Amerika'da Hamilelik

Aman Marlin'cim, senin sonuclarin cok guzel cikmis, hic dert etme. Bende boyle sonuc ciksa zil takar oynardim. Cok sevindim.

Ben bu yazdiklarini soyle yorumluyorum, ama sen yine de doktoruna/genetik danismanina sor da ben yanlis yorumluyor olmayayim. Ben DS icin yazayim, ayni sekilde trisomy 18(?) icin de yorumlayabilirsin.
Sizin labde/hastanede DS testinin "pozitif/riskli" kabul edilmesi icin sinir 1/313mus (bizimkinde 1/100du). Eger oran 1/313 veya daha buyuk ise riskli sayiliyor (benim 1/110 riskli olacakti buna gore). Oyle olunca amniyo oneriyorlar zaten. Bu cutoff meselesi bu.
Senin yasina bagli down sendromu orani 1/540, yani anne yasindan baska hicbir veri olmasa elde, hicbir test yapilmadan, riskin orani bu olacakti. Diyor ki: senin yasindaki kadinlarin hamileliklerinde her 540 hamilelikten 1i DSli oluyor. Benim yasim icin bu oran 1/227 mesela.
Sende test sonuclarina gore bu ihtimali "update" ettiklerinde risk 1/10000 (hatta ondan bile kucuk) cikiyor. Yani senin yasin ve senin test degerlerine sahip 10000 hamilelikten anca 1inde DS cikiyor. Sende DS riski cok dusuk demek bu.
Benim anladigim bu :))) Eger dogruysam cok cok guzel!!! Icin rahat olsun.

Son düzenleme:

Hosgeldin mevsim,

Benim sigortam isim uzerinden oldugu icin bu "preexisting condition" durumlari bizi cok etkilemiyor, o yuzden cok detay bilemiyorum ama Obama'nin gecirdigi sigorta duzenlemeleriyle sigorta sirketlerinin artik "preexisting condition"lar yuzunden hasta reddetmeleri yasaklanmis olmasi lazim, bu yuzden sasirdim yazdigini okuyunca. Sana arkadaslarin soyledikleri disinda onerebilecegim 1-2 sey var, bir bakarsin:

1. Esinin sigortasi uzerinden "family member" olarak sana sigorta yapilabiliyor mu? Mesela esinin isyerinden/okulundan sigortasi varsa ona belki ekleyebilir ve eklerken sorgu sual olmaz "preexisting condition" falan sorulmaz.

2. Gelir seviyeniz ne kadar? Yani burada ifsa etme de, eyaletin dusuk gelirliler icin sagladigi sigorta programlarindan faydalanabilir misin diye sordum. Benim sizinle ayni durumda bir arkadasim vardi, okul degistirince sigortasini degistirmek zorunda kaldi, tam o arada hamile kalmis, esinin ustunden de yapamiyordu, kaldilar ortada. Bizim eyaletin bir programi var, onlar da ogrenciydi, gelirleri bu programa uygundu, basvurulari kabul edildikten sonra en guzel hastanelere gitti 5 kurus odemediler. Sizin eyalette boyle bir program var mi, siz uygun musunuz ona bak, uygunsaniz hemen basvur (kartin cikmasi biraz surebiliyor).

edit: soyle bir baktim da Obamacare'in preexisting conditions maddesi zamanla yururluge girecekmis (cocuklar icin girmis, adultlar icin 2014te olacakmis. Hamileler icin daha erken olmus olabilir, ona ayrica bakmak lazim).

Son düzenleme:
Kokopelli canım teşekkür ederim.Senden duydum ya içim rahatladı:)) ben anlayamıyorum bu değer okuma,yorumlama meselelerini,kafa basmıyor.Ama sen çok güzel açıklamışsın canım,işe gitmeden kafam rahatladı.Yine ben doktoruma sorarım,zaten normal demişlerdi ama insanın aklına takılıyor işte.İnşallah bu testler herşey hepimizin böyle güzel olur.
Buarada forumun diğer sayfaların bu ikili testte beta hcg değeri ile cinsiyet tahmini yürütme meseleri konuşuluyor.Sizce bağlantı var mıdır? değer yüksekse kız,düşükse erkekmiş...ama tabi bir sürü tutmayan var,sanırım pek bağlantılı değil.Eğlence oluyor işte...İnsan test sonuçları güzel çıksın herşey iyi olsun diye ilk düşünüyor.

Mevsim, ben devlet yardımıyla sigortadan yararlanıyorum.Gelir seviyemden dolayı eligible olmuştum.Ben maryland eyaletindeyim burda işlemler hızlı ve çabuk olmuştu.Gelir durumundan yapabilirsen, zorluk çekmeden herşeyini halledebilirsin.

Esracım,senin de kontrolün vardı bugün.Lara bebişten güzel haberler getir bize:)) Test,kontrolü olan herkesin mutlu haberle dönmesini bekliyoruz

Benim de dun aksam yeni bir sey peydah oldu. Bogazimda bir dugum hissi, sanki bir sey takilmis yemek boruma gitmiyor. Su iciyorum, bir seyler yiyorum, i ih bana misin demiyor. Oksurmekle falan da gececek gibi degildi, cunku nefes borusunda degil. Gicik oldum. Afedersiniz gegirti de oldu. Daha onceden hic boyle "bogazda dugum" yasamamistim. Baktim internetten reflu diyor. hamilelikte reflu olabilir de (bu sabah kayinvalide de teyid etti) normalde rahim buyuyup yukari baski yaptiginda ortaya cikan bir sey. Gece yatmaya gittigimde bu dugum hissi gecmisti ama bulanti oldu yine. Sabah biraz bulanti oldu, ama o eski bulantilar gibi degil, biraz daha farkli. Bugun midem bir nanemolla. Insallah diyorum, bu yedigim bir seyden olmustur, hamilelikten degil. 1-2 gun bakayim nasil gelisecek olaylar, umarim gecer. kayinvalidemin tavsiyesi az az yemekti, mideyi zorlamayan seyler (kavun karpuz kotu yapar yeme dedi). sizlerde olmasin insallah da olursa aklinizda bulunsun diye yaziyorum. bir reflumuz eksikti!!! ah ulan bebe, senin icin nelere katlaniyorum!

ben normalde hep sola yatardim, simdi bir saga bir sola donuyorum. bence benim bir kiz bir erkek ikizlerim olacak, hehehe. gecen babycenter'a bakarken gordum, bazi kadinlarda (az buz da degil ha!) bu ilk donem ultrasonlarinda ikinci bebegi gorememisler bazilari te 20. hafta ultrasonunda bazilari da dogumda ogrenmiz ikizleri oldugunu!!!! soka bakar misiniz???

Kokopelli inşallah geçici birşeydir.Birkaç gün dikkat et bakalım, umarım bir de reflu yaşamazsın.Haftalar ilerledikçe sanki yeni şeylerde çıkıyor.Benimde iki gündür dişetlerimde problem var,kızarmış ve şiş durumda,diş etlerim çekiliyor sanki.Süt,yoğurt,peynir bunları hep yiyorum oysaki.Anlamadım ben de.
İkiz bebek aslında zor ama süper:)) benim eşim çok istiyordu bir taşla iki kuş misali,ikiz olsun diyordu ama şimdilik tek yatakta bende sağa yatmayı seviyorum ama sol kasıkta genelde ağrı oluyor ve o tarafıma dönüyorum,ama o da omzumda ağrı yapıyor,sağ tarafta daha rahat hissediyorum kendimi.Ben başından beri hep kız hissediyorum,çoğunluk oğlun olur gibi dese de ben hep kız hissediyorum.İllaki kız olsun da istemiyorum:)) hani ilk bebeğim kız olsun der ya genelde anneler bende öyle bir ısrar da yok ama içime öyle doğuyor.Ama ben süslü kokuş biri değilim,rahat ve salaş bir tipim,kızım olursa onu giydirmeyi beceremem gibi geliyor.Oğlan bebesinde giyim kolay) kızlar öyle mi...süs ister,özen ister:)) her ikisi de çok tatlıııı

""ah ulan bebe, senin icin nelere katlaniyorum"" szun cok hosuma gitti. kayinvalidene sorarsan o daha iyi soyleyecektir ama daha iyi gunlerindesin. ben pek caktirmiyorum sizlere ama agladigim bile oluyor. vucudumda agrimayann yerim yok. kisacasi oyle soyleyeyim yani. karnim bi geriliyor uyku falan yok. birde su sicaklar..... gececek ama. su bogazda bisi dugumlenmesi bendee oluyor. . dengemiz bzuluyor.

gececek saglikla bi kucagimiza alalim..hersey unutulacak.

Diseti sorunu dis sorunundan biraz daha farkli, kalsiyumlu besinler dislere iyi de diseti icin pek etkisi yok. Disetlerinin cekilmesini, kanamasini onlemenin yolu dis temizligi. Dislerini fircalamayi, disipi yapmayi, mouthwash yapmayi hic ihmal etme. Disciye temizlige git. Plaque (distasi mi bunun turkcesi?) yuzunden oluyor. Sanirim hormonlar yuzunden dis ve diseti arasindaki o bakteriler de cosuyor. Ben de dis temizligine gidecegim gidecegim de randevu almayi unutuyorum hep. Bulantilar varken zaten mumkun degildi (kusuverirdim valla islem sirasinda!) ama simdilerde halletsem iyi olur. Benim doktora sordum, zarari yok tavsiye ediyoruz dedi. Disciye/hygeniste soylemek lazim hamileyim ona gore diye, kullandiklari kimyasallari ona gore secsinler.

Ben de hic kokos degilim, salasligi asip sefillige yaklastigim zamanlar oluyor :) Ama yine de kizim olsun isterdim, cok guzel kiz cicileri var. Ama iste bu testlerimin sonucunu alana kadar kendimi fazla kaptirmamaya calisiyorum, hani "aman saglikli olsun da" denir ya hep, test sonuclarindaki risk yuzunden o lafi tam olarak anladim. saglikli olsun da kiz erkek gercekten farketmez.

Marlin cim test sonuclarinin iyi cikmasina cok sevindim.Ben de ultrasona girmedim bugun bebisin kalp atislarini duyduk.Cok sukur herdey yolunda dedi.20.hafta ultrasona girerim diye cok umitliydim ama yok dediler.

Yok canim, hamilelik ilerledikce zorlasacak onu biliyorum. Ama hep 2. trimestr en guzel en kolay zamani falan diyorlar ya, boyle reflu meflu cikinca kandirilmis hissetim :)) hamile kalmaya calisirken "hamile kalayim da bulanti su bu zorluklari olursa hic sikayet etmeyecegim" derdim, simdi boyle ters etkileri olunca o sozumu hatirliyorum, tatli bela diyorum, moral oluyor, guc veriyor. su anda hala yumurta takibiyle, karnima ignelerle ugrasiyor olabilirdim. pollyanna'ya bagladim anlayacaginiz :))

bak burada her seyi dert yaniyoruz, sen de yan? niye caktirmiyorsun, caktir anlat, elimizden bir sey gelmeyebilir ama en azindan anlatinca biraz rahatlarsin. karin gerginligi nasil bir sey, acaba nemlendirici falan sursen iyi gelir mi?

bu reflu icin yemek yedikten sonra asla yatma, hafif yuruyusler yap dedi babaannemiz, evin icinde de olsa. onu da yazayim.

Insallah gecici birseydir.Benim kulak senin bogaz bebisler icin katlanilir kokocum :))

Marlin cim kizlar gelsinde saglikla sen hic merak etme ben Lara nin kokos elbiselerinin fotolarini aldigim yerleri paylasir seninkinide kokos yaparim :)) Bu konuda cok iyiyimdir bak :)))

Selam kizlaaarrrr,
Umarim herkes iyidir,gecmisi okumadan once hemen yazayim istedim,cunku okuyana kadar biseyler cikiyo kapatmak zorunda kaliyorum:)
Biz 14 gunluk olduk yarin dr randevularimiz var,once sunnetimizi gostericez iyilesmismi doktor teyzemiz bakicak sonra da cocuk doktorumuza gidicez kac kilo almisiz ne kadar uzamisiz onu ogrencez:)
Tam bu sirada arkadas aradi 1 saate kadar geliyormus:)dedigim gibi eskiyi okuyup ta yazma firsatim olamiyo malesef aksam okuyup herkesin durumunu ogrenip yazarim ins.
Hepinizi cok cok opuyorum kizlar:)))

esra hadi gozun aydin, yolunda olmasina sevindim. genel ultrason denen seye girmiyo musun 20. haftada? adini tam bilmiyorum ama..

canan son donemlerde zordur, zormus yani. Kolay gelsin sana da ama az kalmis ya. rahatlikla atlatirsin umarim..

koko gecmis olsun, ben artik bende ne var ne yok bilmiyorum, hep bulanti oldugundan. 2. trimester altin cagi vb diye okudumda ben hala cokus devrimdeyim. 3. trimestardan umutluyum, olmadi dogumdan sonra :) arada bulantilar yoklarmis bitenlerde de, oyle biseydir gecer ins. hakikaten ben de hep sukrediyorum, biz de cok ugrastik cunku ama sıkıntı yasayınca da onlari gozzun gormuyor bazen. biraz iyi olunca mutlu oluyosun filan, ilginc durumlar iste. saglikla alalim da kucagimiza..

crazymom dogar dogmaz yusuf'a sunnet yaptirdin galiba, ben de gecen gun onu arastirdim. saglikliymis, kolay iyilesiyomus vb vb gibi guzel yorumlar okudum.. bu arada dun de asilari arastirdim, bazi asilarda millet kararsiz.. zararliymis vb vb gibi seyler var. ay yazmaya useniyorum ya vb vb yaziyorum hep kusura bakmayin :) bir de dogar dogmaz kizamik asisi galba onu yapalim mi diye soruyorlarmis. mmr mi ne, benden de istemislerdi okula baslayinca burada. ben simdi de asilara taktim yaa. youtubeda izledimde bebegin bacagina pat pat 4 igne vuruyolar acimasizca. ya kaldiramazsa? turkiyedeki ignelerle ayni mi acaba gibi seylere takildim simdiden. can sıkıntısı iste, bebegin daha bir tane esyasi yok ama asilari arastiriyorum :)

o asi isleri cok tartismali burada, en tartismali iddia da asilardan birinin (hangisi unuttum) cocuklarda otizme yolactigi iddiasi. bazilari "aman ne de olsa herkes yaptiriyor asilari, hastalik kalmadi ortada" diye yaptirmiyor ama bence o buyuk risk, gecen sene buralarda whooping cough (bogmaca mi?) salgini falan oldu, asi olmayan cocuklar ve asi olup da asisi tutmayanlar hastalandi. Ben sahsen asilari yaptiracagim ama verilen takvimde yaptirmayabilirim. Yani bir gunde 4 tane yaptiracagima haftada 1 doktora gidip 4 haftaya yayabilirim. Daha cok dusunmedim ama risk alacagimi sanmiyorum. O otizm olayi cok tartismali, doktorlar yok oyle bir iliski diyor.

selam arkadaslar bugun doktoruma gittim.. kan aldilar idrar testi falan.. dun kahve akintimgelmisti.. ben farketmeden yordum kendimi galiba..

neyse doktorum su anda ultrason yapmak istemedi iki haftada hersey daha netlesir dedi.. ve diger randevuyu 8+4 e verdi.. yani bu ayin 25 ine.. hem ultrason hem doktor randevusu.. dua edin arkadaslar.. hayal kurmaya bile korkuyor insan su durumda ama Rabbim uzmesin, hayirli, guzel haberlere insaallah

evet bir tanesinde boyle bir tartisma vardi 12 ay sonrasinda yapilan, mmr miydi o ya hatirlayamadim. o donem iyice arastirmak gerek galiba. asilara bile guvenemiyosun, acaba dogar dogmaz ne yapiyolar.

canim insallah guzel olur, kendini yormamaya calis.

canim insallah guzel olur, kendini yormamaya calis.

ya canim tam onemli haftalar yemek bile yapmam sadece yatarim normalde.. kayinvalidem benimle.. aslinda yardim ediyor saolsun.. ona yemekleri yapmasini soyledim de.. o da eski insan o kadar yatmanin onemini biliomu bilmio mu bilmiyorum.. bende cekiniyorum kayinvalidemin yaninda otur otur yat surekli.. ama napim yani.,. hamilelikten once boyle degildim biliyor yani.. ama elli kere yemek yapar misin diyemem yapmazsa napim kalkip yapicam heralde.. kendi annem olsa her isi yikarim oooyyle yatarim.. hayirlisi..

olsun ya arada da yapsa yaninda biri olmasi guzel, "doktor dinlen dedi o yuzden kalkamiyorumanneciiimmmm" dersin anlar galiba :)) ayin 25inde doktora gidince rahatliycaksin ins., sonra da agir agir haraket edersin. ben ilk 2 ay robot gibiydim, hala yavasim aslinda.

silgicim ben amniyosentez oldugum icin detayli ulturasona almadilar beni diye dusundum.Sormadim acikcasi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…