Amerika'da Hamilelik

kesinlikle, cogunu deneyip en iyisini bulmaya calissam basedemem, dr da bir brand onermedi acikcasi. ya bu rainbow light reviewleri vb de cok guzel, natural olmasi da super ama buyuk ki cogu buyuk sanirim. bitince minikleri deniyim bir de. amazondakilerde expiration date sorunu olmaz galiba, target'ta minikleri yoktu.

kokocum sen rainbow light ile eksta kalsiyum hapi aliyor musun? icinde kalsiyum yok yaziyor reviewlerde ama baktim da simdi, var gozukuyor.. bana dr. sadece magnezyum takviyesi verdi.

icinde biraz kalsiyum var ama kalsiyumu fazla abartmamalarinin bir sebebi var. O reviewi yazan neden bahsettigini bilmiyor akillim, ben de gordugumde gulmustum. Daha once Marlin'e cevaben mi yazmistim ne, kalsiyum demir emilimini azaltiyor. Yani hapin icindeki demirden daha iyi faydalanabilmen icin hapta cok kalsiyum olmamasi gerekiyor. Yine ayni sebepten vitaminini sutle, kalsiyum katkili portakal suyuyla falan alma, arada 1-2 saat olsun. Ben ekstra kalsiyum hapi almiyorum cunku (tahtaya vuralim) gunde yarim kilodan fazla sut iciyorum, ustune peynir/yogurt yedigim de cok oluyor. Daha onceden de guzel sut icerdim o yuzden kalsiyum benim icin sorun olmayacak diye dusunuyorum. Sen eksikligini hissediyorsan (mesela fay gibi temizlik malzemelerine, duvar boyasina aseriyorsan!!! ciddiyim!) doktorunla konus, belki hap yazar. Onu da vitamininden 1-2 saat once ya da sonra alman lazim.

bana prenatal disinda demir verdiler (ama daha onu konusacagim ebeyle) magnezyum falan vermediler (henuz?).

adi ne peki kullandigin hapin? benim kullandigim hap tebesirimsi ve zor gidiyor bogazimdan. kapsul ve kaygan bir yapi daha kolay gider evet.

Prenaissance plus oral capsules.Receteli vitamin.Doktora gittigin zaman yazdir silgicim.Refill yapiyorlar dogurana kadar bittikce gidip aliyorsun eczaneden.Bana bu vitamin cok iyi geldi.Hem kolay yutuyorum,bulanti yapmiyor en onemlisi enerjik yapiyor.Ben kendimi bu vitamine baslamadan cok yorgun hissediyordum inan bana gecti.

haha boyaya, temizlik malzemesine hic asermedim henuz, o zaman kalsiyum sorunu yasamiyorum. beyin bedava :)) bulantilar gecince sute yukleniyim ben de, dogal almak en guzeli de zor isler bazen.

esracim doktora sordum en son gittigimde, brand bilmiyormus vb vb.
simdilik elimdekine biraz daha alismaya calisiyim, olmazsa bi dahaki gidisimde bunu isterim. not aldim, tesekkurler.

Son düzenleme:

canim ben amazon'dan subscribe and save ile aliyorum, 2 ayda bir geliyor otomatik (erken biterse erken de isteyebiliyorsun esnek), boylece biraz indirimi de oluyor, free shipping oluyor. expiration date sorunu kesinlikle yasamadim kacinci kutum bu gecen gun gelen. zaten oyle bir sey olursa hemen parasini iade eder amazon. Keske o buyuk boylardan kalmis olsaydi elimde, bu kucuk boylarla yan yana koyup fotografini cekerdim karsilastirman icin. Dur bakayim quarterla falan cekmeyi deneyeyim.

Ben recetelileri hic bilmiyorum mesela, sadece over the counter olanlara bakabildim cunku. Ben de ebeye sorayim bakayim tavsiye ettikleri receteli bir seyler var miymis :)

bu iste kucuk haplarin boyutu, bir quarter ve bir penny arasinda, boyu bir penny capi kadar falan. yakindan cektim, gozune buyuk gorunebilir, yanindaki cisimlerle karsilastir :)

Ben recetelileri hic bilmiyorum mesela, sadece over the counter olanlara bakabildim cunku. Ben de ebeye sorayim bakayim tavsiye ettikleri receteli bir seyler var miymis :)

Kokocum doktor bana iki cesit sample vermisti.Bir tanesi mideme iyi gelmedi digerini denedim cok memnun kaldim.Bunun disinda ekstra almam gereken vitamin vami diye sordum.Doktor "hayir bu yeterli sadece hic ihmal etme hergun al "dedi.Gunde 1 kere 1 kapsul.Mideyide yormuyor.

Eki Görüntüle 450383 bu iste kucuk haplarin boyutu, bir quarter ve bir penny arasinda, boyu bir penny capi kadar falan. yakindan cektim, gozune buyuk gorunebilir, yanindaki cisimlerle karsilastir :)

tesekkurler zahmet verdim sana da aksam aksam, kesinlikle daha ufak.. bunu da deneyebilirim, esra'nin tavsiye ettigi hapi da yazdiriyim gittigimde deniyim en azindan bir sure. mide sorunu yasamasam katlanicam ama daha da zorlastiriyor haplar. ya da ben sıkıntıya hala gelemiyorum bilmiyorum.

Ya iste boyle olmali ya, doktor 3-5 tanelik sample vermeli, insan deneyip gormeli. Bedavacilikta gozumuz yok ama bu vitaminlerle uyum saglayabilmek icin biraz deneme yanilma gerekiyor iste. Bizimkiler prenatal al dediler ama tavsiye bile vermediler.

ne zahmeti canim, telefonla sipsak :) insallah midene ve bogazina gore rahat bir hap bulursun. mide her an ayaktayken koca hap yutmak zordur tahmin ederim.

bu arada ben bu kapsullu prenatali kullanirken fi tarihinde bogazima yapisiyordu, ahahha. bol suyla yutmaya calisiyordum, yine de bir sekilde yapisiyordu, gicik oluyordum. kapsulun kaplamasi farkediyor galiba!

Bana doktorum 3 ayrı markanın 5'er günlük kullanım paketlerini verdi.Hangisi midene iyi gelirse onu yazarım dedi.Şu ana kadar denediklerimin hiçbirinde sorun olmadı çok şükür.Bir markanın paketinde 2 ayrı kapsül var,biri omega-3 müş.Ama diğerleri de omega 3 içeriyor dedi doktor,anlamadım
Benim bugüne kadar hiçbir ağrım olmamıştı ama bugün bir sancı işyerinde zor dakikalar yaşattı bana, hafif açık bir kahverengi akıntı oluşmuş.Korktum çok İşyeride cuma-cumartesi çok yoğun oluyor,malum millet oynamaya geliyor.O slot machinlerin arasında tedirgin saatler yaşadım.Şu an daha iyiyim ama devam ederse doktora danışmam gerek sanırım.İnşallah herşey yolundadır.

Marlincim gecmis olsun oncelikle. her turlu renkli akintida bence doktoruna danis, isin de yorucu sanirim yani hep ayaktasin anladigim kadariyla. bundan da bahset, belki dinlenmen gerekebilir. ihmal etme doktora danismayi ve kafana takma bisey olmaz ins.

Sağol canım,teşekkür ederim.

Tesekkur ederim Melegim :)) insallah boyle devam eder.Etmezsede napalim emzirirken veririz dimi :)) Saglikla gelsinlerde .

Marlincim cok gecmis olsun ....yorucu is temposuna bu durumu baglasanda mutlaka en yakin zaman icinde ve hatta hic vakit kaybetmeden bir doktora gorun , en guzel yani bu durumun devam etmemis olamasi ama yine de doktor tavsiyeleri senin icin en iyisi ..

kokopelli okuyunca agzim acik kaldi ben mi yanlis anladim yoksa sen gunde 6 tane hap mi aliyorum yazmissin ,
Kizlar ben sadece bir tek vitamin hap icinde 19 vitamin icerenden aldim mother to be multivitamin hapin adi, bayes tarafindan uretilmis icinde hatta folik asit bile var

Esracim canim bi onceki mesajda yazmayi unutmusum sana simdi burda tamamliyim ..
kilo alimi dogumdan sonrada bu sefer sutum olsun diye yedigin icin cok fit kalinamiyor ama tabii bu bunyeden bunyeye degisiyor en guzeli bu yavcuklari sagsalim ortaya bir cikarilimda gerisi faso fiso isler kilo gelir gider sorun olmaz yani ,,

kokocum sana yazdigim vitamin bayer den olcakti onu yanlis yazmisim kusura bakmayin kizlar yazarken bir elim surekli dolu bu yuzden eksik gedik gidiyoz oyle..

Marlin gecmis olsun, umarim kahverengi akinti devam etmez. Eger tekrar edecek olursa bir tavsiyem var: akintiyi sildigin tuvalet kagidini bir ziplock icinde sakla, doktora gotur. diger bir secenek de telefonunla olabildigince net bir fotografini cekmek. Bunu iki ayri deneyime dayanarak oneriyorum. Ilki kadin dogumcu kayinvalidem: kanamasi olan hastalarindan tuvalet kagitlarini getirmesini istiyormus, renk, miktar falan teshis icin onemliymis. Ikincisi de 9. haftasinda -ozellikle cok yoruldugunda- kanamasi olan arkadasim: iphoneuyla fotograflarini cekmisti, doktoruna gostermisti, israrci olmustu. meger "incompetent cervix" denen sey varmis, ufak bir operasyonla sirkulaj mi ne deniyor diktiler rahim agzini. doktora fotograflari gosterip israrci olmasa bebek dusup gidecekti, simdi tosun gibi masallah. Isin de yogun ama en azindan evdeyken guzel guzel dinlen. Tekrar gecmis olsun.

Selam..
Mide bulantilari icin onerileriniz var midir hanimlar?

ben de uzun suredir cekiyorum, 3. ayim bitti neredeyse ama hala var biseyler. klasik oneriler disinda hic cozum bulamadim, bu aralar havuc yiyorum ve o iyi geliyor biraz. biraz cekicez sanirim bunu, umarim en kisa surede kurtuluruz. gercekten can sıkıcı bir durum..

melegim, koko buyuk boyuttaki hapi icmemek icin ayni iocerigin minik porsiyonlar seklinde olanindan almis. yani toplaminda bir huge hap ediyor, anlatabildim mi bilemiyorum ama :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…