- Konu Sahibi citaknuray
-
- #1.781
Merhaba hamisler, yeni anneler, saglikli mutlu bebisler diliyorum hepinize. Ben de amerikada maryland`de yasiyorum, esim ogrenci ben de f2 vizeliyim. Size bir sorum olacak, cevaplarsaniz coook mutlu olucam. Bu konuyu dun buldum ve okumaktayim, belki soruma cevap vardir ama vaktim kisitli oldugu icin hemen sormak istedim, kusura bakmayin. Biz de bebek planlari yapmaktayiz ancak saglik sigortam yok, esim okuldan sigortali ancak beni eklememiz 3400 dolar ve hamilelik masraflarinin hepsini karsilamiyor, bu da gozumuzu korkutuyor. Size sorum bazi arkadaslar devlet yardimi aldiklarini yazmislar, nasil aldiniz, aldiginiz yardimin tam adi ne bir de amerika`da hangi vize ile kaliyorsunuz, ya da green card`li falan misiniz? Bir de internette bazi yardimlar buluyorum dusuk gelirliler icin ama hepsi residency istiyor, sanirim f2 vizeli oldugum icin resident sayilmiyorum, calisma iznim olmadigi icin ssn`im de yok, bu konuda bilginiz var mi? Gelir tesbiti icin de ssn istiyorlar. Esimin beni kendi sigortasina ekletebilmesi icin son gun 30 temmuz, bu nedenle acil bilgiye ihtiyacim var. Simdiden cok tesekkur ederim
Insallah olur. Gorup begendin galiba. Su siralar boyle bir ise kalkismak icin en iyi zaman senin icin, giderek zorlasacak. hadi insallah olur bu yer.
Merhaba hamisler, yeni anneler, saglikli mutlu bebisler diliyorum hepinize. Ben de amerikada maryland`de yasiyorum, esim ogrenci ben de f2 vizeliyim. Size bir sorum olacak, cevaplarsaniz coook mutlu olucam. Bu konuyu dun buldum ve okumaktayim, belki soruma cevap vardir ama vaktim kisitli oldugu icin hemen sormak istedim, kusura bakmayin. Biz de bebek planlari yapmaktayiz ancak saglik sigortam yok, esim okuldan sigortali ancak beni eklememiz 3400 dolar ve hamilelik masraflarinin hepsini karsilamiyor, bu da gozumuzu korkutuyor. Size sorum bazi arkadaslar devlet yardimi aldiklarini yazmislar, nasil aldiniz, aldiginiz yardimin tam adi ne bir de amerika`da hangi vize ile kaliyorsunuz, ya da green card`li falan misiniz? Bir de internette bazi yardimlar buluyorum dusuk gelirliler icin ama hepsi residency istiyor, sanirim f2 vizeli oldugum icin resident sayilmiyorum, calisma iznim olmadigi icin ssn`im de yok, bu konuda bilginiz var mi? Gelir tesbiti icin de ssn istiyorlar. Esimin beni kendi sigortasina ekletebilmesi icin son gun 30 temmuz, bu nedenle acil bilgiye ihtiyacim var. Simdiden cok tesekkur ederim
gapin maternity jeanleri sert gibiydi en son baktigimda, diger giysileri de hos degil.
motherhood maternity'den bi pant aldim heidi klum line'mis sonradan gordum, dar paca şık duruyo. taytlarda vardi ama dedigin gibi lastik normal, belki daha genistir digerlerine gore.
bu ulkede butcene gore istedigin tarzda ev bulmak cidden zor, bikac siteye baktik loft tarzi evler cidden guzel, balkon vb ama 2 ufak oda icin 2000+ utilities+ park alani parasi vb istiyolar. cok agirlasmadan tasinman cidden iyi olur
Tesekkurler Esra1, umarim Nuray en kisa zamanda sesimi duyar...
Merhaba,
Ben de Maryland eyaletindeyim.Ayrıca devlet yardımı alıyorum.Eşim ve ben greencard ile burdayız.Hamile olduğumu öğrendiğimde kliniğe gittim ordan form verdiler,doldurup mecical assitance programının bulunduğu departmana yolladım. Bu linkten bilgi alabilirsin ; http://dhr.maryland.gov/fiaprograms/medical.php
Benim medical assitance programından faydalanmam inan çok kolay oldu.Çok çabuk ve hızla kart elime ulaştı.Eşim ve ikimiz çalışıyorduk, şimdiki işimize göre gelirimiz daha düşüktü,hemen kabul olduk.2 kişinin toplam belli bir gelirin altında olmasına bakıyorlar.Greencradlı olduğum için belki işlem hızlanmıştır ama gittiğim klinikte vizelilere ücretsiz de bakıyorlardı.Şu an herşey ücretsiz.İlaçları da sigortamın karşıladıklarından ücretsiz alıyorum, karşılamayanlar yerine genereic olanları 1 $ alıyorum.Bizim için çok büyük nimet oldu.Çünkü Amerikada yeniyiz ve dilimiz ileri seviyede olmadığı için kendi alanımızda çalışamıyoruz,aldığımız ücretlerle kesinlikle bu masrafların altından kalkamazdık.
Şimdi kartımın süresi doğumdan 2 ay sonra bitiyor.Sonra yeniden başvurmam gerecek sanırım.Ben çalışamayacağım eşimin aldığı ücretle yine sınırın altında kalırız sanırım.Verdiğim adresten araştır, bizim eyalette ehliyet almanın çok zor olduğunu biliyorum ama bu konuda hızlı ve iyiler:)
Coook tessekkur ederim, hemen okumaya basliyorum
crazymom bende site ayni :)
bende tek onu buldum simdilik. h&m'e gidemiyorum, mall'de 2. katta. oraya sira gelene kadar acikiyorum mide bulantisi esliginde, kosa kosa yemek yemeye gidiyorum, sonra eve :)) ne hallere dustum yaa ben ki saatlerce gezerdim mal mall :)Dar paca benim tarzimdir severim dur ben bakayim bu hafta sonu motherhood a :) Bizim mall da gormustum magazayi.Hic sorma silgicim yoksa ev cook ama guzel olanlar cok pahali.Dedigin gibi bir de utilities eklenince dunyanin parasi oluyor.Hesapli temiz bulmaya calisyorum.Cok zor ama bakalim.
bende tek onu buldum simdilik. h&m'e gidemiyorum, mall'de 2. katta. oraya sira gelene kadar acikiyorum mide bulantisi esliginde, kosa kosa yemek yemeye gidiyorum, sonra eve :)) ne hallere dustum yaa ben ki saatlerce gezerdim mal mall :)
elakuzen benim pek bilgim yok ama bence green card'a gerek yok. yasal olmayanlar nasil doguruyo buralarda, onlarda mutlaka yardim aliyodur ki vizelisin.
ins. istedigin zamanda, saglikli bir sekilde hamile kalirsin.
Kızlar ben işe gidiyorumben yarın okuyana kadar çok kaynatın,fotolar yükleyin,dolu dolu sayfaları okuması çok zevkli oluyor.
Sen New Yorkta miydin Silgi ?
Hakikaten ya, ne olmus boyle? Senin iki yeni gobis fotografin vardi, simdi yok. Onlari gorunce ben de koyayim dedimdi, blogumdaki bir fotografa link vereyim bakayim cikacak mi (ben internetlerde fotografimin olmasindan hoslanmiyorum, o yuzden kestim bictim alttan ustten, onemli olan gobek): (edit: resimleri koymayi becerdim blogdan ama kocaman cikmislar, annecim!)
Bugun ebe randevumuz vardi, midem icin over the counter bir seyler onerdi, sol kasigimda eklem agrim var cok kotu, ona "olur oyle, cekeceksin" dedi. Sizde de boyle kalca agrilari var mi? Yururken cok kotu oluyor bazen, yuruyunce kotulesiyor, daha kotu olmasa ilerleyen aylarda bari. Doppler ile dinledik bizim yaramazi, dinlerken bir tekme atti (hissetmedim sesini duyduk). Ben ilk ultrasonumdan beri doktor gormedim henuz, ebe ve genetik danismanla konustuk hep. Ebe doppler yapiyor, ultrason yapmiyor. En son iste ense olcumu icin ultrason yapilmisti, bir sonraki amniyo icin bu cuma, amniyo olmasam tee 23unde. Ama ben kalp atislarini duyunca rahatliyorum, gorme ihtiyaci duymuyorum. Gorsem guzel olur tabii de doppler yetiyor.
Biberona gelince. Her ne kadar BPA free falan deseler de plastik bana cok itici geliyor. Icine ilik sut koyulacak, icinde sutle isitilacak ve saire, kimyasallar karisabilir, sirf BPA degil ki. Ben biberon arayisima (vakti gelince) su asagidakilerden baslayacagim:
http://www.amazon.com/Lifefactory-BPA-Free-Bottles-Silicone-Sleeves-4/dp/B001SKGPUK/
Amazon.com: green sprouts 8 Ounce Silicone Feeding Bottle: Baby
Amazon.com: Comotomo Natural Feel Baby Bottle Single Pack, Green, 150ml: Baby
http://www.amazon.com/Kanteen-Stainless-Medium-Flow-Silicone-9-Ounce/dp/B005QVTBJY/
Bugun ross'a ugradik, Lara'nin battaniyesinden gorduk, su amniyoyu falan atlatalim ben de alacagim aynisindan (belki farkli renk?), battaniye kardesi olsunlar.
new jersey'deyim esracim. sen connecticut diye hatirliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?