Amerika'da Hamilelik

Masallah Yusuf bebesi .Cok guzel,cok yakisikli :) Op annesi benim icin :)

Ya bir tur yataklar varmis, buna benziyor ama cocuk buyuyunce normal yataga donuyor falan, bu onlardan mi? Dur bakayim amazon'da bir ornek bulabilecek miyim: http://www.amazon.com/Stork-Craft-Tuscany-Stages-Espresso/dp/B002A9IZ0Q/
4 in 1 crib diye aratinca bir suru cikiyor. Ben ilk basta yanimda park yatakta yatirmayi dusunuyorum, sonra odasina boyle crib/yataga geciririm. Tabii bebe gelince bu planlar altust olabilir ama niyetim boyle :)
Sen nelere baktin Esra?

ya benim bilgisayarda mi bir gariplik var, bu mesaj editoru cok agir calisiyor, sonra gelsin mesaj tekrarlari. pardon kizlar, yine benim onceki mesaji duble yapmis :)

Son düzenleme:

Ben ikea da nuray in bebisinin yatagina benzer bir yatak baktim.Bir kac yere daha bakicam.Su anda hicbir fikrim yok .Kararsz kaldim.

masallah masallah annesi. omru uzun ve saglikli olsun insallah. nasil yakisikli bir erkek bu yaa :)))

guzel dualarin icin tesekkurler. pogaca icin ise afiyet olsun :)) bizde cok begeniyoruz pogacayi...

el ve ayaklarim siscekmis gibime geliyor benimde. yuzugumu cikarttigimda baya bi iz olusturuyor. bence bu ilerisi icinn alarm veriyor. az kaldi bi sekilde atlatcam. saglikla zor olmadan bi dogursam. cok ama cok korkuyorum. benim yanimda hic kimsem olmayacak. ailemin gelmesi cok zor gibi. canim babam gelirim diyor ama aktarmasiz ucak varmi daha onu net bilmiyoruz. aktarmali da gelmeleri cok zor olur diye dusunuyorum. bakalim ne olcak..

biz agustos basi gibi bebek esyalarini almaya basliycaz kismetse. yatak icin bende park yatak dusunuyorum. odasi olmayacak simdilik. zaten nerde kesin kalacagimizda belli degil. kesinlik kazandiginda ins guzel bir oda yapariz.
aslinda ben alisverise nerden nasil basliycam bilmiyorum. yanimda bir buyuk beni yonlendircek biri olmayinca bakalim ne kadarini becerebilecegim. desteklerinizi rica ederimmm :)))

yatak park yatak istiyorum. ana kucagi alinacak, kiyafetler . bakim urunu sabamet siparis vermek istiyorum. kiyaftlerini eylul sonu digcagi icin uzun kollu alcam. emzik biberon hangi marka ve nasil ozellikte almali?
bebek bezi onerileriniz ne olur onu da yazarsaniz ?

ne kadar olgun bir ifadesi var ufakligin :) yaramaz olmycak gibi :) Allah anali, babali, saglikli ve mutlu bir sekilde yasamayi nasip etsin ogluna insallahh! buyumustur simdi biraz daha.

Silgicim benim butun oglanlara ayni seyi soyluyorlardi bebekken kucuk bir adam gibi ciddi ve olgun gorunuyorlar diye:))
Valla hamileligim boyunca yaramaz olmasin diye dua ettim,daha once cingoz abisinin fotosunj koymustum hatirlarsaniz:))abimiz gibi olmayalim diye bekledik yengec burcu olduk:))iismimizi de o yuzden yusuf selim sectik:))
Bunlar isin sakasi Rabbim hepimizin yavrusuna saglikli guzel uzun bir omur nasip etsin ins...

kizlar herkese tsk ederiz guzel dilekleriniz icinde sagolun ins sizin bebislerede biz yazicaz ne guzel her bebek yeni heyecan olcak :)))

senin fikrin cok guzel bence kokocum bende yeni aksam oyle yapardim herhalde ama bana bir arkADAS verdi yatagi o yuzden almadik yeni bisi..benimki Ikeadan degil ama baya saglam mobilyasi.. biz ikeadan kendi yatagimizi aldik hic memnun kalmadim gercekten..

canancim ben biberon seti DR Browns aldim ama daha kullanmadim. en iyisi Avent yada dr. browns diyp;ar zaten. BPA free olacak bilirsin zaten.. bezde Ppampers kullaniyorum cok memnunum.. bazen gece uyanmasin diye 6 saat altina bakmadigim oluyor hic bisi olmuyor kuzucuguma. ne bir tasma ne de pisik.. pisik kremide al mutlaka Desitin marka mor renkli olanindan..
olmazsa olmazlardan biride emzirme sutyeni, nursing pad. en cok o lazim oldu bana.. emzirmek cok rahat oluyor.. nursing pad de kiyafetin sutle batmasini engelliyor.

bu arada bugun 3 aile iftara misafirim var.. Esadi yikadik uyuttuk , yikaninca cok guzel uyuyor masallah.. bende firsat buldukca anneme yardim ediyorum..bugun yogunuz yani..

ablacim Yusufun uykusu nasil? bizimki gunduz ayakta gece uyumasi daha iyi ama yinede mikir mikir yerinde durmuyor. Annem diyor cok mu balik yedin cokta yemedim aslinda :)))
senin oglanin kilosunu merak ediyorum valla. bakalim kac olmus.
bizxde daha agustosun 15 ne gidicez. o zamana aczik kilo alsa bari. Ilk ay yarim kilo aldi kizlar dr bisi olmaz iyi dedi ama benim kafam hala takik bu duruma

Esat sallamadan hic durmuyor kizlar. ilk gunler hic durmuyordu annemde salladi , sallayis o sallayis artik uyumuyor sallamadan bizde sallanan sandalye aldik hani bu swing diyorlarya ondan.. fikir olsun diye resminide ekliyorum ama cok tatli bisi..

Son düzenleme:

Nuray cim annen gidince cok zor olacak senin icin.Ben simdiden dusunuyorum annem gelirse cok sIkI tembihlicem sallamasin diye.Benim yigenim sallanmadan uyumuyordu ne cektirdi bize sipa.2.5 yasina gelmisti hala sallanmadigi zaman agliyordu.
Kizlar bir sey soracam.Siz her doktor randevusunda ultrasona giriyormusunuz.Dun bir arkadasla konustum.Onun da 2 tane cocugu var.Biri 2 yasinda digeri 5 aylik.Yeni dogum yapti sayilir.O devletten saglik yardimi aliyordu. Hastaneye gidiyordu hep (Yale hospital).iki dogumunda da hastanedeydim.Cok ilgililerdi.Her neyse dun bana her randevusunda ultrasona girdigini soyledi.Bana da mantikli geldi cunku suyun azalip azalmadigi,bebeklerin kilosunu gobek kontrolunde goremiyorlar.Aklim karisti yine benim...

sallamayinca uyur mu bebekler peki? bunun formulu ne acaba..

ben giriyorum her randevuda esra ama turk, ozel bir doktor belki ondandir. midwife olayini da ilk sizden duydum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…