Amerika'da Hamilelik

Ben de hala bakiyorum canim.Kimisi dedigin gibi pislikten gecilmiyor,kimisinin mutfak dolaplari yok denecek kadar az kucucuk mutfak,kucucuk banyo.GUzel olanlarda cok pahali.
Daha bebisin gelmesine var diye agirdan aliyorum.Hemen karar vermek istemiyorum.Icime sinsin istiyorum.Bebek gelince bir daha tasinma derdim olmasin.
Insallah buluruz icimize sinen soyle guzel bir ev :)

Ayy koko sanki beni tarif etmissin, senin arkadasin ben olmuyum :) bizimde buraya ilk tasindigimizda buzluk yoktu sonra istedik adilar ve camasir makineside yoktu onu extra haftalik kiraya 2 pounds ekleyerek aldirttik , evt merkeze yakin hatta biraz ana yola yakin bile olsa pahali , ne bicim paralar gidiyor valla yazik icim ciz ediyor

Herkese güzel bir haftasonu dilerim..

Canim seninde guzel olsun ins. biz kotu basladik, aslinda bebek dogdu dogali esimle aram nane limon cok defasinda kopma noktasina gelip duruyoruz, hayirlisi olsun ins, dua edin kizlar cok zor bir donemden geciyorum

Herkese güzel bir haftasonu dilerim..

sagol marlin, sana da guzel haftasonlari..

Canim seninde guzel olsun ins. biz kotu basladik, aslinda bebek dogdu dogali esimle aram nane limon cok defasinda kopma noktasina gelip duruyoruz, hayirlisi olsun ins, dua edin kizlar cok zor bir donemden geciyorum

Allah yardimcin olsun, bebekli hayata alismada ciftler hep zorluk cekiyormus. Biraz buyudukce isler yoluna girer ins. Bozma moralini lutfen..

İnşallah canım mutlu huzurlu günlerinize yeniden kavuşursunuz.Sen bebekle ilgileniyorsun,sürekli onlasın ya birbirinize karşı eskisi gibi olamıyor olabilirsiniz.En kısa zamanda bu zor dönemi atlatırsın inşallah

Son düzenleme:

bizz baska eyalete tasinacagimiz icin secenegimiz yoktu. internetten arastirdik. bir yerle anlastik iste. kontrat asamasindayiz. baska caremiz yok. benim tercihim cmasir makinesinin evde olmasiydi. .1 yillik mecburen bu sekilde yaptik. gitcez gorcez begenmezsek kapora yancak ama tasinmiycaz. gerci baya iyi bi yerde ve pahali tuttuk napalim secenek yok:))
persembe gunu gidiyoruz. yorumumu ozaman yaparim sizlere. ins begeniriz.

ben bu erkekleri anlamiyorum ya.. umarim hersey eskisindende guzel olur. zaman zaman oluyor boyle seyler .sen bebegine bak bosver. hersey olacagina variyor sonunda.

ben ogrenciyken oturdugum yerlerde devamli camasir odasina camasir tasirdim, git gel sinir olurdum. Dedim mezun olup is guc sahibi olursam icinde makinesi olmayan ev tutmam. Buyuk konusmamak lazim tabii ama sukur simdiye kadar (bir 3 ay disinda) makinesiz evde oturmadim. Makine oldu mu otomatikman kira daha pahali oluyor ama deger. Nefret ediyorum sepet sepet camasir in asagi at, cikar kurutmaya at su bu. Elalemin gelip makina bosaltmak icin senin camasirlarini cikartmasi falan -bu olmasin diye saat tutar bitmeden inerdim basina. Tabii mecbur kalinca oluyor oyle, uzaktan gormeden ev tutmak zorunda kalmak da zor. Insallah begenirsiniz evi, hemen yerlesebilirsiniz. Bebek dogunca bir portatif camasir makinesi alirsiniz olmadi, bizim arkadaslar oyle yapmislardi. Ufak oluyorlar, kucuk kapasiteli falan ama gayet de guzel yikiyor, bebe kiyafetlerini sik sik yikamak icin ideal. Bir yerlesin de dusunursunuz bu ihtimali de.

Bu tasinma, ev arama muhabbetleri simdiden icimi karartiyor, gelecek seneki tasinma ihtimalini dusununce. Hayirlisi, her seyin hayirlisi.

Cocuk sahibi olmak evliligi test ediyor resmen, umarim bu donemi atlatir iliskiniz guclenmis bir sekilde cikarsiniz. Hamilelikte bile baslayabiliyor sorunlar. Bizim hormonlar zaten alip basini gidiyor, bazilari ilk haftalardan daha sinirli insanlar oluyor. Eslerin bizim hislerimizi yasadiklarimizi anlamalari cok zor, hayatlarinda boyle bir tecrube yasamiyorlar. Anlayisli olabilmeleri icin gercekten yuksek derecede empatili, duyarli, hassas kisiler olmalari gerekiyor ama cogu oyle degil. Ha, kazmalar demiyorum ama normalde sorun olmayacak empati seviyeleri hamilelikte, dogumdan sonra yetmiyor iste. En ise yarayabilecek sey iletisim kanallarini acik tutmaya calisman, cok kirilsan da konus, kendi hislerini, icinden gelenleri, yasadiklarini paylas sakin sakin. Ahmak degilse biraz anlar, anlamaya calisir en azindan. Kolay gelsin, zor isler bunlar.

Insallah en kisa zamanda sorunlari cozersiniz canim.

Ben yine sabahtan attim kendimi yollara fittir fittir o mall senin bu mall benim gezdim durdum ta ki belime agri girene kadar.
Kendime birseyler almak icin cikmistim yine dayanamadim Lara'ya bir kac parca bisey aldim.Guya 7. Aydan once almayacaktim.Kizlar o kadar minik ve tatli seyler varki insan dayanamiyor.Allah hepimize aldigimiz kiyafetler saglika giydirmeyi nasip etsin insallah.
Simdi yazliklarda indirim var diye 6-9 ay aliyorum seneye yaz icin.Cocugumun daha 0-3 ayi yok :)) ben 9 aylik icin aliyorum:) Napiyim hem coook iyi indirim var %70 e varan hemde kisliklari daha cikartmamislarki 0-3 ay icin alayim.

Bu arada yakininizda H&M varsa ugrayin derim ben.Cocuk reyonunda hem indirim var hemde made in Turkey bir cok urun.Melegim34 soylemisti aklimda kalmis bugun gittim:)) Tesekkur ederim Melegim.Made in turkey yazilarini gordukce ben bir sevin bir sevin :)))

esra cicileri giule gule kullansin bebegin :) cinsiyeti belli olsa da ben de alsam yaa, gap'a bakip bakip cikiyorum. newborn mu alsak bi de onu bilmiyorum. haftaya ins doktor soyler biseyler.
1400 veriyoruz biz sadece kiraya.

esra cicileri giule gule kullansin bebegin :) cinsiyeti belli olsa da ben de alsam yaa, gap'a bakip bakip cikiyorum. newborn mu alsak bi de onu bilmiyorum. haftaya ins doktor soyler biseyler.
1400 veriyoruz biz sadece kiraya.

Tesekkur ederim Silgicim.Insallah ogrenince cinsiyeti sende baslarsin bebisine ciciler almaya :) Simdi hic kislik yok onun icin 0-3 ay alamiyorum daha.Newborn cok almicam ben cunku cok cabuk buyuyorlar .Burada da 2 oda 1200 -1400 arasi degisiyor.Tabi her yerde oldugu gibi town a gore degisiyor burada da. $900-1000 var ama oralardada oturmak istemiyoruz cok guvenilir degil.Benim simdi oturdugum yer cok guvenilir ben kapimi bile kitlemiyorum bazen.KOmsularimda oyle.Hic olay olmaz.Herkes birbirine cok saygili.Yine bu town da bulurum insallah.

Canimsin ya ufakta olsa yararim olmus ne mutlu bana, ins hayrini gorun tum aldiklarinin, Lara bebegimiz guzel guzel giyinir

Allah yardimcin olsun, bebekli hayata alismada ciftler hep zorluk cekiyormus. Biraz buyudukce isler yoluna girer ins. Bozma moralini lutfen..

ben bu erkekleri anlamiyorum ya.. umarim hersey eskisindende guzel olur. zaman zaman oluyor boyle seyler .sen bebegine bak bosver. hersey olacagina variyor sonunda.

Kizlar cok sagol verdiginiz guzel telkinler ve destekleriniz icin , ins guzel temennileriniz olur
Canancim inan bende anlamiyorum bu erkekleri :44:
Bugun az daha Tr ye donmek icin hazirlaniyordum, adamanin bana dedigi tek sey su oldu cocugu birak oyle git, nereye gittigin onemli degil hatta biletini aliyim bile dedi, dusunun artik durumlari ,cok yiprandik ozellikle ben , tum kemiklerimin bazen yorgunluktan sizladigini hissediyorum.. oglum tek tesellim fakat aile kavramimiz ne kadar surer veya ne kadar surdurebilirim bilmiyorum inanin, neyse sizi dertlerimle sikmak ve uzmek istemem..daha dogmamis bebekleriniz var onlarin haklarini odeyemem sonra, dualariniz eksik etmeyin kizlar sadece bunu sizlerden dileyebilirim

Amin canim insallah.
Bazen esler arasinda kirici konusmalar olabiliyor.Onemli olan saygiyi kaybetmemek.Gecici bir donemdir insallah.Biraz birbirinize zaman ayirip konusarak halletmeye calissaniz belki ise yarar.Sen daha lohusasin.Hormonlarin daha duzene girmis degil.Esinin su donemde sana daha hassas davranmasi gerekir ama ahh su erkekler.Malesef o kadar ince dusunemiyorlar.
SIkma canina hemen hemen herkes bu donemlerden geciyor.En kisa zamanda insallah hersey sizin icin cok guzel olur.

Bugun pek bir hamaratim. Sabahtan markete gittim alisverisimi yaptim, sonra iki cesit mama hazirladim dondurucuya attim, yeri geldiginde hemen pisirip yemeye hazir olsun diye. Sonra birkac gundur canimin cektigi bir sebze yemegi pisirdim. Protein olsun diye etli pisirdim. Bayagiiii uzun zamandir sebze pismiyordu evde, midem kaldirmiyordu. Insallah bu sebze yemeklerine donusumun bir baslangici olur. Ben 1 haftadir bulantilarimi gecmis sayiyorum artik, arada bir iki ogurme oluyor, olsun artik. Bugun gun mutfak ve bogaza calismakla gecti, cok komigim bir yandan bilgisayardan bir seyler izliyorum, bir yandan meyve falan yiyorum, bir yandan yemek hazirliyorum. Ayni hamaratligi evi temizlemekte gosteremiyorum, esim haftaici geliyor, ona temizletecegim ne yapayim. Hic sevmiyorum sunu yap bunu yap diyen dirdirci kadinlar gibi olmayi ama su durumda isin ucundan tutmayacak da ne zaman tutacak degil mi? Bak ben sana neler hazirladim diye yemek rusvet veririm olmazsa :)) Haftasonunun yarisi da boylece gecti gitti!

Silgi, senin bulantilarda bir gelisme var mi? Benimki gecti, seninki de gecsin istiyorum :)

bu tarz konusmalarin hic geregi yok. ama esraninda dedigi gibi bazen ciftler birbirlerine kirici olabiliyorlar. gidecek olsan bebegi birakip mi gitcekmissin. he oldu. 9 ay tasi sikintisini cek ondan once sevgisini hisset sonra birak git. bunu yapamayacagini biliyorya ondan soyluyor. valla takma kafana diycem ama zor biliyorum. duzelir hersey merak etme. burda amac dertlesmek bilgi paylasmak zaten .tekrar duzelir hersey umarim.

Esracim bebisine aldiklarini saglikla gule gule giydir. ben daha hic bisi almadim. ins gittigimizde alcaz herseyini. tasincaz diye yuk etmek istemedik. insan kiyafetleri goruncede kiyamiyor bu konuda cok haklisin.

bu tarz konusmalarin hic geregi yok. ama esraninda dedigi gibi bazen ciftler birbirlerine kirici olabiliyorlar. gidecek olsan bebegi birakip mi gitcekmissin. he oldu. 9 ay tasi sikintisini cek ondan once sevgisini hisset sonra birak git. bunu yapamayacagini biliyorya ondan soyluyor. valla takma kafana diycem ama zor biliyorum. duzelir hersey merak etme. burda amac dertlesmek bilgi paylasmak zaten .tekrar duzelir hersey umarim.

Esracim bebisine aldiklarini saglikla gule gule giydir. ben daha hic bisi almadim. ins gittigimizde alcaz herseyini. tasincaz diye yuk etmek istemedik. insan kiyafetleri goruncede kiyamiyor bu konuda cok haklisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…