Amerika'da Hamilelik

Yuzde sakaklarda leke olan varmi aranizda, malum bende olmustu cil renginde ama cil gibi minik degil ve halan yuzumde gecmedi..bir yila kadar gecermis bu gobekteki cizgide dahil

Selam kizlar!

Genetik danisman aradi, 4lu testimin sonuclari cikmis. simdiki risk oranlari soyle: trisomy 18 icin zaten dusuktu simdi 1/27000, cok iyi. down sendromu icin beyazken(!?!) 1/95ti simdi (yine beyazken) 1/230 cikti. baska bir genetik hastalik var onun riski de 1/10000, o da iyi. down sendromu riskimiz hala cok iyi degil, keske 1/10000 gibi bir sey olaydi ama riskin 1/95ten 1/230a dusmus olmasi beni cok rahatlatti. amniyo yaptirsam mi yaptirmasam mi karari var simdi. yine 1/95 falan ciksa kesin yaptiracaktim. simdi kadin dogumcu babaanneyle, esimle falan bir konusup karar verecegiz, yarin danismani arayip haber verecegim, yaptiracaksam gelecek 1-2 hafta icinde yaptirmis olurum sanirim.

siz yerimde olsaniz (aman olmayin da, farazi olarak!) ne yapardiniz? amniyo secer miydiniz 1/230 ds riski ciktiginda?

e iste Lara'ya aldiklarini goruyoruz, palmer's falan onerdin, daha bir cok seyi de sen bizden once kullanacaksin :)) banyo sapkasini merak ediyorum ben de, fotografli haber ver :)) faydali dergiyi yaz valla, belki ucak seyahatinden once alirim ucakta eglencelik okuma olsun diye :))

bizim hastanede herkese yapiliyor 20kusuruncu bir haftada. bana ilk muayenede verilen paketin icinde onunla ilgili bilgi vardi cunku.

Yuzde sakaklarda leke olan varmi aranizda, malum bende olmustu cil renginde ama cil gibi minik degil ve halan yuzumde gecmedi..bir yila kadar gecermis bu gobekteki cizgide dahil

bende linea negra disinda bir numara yok. meme uclari bile cok az karardi henuz. cok gunes yuzu gormedim, yuzdeki lekeleri gunes azdiriyorsa o etkiye maruz kalmadim yani.

Sonuclar gayet iyi gozukuyor.16.haftaya kadar suren var en iyi karari babaanneyle konusup verirsin diye dusunuyorum.Ben iste bu kararsizliga dusmemek icin bu testlere girmeden amniyo yaptirdim.Dogrumu yaptim bilmiyorm cok azda olsa riski vardi ama down sendromunda riski vardi .Ya Allah ya bismillah dedim .Allaha emanet dedim yaptirdim.
1/230 gayet iyi bir sonuc.EN dogru karari anne olarak sen vericeksin.

Bizde de seker hastaligi yok.TAnsiyonda cok sukur simdilik iyi cikiyor.Dur ben bir daha ki randevuda bunu sorayim doktora :)Sagol canim

kokocum ben pek anlamiyorum bu degerlerden, marlininki nasildi acaba. ama artis var, cok sevindim. babaannesi daha iyi bilir :) ins sorun cikmaz.
ben de bugun kan verdim, iyiyse sonuc doktor aramaz dediler ama ben isterim sonuclari gormek her kosulda.

henuz yuzde leke yok melegim, ins olmaz. yuksek faktorlu gunes koruyucu kullaniyorum simdilik. bugun bir yerde okudum, daha cok 7. aydan sonra olusuyomus o tarz seyler. senin yeni sayilir dogumun, gecer kisa surede umarim. gunes kremi kullanmadan disari cikma yaz-kis. bir de sephora'da filan cok iyi urunler var cilt tonunu duzenleyici, dark spotlar icin. philosophy microdelivery peel pads kullaniyodum bir ara yuz icin, berraklastiriyordu mesela.

Kokopelli canim cok sukur iyi cikmis sonuclar en azindan beklenenden daha iyi sevimdim valla .. test yaptirma konusuna gelince yani benim bildigim 1/250 oran altinda kalan ve ozellikle 35 yas ustu hamislere cogu doktor yaptirmasi oneriliyor, ben olsam eger tehlikesi yoksa ki dusuk riski bildigim kadar artik cok dusuk bu yuzden icim rahat olsun diye yaptirirdim,burdan tanidigim bir bayan vardi yasi 37 idi ve orani iiyi olmasina ragmen yaptirdi ki kadin diyordiki ben 35 yas ustuyum ve bazen bu oran yanilabiliyor malum bir sans olma ihtimali rastlayabiliyor ,,ve sonuc yaptirdi ici rahat etti ve guzel bir kizi oldu hemde cin gibi masallah, inan bunuda saglicakla atlaticaksin ve guzel bir kuzun olucak ,haberlerini bekliyoruz canim ne karar verirsen ver senin icin en hayirlisi olur ins.

Bu yuz lekeleri hamile kadinlarda hormonlarin etkisi ile cikiyor yani gunesin hic etkisi yok, ayrica hamile iken kizlar sakin normal gunes yagi kullanmayin , mutlaka bitkiler olmasi lazim ve iceriginde kimyasal hicbir katki maddesi olmamasi gerek..sizin derinizden emilen hersey bebegide etkilebilir buna umarim dikkat edersiniz...
Benim goguslerimin buyuk bir cogunlugu koyulasmisti gerci halan varda hamile iken cok yogundu

bircok yazida gunes kremini yaz/kis kullanin diyor, etkisi var ki olmamasi imkansiz.

bircok yazida gunes kremini yaz/kis kullanin diyor, etkisi var ki olmamasi imkansiz.

Silgicim, gunesin belki lekeleri arttirici ozelligi vardir... benim gunes gordugum yokki bu ulkede sebep gunes olsun ehueheu
Bu arada ben saclarimi halan boyamadim malum sut veriyorum, sac bas aldi gidiyor ...cok bakimsiz rana oldum ben yaa

Silgicim, gunesin belki lekeleri arttirici ozelligi vardir... benim gunes gordugum yokki bu ulkede sebep gunes olsun ehueheu
Bu arada ben saclarimi halan boyamadim malum sut veriyorum, sac bas aldi gidiyor ...cok bakimsiz rana oldum ben yaa

kış güneşi vardır en azından diyip seni çıldırtıyım :)
emzirirken sac boyatilmadigini bilmiyodum. hem olsun dinlenir saclarin biraz. ya bu selebritiler her seyi yapiyo hamileyken de. saclar hep boyali filan.

kış güneşi vardır en azından diyip seni çıldırtıyım :)
emzirirken sac boyatilmadigini bilmiyodum. hem olsun dinlenir saclarin biraz. ya bu selebritiler her seyi yapiyo hamileyken de. saclar hep boyali filan.

eveet yaa ben de ayni seyi dusunuyorum :) Saclar boyali,herseyi yapiyorlar,yiyorlar.Masallah cillop gibide bebeler doguruyorlar :) Bizmi acaba cok didikliyoruz herseyi.

kokopelli samimi olarak yazdigin soruya samimi cvp veriyorum. belki cok cahilce olcak ama ben yaptirmazdim. nasil gelcekse o sekilde kabulumdur deyip beklerdim. sen bu bebegi cok beklemissin. babannede bu konuda uzman yinede ona danisarak iyi bi karar alacaksindir eminim. ama kotu sonuc ciksa ne yapacaksin. asil ssorunun cvp bu sanirim ? bebekten vazgeccekmisin ?

hersey guzel olcak bebegin icin ben buna eminim.

Kokucum supersin bakalim kimlerin tahminler tutucak.
Kizlar,aslinda ruyalar cikiyo:)ben hep oglum oldugunu goruyordum ruyamda:)bizim haziran topigindede genelde herkes ruyasinda ne gorduyse cikti.
Gobek konusu da genelde dogru benim gobus 3 oglanda da top gibiydi:)

Kokocum,Canim benim sonuclarin guzel cikmis amniyo yaptirip da bence riske girme,
ben hamileyken dr randevusunda bir bayanla karsilastim Turkiyeden dogum icin gelmis buraya,36 yasindaydi
biraz shbt ettik de tr'de ds riskini 38 yas ve ustune cikarmislar,yani amniyoyu 38 den sonra gerekli
goruyorlarmis.Tabiki son karar anne olarak senin cnm.

Oyyyyy masallah sana yerim ben seni yakisiklim benim:)
Ne kadar masum oluyolar degilmi melegim34
Rabbim korusun ins. acilarini gostermesin bizlere.

Silgicim,senin resmi copy etmemisim senin gobuste harika:)
Ayrica 16 haftalik pir pir hisseden senmiydin unuttum:)eger sensen genelde oglanlar erken hissediliyo haberin olsun:)

Canancim yeni mekaniniz hayirli olsun ins. Atlanta cok guzel biyer,bizim Amerikadaki ilk mekanimiz ve cok sevmistik orayi:)sende cok seviceksin eminim.
Evi nerde tuttunuz?semt olarak ismi ne?

Esracim,kulaginda onceki dr'nin dedigi gibi bir problem olmamasina sevindim cnm.
Eger seni cok rahatsiz ediyorsa gunluk yasantini etkiliyorsa strese girmendense ilaci kullanmani tavsiye ederim cnm.
Cunku stres bebisi daha cok etkiliyo,ben dogum yapana kadar hem troid hapi hemde mide ilaci kullandim,birgun kacirayim midem mahvoluyodu tum gunum berbat oluyordu

Marlincim,senin gobuste cokkk tatli bence bir fistikta sana geliyor cnm:))
Rabbim hepinize hayirlisiyla kucaginiza almayi nasip etsin bebislerinizi,bir nefeste ins...

Kkbr,cnm benim finale yaklasmissin belkide dogum oldu:))eger hala olmadiysa Rabbim bir nefeste kurtarsin saglikla ins.
Eger olduysa Rabbim anali babali buyutsun yavrusunu:)

Kizlar okurken sunada cvp yazayim buna yazayim diyorum copy yapmayinca unutuyorum:))
Malum yaslandik artik:)telden ancak bu kadar oluyor gakkinizi helal edin unuttugum arkadaslar varsa.
Bu hafta cok yogundum misafirlerim vardi 3-4 gun arka arkaya,esimde zaten bilgisayarla ugrasamadi o da isyerinde cok yogun
Velhasilikelam fotolari koymaya vaktimde yoktu gerci pc'de yok hala.Telden ugrastim fotolari koyamadim artik bahane bulmaya yuzum yok
Coming soon ins. diyorum:)

Nuray'i sormussunuz onu da yazayim:)en son konustugumuzda iyiydi bebisi dr'a goturmuslerdi.
Malum misafiri var,heralde annesiyle geziyolardir:)
Eger haber alirsam gene yazarim,ya da o kendisi girip yazar belki.

Son olarak herkese Hayirli Ramazanlar diliyorum,bu mubarek gunlerin hurmetine Rabbim hepinize guzel sonuclar aldirsin ins.

sana da hayirli ramazanlar crazymom, herkese.. ben arada biseyler hissediyorum, marlinde de baslamis onlar :) bu arada ben de bir ruya gordum, erkek cocuk ama 3-4 yaslarindaydi :) bakalim artik hayirlisi olsun. bu arada sizin de iyi olmaniza sevindim. opuyorum bebisi oh mis gibi kokuyodur o simdi ya :)

esra, evet kendilerini hic kisitlamiyolar :) tabi neler yasiyolar bilmiyoruz ama gorunen o.. biz galiba cok pipirikliyiz, birazda yalniziz diye korkuyoruz belki. gerci ben yediklerime cok dikkat edemiyorum, zararli denen bazi seyleri yiyorum azda olsa. sarkuteri urunleri vb. her gun cesit cesit seyler de yiyemiyorum, yapan olmayinca. vitamin aliyorum neyse ki diye rahatim biraz. 4-5 ay sonra ins. sorunsuz bebeklere kavusunca rahatliycaz :) 2. olursa onlarda daha rahat oluruz artik.

Inan bende de ayni sorun var.Eve geliyorum yemek yok,kimse yok.Basliyorum ne varsa pisirmeye.Pisene kadar benim istah kaciyor. itiraf ediyorum ben de minnacik bir parca salam yedim gecen gun :) o kadar canim istediki.Bugunlerde birde kola istiyor canim ki ben kolayi hic icmezdim.Toplasan yilda iki bardak icmem.Esim icer ona da kizarim.Gecen gun azicik kola ictim ayy butun siseyi bitirmek istedim zor tuttum kendimi :) Benim kizin yemek zevki babasina benzeyecek kesin.
Aslinda abartmadan canimizin cektigi seyi ucundan yemeliyiz diye dusunuyorum.Allahin izniyle bebelere kavusalim sonra burada sut icin sunu yedinmi bunu yiyormusun sorulari soracaz birbirimize :) Aman o gunler gelsinde soralim insallah.

Sana ve herkese hayirli Ramazanlar Crazymom.

Öncelikle herkese hayırlı Ramazanlar.Biraz önce ailemle görüştüm, iftar telaşı içindeydiler,özendim:)) oruçlu olmasak da orada olup o heyecanı yaşamak, sıcacık pidenin tadına varmak isterdim:))

Kokopelli sonuçlar güzel çıkmış,çok şükür.Ama yine de kararsızsın,inşallah senin için en iyi olacak kararı verirsin.Ben inanıyorum her türlü sonuçların zaten çok güzel çıkacak.Buradaki herkesin gönlünden geçen sonuçlarının çok güzel olacağı.İnşallah güzel haberler vereceksin bize.

Silgicim senin de kan sonuçların güzel çıkacak inşallah.Bana da sonuçlar normal iyi dediler,ben hastaneden özellikle gittim istediğim değerleri:) anlayamadım değerleri tabi burda kokoya ve etrafa sordum da rahatladım.

Crazymom,sana hayranım.Diğer çocuklar ve Yusuf bebeğin, misafirlerin, yoğunluğun arasında bizleri merak edip tek tek ilgilenip yazıyorsun ya:)süpersin!
Rüyalar konusunda ben karmaşığım,kız da görüyorum erkek de.Ama kendi bebekliğimi görmüştüm hem de kendi kızım diye,o ilginçti mesela:))

Meleğim belirtilerimiz benziyor, bakalım senin mahir paşa gibi kuzucuk da gelebilir.Kız da erkek bebek de heyecan verici olacaktır.İlk bebişlerimiz zaten.Gerçi bazen daha da doğuramam heralde diyorum:))

Bu arada bu haftadan itibaren 17.olduk:)) silgicim sende...Sanırım kilo artışımız hızlanacak.Ben şu ana kadar 1.5 kilo almış durumdaydım ama dünden beri ağırlaştığımı hissediyorum:))
Hareketlerim falan eskiye nazaran yavaşladı.Yeniden enerji dolu günlere diyorum:) sevgiler

Ay kizlar, hala kesin bir karar veremedim!!!

Dun gece babaannesiyle konustuk, ama o da doktor yani ile babaanne yanini pek ayiramiyor birbirinden yazik. Sizin karariniz, ben bir sey diyemem dedi once, sonra konustukca bakti ben kafama takiyorum, icinin rahatligi icin iyi bir doktor bul, yaptir sen en iyisi dedi. Biz de muallakta kaldik, 1/95 gibi bir deger olsa kesin yaptirirdim, 1/500 falan olsa yaptirmazdim, bizimki tam da boyle ortada bir deger. Pek tabii ki ilk testlere gore daha iyi sonuc geldigi icin cok mutluyum ama bu ileriki 5 ayi rahat gecirmemi saglayacak mi emin degilim.

Canan'in sordugu kritik bir soru aslinda, ds ciksa ne yapacaksin? Bunu da cok dusunduk. DS cikarsa aldirmayi dusunuruz, icim kan aglayarak da olsa boyle yaparim. DSli bir cocugu ben bagrima basarim, elimden geldigince korur kollar sever buyuturum ama bize bir sey olsa o cocuk yalniz kalacak ve yasi ilerlese bile kendine bakamayacak seviyede olabilir rahatsizligi. Bencillik olarak gorulebilir ama inanin degil, ben her seyi goze alirim da o cocuga yazik.

Ah amniyoda su dusuk riski olmasaydi... Iste boyle, ogleden sonra bir genetik danismani arayip bir seyler soylemem gerek. Olmadi pt'ye kadar haber veririz, karar veremedik henuz derim ne yapayim! Cok uzatmak da istemiyorum bu karar surecini, cunku ayni seyleri evirip cevirip konusuyoruz esimle :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…