- 28 Aralık 2007
- 1.257
- 1
- 116
- Konu Sahibi citaknuray
-
- #1.041
Ya iste butun vitaminleri mineralleri 1 hapa sigdirmaya calisinca haplar buyuk olmus o senin aldigin versiyonda, yazmistim boyu buyuk yutmakta zorlanabilirsin diye(( tuh! Benimkilerin boyu cok daha kucuk. Gunde 6 hap aliyorsun (4 degil) ama nasil aldigin sana bagli. gunde iki kere 3 tane ya da uc kere 2 tane alabilirsin, ben iki kere 3 aliyorum. bir sabah kahvaltidan sonra 3 tane aliyorum, bir de ogleden sonra. (gece yatmadan almak cok iyi olmayabilir cunku mide faaliyetleri yavasliyor ve vitaminin cozulmesi daha zor olabilir.) unutmamak icin soyle bir sey yapiyorum: bir kapali plastik kutum var, ona aksam 6 hap koyuyorum, once ucunu daha sonra da diger ucunu iciyorum. Hani ogleden sonra "ya ben vitaminlerin hepsini ictim miydi?" diye kafama takilirsa cevabi hazir. aksam iste ikinci postayi icince, ertesi gun icin 6 tane yerine koyuyorum. Arkadasin biri telefonunda bir sabah 10a bir aksam 4e alarm kurmustu, ona gore aliyordu, ben gerek duymadim. Bence kucuk haplardan al, sasirmazsin, daha rahat yutulduklari bir gercek.
bu kapsul seklinde olanlardan kullanmistim daha onceden (ama Esra'ninkiyle ayni marka degil herhalde, benimki mor degildi), midemi cok kotu yapmisti. keske boyle 5li 10lu deneme boylari olsa, aliyorsun 30 gunluk paket, miden kotu olsa ya da yutamasan elinde kaliyor.
kokocum sen rainbow light ile eksta kalsiyum hapi aliyor musun? icinde kalsiyum yok yaziyor reviewlerde ama baktim da simdi, var gozukuyor.. bana dr. sadece magnezyum takviyesi verdi.
adi ne peki kullandigin hapin? benim kullandigim hap tebesirimsi ve zor gidiyor bogazimdan. kapsul ve kaygan bir yapi daha kolay gider evet.
icinde biraz kalsiyum var ama kalsiyumu fazla abartmamalarinin bir sebebi var. O reviewi yazan neden bahsettigini bilmiyor akillim, ben de gordugumde gulmustum. Daha once Marlin'e cevaben mi yazmistim ne, kalsiyum demir emilimini azaltiyor. Yani hapin icindeki demirden daha iyi faydalanabilmen icin hapta cok kalsiyum olmamasi gerekiyor. Yine ayni sebepten vitaminini sutle, kalsiyum katkili portakal suyuyla falan alma, arada 1-2 saat olsun. Ben ekstra kalsiyum hapi almiyorum cunku (tahtaya vuralim) gunde yarim kilodan fazla sut iciyorum, ustune peynir/yogurt yedigim de cok oluyor. Daha onceden de guzel sut icerdim o yuzden kalsiyum benim icin sorun olmayacak diye dusunuyorum. Sen eksikligini hissediyorsan (mesela fay gibi temizlik malzemelerine, duvar boyasina aseriyorsan!!! ciddiyim!) doktorunla konus, belki hap yazar. Onu da vitamininden 1-2 saat once ya da sonra alman lazim.
bana prenatal disinda demir verdiler (ama daha onu konusacagim ebeyle) magnezyum falan vermediler (henuz?).
kesinlikle, cogunu deneyip en iyisini bulmaya calissam basedemem, dr da bir brand onermedi acikcasi. ya bu rainbow light reviewleri vb de cok guzel, natural olmasi da super ama buyuk ki cogu buyuk sanirim. bitince minikleri deniyim bir de. amazondakilerde expiration date sorunu olmaz galiba, target'ta minikleri yoktu.
Prenaissance plus oral capsules.Receteli vitamin.Doktora gittigin zaman yazdir silgicim.Refill yapiyorlar dogurana kadar bittikce gidip aliyorsun eczaneden.Bana bu vitamin cok iyi geldi.Hem kolay yutuyorum,bulanti yapmiyor en onemlisi enerjik yapiyor.Ben kendimi bu vitamine baslamadan cok yorgun hissediyordum inan bana gecti.
Ben recetelileri hic bilmiyorum mesela, sadece over the counter olanlara bakabildim cunku. Ben de ebeye sorayim bakayim tavsiye ettikleri receteli bir seyler var miymis :)
Eki Görüntüle 450383 bu iste kucuk haplarin boyutu, bir quarter ve bir penny arasinda, boyu bir penny capi kadar falan. yakindan cektim, gozune buyuk gorunebilir, yanindaki cisimlerle karsilastir :)
Eki Görüntüle 450383 bu iste kucuk haplarin boyutu, bir quarter ve bir penny arasinda, boyu bir penny capi kadar falan. yakindan cektim, gozune buyuk gorunebilir, yanindaki cisimlerle karsilastir :)
Kokocum doktor bana iki cesit sample vermisti.Bir tanesi mideme iyi gelmedi digerini denedim cok memnun kaldim.Bunun disinda ekstra almam gereken vitamin vami diye sordum.Doktor "hayir bu yeterli sadece hic ihmal etme hergun al "dedi.Gunde 1 kere 1 kapsul.Mideyide yormuyor.
tesekkurler zahmet verdim sana da aksam aksam, kesinlikle daha ufak.. bunu da deneyebilirim, esra'nin tavsiye ettigi hapi da yazdiriyim gittigimde deniyim en azindan bir sure. mide sorunu yasamasam katlanicam ama daha da zorlastiriyor haplar. ya da ben sıkıntıya hala gelemiyorum bilmiyorum.
Bana doktorum 3 ayrı markanın 5'er günlük kullanım paketlerini verdi.Hangisi midene iyi gelirse onu yazarım dedi.Şu ana kadar denediklerimin hiçbirinde sorun olmadı çok şükür.Bir markanın paketinde 2 ayrı kapsül var,biri omega-3 müş.Ama diğerleri de omega 3 içeriyor dedi doktor,anlamadım
Benim bugüne kadar hiçbir ağrım olmamıştı ama bugün bir sancı işyerinde zor dakikalar yaşattı bana, hafif açık bir kahverengi akıntı oluşmuş.Korktum çokİşyeride cuma-cumartesi çok yoğun oluyor,malum millet oynamaya geliyor.O slot machinlerin arasında tedirgin saatler yaşadım.Şu an daha iyiyim ama devam ederse doktora danışmam gerek sanırım.İnşallah herşey yolundadır.
Marlincim gecmis olsun oncelikle. her turlu renkli akintida bence doktoruna danis, isin de yorucu sanirim yani hep ayaktasin anladigim kadariyla. bundan da bahset, belki dinlenmen gerekebilir. ihmal etme doktora danismayi ve kafana takma bisey olmaz ins.
Bana doktorum 3 ayrı markanın 5'er günlük kullanım paketlerini verdi.Hangisi midene iyi gelirse onu yazarım dedi.Şu ana kadar denediklerimin hiçbirinde sorun olmadı çok şükür.Bir markanın paketinde 2 ayrı kapsül var,biri omega-3 müş.Ama diğerleri de omega 3 içeriyor dedi doktor,anlamadım
Benim bugüne kadar hiçbir ağrım olmamıştı ama bugün bir sancı işyerinde zor dakikalar yaşattı bana, hafif açık bir kahverengi akıntı oluşmuş.Korktum çokİşyeride cuma-cumartesi çok yoğun oluyor,malum millet oynamaya geliyor.O slot machinlerin arasında tedirgin saatler yaşadım.Şu an daha iyiyim ama devam ederse doktora danışmam gerek sanırım.İnşallah herşey yolundadır.
Tesekkur ederim Melegim :)) insallah boyle devam eder.Etmezsede napalim emzirirken veririz dimi :)) Saglikla gelsinlerde .
Ya iste butun vitaminleri mineralleri 1 hapa sigdirmaya calisinca haplar buyuk olmus o senin aldigin versiyonda, yazmistim boyu buyuk yutmakta zorlanabilirsin diye(( tuh! Benimkilerin boyu cok daha kucuk. Gunde 6 hap aliyorsun (4 degil) ama nasil aldigin sana bagli. gunde iki kere 3 tane ya da uc kere 2 tane alabilirsin, ben iki kere 3 aliyorum. bir sabah kahvaltidan sonra 3 tane aliyorum, bir de ogleden sonra. (gece yatmadan almak cok iyi olmayabilir cunku mide faaliyetleri yavasliyor ve vitaminin cozulmesi daha zor olabilir.) unutmamak icin soyle bir sey yapiyorum: bir kapali plastik kutum var, ona aksam 6 hap koyuyorum, once ucunu daha sonra da diger ucunu iciyorum. Hani ogleden sonra "ya ben vitaminlerin hepsini ictim miydi?" diye kafama takilirsa cevabi hazir. aksam iste ikinci postayi icince, ertesi gun icin 6 tane yerine koyuyorum. Arkadasin biri telefonunda bir sabah 10a bir aksam 4e alarm kurmustu, ona gore aliyordu, ben gerek duymadim. Bence kucuk haplardan al, sasirmazsin, daha rahat yutulduklari bir gercek.
bu kapsul seklinde olanlardan kullanmistim daha onceden (ama Esra'ninkiyle ayni marka degil herhalde, benimki mor degildi), midemi cok kotu yapmisti. keske boyle 5li 10lu deneme boylari olsa, aliyorsun 30 gunluk paket, miden kotu olsa ya da yutamasan elinde kaliyor.
Selam..
Mide bulantilari icin onerileriniz var midir hanimlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?