- 28 Aralık 2007
- 1.257
- 1
- 116
- Konu Sahibi citaknuray
-
- #1.761
Ben gerçekleri söylüyorum Esracım:)) Sen koy güzel fotoları bak ben daha neler söylerim:)) Ben de belki cinsiyeti öğrenince ilan ederim.Şimdi bilenler bile sürekli merakla soruyorlar, kesin senin şunun olur yok bunun olur diyorlar, o yüzden kesin belgelerle ilan edeyim de ona göre konuşsunlar:)) Tr de erken öğrenildiği için hala öğrenemedin mi deyip duruyorlar, hoş ocak annelerinde 12.-13.haftalarda öğrenen bazılarının cinsiyet sonuçları değişti,erkenden dr zorlayıp tahmin istiyorlar sonra şaşıp kalıyorlar:))
Bel ağrıları doğurana kadar bizimle olacak gibi! Bir de benim akşamları göbeğim davul gibi oluyor, amanın ne kadar büyüdü diyorum sabaha eski hali...Geceleri neden bu kadar şişiyorum anlamadım:)) yemek, süt, su bunlar bu kadar şişiriyor mu:)) bir de çalışıp o kadar yürüyorum yani,evde yemek yiyip otursam patlama modunda olacağım demek.
bu arada 4 ayim bitti hala sut icemiyorum, bir iki defa denedim olmadi. sizde durumlar nasil, kotu mu yapiyorum acaba ama icemiyorum.
Silgici ben 2 hafta once sut icmeye basladim.Hic bulantim yoktu ama sut icmek bana iskence geliyordu.Icemedim.Marul,peynir,yogurt ,kiraz cok yedim.Evde puding yaptim.Aldigim vitaminde kalsiyum var.Hala hergun sut icemiyorum ama icim rahat cunku baska besinlerden kalsiyumu aliyorum.Sende internetten bak istersen kalsiyum olanlar besinlere hangilerini yiyebiliyorsan onlari tuket.Peynir ve yogurt yiyebiliyorsan zaten sut icmesende olur.
Biliyorsun kalsiyum bizim icin gerekli.Bebisler zaten bizim depolari tuketiyorlar :) Afiyet olsun onlara :) Bizde yerine koymaya calisyoruz.
Silgicim benim detaylı 7 ağustosta, 19 hafta bitmiş oluyor.Erken olmuyor.Seninde bir hafta sonraki bence erken değil,kaçıncı haftana denk geliyor? ben mi erken giriyorum yoksa:)
Bugün itibariyle 4.ayı bitirdik,5 aylık olduk:)) bakalım bu ay nasıl geçecek.Canım ya süt içemiyorsan,peynir yoğurt falan yiyebiliyorsan ye.Ben de mide sorunu olmadığı için günde 2-3 bardak içiyorum.Ben peynire aşırı düşkün oldum.Hayatımda yemediğim kadar peynir yiyorum.Şu an yazarken bile peynir istedi canım o derece yani:)) peynir ekmek favorim!
Hakikaten ya, ne olmus boyle? Senin iki yeni gobis fotografin vardi, simdi yok. Onlari gorunce ben de koyayim dedimdi, blogumdaki bir fotografa link vereyim bakayim cikacak mi (ben internetlerde fotografimin olmasindan hoslanmiyorum, o yuzden kestim bictim alttan ustten, onemli olan gobek): (edit: resimleri koymayi becerdim blogdan ama kocaman cikmislar, annecim!)
Bugun ebe randevumuz vardi, midem icin over the counter bir seyler onerdi, sol kasigimda eklem agrim var cok kotu, ona "olur oyle, cekeceksin" dedi. Sizde de boyle kalca agrilari var mi? Yururken cok kotu oluyor bazen, yuruyunce kotulesiyor, daha kotu olmasa ilerleyen aylarda bari. Doppler ile dinledik bizim yaramazi, dinlerken bir tekme atti (hissetmedim sesini duyduk). Ben ilk ultrasonumdan beri doktor gormedim henuz, ebe ve genetik danismanla konustuk hep. Ebe doppler yapiyor, ultrason yapmiyor. En son iste ense olcumu icin ultrason yapilmisti, bir sonraki amniyo icin bu cuma, amniyo olmasam tee 23unde. Ama ben kalp atislarini duyunca rahatliyorum, gorme ihtiyaci duymuyorum. Gorsem guzel olur tabii de doppler yetiyor.
Biberona gelince. Her ne kadar BPA free falan deseler de plastik bana cok itici geliyor. Icine ilik sut koyulacak, icinde sutle isitilacak ve saire, kimyasallar karisabilir, sirf BPA degil ki. Ben biberon arayisima (vakti gelince) su asagidakilerden baslayacagim:
http://www.amazon.com/Lifefactory-BPA-Free-Bottles-Silicone-Sleeves-4/dp/B001SKGPUK/
Amazon.com: green sprouts 8 Ounce Silicone Feeding Bottle: Baby
Amazon.com: Comotomo Natural Feel Baby Bottle Single Pack, Green, 150ml: Baby
http://www.amazon.com/Kanteen-Stainless-Medium-Flow-Silicone-9-Ounce/dp/B005QVTBJY/
Bugun ross'a ugradik, Lara'nin battaniyesinden gorduk, su amniyoyu falan atlatalim ben de alacagim aynisindan (belki farkli renk?), battaniye kardesi olsunlar.
Selamlar Herkese,
Foruma bir haller olmuş,yazılanı hop yutuyor:)) Ben de dün bir sürü fotoğraf görünce yorumlar yazmıştım,şimdi baktım silinmiş herşey:)
Crazymom ve Nuray; yakışıklı prenselerinize kocaman Maşallah diyorum... Yusu Selim'in dudakları ve çenesi çok karizmatik geldi bana:) Ayrıca Esat da çok yakışıklı olmuş,saçlar falan çok güzel ya:) hatta yazmıştım saçları epey var.Ben hep benim bebe kel doğacak diye düşünüyorum.Ben ve eşim saçsız doğmuşuz,sanki bizim ufaklık da kel bebe olacak gibi:)) doğunca göreceğiz..
Kokocum göbek artık sende de belirmiş, çıkmıyor hala belli değil derken büyüttük göbişleri:)) Ben de internete hiç foto koymuyorum arkadaşlarımın bazıları hamile olduğumu bile bilmiyor.Hop diye son ay koca bir göbiş ardından bir kucakta bir bebe fotoğrafı koyup şaşırtcam milleti:)) Esra sen koy ama buraya gözümüz gönlümüz açılıyor:)) Kızınla çok güzel görünüyorsun:)) Bu arada benimde geçenlerde kalça ve belimde ağrılar oluştu,kalça geçti gibi ama bel artık ağrıyor.Uzun süre ayakta kalıp oturucunca fena oluyor.
Silgicim, ben bugüne kadar 2li testle birlikte 3 kere ultrasona girdim.İlk 2 kontrolde ultrasona baktılar ama son kontrolümde bakmadı doktor.Yanıbaşımızda durdu ultrasona ama sadece doppler cihazı ile kalp atışını dinledi.
aynen bana da iskence :) kiraz midemi bulandiriyor, marul arada salatada. hesaplayip yiyemiyorum biseyleri, ne yiyebilirsem. insallah sorun olmaz.
benimde 20. haftaya denk geliyor aslinda ama senin daha erken diye hatirliyodum ki oyleymis o yuzden sordum :) hemen hemen sat'lar ayni cunku. 1-2 haftadan bisey olmaz sanirim o zaman. afiyet olsun ye bol bol :) bende peynir yiyebiliyorum, yogurt arada ama sutun yerini de bisey tutmuyomus diye okudum. soy milk var ama ona da cesaret edemiyorum.
Kokocum masallah ustteki resimde kocaman bi gobus var gozukuyor alttaki yandan olan resim daha kucuk bir gobus gibi duruyor.
Ayrica sanki benim tahmin dogru gibi gobus benim icimde kiz var diye bagiriyo gibi geldi bana:))))
Bu bel agrisi ve kalca agrisi sizin en samimi arkadasiniz olucak doguma kadar kizlar malesef((( ben her sabah esimin yardimiyla kalkiyordum yataktan 4-5 adim yuruyene kadar kolumdan tututyordu beni kocisim sonra alisiyordum kendim yuruyordum.
Kalca agrisi dediginizde ayni sekilde benim sag tarafta vardi,sanki sag bacagimi kalca kismindan ayirmislar gibi berbat bi agriydi doguma kadar surdu((
Kizlar hakkinizi helal edin felaket tellalcisi gibi yazdim ama doguma kadar boyle malesef ama inanin sonucunda ki mukafat herseyi unutturcak size soz veriyorum:)))
Tesekkurler Marlincim,dudaklarimiz sanki olmucakmis sonradan olmus minnacik:))))
Ayrica benim bebislerde hep keldi bu da oyle yeni halimizin resmini koyabilsem gorceniz ustten keliz dedeler gibi:)))
Bu ultrason'u sormustu bi arkadas bende her ay girdim hatta bazen ayda iki kere girdim ve son 2 ay her hafta girdim:)))
Benim dr cok tatli ya kalp atisini duyamadimi hemen ultrasona sokuyodu benimki cok hareketliydi karnimda dr teyzemiz ona troublemaker ismini takmisti:))))ama simdi hic oyle degil kuzum:)
Tam zamaninda oluyorsunuz kizlar detayli ultrasonu 19. bitmis 22.haftayi gecmemis olucak.Soy milk i ben hamile degildim deneyim dedim.Hani faydali yaa eksik kalmayim ben :)) Kusuyordum nerdeyse cok afedersiniz :) Hic bana gore degilmis anladim.
:))))) Dene istersen Silgicim ama hic bana gore degildi.bunu yazdin ya artik kutusunu gorsem tiksinirim soy milk'in :)) hic denemiyim boyle biseyse. belki bulantilar gecer yakin zamanda, o zaman sut icerim :)
crazymom kesinlikle faydali oluyor esranin da dedigi gibi. bel agriminin baska sebebi mi var acaba diye paranoya yapmistim ben de.
Ya west coast'ta sabah olana kadar siz kaynatmissiniz :) ayri ayri alinti yapmak yerine aklimda kalan konulara bir iki sey yazayim.
gobisim simdilik boyle bakalim teyzeleri, bakalim son noktada nasil olacak! Biz yakinlarimiza soyluyoruz, sir gibi sakliyor degiliz ama henuz herkese duyurmadik. esimin fb'u var, koyayim mi bir resim dedi, dedim dur amniyoyu bir atlatalim. onun sonuclarini alinca davulla zurnayla ilan ederiz artik :))) elimde bebekle duyursam cok sitem yerim gibime geliyor, ona cesaret edemem! Kokosumuz Esra'nin kiyafetlerini kiskaniyorum ben fotograflardan, hem sportif hem şık.
kalca agrilarinin sizde de olduguna sevindim. haha, ay ne igrenc soylem oldu. caniniz aciyor diye sevinmiyorum tabii ki, sadist gibi o ne oyle. yani keske sizde olmasaydi ama olani soylemenize sevindim. ben 2 haftadir falan cekiyorum bunu, burada kimse kalca agrisindan falan bahsetmiyordu, ben de herhalde bir tek bende var agri, piyango bana mi vurdu diye endiseleniyordum. sizlerde de varsa daha "normal" demek ki agrilar. benimki de birkac hafta sonra gecse bari. ama bir yamukluk yoksa, dogumda sorun olmayacaksa cekerim ne yapayim. dun cok feciydi, yuruyuse cikamadim. bugun bir 15 dakika prenatal yoga deneyecegim zorlamadan. yavas yavas esneyip acilir belki? zorlayip daha kotu yapmayayim da.
emzirme olayi nasil olacak hic bilmiyorum. insallah her sey yolunda gider. sut miktarini etkileyen o kadar cok sey var ki. melegim, sen evdeki durumlara uzuldugun icin sutun azalmis olabilir, stres cok etkiliyormus. sutum var mi, yetiyor mu diye stres edip sutunu azaltmak da cok olan bir seymis. pompaliyor musun, pompalamak da memeyi stimule edip sut miktarini artirabiliyormus. pompayi birisi sormustu, cok cesidi var, benim emzirme manyagi bir arkadas var ondan biliyorum bunlari. el pompasi, otomatik pompa falan var. bir de hastane tipi denen otomatikler var, onlar daha hizli sagiyormus, daha pahali olduklari icin kiralaniyor onlar. dogum yapacaginiz hastaneye sorun lactation consultant var mi diye, varsa dogumdan sonra isteyin gelsin gostersin. bizim hastanede dogum oncesi dersler arasinda breastfeeding de var, ona da yazilmayi dusunuyorum.
Kiskanma koko calis seninde olur :))))))))) Sen sor ben nerden aldigimi soylerim cok begendiysen kokocum.
Ben bu arada hala ev bulamadim.Bir yerden haber bekliyorum insallah olursa tasinicam.Karnim cok buyumeden tasinsam ne iyi olacak.Yorulunca artik zorlamaya basladi.Offf su ev isi beni cok strese sokuyor.
Hic cekinme yaz basimiza neler gelecek :)) Ben boyle duyunca daha rahat ediyorum "demek ki hamilelikten" diyorum.Hem en tecrubeliler arasindasin Crazymom.Dur su son ay gelsin bak ben seni nasil soru yagmuruna tutacam :)Ne guzel ya ben de her gittigimde ultrasona girmek istiyorum.
bunu yazdin ya artik kutusunu gorsem tiksinirim soy milk'in :)) hic denemiyim boyle biseyse. belki bulantilar gecer yakin zamanda, o zaman sut icerim :)
crazymom kesinlikle faydali oluyor esranin da dedigi gibi. bel agriminin baska sebebi mi var acaba diye paranoya yapmistim ben de.
Mesela tayt aldim demistin, hamile tayti farkli mi, gobek kismi daha esnek/lastikli falan? ben dun ross'ta taytlara baktim maternity kisminda, bildigin normal taytti, ondan zaten var diye almadim. sen nereden almistin? gecen h&m'e de ugradik ama lukus bir alisveris merkezindeydi, kiyafetler banana republic tarziydi, ustume gore bir sey bulamadim tabii. baska bir mall'da daha tombul hanim kiyafetleri olan h&m var oraya gitmek lazim! gap maternity'e bakacagim bir de. bu yaz gunu en rahat elbiseler ama, pantolondansa elbiselere yoneleyim dedim, pufur pufur. onerin var mi elbise icin, magaza olarak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?