Amerika'da Hamilelik

Ben cok balik yemistim, bizim oglan o yuzde mi mizmiz pek aglamaz ama surekli mirinkirin yapar sagolsun oglucum

bende zor olmasin diye bunu aliyorum canim ya ne yapalim..
silgiim dedigingibi bebislerde oyle yerine koyunca uyumuyorki anacim .. ilk gunler hep emzirirken uyuyordu oyle rahattim ama sonra emerken uyumamaya aglamaya basladi, ne yapsak durmaz son care salladik iste.. :)))

Ben cok balik yemistim, bizim oglan o yuzde mi mizmiz pek aglamaz ama surekli mirinkirin yapar sagolsun oglucum

belkide ondandir :))) benimde simdi bi elim salliyor bi elim yaziyor gerine gerine uyuyor kuzucum kiyamam yaa cok tatlilar , insan kizamiyor bile seve seve salliyosun :))))

sallamayinca uyur mu bebekler peki? bunun formulu ne acaba..

ben giriyorum her randevuda esra ama turk, ozel bir doktor belki ondandir. midwife olayini da ilk sizden duydum.

Sallamayinca uyuyorlar Silgi cim anne de bir rahat ediyor.Benim eltim ve burada bir arkadasimdan biliyorum.Eltim bebegi 2 aylikken bize tatile gelmislerdi.Kadin nasil alistirmissa :)Emziriyor,altini degitiriyor, gazini cikarip hoop yatagina yatiriyordu.Cocuk iki gak guk yapip uyuyordu :)Bebekte zamanla alisiyor."Evde geceleri karanlik sessiz odada uyutuyorum geceyle gunduzu ayirt etsin hemen uyusun diye" demisti.
Tabi ben simdi boyle konusuyorum dogunca naparim mechul :)))Gecen gun 5 aylik bebegi olan arkadasima gittim oturmaya.Bebek paket gibi yanimizda aglamadan durdu :)) gulucukler verdi.Bir ara IkIndi kaka yapti :) Annesi altini degistirdi.Hoopp uyudu.Arkadasim aldi yerine yatirdi.Boylemi hep dedim.Evet dogdugundan beri boyle dedi.Masallah.
Ablamda cok cekmisti.Sallamaktan kollari tutmuyordu artik.Formulu bir bilsek keske.
Ben de midwife ile agustos randevumda tanisicam.Artik dogumda kim gelir nasil olur hicbir fikrim yok.Icime sinmeyen bir suru sey var.Hepsini soracam gidince.

esaracim bende her randevuda ultrasona girdim benim doktorumda turktu.. genelde Amerikalilar az yapiyor ultrasonu

Dogru soyluyorsun aglayinca anne de ne yapacagini sasiriyordur.Kiyamazsinda aglamasina.Iyi olmus aldigin en azindan kollarin yorulmaz.Annen gittikten sonra kolay olur.

benim ablaminda 1 kizi 1 oglu var.kizda sallamakatn helak olmustu geceleri hic uyumazdi , ama oglanda hic bi kere bile sallamadi emzirirken uyur yatirirdi .. iste her cocuk bir olmuyor ona gore davraniyosun sende.. oyle uyuyan bebeklere masallah nazar degmesin :)) insanin hemen 2. yi yapasi gelir :))))

Ah ah bende dogumdan once ahkam kesiyordu yok ben cocugum olursa sallamaya alistirmayacam diye ama oyle olmuyor evdeki hesap carsiya uymuyor yani, oyle gazlari oluyor ki ancak sallayarak cikiyor bu yuzden ilk zamanlarda sallama bence sart cunku bebeklerin bagirsaklarinin harekete ihtiyaci var malum saatlerde kucakta hoplatamiyacagimiza gore baska care kalmiyor ama umarimki yeni dogucak bebekler cok gazli olmaz ve sallama geregi duymazlar ins..

belkide ondandir :))) benimde simdi bi elim salliyor bi elim yaziyor gerine gerine uyuyor kuzucum kiyamam yaa cok tatlilar , insan kizamiyor bile seve seve salliyosun :))))

Bende surekli oyle hatta bazen emziriken kucagimda iken bir elimle yazip bir elimlede gogsumu tutuyorum usaginin agzina, ne yapayim mihlanip kaldim oglana baska iste tutramiyorsunki ancak bu tip isler oluyor ..dedigin gibi deger bu bebislere bende seve seve katlaniyorum valla

Canim sabah senin oglanin guzel resimleri ile gozlerimi actim velhasil sana yazmistimda ama galiba silinmis bazi sayfalar ..yeniden yinelemek istedim ..allah anali babali buyutsun ins . masallah cok guzel buyumus ve pek guzellismis tam yakisikli delikanli olmus ..allah sagligini daim etsin ins, canim

canim cook sagol Allah razi olsun amin ins Rabbim yavrularimizi korusun , anali babali buyutsun .. sende eklede seninde gorelim yakisikliyi tabi seninki daha buyuk.. benimki gozume o kadar kucuk geliyorki ne zaman buyuyecek diyorum.. ins hepimizinki saglikla buyusunler

aaaa cok ilginc yukledigim fotolar ve yazdiklarimin cogu gitmis.

Hakikaten ya, ne olmus boyle? Senin iki yeni gobis fotografin vardi, simdi yok. Onlari gorunce ben de koyayim dedimdi, blogumdaki bir fotografa link vereyim bakayim cikacak mi (ben internetlerde fotografimin olmasindan hoslanmiyorum, o yuzden kestim bictim alttan ustten, onemli olan gobek): (edit: resimleri koymayi becerdim blogdan ama kocaman cikmislar, annecim!)

Bugun ebe randevumuz vardi, midem icin over the counter bir seyler onerdi, sol kasigimda eklem agrim var cok kotu, ona "olur oyle, cekeceksin" dedi. Sizde de boyle kalca agrilari var mi? Yururken cok kotu oluyor bazen, yuruyunce kotulesiyor, daha kotu olmasa ilerleyen aylarda bari. Doppler ile dinledik bizim yaramazi, dinlerken bir tekme atti (hissetmedim sesini duyduk). Ben ilk ultrasonumdan beri doktor gormedim henuz, ebe ve genetik danismanla konustuk hep. Ebe doppler yapiyor, ultrason yapmiyor. En son iste ense olcumu icin ultrason yapilmisti, bir sonraki amniyo icin bu cuma, amniyo olmasam tee 23unde. Ama ben kalp atislarini duyunca rahatliyorum, gorme ihtiyaci duymuyorum. Gorsem guzel olur tabii de doppler yetiyor.

Biberona gelince. Her ne kadar BPA free falan deseler de plastik bana cok itici geliyor. Icine ilik sut koyulacak, icinde sutle isitilacak ve saire, kimyasallar karisabilir, sirf BPA degil ki. Ben biberon arayisima (vakti gelince) su asagidakilerden baslayacagim:
http://www.amazon.com/Lifefactory-BPA-Free-Bottles-Silicone-Sleeves-4/dp/B001SKGPUK/
Amazon.com: green sprouts 8 Ounce Silicone Feeding Bottle: Baby
Amazon.com: Comotomo Natural Feel Baby Bottle Single Pack, Green, 150ml: Baby
http://www.amazon.com/Kanteen-Stainless-Medium-Flow-Silicone-9-Ounce/dp/B005QVTBJY/

Bugun ross'a ugradik, Lara'nin battaniyesinden gorduk, su amniyoyu falan atlatalim ben de alacagim aynisindan (belki farkli renk?), battaniye kardesi olsunlar.

Son düzenleme:
Masallah buyutmussun koko gobusu.Bence de onemli olan gobus hoslanmiyorsan tum foto koyma.Ben rahatsiz olmuyorum.Facebook hesabinada ailem icin koyuyorum.Sonucta ikiside internet ortami.
Benim ultrasona girmek istememdeki neden bebegin kilosunu ve suyun azalip azalmadigi ogrenmek.Haa gormekte ustune lokma tatlisi olur :)
Guzel gunlerde kullansinlar insallah battaniyelerini:)

@koko
bebis belli oluyo, buyumus artik annesi :)
mide derken reflu dedigin sorun galiba. ben artik bulantilara - kafayi yesemde zaman zaman - boyun egdim, hayatimin bu donemi boyle gececek galiba.

cocugun huyuyla alakali sanirim ya da bizim delirme esigimizle :) devamli aglarsa biraz sallarsak kucakta alisir mi mesela gibi seyler var. bi de kucaga alisma olayi var. yasayarak ogrenicez galiba bunlari. benim ablamda 4 yasindaki oglunu hala ayakta salliyo ki aksi takdirde uyumuyor tatlisim yaa :)

ya ben internetlerde pek aktiftim gencken, eglenceli oldugu zaman eglenceli de cok pisligini de gordum, cok psikopat insan var. Facebook daha coook yeniyken hesabim vardi, baktim cok privacy ihlali yapmaya basladilar o hesabi da sildim sinirlenip. Yine facebook'ta, google plus'ta resimleri kimin gordugunu kontrol edebiliyorsun (public yapmadigini varsayarak), buraya veya bloga koydugunu google indexliyor, sonra images.google'da kabak gibi cikiyorsun, o beni korkutuyor. buradakiler silinmiyor bile sen hesabini kapatsan da. neyse iste, ben boyle biraz pimpirikliyim :)

ilerleyen aylarda belki ben de daha merakli olurum suyu, kilosu konusunda bebek buyudukce. simdi yok armut kadar oldu yok elma kadar oldu diye okuduklarimizla avunuyoruz :))) sen sor bakalim doktoruna, belki isteyince yapar. bizimkiler istesem de yapmaz gibime geliyor, ancak boyle asiri panik ve stresli gorseler rahatlatmak icin gosterirler.

reflu ve onunla alakali seyler, mesela bugun yemekten 1 saat sonra nasil kazindi, geberiyordum kazintidan. bulanti degil, kiyildi resmen. arabada pretzel vardi ama gidermedi kazintiyi. mide olaylarini cekmek daha kolay, kalca agrim cok zorluyor ama dogumda sorun olmasa, dogumdan sonra gecse yine cekerim, boyle kalirsa yandim ki ne yandim.

eee, gobisi daha belirgin gordunuz, kiz/erkek gobisi fikriniz degisti mi?

bebegin de iyi huylusu nasibolsun vallahi, bazilari gikini cikarmiyor, bazilari cok mizmizlaniyor. insan yavrum deyip her seyine katlaniyor tabii, sen soyle alistir boyle alistir bir yerden sonra farketmiyor. bana soylenen 1-2 sey var: white noise ve kundaklama. bebeler anne karninda hep anne kalp atisi vs. gurultuler duyuyorlar, sonra dogunca o sesleri ariyorlarmis. o yuzden amazon'da falan white noise machine'ler satiliyor, dusunebilirsiniz. bir de bahsi gecmisti daha onceden, elini kolunu cok hareket ettirip kendilerini uyandirmasalar iyi oluyor o yuzden kundak :) sallama isi sansiniza ama sallarsan alisir bence, ben hala pek severim sallanmayi, hamak mamak olsa da biri beni sallasa :)

Allah senden de razi olsun, amin ins mevlam hep korusun yavrularimizi...Ben bir ara eklemistim bizim veletin fotolarini galiba sen kacirdin ama olsun yine bir ara yuklerim bir bakiyim soyle yakisikli resimlerden koyum

Canim bence gobek kiz gobegi ne guzel olmus ama gobek masallah gayet orantili gidiyor ..

Bu arada biberon konusunda belki yarari olur diye bir kac tavsiyede bulunmak isterim,,ben Avent in biberonlarini ve sterilising ini aldim ..dogum oncesi cok buyuk hayellerim vardi hep yavrumu emzircem biberona gerek kalmaz diye dusunmustum hatta gogus pedi bile aldim ama malasef sutum cok olmadi bu yuzden yavruma mama takviyesi yapiyorum ..Avent silokonlu meme uretiyor benim oglanin hatta emzigi bilo silokonlu, simdilik memnunum hic sorun yasamadim, bizim oglani once emziriyorum sonra doymazsa mama takviyesi yapiyorum. kizlar ins sizlerin sutunuz bol olur da hic gerek kalmaz .bence bir tane alip bir kosede ne olur ne olmaz diye tutun hic birsey belli olmuyor onceden ...

Selamlar Herkese,

Foruma bir haller olmuş,yazılanı hop yutuyor:)) Ben de dün bir sürü fotoğraf görünce yorumlar yazmıştım,şimdi baktım silinmiş herşey:)
Crazymom ve Nuray; yakışıklı prenselerinize kocaman Maşallah diyorum... Yusu Selim'in dudakları ve çenesi çok karizmatik geldi bana:) Ayrıca Esat da çok yakışıklı olmuş,saçlar falan çok güzel ya:) hatta yazmıştım saçları epey var.Ben hep benim bebe kel doğacak diye düşünüyorum.Ben ve eşim saçsız doğmuşuz,sanki bizim ufaklık da kel bebe olacak gibi:)) doğunca göreceğiz..

Kokocum göbek artık sende de belirmiş, çıkmıyor hala belli değil derken büyüttük göbişleri:)) Ben de internete hiç foto koymuyorum arkadaşlarımın bazıları hamile olduğumu bile bilmiyor.Hop diye son ay koca bir göbiş ardından bir kucakta bir bebe fotoğrafı koyup şaşırtcam milleti:)) Esra sen koy ama buraya gözümüz gönlümüz açılıyor:)) Kızınla çok güzel görünüyorsun:)) Bu arada benimde geçenlerde kalça ve belimde ağrılar oluştu,kalça geçti gibi ama bel artık ağrıyor.Uzun süre ayakta kalıp oturucunca fena oluyor.

Silgicim, ben bugüne kadar 2li testle birlikte 3 kere ultrasona girdim.İlk 2 kontrolde ultrasona baktılar ama son kontrolümde bakmadı doktor.Yanıbaşımızda durdu ultrasona ama sadece doppler cihazı ile kalp atışını dinledi.

Tesekkur ederim Marlin cim.Ne guzel seyler yaziyorsun sen yaa :)) Cok hosuma gidiyor :) Daha coook foto koyacam insallah kizimla :)) Bu arada cok sasiracak arkadaslarin :) Ben amniyosentez sonuclarina kadar saklamistim .Sonra ilan ettim facebookta.Butun arkadaslar duydu :)
Benim kalca agrim cok siddetliydi 16. hafta basladi 20.haftaya kadar.O kadar coktu ki bazen adim atmami engelliyordu.Iki kere yuruyuste kitlendim kaldim sokakta.Esimi aradim geldi aldi beni o derece.Doktor normal deyince uzerine gittim yuruyuslerime devam ettim.Son iki haftadir cok sukur yok agri.Aman gelmesinde cok fena.Bel agrisi kaldi ama.
Bu gidisimde midwife ile tanisicam.Kesin o da doppler ile kalp atisini dinletecek.Ultrason talep edicem bundan sonra cunku randevuyu ayda bir veriyorlar ve ben her seferinde bebegin kilosu ve suyun azalip azalmadigi konusunda tedirgin oluyorum.Insallah tamam derler.

Ben gerçekleri söylüyorum Esracım:)) Sen koy güzel fotoları bak ben daha neler söylerim:)) Ben de belki cinsiyeti öğrenince ilan ederim.Şimdi bilenler bile sürekli merakla soruyorlar, kesin senin şunun olur yok bunun olur diyorlar, o yüzden kesin belgelerle ilan edeyim de ona göre konuşsunlar:)) Tr de erken öğrenildiği için hala öğrenemedin mi deyip duruyorlar, hoş ocak annelerinde 12.-13.haftalarda öğrenen bazılarının cinsiyet sonuçları değişti,erkenden dr zorlayıp tahmin istiyorlar sonra şaşıp kalıyorlar:))
Bel ağrıları doğurana kadar bizimle olacak gibi! Bir de benim akşamları göbeğim davul gibi oluyor, amanın ne kadar büyüdü diyorum sabaha eski hali...Geceleri neden bu kadar şişiyorum anlamadım:)) yemek, süt, su bunlar bu kadar şişiriyor mu:)) bir de çalışıp o kadar yürüyorum yani,evde yemek yiyip otursam patlama modunda olacağım demek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…