- Konu Sahibi citaknuray
-
- #1.381
Merhaba Mevsim,
Aramıza hoşgeldin...Sigorta konusunda inan benim pek bilgim yok ama paylaşımda bulunacak arkadaşlar olacaktır umarım en kısa zamanda problem çözülür.Sen de sağlıklı bir hamilelik geçirerek bebeğini kucağına alırsın umarım.
Ben de bugün doktor kontrolüne gittim.Sadece kalp atışlarını dinledik,ultrasonda bakmadı.Daha önce 2li teste duymuştum ama yine de o sesi duymak güzel geldi.Şimdilik herşey yolunda.Daha sonra 2li test sonuçlarımı almaya gittim,normal denmişti ama sonuçlara bakmak istedim.Tabiki kafama takılanlar oldu.3lü test yapılmayacak bana, sadece 2 haftda sonra Afp diye 3lü testin içinde olan bir değere bakılacakmış kanda.Aklıma takılan sonuçlar şöyle yorum yaparsanız sevinirim kızlar; Kokopelli çünkü downsendrome cutoff 1/100 olduğunu söylemişti.Bendeki değerler yüksek geldi anlayamadım:anlayabilen bana anlatırsa sevinirim
Down Syndrome: cut-off: 1 in 313 / risk before screening:1 in 540 / Risk After Screening 1in > 10.000
Trisomy : cut-off: 1in 150 / risk before screening 1 in 1,018 / Risk After Screening 1in > 10.000
Results: within range
Merhaba anneler
Ben de Amerikada yasayan yeni anne adayiyim KKnde de yeni sayilirim benide araniza alirsaniz cok sevinirim
Acaba Virginia da yasayan anne adaylarimiz ya da tecrubeli annelerimiz varmidir aramizda
Buraya yeni tasindik 1 hafta kadar oldu sigorta problemi yasiyoruz ozel sigorta sozlesmem bu ayin sonunda bitiyor eski bulundugumuz sehirde yaptirmistik sigortamizi devam ettirmek istesekte hamile oldugum icin hic bir sigorta sirketi kabul etmiyor suan da gercekten zor durumda kaldik cunku hamileligim yuksek riskli ve sigorta olmam sart buranin sigorta kurallari hakkinda bilgi verebilecek, yardimci olabilecek arkadaslar varmidir acaba? simdiden cok tesekkur ediyorum.
Benim de dun aksam yeni bir sey peydah oldu. Bogazimda bir dugum hissi, sanki bir sey takilmis yemek boruma gitmiyor. Su iciyorum, bir seyler yiyorum, i ih bana misin demiyor. Oksurmekle falan da gececek gibi degildi, cunku nefes borusunda degil. Gicik oldum. Afedersiniz gegirti de oldu. Daha onceden hic boyle "bogazda dugum" yasamamistim. Baktim internetten reflu diyor. hamilelikte reflu olabilir de (bu sabah kayinvalide de teyid etti) normalde rahim buyuyup yukari baski yaptiginda ortaya cikan bir sey. Gece yatmaya gittigimde bu dugum hissi gecmisti ama bulanti oldu yine. Sabah biraz bulanti oldu, ama o eski bulantilar gibi degil, biraz daha farkli. Bugun midem bir nanemolla. Insallah diyorum, bu yedigim bir seyden olmustur, hamilelikten degil. 1-2 gun bakayim nasil gelisecek olaylar, umarim gecer. kayinvalidemin tavsiyesi az az yemekti, mideyi zorlamayan seyler (kavun karpuz kotu yapar yeme dedi). sizlerde olmasin insallah da olursa aklinizda bulunsun diye yaziyorum. bir reflumuz eksikti!!! ah ulan bebe, senin icin nelere katlaniyorum!
ben normalde hep sola yatardim, simdi bir saga bir sola donuyorum. bence benim bir kiz bir erkek ikizlerim olacak, hehehe. gecen babycenter'a bakarken gordum, bazi kadinlarda (az buz da degil ha!) bu ilk donem ultrasonlarinda ikinci bebegi gorememisler bazilari te 20. hafta ultrasonunda bazilari da dogumda ogrenmiz ikizleri oldugunu!!!! soka bakar misiniz???
Kokopelli inşallah geçici birşeydir.Birkaç gün dikkat et bakalım, umarım bir de reflu yaşamazsın.Haftalar ilerledikçe sanki yeni şeylerde çıkıyor.Benimde iki gündür dişetlerimde problem var,kızarmış ve şiş durumda,diş etlerim çekiliyor sanki.Süt,yoğurt,peynir bunları hep yiyorum oysaki.Anlamadım ben de.
İkiz bebek aslında zor ama süper:)) benim eşim çok istiyordu bir taşla iki kuş misali,ikiz olsun diyordu ama şimdilik tekyatakta bende sağa yatmayı seviyorum ama sol kasıkta genelde ağrı oluyor ve o tarafıma dönüyorum,ama o da omzumda ağrı yapıyor,sağ tarafta daha rahat hissediyorum kendimi.Ben başından beri hep kız hissediyorum,çoğunluk oğlun olur gibi dese de ben hep kız hissediyorum.İllaki kız olsun da istemiyorum:)) hani ilk bebeğim kız olsun der ya genelde anneler bende öyle bir ısrar da yok ama içime öyle doğuyor.Ama ben süslü kokuş biri değilim,rahat ve salaş bir tipim,kızım olursa onu giydirmeyi beceremem gibi geliyor.Oğlan bebesinde giyim kolay ) kızlar öyle mi...süs ister,özen ister:)) her ikisi de çok tatlıııı
Merhaba Mevsim,
Aramıza hoşgeldin...Sigorta konusunda inan benim pek bilgim yok ama paylaşımda bulunacak arkadaşlar olacaktır umarım en kısa zamanda problem çözülür.Sen de sağlıklı bir hamilelik geçirerek bebeğini kucağına alırsın umarım.
Ben de bugün doktor kontrolüne gittim.Sadece kalp atışlarını dinledik,ultrasonda bakmadı.Daha önce 2li teste duymuştum ama yine de o sesi duymak güzel geldi.Şimdilik herşey yolunda.Daha sonra 2li test sonuçlarımı almaya gittim,normal denmişti ama sonuçlara bakmak istedim.Tabiki kafama takılanlar oldu.3lü test yapılmayacak bana, sadece 2 haftda sonra Afp diye 3lü testin içinde olan bir değere bakılacakmış kanda.Aklıma takılan sonuçlar şöyle yorum yaparsanız sevinirim kızlar; Kokopelli çünkü downsendrome cutoff 1/100 olduğunu söylemişti.Bendeki değerler yüksek geldi anlayamadım:anlayabilen bana anlatırsa sevinirim
Down Syndrome: cut-off: 1 in 313 / risk before screening:1 in 540 / Risk After Screening 1in > 10.000
Trisomy : cut-off: 1in 150 / risk before screening 1 in 1,018 / Risk After Screening 1in > 10.000
Results: within range
""ah ulan bebe, senin icin nelere katlaniyorum"" szun cok hosuma gitti. kayinvalidene sorarsan o daha iyi soyleyecektir ama daha iyi gunlerindesin. ben pek caktirmiyorum sizlere ama agladigim bile oluyor. vucudumda agrimayann yerim yok. kisacasi oyle soyleyeyim yani. karnim bi geriliyor uyku falan yok. birde su sicaklar..... gececek ama. su bogazda bisi dugumlenmesi bendee oluyor. . dengemiz bzuluyor.
gececek saglikla bi kucagimiza alalim..hersey unutulacak.
Insallah gecici birseydir.Benim kulak senin bogaz bebisler icin katlanilir kokocum :))Benim de dun aksam yeni bir sey peydah oldu. Bogazimda bir dugum hissi, sanki bir sey takilmis yemek boruma gitmiyor. Su iciyorum, bir seyler yiyorum, i ih bana misin demiyor. Oksurmekle falan da gececek gibi degildi, cunku nefes borusunda degil. Gicik oldum. Afedersiniz gegirti de oldu. Daha onceden hic boyle "bogazda dugum" yasamamistim. Baktim internetten reflu diyor. hamilelikte reflu olabilir de (bu sabah kayinvalide de teyid etti) normalde rahim buyuyup yukari baski yaptiginda ortaya cikan bir sey. Gece yatmaya gittigimde bu dugum hissi gecmisti ama bulanti oldu yine. Sabah biraz bulanti oldu, ama o eski bulantilar gibi degil, biraz daha farkli. Bugun midem bir nanemolla. Insallah diyorum, bu yedigim bir seyden olmustur, hamilelikten degil. 1-2 gun bakayim nasil gelisecek olaylar, umarim gecer. kayinvalidemin tavsiyesi az az yemekti, mideyi zorlamayan seyler (kavun karpuz kotu yapar yeme dedi). sizlerde olmasin insallah da olursa aklinizda bulunsun diye yaziyorum. bir reflumuz eksikti!!! ah ulan bebe, senin icin nelere katlaniyorum!
ben normalde hep sola yatardim, simdi bir saga bir sola donuyorum. bence benim bir kiz bir erkek ikizlerim olacak, hehehe. gecen babycenter'a bakarken gordum, bazi kadinlarda (az buz da degil ha!) bu ilk donem ultrasonlarinda ikinci bebegi gorememisler bazilari te 20. hafta ultrasonunda bazilari da dogumda ogrenmiz ikizleri oldugunu!!!! soka bakar misiniz???
Kokopelli inşallah geçici birşeydir.Birkaç gün dikkat et bakalım, umarım bir de reflu yaşamazsın.Haftalar ilerledikçe sanki yeni şeylerde çıkıyor.Benimde iki gündür dişetlerimde problem var,kızarmış ve şiş durumda,diş etlerim çekiliyor sanki.Süt,yoğurt,peynir bunları hep yiyorum oysaki.Anlamadım ben de.
İkiz bebek aslında zor ama süper:)) benim eşim çok istiyordu bir taşla iki kuş misali,ikiz olsun diyordu ama şimdilik tekyatakta bende sağa yatmayı seviyorum ama sol kasıkta genelde ağrı oluyor ve o tarafıma dönüyorum,ama o da omzumda ağrı yapıyor,sağ tarafta daha rahat hissediyorum kendimi.Ben başından beri hep kız hissediyorum,çoğunluk oğlun olur gibi dese de ben hep kız hissediyorum.İllaki kız olsun da istemiyorum:)) hani ilk bebeğim kız olsun der ya genelde anneler bende öyle bir ısrar da yok ama içime öyle doğuyor.Ama ben süslü kokuş biri değilim,rahat ve salaş bir tipim,kızım olursa onu giydirmeyi beceremem gibi geliyor.Oğlan bebesinde giyim kolay ) kızlar öyle mi...süs ister,özen ister:)) her ikisi de çok tatlıııı
esra hadi gozun aydin, yolunda olmasina sevindim. genel ultrason denen seye girmiyo musun 20. haftada? adini tam bilmiyorum ama..
canan son donemlerde zordur, zormus yani. Kolay gelsin sana da ama az kalmis ya. rahatlikla atlatirsin umarim..
koko gecmis olsun, ben artik bende ne var ne yok bilmiyorum, hep bulanti oldugundan. 2. trimester altin cagi vb diye okudumda ben hala cokus devrimdeyim. 3. trimestardan umutluyum, olmadi dogumdan sonra :) arada bulantilar yoklarmis bitenlerde de, oyle biseydir gecer ins. hakikaten ben de hep sukrediyorum, biz de cok ugrastik cunku ama sıkıntı yasayınca da onlari gozzun gormuyor bazen. biraz iyi olunca mutlu oluyosun filan, ilginc durumlar iste. saglikla alalim da kucagimiza..
crazymom dogar dogmaz yusuf'a sunnet yaptirdin galiba, ben de gecen gun onu arastirdim. saglikliymis, kolay iyilesiyomus vb vb gibi guzel yorumlar okudum.. bu arada dun de asilari arastirdim, bazi asilarda millet kararsiz.. zararliymis vb vb gibi seyler var. ay yazmaya useniyorum ya vb vb yaziyorum hep kusura bakmayin :) bir de dogar dogmaz kizamik asisi galba onu yapalim mi diye soruyorlarmis. mmr mi ne, benden de istemislerdi okula baslayinca burada. ben simdi de asilara taktim yaa. youtubeda izledimde bebegin bacagina pat pat 4 igne vuruyolar acimasizca. ya kaldiramazsa? turkiyedeki ignelerle ayni mi acaba gibi seylere takildim simdiden. can sıkıntısı iste, bebegin daha bir tane esyasi yok ama asilari arastiriyorum :)
selam arkadaslar bugun doktoruma gittim.. kan aldilar idrar testi falan.. dun kahve akintimgelmisti.. ben farketmeden yordum kendimi galiba..
neyse doktorum su anda ultrason yapmak istemedi iki haftada hersey daha netlesir dedi.. ve diger randevuyu 8+4 e verdi.. yani bu ayin 25 ine.. hem ultrason hem doktor randevusu.. dua edin arkadaslar.. hayal kurmaya bile korkuyor insan su durumda ama Rabbim uzmesin, hayirli, guzel haberlere insaallah
canim insallah guzel olur, kendini yormamaya calis.
ya canim tam onemli haftalar yemek bile yapmam sadece yatarim normalde.. kayinvalidem benimle.. aslinda yardim ediyor saolsun.. ona yemekleri yapmasini soyledim de.. o da eski insan o kadar yatmanin onemini biliomu bilmio mu bilmiyorum.. bende cekiniyorum kayinvalidemin yaninda otur otur yat surekli.. ama napim yani.,. hamilelikten once boyle degildim biliyor yani.. ama elli kere yemek yapar misin diyemem yapmazsa napim kalkip yapicam heralde.. kendi annem olsa her isi yikarim oooyyle yatarim.. hayirlisi..
esra hadi gozun aydin, yolunda olmasina sevindim. genel ultrason denen seye girmiyo musun 20. haftada? adini tam bilmiyorum ama..
canan son donemlerde zordur, zormus yani. Kolay gelsin sana da ama az kalmis ya. rahatlikla atlatirsin umarim..
koko gecmis olsun, ben artik bende ne var ne yok bilmiyorum, hep bulanti oldugundan. 2. trimester altin cagi vb diye okudumda ben hala cokus devrimdeyim. 3. trimestardan umutluyum, olmadi dogumdan sonra :) arada bulantilar yoklarmis bitenlerde de, oyle biseydir gecer ins. hakikaten ben de hep sukrediyorum, biz de cok ugrastik cunku ama sıkıntı yasayınca da onlari gozzun gormuyor bazen. biraz iyi olunca mutlu oluyosun filan, ilginc durumlar iste. saglikla alalim da kucagimiza..
crazymom dogar dogmaz yusuf'a sunnet yaptirdin galiba, ben de gecen gun onu arastirdim. saglikliymis, kolay iyilesiyomus vb vb gibi guzel yorumlar okudum.. bu arada dun de asilari arastirdim, bazi asilarda millet kararsiz.. zararliymis vb vb gibi seyler var. ay yazmaya useniyorum ya vb vb yaziyorum hep kusura bakmayin :) bir de dogar dogmaz kizamik asisi galba onu yapalim mi diye soruyorlarmis. mmr mi ne, benden de istemislerdi okula baslayinca burada. ben simdi de asilara taktim yaa. youtubeda izledimde bebegin bacagina pat pat 4 igne vuruyolar acimasizca. ya kaldiramazsa? turkiyedeki ignelerle ayni mi acaba gibi
seylere takildim simdiden. can sıkıntısı iste, bebegin daha bir tane esyasi yok ama asilari arastiriyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?