Amerika'da Hamilelik

Ben bu ulkede yasal olmayip devletten yardim alarak doguran cok kisye sahit oldum.Tabi sizin oturdugunuz eyalette kanunlar nedir bilemem.50 eyalet 50 farkli kanun biliyorsun.Sanmiyorum ama hamile kaldigin zaman yardim alamayacagini.En guzeli gidip konusmak.Bol sans sana.Umarim hersey gonlunce olur.

Esracim dogru tahmin ettin ben F2 vizeliyim :))

canim benimde esim ogrenci ayni zamanda calisiyor muhasebeci olarak. okudugu okuldan calisma izni verdiler. bende hamile oldugumda publicate diyolar yada medicate oraya gittim test yaptilar bana. daha sonraki ordaki bir bayan bizi kayit etti . ama esim isyerinden maasini gosteren bir yazi aldi bordro gibi.. onuda verdik. gelirimizi gosterdik bu sekilde dusuk diye. 1 hafta sonra sigorta kartim geldi cok kolay oldu yani.. bu sayede hem ilaclarimi hemde dogumumu ucretsiz bi sekilde yaptim.. daha baska sorun olursa cevaplarim .. yani sigortan olabilmesi icin hamile olman gerekiyor

Biz de bir ihtimal seneye NJ'e tasinacagiz (bakalim isler yaver giderse). Bu sene 3 ay oradaydik gecici olarak. Trenle birkac kez NYC'ye gittik ama her seyini goremedik malesef. Bakarsiniz seneye NYC toplantisi yapariz, central park'ta strollerlarla gezeriz :))) Silgi NJ'in ne tarafindasiniz? Biz princeton/plainsboro'daydik, orasi turklerin pek olmadigi bol bol hintli olan bolgeler. Turkler NYC'e yakin yerlerine konuslanmislar. Hatta ikea'ya gitmistik newark'in oradakine, kucuk turkiye gibiydi, etrafta bir suru turkce konusan insan vardi!!! Bizim buralarda hic oyle degil :)

ben de yarim saatte gidiyorum trafik yoksa otobusle :) cok ozledim manhattan'i, su an cesaret edip gidemiyorum. goruselim bebeklerle harika olur :) manhattan'a araba sokmak iskence, arabayi sen tasiyosun orada :)
paterson var turk rest, market vb cok orada evet. nj'nin boyle bi avantaji var.
cemrecik ny'deydi evet.

simdi hatirladim Paterson'a gitmistik.Kasap vardi orada helal et satan.Oradan alisveris yapmistik.Bir de Turkish restaurant vardi yemek yemistik.7 sene onceydi tabi :) Hatirladigim bunlar :)

Esra cok dogru soylemis 50 eyalet 50 farkli kanun diye. Hamile olsan da yardim vermeyen eyaletler bile olabilir, hic sasirmam. Ama ben de bazi eyaletlerde bu hamile yardimindan yararlanmak icin belirli bir sure sigortasiz olman gerektigini okumustum, onu ogrenip ona gore davranmaniz iyi olmus.

Valla turkiye'den (ve eminim baska ulkelerden) kadinlar bile cocuk amerikan vatandasi olsun diye 6. 7. ayinda gelip bu yardimlari kullanip dogurup gidiyor. Ulkelerinde cok zengin olsalar, 3-4 ayligina olarak burada olsalar da amerika'da belgelenebilecek gelirleri olmadigi icin "dusuk gelirli" sayiliyorlar. Dogrusu onlara cok kiziyorum. Sonucta bu yardimlar bizim cebimizden cikiyor, bizim vergilerimizden odeniyor. Bir sekilde (vatandas, gocmen, ogrenci su bu) burada yasayip dusuk gelirli oldugu icin faydalananlara helal i hos olsun, destekliyorum bu programlari. ama sark kurnazligi ile gelip dogurup gidip faturayi bize odetenlere kiziyorum dogrusu, hele de ulkelerinde gelirleri gayet yerindeyken bunu yapanlara.

Nuraycim sanirim sen chicagodaydin, ne yazik ki marylandin medicaid`nde `You will also need to show that you are a resident of Maryland and a U.S. citizen, or an alien admitted for permanent residency who has lived in the United States as a qualified alien for at least 5 years` yaziyor, bu durumda ben yine yardim alamiyorum

ins hepinizin emzirme olayi kolay ve sorunsuz olur,,soylediklerinde cok haklisin sute etki eden en buyuk faktorlerin basinda stres geliyor ,,sut sikintiya gelmiyor anlayacaginiz,, ben manuel yani el pompasi aldim ve baslarda cok kullandim sonrasinda bir yerde okudum sik sik emzirmek sutu daha cok arttiyormus denedim ve oylede oldu, bunun yaninda emerken bebekle kurulan iletisim acisindan da emzirmek onemliymis, hatta ozguven arttiyormus bunlardan dolayi simdi sagmiyorum , sutun olsun olmasin emzirmeye calisiyorum,,
Benim hamileligimin 32 haftasindan itibaren midwife in onerisi ile parent education adi altinda derslere katilmistir valla bana yararli oldu ,,derslerde karsilasabilecegin herseyi anlattilar hatta dogum esnasinda ne yapilmasi gerektigine kadar ,,sizlerde de olursa kacirmayin derim hem insani cok rahatlatiyor hemde senin gibi hamisler oluyor yeni bir cevrede ediniyor insan..

Bugun oglenden beri aklima bir yiyecek dustu cikmiyor Yazmayim simdi caniniz ister.Biri facebook a resmini koymus.Gordugumden beri aklimdan gitmiyor.Hic sevmiyorum facebook a yemek resmi koymalarini. Ayip yahu...Burada bulabilecegim birseyde degil.Yapabilirmiyim ki?
Hani ben hic asermiyordum yaaa.5.5 aydan sonra asermemi olurmus.Sen ilk 3 ay aserme sonradan aser.Bu arada gercekten 6.aya yaklasirken baslayan doymama hissi,herseyden yemek isteme dogruymus.Bugunlerde benim karnim doysada gozum doymuyor :)

biraz gec bir cvp oldu ama ben ancak okuyorum . surekli yazamiyorum. malum daha toplamaya calisiyorum bisileri. gerci evi duzeltebilmisde degilim. cabuk yoruluyorum ya. neyse bunada sukur.

bu arada ben her kontrolde ultrasona girmedim. kalp atisini duyurdular sadece kokopelli de oldugu gibi. tabi biz kalbi icin arti iki kere fazladan girmistik. bu korkular bana arti 2 kizimi gormemle sonuclanmisti.

bu muayenelerde birde dikkatimi ceken #kokopelli yazmisya kalcam agriyor diye arada bendede oluyor cok kasilip kalmadim ama tabi ebe sordugunda bunu soylyorsun burda her soruya aldigim cvp normaldir, hamilelikten cevabidir. hatta esime diyordum oluyorum diyceksin bunlara normaldir her canli birgun olumu tadacaktir derler diye :))))ilk zamanlar herseye normal demeleri cok sinirleimi bozuyordu.

Kolay gelsin Canan cim sana.Buraya geldigimden beri 4 kere tasinmis biri olarak bilirim cok zordur.Hele de hamileyken kimbilir nasil zordur.Ben de doktora ne sorsam normal diyor :)))Ben de israrla ama cok agriyor diyorum.O da israrla normal diyor :))

canancim Allah yardimcin olsun tasinma isi zor hele bu sicaklarda.. ins kolaylikla atlatirsiniz

elacim mutlaka vardir bisiler en azindan buyuk bir kismini karsilamalari falan mumkun olmuyormu iyice bi arastir ne bileyim..burda oyle bisi gormedim her yer farkli iste..

Esracim canin ne istedi merak ettim dogrusu. ya dusunmemeye calis canim yada yapmaya baska turlu olmaz. banada oldu bikackere ama Allahtan bulunabilen seylerdi

bu arada biraz once eve geldik bi arkadas dogum yapti hayirli olsuna gittik ama gitmemizle gelmemiz bir oldu. esat basladi aglamaya susturamadik cocuk uyumak istiyor uyuyamadi basti cigligi hemen ee geldik yatagina yatirdim uyudu .. gezmelerimizi birazcik kisitlayacaz galiba yoksa cok stres oluyorum

Son düzenleme:

Canim asil asermeler bu aylarda basliyo cunku ilk aylar zaten miden bulaniyo hicbirsey yiyemiyorsun
Bulantilar gecince bi de o doymama hissi gelince hersey geliyor aklina su olsaydi yeseydim bu olsaydi yeseydim:))))
Ben oturup you tube daki butun yemek programlarini izlemistim:)))
Ozellikle bizim tr deki bulamiycagim harika yemeklerin fotolarina bakip bakip ic cekiyodum((
Iradene guveniyosan tikla bak fotolara ama yok guvenmiyosan uzak dur derim o fotolardan gordugun anda kapat pc'yi:))))

north jersey'deyiz biz. disarida mutlaka turkce konusan birilerine rastliyoruz evet. central park kk zirvesi guzel olur :)

simdi hatirladim Paterson'a gitmistik.Kasap vardi orada helal et satan.Oradan alisveris yapmistik.Bir de Turkish restaurant vardi yemek yemistik.7 sene onceydi tabi :) Hatirladigim bunlar :)

little turkey burasi, yok yok :)

Haftasonu yapmayi deneyecem bakalim.Becerebilirsem :) Esat bebisin uykusu gelmis yatagini aramis annesi :))

O doymama hissi tehlikeli :)) Ayy yok o da ayri bir iskence bak bak ama yiyeme :)

O doymama hissi tehlikeli :)) Ayy yok o da ayri bir iskence bak bak ama yiyeme :)

Ooo, yazik sana ya Ben de bazen internette milletin koydugu fotograflara denk geliyorum, canim istiyor. Hatta kendi salakligim, bugun kendi bloguma tee 2 sene once falan yazdigim bir yazidaki fotograflari gordum, canim istedi (tr'da bir restoranda yedigimiz yemeklerin resimleri, detay vermeyeyim). bu aralar o seyi cok aseriyorum. sonunda onun uzaktaaan amerikan akrabasi olan bir sey yedim, yerini pek tutmadi bir de mideme oturdu, zor bir ogleden sonra gecirdim!!! Insallah canin ne istediyse onu evde yapabilirsin, civarda bulabilirsin. Memleketten uzak olmanin kotu tarafi da yemeklerimizi kolayca bulamamak. hadi ev yemegi yapiliyor, bazi seyler evde yapilamiyor

Kolay gelsin Canan cim sana.Buraya geldigimden beri 4 kere tasinmis biri olarak bilirim cok zordur.Hele de hamileyken kimbilir nasil zordur.Ben de doktora ne sorsam normal diyor :)))Ben de israrla ama cok agriyor diyorum.O da israrla normal diyor :))

Ayynen oyle iste, normallll! Bu kalca agrisi icin internetten bakindim, pelvic girdle pain diye bir sey var. Benimki ondan mi bilmiyorum. Diyorlar ki, hamilelikte yaygin olarak gorulur ama bu normal oldugu, kabul edilmesi gerektigi anlamina gelmez. obgyn'inize soyleyin, israr edin, fizyoterapiste gondersin. Ben dun biraz usteledim, fizyoterapiste gorunsem faydasi olur belki falan diye, nuh dedi peygamber demedi. Senin agrin nerede Esra? Benimki kalcanin ic tarafinda, sanki bacaklarimi ikiye ayirmak istemisim de o yuzden agriyor gibi bir agri. Ama neymisss, normalmissss!!!

Sol kalcamdan bacagima vuruyor agri.Cok siddetliydi (hatta buraya da yazmistim.Ablamda da vardi.Ona sordum gecermi filan diye...Her neyse ) Son iki haftadir hafifledi.Ara ara geliyor.Simdide kasiklarimin alt tarafinda bacak bitimimde rahmime yakin yerde agrilar oluyor.Anneme gore vucudum doguma hazirlaniyor catim genisliyormus.
Daha simdiden boyle olursa agirlasinca nasil olacak bilmiyorum.Buna da sukur Allah baska birsey vermesin.

Benimki o senin sonradan baslayan agrin gibi galiba, kasigin alt tarafi. Ilginc bir sey oldu dun yuruyusten sonra ama, normalde tam bebegin cikacagi yerin yan tarafindaydi agri, o birden gecti, bu sefer daha yukarida pubic bone'un sol tarafi agrimaya basladi. Agri yer degistirdi, yukari cikti biraz. Buna sevindim dogrusu cunku yururken daha rahatim simdi bir de agri yer degistiriyorsa cok yapisal degildir, degisen vucutla alakalidir diyorum. Benim arkadas da agrilarima "oh oh sen cok guzel normal dogum yapacaksin" diyordu!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…