Amerika'da Hamilelik

bende kalca agrisi su an yok, yalniz sabahlari belim kilitleniyor. hamilelikten mi bilmiyorum ama tutulmus bir sekilde kalkiyorum. gun icinde yok oluyor..

marlin senin detayli ultrason ne zaman, benim agustos 15'de acaba erken mi yaptiriyorum? bu arada 4'lu test sonuclari icin hala ses seda yok, gecen gun aradim sonuclari vermemiz icin form doldurmaniz gerek dediler ki gelmemis zaten daha. sorun olursa doktor ararmis, yoksa aramazmis.
"ya ben istiyorum sonuclari amaa! koko yorumlar forumda" da diyemiyorum :)))

aventin methini cok duydum.
Philips Avent Göğüs Kalkanı 2`li - e-bebek.com
su cok iyiymis mesela, sut akmasin saga sola diye sanirim. bir de sut sagma biseyi varmis, onu almamiz gerekiyor mu deneyimli anneler? gerci erken henuz ama liste yapmaya basladim..

bu arada 4 ayim bitti hala sut icemiyorum, bir iki defa denedim olmadi. sizde durumlar nasil, kotu mu yapiyorum acaba ama icemiyorum.

O senin guzel bakisin canim :) Evet dun k.k.okudum.Tr.de bir bayanin (ikizleri var) doktoru sanirim 14.haftaya kadar kiz demis.Sonra kesin erkek bu bebekler demis.En guzeli bekleyip kesin sonucu almak.
Benim de oyle oluyor aksamlari karnim elim ayagim sisiyor.Yuzuklerimden,ayakkabidan anliyorum.Sabah hoop butun sislik gitmis.Gobuste kuculmus :)

Silgicim benim detaylı 7 ağustosta, 19 hafta bitmiş oluyor.Erken olmuyor.Seninde bir hafta sonraki bence erken değil,kaçıncı haftana denk geliyor? ben mi erken giriyorum yoksa:)
Bugün itibariyle 4.ayı bitirdik,5 aylık olduk:)) bakalım bu ay nasıl geçecek.Canım ya süt içemiyorsan,peynir yoğurt falan yiyebiliyorsan ye.Ben de mide sorunu olmadığı için günde 2-3 bardak içiyorum.Ben peynire aşırı düşkün oldum.Hayatımda yemediğim kadar peynir yiyorum.Şu an yazarken bile peynir istedi canım o derece yani:)) peynir ekmek favorim!

bu arada 4 ayim bitti hala sut icemiyorum, bir iki defa denedim olmadi. sizde durumlar nasil, kotu mu yapiyorum acaba ama icemiyorum.

Silgici ben 2 hafta once sut icmeye basladim.Hic bulantim yoktu ama sut icmek bana iskence geliyordu.Icemedim.Marul,peynir,yogurt ,kiraz cok yedim.Evde puding yaptim.Aldigim vitaminde kalsiyum var.Hala hergun sut icemiyorum ama icim rahat cunku baska besinlerden kalsiyumu aliyorum.Sende internetten bak istersen kalsiyum olanlar besinlere hangilerini yiyebiliyorsan onlari tuket.Peynir ve yogurt yiyebiliyorsan zaten sut icmesende olur.
Biliyorsun kalsiyum bizim icin gerekli.Bebisler zaten bizim depolari tuketiyorlar :) Afiyet olsun onlara :) Bizde yerine koymaya calisyoruz.

aynen bana da iskence :) kiraz midemi bulandiriyor, marul arada salatada. hesaplayip yiyemiyorum biseyleri, ne yiyebilirsem. insallah sorun olmaz.

benimde 20. haftaya denk geliyor aslinda ama senin daha erken diye hatirliyodum ki oyleymis o yuzden sordum :) hemen hemen sat'lar ayni cunku. 1-2 haftadan bisey olmaz sanirim o zaman. afiyet olsun ye bol bol :) bende peynir yiyebiliyorum, yogurt arada ama sutun yerini de bisey tutmuyomus diye okudum. soy milk var ama ona da cesaret edemiyorum.

Kokocum masallah ustteki resimde kocaman bi gobus var gozukuyor alttaki yandan olan resim daha kucuk bir gobus gibi duruyor.
Ayrica sanki benim tahmin dogru gibi gobus benim icimde kiz var diye bagiriyo gibi geldi bana:))))
Bu bel agrisi ve kalca agrisi sizin en samimi arkadasiniz olucak doguma kadar kizlar malesef((( ben her sabah esimin yardimiyla kalkiyordum yataktan 4-5 adim yuruyene kadar kolumdan tututyordu beni kocisim sonra alisiyordum kendim yuruyordum.
Kalca agrisi dediginizde ayni sekilde benim sag tarafta vardi,sanki sag bacagimi kalca kismindan ayirmislar gibi berbat bi agriydi doguma kadar surdu((
Kizlar hakkinizi helal edin felaket tellalcisi gibi yazdim ama doguma kadar boyle malesef ama inanin sonucunda ki mukafat herseyi unutturcak size soz veriyorum:)))

Tesekkurler Marlincim,dudaklarimiz sanki olmucakmis sonradan olmus minnacik:))))
Ayrica benim bebislerde hep keldi bu da oyle yeni halimizin resmini koyabilsem gorceniz ustten keliz dedeler gibi:)))

Bu ultrason'u sormustu bi arkadas bende her ay girdim hatta bazen ayda iki kere girdim ve son 2 ay her hafta girdim:)))
Benim dr cok tatli ya kalp atisini duyamadimi hemen ultrasona sokuyodu benimki cok hareketliydi karnimda dr teyzemiz ona troublemaker ismini takmisti:))))ama simdi hic oyle degil kuzum:)

Tam zamaninda oluyorsunuz kizlar detayli ultrasonu 19. bitmis 22.haftayi gecmemis olucak.Soy milk i ben hamile degildim deneyim dedim.Hani faydali yaa eksik kalmayim ben :)) Kusuyordum nerdeyse cok afedersiniz :) Hic bana gore degilmis anladim.

Hic cekinme yaz basimiza neler gelecek :)) Ben boyle duyunca daha rahat ediyorum "demek ki hamilelikten" diyorum.Hem en tecrubeliler arasindasin Crazymom.Dur su son ay gelsin bak ben seni nasil soru yagmuruna tutacam :)Ne guzel ya ben de her gittigimde ultrasona girmek istiyorum.

Tam zamaninda oluyorsunuz kizlar detayli ultrasonu 19. bitmis 22.haftayi gecmemis olucak.Soy milk i ben hamile degildim deneyim dedim.Hani faydali yaa eksik kalmayim ben :)) Kusuyordum nerdeyse cok afedersiniz :) Hic bana gore degilmis anladim.

bunu yazdin ya artik kutusunu gorsem tiksinirim soy milk'in :)) hic denemiyim boyle biseyse. belki bulantilar gecer yakin zamanda, o zaman sut icerim :)

crazymom kesinlikle faydali oluyor esranin da dedigi gibi. bel agriminin baska sebebi mi var acaba diye paranoya yapmistim ben de.

Ya west coast'ta sabah olana kadar siz kaynatmissiniz :) ayri ayri alinti yapmak yerine aklimda kalan konulara bir iki sey yazayim.

gobisim simdilik boyle bakalim teyzeleri, bakalim son noktada nasil olacak! Biz yakinlarimiza soyluyoruz, sir gibi sakliyor degiliz ama henuz herkese duyurmadik. esimin fb'u var, koyayim mi bir resim dedi, dedim dur amniyoyu bir atlatalim. onun sonuclarini alinca davulla zurnayla ilan ederiz artik :))) elimde bebekle duyursam cok sitem yerim gibime geliyor, ona cesaret edemem! Kokosumuz Esra'nin kiyafetlerini kiskaniyorum ben fotograflardan, hem sportif hem şık.

kalca agrilarinin sizde de olduguna sevindim. haha, ay ne igrenc soylem oldu. caniniz aciyor diye sevinmiyorum tabii ki, sadist gibi o ne oyle. yani keske sizde olmasaydi ama olani soylemenize sevindim. ben 2 haftadir falan cekiyorum bunu, burada kimse kalca agrisindan falan bahsetmiyordu, ben de herhalde bir tek bende var agri, piyango bana mi vurdu diye endiseleniyordum. sizlerde de varsa daha "normal" demek ki agrilar. benimki de birkac hafta sonra gecse bari. ama bir yamukluk yoksa, dogumda sorun olmayacaksa cekerim ne yapayim. dun cok feciydi, yuruyuse cikamadim. bugun bir 15 dakika prenatal yoga deneyecegim zorlamadan. yavas yavas esneyip acilir belki? zorlayip daha kotu yapmayayim da.

emzirme olayi nasil olacak hic bilmiyorum. insallah her sey yolunda gider. sut miktarini etkileyen o kadar cok sey var ki. melegim, sen evdeki durumlara uzuldugun icin sutun azalmis olabilir, stres cok etkiliyormus. sutum var mi, yetiyor mu diye stres edip sutunu azaltmak da cok olan bir seymis. pompaliyor musun, pompalamak da memeyi stimule edip sut miktarini artirabiliyormus. pompayi birisi sormustu, cok cesidi var, benim emzirme manyagi bir arkadas var ondan biliyorum bunlari. el pompasi, otomatik pompa falan var. bir de hastane tipi denen otomatikler var, onlar daha hizli sagiyormus, daha pahali olduklari icin kiralaniyor onlar. dogum yapacaginiz hastaneye sorun lactation consultant var mi diye, varsa dogumdan sonra isteyin gelsin gostersin. bizim hastanede dogum oncesi dersler arasinda breastfeeding de var, ona da yazilmayi dusunuyorum.

:))))) Dene istersen Silgicim ama hic bana gore degildi.

Kiskanma koko calis seninde olur :))))))))) Sen sor ben nerden aldigimi soylerim cok begendiysen kokocum.

Ben bu arada hala ev bulamadim.Bir yerden haber bekliyorum insallah olursa tasinicam.Karnim cok buyumeden tasinsam ne iyi olacak.Yorulunca artik zorlamaya basladi.Offf su ev isi beni cok strese sokuyor.

Kiskanma koko calis seninde olur :))))))))) Sen sor ben nerden aldigimi soylerim cok begendiysen kokocum.

Mesela tayt aldim demistin, hamile tayti farkli mi, gobek kismi daha esnek/lastikli falan? ben dun ross'ta taytlara baktim maternity kisminda, bildigin normal taytti, ondan zaten var diye almadim. sen nereden almistin? gecen h&m'e de ugradik ama lukus bir alisveris merkezindeydi, kiyafetler banana republic tarziydi, ustume gore bir sey bulamadim tabii. baska bir mall'da daha tombul hanim kiyafetleri olan h&m var oraya gitmek lazim! gap maternity'e bakacagim bir de. bu yaz gunu en rahat elbiseler ama, pantolondansa elbiselere yoneleyim dedim, pufur pufur. onerin var mi elbise icin, magaza olarak?

Ben bu arada hala ev bulamadim.Bir yerden haber bekliyorum insallah olursa tasinicam.Karnim cok buyumeden tasinsam ne iyi olacak.Yorulunca artik zorlamaya basladi.Offf su ev isi beni cok strese sokuyor.

Insallah olur. Gorup begendin galiba. Su siralar boyle bir ise kalkismak icin en iyi zaman senin icin, giderek zorlasacak. hadi insallah olur bu yer.

Merhaba hamisler, yeni anneler, saglikli mutlu bebisler diliyorum hepinize. Ben de amerikada maryland`de yasiyorum, esim ogrenci ben de f2 vizeliyim. Size bir sorum olacak, cevaplarsaniz coook mutlu olucam. Bu konuyu dun buldum ve okumaktayim, belki soruma cevap vardir ama vaktim kisitli oldugu icin hemen sormak istedim, kusura bakmayin. Biz de bebek planlari yapmaktayiz ancak saglik sigortam yok, esim okuldan sigortali ancak beni eklememiz 3400 dolar ve hamilelik masraflarinin hepsini karsilamiyor, bu da gozumuzu korkutuyor. Size sorum bazi arkadaslar devlet yardimi aldiklarini yazmislar, nasil aldiniz, aldiginiz yardimin tam adi ne bir de amerika`da hangi vize ile kaliyorsunuz, ya da green card`li falan misiniz? Bir de internette bazi yardimlar buluyorum dusuk gelirliler icin ama hepsi residency istiyor, sanirim f2 vizeli oldugum icin resident sayilmiyorum, calisma iznim olmadigi icin ssn`im de yok, bu konuda bilginiz var mi? Gelir tesbiti icin de ssn istiyorlar. Esimin beni kendi sigortasina ekletebilmesi icin son gun 30 temmuz, bu nedenle acil bilgiye ihtiyacim var. Simdiden cok tesekkur ederim

Kizlar merak etmeyin yazdiklarinizi dikkatle takip ediyorum eger 4 hamileligimde yasamadigim birsey sizlerden olursa mutlaka soylerim size.
Su ana kadar yasadiginiz agri ve sizilar cok normal hic kafaniza takmayin.Yanliz daha sonra gelicek olanlari simdiden yazmiyim ahaha:)))))
Esracim sor cnm istedigini bildigim biseyse hemen cvplarim ins.

Sevindim cnm faydali olduguma.
Bel agrinin tek sebebi karnindaki dunyalar tatlisi bebisin cnm:)))

Yaaaaa kizlar sinir oldum kk'yi degistirmisler yeni sayfa dizayni yapmislar,ayyy berbat hic sevmedim bunu(
Acaba teldeki mi degisti sadece yoksa pc de de ayni mi?????

Taytlarin ikisinide H&M den aldim ama hamile tayti degil.Daha gobegim cok buyumedigi icin medium size oluyor.Tulumlari,elbiselerimi Macy's Tjmax,Marshall,h&m bir de forever 21 diye bir magaza var sizin orada varmi bilmiyorum oradan aliyorum.Bu arada esim cok guluyor "forever 21"magazindan aldigimi duyunca pek bir egleniyor:))) Cok civil civil o magaza girince aklim gidiyor renklere.Sadece 21 liklere gore degil :)bizlere gorede var.
Hic hamile kiyafeti almadim simdiye kadar.Evdeki strech jean lerin disinda simdilik hersey oluyor ama bir aya kalmaz daralirlar diye dusunuyorum.Hamile kiyafetleri hakkinda hicbir bilgim yok sevmedigimden hic bakmadim bile.

gapin maternity jeanleri sert gibiydi en son baktigimda, diger giysileri de hos degil.
motherhood maternity'den bi pant aldim heidi klum line'mis sonradan gordum, dar paca şık duruyo. taytlarda vardi ama dedigin gibi lastik normal, belki daha genistir digerlerine gore.

bu ulkede butcene gore istedigin tarzda ev bulmak cidden zor, bikac siteye baktik loft tarzi evler cidden guzel, balkon vb ama 2 ufak oda icin 2000+ utilities+ park alani parasi vb istiyolar. cok agirlasmadan tasinman cidden iyi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…