Amerika'da Hamilelik

Guzel olacak hersey insallah bebisin icin.Sen fazla stres yapma sakince bekle :)

silgicim ben amniyosentez oldugum icin detayli ulturasona almadilar beni diye dusundum.Sormadim acikcasi.

Ya o detayli ultrasonda kromozomal bozukluklara bakmiyorlar ki sadece. Bir suru anatomik gelisimle ilgili seylere de bakiyorlar. Bence yine yapacaklardir da aciliyeti yok diye 21 22. haftaya birakmislardir. Hic olmayacaksin gerek yok mu dediler? Bir terslik oldugunu sanmiyorum senin bizdikta ama yine de detayli taramasini yapsinlar, el sallasin falan :)

24.haftada diger randevum.Muhakkak yapacaklardir zamani degildir.Atlicaklarini zannetmiyorum.

Yardimlariniza cok ama cok tesekkur ediyorum bir kac danismanlada gorustuk biz gelir bakimindan "medicate servisi" nden yaralanamiyoruz "pre-existing condition" yuzunden gorustugumuz butun sigorta sirketlerinden ret cevabi aldik insallah bir an once hallederiz danismanlardan biri direk state building e gidip basvuruda bulunmamizi istedi saniyorum oyle yapacagiz simdilik.

Tekrar ilginize tesekkur ediyorum elimden geldigince bende grubumuza katkida bulunmaya calisacagim hepinize bebislerinizle beraber guzel gunler diliyorum

Bana gayet iyi geldi sonucun , insallah hayirlisi ile diger test sonuclarin guzel cikmaya devam eder..

Gecmis olsun canim bu akinti olayi bazen rahimdeki degisikliklerden dolayi olabiliyor onemli olan durmus olmasi ama yinede bir doktora danismakta fayda olabilir , dualarin icin Amin diyorum cok guzel dillendirmissin allah tamamini erdirsin tum bebek bekleyen annelerimizin ..

Kokocum gecmis olsun, allah sifa versin tez vakitte gecer ins, reflu bazen cok kusan bebeklerde oluyor malum senin baslarda kusma durumlarim vardi bundan dolayi tahris olmus olabilir yemek borusu , sebep bu yuzdendir belki..

Silgicim valla o asi tartismasi son iki haftadir benide cok dusundurdu , mayis annelerinin formunda isvicrede yasayan iki bayanin kapismasini okuyup durdum,valla ben asinin zarari yuzde 1 ise yarari yuzde 99 bilemedim buna yakindir diye susunuyorum bu yuzden yaptirmayim diyemedim ve iki aylik asimizi yaptirdik, iki bacaktan birer igne olduk ve cok hizli bir sekilde batirdilar ayy icim gitti bende azda oglanma birlikte aglayacaktim cok fena vuruyorlar ama haklilar bebk ani hareket eder diye hizli davranmak zorundalar yoksa igne kirilabilir veya igne icerde zedeleme yapabilir diye..Anlayacagin vurma taraftariyim cunku kimse hicbir hastalik benim cocuguma birsey yapamaz diyemez, bazilari dogaya uymak lazim cocuk kendi vucud direncini kendi kazansin diyo ama yaa kazanamazsa iste o riski gozalamiyorum , zor is yaa

Esracim, anormal scan 20. hafta veya bilemedin iki hafta otelenerek yapilmasi sart olan bir kontrol,ben oyle biliyorum cunku ozellikle kalp, beyin ve karaciger gelisimi kontrol ediliyor bu yuzden seninkini belki sadece otelemislerdir yoksa olmamasi mumkun degil,

Crazmom benim oglanida sunnet ettircez galiba cunku pipimiz iserken zorlaniyor ve doktorumuz sunnet ettirin dedi, bizde su 4 aylik asilari biter bitmez Tr ye gidip yaptiralim diyoruz valla cok iyi etmissiniz erken yaptirmakta , erkek oldu demek Yusufcuk darisi benim oglanin basina hehehe PS: Nerde yusuf oglanin resimleri annesi merakla halan beklesiyoruz

Melekcim atlamadilar zaten bu sabah arayip haftaya carsamba sabahina randevu verdiler.Diger randevum rutin randevu dun onu vermisler bana.

bu konuyu bende merak ediyorum. bana tetanoz asisi yapilmadi. turkiyede herkese yapiyorlar. bu soruya dogum yapmis olanlarda cvp verirse guzel olur..

Ben de merak ediyorum Canan cim.Her seferinde soracam diyorum kizimin kalp atislarini duyunca heyecandan herseyi unutuyorum.Bir daha ki sefere aklimdaki sorulari yazip gidecem :)

Melegim sen hamileyken tetanoz asisi oldunmu?

tetanoz 10 yil gecerliligini koruyan bir asi bildigim kadariyla, son 7-8 sene icinde olduysaniz gerek olmayabilir. bana gecen sene "booster" yapmislardi doktor kontrolunde, whooping cough salgini vardi buralarda, bu tetanozla karisik onun asisi, o vesileyle. grip asisi hamileyken yapiliyor, belki bu da zararsizdir yapiliyordur. bana yapilmadi, yapilmayacak da, ama sezonu gelince grip asisi yaparlar.

Ben de merak ediyorum Canan cim.Her seferinde soracam diyorum kizimin kalp atislarini duyunca heyecandan herseyi unutuyorum.Bir daha ki sefere aklimdaki sorulari yazip gidecem :)

hahaha, kesin oyle yap!!! ben de her seferinde telefonda bir liste yapiyorum. doktora/ebeye "benim bir sorum vardi" diye basliyorum, aklima gelmeyince de esime "versene benim telefonu cantadan" diyorum. bizimkiler email konusunda da iyiler, online sistemden mesaj atinca geri donuyorlar 1 gun icinde. kafana cok takilan bir sey olursa ara bence, sonraki randevuyu bekleme.

Kokocum gecmis olsun, allah sifa versin tez vakitte gecer ins, reflu bazen cok kusan bebeklerde oluyor malum senin baslarda kusma durumlarim vardi bundan dolayi tahris olmus olabilir yemek borusu , sebep bu yuzdendir belki..

Sagolasin melegim. O aksamdan beri midem bir nanemolla, yeni yemek yemis olsam bile bir kazinti hissi var ama o dugum gitti sukur. Bende mide bulantisi oldu ama 1 kere disinda kusmadim hic, tahris oldugunu sanmiyorum. Gerci dun gece copu atmam gerekti, esim olmayinca bana dustu, az daha 2. vakami yasayacaktim. Kolonyaya sarildim, iyi geldi :)) Az az yemeye calisiyorum, biraz kontrol altina aldim gibi. Kotulesmezse boyle idare ederim diyorum.

Melegim sen hamileyken tetanoz asisi oldunmu?

Yok canim vurulmadim ve burda kimseye vurmuyorlar , Tr de herkes vuruluyor ama bence sakincali olabilir ,cunku bana burda soylenen senin kaldirabilecegin igneyi bebek kaldiramiyabilir oldu,bir keresinde hatta flu icin vurulmak istedim vurmadilar once tetkikler yapilmasi lazimmis yani bebegin bundan zarar gormuyecegi ile ilgili tesler, bende vurulmadim bu yuzden.. gerci flu olmadimda degil oldum ama atlattim cok sukur

Flu aşısını hamilelere özel prezervatifsizlerden yaptırmak lazım, icinde mercury olmasın diye.

Herkese Selaaaammm,
Sonunda okutabildim gecmisi:))once bugunku randevularimizda neler oldugunu yazayim sonra gecmisle ilgili yorumlara gecicem:))
Bugun sabah once sunnetimizi gostermeye gittik doktor teyzemiz gectigini soyledi hersey perfectmis:)Silgicim biz ertesi gunu sunnetimizi olduk ve 2-3 gunde gecmisti normale donmustu,eger oglunuz olursa kizlar herkese tavsiye ediyorum,cok cabukb iyilesiyor.
Sonra cocuk doktorumuza gittik oglusum 13 gunde 811gr almis cok sevindim:))boyumuz 52 cm idi simdi 54,5 olmusuz:))

Simdi gelelim gecmisle ilgili yorumlarimiza:))

Esracim ve Canancim tetanoz asisi ben burda olmadim,ama koko'nun dedigi gibi 10 yil icinde 2. Defa tetanoz asisi yapmiyorlar benim en kucuk oglum 6,5 yasinda oldugu icin bana hic soylememis olabilirler.
Turkiye de ilk cocukta ve 10 yil icinde asi olunmamissa herkese yapiyorlar.

Bu arada Kokocum nolur canini skma bebisinide strese sokma,anladigim kadariyla sonuclarin guzel dr'de sorun yok demis iyi dusun ki iyi olsun cnm.
Mide problemini hamileligim boyunca yasadim Kokocum ve surekli Prilosec diye bir hap kullandim cok rahat ettim o hapla,doktorunla gorusunce mutlaka soyle bu problemi cunku ilerki haftalarda biraz daha artiyo mide problemi basindan onlemini al cnm.

Marlin ve Esracim dr'dan guzel haberler almissiniz cok sevindim bide herkesin cinsiyetleri ogrensek guzel olur:))
Melegim ve Esracim ev ariyanlar sizdiniz galiba Allah yardimciniz olsun en nefret ettigim seydir ev bakmak sizi cok iyi anliyorum:)
Marlincim senindi heralde annen gelicekmis soyledigin bilet fiyati cok uygundu hemen al derim:))

Kizlar insallah unuttugum konu ve kimse kalmamistir, varsa da hakkinizi helal edin.
Sayfalar cogalinca okumak zor oluyomus bu arada:))

crazmom, Masallah Yusufumuza annesi mis gibi bakmissin delikanli olmus nerdeyse Allah daim etsin ins.
Canim benim evliligim malesef askida suan , inanirmisin esime karsi sevgim bitti buna sebep olan bir kac sey degil taa hamileligimin basindan beri olan seyler ve zamanla ben cok sogudum, simdilik sadece sabretme modundayim o kadar , oglumu kiskandigini sanmiyorum aksine onunla ilgilenmem cok mutlu ediyor onu, malum ona hic is dusmuyor belki ondandir ...o sever haziri armut pis agzima dus , kaymagini yer her zaman yani
Ev bakma olayina da ara verdim , olurda gidersem bosuna butun derdi ben cekmemis oluyum nihayetinde tasinirsak yine tum is benim uzerimde olcak , bir de burda olimpiyatlar var buna binanen sanki emlak fiyatlari su aralar daha yuksek mi ne:44:

Crazymom, oğluş çok güzel büyümüş maşallah..sünnet olayını erkek olursa dediğin gibi hemen yaptırmak lazım.Geçmişi okuyup herkese zaman ayırıp yanıt vermişsin sağolasın.Benim annem aralıkta gelecek ama şimdiden aldı biletleri,çok uygun oldu.3 ay kalıp dönecek,bana kalsa 6 ay gitmese ne güzel olurdu ama mecbur işte dönecek.Annem giderken seni ve bebişi de götüreyim diyor,zaten bir süre çalışamayacaksın,biraz tr de kal beraber büyütelim diyor.Ama ben tek başıma geri bebişle dönmeye çekiniyorum.Bir de babamızı yalnız bir başına bırakmaz olmaz.

Silgicim bugün randevun var senin sanırım, umarım sende çok güzel haberlerle dönersin.Ultrason yoktu benim bu seferkinde, tr de ocak anneleri sayfasına bakıyorum, canı sıkılıp bebeği sırf görmek için doktora giden varmış:)) ultrasonda görebilmek için.Biz de bekleyeceğiz artık 20.haftayı,detaylı da seyrederiz bol bol

Meleğim, zor günler yaşıyorsun ama burada yazdıklarınla hep pozitif ve olumlu biri olarak gördüm seni.Hayatı böyle algılayıp yaşıyorsan inşallah herşey daha çabuk yoluna girecektir.Ne güzel bak hayatında çok sevdiğin bir erkeğin oğluşun var,o da inşallah hep sana sevgiyle bağlı kalacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…