- Konu Sahibi citaknuray
-
- #1.801
Arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim, butun yardimlarda once hamilelik istiyor ne yazik ki, ben de hamile kaldiktan sonra yok sen resident degilsin falan diye beni kabul etmemelerinden korkuyorum, yani resident miyim degilmiyim o bile belli degil, sozde yetkililere sorduk onlarin bile biri residentsin biri degilsin dedi. Cuma gunu esimle gidip konusacagiz, ne derler bilmiyorum ama olur deseler bile emin olamam, f2 vizeli olup marylandden yardim alan birini duyana kadar bana rahat yok2 yildir amerikadayiz sigortasiz yasiyorum zaten o da ayri stres, bir ara uyduruk bi sigorta (hamileligi karsilamiyodu) yaptirdiydik sonra yardimlarin bazilari icin son 6 aydir sigortasiz olmak gerektigini okudum, onu da yaptirmiyoruz artik, umarim kisa zamanda cozum bulurum, gelismeleri bildiricem
Evet canim ben Connecticut oturuyorum.Dogru ya Cemrecik New York ta oturuyordu.Karistirdim. Ben hamile kalmadan once New York a cok gidiyordum. Araba kullanmasindan nefret ediyorum New York ta iki defa o hatayi yaptim pisman oldum.Trenle gidiyordum 1 saat 10 dakika.Tren istasyonuda benim evime cok yakin.
Dogumdan sonra bebisler ele avuca sigsin goruselim seninle bebislerle yemege cikariz dicektim.
New Jersey'e bir defa gittim .Turk dukkanlarinin cok oldugu bir sokak var oraya gidip alisveris yapmistik.Hic bilmiyorum oralari.
Neyse hayirlisiyla doguralimda belki bulusuruz bir yerlerde :) Forumda birbirine en yakin biziz galiba.
Evet canim ben Connecticut oturuyorum.Dogru ya Cemrecik New York ta oturuyordu.Karistirdim. Ben hamile kalmadan once New York a cok gidiyordum. Araba kullanmasindan nefret ediyorum New York ta iki defa o hatayi yaptim pisman oldum.Trenle gidiyordum 1 saat 10 dakika.Tren istasyonuda benim evime cok yakin.
Dogumdan sonra bebisler ele avuca sigsin goruselim seninle bebislerle yemege cikariz dicektim.
New Jersey'e bir defa gittim .Turk dukkanlarinin cok oldugu bir sokak var oraya gidip alisveris yapmistik.Hic bilmiyorum oralari.
Neyse hayirlisiyla doguralimda belki bulusuruz bir yerlerde :) Forumda birbirine en yakin biziz galiba.
ben de yarim saatte gidiyorum trafik yoksa otobusle :) cok ozledim manhattan'i, su an cesaret edip gidemiyorum. goruselim bebeklerle harika olur :) manhattan'a araba sokmak iskence, arabayi sen tasiyosun orada :)
paterson var turk rest, market vb cok orada evet. nj'nin boyle bi avantaji var.
cemrecik ny'deydi evet.
Ben bu ulkede yasal olmayip devletten yardim alarak doguran cok kisye sahit oldum.Tabi sizin oturdugunuz eyalette kanunlar nedir bilemem.50 eyalet 50 farkli kanun biliyorsun.Sanmiyorum ama hamile kaldigin zaman yardim alamayacagini.En guzeli gidip konusmak.Bol sans sana.Umarim hersey gonlunce olur.
Esracim dogru tahmin ettin ben F2 vizeliyim :))
canim benimde esim ogrenci ayni zamanda calisiyor muhasebeci olarak. okudugu okuldan calisma izni verdiler. bende hamile oldugumda publicate diyolar yada medicate oraya gittim test yaptilar bana. daha sonraki ordaki bir bayan bizi kayit etti . ama esim isyerinden maasini gosteren bir yazi aldi bordro gibi.. onuda verdik. gelirimizi gosterdik bu sekilde dusuk diye. 1 hafta sonra sigorta kartim geldi cok kolay oldu yani.. bu sayede hem ilaclarimi hemde dogumumu ucretsiz bi sekilde yaptim.. daha baska sorun olursa cevaplarim .. yani sigortan olabilmesi icin hamile olman gerekiyor
emzirme olayi nasil olacak hic bilmiyorum. insallah her sey yolunda gider. sut miktarini etkileyen o kadar cok sey var ki. melegim, sen evdeki durumlara uzuldugun icin sutun azalmis olabilir, stres cok etkiliyormus. sutum var mi, yetiyor mu diye stres edip sutunu azaltmak da cok olan bir seymis. pompaliyor musun, pompalamak da memeyi stimule edip sut miktarini artirabiliyormus. pompayi birisi sormustu, cok cesidi var, benim emzirme manyagi bir arkadas var ondan biliyorum bunlari. el pompasi, otomatik pompa falan var. bir de hastane tipi denen otomatikler var, onlar daha hizli sagiyormus, daha pahali olduklari icin kiralaniyor onlar. dogum yapacaginiz hastaneye sorun lactation consultant var mi diye, varsa dogumdan sonra isteyin gelsin gostersin. bizim hastanede dogum oncesi dersler arasinda breastfeeding de var, ona da yazilmayi dusunuyorum.
Nuray cim annen gidince cok zor olacak senin icin.Ben simdiden dusunuyorum annem gelirse cok sIkI tembihlicem sallamasin diye.Benim yigenim sallanmadan uyumuyordu ne cektirdi bize sipa.2.5 yasina gelmisti hala sallanmadigi zaman agliyordu.
Kizlar bir sey soracam.Siz her doktor randevusunda ultrasona giriyormusunuz.Dun bir arkadasla konustum.Onun da 2 tane cocugu var.Biri 2 yasinda digeri 5 aylik.Yeni dogum yapti sayilir.O devletten saglik yardimi aliyordu. Hastaneye gidiyordu hep (Yale hospital).iki dogumunda da hastanedeydim.Cok ilgililerdi.Her neyse dun bana her randevusunda ultrasona girdigini soyledi.Bana da mantikli geldi cunku suyun azalip azalmadigi,bebeklerin kilosunu gobek kontrolunde goremiyorlar.Aklim karisti yine benim...
biraz gec bir cvp oldu ama ben ancak okuyorum . surekli yazamiyorum. malum daha toplamaya calisiyorum bisileri. gerci evi duzeltebilmisde degilim. cabuk yoruluyorum ya. neyse bunada sukur.
bu arada ben her kontrolde ultrasona girmedim. kalp atisini duyurdular sadece kokopelli de oldugu gibi. tabi biz kalbi icin arti iki kere fazladan girmistik. bu korkular bana arti 2 kizimi gormemle sonuclanmisti.
bu muayenelerde birde dikkatimi ceken #kokopelli yazmisya kalcam agriyor diye arada bendede oluyor cok kasilip kalmadim ama tabi ebe sordugunda bunu soylyorsun burda her soruya aldigim cvp normaldir, hamilelikten cevabidir. hatta esime diyordum oluyorum diyceksin bunlara normaldir her canli birgun olumu tadacaktir derler diye :))))ilk zamanlar herseye normal demeleri cok sinirleimi bozuyordu.
Bugun oglenden beri aklima bir yiyecek dustu cikmiyorYazmayim simdi caniniz ister.Biri facebook a resmini koymus.Gordugumden beri aklimdan gitmiyor.Hic sevmiyorum facebook a yemek resmi koymalarini. Ayip yahu...Burada bulabilecegim birseyde degil.Yapabilirmiyim ki?
Hani ben hic asermiyordum yaaa.5.5 aydan sonra asermemi olurmus.Sen ilk 3 ay aserme sonradan aser.Bu arada gercekten 6.aya yaklasirken baslayan doymama hissi,herseyden yemek isteme dogruymus.Bugunlerde benim karnim doysada gozum doymuyor :)
Biz de bir ihtimal seneye NJ'e tasinacagiz (bakalim isler yaver giderse). Bu sene 3 ay oradaydik gecici olarak. Trenle birkac kez NYC'ye gittik ama her seyini goremedik malesef. Bakarsiniz seneye NYC toplantisi yapariz, central park'ta strollerlarla gezeriz :))) Silgi NJ'in ne tarafindasiniz? Biz princeton/plainsboro'daydik, orasi turklerin pek olmadigi bol bol hintli olan bolgeler. Turkler NYC'e yakin yerlerine konuslanmislar. Hatta ikea'ya gitmistik newark'in oradakine, kucuk turkiye gibiydi, etrafta bir suru turkce konusan insan vardi!!! Bizim buralarda hic oyle degil :)
simdi hatirladim Paterson'a gitmistik.Kasap vardi orada helal et satan.Oradan alisveris yapmistik.Bir de Turkish restaurant vardi yemek yemistik.7 sene onceydi tabi :) Hatirladigim bunlar :)
canancim Allah yardimcin olsun tasinma isi zor hele bu sicaklarda.. ins kolaylikla atlatirsiniz
elacim mutlaka vardir bisiler en azindan buyuk bir kismini karsilamalari falan mumkun olmuyormu iyice bi arastir ne bileyim..burda oyle bisi gormedim her yer farkli iste..
Esracim canin ne istedi merak ettim dogrusu. ya dusunmemeye calis canim yada yapmaya baska turlu olmaz. banada oldu bikackere ama Allahtan bulunabilen seylerdi
bu arada biraz once eve geldik bi arkadas dogum yapti hayirli olsuna gittik ama gitmemizle gelmemiz bir oldu. esat basladi aglamaya susturamadik cocuk uyumak istiyor uyuyamadi basti cigligi hemen ee geldik yatagina yatirdim uyudu .. gezmelerimizi birazcik kisitlayacaz galiba yoksa cok stres oluyorum
Canim asil asermeler bu aylarda basliyo cunku ilk aylar zaten miden bulaniyo hicbirsey yiyemiyorsun
Bulantilar gecince bi de o doymama hissi gelince hersey geliyor aklina su olsaydi yeseydim bu olsaydi yeseydim:))))
Ben oturup you tube daki butun yemek programlarini izlemistim:)))
Ozellikle bizim tr deki bulamiycagim harika yemeklerin fotolarina bakip bakip ic cekiyodum((
Iradene guveniyosan tikla bak fotolara ama yok guvenmiyosan uzak dur derim o fotolardan gordugun anda kapat pc'yi:))))
O doymama hissi tehlikeli :)) Ayy yok o da ayri bir iskence bak bak ama yiyeme :)
Kolay gelsin Canan cim sana.Buraya geldigimden beri 4 kere tasinmis biri olarak bilirim cok zordur.Hele de hamileyken kimbilir nasil zordur.Ben de doktora ne sorsam normal diyor :)))Ben de israrla ama cok agriyor diyorum.O da israrla normal diyor :))
Ayynen oyle iste, normallll! Bu kalca agrisi icin internetten bakindim, pelvic girdle pain diye bir sey var. Benimki ondan mi bilmiyorum. Diyorlar ki, hamilelikte yaygin olarak gorulur ama bu normal oldugu, kabul edilmesi gerektigi anlamina gelmez. obgyn'inize soyleyin, israr edin, fizyoterapiste gondersin. Ben dun biraz usteledim, fizyoterapiste gorunsem faydasi olur belki falan diye, nuh dedi peygamber demedi. Senin agrin nerede Esra? Benimki kalcanin ic tarafinda, sanki bacaklarimi ikiye ayirmak istemisim de o yuzden agriyor gibi bir agri. Ama neymisss, normalmissss!!!
Sol kalcamdan bacagima vuruyor agri.Cok siddetliydi (hatta buraya da yazmistim.Ablamda da vardi.Ona sordum gecermi filan diye...Her neyse ) Son iki haftadir hafifledi.Ara ara geliyor.Simdide kasiklarimin alt tarafinda bacak bitimimde rahmime yakin yerde agrilar oluyor.Anneme gore vucudum doguma hazirlaniyor catim genisliyormus.
Daha simdiden boyle olursa agirlasinca nasil olacak bilmiyorum.Buna da sukur Allah baska birsey vermesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?