlerini hissetmek cok guzel dimi. Ama o hareketler yavas yavas sert tekmelere donusecek :)

En onemlisi Allah saglikli ve sihhatli dogumlar versin, maddiyat kismi bi sekilde halledilir arkadasim.

Tesekkurler canım amin hepimize inşallah hayırlı doğumlar olsun evet cok degısık bı hıs hissetmek doğru söylüyosun canım saglıklı sıhatlı gelsınde bı sekılde hallolur zaten burda bı ıyı yanı tr delı gıbı once para sormuyolar gelen hasta gerı cevrılmıyo herseyı yapılıyo sonradanda ucret cıksada cuzzı taksıt oluyomus yada odeyemesende tr dekı gıbı eve icra gelme yada kredını etkıleme durumu yokmuş oyuzden bı şekılde olucak gelsınde mınnoş gerısı boş herseyın başı saglık sanada hayırlı olsun sağlıkla al kucagına bekleyen herkez inşsllah kavussun yavrusuna:) kız cocuk baska derler anneye arkads olur yoldaş olur hep ıkı cocugum olsada bırı ınsallah kız olsun derdım allah verdı cok sukur:) ısteyen herkeze nasip etsin allah

acil medicaid cikar ins. bizi de burada acil medicaid e yonlendirdiler son 1,2 ay kala basvurun dediler. aslinda florpda hakkinda cok sorularim var. mayista esimin master i bitiyor doktora icin florida dusunuyoruz.ancak esimin aldigi ucret bakalim orada yasamaya yetecek mi? gecim nasil hayat pahali mi ev kiralari nasil? guvenli bir sehir mi kafamizda onlarca soru var:) siz memnun musunuz floridadan?

evet ayaklarim benim de cok sicak oluyor illaki ayaklarim disarida uyumak istiyorum. basinin altina 2,3 tane yastik koysan. bir yerde okumustum son haftalara dogru yatar gibi degilde oturur pozisyonda uyumayi denemek hamileleri daha rahat ettiriyormus.lavabo basli basina iskence. gunde 20 defa lavaboya cikilir mi valla cikiyorum saat basi :)hersey bebisler icin napalim

Yastigimi yukseltmistim zaten epeydir oyle kullaniyorum. Bir de oturur pozisyonda uyumayi deneyeyim :) Lavaboda mi uyuklasam geceleri diye dusunuyorum bazen :)

Ins. arkadasim. Benim az kaldi artik o kadar merak icindeyim ki kime benzedigine :) Gerci bebekler ilk dogduklari zaman cok farkli oluyorlar, sonra epey degisiyorlar.
Ben bu hafta artik 34. haftaya giricem bu haftadan sonra bebek organ gelisimini tamamlamis oluyormus, kilo aliyormus artik, eger dogmak icin acele etmezsek kilomuzu da alicaz ins.

Bu arada 3lu test yaptilar mi sana , istege bagli o test ben istememistim.

merhaba kızlar,
bende oğluma kavuştum çok şükür,yarın 50 günlük olacak. o geldiğinden beri zaman çok hızlı geçiyor
inşallah doğum yapmamış arkadaşlarda hayırlısıyla bebişlerine kavuşurlar..

geçmişi okudum da alıntı yapamayacağım ama aklımda kalan şeyleri yazayım istedim umarım faydası olur.
öncelikle epidurali kesinlikle tavsiye ederim, ondan sonra kuş gibi oluyorsunuz.. sonrasında da hiçbir bel ağrısı baş ağrısı sıkıntısı yaşamadım.
hastane için 3lü valiz setinin orta boyunu hazırlamıştım kendime, oğlumada onun çantasını ama çoğunu hiç kullanmadım. herşeyi hastaneden veriyorlar. bizim için normal ped ve büyük ped(bu sanırım hasta bezi dışı naylon) bebek bezi veriyorlar zaten. kendime sadece götürdüğüm gecelikleri ve diş fırçası macunu tarak falan kullandım.ama diş fırçaı ve macunu da varmış odada. pijama da götürdüm ama kullanmadım. gecelik rahat oluyor. bebeğe götürdüğüm kıyafet ve battaniyeyi sadece çıkarken kullandım. hastanede üste zıbın giydirdiler, alta bişey giydirmediler ve kundak. bu şekilde geçirdik hastane günlerini.
bebek arabası sorulmuş. ben chicconun car seat ve keyfit caddy setini aldım. çok memnunum tavsiye ederim. çok kullanışlı hafif pratik geldi bana.yenisi çok pahalıydı ve çok uzun süreli kullanılacağını düşünmediğinden 2.el temiz buldum aldım craigslist ten. baştan beri bunu kafaya takmıştım almak istiyordum iyi kide 2.elde olsa almışım. sonrası için yeni ve chicconun pratik arabalarından düşünüyorum.
tdap aşısını sormuştu galiba biri. ben oldum son zamanlarımda ama haftasını hatırlamıyorum.
aklımda kalanlar bunlar..
ezoemo gözün aydın canım cinsiyeti öğrenmişsin. minik prensesine sağsalim kavuşursun inşallah:)

Hayirli ugurlu olsun bebeginiz, saglikla buyutun ins.
Nasil oldu dogumunuz ?

Ben de size mesaj atmistim sanirim ayni zamanlarda attik:)
Oncelikle bebeginiz hayirli ugurlu olsun Allah uzun omurler versin.
Su an sanirim doguma en az zamani kalan benim. Ben de epidural dusunuyorum ins sezaryan falan gerekmezse.
Epidural hakkinda aklima takilan bir kac sey var. Bunlari sormak istiyorum size eger cevaplarsaniz cok sevinirim.
Epidural verildiginde uyusuyorsunuz ya ikinma zor olmuyor mu ?
Bir de sirtta o ince hortum gibi bisey sanirim dogum boyunca takili kaliyor o varken dogum sirasinda hareket ederken problem olmuyor mu hani sirt ustu yatiliyor ya dogumda ?
Ve size kac santim acilinca epidural verdiler?

Ve son olarak dun gecelik alacaktim. Hastaneden giydirirler zaten diye almaktan vazgectim. Siz aldiginizi soylemissiniz heralde dogum sirasinda giydiriyorlar. Gecelikle usumediniz mi ? Kalin pijama alsam diye de dusundum ama karar veremedim.

Hadi inşallah az kalmiş hayırlısıyla vakitli gelsin inşallah bebiş:) valaha canım bızden ucret ıstedıler test ıcın ama kandada bakıyoruz cokta srt degıl dedıler bızde ok dedık yapılmadı banada yani ama kanda bakıldı negatıf hersey guzel cıktı ultrasondada bakıldı aynı sekılde amam uclu olmadı yanı buarada bende 21 deyım goguslerımden süt gelmeye basladı:) su gıbı boyle sızede olmusmuydu acaba?

Evet olmustu bende de. Daha sonra boyle koyu sari bi renk olacak ilk sut diyorlar sanirim ona.

Inşallaha cıkar ama bizede doğum anında hastanede basvuruluyo dedıler bende bılemedım sana 1-2 ay onceden basvur demışler mesela oyle oluyomu bılmıyorum oluyosa bızde yapalım barı canım sen bı basvur bakalım ne dıcekler bızede yazarsın valalha burası guzel güvenli yani miami ye göre mesela bız boynton beach deyız orda yasıyoruz mesela boca var orası cok guzel ama pahalu baya bız burda guvenlıklı sıteye 930 verıyoruz 1/1 salon ama ferah yanlzı ekstralarıyla suyla çöp parasıyla 1020 buluyo bırde hangı bolge okulda yapmayı dusunuyo doktorayı mesela okulada yakın olusa daha ıı olur malum burda bıyerden bıyer cok uzak benım esımın ısı uzak cok sıkıntılı oluyo Bı saat gıdı bı saat gelıyo bızde seneye fourt lauderdale gitmeyi düşünüyoruz var yani cok ev aranınca uyguna bi sorun camasır makınadı hep evın ıcınde olmuyo o cok kotu ortak cogu yerllerde bız onada cok bakıyoruz bızımkınde var mesela cocukla daga onemlı bılıyosun yıyecek falam bız manav gıbı yerler var ordan alıyoruz walmarta gıdıyoruz uygun oluyo ozman bızde kıt kanaat yetısıyoz işte canım 2000-2500 falam alırsa rahat gecınırsınız ama burası hep sıcak kısında sonbahar gıbı oluyo hıc kıs olmuyo yanı o sekılde

Cok sagol canım senınde gozun aydın allah analı babalı buyutsun maşşallah. Buyumüş bile inşallah bızde o günleri güürüz hayırlısıyla sag salım bılgıler ıcın sagol gercekten ınsanın ıhtıyacı oluyo cok yararı olucak:) epidural bende kesınlıkle ıstıyorum hattaga korkuyorum yanı ınsallah hastaneye gıtmeden acılırımda bıraz sonrada epıduralle rahat rahat doğum olur bişey hissetmedin diymi doğum anında canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…