- Konu Sahibi citaknuray
-
- #1.241
yaaaaaaaa, ne guzellll, ben de istiyorummmm!!! en merakla bekledigim sey o. hep diyorlar kelebek gibi kus kanadi gibi bir his oluyormus onceleri. ne guzeldir kim bilir :))))
basladi evet sigortam marlincim, yani 3lu yaptiricam sanirim. doktorla konusucam haftaya. ben birini yapinca birini yapmiyoruz gibi bisey duymadim, acaba eyaletler arasi degisen bisey mi bilmiyorum. ben de 35 altiyim, bakalim 4lu yapacaklar mi. insallah sonuclar guzel cikarda hepimizin hic gerek kalmaz. 20. haftada detayli ultrason varmis bir de, burada okumustum bende.
bu arada kandiliniz kutlu olsun.
Gece gece sayfayi okuyunca aciktim yahu:)) hamaratlar cok aramizda, ben bu konuda tembelim ya;pasta borek isinden pek anlamam.Kirk yilda bir yaparim:)ama sanki evde kalinca sikintidan girisecem gibi bu tariflere...Esracim ne kadar guzel ya,ben de bir an once o hissi yasamak istiyorum.Daha zamanimiz var bizim tabi ama merakla bekliyoruz iste.
Silgicim bana sadece 2li yaptilar, 3lu yapmayacagiz dediler.Oysaki ben yapsinlar istemistim.Birini yapinca digerini yapmiyoruz dediler anlamadim walla.Sadece 3lu yerine alpha diye bir kan testi yapacaklar sanirim ama ondan da emin degilim.35 yas ve uzeri olursa test asamalarinin hepsinden geciyorsunuz falan dediler.Acikcasi bir ara kafama taktim hayir 3luyu de istiyorum diye ama bilmiyorum haftaya kontrollerim var,yine sorarim.Senin sigortan basladi sanirim; sen 3lu mu yaptiracaksin.Insallah tum test sonuclari herkesin cok guzel cikar.
he he :)) cok alemsin ya.. canan senden kacmiyor. ben seni daha once bulsaydim sen kacardin benden haberin yok. o yuzden sukret haline....
bi pastane pogacasi tarifi gecen ben internetten buldum bi deneyin isterseniz cok yagli geldi ama ben sevdim. sicak sicak...
1 paket oda ısısında margarin
1 tatlı kaşığı maya
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta(bir sarı üstüne)
2 çorba kaşığı şeker(şekerli tadı severseniz 2 çorba kaşığı daha ilave edin)
İçi içineynir+maydonoz
lık sütte maya ve şekeri karıştırıp kabartın.Bir kaba margarin,tuz,sıvıyağ,yumurta ve sütlü mayayı ekleyin.Unu da azar azar
ekleyin ve oldukça yumuşak bir hamur yapın.Ceviz büyüklüğünde hamur yapın ve içine peyniri koyun.Yağlanmış tepsiye
dizin.Üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pişirin.
tebrik ederim. daha siki ve kuvvetli tekmeler yemen dilegiyle :))))
Ayy dimi silgicim buyudu kereta :))) Benimde 16. Haftaya kadar sanki gecmemisti.Hergun hesapliyordum.Simdi gunler su gibi geciyor sanki.Az kaldi seninde .Cok sevindim sigortanin baslamasina bu arada.
Ben de 20.hafta detaylı ultrason ve cinsiyet öğrenme randevusunu aldım.Benim gittiğim yerle alakalı sanırım test olayı ama bir başka doktora daha teyit ettirdim, 2li testin sonucu iyi çıktıysa doktorun gerek görmüyorsa boşver 3lüyü demişti.Bana göre fazla rahat geldiler:)) aslında böylesi daha iyi ama tedbir işte.
Canım senin de ve tabiki herkesin kandili kutlu olsun.Allahım hepimizin yavrularını sağlıkla kucağımıza almamazı nasip etsin.Tüm bebekler sağlıkla doğsun:) Bir de herkesin gönlünden geçen ve hayırlısı olanı versin cinsiyet için:))
ben 12de takili kaldim sanki hep, gecmedi bir turlu gunler. umarim dedigin gibi artik hizli gecer, bebeklerimiz ve biz saglikla atlatiriz bu sureci. sonrada buyuturuz biraz rahatlariz falan, ruya gibi yaa o gunleri goruruz insss :))
benim doktorum da cok rahat, yani 3lu test vaktim geliyo ama randevu al vb demedi, 20. hafta ultrasonu icin dahi bisey soylemedi. ona kalsa hicbirini yaptirmama gerek yok. burada yazilanlardan yola cikarak kendi kendime plan yapiyorum. umarim hastaneden randevu konusunda sorun yasamam ki hic biri icin tarih almadim. biz mi panigiz acaba, onlar mi cok alisik bu tepkilere bilmiyorum :)
kan testi icin tarih almakta zorluk cekmezsin, yapilan bir sey yok sonucta, lab'e gidip kan veriyorsun, oluyor bitiyor. nt screening (ense kalinligi ultrasonu) icin tarih vermeleri gerekir, ama sanirim onun icin en fazla 13+6 olman gerekiyor, daha buyukse yapmiyorlar. orada sıkıntı olabilir.
Benim sinir oldugum bu testler konusunda cok fazla anne yasina gore tepki vermeleri. 35ten buyuksen bir panik, bir "aman aman sakin ihmal etme" durumlari, 35ten gencsen "amaan, yapmasan da olur, bosveer!" tabii ki bu kromozomal bozukluklar bir yastan sonra daha olasi oluyor ama butun 35ten buyuk kadinlarin cocuklari downs degil, 35ten kucuk kadinlarin cocuklarinda da hic gorulmuyor degil. sakin sakin, yasa bakmadan opsiyonlari sunsalar, anneler karar verse ne guzel olacak. Sikayet etmeyeyim, benim kendi deneyimimde gayet sakin, bilgilendirici, sadece secenekleri sunan, oyle ya da boyle telkin yapmaya calismayan bir tavir gordum. Ama burada da turkiye'de de cok garip hikayeler okuyorum, kadinlarda bir panik bir endise ya doktor "eyvah eyvah" dedigi icin ya da doktor "bosveer" dedigi icin. En iyisi kadinlarin kendilerini bilgilendirmeleri anacim, bildigin zaman catir catir talep edebiliyorsun istersen ya da bosuna korkup paniklemiyorsun.
3lu test icin ultrason yok diye biliyorum, 2liyi zaten kacirdim. nt screening derken bundan bahsediyosun sanirim. aslinda senin yazdigina gore 13+6 olmadim hala, belki yaptirabilirdim ama hastane due datemi sorunca haziran sonu gibi bir tarih verdi son gun olarak 2li icin, dolayisiyla yaptiramadim. ultrasona gore hamileligim 1 hafta onde, bende doktorun verdigi tarihi soyluyorum. aslinda su alttaki ticker son adet tarihime gore dogru olan. karmakarisik oldu yani benim tarih hesabim, dr.a gore gidiyorum simdilik. bu arada ilk kontrolde yapilan kan testleri faturam geldi 1500 dolara yakin. 2liyi de yaptirsaydim ucardilar baya sanirim.
kesinlikle kendimiz galiba biseyleri takip etmeliyiz, talep etmeliyiz durumumuza gore. ben tum testleri yaptirmak isterim tabii ki ama bilemiyorum zaman ne gosterir.
Aynen katılıyorum sana Kokopelli...Bir dayatma olmadan, seçenek sunarak ve tabiki yönlendirerek bu süreç geçse daha iyi olur.Şimdi bir yazı okuyordum Tr'de hamileler ultrasona 11 kere falan giriyormuş, Abd'de bu sayı en fazla 5-6 kereymiş.Ayrıca Tr'de tıbbi zorunluluk olmadıkça sezeryan olmayacakmış,ama kadının normal doğumdan korkması da tibbi zorunluluğa girecekmiş.Yani aynen devam edecek:) Ama Türkiyede bu duruma kendimde şahit oldum, kuzenim normal doğumu çok istiyordu, doktoru ona şu gün geleceksin ve illaki o gün doğuracaksın dedi.Hastaneye o gün bugün doğurmaya gidiyorum diye çıktı.6-7 saat bekledi açılma olmadı ve doktor isterseniz bekleyin ya da sezaryen yapalım dedi. Doktorun söylemi hani çok bekleyebilirsiniz isterseniz sezaryen yapalım bir an önce olsun gibiydi.Ve kuzenim de dayanamadı ay bir an önce doğurayım dedi ve girdi sezaryene.Sonrasında dikiş ağrılarından keşke normal doğursaydım dediğinde sen normal doğumu bundan daha mı acısız olacak sanıyordun diyen bir doktor.
Yani bebeişlerimiz önce Allah'a sonra doktorlara emanet,umarım hepimiz iyi doktorlara emanetizdir.Ben hiçbirini tanımadığım için hep endişe yaşıyorum,yabancı bir yerde olmanın getirdikleriyle beraber.Gerçi kendi ülkemde de olsaydım örneklerde olduğu gibi yine belki ne kadar güvende olacaktım bilinmez
Ha bir de unutmusum, hatirladim yazayim. netflix streaming'iniz varsa "the business of being born" diye bir belgesel var, onu izleyin. dvd olarak da bulunabilir saniyorum. bayagi enteresandi, ebeyle, suda, evde dogal dogum yapan kadinlari gosteriyor (kotu etkilenecekseniz erken izlemeyin, doguma 1-2 ay kalana kadar bekleyin). amerika'da da bir sezaryen endustrisi var, o konuda bilgilendim. bir an once dogsun diye induce ediyorlarmis, induce edilince epidural sart oluyormus, epidural olunca iyi ikinamiyormussun, sonra hop sezaryen. bilgilenelim ki gereksiz induce etmeye kalkisirlarsa direnebilelim, gerceten gerekli olup olmadigini sorusturalim. sirf yatak bosalsin diye ben niye induce edileyim degil mi?
induce edilme derken?
benim placenta asagida su an, yukari cikmazsa malesef sezeryan yapilicak mecburen. normal dogum isterdim cok. amerikadaki dogum olayinin daha iyi oldugunu duyuyoruz da turkiye'de de cok guzel hastaneler var, benim tedavi icin gittigim hastane cogu yonden iyiydi mesela. tabii bir ara capaya kontrole gittim, korkunc bir manzara vardi. Allah oralara gidenlerin de yardimcisi olsun. hala insana yeteri kadar deger verilmiyor malasef. buralardaki hastane ortamini da hic bilmiyorum, denildigi gibi iyidir umarim.
ben de arada tlc'de "a baby story"i izliyorum, agliyorum filan izlerken. korkudan sanirim :)))
Hehe, dusunsenize, belki seneye bu zamanlarda burada "Emzirsem de gitmiyor gobek" falan diye sikayet edecegiz. Ben yine "hic egzersiz yapamiyorum" diye dirdirlanip kicimi kaldirip egzersiz yapmayacagim muhtemelen :)
Ben sikayet ediyorum valla bir turlu gitmiyor kilolar, egzersiz yapmaya zamanim olmuyor gerci cocukla hasir nesir olunca biraz egzersiz gibi oluyor sankibenimkide fakir avuntusu , yedigim birsey de yok oyle aman aman nasil gitmiyor bu kilolar anlamadim:44:
Ben sikayet ediyorum valla bir turlu gitmiyor kilolar, egzersiz yapmaya zamanim olmuyor gerci cocukla hasir nesir olunca biraz egzersiz gibi oluyor sankibenimkide fakir avuntusu , yedigim birsey de yok oyle aman aman nasil gitmiyor bu kilolar anlamadim:44:
Eki Görüntüle 458239
Iste benim gobegim. Yukaridaki 4 hafta oncesi, alttaki bu sabah. Fotografta farkediyorum ki gobek sismesinden cok bir bel kalinlasmasi olmus :))
Yalniz her hafta ayni kiyafetle fotograf cektirmeye tee ne zaman basladigimda yanlis kiyafet secmisim. Bu yoga taytinin bel kismi lastikli ama pek esnek degil, bastiriyor yani karni iceri dogru. O yuzden karnin alt tarafinda da bir miktar sisme olsa da spandex icindeymis gibi gorunmuyor!
Bu arada bugun seyi hatirladim: overstock.com var, gecen kimdi online site soruyordu. overstock'ta da baby kismi var, hesapli seyler cikabiliyor, bakmak lazim!!
Eki Görüntüle 458239
Iste benim gobegim. Yukaridaki 4 hafta oncesi, alttaki bu sabah. Fotografta farkediyorum ki gobek sismesinden cok bir bel kalinlasmasi olmus :))
Yalniz her hafta ayni kiyafetle fotograf cektirmeye tee ne zaman basladigimda yanlis kiyafet secmisim. Bu yoga taytinin bel kismi lastikli ama pek esnek degil, bastiriyor yani karni iceri dogru. O yuzden karnin alt tarafinda da bir miktar sisme olsa da spandex icindeymis gibi gorunmuyor!
Bu arada bugun seyi hatirladim: overstock.com var, gecen kimdi online site soruyordu. overstock'ta da baby kismi var, hesapli seyler cikabiliyor, bakmak lazim!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?