- Konu Sahibi citaknuray
-
- #8.161
Iki ismi de cok severim, bizimki erkek olsaydi benim de dusundugum isimler arasindaydilarEvet yusuflar guzel olur, Hz. Yusuf gibi cok guzel yuzu ve ahlaki olan bir peygamberin ismi cunku.
Biz de Sare Duru koyacagiz ins. :)
çok iyi yapmışsınız hastaneyi gezmekle bizde katılmıştık tura. çok güzel oluyor
eksiklerin tamamlanmasi konusunda tamamen haklisin 3 gundur ustumde bi yorgunluk kirginlik var enerjim bitti sanki. elimi cabuk tutsam iyi olacak. ooo annen geliyor hadi gozun aydin olsun :) darisi bizimkilerin basina. sirt agrisi bende de basladi midemin arkasina bir tas oturdu ve gitmiyor esim yazik sabah aksam sirtimi ovmaktan yoruldu
canim hastane turu cok iyi olmus. ben de gidecegim ama bi 30 kusuruncu haftalara geleyim simdiden gitsem icimi bi korku kaplayacak gibi hissediyorum. hastanene bayildim odalar imkanlar guzel. benim en buyuk kabuslarim emzirme uzerine. ruyalarimda hep bebisimi emziremedigimi goruyorum emzirme hemsiresi olayi tam bizler icin. hastanede kaldigin surede emzirmeyi en iyi sekilde en acisiz sekilde halledersinben 13. haftada acile gitmistim beni kadin doguma sevk etmislerdi(acilde kadin dogumcu olmadigindan) odalar imkanlar asagi yukari ayniydi. bir de amerikalilar bizim goruslerimize ve inanclarimiza cok saygi duyuyorlar. hastanede kaldigim surece beni rahatsiz edebilecek her turlu durumu ortadan kaldirmak icin ellerinden geleni yapmislardi ins. dogumda da boyle olur. vav suda dogum imkaninin olmasi da ayri bir guzellik. eger doktorun tavsiye ederse suda dogum senin icin guzel bir tecrube olabilir :)
benim bir sorum olacak, doguma esinin girmesine izin veriyorlar mi bununla ilgili bilgi verdiler mi? bir de listeyi paylasabilir misin? simdiden bizim icin bir fikir vermesi acisindan iyi olabilir
Saol canim darisi size, hayirlisi ile kazasiz belasiz gelsinler de. Simdiki endisem de o problemsiz gelir ins.
Bizim hastanenin egitimleri arasinda masaj egitimi de vardi(Partnerinin senin icin yapacagi) ucretsizdi hemde. Bi hastanenin egitimlerini arastir, eger varsa isine yarayabilir. Suda dogumu hic dusunmedim, gerci bizim dusunmemizle olacak sey degil de. O anda durum ne gerektiriyorsa o olacak. Haftaya cati muayenem var bakalim ne durumdayiz. Benimki 2 haftadir falan bas asagi duruyor.
Dogumda esinin girmesine izin veriliyor. Dogumda yanina girecekleri sen seciyorsun 2 ya da 3 kisi girebiliyormus. Yasak olan dogumu kameraya cekmekmis bizim hastanede. Zaten oyle bi fikrim hic bir zaman olmadi.
Listeyi resim olarak yuklemeyi deneyecegim canim, bir de hastaneden verdikleri baska gerekli bi bilgiyi paylasacagim gercek sanci ve yalanci sancilar hakkinda yazilar var. Hic resim yuklemedim umarim becerebilirim Resimler ustune tiklayinca kucuk bir kutucukta aciliyor. Bir kere daha tiklayinca resim buyuyor bildigim kadariyla. Simdi yukluyorum eger resim tiklayinca buyumez ve yazilari okuyamazsan haber ver. Yazip yollayayim tekrar ok ?
canim cok cok tesekkur ederim fotograflar gorunuyor. gercekten ccok faydali bilgiler :) bizim hastanenin de var kurslari ancak benim sigortam olmadigi icin parali. bir dahaki ay acil medicaid e basvuracagiz medicaid cikanlara ucretsizmis bidahaki aya gideyim diyorum. caniim cati muayesini de yaz, insallah guzel sonuclar cikar. ben 13. haftada dusuk tehlikesi atlatinca alttan bakmislardi sanirm oyle birsey, sikinti yapacak birsey degil. haa bir de 25. haftada papsmear testi yapti doktor ve doguma uygun olup olmadigimi kontrol etti yani sanirim yine cati muayenesi olmus oldum ama emin degilim :)[/QUOTE
Bir cok kisi dogumdan cok bu cati muayenesinden korkuyor nedense, hic bir fikrim yok gorucez bakalim :) Hamile kalmadan once doktora gitmistim, bebek planimiz var diye o zaman papsmear testi bana da yapmislardi. Gecmis olsun canim ya Allah korumus melegini.
canim cok cok tesekkur ederim fotograflar gorunuyor. gercekten ccok faydali bilgiler :) bizim hastanenin de var kurslari ancak benim sigortam olmadigi icin parali. bir dahaki ay acil medicaid e basvuracagiz medicaid cikanlara ucretsizmis bidahaki aya gideyim diyorum. caniim cati muayesini de yaz, insallah guzel sonuclar cikar. ben 13. haftada dusuk tehlikesi atlatinca alttan bakmislardi sanirm oyle birsey, sikinti yapacak birsey degil. haa bir de 25. haftada papsmear testi yapti doktor ve doguma uygun olup olmadigimi kontrol etti yani sanirim yine cati muayenesi olmus oldum ama emin degilim :)[/QUOTE
Bir cok kisi dogumdan cok bu cati muayenesinden korkuyor nedense, hic bir fikrim yok gorucez bakalim :) Hamile kalmadan once doktora gitmistim, bebek planimiz var diye o zaman papsmear testi bana da yapmislardi. Gecmis olsun canim ya Allah korumus melegini.
tesekkkur ederim canim. benim de pzrtesi kontrol var kac kg almisim doktor gecen ay kizmisti bu ay ne der bakalim :) bir de kafama takilanlari yazdim bir deftere, hepsini soracagim. canim senin bir daha ultrasound randevun olacak mi bebis dogmadan once? bebisin kilosu dogum yolundaki durusu filan bakacaklar mi?
olsun dedigin gibi ortada bulusuruz :) uyy minnak kipirdansin annesi. hareket etmeyince de bi korku sariyor bizi :) benimki de normalde cok hareketli kipir kipir ama gecenlerde ev isi yaptim yorulmusum bebiste tik yok sabaha kadar icim icimi yedi megerse bebisim de yorulmus benimle beraber :) dinlenince tekrar eski nesesini buldu. sukur benim mide bulantim olmamsti. hep yedim surekli yedimamaaaa son 1 haftadir yiyemiyorum bebisim mideme cikti oturdu :) midem kuculdu sanirim. ne yesem berbat oluyorum azicik biseyle doyuyorum yemek istesem yesem de sabaha kadar kivraniyorum mide agrisi sirt agrisi ile ugrasiyorum. aslinda fena da olmadi hani. kalan zamanda cok kilo almam boylece :) son kontrolde de doktordan azari yemistim biraz fazla aldin diye. bakalim bu defa ne diyecek bana. bu arada hergun yuruyus yapiyordum havalar sogudugu icin malesef her gun cikamiyorum canim ona sikiliyor :26: sanirim gym e gitmeliyim gunde yarim saat hafif tempoda yuruyus icin. ee ne kadar cok hareket edersek o kadar kolay dogum yapariz
Iki ismi de cok severim, bizimki erkek olsaydi benim de dusundugum isimler arasindaydilarEvet yusuflar guzel olur, Hz. Yusuf gibi cok guzel yuzu ve ahlaki olan bir peygamberin ismi cunku.
Biz de Sare Duru koyacagiz ins. :)
Tecrubeli anneler,nerdesiniz ?...gaz problemi yasiyoruz,bi fikriniz varmi nasil gecircez
Aynen canım benımde ev işi falam yapınca duruyo yoruluyolar :) sonra uzannca kıpırdıyo:) boşvet aynen cok kilo almassın zaten yetıyodur mutlaka tokluk hıssı duyuyosan bızımde yakında oturur mıdeye:) yuruyus ıyı gercekten bende buaralar pek yapamıyorum ama annem gelsın onla kesın yaparım hergun onunda yurumesı lazım beraber hallederız olmassa gym de yuru dedıgın gıbı hafıf tempo 2 de falam yarım saat yuru ben gym de oyle yapıyorum yapmamız lazım canım hem kılo kontrolu hem saglık bebısler hem kolay dogum ıcın sart yanı kesınlıkle ben hamıle platesıde yapıyorum arada ebru sallının:)
Kızlar bizde lilya gökçen yada gökçen ada diye dşünüyoruz halaga karar veremedık sıızn ısımlerde com guzel:) hastane gezmesı konusu bızde varmı hıc bılmıyorum benım oyle sıgortam olmadıgından polıklınıkteyız hlaga ama son aylarda hastaneye yönlendırdıklerını duydum belkı ozman olur hıc bılmıyorum ama yazdıklarınız guzel hıc olmassa bılgımız oldu tesekkurler:)
tesekkkur ederim canim. benim de pzrtesi kontrol var kac kg almisim doktor gecen ay kizmisti bu ay ne der bakalim :) bir de kafama takilanlari yazdim bir deftere, hepsini soracagim. canim senin bir daha ultrasound randevun olacak mi bebis dogmadan once? bebisin kilosu dogum yolundaki durusu filan bakacaklar mi?
Dikkat ettin ya kendine bu sefer cok almamissindir bence. Sorulari not almak iyi evet.Ben de unutuyordum soracagim seyleri doktorun oraya gidinceye kadar. Telefona not aliyorum soracagim seyleri. Ultrasonu 38.haftada yapicaz dedi doktor. Ne kadar cok kasiyolar su ultrasonda yaaa ne kilosunu biliyoruz bebeklerin ne boylarini. Turkiyede milletin her hafta haberi oluyo bebegin kilosundan boyundan
Az once bugunku muayenemden geldim cati muayenemden :) Canim simdi internet oratminda cok ayrintili yazamicam. Ilk once benden yine sample aldilar alttan sanirim yine smear testi gibi bisey. Sonra bu cati muayenesini iki parmagiyla yapti, biraz bastirip kontrol ediyor alttan canin yanmiyor ama biraz basinc hissediyorsun, cok hizli yapiyor zaten korkucak hicbir sey yok icin rahat olsun. Normal doguma uygunmusum hersey yolunda dedi.Sonrasinda biraz kanama olabilir endiselenme dedi, oldu da. Ben internette bu cati isiyle boy uzunlugunun alakasi oldugunu okumustum sacma gelmisti inanmadim. Ama bugun doktor da muayeneye baslamadan once boyumu sordu. Soracaktim birbiriyle iliskili mi diye unutmusum
Bugun kan da verdim, ayrica tdap asida oldum :) Bugun epey yogunduk anlayacagin.
Sonuc olarak internette abarttiklari kadar degil cati muayenesi, korkulacak bisey yok ok, icin rahat olsun :)
Kızlar bizde lilya gökçen yada gökçen ada diye dşünüyoruz halaga karar veremedık sıızn ısımlerde com guzel:) hastane gezmesı konusu bızde varmı hıc bılmıyorum benım oyle sıgortam olmadıgından polıklınıkteyız hlaga ama son aylarda hastaneye yönlendırdıklerını duydum belkı ozman olur hıc bılmıyorum ama yazdıklarınız guzel hıc olmassa bılgımız oldu tesekkurler:)
adiyla beraber uzun omurlu olsun bebisin :) canim senin dogum poliklinikte mi olacak? ben de kontrollere poliklinige gidiyorum ancak beni dogum icin hastaneye yonlendirdiler 2 farkli hastane secenegim var ikisini de gezip secim yapacagim canim. bence hastane konusunu sor doktoruna. bu arada bir dahaki ay acil medicaid e basvuracagim sana gelismeleri yazarim :)
Dikkat ettin ya kendine bu sefer cok almamissindir bence. Sorulari not almak iyi evet.Ben de unutuyordum soracagim seyleri doktorun oraya gidinceye kadar. Telefona not aliyorum soracagim seyleri. Ultrasonu 38.haftada yapicaz dedi doktor. Ne kadar cok kasiyolar su ultrasonda yaaa ne kilosunu biliyoruz bebeklerin ne boylarini. Turkiyede milletin her hafta haberi oluyo bebegin kilosundan boyundan
Az once bugunku muayenemden geldim cati muayenemden :) Canim simdi internet oratminda cok ayrintili yazamicam. Ilk once benden yine sample aldilar alttan sanirim yine smear testi gibi bisey. Sonra bu cati muayenesini iki parmagiyla yapti, biraz bastirip kontrol ediyor alttan canin yanmiyor ama biraz basinc hissediyorsun, cok hizli yapiyor zaten korkucak hicbir sey yok icin rahat olsun. Normal doguma uygunmusum hersey yolunda dedi.Sonrasinda biraz kanama olabilir endiselenme dedi, oldu da. Ben internette bu cati isiyle boy uzunlugunun alakasi oldugunu okumustum sacma gelmisti inanmadim. Ama bugun doktor da muayeneye baslamadan once boyumu sordu. Soracaktim birbiriyle iliskili mi diye unutmusum
Bugun kan da verdim, ayrica tdap asida oldum :) Bugun epey yogunduk anlayacagin.
Sonuc olarak internette abarttiklari kadar degil cati muayenesi, korkulacak bisey yok ok, icin rahat olsun :)
evet Turkiyede surekli ultrasondalar. burada hepi topu 2 ya da 3 defa girebiliyoruz. aslinda ultrasonun zarari olabilecegine yonelik yabanci bir arastirma okumustum, demekki buradakilerin bir bildigi var diye dusundum. gecmis olsun canim cati muayenesini atlattin darisi basimiza. boy mu sordular hadi yavben oyle cok uzun degilim 156cm yim. gerci annem 150 ve 4 defa normal dogum yapmis. ins bi sikinti cikmaz boydan dolayi. tdap asin da hayirli olsun canim. ben de birkac gun hafif agri yapmisti ama sikinti degil :)
Canim benim de 2 hastane secenegim vardi. Burada bi kac kisiye sorup oyle sectim, suan sectigim hastanenin daha kapsamli oldugunu soylemislerdi ki oyleymiste. Etrafinda dogum yapmis tanidik, ahbap falan varsa onlara sor hangi hastanenin daha iyi oldugunu.
evet Turkiyede surekli ultrasondalar. burada hepi topu 2 ya da 3 defa girebiliyoruz. aslinda ultrasonun zarari olabilecegine yonelik yabanci bir arastirma okumustum, demekki buradakilerin bir bildigi var diye dusundum. gecmis olsun canim cati muayenesini atlattin darisi basimiza. boy mu sordular hadi yavben oyle cok uzun degilim 156cm yim. gerci annem 150 ve 4 defa normal dogum yapmis. ins bi sikinti cikmaz boydan dolayi. tdap asin da hayirli olsun canim. ben de birkac gun hafif agri yapmisti ama sikinti degil :)
Yok yaw dedigin gibi ilgisi yok bence de, bu internet kehanetlerine inanmamak lazim basta ben :) Benim annemde o boylarda gayet normal dogurmus bizi, hem de cok kolay olmus dogumlari. Daha bildigim bir suru kadin var oyle. Alakasi yok bence de.
Biraz kolum aciyor ama iyiyim.
Peki universite hastanesinde ogrencilerin asistanlarin vs. doguma girmelerini istemedigini soylesen kabul etmiyorlar mi ?
Yok yaw dedigin gibi ilgisi yok bence de, bu internet kehanetlerine inanmamak lazim basta ben :) Benim annemde o boylarda gayet normal dogurmus bizi, hem de cok kolay olmus dogumlari. Daha bildigim bir suru kadin var oyle. Alakasi yok bence de.
Biraz kolum aciyor ama iyiyim.
Peki universite hastanesinde ogrencilerin asistanlarin vs. doguma girmelerini istemedigini soylesen kabul etmiyorlar mi ?
soylesek de dogum aninda kim kime dum duma oluyormus ve malesef pek onemsenmiyormus
adiyla beraber uzun omurlu olsun bebisin :) canim senin dogum poliklinikte mi olacak? ben de kontrollere poliklinige gidiyorum ancak beni dogum icin hastaneye yonlendirdiler 2 farkli hastane secenegim var ikisini de gezip secim yapacagim canim. bence hastane konusunu sor doktoruna. bu arada bir dahaki ay acil medicaid e basvuracagim sana gelismeleri yazarim :)
Adiyla yasasin kuzun Allah hayirli omurler versin. Sigorta islerinizi hallettikten sonra gezdirirler hastaneyi merak etmeyin. Ben de daha yeni gordum hastaneyi yani son ayimda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?