- 25 Temmuz 2012
- 871
- 158
- 73
- Konu Sahibi citaknuray
-
- #8.121
sağol canım Allah herkesin bebeklerine sağlıklı sıhhatli hayırlı uzun ömürler versin. seninde baya az kalmış hayırlısıyla kavuşursun inşallah..Ben de size mesaj atmistim sanirim ayni zamanlarda attik:)
Oncelikle bebeginiz hayirli ugurlu olsun Allah uzun omurler versin.
Su an sanirim doguma en az zamani kalan benim. Ben de epidural dusunuyorum ins sezaryan falan gerekmezse.
Epidural hakkinda aklima takilan bir kac sey var. Bunlari sormak istiyorum size eger cevaplarsaniz cok sevinirim.
Epidural verildiginde uyusuyorsunuz ya ikinma zor olmuyor mu ?
Bir de sirtta o ince hortum gibi bisey sanirim dogum boyunca takili kaliyor o varken dogum sirasinda hareket ederken problem olmuyor mu hani sirt ustu yatiliyor ya dogumda ?
Ve size kac santim acilinca epidural verdiler?
Ve son olarak dun gecelik alacaktim. Hastaneden giydirirler zaten diye almaktan vazgectim. Siz aldiginizi soylemissiniz heralde dogum sirasinda giydiriyorlar. Gecelikle usumediniz mi ? Kalin pijama alsam diye de dusundum ama karar veremedim.
sağol canım darısı sana inşallah.. epidurali alınca bişey hissetmiyorsun, etkisi azaldıkça dozunu kendin artırıyorsun. doğum anına yakında basınç hissetmeye başlıyorsun. bide son zamanda artık yanma hissettim okadar.. hastaneye ne zaman gitmen gerektiğini sen anlarsın zaten.benim doğumdan 5gün önce falan 3cm di açılmam hiç sancım yoktu şaşırmıştım, eve gönderdiler. kolay kolay hastaneye yatırmıyorlar merak etme. Türkiye de 2cm diye hemen yatırılanlar varmış.. inşallah çok kolay rahat bir doğumun olur canım. sen kaçıncı haftadaydın..Cok sagol canım senınde gozun aydın allah analı babalı buyutsun maşşallah. Buyumüş bile inşallah bızde o günleri güürüz hayırlısıyla sag salım bılgıler ıcın sagol gercekten ınsanın ıhtıyacı oluyo cok yararı olucak:) epidural bende kesınlıkle ıstıyorum hattaga korkuyorum yanı ınsallah hastaneye gıtmeden acılırımda bıraz sonrada epıduralle rahat rahat doğum olur bişey hissetmedin diymi doğum anında canım?
sağol canım Allah herkesin bebeklerine sağlıklı sıhhatli hayırlı uzun ömürler versin. seninde baya az kalmış hayırlısıyla kavuşursun inşallah..
epidural büyük rahatlık. ben hastaneye gittiğimde 6cm di açılmam ve yarım saat 45dk sonra epidural yapıldı. öncesi dayanılmazdı ama sonra çok rahatladım. sırttaki hortumu sormuşsun o an o aklına bile gelmiyor emin ol ben varlığını bile unuttum yani hiç bir problem olmuyor, hareketini kısıtlamıyor. birde bir alet var ucunda etkisi azaldıkça dozunu kendin artırabiliyorsun. ıkınma için doktorum epidural alanlarda 3saate kadar ıkınma uzayabilir demişti ama çok şükür benim tam 1 saatte bitmişti. çok değişen bişey olduğunu sanmıyorum başta sancı cihazından sana söylüyorlar ıkınacağın zamanı ama zamanla ben kendim hissetmiştim basıncı onlara demiştim sancı geldiğini.
hastanede arkası açık bağlamalı önlük gibi bişey veriyorlar evet ama çok rahat edebilir misin bilemem arkası her an açılacak gibigider gitmez onu giydiriyorlar.kendiminkini doğumdan sonraki gün giymiştim. ben 2gecelik 2 pijama takımı götürmüştüm. tuvalete falan gittiğimde gecelik rahat oldu pijamaları hiç çıkartmadım çantadan. üşüyeceğini sanmam ısıtmalar çalışır zaten. ben bide sabahlık götürmüştüm üşüyünce onu giydim, genelde yatakta olduğum için alt tarafta örtülü olmuştu.ama sen bilirsin istersen ikisinden de bulundurabilirsin. biraz karışık yazdım gibi ama emzirirken bukadar oldu
kolay bir doğumun olur inşallah.
rica ederim ne demek canım inşallah işine yarar. ben gece 1de doğum yaptım o gece ve 2gece daha kaldım. biz antibiyotik aldık doğumdan sonra o bitmediği içinmi o kadar kaldık yoksa normalde de o kadar kalınıyor mu bilmiyorum. hiçte sormak aklıma gelmemişCook tesekkur ederim bilgiler icin cok isime yarayacak. Son birsey daha sormak istiyorum kac gun kaldin hastanede ?
rica ederim ne demek canım inşallah işine yarar. ben gece 1de doğum yaptım o gece ve 2gece daha kaldım. biz antibiyotik aldık doğumdan sonra o bitmediği içinmi o kadar kaldık yoksa normalde de o kadar kalınıyor mu bilmiyorum. hiçte sormak aklıma gelmemiş
benim doğumdan önce evdeyken hafif ateşim vardı. doğumdan sonrada oğlumda ve bende biraz yüksek çıktı. o yüzden enfeksiyon riskine karşı tedbir amaçlı ikimize de antibiyotik verildi ama çok şükür tahlillerimiz temiz çıktıAntibiyotik neden aldiniz?
benim doğumdan önce evdeyken hafif ateşim vardı. doğumdan sonrada oğlumda ve bende biraz yüksek çıktı. o yüzden enfeksiyon riskine karşı tedbir amaçlı ikimize de antibiyotik verildi ama çok şükür tahlillerimiz temiz çıktı
Inşallaha cıkar ama bizede doğum anında hastanede basvuruluyo dedıler bende bılemedım sana 1-2 ay onceden basvur demışler mesela oyle oluyomu bılmıyorum oluyosa bızde yapalım barı canım sen bı basvur bakalım ne dıcekler bızede yazarsın valalha burası guzel güvenli yani miami ye göre mesela bız boynton beach deyız orda yasıyoruz mesela boca var orası cok guzel ama pahalu baya bız burda guvenlıklı sıteye 930 verıyoruz 1/1 salon ama ferah yanlzı ekstralarıyla suyla çöp parasıyla 1020 buluyo bırde hangı bolge okulda yapmayı dusunuyo doktorayı mesela okulada yakın olusa daha ıı olur malum burda bıyerden bıyer cok uzak benım esımın ısı uzak cok sıkıntılı oluyo Bı saat gıdı bı saat gelıyo bızde seneye fourt lauderdale gitmeyi düşünüyoruz var yani cok ev aranınca uyguna bi sorun camasır makınadı hep evın ıcınde olmuyo o cok kotu ortak cogu yerllerde bız onada cok bakıyoruz bızımkınde var mesela cocukla daga onemlı bılıyosun yıyecek falam bız manav gıbı yerler var ordan alıyoruz walmarta gıdıyoruz uygun oluyo ozman bızde kıt kanaat yetısıyoz işte canım 2000-2500 falam alırsa rahat gecınırsınız ama burası hep sıcak kısında sonbahar gıbı oluyo hıc kıs olmuyo yanı o sekılde
merhaba kızlar,
bende oğluma kavuştum çok şükür,yarın 50 günlük olacak. o geldiğinden beri zaman çok hızlı geçiyor
inşallah doğum yapmamış arkadaşlarda hayırlısıyla bebişlerine kavuşurlar..
Sevgili swan 2.seker testin nasil gecti umarim her sey yolundadir.
Gecmis olsun ins guzel haberlerle donerler sana. Ben de dunu kotu gecirdim. Kasılmalar sertlesmeler oldu karnımda zaten oluyordu son zamanlarda ki artik doguma hazirlik sureci basliyor vucudumda normal olmasi ama dunkulerin sayisi cok fazlaydı ve beni epey korkuttu. Bugun iyiyim cok sukur. Umarim benim bebis erkenden gelmeye calismiyordurpazartesi gittim teste. berbatti. aksam 8den sonra birsey yememistim oglen 12ye kadar ac kaldik bebisimle. en son acliktan bayilama noktasina geldim. 4 defa kan verdim. bugun yarin sonuclar gelecek ins canim. zaten diyete girmistim. seker yusek cikarsa da diyete devam
Gecmis olsun ins guzel haberlerle donerler sana. Ben de dunu kotu gecirdim. Kasılmalar sertlesmeler oldu karnımda zaten oluyordu son zamanlarda ki artik doguma hazirlik sureci basliyor vucudumda normal olmasi ama dunkulerin sayisi cok fazlaydı ve beni epey korkuttu. Bugun iyiyim cok sukur. Umarim benim bebis erkenden gelmeye calismiyordur
canım aklına takılanları sor tabi ki geç olsada bildiğim kadarıyla cevaplarım. rahatsız etmek ne demek, forumun en güzel yönü bilgi aktarımıPeki simdi nasil oglusun ? Epey olmus dunyaya geleli maasallah buyumustur :) Sut durumlariniz nasil, emiyor mu annesi ?
Suan burada dogum yapmiz bir sen varsin eminegul o yuzden aklima takilan seyleri sana sormak istiyorum umarim seni rahatsiz etmiyorumdur.
Bu aralar aklima su takildi biraz sacma ama beni endiselendiren bir sey. Dogumdan once lavman yapiliyormu burada sonucta dogumda ikinirken her sey olabilirUmarim yapiyorlardir.
sağol canım, darısı sana inşallah sağ salim alırsın bebeğini kucağınacanim bebisin hayirli uzun omurlu olsun bol sutlu gunler dilerim. iyi dileklerin icin tesekkurler
tesekkur ederim umarim iyi haberler alirim. dedigin gibi vucud kendini hazirliyordur. bebisin zamaninda geleek annesi ins. :)
canım aklına takılanları sor tabi ki geç olsada bildiğim kadarıyla cevaplarım. rahatsız etmek ne demek, forumun en güzel yönü bilgi aktarımı
oğlum bugün 52 günlük oldu çok şükür bu günleride gördük. zaman çok çabuk geçiyor doğumdan sonra sende göreceksin az kaldı.. büyüyor tabiki kıyafetlerden çok net alaşılıyor ve o farkı gördükçe insan çok mutlu oluyor.
oğlumu emziriyorum çok şükür. göğüs ucu yaralarından çok çektim hala da tam geçmiş değil ama çok acımıyor artık.başlarda ağlaya ağlaya emzirdim, kendimi kasıyordum, çocuk uyanacakta emecek diye. ama geçti şimdi iyiyim. bi sürü krem denedim bu lanolinli kremlerden ama fayda etmedi. sonra emzirme hemşiresiyle görüştüm 2 defa doğru emzirme tekniğini uygulamalı olarak öğrendik.tam onların gösterdiği gibi yapamıyoruz ama eskiye göre daha başarılıyız oğlumla. ondan sonrada toparlanmaya başladı yaralar. bide bi krem verdiler en son onu kullandım. siz siz olun daha ilk günlerde hemşirelerden baya bir yardım alın teknik konusunda. bana da hastanedeyken göstermişlerdi ama bu kadar ayrıntılı değildi. yaraların nedeni yanlış emzirmekmiş. bu yaralar yüzünden sütünde etkileniyor tabi. başta kilo alımı biraz azdı. ne zaman yaralar iyi olmaya başladı kilo alımı da normal sınırlar içinde oldu.
bana lavman yapılmadı sadece sondayla idrar boşaltıldı doğum öncesi ve sonrası. bende de bu korku vardı ama şükür kazasız atlattıkTürkiye de yapılıyor genelde galiba ama burda genel olarak nasıldır bilmiyorum. ama zannetmiyorum yapacaklarını. burdakilerin mantığı şöyle gibi geliyor bana: mümkün olduğunca müdahalesiz bir doğum. doktorun doğumdaki tek müdahalesi "push, perfect,one more push" ,bide bebek kolay kaysın diye bebeğin çıkışına az kaldığı zaman kayganlaştırıcı bişey döktüler ve son olarak dikiş, temizlik falan oldu.
kafanı bunlarla bulandırma boşver olursa da yapacak bişey yok.doktorlar için normal şeyler bunlar.daha öncede yazmıştım bunların hiç biri doğum anında aklına bile gelmiyor. biran önce kurtulmak ve bebeğini görmeyi düşünüyorsun. bebeğini kucağına aldığında da zaten gözünü ondan alamıyorsundoktor aşağıda dikiş atıyor, seni kurcalıyor farketmiyorsun bile
Merhaba!
Ben konunun eskilerindenim, biz dogurduk buralardan uzak kaldik. Bizim bizdik 10 aylik oldu neredeyse yuruyecek. Yeni dogum yapanlara hayirli olsun, hamilelere de kolay gelsin.
Bizden sonra yazilanlari pek okuyamadim, bir iki sayfa geriye gittim sadece. Gozume takilan bir iki sey oldu, onlar hakkinda bir sey soylemek istedim. Bir arkadasimiz dogum plani ile ilgili yazmis, birinci sartim... ikinci sartim... demis. "sart" lafini unutun!!!! tercih diyebilirsiniz, bunu hastane ekibine bildirebilirsiniz ama sart/condition falan derseniz ters tepki alabilirsiniz. zaten vakti gelince goreceksiniz ki sizin tercihlerinizi bebek dinlemeyebiliyor! Ben "dogal" mudahalesiz dogum olsun diye tercih ediyordum ama sonunda suni sanci almak zorunda kaldim, epiduralsiz dogdu yine de. sonrasinda iyi ki suni sanci almamakta diretmedim dedim cunku dogumu cok cok kolaylastirdi, almasaydim ne olurdu bilmiyorum. baska bir arkadasim yine mudahalesiz dogum hevesiyle doula bile ayarlamisti ama olmayinca olmuyor, saatlerce sanci cekip sezaryen olmak durumunda kaldi. kendinizi sartlandirmayin.
alisveris listelerinize bakiyorum, bizim ilk haftalarda kullandiklarimiza bakiyorum, gulumsuyorum. insan hamileyken bir hevesle boyle nasil desem, kullanacagini dusundugu seyler aliyor cici bici ama is pratige gelince o seylerin cogu kullanilmiyor. mesela iki parca takimlar cok kullanissiz mesela ilk basta, citcitli tek parca almaniz daha kolay, yuzbin kere alt degistireceksiniz gecenin bir koru bebegi cok uyandirmaya calismadan cunku. giysiler pamuklu olsun tabii ama park yatak da naylondanmis falan diye cok da kasmayin. o burun kivirdiginiz park yatak sizin kurtariciniz olacak, simdiden soyleyeyim. bizimki odasina gecmeden 2 ay park yatakta yanimizda yatti (park yatak minderi ve ona carsaf satiliyor), simdi de isim oldugunda, tuvalete giderken falan icine koyuyorum oynasin diye (yoksa canavarin eli her yere ulasiyor, cok hizli emekliyor, kontrol edemem baska isle ilgilenirken). bebekler icin en iyisini istemeniz normal ama fazla kasmayin, rahat olun. bebek gelince kendinizden gececeginiz, bambaska endiseleriniz olacagi icin zaten naylonu polyesteri unutacaksiniz!
keske vaktim olsa da alisveris listeleriniz hakkinda detayli yorum yapabilsem. iyi bir pompa edinmenizi tavsiye ederim, el pompasi bile olsa olur. biberon hemen dayamayin, 6. haftadan once tavsiye edilmiyor, meme emmesi iyice oturana kadar. emzirmek basta zor, aglamadan emziren yok gibi, ama dayanin, geciyor. sutum az diye stres yaparsaniz azalir, "feeding cue"lari ogrenip bebek bunlari yaptiginda emzirin, saat tutmayin emzirmek icin, on demand emzirin.
9 ay hamilelik 10 ay annelik deneyimim oldu, keske bir de bunlari paylasabilecek vakit olsa! herkese kolay gelsin.
Ah tecrubeli olmakla bizim gibi boyle kendi kendimize biseyler yapmaya calismak farkli tabi ne guzel yazmissiniz :) Tecrubeli annelerin yazdiklarini aliyorum hafizaya tecrube onemli :) Ya evet dediginiz gibi ilk zamanlar insan o kadar hevesli oluyor ki ben kendimi tutamiyorum bisiler almadan mesela hamile oldugumu ogrendigimden beri benim en buyuk zevkim bebek magazalarini gezmek oldu. Evden cikmadan once ne kadar da bugun bisi almicam sadece bakicam desem de, gidince su ellerime hakim olamiyorum :) Dediginiz gibi gereksiz seyler de olabilir ama napalim biz de boyle tecrube edip Allah nasip ederse 2.bebislerde daha bilincli oluruz.
Gogus pompasinin cok gerekli olmayacagini dusunmustum cunku ben calismiyorum bebekten ayri kalmicam, siz ne gibi durumlarda kullandiniz gogus pompasini ?
Ben forumu en bastan okumaya baslamistim sanirim suan 140.sayfalarda falanim ve sizlerin o zaman hamileliginizn ilk donemleri sizinde yazilariniz var. Simdi bebeginiz dogmus ta kocaman olmus yaaa cok ilginc oldu bu eski mesajlarinizi okurken birden sizden boyle bir haber almak. Suan okudugum sayfalarda sizin bebegin cinsiyeti bile belli degil ve merak icindesiniz :) Zaman tunelinde yolculuk gibi :)
Vaktiniz oldukca bize katilin lutfen sizin zamanlardan kimse kalmamis tecrubeli annelere ihtiyacimiz var:)
Bu arada bebeginizin cinsiyeti ne :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?