Amerika'da Hamilelik



Evet canim tam 16.hftamda oldu.Insallah sonuclar iyi cikar ama amniyo olman gerekirsede endise etme sadece yapacak doktorun bu konuda cok iyi bir doktor olmasina dikkat et.
Ben de senin gibi cok endiseliyimdim ama olunca bu mu? oldum.O kadar kolay ve cabuk bittiki.Doktorum bu konuda cok iyiydi.
Insallah gerek kalmaz.
 

simdiden moral bozmak olmaz.Allahin izniyle hic bir sey cikmadan guzel haberleri alcaz.

senin yasin kacti. bazen bosuna pimpiriklendiriyorlar insani. bizim doktorun bize yaptigi mesela. kac haftam goz yasim gitti uzulerek.

oranlari onu bunu herseyi bosver. karnindaki bebek hic bir seyi takmadan kendi kendine gelisimini tamamliyor. bu durum bana enteresan geliyor. hic bisi umrunda degil tek hedefi gununu beklemek ve sirasiyla intizamli ve muhtesemguzellikte mucuzevi sekilde buyumek..

bebeklerimiz Allaha emanetler. korkmayalimm.
 
selam kizlar

ben haftaya saliya doktoruma randevu aldim.. 6+3 oluyoruz o zaman insaallah.. bi bakalim ne var ne yok
 
epilasyon aleti zararli mi sizce? okudum da zararli vb yazmislar. siz nasil hallediyosunuz?

Silgicim epilasyon aleti neden zararliymis? Salonlarda yapilan lazer epilayon zararlidirda evde kullandigimiz makinenin zarari olmaz diye dusunuyorum ben.Bende de epilasyon alei var ama arada bir kullanirim.Canim cok tatli benim :) ondan dolayi.Ben birde cok tuylu degilim acikcasi jilet kullaniyorum hamileligimden beri.Tuylerim hamilelikte daha bir azaldi sanki.

Agdayi bilemicem.Zararli olabilir mikrop kapna acisindan.Ben bir defa Tr.de agdadan mikrop kapmistim.Kasigimda kocaman beze cikmisti agdadan sonra.1 kutu antibiyotikle gecmisti.
Benim oturdugum yerde agda salonlarinin hepsinde agdayi yapanlar Cinliler.Ben acikcasi onlarin cok hijyen olduguna inanmiyorum.Manikure gidiyorum ama kendi manikur aletlerimle.Asla onlardan birsey kullanmiyorum.

Epilasyonu doktoruna sor Silgi cim.Zararli derse artik jilet
 
Hersey yolunda olucak insallah.Sen biraz fazla stres yapiyorsun sanada bebegede yazik.Olumsuz dusunme hep olumlu dusun.Gor bak doktorda sana hersey yolunda dicek.

insaallah esracim saol

zaten onun icin doktora gitmek istedim normalde beklemekti niyetim.. herseyi kafaya takiyorum.. stres yapiyorum.. zerre huzurum kalmiyor.. doktorumda cok rahat, sakin bir kadin ki bana oyle lazim.. bi bakalim ne var ne yok mus
 
Sagolun kizlar, bu endiseleri ancak siz anlarsiniz. Valla kendime inanamiyorum. Rasyonel olarak bunun sadece bir olasilik oldugunu, hastanenin bunu "pozitif/sorunlu" bir sonuc olarak bile gormedigini, 1/110 ds riski varsa bebegin 99%den buyuk bir ihtimalle normal oldugunu soyledigini falan telkin ediyorum kendime ama zaten ota b.ka agliyordum biliyorsunuz, simdi de aglamayi durduramiyorum. Hamileligin basindan beri bir kaybetme korkusu vardi, bu yasta (canan: yasim 37) zar zor hamile kalmisim, buna bir sey olursa yine basa donmeyi, yine o tedavileri vs. yuregim kaldirir mi diye bir korku. O korkuyu bastira bastira, gormezden gele gele 1. trimestri bitirdik, dusuk riskimiz minimuma indi. Tam rahatlayacakken bu. O korku basvermek icin firsat buldu sanki bu haberle, kendime soyledigim, sizden duydugum pozitif seyleri bastiriyor. Boyle bir tepki verecegimi asla tahmin edemezdim, hamile kafalari iste bunlar, nereden bileyim? Ben cok rasyonel bir insanimdir halbuki, bebelere istatistik ogretiyorum ben, hale bak! :) Boyle olacagimi bilsem direkt Esra gibi yapardim. Olur da ikinciye sira gelirse test mest yaptirmam daha, orasi kesin :) Simdi yine bu korkularimi bastirmaya calisarak bu ayin sonunu getirmeye calisacagim. O arada da bizim hastanede kim yapiyormus amniyolari, tecrubeleri nasilmis onu ogreneyim. Daha onceden sordugumda iki perinatolojist var onlar yapiyor denmisti, detay ogreneyim. Boyle iste kizlar, sanirim gunun gerisini kafami dagitmak icin bir seyler izleyerek gecirecegim, bekle beni netflix :))
 
Son düzenleme:

Doktora gitmek stresini azaltacaksa cok iyi dusunmussun.Git bebisinin guzel haberlerini al ama sonra yine stres yapma.Cok haklisin endise etmekte basindan kotu bir tecrube gecmis ama streste insani yer bitirir.
Olumlu dusunursen inan bana hersey olumlu olur.Icini ferah tut bebisini Allah a emanet et.Baskada birsey dusunme.
 

Kokucum hiiiic endise etme lutfen.Dedigim gibi insallah gerek kalmaz ama sonuclar seni tatmin etmez amniyo yaptirmak istersende inan bana igne vurulmak kadar kolay bir islem.
Hic birsey olmayaca Allahin izniyle.Biz kizimla sana dua,sans yollayacaz :))
 

benim yazilarindan okudugum kadariyla sen guclu bir kadinsin. kotu dusunceleri kafandan silip uzuntusuz yoluna devam et. bizleride her seyden haberdar et.

valla ben burda olumsuz bisi okudugumda iyi haberi alana kadar aklima takiliyor.
 

ben de oyle dusunuyodum ama elektrikli oldugu icin zararliymis, gerci kullanmaya basladim. sonucta bir suru elektrikli sey kullaniyoruz. lazer evet zararli, yaptiriyodum biraktim onu. galiba dedigin gibi jilete talim :)

kokocum iyisindir umarim.
 

Hehehe, dun sabahatan Lara'nin ahinin tuttugunu biliyoruz, duasi da tutar kesin :))
 
ben de oyle dusunuyodum ama elektrikli oldugu icin zararliymis, gerci kullanmaya basladim. sonucta bir suru elektrikli sey kullaniyoruz. lazer evet zararli, yaptiriyodum biraktim onu. galiba dedigin gibi jilete talim :)

kokocum iyisindir umarim.

iyiyim silgicim, sagol. diger test sonuclarina kadar bunu dusunmemeye calisiyorum. babycenter'in muhabbetli kisimlarinda gozume takilmisti iste risk soyle buyuk dediler bebegimiz sapasaglam cikti/dogdu hikayeleri var girla. eh, mantiken de yuzde 1 risk bile yuzde 99 normal bebek demek. aklima gelince boyle dusunmeye calisiyorum. umarim sonunda guzel sonuc alip rahatlarim.
 
benim yazilarindan okudugum kadariyla sen guclu bir kadinsin. kotu dusunceleri kafandan silip uzuntusuz yoluna devam et. bizleride her seyden haberdar et.

valla ben burda olumsuz bisi okudugumda iyi haberi alana kadar aklima takiliyor.

Bende de oyle oluyor, senin bebisin kalp sorunu ihtimali cikinca hep aklimdaydi, buradaki arkadasa falan anlattim, beraber guzel sonuc alirsin diye diledik. Ay sonuna kadar sonuclari alip insallah hem kendim rahatlayacagim hem sizi rahatlatacagim.

Sonuclar demisken Esra sana yine bir amniyo sorum olacak: Sen amniyoyu olduktan birkac gun sonra sonuclar temiz kiz olacak demistin. Bunlar erken sonuclar mi kesin sonuclar mi. Amniyo sonucunu ne zaman ogreniriz diye bakindim da, once bir "early results" cikiyor, sonra kromozomlari uretip analiz ederek cikan kesin sonuclarin cikmasi 3-4 hafta buluyor gibi seyler okudum, biraz kafam karisti, deneyimliye sorayim dedim :))
 

Early ruselts ayni hafta veriliyor kokocum kesin sonuclar 10-14 gun icerisinde.Beni 12.gun aradilar kesin sonuc icin.Tr.de sonuclari cok gec veriyorlar. 3 haftayi buluyormus hatta geciyormus.
Arkadasimda bu sene amniyo olmustu.Sonuclari 2 hafta dolmadan almisti.
Sen istersen sana early ruselts veriyorlar.Ben talep etmedim.Cunku biliyorum kendimi aklim karisicam.En iyisi bekleyip kesin sonuclari almak dedim.
 
Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.İşe dönüş ilk günden çok yorucu olsa da, evde tüm gün kendimi dinlemekten çok iyiydi..Kokopelli inan bende çoğu şeyi kafasına takmayan biriyken şimdi nasıl böyle herşeyi kafamda bu kadar kurcalıyorum bilmiyorum.Benim ikili sonuçlarının aynı gün normal olduğunu söylediler, oranları telefonda söylediler ama ben anlayamadım.Hastaneye gelirseniz sonuçları alırsınız dediler.Hemen gidip almak istedim aslında ama haftaya doktor kontrolüm var zaten diye bekledim.Kendimi biliyorum sonuçlara normal demelerine rağmen ben araştırıp oranlarda kesin birşey bulacağım için kendime dert edinmeyi erteledim.Ayrıca bana 3lü yapmayacağız sadece alpha testi falan yapacağız demişlerdi.Şimdi ben ikilinin sonuçlarını görüp araştırıp kendi başıma 3lü yü olayım diyorum bir lab.gidip.Yani bazen o kadar kuruyorumki anlatamam.Sonra da bir rahatlatıyorum kendimi o dertli kadın profilinden sıyrılıp kaçıveriyorum.Seni çok iyi anlıyorum.Ama inanıyorumki fazla emin olmak için yaptığımız herşey bebeklerimizi düşünerek yapılan eylemler.İnşallah hep güzel haberler alacağız.
 

Kokopelli hic dusunme bile 110 kisiden ancak biri oluyormus, buna sebeb olan yasindir buyuk ihtimal bu yuzden hic takma kafani , insan bu donemlerde hassas olabiliyor ama bir cok seyi sevdiklerinle paylastikca azaliyor endise ancak bu sekilde rahatliya biliyor insan bu yuzden paylasman cok guzel, senin en iyisini diliyorum ins bu test sonucunda iyi cikacak

selam kizlar

ben haftaya saliya doktoruma randevu aldim.. 6+3 oluyoruz o zaman insaallah.. bi bakalim ne var ne yok


Hayirli haberle donersin ins,
 
Bugun kizlar emlaccinin elime tutusturdugu adresteki eve bakmaya gittim, o neydi oyle evin ici pislikten gozukmuyor burasi cok pis dedim evin sakinleri yuzume bom bom baktilar sanki uzaydan gelmis gibi hissettim kendimi, bu yabancilarin temizlik anlayisina deli oluyorum yaa neyse benim oglanda sevmedi cok mizmizlandi bende dedim hadi kizim nas nas burdan ufaktan cik bu ev yaramaz!
Esracim senin ev isi nasil gidiyor, bu arada canan da ariyordu buldu mu acaba , ben 2+1 soyle temiz ve bahceli bulursam atlayacam, hayirlisi artik
 

Iyyy. Vaktiyle ben ev bakarken oyle felaketler gordum ki. Foreclosure olmus, banka evden cikartmis insanlari diyelim. Tamam zor durum, insan gicik olur bankaya falan ama bunlar evden cikarken bilerek evin icine etmisler. Pembemsi renkli halilara camasir suyu dokenleri mi istersin, duvarlari kapilari bile bile gocerteni mi. Pislik zaten girla.

Londra'da yasayan bir arkadasim vardi vaktiyle, 1 oda 1 salon ufacik daireye ne paralar veriyordu. Buzdolabi olarak bir tane minik tezgah alti buzdolabi vardi sadece evde dusunun, dondurucusu falan yok. Pahali bir sehir, hele de merkeze yakin yerleri. Kolay gelsin sana melegim.

Ev arayan herkese kolay gelsin. Seneye bu zamanlar biz de o durumda olabiliriz, bakalim zaman ne gosterecek.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…