Amerika'da Hamilelik

f2 vizeli sanirim Nuray var aramizda .O yardimci olabilir sana.Hic bir bilgim yok benim kusura bakma.Insallah bir an evvel halleder bebegine kavusursun.

Merhaba,
Ben de Maryland eyaletindeyim.Ayrıca devlet yardımı alıyorum.Eşim ve ben greencard ile burdayız.Hamile olduğumu öğrendiğimde kliniğe gittim ordan form verdiler,doldurup mecical assitance programının bulunduğu departmana yolladım. Bu linkten bilgi alabilirsin ; http://dhr.maryland.gov/fiaprograms/medical.php
Benim medical assitance programından faydalanmam inan çok kolay oldu.Çok çabuk ve hızla kart elime ulaştı.Eşim ve ikimiz çalışıyorduk, şimdiki işimize göre gelirimiz daha düşüktü,hemen kabul olduk.2 kişinin toplam belli bir gelirin altında olmasına bakıyorlar.Greencradlı olduğum için belki işlem hızlanmıştır ama gittiğim klinikte vizelilere ücretsiz de bakıyorlardı.Şu an herşey ücretsiz.İlaçları da sigortamın karşıladıklarından ücretsiz alıyorum, karşılamayanlar yerine genereic olanları 1 $ alıyorum.Bizim için çok büyük nimet oldu.Çünkü Amerikada yeniyiz ve dilimiz ileri seviyede olmadığı için kendi alanımızda çalışamıyoruz,aldığımız ücretlerle kesinlikle bu masrafların altından kalkamazdık.
Şimdi kartımın süresi doğumdan 2 ay sonra bitiyor.Sonra yeniden başvurmam gerecek sanırım.Ben çalışamayacağım eşimin aldığı ücretle yine sınırın altında kalırız sanırım.Verdiğim adresten araştır, bizim eyalette ehliyet almanın çok zor olduğunu biliyorum ama bu konuda hızlı ve iyiler:)

Dar paca benim tarzimdir severim dur ben bakayim bu hafta sonu motherhood a :) Bizim mall da gormustum magazayi.Hic sorma silgicim yoksa ev cook ama guzel olanlar cok pahali.Dedigin gibi bir de utilities eklenince dunyanin parasi oluyor.Hesapli temiz bulmaya calisyorum.Cok zor ama bakalim.

Coook tessekkur ederim, hemen okumaya basliyorum

Benim senin durumunda arkadaslarim vardi, eyaletten yardim aldilar. Bu yardimlarin sartlari eyaletten eyalete degisiyor. En guzeli bolgenizdeki ofise gidip bir gorevliyle yuz yuze gorusmen bence (bizim arkadaslar da oyle yapmislardi). Ogrenci bursu ile geciniyorsunuzdur, o yuzden gelir limitinin sorun olacagini sanmam. Residency ise ikircikli bir kavram, tam olarak hangi anlamda kullanildigini ogren derim. Permanent resident diyorsa green card gerekir ama resident of the state diyorsa buyuk ihtimalle o eyalette ikamet ediyor olman gerekiyor demek. Yani bir kira kontrati, utility bill, esinin maas bordrosu falan yeterli olmali. Bazi eyaletlerde resident olman icin en az x ay o eyalette yasiyor ve maas aliyor olman gerekiyor, bunlari arastirip sorup ogrenmen lazim. Ben residency'nin green card oldugunu sanmiyorum bu baglamda, o iyi senin icin. Senin ssn sahibi olman sart mi bilmiyorum, esininki yeterli olabilir. gelirim olmadigi icin ssn'im yok dersen kabul etmezler mi acaba.

Bir de su var, bu yardim programlarinin cogu cocuksuz kadinlar icin gecerli degil, ya hamile ya da cocuklu olman gerekiyor bildigimce. Yani su anda gidip sigorta yardimi alamazsin her halikarda. Hamile kaldiktan sonra -eger eyaletin hamileler icin programi varsa ve sartlar uyuyorsa- ben hamileyim, gelirim dusuk diye basvuruyorsun. Yani buyuk bir ihtimalle hamile kalana kadar zaten pek bir sansin yok. Hamileler icin olan planlari iyi arastir, eger eligible olacagini biliyorsa esin uzerinden yaptirmazsin, ama o zamana kadar sigortasiz olacaksin, hastalanirsan kalakalirsin, health care cok pahali sigortasiz

Coook tessekkur ederim, hemen okumaya basliyorum

Canim kokopellinin dedigi dogru ancak hamile kaldiginda gidip medicate'e basvurabiliyorsun hatta bildigim kadariyla ancak 6 aylik hamileyken basvurursan kabul ediyorlarmis.Benimde cok fazla bilgim yok bu konularda ama arkadasim o sekilde basvurmus kabul edilmisti.Hatta simdi baska bir arkadas hamile 6 aylik olmayi bekliyor o da basvurucak medicate'e.
Allah yardimcin olsun ins.

Hamile olman gerekiyor. Ben hamilelik testini evde yaptım,kliniğe gittim ordan yönlendirdiler.Aksi durumda olur mu bilemiyorum.Ama hamile ve çocuklular öncelikli onu biliyorum.Bana 8.haftamda kart geldi,1 hafta sonra doktora gidebilmiştim

bende tek onu buldum simdilik. h&m'e gidemiyorum, mall'de 2. katta. oraya sira gelene kadar acikiyorum mide bulantisi esliginde, kosa kosa yemek yemeye gidiyorum, sonra eve :)) ne hallere dustum yaa ben ki saatlerce gezerdim mal mall :)

elakuzen benim pek bilgim yok ama bence green card'a gerek yok. yasal olmayanlar nasil doguruyo buralarda, onlarda mutlaka yardim aliyodur ki vizelisin.
ins. istedigin zamanda, saglikli bir sekilde hamile kalirsin.

Sen New Yorkta miydin Silgi ?

Kızlar ben işe gidiyorum ben yarın okuyana kadar çok kaynatın,fotolar yükleyin,dolu dolu sayfaları okuması çok zevkli oluyor.

canim masalllah ne guzel buyutmussun gobegini... cok guzel olmussun..

new jersey'deyim esracim. sen connecticut diye hatirliyorum.

Evet canim ben Connecticut oturuyorum.Dogru ya Cemrecik New York ta oturuyordu.Karistirdim. Ben hamile kalmadan once New York a cok gidiyordum. Araba kullanmasindan nefret ediyorum New York ta iki defa o hatayi yaptim pisman oldum.Trenle gidiyordum 1 saat 10 dakika.Tren istasyonuda benim evime cok yakin.
Dogumdan sonra bebisler ele avuca sigsin goruselim seninle bebislerle yemege cikariz dicektim.
New Jersey'e bir defa gittim .Turk dukkanlarinin cok oldugu bir sokak var oraya gidip alisveris yapmistik.Hic bilmiyorum oralari.
Neyse hayirlisiyla doguralimda belki bulusuruz bir yerlerde :) Forumda birbirine en yakin biziz galiba.

Arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim, butun yardimlarda once hamilelik istiyor ne yazik ki, ben de hamile kaldiktan sonra yok sen resident degilsin falan diye beni kabul etmemelerinden korkuyorum, yani resident miyim degilmiyim o bile belli degil, sozde yetkililere sorduk onlarin bile biri residentsin biri degilsin dedi. Cuma gunu esimle gidip konusacagiz, ne derler bilmiyorum ama olur deseler bile emin olamam, f2 vizeli olup marylandden yardim alan birini duyana kadar bana rahat yok 2 yildir amerikadayiz sigortasiz yasiyorum zaten o da ayri stres, bir ara uyduruk bi sigorta (hamileligi karsilamiyodu) yaptirdiydik sonra yardimlarin bazilari icin son 6 aydir sigortasiz olmak gerektigini okudum, onu da yaptirmiyoruz artik, umarim kisa zamanda cozum bulurum, gelismeleri bildiricem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…