Amerika'da Hamilelik

Esracim ve Canancim tetanoz asisi ben burda olmadim,ama koko'nun dedigi gibi 10 yil icinde 2. Defa tetanoz asisi yapmiyorlar benim en kucuk oglum 6,5 yasinda oldugu icin bana hic soylememis olabilirler.
Turkiye de ilk cocukta ve 10 yil icinde asi olunmamissa herkese yapiyorlar.

Bu arada Kokocum nolur canini skma bebisinide strese sokma,anladigim kadariyla sonuclarin guzel dr'de sorun yok demis iyi dusun ki iyi olsun cnm.
Mide problemini hamileligim boyunca yasadim Kokocum ve surekli Prilosec diye bir hap kullandim cok rahat ettim o hapla,doktorunla gorusunce mutlaka soyle bu problemi cunku ilerki haftalarda biraz daha artiyo mide problemi basindan onlemini al cnm.

Marlin ve Esracim dr'dan guzel haberler almissiniz cok sevindim bide herkesin cinsiyetleri ogrensek guzel olur:))
Melegim ve Esracim ev ariyanlar sizdiniz galiba Allah yardimciniz olsun en nefret ettigim seydir ev bakmak sizi cok iyi anliyorum:)
Marlincim senindi heralde annen gelicekmis soyledigin bilet fiyati cok uygundu hemen al derim:))

Kizlar insallah unuttugum konu ve kimse kalmamistir, varsa da hakkinizi helal edin.
Sayfalar cogalinca okumak zor oluyomus bu arada:))[/QUOTE]

Crazymom masallah oglusuna :)

Marlincim annen vize icin basvurdumu? Benim annem de insallah Ekim sonu gelecek.Onumuzdeki ay davetiye gondericem.

Marlincim annen vize icin basvurdumu? Benim annem de insallah Ekim sonu gelecek.Onumuzdeki ay davetiye gondericem.

Bileti aldı ama vize için başvurmadı daha:)) Aralıkta geleceği için daha başvuruyu yapmadı.Annemin yeşil pasaportu var avrupada çoğu ülke vize istemiyor,kardeşimin yanına elini kolunu sallayarak gitti ama abd olunca vize mecbur.Davetiye olayını hiç bilmiyorum.Nasıl bir davetiye mektubu yolluyoruz?

Benim anneminde yesil pasoportu var :) Evet burasi icin vize mecbur.Ben avukatima gidecem onumuzdeki ay o annem icin evraklari hazirlayacak onlari gondericem.Hic bir fikrim yok davetiye mektubu hakkinda Marlin cim annemin ilk gelisi olucak.
Insallah problemsiz gelirler.

crazymom canim gecmis olsun ogluna ve size, sunnet olayindan da guzelce kurtulmussunuz :) asilari ne yapicaksiniz, taktim asilara :)

marlincim gozun aydin simdiden annen icin, 3 ay ne guzel ya benim annem o kadar kalamaz galiba, babamin isi, kardesim vb derken yalniz birakamaz cok sanirim.. davetiye vizeyi kolaylastiriyor mu esra?

bu arada doktora gittim, hersey yolundaymis cok sukur ama placenta hala asagida, ins cikar yukariya. gerci doktor cok rahatti, rahatlatti o tavri.. 3lu test yapmiyoruz direkt 4'lu yapicaz dedi. Haftaya kan vermek icin gidicem tekrar. detayli ultrason icin de agustos 15'e randevu aldim. Onun disinda cinsiyetini soylemedi :) bu aylar yaniltir, 20'de soyluyoruz dedi. Hayirlisi olsun hepimiz icin..
bu arada doktor 15+2 haftalik hamilesin dedi, internet hesaplarina gore ileride. bu hesabi hala anlayamiyorum ama doktora gore takiliyorum ben de..

kokocum umarim azalmistir bulantilar ve iyisindir. benim hafifledi ama agzimin hala tadi yok, vitamini alinca da sanki cosuyo biraz yine ama yapacak bisey yok.
simdilik havadisler bu kadar :)

evet cok hizli vuruyolardi videoda da, ya o da sorun degil zarari olmasinda. ama cogu kisi yaptiriyor sanirim. yasamimiz ne kadar saglikli ki bebekler direnc kazancsin, oyle bir durum da var.. Allah saglik versin bebeklerimize.

Silgicim, benimde ilk kontrolde 2 gün önde çıkmıştı,sonrasında birşey demedi doktor. 15+1 ultrasondaki hesaba göre.16.haftaya girmiş durumdayız,inşallah tüm haftalar güzel ve sağlıklı geçer.Randevunun güzel geçmesine sevindim,4lü test sonuçlarında inşallah güzel çıkar.
Ben birşey soracağım gerçi Kokopelli bir yazısında coromega omega 3 tavsiye etmişti,ondan alırım belki de.Aldığım prenatal vitamins sanırım omage 3 içermiyor.Rite aid aldım,şişe içinde verildiği için ürün içindekiler yazmıyor ama nette araştırdım.dha olanı değil galiba.Ek olarak omega 3 alacağım.Prenatal olanlardan mı almak lazım.2 hafta sonra dr kan vermeye gittiğimde de soracağım ama sizlerden de bilgi almak istedin.Kokocum senin aldığın şu ürün mü Amazon.com: Coromega Omega-3 Supplement, Orange Flavor, Squeeze Packets, 90-Count Box: Health & Personal Care
amazondan alıyordun sanırım.Şimdiden tşkler,sevgiler

Ozellikle lohusa doneminde yaninda tecrubeli bir kadin mutlaka olmali, bu yuzden annenin senin yaninda olmasi cok guzel(benim olmadi ve cok eksikligini hissettim:2:), ins hayirlisi ile sagsalim kavusursunuz bir aksilik cikmadan..
Canim cok sagol benim derdime ortak oldugun icin , herseyi mantik cevcevesi icinde dusunup asicam bu sorunu ins,yani pozitif bakmak guzel ama bazen herseye pozitif bakinca da bir bakiyorsun cok odun vermissin ve sen sen olmaktan cikmissin , yararlari cok fakat ayarini cok iyi yapmak lazim gerek,oglum olmazsa zaten hicbirseye tahamul edemezdim herhalde , iyiki var anne olmak zor ama bir o kadarda cok guzel inan sozcuklere sigdiramam tarifini , ins sizlerde saglicakla alirsiniz kucaklariniza yavrucuklarinizi ve annelik gibi guzel bir mertebeye erersiniz

Evet benim kullandigim aynen o. Eskiden "prenatal"leri de vardi ama sanirim artik yok. Prenatalin pek bir esprisi yoktu zaten, icindeki maddeler ayniydi. Ben gunde 2 paket vijt vijt sıkıveriyorum agzima, tadi guzel, rahatsizlik vermiyor. Daha onceden de dedigim gibi balik hapi da kullanmayi denedim, balik yagi icmeyi de, ikisi de hic iyi degildi. Hele de bulantilarla falan hic olmayacak secenekler. coromega'da huzur buldum :) portakalliyi kullaniyorum ben ama degisik tadlar da var, bilmem nasildir. Bir de 120lik paketler var, acaba 90dan 120ye mi terfi etsem diye dusunuyorum ben de, daha aylarca icecegiz sonucta. Subscribe and save ile al, begenirsen devam edersin, baktin begenmedin iptal edersin. Icindekileri merak ediyorsan "drugstore.com"da bul bu urunu ve ingredients kismina bak, hele gunde 2 tane alinca tam omega 3, dha, epa ihtiyaci karsiliyor.

Silgicim Ilk defa gelicekler icin davetiye mektubu,maas bordrosu varsa ev yada dukkan tapusu vizeyi kolaylastiriyor.Bazen bunlarin hepsini istiyorlar bazende bakmiyorlar bile.Sanirim yasinda faktoru var.Annelere yastan dolayi zorluk cikartcaklarini zannetmiyorum.Anneme bunlari hazirlatacam bir de benim green card in fotokopisi gonderecem.
Plecanta insallah diger randevunda yukari cikmis olur canim.Bence de doktorun ahat olmasi demek hersey yolunda demek.Burada biliyorsun bir terslik olsa hemen soylerler.

Her seyin yolunda olmasina cok sevindim. O 1 hafta ileri 1 hafta geri olaylari onemli degil, "gelisme geriligi" gibi ciddi bir durum olunca zaten soyluyorlar ters giden bir sey var diye. seninki simdilik biraz genc irisi anlasilan :)

ben de 16sinda 4lu icin kan verecegim. ikilide cikan sonuc malum, umuyorum ki 4lude o ihtimaller daha iyilesmis olur. ultrason da 23unde, hevesle onu bekliyorum. o arada bu 4lu ve olursam amniyo sonucu da cikmis olacak, insallah icim rahat bir sekilde izlerim minigi.

benim bulantilar gecmisti, gecen hafta cok iyiydim. sonra gecen gunku reflu/bogazda dugum olayindan sonra midem bir hos. tam bulanti degil, daha bir kazinma gibi. kotu koku olunca falan icim kalkiyor, o ayri. mide problemleriyle yasamaya alistim neredeyse artik!!!

Arkadaslar,kuzenler bebislerine hamile kaldiginda onlara isim takmistim erkek ipican :) kiz: minnos :) "Hadi bakalim pipican mi minnos mu" gelecek derdim.Ne zaman ben hamile kaldim bu sefer onlar bana soylemeye basladi.Minnos geldi :) Agustosta forumdaki pipican,minnos sayisi belli olacak galiba :)))

Ya avukata para vermeye falan gerek yok ki? Bu vize isleri o kadar da zor olmuyor? (Ben green card veya vatandaslik basvurularimda bile avukata gitmedim kendim yaptim gerci, avukat fobim mi var ne :))) Daha once nuray'in annesi gelecekken konusmustuk bilmem hatirliyor musunuz, bu vize basvurusunda tek dikkat etmeniz gereken sey annelerin konsoloslukta vize gorusmesinde veya havaalanindaki kontrolde "torunum oldu, torun bakmaya gidiyorum" gibi bir sey soylememesi. Kizim orada, ziyarete gidiyorum, x ay kalip donecegim dedi mi sorun olmaz. Bu yasini basini almis insanlardan iskillenmiyorlar. Torun bakma lafini duyunca "bir Amerikali'yi isinden edecek" diye reddedebiliyorlar, cocuk bakma da bir domestic service sonunda.

Bizimkiler ilk benim mezuniyetim icin vize almislardi, 10 yillik vize, sonra tekrar geldiler o vizeyle. Ne vizeyi alirken, ne girislerde hic sorun yasamadilar. Ilk vize aldiklarinda ben bir "davetiye" yollamis miydim hatirlamiyorum, yollamadim galiba, sart degil. Basvurularinda burada bulunacaklari sure icinde kizlari ile sizin adresinizde kalacaklarini belirtseler yeter. Ben gumrukten gecerken ingilizce bilmemeleri sorun olmasin diye bir mektup yazmistim, onu officer'a verirsiniz gerekirse diye (ona da gerek olmamisti galiba). Onda da iste annem X ve babam Y beni ziyarete geliyorlar, Z adresinde olacaklar, donus biletleri T tarihinde falan demistim. Adamlar geri doneceginden emin olmak istiyorlar iste.

Konsolosluklar tonton anne babalara sorun cikarmiyor genelde, sadece torun lafi etmesinler :)

Crazymom tam formunda, bugun herkese cevap vermis, bu performansla yakinda fotograflar gelir galiba :))

Oglana bak sen, hem kilo almis, hem boy atmis, masallah, anasinin sutu yariyor belli ki.

Valla crazycim, 1/110 diye ilk ogrendigim gun cok moralim bozuldu, sonra duygularimla degil mantigimla hareket etmeyi tercih ettim. daha bunun 4lusu, amniyosu var, onlar kotu cikarsa o zaman uzulurum, simdi bosuna uzulmeyeyim dedim. Her ne kadar cok stres yapmasam uzulmesem de icim cok ferah degil. Birkac hafta icinde her sey belli olacak, insallah o zaman tamamen rahatlayacagim.

Bu prilosec'i falan soyledigin iyi oldu. 24unde ebe muayenem var, bu mide sorunlarindan bahsedecektim zaten, o ilaci da sorayim, belki ben sormadan verir. 12 gun var muayeneye, ben sorulacak sorular listemi yapmaya baslayayim en iyisi :)

op minigi bizim icin.

Ben avukata para vermiyorum 8 yillik avukatim ayrica arkadasimiz boyle kucuk seylerden para almiyor bizden.Artik eskisi gibi degil vize islemleri.Herseyi istiyebiliyorlar.Hazir bulundurmak gerekir.Benim arkadasimin annesi geri dondu kizinin greencard fotokopisi goturmedigi icin.Bir digerindende davetiye istediler.Davetiye mektubuda zaten kimde nerede kalacagini belirtiyor bu nedenle gonderiyorum.Geri doneceginden emin olmak icinde gelirini gormek istiyorlar.Maas bordrosu tapu gibi.Sansa birakmamak lazim diye dusunuyorum ben kendi adima.
Vizeden sonrasi zaten kolay bir sekilde ingilizce bilmeselerde giriyorlar.

Valla Ocak anneleri grubunda millet ogrendi bile kiz erkek anket bile yapiyorlar. Marlin miydi yukarida bahsetmis, hatunlar canlari sikildikca ultrasona giriyorlar, bugun gostermedi iki gun sonra bir daha girerim falan. Benim imkanim olsa bile cinsiyeti 16. haftadan once ogrenmek istemezdim, kesin olsun. 12. haftada kiz deyip 16. haftada erkege cevirmesinler :) merak ediyorum bu ocak annelerinde kac kisinin bebeginin cinsiyeti degisecek "aa kizmis meger" "aa oglanmis meger" olacak! Esra bak sen amniyo'da ogrendin, ogrenmesen teee 24. haftana kalacakti!!! Bakayim, biz de amniyo yaptirirsak ultrasondan 2-3 hafta once ogrenebiliriz.

Allah Allah, cok sasirdim, zorlastirmislar bayagi? Ne oldu acaba. Ben ne kendimden ne de buradaki diger arkadaslardan hic duymadim kendilerinin vize/green card vs. fotokopilerini ana babalarinin vize basvurusu icin istediklerini, bu yeni bir sey, sasirdim o yuzden. Davetiye de iste "aman bulunsun" diye verilen bir seydi, simdi mecbur mu olmus. Gelir, banka hesap kopyalari, bordro, tapu bunlar olan seylerdi, onlari biliyorum da bu diger seyler bana da yeni!!!

Amniyoda ogrenmeseydim haftaya carsamba ogrenecektim.Detayli ultrasonun ayin 18 de.Ben Tr.de olsaydi sanirim o kadar fazla ultrasona girmezdim.Abartmanin alemi yok :) Amniyoda kesin sonuc iste .Pipisini sakladi ,gostermedi derdi yok :)

11 eylulden sonra hep zordu zaten.Benden istemediklerini birakmadilar ben 3 defa kapidan dondum eksik evrak diye ustelik esim buradaydi.Esimden dolayi geliyordum.Kac arkadasim alamadi .Okul icin alamayani bile biliyorum.
Ben bunlara mecbur demedim.Bazen istiyorlar bazende bakmiyorlar bile dedim.Kendi adimada sansa birakmak istemiyorum.Cunku alamayan cok kisi gordum.
Benim arkadasimin annesine kiziniz yasalmi diye soruluyor evet green card i var diyor.Fotokopisini getirin diyorlar.Haa baksa sisteme goremezmi gorur.Iste o karsindakinin insiyatifine bagli.kIl biri denk gelirse istemedigi seyi birakmiyor.

Cumhuriyet Portal

Bugun bu habere inanamadim cok uzuldum.Resmen oturdum agladim.Karnina bastirip bagirmislar ikin diye.Demek ki okuyarak adam olunmayacagi gercekten dogruymus.Cahillige bakarmisiniz.
Sen sistemi duzeltmeden kanunu cikart boyle bebekler olur tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…