- 25 Temmuz 2012
- 871
- 158
- 73
- Konu Sahibi citaknuray
-
- #8.141
doğan büyüyor diye klasil bi cümle vardır ya hakkaten öyle oluyor. zaman şöyle böyle geçiyor inanamıyorsun nasıl geçtiğine. şimdi senin son zamanların hiç geçmeyecek gibi ve zorda geçiyor gerçekten ama sonrası jet gibi olacak. benim annem yanımda olmasına rağmen zor yetişiyorum zamana bide o olmasaydı herhalde halim nasıl olurduCok tesekkur ederim. Hic farketmez gecte olsa. Ah darisi bize seninki buyumus bile:) Bu gogus yaralarini duyuyorum bazilarinda hic olmuyor bazilarinda da cok oluyor ve ayni senin gibi aglayarak emziriyorlar. Ben simdiden yumusatmak adina krem surmeye basladim ama ne kadar faydasi olur bilmiyorum. Olacagi varsa bende de olur yada senin dedigin gibi yanlis emzirirsek. Breastfeeding egitimleri var hastanede acaba ona mi katilsam diye dusundum suan ? Esim katilalim diyordu ben de amaaan emzirme dersi de neymis annem gelecek o gosterir demistim ama kafam karisti simdi :)
Ya iste ben de burada lavman yapilmiyor diye duydum o yuzden sana sordum. Keske yapsalardi :) Dogal dogum tabi de keske o kadar da dogal olmasa dimi :) Neyse artik napalim ne varsa kaderde gorucez :)
Kac dikisin vardi canim?
yazdiginiz icin cok tesekkur ederim. hamilelik boyunca hep aktif olmusunuz ne guzel. doula konusunda da ne kadar sanslisiniz. yoga classlara henuz baslamadim ancak baslayacagim umarim gec kalmamisimdir :) ben de brestfeeding class a katildim. esimle birlikte parenting ve infant classa katilacagiz workshop arayisindayiz bakalim muhakkak buluruz. ben cok aktif sayilmam ama nefes egzersizlerimi hergun yapiyorum. evin islerini kendim yapiyorum. bir de gunde 20dk lik yuruyusumu yapiyorum. sukur kolay bir hamilelik geciriyorum yururken kosarken egilip kalkarken zorluk yasamadim hic. ama bundan sonra ne olur bilemem :) yuzmeye baslayayim diyorum dogumu kolaylastirdigi soyleniyor. hamile kaldigim andan itibaren dogum ve hamilelikle ilgili cok kitap okudum ancak dediginiz gibi dogum aninda bakalim ne yapmam gerektigini hatirlayabilecek miyim :)birth plan konusunda kendimiz hazirladik ama henuz doktora bildirmedik. umarim doktor kabul eder. ne guzel sancilari evde gecirip gitmisiniz hastaneye benim de oyle olsa keske. ailenizin yaninizda olmasi muthis bir destek. bizimkiler de gelecekler ins. hastane konusunda 2 secenegimiz var 2sine de gidecegiz inceleyecegiz. benim sigortam yok o yuzden hastaneden bebek ve benim icin birseyler verirler mi bilemiyorum. bunu da sorayim hastane yetkililerine. verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim. birkac sorum daha olacak. dogum sonrasi hastanede kac gun kaldiniz? bazi hastaneler,anneler brestfeeding'te zorlandigi icin dogum sonrasi evlere birkac defa brestfeeding uzmani yolluyormus yardim icin. boyle bir durum oldu mu sizde? son olarak annenin ve bebisin kilosunun dogumda etkisi oldugu soyleniyor kac kilo aldiniz? bebisiniz ne kadar dogdu ?
Ben sana cevap yazana kadar cok zaman gecmis :)...kusura bakma , su zaman nasil hizli geciyor anlamadim,bi de bu forumun telefonlar icin app yok mu acaba...e mail den linkine tiklayinca telefonda crash yapiyor kapaniyor..buraya yazabilmek icin bilgisayari kullanmak zorunda kaliyorum onunda basina oturabilmem bebekten dolayi cok zor oluyor.mira uyuyunca telefondan bakip yaziversem app ile ne guzel olur,walla bilen varsa soylesin kizlar :)...bi arkadaslar tanismistim yine forumdan ama bu konudan degil.onunla face de gorusuyorduk devamli burdan zor oldugu icin..:) sorularina geciyim hemen...
..burda hastanelerde 48 saat kaliyorsun eger bebek ve anne sagliginda bi problem yok ise...
..Hastanede breast feeding ile ilgili 24 saat hemsireler var ...gece 3-4 ne zaman olursa olsun cagirinca geliyorlar..kendi hastanene de sor mutlaka vardir birileri bu konuyla ilgili...2 gun boyunca devamli emzirdigin icin zaten pratik yapiyorsun onlara da sorularini iletirsen cok yardimci olucaklardir..ozellikle bebegin latch olmasi konusunda ben zorlanmistim,2 gunde pratikle ogrendim...eve gelen bi hemsire olmadi ,sanirim bu hastaneden hastaneye degisiyor..ama benim hastanede breast feeding grouplari var bir de moms grouplar var...ben katildim cok keyifli ve guzel seyler ogreniyorsun,ucretsiz olmasi da cok guzel...bebeginle yasit diger bebek anneleriyle bilgi alisverisi yapabiliyorsun,ayrica bebegin icin de ileride oyun arkadasi olabilirler bu grouplar :)..kendi aralarinda cok guzel benefitleri var,keyifli..
Gogus uclari aciyor evet kisiden kisiye degisiyormus ama..ben zeytinyagi ile rahati buldum...
..anne ve bebegin kilosu ile ilgili baglantisindan haberim yok...ama cok mantikli gelmedi bana :)...
105 ile hamile kaldim 145 kadar ciktim..suan 125im..ama zamanla eski kiloma donerim ,takmiyorum acikcasi :)..birde emzirme ve kilo verme ayni anda yurumuycek seyler ..pesinde bi anne pekmez kavanozuyla dolaniyorsa benimki gibi coook zor :))
Hadi bakalim biz de iyi haberlerini bekliyoruz. Ins oyle olur canim, zamaninda gelsin hepimizinki minik minik dogmasinlar
Kizim oldu boncuk tam.
Pompa bebegi istedigi zaman emzirebilsen bile lazim. Tikaniklik olursa acmak icin mesela, mastit olmasin diye. Ilk zamanlarda memeler cok doluyor, bebek bosaltamiyor, ya da uyuyor oluyor, pompayla biraz alip rahatliyorsunuz. Sut arzi olussun diye ilk haftalarda pompayla stimule etmek iyi oluyor.
doğan büyüyor diye klasil bi cümle vardır ya hakkaten öyle oluyor. zaman şöyle böyle geçiyor inanamıyorsun nasıl geçtiğine. şimdi senin son zamanların hiç geçmeyecek gibi ve zorda geçiyor gerçekten ama sonrası jet gibi olacak. benim annem yanımda olmasına rağmen zor yetişiyorum zamana bide o olmasaydı herhalde halim nasıl olurdu
göğüs yaraları için bende öncesinde mustela kullandım ama sonuç ortada olacağı varsa oluyor galiba. benden 1 ay önce bir arkadaşım doğum yaptı o bunu yaşamadı. inşallah sende yaşamazsın. çok kötü bişey kürek kemiklerime vuruyordu acısıdersler için bişey diyemem bebek olmadan uygulama olmadan nasıl olur bilmiyorum. bizim hastanede öğlenleri 1 saatlik ders vardı. bigün gidebildim ondada benim oğlan yaygarayı kopardı oturup onu sakinleştirmekle geçti zamanım bişey anlamadım. bizim çocuk hastanesinde emzirme hemşireleri vardı ben onlardan randevu aldım 2 kez oğlumun kontrolünden sonra uygulamalı yaptık gerçekten faydası oldu.
pompa için şunu söyleyim almak istemiyorsan ihtiyaç olduğunda hastanelerden kiralıyorlar.sizin orda da olabilir onu araştırabilirsin. ben 1 haftalık kiralamıştım.
benim 2 yada 3 dikişim vardı canım. doğum bitince doktorum söyledi ama tam hatırlamıyorumdüşün onu bile duymadım tam olarak eşimle annem de dikkat etmemişler. bende bidaha sormadım. amerika daki doktorların rahatlığı bana da bulaştı
gece gece ne çenem düştü benim
Hnesli nasilsin merak ettim, bebis nasil? uslu uslu duruyor degil mi?
Cok tesekkur ederim, cok dusuncelisin. Uslu uslu duruyoruz simdilik bakalim. Sen nasilsin testlerin belli oldu mu ?
sağol canım darısı sana inşallah.. epidurali alınca bişey hissetmiyorsun, etkisi azaldıkça dozunu kendin artırıyorsun. doğum anına yakında basınç hissetmeye başlıyorsun. bide son zamanda artık yanma hissettim okadar.. hastaneye ne zaman gitmen gerektiğini sen anlarsın zaten.benim doğumdan 5gün önce falan 3cm di açılmam hiç sancım yoktu şaşırmıştım, eve gönderdiler. kolay kolay hastaneye yatırmıyorlar merak etme. Türkiye de 2cm diye hemen yatırılanlar varmış.. inşallah çok kolay rahat bir doğumun olur canım. sen kaçıncı haftadaydın..
bilgiler icin cok tesekkur ederim. elbette basvuru surecinde yzarim son durumlari. esim univ of florida ve florida state univ.e basvuracak. aslinda universitelerin evleri varmis ama bakalim cikacak mi? camasir makinasi bizim de en buyuk sorunumuz simdiye kadar ortak kullandik ama bebis icin bi tane kucuk alalim diyoruz. canim 2000-2500 dolar nerdee :) biz 1500le geciniyoruz cok sukur. iste bi 250-300 dolar zam olacakmis o olursa super olacak bakalim. Yalniz benim en cok aklima takilan sebze meyvenin her cesidini ucuza bulamamak. su an Utahda herseyi ucuza bulabiliyoruz california dan meksikadan geliyor hersey. evimizde universitenin evlerinden. kirasi hersey icinde 600 dolar kadar. floridadaki univ evleri de uygun baktik ama bakalim hayirlisi. bir de mevsim sicak demisin valla ben burda kistan kiyametten biktim :) sicaklik nasil bir sicaklik yani nemli bunaltici bir antalya sicagi gibi mi yoksa biraz daha rahat mi? mesela yazin teksas tarafina gitmistik resmen col sicagi vardi bunaltici basik bir hava. florida da oyle mi acaba?
Rica ederim canım:) vallaha üni evlerı varsa süper tabi bizde cok kira parası verıyoruz malesef maasın yarısı kıraya gıdıyo o kotu yanlız bızım burda manav var ucuz hemde maria market dıye boynton da mutlaka gıdecegınız yerdede olacaktır o üniversite nerde tam bılmıyorum ama bıldıgımız bı muhıtse ben yazarım sana yıne canımwalmartta nispeten ucuz dıyer marketlere göre aklında olsun burası vallaha dedıgım gıbı mayıstan ekım sonuna kadar sıcak oluyo mesela suan suaralar serınledı artık guzel tani serın olupta kış gıbı değıl yanı dediğm gıbı en fazla sonbahar sıcakta ben ızmırlıyım oranın sıcagına alısıgım oyle geldı bana bı yağmurlar oluyo yazın ozamn rutubet yapıyo ama nefes alamıcak gıbı olmadım hıc ben sadecce öğlenlerı cok sıcak klima sart yani basık yagısda oluyo bı onun dısında kuru sıcak gıbı oda cok sıcakta zaten dısarı cıkılmaz yanı ıste suan artık bu aydan mayısa kadar super siz nezman gelıceksınız peki? Görüşürüz burda kısmet olursa bıgün:)
Rica ederim canım:) vallaha üni evlerı varsa süper tabi bizde cok kira parası verıyoruz malesef maasın yarısı kıraya gıdıyo o kotu yanlız bızım burda manav var ucuz hemde maria market dıye boynton da mutlaka gıdecegınız yerdede olacaktır o üniversite nerde tam bılmıyorum ama bıldıgımız bı muhıtse ben yazarım sana yıne canımwalmartta nispeten ucuz dıyer marketlere göre aklında olsun burası vallaha dedıgım gıbı mayıstan ekım sonuna kadar sıcak oluyo mesela suan suaralar serınledı artık guzel tani serın olupta kış gıbı değıl yanı dediğm gıbı en fazla sonbahar sıcakta ben ızmırlıyım oranın sıcagına alısıgım oyle geldı bana bı yağmurlar oluyo yazın ozamn rutubet yapıyo ama nefes alamıcak gıbı olmadım hıc ben sadecce öğlenlerı cok sıcak klima sart yani basık yagısda oluyo bı onun dısında kuru sıcak gıbı oda cok sıcakta zaten dısarı cıkılmaz yanı ıste suan artık bu aydan mayısa kadar super siz nezman gelıceksınız peki? Görüşürüz burda kısmet olursa bıgün:)
bilgiler icin cook tesekkur ederim canim :) soguktan biktim kar yagdi bizim burda o yuzden ne kadar sicak olursa olsun razi olcagim galibaesim Gainesville ve Tallahassee sehirlerindeki universitelere basvuracak bakalim olursa agustos gibi okullar acilacak sanirim. evet geldigimizde goruselim ins. bebislerimiz de oyun arkadasi olur hem. ucuz manav olmasina cook sevindiim bizim icin 2 oncelik vardi bir univ evleri digeri de ucuz manav :) gerisi bir sekilde hallediliyor zaten.
senin hamilelik nasil geciyor bebis ve sen iyisiniz demi?
Rica ederim canım nedemekama uzakmısız yaa esıme sordum ızmır bıdrum aradı var oradıyla arsmız dedı uzuldum ama ortada bulusuruz belki ama sıcak oradıda ıklım aynı merak etme soğukta zor dımı bende karı özlefım ınsan ıste hem şikayet edetız hem özlerız ne yapcan saglık olsun:) manavlar ucuz hıc merak etme bulursunuz:) sagol canım ıyıyız sukur kıpır kıpır kıpırdanıyo mınnak içerde ılk zaman cok cektım 3 ay ıcım dıdıma cıktı kılo verdım baya suanlar masallah cok ıyıyız ınsallah aynen devam eder siz nasılsınız nasıl gıdıyo?
benim testi unuttular herhalde. ertesi gun belli olur arariz demislerdi ama 8gun oldu arayan soran yok. ben de sonucun iyi olduguna ve o yuzden aramadiklarina inandirdim kendimi :) ama diyete devam etmeye calisiyorum olur da bi aksilik cikar diye. gerci dun biraz bozdum diyeti ya telafi ederim artik. bu arada annemle dun telde konusurken kizim bebisin yeni dogan kiyafetlerini kendi geceligini ufak tefek birkac esyani kucuk valize koy dedi. acikcasi heyecanlandim, ama anneme de hak verdim. oyle canim bakalim birkac eksik var onlari alacagim (daha dogrusu kendime hic birsey almamistim kendime alisverise cikacagim :) sen neler yapiyorsun eksikleri tamamladin mi?
kizlaar bu arada bebislerinizin isimlerine karar verdiniz mi? biz Yusuf Ali koyacagiz ins. Ali kayinpederimin ismi. esime teklif ettim sasirdi falan ama sevindi. Yusuf ismini de cok seviyorum. bir de ben ismin insanlari gercekten etkiledigine inaniyorum. Yusuf isimliler genelde guzel yuzlu guzel huylu oluyorlarbebisim de oyle olsun istedim.
çok iyi yapmışsınız hastaneyi gezmekle bizde katılmıştık tura. çok güzel oluyorAramiyorlarsa problem yoktur. Boyle bunlar :) Ben eksikleri tamamladim. Buyuk seyler kaldi yatak, stroller gibi onlar icin annemi bekliyorum annemde 1 hafta sonra gelecek ins. Bu arada sana tavsiyem eksiklerini en azindan ufak tefek seyleri simdiden tamamlamaya basla cunku gun gectikce agirlasiyorsun ve gezmek eskiye nazaran zorlasabiliyor. Benim su an sirt agrilarim var maternity belt aldim bi ise yaramadi. Yatinca ve dinlenince problem yok ama boyle alisverislerde falan zorluyor beni. O yuzden ufaka seyleri tamamla derim, ivir zivir daha cok zamanini aliyor insanin bu arada.
Bu arada kizlar (swan ve ezoemo) sizler hastanenizi gordunuz mu bilmiyorum bizim dun hastane turu vardi ona katildik, biraz ondan bahsedeyim. Daha once hic hastanede bebk ziyareti yapmadim dolayisiyla yenidogan odalari nasil olur vs.bilmiyodum o sebeple bir yer ile karsilastirma yapamayacagim sadece izlenimlerimi anlaticam.
Hastahaneye sanci ile gidince kontrol ettikleri odalar var ilk etapta. Dogumun baslayip baslamadigina karar verip ondan sonra dogum yapacagin odaya aliyorlarmis. Dogum odalari gayet temizdi tek kisilik. Bazi odalar da jakuziler de vardi bunlar suda dogum icinmis ve suda dogum olayini da doktorun karar veriyormus. Yalniz bu suda dogum isini sigorta karsilarmi bilmiyorum. Kucuk bir dusu da vardi odada. Dogumda yanina 2 yada 3 kisi girebiliyormus. Bir de c section var yani sezeryan odalari tabi buranin icini gostermediler ameliyathane gibidir heralde. Dogumdan sonra kalincak odalarda ayni dogum yapilan odalar gibi tek kisilik sadece yatak degisik burasi da cok temizdi. Yaninda kalacak kisi icin koltuk vardi. Geceleri yaninda 1 kisi kalabiliyormus. Eger normal dogum olursa 2 ya da 3 gun hastanede kaliniyormus.Bebegi dogduktan sonra tartip olcup yikayip bu tarz islemlerden sonra bakmak icin sana veriyorlarmis kaldigin sure boyunca, eger annede ve bebekte baska bir problem yoksa. Odada bebegi yatirmak icin kuvoz gibi bisi var ama ustu kapali degil tabi kuvoz gibi. Yine odada kucuk bir dus ve klozet var. Ziyaretciler de sabah 9 dan aksam 9 ziyaret edebiliyorlarmis. Emzirme hemsiresi var hastanede eger problem olursa seninle ilgileniyorlarmis.
Daha sonra bebekleri koyduklari odayi gorduk disaridan camindan iceride hemsireler bebeklerle ilgileniyorlardi. Bu bebeklerin anneleri dogumdan sonra hastalandiklari icin hemsireler bakiyormus. Hemsireler kimisini kucaginda uyutuyordu, kimisi su otomatik salincakta sallaniyordu, kimisi misil misil uyuyordu. Cok sekerdiler yaaaa minicikler:) Ve hepsi kundakliydi bebeklerin.
Gorduklerim bunlar kizlar eger hastanenizi gezmediyseniz, gezmenizi tavsiye ederim. Asagi yukari standartlar aynidir. Cok bi degisiklik olacagini zannetmiyorum.
Haaa bir de dogumda bebek ve kendimiz icin getirmemiz gereken seylerin listesini de verdiler.
Ve bir de dogumdan sonra kutlama yemegi getiriyorlarmis odaya menuyu de gosterdiler :))
Aramiyorlarsa problem yoktur. Boyle bunlar :) Ben eksikleri tamamladim. Buyuk seyler kaldi yatak, stroller gibi onlar icin annemi bekliyorum annemde 1 hafta sonra gelecek ins. Bu arada sana tavsiyem eksiklerini en azindan ufak tefek seyleri simdiden tamamlamaya basla cunku gun gectikce agirlasiyorsun ve gezmek eskiye nazaran zorlasabiliyor. Benim su an sirt agrilarim var maternity belt aldim bi ise yaramadi. Yatinca ve dinlenince problem yok ama boyle alisverislerde falan zorluyor beni. O yuzden ufaka seyleri tamamla derim, ivir zivir daha cok zamanini aliyor insanin bu arada.
Bu arada kizlar (swan ve ezoemo) sizler hastanenizi gordunuz mu bilmiyorum bizim dun hastane turu vardi ona katildik, biraz ondan bahsedeyim. Daha once hic hastanede bebk ziyareti yapmadim dolayisiyla yenidogan odalari nasil olur vs.bilmiyodum o sebeple bir yer ile karsilastirma yapamayacagim sadece izlenimlerimi anlaticam.
Hastahaneye sanci ile gidince kontrol ettikleri odalar var ilk etapta. Dogumun baslayip baslamadigina karar verip ondan sonra dogum yapacagin odaya aliyorlarmis. Dogum odalari gayet temizdi tek kisilik. Bazi odalar da jakuziler de vardi bunlar suda dogum icinmis ve suda dogum olayini da doktorun karar veriyormus. Yalniz bu suda dogum isini sigorta karsilarmi bilmiyorum. Kucuk bir dusu da vardi odada. Dogumda yanina 2 yada 3 kisi girebiliyormus. Bir de c section var yani sezeryan odalari tabi buranin icini gostermediler ameliyathane gibidir heralde. Dogumdan sonra kalincak odalarda ayni dogum yapilan odalar gibi tek kisilik sadece yatak degisik burasi da cok temizdi. Yaninda kalacak kisi icin koltuk vardi. Geceleri yaninda 1 kisi kalabiliyormus. Eger normal dogum olursa 2 ya da 3 gun hastanede kaliniyormus.Bebegi dogduktan sonra tartip olcup yikayip bu tarz islemlerden sonra bakmak icin sana veriyorlarmis kaldigin sure boyunca, eger annede ve bebekte baska bir problem yoksa. Odada bebegi yatirmak icin kuvoz gibi bisi var ama ustu kapali degil tabi kuvoz gibi. Yine odada kucuk bir dus ve klozet var. Ziyaretciler de sabah 9 dan aksam 9 ziyaret edebiliyorlarmis. Emzirme hemsiresi var hastanede eger problem olursa seninle ilgileniyorlarmis.
Daha sonra bebekleri koyduklari odayi gorduk disaridan camindan iceride hemsireler bebeklerle ilgileniyorlardi. Bu bebeklerin anneleri dogumdan sonra hastalandiklari icin hemsireler bakiyormus. Hemsireler kimisini kucaginda uyutuyordu, kimisi su otomatik salincakta sallaniyordu, kimisi misil misil uyuyordu. Cok sekerdiler yaaaa minicikler:) Ve hepsi kundakliydi bebeklerin.
Gorduklerim bunlar kizlar eger hastanenizi gezmediyseniz, gezmenizi tavsiye ederim. Asagi yukari standartlar aynidir. Cok bi degisiklik olacagini zannetmiyorum.
Haaa bir de dogumda bebek ve kendimiz icin getirmemiz gereken seylerin listesini de verdiler.
Ve bir de dogumdan sonra kutlama yemegi getiriyorlarmis odaya menuyu de gosterdiler :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?