Amerika'da Hamilelik

crazymom: senin "nesting" baslamis, dogumun pazartesiyi bulmaz herhalde :))) Umarim suni sanciya falan gerek kalmadan kolay ve guzel bir dogum olur. Cok heyecanli. Firsatini bulunca bize hemen haber gecmeyi unutma, merakla bekliyoruz :) kkbr, crazymomdan sonra sira sende, ha gayret :)

canan: du bakalim, sali gunu ebe nasil olacak. eski hatirladigim gibi degilse seninkini de dusunebilirim (iyice oyuncaga cevirmeyeyim de). sen moreno valley'e degil riverside'a gidiyorsun degil mi? hastanelerin dogum unitelerinin virtual tourlari var ya, onlara bakiyorum, cok eglenceli oluyor. keske burada dogursaydin, bebek gormeye gelirdik :)

esra: sinir bozulmasi derken oyle cok moralim falan bozulmadi, boyle mektupla falan haber vermelerine gicik oldum. Mektuptan anlamiyorsun cunku ne kritere gore degerlendirdiklerini. Idrar kulturunde UTI cikinca 3 kere telefon ettiler, ilacini aliyorsun degil mi falan diye. Herhalde yine telefonla arayip soylemelerini bekledim, o zaman soru da sorabilirdim. Aslinda yine de arayip sorabilirim ama sali gunu ebemle gorusecegim zaten, o zaman sorarim dedim. Simdi tek istedigim su antibiyotigi bir an once bitirmek, mahvetti beni!!!

kathleen: ya, o yorgunluklar cok normal, ben ancak ancak kendimde enerji bulabiliyorum, hala da aksam 10 olmadan siziyorum kanepede. Bir de senin vucudun iki tane bebe uretiyor, kolay mi? Bol bol su ic, bol bol dinlen :) East coasttakilerle bile aramizda 3 saat var biz west coasttakilerin, saat farki maat farki bir sekilde laf yetistirebiliyoruz birbirimize. Cok kalabalik olmadigimiz icin girdigimizde okuyup yetismemiz gereken onlarca sayfa olmuyor, onun da etkisi var.

Canim cati muayenesinde kendini rahat biraktin mi hicbirsey hissetmiyorsun hic korkma,birde burdaki dr'lar Tr'deki dr'lardan cok daha nice davraniyolar merak etme.
Guzel dualarin icinde tesekkur ederim,belli olmaz pazartesiye kadar kendiliginden dd gelebilir,hayirlisi hakkimizda.

Crazymom Allah yardimcin olsun

Cok tesekkur ederim cnm,Rabbim sirasi gelen herkesi bi nefeste kurtarsin ins.

Allah razi olsun cnm,sende randevundan guzel haberlerle donersin ve bizimle paylasirsin ins.
Senin bebisin daha vakti var annesi vaktinde hayirlisiyla gelsin ins.
Emzigi bende nuk aldim cnm,biberon almadim hicbirinde ihtiyacim olmadi ins. bunda da olmaz diye umit ediyorum.
Bezimizi pampers aldik bizde, islam mendilimizde huggies ve sampuanimizi bizde j&j aldik,diger topikteki cogu arkadasta sampuani bu sekilde aldi insallah bisey olmaz Rabbim korusun bebislerimizi.

crazymommmm az kalmis ya, kolayca dogumun gecer ins. cok heyecanlisindir sen simdi, Allah yardimcin olsun ve guzel haberlerini bekliyoruz..

Canim Allah razi olsun,valla simdiye kadar korku ve heyecan yoktu dunden beri biraz karisik duygularim,herkes gozumun icine bakiyor her an bisey olucakmis gibi:))hayirlisiyla Rabbim hepimizi kurtarsin ins.

Allah yardimcin canim dularim seninle ..

Allah razi olsun cnm,benimde dualarim sizinle olucak ins.
Pasani op kokla benim icin olur mu?:)

evet riversid a gidiyorum. bende burdaki ebemle dogurmak cok isterdim inanki. kadin cok sicak ve guven verdi bana.

bizim hastanede sonuclari mektupla gonderiyordu. ama sana bisey diyeyimmi daha sonra yaptirdigim testler ne internette gorebildim ne de eve mektup gonderdiler. sorun olursa 7 gun icinde size bildirilecek dediler hep. yani belli bir sure sonra sana da aynisi yapilabilir. test sonclarindan haberin olmayabilir. ama kontrole gittiginde ebe soyluyordu hersey normal diye.

aman sonuclar iyi olsun da haber etmeseler de olur. ne demisler, no news is good news :)

Ben londradayim canim ama nottinghamda cok yakin buraya yolun duserse buralara beklerim seve seve agirlarim seni ... saglicakla atlatir yavruna kavusursun insallah

canimsin senden allah razi olsun ...senin su anlarini an ve an yasadim kisa zaaman once bu yuzden seni cok iyi anliyorum ...dogum yapacak hanimlar icin yakinlari tarafindan Nas, Felak ve ayeter kursi okunurmus kolay dogum iicin ben bu aralar sik sik okuyorum ogluma ve ne yalan soyluyum senide her gun hatirliyip sanada gonderiyorum ..Bu arada hurma ye bol bol inan cok buyuk etken dogumun gerceklesmesi icin...Bu arada unutmadan soyluyum bizim mahir pasa(oglum) da senin ellerinden opuyor teyzesi

aman sonuclar iyi olsun da haber etmeseler de olur. ne demisler, no news is good news :)

Him ne guzel soz bu haklisin valla banada soylenen hep ayni seylerdi "eger biz sizi aramazsak anlayin ki sorun yok " ee bende beni aramadiklarinda cok mutlu oluyordum ..en cok suna sevinmistim ben ; bebek dogar dogmaz midwife topuk kani aliyor ve sonra iki hafta kadar haber gelmezse anlayinki bir sorun yoktur diyor ..bende haber gelmedigi icin cok mutlu olmustur valla

Melegim biz de seni İrlanda' ya bekleriz. Aslinda hepimiz icin gecerli. Sik sik yolumuz dusuyor Londra'ya ozellikle esim surekli seminerlere gidiyor tabii bebisler dogunca nasil olur bilmiyorum..
Yorulmak cok dogal tabi bol bol dinlenmek lazim zaten dogunca bol bol yorulacagiz.. Ama maalesef hamileligimi ogrenir ogrenmez yolculuk yapmak zorunda kaldim. Grupla hareket edildigi icin de pek dinlenme firsatim yok.
Orada da ebeler mi takip ediyor gebeligi? Basta bana pek guven vermemisti. Ama benimle ilgilenen ebe gercekten cok iyi ve sicak kanli. Tek sinirimi bozan bebislerimi daha sik gormek istiyorum. :) Ama idare edecegiz :)
Esleriniz Turk mu? Cunku yabanci baba ile cocuk buyutmek konusunda paylasimlarimiz olabilir diye dusunuyorum cok sonra :)

Amerika gercekten cok buyuk saat farklari oluyor demek ulke icinde de. Ama benim gordugum Amerikalilar clok sicak kanli ve iletisim kurmasi cok kolay. O yuzden irlanda degil de amerika olsa keske diyorum bazen :)

Kizlaaaaaaaaaaar :))))
Amniyo sonuclari guzel cikti .Sukurler olsun rabbime.Darisi insallah sizlerin basina.
Sabah aramistim cikmamisti sonuclar.Biraz once aramislar duymadim teli.Mesaj birakmis doktorum.Esra iyi haber sonuclar normal diye ama cinsiyeti soylemeyi unutmus :)))) Olsun sonuclar iyi olsunda ben 1 gun daha merak ederim bebisimi:))
Ne cok stres yapmisim meger hem guldum hem hickira hickira agladim. Insallah sizlerdende hep iyi haberler alicaz.

cok sevindim. gozun aydin. Allah hep mutluluktan aglatsin ins.::):)

Oh oh. Fazla bekletmeden sonuclarin cikmasina sevindim, guzel cikmasina daha da sevindim. Cinsiyetini bize de soyle, bakalim kiz miymissss? Bu badireyi de cok guzel atlattin artik rahat rahat hamileligin tadini cikar ay cok guzel. Dislerini sikmana gerek kalmadi artik :))

Darisi hepimizin basina.

Herkesin farkli, cogu arkadas belirli bir doktora gidiyor saniyorum. Ben ve canan'in sigorta degisik, hastaneye gidiyorsun. Bir "baby team" oluyor, bir ebe bir doktor. Anladigimca cogunlukla ebe takip ediyor, bir gerek olursa doktor devreye giriyor, daha da gerek olursa (riskli gebelikse) perinatologist falan devreye giriyor. ben ebeyle yola devam etmekte sorun gormuyorum, bebekte ve bende bir sorun olmasin da doktora gerek olmasin diyorum. Doktorlar gelip bakip gidiyorlar, ebeler daha candan ilgileniyorlar, daha cok vakit ayiriyorlar.

Ben de saliya nt screening vesilesiyle tekrar gorecegim diye umuyorum, bir sonraki teee agustos sonu.

Benim esim Turk, aramizda senden baska esi yabanci olan yok saniyorum (atiyor muyum)? Yabanci babayi bilmem de, bilingual cocuk yetistirme konusunda cok konusuruz bebeler gelince :)

Sagol canim :) Darisi hepinizin basina.

Zaten topikte paylasim yapmak bu yonden cok guzel ve rahatlatici,cunku herkes ayni durumlari yasamis veya yasiyor,birbirini cok iyi anliyor,o yuzden aklim hep burda girip bakmadan rahat edemiyorum:)
Allah razi olsun etrafimdaki herkes dua ediyor zaten ailem,arkadaslar ve sizler(topik dostlarim) bu kadar duayla heralde cok kolay ve guzel bir dogum olucak inaniyorum.
Bu arada hurmayi aldim yiyorum cnm,ama cok gerek kalmiycak heralde dunden beri hafif hafif sancilarim dvm ediyor.Pazartesiyi beklermiyiz bilmiyorum:))
Oyyyy yerim ben o mahir pasayi:)))benim icin koklayarak ve sesli op onu annesi:)

Esracimmm cok sevindim cnm harika bi haber,bence de korkulucak bisey yokmus bak kendini cok strese sokmana degmedi,cok sukur aldin guzel haberleri:)))
Darisi butun diger arkadaslarin basina ins.
Cinsiyetini bende merak ediyorum:))annesi gibi guzel bi kiz mi olucak acaba:))
Artik cinsiyeti de ogrenince baslasin alisverisler:))))

MerhAbalarr
Kokopelli, aslinda sizdeki sistem de guzelmis bizimkine yakin sayilir. Bizde de riskli gebelikte veya cogul gebeliklerde jinelolog devreye giriyor.
Bebisler dogunca cok guzel paylasimlarimiz olacak her konuda, yurtdisinda cocuk yetistirmek ayri bir ozen gerektiriyor ozellikle de sonunda Tr'ye donus varsa..
Esra, cok sevindim aminyosentezinin iyi cikmasina. Sanirim daha once bu yuzden cok uzulmussun. İnsallah hamileliginin geri kalaninda da hep guzel sevindirici haberler alirsin boyle bi gerginlik yasamazsin.
Testler hem iyi hem kotu, bir arkadasim ikili test sonucunda 1/16 ozurlu cocuk doguracagini ogrenmisti zehir etti gebeligini kendine, simdi cok saglikli bir oglusu var.
Cinsiyetlerini ben de merak ediyorum alisveris kismi hamileligin en heyecanli kismi.
Doktorunuz size takviye ilaclar verdi mi? Folik asit ya da vitaminler gibi? Ben demir ilaci ve folik asit kullaniyorum.

Arkadaslar cok tesekkur ederim mesajıma cevap verdiginiz icin.

Marlin T, medical assistance programına nasıl basvurdun peki? internette bir disability ya da over 65 olması durumunda bu kart cıkar diyorlar, dogru mu?

Herkese hayırlı dogumlar, isalla saglıkla kucaklarız hepimiz bebislerimizi.

Sagol canim.Amin darisi diger arkadaslarin basina.2 saat sonra ogrenecem cinsiyetini.Yazarim :))

esra cook sevindim senin adina, buyuk bir yukten kurtuldun. gozunuzz aydinn :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…